pneumat system sp z.o.o

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 133 ocen.

Opinie o pneumat system sp z.o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pneumat system sp z.o.o

Stołówka.

Pozdrawiamy wszystkich pracowników w ten piękny sobotni "wolny" dzień i zapraszamy do pomocy. Chłopaki z magazynu. Ps.przydał by się jakiś spec od kabli bo mamy problem:)

jaka płaca taka praca
@Stołówka. 18.11.2017 10:23
Pozdrawiamy wszystkich pracowników w ten piękny sobotni "wolny" dzień i zapraszamy do pomocy. Chłopaki z magazynu. P...

Najlepszy sposób kontaktowania się z pracownikami Pneumat System to pisanie ogłoszeń na pracuj.pl i gowork.pl bo zawsze jak nie szukają lepszej pracy to piszą i lajują opinie o swoim pracodawcy.

Xy

Przedstawię kilka informacji o pracy w Pneumat System. - niskie płace - zmuszanie do szczepień na grypę pod groźbą kary - żenująco niska jakość zarządzania firmą - wynagradzanie i awans osób które na to nie zasłużyły, karanie i naciskanie osób pracujących ciężko - niesprawiedliwość płacowa - oszczędzanie na błahych rzeczach - obniżanie pensji czy premii dobrym pracownikom ktore następnie odchodzą z firmy (wygląda to tak jakby ktoś wsród osób decyzyjnych był sabotażystą). - totalna inwigilacja - ciężka, nieprzyjazna atmosfera pracy - niekompetentni, niedecyzyjni kierownicy przeciwnie nastawieni do pracowników (domyślam się że że względu na presję z góry) - większość szeregowych pracowników jest jednak świetna i to jeszcze oni jakoś trzymają tą firmę ale przy rotacji większej niż fabryce wróżę firmie zapaść - rynek w czasie słabszej koniunktury zweryfikuje. Odnoszę wrażenie że góra naczytała się mądrych książek z których nie potrafiła wyciągnąć słusznych wniosków, a wzięła wszystko dosłownie.

Obecny pracownik
@IVAS 12.11.2017 11:23
Widać, że dawno temu zakończyłeś swoją przygodę z pneumatem, bo podajesz informacje, które są obiektywnie fałszywe :) Niezła pr...

Sam chyba masz klapy na oczach. Niestety wdzystko to prawda i mówie to jako pracownik.

Gk
@oczyszczalnia 11.11.2017 21:54
okazało się że mętna woda to szambo a brudy na dnie to g...

I szambo wylało

Maja

@Anonim rzeczywiście, dodatkowe bony, czy benefity oferowane przez pracodawcę są, oprócz oczywiście adekwatnego wynagrodzenia, dużym czynnikiem wpływającym na motywację pracowników. Z tego co widzę w ofertach pracy, pneumat system już oferuje dofinansowanie do dodatkowych pakietów socjalnych. Rozumiem, że według Ciebie przydałyby się jeszcze dodatkowe benefity. Piszesz też również o tym, co w firmie Ci odpowiada. To, że warunki pracy są bardzo dobre oraz pracownicy tworzą dobry zespół, jest ważną informacją dla osób, którzy rozważają zatrudnienie się w firmie. Jeśli możesz podać jeszcze kilka informacji, to chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wygląda typowy dzień pracy na stanowisku, które zajmujesz.

anonim
@Maja 30.06.2017 09:12
@Anonim rzeczywiście, dodatkowe bony, czy benefity oferowane przez pracodawcę są, oprócz oczywiście adekwatnego wynagrodzenia...

Nie zgadzam się z Twoją opinią Maju :) Z tego co wiem to nie ma żadnych Bonów... zróbcie sobie ankietę na cały Magazyn (anonimową) to się zdziwisz co wszystkich tam irytuje i czego brakuje by pracownik był zadowolony i szedł z godnością do pracy. Będziesz miała odpowiedź. Zapraszam również na staż miesięczny to się przekonasz, że to ciężka praca za marne wynagrodzenie Pozdrawiam

szczegułowy
@Maja 30.06.2017 09:12
@Anonim rzeczywiście, dodatkowe bony, czy benefity oferowane przez pracodawcę są, oprócz oczywiście adekwatnego wynagrodzenia...

i doczekałaś się szczegułów powyzej

nick

A może wypowie się ktoś na temat pracy na stanowisku doradcy techniczno-handlowego. Jakie zarobki mniej wiecej, jakie samochody i czy do uzytku prywatnego, jakie regiony, jakie inne narzedzia pracy itp

filtełzoszuszaszem
@nowy 08.10.2017 14:53
jakie są obecnie wynagrodzenia na produkcji?

Chyba bardzo dobre, bo trzymają się stołków na produkcji jak mało kto. Do tego park maszynowy doinwestowany, co chwilę im tam coś wstawiają, za chwile nie będzie tam potrzeba ludzi do produkcji ;)

Uczciwy.
@filtełzoszuszaszem 01.10.2017 16:37
Wynagrodzenie jest mocno ponadprzeciętne (wiadomo zależne od wyników), samochody praktycznie nówki, bo firma inwestuje na bież...

Dość kłamstwa i propagandy Oliwia! To Twoja praca ale nie oszukuj ludzi bo to złe!

Nie jestem robotem

Czytając niektóre opinie mam wrażenie, że opisują zupełnie inną firmę, niż ta w której pracuję. Zatrudniłem się w Pneumat System pięć lat temu, zdecydowana większość ludzi, którzy wtedy pracowali, są w tej firmie nadal. Wielu z tych, którzy się zatrudniali w podobnym czasie co ja, pracują tam dalej i mówię tu o ludziach w różnych działach. Żeby nie być gołosłownym: wejdźcie na stronę firmy albo pogooglajcie sobie trochę: na zdjęciach z imprez firmowych sprzed 2, 3, 5, 7 lat zobaczycie wiele tych samych twarzy. Więc chyba nie jest tak źle albo w tej firmie pracuje kilkudziesięciu masochistów :) Oczywiście nie jest idealnie ale jak pójdziesz do kierownictwa i normalnie porozmawiasz, to można dojść do porozumienia

IVAS
@Redżi 10.11.2017 20:22
Kolego do nas wchodzą z ulicy klienci 200-1000zł. Szczerze mówiąc nie mam czasu na ich przypisywanie. Co do pracy w terenie to...

To jest troll. Gość podpisujący się jako "Redżi" nie pracuje w pneumacie. Tego typu komentarze są wystawiane przez tych samych pajaców, którzy wylecieli z hukiem z roboty i przyszli tutaj wylewać żale prowokując do idiotycznej dyskusji.

just like that
@IVAS 12.11.2017 11:20
To jest troll. Gość podpisujący się jako "Redżi" nie pracuje w pneumacie. Tego typu komentarze są wystawiane przez ty...

Problem w tym, że nikt nie wyleciał z hukiem. Wszyscy zrezygnowali z pracy sami a jedyny huk zrobiła sama firma. Prawdziwy komentarz ośmielił ludzi do opowiadania o tym co się dzieje w tej firmie i efekt widać. Ile można milczeć, dawać się i bać się odezwać? Brzydka prawda znajdująca się za piękną fasadą wyszła na wierzch. Zawsze tak się kończy nieuczciwość, prędzej czy później. Teraz albo coś się zmieni albo nie. Wszystko można sprowadzić do trolla, brnąć dalej i czekać aż zacznie śmierdzieć bardziej.

Były

Konkretna informacja dla tych którzy rozważają pracę doradcy ds technicznych w firmie Pneumat System: - wynagrodzenie brutto 3500 pln, - premia miesięczna to procent od wypracowanego zysku (i tutaj kilka pułapek: nie dowiesz się ile firma zarobiła na danej transakcji, w tabelkach pokażą Ci to co chcą; po drugie może okazać się że dany klient jest na Twoim terytorium ale nie wolno Ci go obsługiwać bo jest to klient firmy i nikomu nie zapłacą premi za zysk na danym kliencie; po trzecie od wypracowanego zysku odliczane są Twoje koszty takie jak np paliwo do auta służbowego, więc im więcej jeździsz po klientach tym Twoja premia jest mniejsza) - odliczany od pensji jest ryczałt za korzystanie z auta służbowego do celów prywatnych -250 pln (czyli w zasadzie podstawa po odliczeniach to 2250 pln netto) - benafity oczywiście są (tylko sam za nie płacisz) - Multisport i Opieka medyczna Medicover (są też owoce, warzywa i miejsce parkingowe pod firmą ale doradcy handlowego to nie dotyczy) - auto służbowe to ŠKODA rapid lub fabia - przechodzona po jakimś pupilu zarządu który dostał nową. Cokolwiek zechcesz w aucie naprawić musisz dostać zgodę prezesa (szczęśliwy to człowiek bo nie ma innych problemów na głowie poza wyrażaniem zgody lub nie wyrażanie na naprawę uszkodzonej turbiny albo wymianę zużytych opon i może się zdarzyć że czekając na łaskawy telefon prezesa będziesz mieć na aucie trzy rodzaje opon na czterech kołach :-) - co do ludzi pracujących w firmie to jak wszędzie bywa różnie ale kapusiów jest jak nigdzie indziej (bawią mnie do łez kierownicy oddziałów - zbieranina ćwierćinteligentów i zakompleksionych buców- wyróżnia się na tym tle zwłaszcza Seba z Gdańska - król imbecyli) - organizacyjnie firma zawala wszystko co może - CRM po roku wdrażania nadal nie działa; na magazynach pusto, terminy dostaw do klientów nie dotrzymywane - zabawki takie jak laptop czy smartphon to pomyłka -sprzęt za kilka stówek który nie działa jak należy. To by było tyle z rekomendacji dla mojego byłego pracodawcy. Pozdrowienia dla Ani Drew..... z bazarowym blondem na głowie - skutecznie uprzykrzasz i tak już nie łatwą pracę w tej firemce aspirującej do miana korporacji.

pracujący
@Ania Drew... 10.11.2017 01:20
Krystian. Chyba nie uważasz, ze ktoś przy zdrowych zmysłach uwierzy w to, ze tu co chwile i na bieżąco uzupełniają wpisy pracow...

Koleżanko jeśli myślisz, że CRM służy dobru handlowców, wspomaganiu ich pracy itp to jest w gorszym stanie niż to sugerował początek rozmowy. Rozumiem... każdy pracownik który odchodzi z automatu jest zły. Jak widać propaganda zarządu działa. Jak widać doskonała większość pracowników żyje w ciemnogrodzie, nie widzi tego co się dzieje, nie potrafi wyciągać wniosków. Wszyscy się mylą tylko Ty jedna dostrzegasz prawdę objawioną. Jak widać nawet pracownicy ze starej gwardii nie dostrzegają ogarniającego ich dobrobytu... Ty po 4-5 m-c pracy zapewne masz szeroki pogląd na to co dzieje się w firmie... w oddziałach... u klientów. Siedzisz wpatrujesz się w tego swojego CRM myśląc że pomagasz innym. Na Twoim miejscu nie drążyłbym tego tematu bo z każdą wypowiedzią coraz bardziej się kompromitujesz. Wielu spraw firmowych nie ogarniasz.... o milionie różnych rzeczy nawet nie masz zielonego pojęcie. Proponuję ruszyć tyłek z biurowca jechać w teren do oddziałów, do klientów. Porozmawiaj z ludźmi sprawdź rzeczywistość która Cię ogarnia. Póki co... powołujesz się na ideały... sama nie chcesz być oceniana a sama w każdym mailu oceniasz innych, pouczas, wytykasz palcem. Tego typu dyskusja nie przyniesie Ci popularności. Firmę tworzą ludzie... nie zarząd... Może kiedyś to zrozumiesz... może kiedyś ogarniesz rzeczywistość bo póki co to ona ogarnia Ciebie...

Lucky me
@Ania Drew... 10.11.2017 01:20
Krystian. Chyba nie uważasz, ze ktoś przy zdrowych zmysłach uwierzy w to, ze tu co chwile i na bieżąco uzupełniają wpisy pracow...

@Ania Drew czy ty jesteś aż tak głupia czy tak ślepo zapatrzona w tą firmę że nie przyjmujesz do wiadomości tego że ludzie mogą mieć swoje zdanie o firmie Pneumat?! Trochę nas jest byłych pneumatowcow i każdy natchniony przez Byłego wyraża swoje zdanie

tata seby

łubu dubu łubu dubu niech nam żyje... Aniu skończ już zbierać punkty przed końcem wygasającej Ci umowy a żeby coś usłyszał Twój przełożony to podobno wystarczy podnieść słuchawkę i wybrać dowolny numer:) Ty Sebix nie odzywaj się po pijanemu! Doświadczenie z imprez firmowych niczego Cię nie nauczyło jeszcze? Ty i branża i Ty i poza branżą... Nie żartuj parówko.

Były
@Salon Lexusa 10.11.2017 00:02
Tyle zarabia w Pneumacie, że musi jeszcze dorabiać? Sebek chyba chrzani Superba i celuje w Lexusa od razu:)...

Seba nie musi dorabiać. Klienci go tak uwielbiają że sami zlecają mu nietypowe tematy i wciskają hajs do łapy ;-) Jedni za to że załatwił coś poza Pneumatem a inni za to żeby nie przyjeżdżał więcej ;-)

Sebastian Jóźwiak
@tata seby 09.11.2017 23:28
łubu dubu łubu dubu niech nam żyje... Aniu skończ już zbierać punkty przed końcem wygasającej Ci umowy a żeby coś usłyszał Twó...

Żaden z wpisów na tej stronie nie należy do mnie, mam na tyle odwagi żeby się podpisać się pod swoimi wypowiedziami.

obserwator

jak dobrze zamieszać w mętnej wodzie to na wierzch wypływają brudy z samego dna, nawet te mocno przyklejone

szambonurek
@obserwator 11.11.2017 10:11
jak dobrze zamieszać w mętnej wodzie to na wierzch wypływają brudy z samego dna, nawet te mocno przyklejone...

mętna woda okazała się szambem a brudy z dna g...m

GŁOS PNEUMATU BEZ ŚCIEMY

I jak polemizować z Anią w sytuacji kiedy ona już wie kto tu pisze, dlaczego i jak, kto rozstał się z firmą, dlaczego, kto, po co i kiedy wchodzi na gowork. Aniu i Sebo czego szukacie na portalu z ogłoszeniami o pracy? Podobnie dyskusja wygląda z zarządem: decyzją zarządu to, decyzją zarządu tamto, niezależnie czy jest to zgodne z powszechnie obowiązującymi zasadami i przepisami. Wrogiem pneumatu można zostać błyskawicznie, na mnóstwo sposobów i z absurdalnych powodów. Przykłady mnożą się w ostatnim czasie. Wspomniany przez Ciebie Krystian czy inni odchodzący z firmy ludzie zrezygnowali sami bo znaleźli lepszą pracę, lepsze wynagrodzenie, atmosferę i postanowili złożyć wypowiedzenie i odejść zgodnie z przysługującym im prawem. To co dzieje się później zatrważa: panika, podsuwanie porozumienia stron, blokowanie poczty, blokowanie telefonu pomimo, że obowiązuje miesiąc wypowiedzenia, OBOWIĄZUJE OBIE STRONY, natychmiastowe wyszukiwanie kosztów np. "płatne szkolenia obowiązkowe" za, które firma chce obciążyć pracownika (jakim prawem bez informowania przed OBOWI ĄZKOWYM szkoleniem, że jest ono później płatne i ile płatne???) Klasę firmy jak i klasę człowieka, można poznać właśnie w takich okolicznościach. Nie ma znaczenia czy ktoś jest po zawodówce czy w wieku 40 lat kończy dopiero studia czy też jest prezesem, wc prezesem albo zwykłym pracownikiem, obowiązuje PRAWO!!! Tylko na gowork można bez konsekwencji wyrazić swoje zdanie i ostrzec przyszłych kandydatów na pracownika Pneumat System bo rozmowa z Anią czy zarządem kończą się zawsze zderzeniem ze ścianą. Nikt nie potrafi przyznać się do błędy, uderzyć w pierś albo dopuścić myśli, że nie ma racji. Wracając do wypowiadania się na tematy o których nie ma się pojęcia to Ty koleżanko jesteś w tym mistrzynią. Twoje teorie można publikować jako "świat według blondynki". Co Tobą i Sebkiem kieruje do pisania na gowork można się domyślać. Pobudki egoistyczne, pewnie chęć przypodobania się komuś? Crm to poroniony pomysł Pana, który nie potrafi przyznać się do błędu. Wiemy jak działa po roku i wiemy jak działają pozostałe narzędzia. Tanio, dużo i dobrze to słowa nie łączące się ze sobą. Ludzie zajmujący się handlem powinni to wiedzieć. Radzę inwestować w płace bo crm i układnica nie zastąpi ludzi.

pracownik oddziałowy
@GŁOS PNEUMATU BEZ ŚCIEMY 10.11.2017 16:49
I jak polemizować z Anią w sytuacji kiedy ona już wie kto tu pisze, dlaczego i jak, kto rozstał się z firmą, dlaczego, kto, po...

Masz w 100% rację. Nikt z firmą ślubu nie bierze. To normalne, że ludzie przychodzą i odchodzą bo znajdą lepszą pracę (lepsza płaca, większa firma, inny klimat). Zawsze jednak można rozstać się z klasą i zwyczajnie podziękować sobie za ten czas współpracy. Tym bardziej jeśli ktoś pracuje kilka lat i w między czasie przyniesie kilka milionów do firmy. Ale nie... firma zawsze się obraża, zawsze robi jakiś czarny PR, a z dniem złożenia wypowiedzenia pracownik staje śmierdzącym jajem na które zbiera się haki... bo zawsze można potrącić coś z wynagrodzenia albo obciążyć jakimiś kosztami. Pracuję dłużej niż szumna Ania i widziałem rozstania z nie jednym pracownikiem i powiem szczerze - jestem zażenowany. Tak jak wspomniałeś... wtedy wychodzi klasa lub jej brak. Niestety firma stosuje podstawową zasadę jesteś z firmą lub po drugiej stronie barykady. Nie znoszą innego punktu widzenia co zarząd powie jest święte. O głośnym zdaniu innym niż powszechnie przyjętym możesz zapomnieć bo od razu popadniesz w niełaskę. Typowy objaw ludzi zakompleksionych. Absurdów jest więcej... kreowanie się na firmę rodzinną gdzie na zdjęciach z corocznego spotkania firmowego dokleja się nieobecnych aby wizualnie poszerzyć grono pracowników. Każdy może to sprawdzić osobiście na zdjęciach w oddziałach. Co chwilę firma chwali się kolejnymi gazelami biznesu, diamentami forbsa w słynnym biurowcu windą może jeździć tylko zarząd - reszta zapycha schodami dla zdrowia. To jest klimat firmy rodzinnej. Firma obciąża pracownika niezapłaconymi fakturami przez klienta. Piętnuje klientów za każdy dzień przeterminowania ale nikt nie mówi dlaczego są braki na magazynie... bo pneumat sam nie płaci swoim dostawcą. Wystarczy posłuchać product managerów jak często wysyłka towaru zostaje wstrzymana ze względu na płatności - a klienci czekają. Ilu dostawców zrezygnowało ze współpracy z pneumatem bo po pierwszym wooow biurowiec itp. wyszła smutna prawda. Takich tematów jest wiele, które w całości oddają klimat pracy w pseudo korporacji. Poza tym Panowie kierownicy... stwierdzenia w stylu "zabierz się do pracy" możecie sobie oszczędzić bo to głównie Wy oddziałowa klasa kierownicza uchodzi wśród pracowników w terenie za największych nierobów i ściemniaczy. I nie mówcie, że nie biegacie za tematem za 1000zł bo potraficie spierać się o dużo mniejsze kwoty. Przykład sławetnego pewnego wielkopolskiego kierownika który przez rok przepisał sobie blisko 200 klientów nawet podbierając tematy innym pracownikom. (tematy pewnie znane byłym i obecnym pracownikom).

Ona

W Poznaniu: Fikcyjny casting do pracy. Firma rodzinna, zatrudniaja po znajomości a ogłoszenie to pic na wodę.

Redżi
@AgroKolega 02.11.2017 10:51
Oj Redzi, Redzi... Jakby Ci za hejterskie posty płacili to byłbyś milionerem.

Redżi pisze się przez "dż".

Jarek K.
@Redżi 10.11.2017 20:15
Redżi pisze się przez "dż".

płyń śmieszna parówo przez "dż". Komuna się skończyła, czas na dobrą zmianę :)

prawda was zaboli

Trafiłeś w sedno ale warto wspomnieć o windykacji w tej firmie. Z grubsza sprawę ujmując dział windykacji windykację prowadzi przede wszystkim na handlowcach. Jeśli sprzedasz coś ale Twój klient nie zapłaci faktury to firma obciąża handlowca kosztami niezapłaconej faktury. Uwaga nie kosztami prowizji z faktury lecz kosztami towaru z niej. Ale spokojnie, firma idzie Ci na rękę i ściąga z Ciebie koszt towaru po cenie zakupu... Super, dziękujemy Ci prywaciarzu! Zamiast płacić 10 000 zapłacisz 5 000. Ciekawe jak to z fiskusem rozliczyć? Faktura z Pneumatu na klienta a Ty płacisz. Absurd? Wiadomo premia uznaniowa więc można z nią zrobić wszystko.

też były

Tak się zawsze zastanawialiśmy czemu na forum o tak "kontrowersyjnej" firmie (delikatnie rzecz ujmując) nie ma zbyt wiele negatywnych wpisów . Jaki jest tego powód? Otóż doktryna tej firmy nienachalnie lecz stanowczo wpaja pracownikom (lud małych miast i wsi) , że nie wypada mówić o pieniądzach (co wynegocjowałeś sobie to masz). Wszystko w Twoich rękach, masz tyle na ile zapracujesz... i t.d. Prawda jest z goła inna. Firma rodzinna to pseudo korporacja (rodzinna), zarząd i jego decyzje są często od czapy i wygodne jedynie dla szefostwa czyli synalków (niedawno mama z tatą dopuścili do zarządzania swe dwie latorośle i trzecią przybłędę). Cała firma sili się jak może na potentata w branży automatyki i pneumatyki lecz nie dostrzegają, że konkurencji jest na pęczki. Ich ceny skłaniają do jednorazowego zakupu jedynie bezmyślnych zakupowców niemogących znaleźć nic alternatywnego na rynku. Pracownicy szukani i dobierani są z przypadku i często trafiają tu niedojdy, które odpadły z innych firm (prym wiedzie Prema Kielce) albo kandydaci zwyczajnie najtańsi. Aktualna polityka zakłada zatrudnianie bezmyślnych robotów z korporacji (odzysk koordynatorów i kierowników z korporacyjnego stocku) do zarządzania resztką ludzi godzących się na pracę za minimalną stawkę w maksymalnej wydajności. Naturalnie są szkolenia (8h dziennie przez tydzień czy dwa wtłaczania mechanicznego wiedzy technicznej przez ludzi mających o niej jedyne pobieżne pojęcie i pracujących nierzadko po parę miesięcy). Po takim szkoleniu pozostaje jedynie alkohol w pokoju taniego hotelu dzielonego ze współlokatorema a nierzadko dwoma. Wiedza w głowie pozostaje znikoma ale fundusz socjalny wykorzystany. Odkąd "młodzi" wzięli ster w dłoń donosicielstwo, karierowicze i półmózgi bez nawet podstawowej wiedzy wiodą prym na równi z kierownikami, którzy po latach słuchania bredni tzw. "zarządu" próbują jedynie przetrwać i zarobić bez ruszania czterech liter z miejsca. Ostatnie nabytki zarządzające średnio wykwalifikowaną masą tzw. doradców technicznych są kompletnie oderwani od rzeczywistości i opierają się na wiedzy wyniesionej po przeczytaniu książek typu "Jak rozwijać się zawodowo bez mózgu" albo "Zarządzanie bezmózgą masą tłumoków" czy "Komunikacja z amebami intelektualnymi" :) Reasumując, polecam unikać pracy w tej firmie.

ktoś

5 lat temu dało się tu pracować tylko słabo płacili ale od roku zmieniło się wiele i nadal słabo płacą. Masa ludzi odeszło po latach a nowi bardzo szybko się zwalniają. Wszędzie inwigilacja, trzeba uważać co się komu mówi i broń borze nie przez telefon bez znaczenia czy komórka czy stacjonarny albo e-mail. Zaczęli popadać w paranoję i wszędzie widzą wroga. Gps już nie jest w aucie tylko w kieszeni i wszystko co powiesz przez służbowy telefon może być usłyszane przez kogoś kogo byś nie chciał.

robot za 2000 zł

Nie jest idealnie? Dziwne myśleliśmy że jak zawsze napiszecie "jest idealniei płacą super". Pracujesz 5 lat i ludzie się tam nie zmienili przez ten czas tak jak płace? Ile osób odeszło w ostatnim roku czy dwóch? Policzymy? prywaciarze postanowili zmienić firmę ojca w korporację tylko bez korporacyjnych zarobków i benefitów. Przychodzą ludzie bez wiedzy, doświadczenia, zdesperowani za grosze bo na rozmowie obiecujecie im złote góry a prawda wychodzi z czasem. Tak jest tam część ludzi pracujących od lat, możliwe nawet że już wynegocjowali sobie po 5 - 10 latach 2800 i zegarek albo dzięki wazelinie i przytakiwaniu 3000 bo już przetrwali te 5 - 10 lat za 2000 to... Są też tacy co po latach biorą pieniądze za udawanie, że pracują i jest im tu wygodnie, nie wieje i na głowę nie pada. Tacy są tu nagradzani i poważani a ci co przyszli po nich pracują za leni i karierowiczów. Rozmowa z kierownictwem o podwyżce? hahaha Ale teraz piszesz o większej ilości jabłek czy podwyżce ilości pracy do wykonania? Część ludzi ambitnych i pracujących dla pieniędzy a nie szkoleń, jabłek, zgrzewki piwa i idei odchodzi po pół roku czy roku jak tylko dotrze do nich że pieniędzy więcej nie będzie a zwiększyć mogą się tylko obowiązki i odpowiedzialność. Skończcie z propagandą i napiszcie konkretnie kto, ile i na jakim stanowisku zarabia? Nie jesteś robotem bo robota nie kupisz za 2000.

Janina

Ludzie w biurach, na produkcji i magazynie zarabiają 2000 - 2500 netto, zero premii, bonów, wczasów pod gruszą, premii świątecznych a fundusz socialny to zgrzewka piwa raz do roku na zapicie myśli o wypłacie. Handlowcy dostają taką samą podstawę 2000 - 2500 tylko mają szansę na premię ale często na początku goła podstawa albo mała prowizja przez długi czas minus 250zł za samochód służbowy. Jest karta multisport, prywatna opieka medyczna i ubezpieczenie grupowe ale oczywiście wszystko płatne i tylko podstawowe pakiety. Na rozmowie mówią dużo i oczekują dużo ale dużo płacić nie zamierzają.

były kandydat

Rekrutacja to kpina - spotkanie w mc donaldzie - "pełen profesjonalizm". Kierownik w poznaniu to jakiś żart. Z takim podejściem i gaduchą - życzę powodzenia.

anonymous

Firma oferuje żenująco niskie wynagrodzenie. Potwierdzam opcję 1800-2200 podstawy. Firma inwestuje ale tylko w siebie. Od jakiegoś czasu zatrudniają ludzi bez doświadczenia bo tylko tacy godzą się na takie wynagrodzenia. Duża rotacja. Zarząd liczy się z pracownikiem tylko do momentu gdy przynosi pieniądze. Jeśli zdecydujesz się na zmianę pracy nie pozostawią na tobie suchej nitki. Zawsze będziesz tym złym pracownikiem który do niczego się nie nadawał. Firma chce lansować się na korporacje, ale zakompleksiony zarząd i kierownictwo pokazuje że nigdy nie osiągną takiego poziomu profesjonalizmu

oni

Borze chroń od pracy u polskiego prywaciarza. Super social, super zarobki, jak na lata 90 ubiegłego wieku? Jaki bogaty social, wylicz benefity i ile pracownik musi za nie zapłacić i co za to dostaje? Zarobki rzędu 1800, 2000, dla szczęśliwców 2500 w 2017 roku to wysokie zarobki? Chyba na ukrainie. Nie wstyd wam o tym pisać w ogłoszeniu? Ktoś tu stracił kontakt z rzeczywistością albo dawno nie był w sklepie, (usunięte przez administratora) nie płacił, dziecku zeszytów nie kupował?

xxx

Chętnie się również wypowiem na temat współpracy w Pneumat System. Kierownik troszkę wulgarny, lecz można się z nim w miarę dogadać w sprawach organizacyjnych. Natomiast nie stoi za swoimi podwładnymi pracownikami, brak motywacji do pracy i bardzo słabe zarobki. Nie dziwi mnie, że nikt tam pracować nie chce za takie słabe wynagrodzenie, lecz warunki socjalne dobre Firma inwestuje mocno w swój rozwój, ale nie w pracowników !!! Jak tak dalej będzie to nikt tam nie zostanie zwłaszcza na Magazynie... Pozdrawiam

czacha

Siemanko mam pytanko.. Czy praca w Pneumat na produkcji jest ciężka fizycznie i skomplikowana czy umysłowo też trzeba się wyśilić? Proszę o odpowiedź bo chciałbym tam zaapilkować i jaka jest stawka brutto na dzień dobry?

Maja

@filtełzoszuszaszem rozumiem, że poleciałabyś pracę w pneumat system dla osób zaangażowanych i chcących pracować? Czy chciałabyś dopowiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z firmą? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.

Maja

@Ja Czy chciałbyś więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą ?pneumat system. Doradzisz jak się dostać do pracy? Jak się przygotować do rozmowy? Co sądzisz o wywiadzie z pracodawcą: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,35147,wywiad-dariusz-pachura Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.

Ja

Ja lubię pracować w Pneumacie. Bardzo dużym plusem jest atmosfera, która sprawia że po prostu chce się tu pracować. Można powiedzieć swoje zdanie głośno, a zarząd ceni ludzi pomysłowych i zaangażowanych. Ja sobie chwalę.

Maja

@XxXx czy tylko ze względu na kierownika i zarobki nie polecasz pracy w pneumat system sp z.o.o? Nie zgłaszałeś wyżej komuś tych sytuacji z kierownikiem? Opinie o firmie są podzielone. Może ktoś jeszcze się wypowie? Czytaliście wywiad z pracodawcą: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,35147,wywiad-dariusz-pachura? Co o nim uważacie?

XxXx

Nie polecam tam pracy jako magazynier zarobki słabe do pracy jaką trzeba wykonywać. W dodatku kierownik magazyny wulgarny a jego zastępca bezczelny jednym słowem nie polecam .

Barbara

Pracuję w firmie od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona! Przyjazna atmosfera, pracownicy są dla siebie życzliwi i pomocni, a wynagrodzenie jest satysfakcjonujące. Wszyscy są otwarci na nowe propozycje, myślę, że warto ubiegać się o pracę w Pneumat System. Pracownicy mogą liczyć na premie, miłym akcentem jest też to, że co tydzień są dla każdego świeże owoce! Polecam!

Anonim

Moja opinia dotyczy takich Eventów jak np. Okresy Święta Bożego Narodzenia Mam nadzieje że to Prezes oraz Kierownictwo przeczytają i pomyślą nad rozwiązaniem tego co mam do napisania tego o czym się w oczy nie mówi zazwyczaj...otusz -Warunki pracy są bardzo dobre !!! -Pracownicy również w porządku -Wynagrodzenie nie za dobre !!! Pozostawia wiele do życzenia Kierownictwo się dziwi że ludzie się zwalniają i szukają innej roboty dlaczego ? Bo swoich pracowników wykwalifikowanych nie doceniacie róbcie tak dalej...Dajcie lepsze pensje to będziemy chodzić z uśmiechem do pracy a nie mówicie o zostawaniu po godzinach i wtedy 2000 zł na rękę będzie. Nię tędy droga... -Boże Narodzenie normalni szanowani ludzie dostają jakieś Bony na zakupy by kupić np. Posiłki na Święta lub chociaż 100 zł w wypłacie z tego okazji gwarantuje że ludzie wtedy się na bank ucieszą a Pneumat System co robi na Święta ? Daje ZGRZEWKI PIWA no poprostu WSTYD !!! Nie skomentuje takiego czegoś bo nie chce bluzgać ale to jest BARDZO SŁABE !!!!!!!!!! Pozdawiam

Maja

Śledzicie aktualne oferty pracy? Możecie je znaleźć na stronie: http://www.pneumat.com.pl/praca Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków pracy firmy oraz tego jak wygląda proces rekrutacyjny.

nick

Każda praca ma swoje plusy i minusy, więc tak naprawdę każdy ocenia je według siebie i swoich potrzeb. Moim zdaniem czytając to wszystko i tak warto spróbować

Pneumat System

Jeśli chodzi o zatrudnienie w naszej firmie to pracę znajdują zarówno osoby z doświadczeniem jak również bez doświadczenia - jednak z wykształceniem technicznym. Na stanowiska regionalnych doradców ds. technicznych zatrudniamy specjalistów z dziedziny pneumatyki lub dziedzin pokrewnych. Jako asystenci product menedżerów zatrudniamy osoby na początku swojej kariery zawodowej. Aktualne oferty pracy znajdują się na naszej stronie internetowe. http://www.pneumat.com.pl/praca

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

- Pomysł na rozwój i motywację ludzi brak co niestety skutkuje tym, że ludzie z doswiadczeniem wieloletnim tej branży odchodzą. + Dają rozwój studentom(kto ich niedlugo bedzie uczyl?) + Atmosfera jeszcze ok - Brak benefitów, a większość imprez to jak tutaj wpisów typowy PR. + Średnia prawie corpo jest bardzo elastyczna i reaguje na uwagi ludzi choć nie w kazdych kwestiach - Ludzie nie chodzą o podwyżkę bo nie chcecie podejmować tych tematow - Lojalka

Pneumat System

Rozpoczęliśmy dwie nowe rekrutacje na stanowiska: projektanta i doradcy ds. technicznych do oddziału Katowice. Szczegóły ofert pracy będą zamieszczone od 20 maja na naszej stronie internatowej w zakładce O firmie w dziale "Praca w Pneumat System".

anonim

(usunięte przez administratora)

Pneumat System

Wszystkie aktualne oferty znajdują się na naszej stronie internetowej w zakładce praca. Obecnie są to oferty na stanowiska regionalnych doradców technicznych. W 2015 zatrudniliśmy 22 nowe osoby. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami w naszym najnowszym wydaniu magazynu firmowego - jest dostępny do ściągnięcia na naszej stronie internetowej w zakładce do pobrania.

obserwator

Ludzie wezcie zacznijcie lepiej myslec innowacyjnie... Pójscie do Pneumatu to jak pojscie podczas wyboru sciezki zyciowej naokolo i podnoszenie po drodze wszystkich kamienii... Nie warto

Pneumat System

Aktualne ofert pracy znajdują się na naszej stronie internetowej w zakładce praca. zapraszamy do aplikowania

Inż.

Czy Prowadzą Państwo rekrutacje na stanowiska inżynieryjne (Wrocław, Obornicka). (Absolwent Politechniki Wrocławskiej, Mechanika i Budowa Maszyn)

paweł

Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam.

paweł

Dzień Dobry!wchodziłem na strone www.pneumat.com.pl ponieważ także jestem zainteresowany pracą w tej firmie ale interesuje mnie praca na produkcji czy są jakieś oferty produkcyjne.Posiadam również prawo jazdy kat.B T i C.

Pneumat System
@paweł 19.01.2015 19:14
Dzień Dobry!wchodziłem na strone www.pneumat.com.pl ponieważ także jestem zainteresowany pracą w tej firmie ale interesuje mnie...

Panie Pawle zgadza się. Obecnie prowadzimy intensywne rekrutacje na stanowiska regionalnych doradców ds. technicznych ze względu na bardzo dynamiczny rozwój firmy.Z początkiem roku uruchomiliśmy nową platformę B2B, ponadto wkrótce przenosimy się do nowo wybudowanej siedziby ( czterokrotnie większej od obecnej). Mamy bardzo ambitne plany jeśli chodzi o rozwój firmy. Jeśli chodzi o prace w woj. mazowieckim to oferta znajduje się na naszej stronie www.pneumat.com.pl.

Pneumat System
@Pneumat System 20.01.2015 08:46
Panie Pawle zgadza się. Obecnie prowadzimy intensywne rekrutacje na stanowiska regionalnych doradców ds. technicznych ze względ...

Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska produkcyjne. Proszę jednak śledzić zakładkę praca na naszej stronie www.pneumat.com.pl, ponieważ planujemy w 2015 rozwijać dział produkcji.

asia

Witam! Chciałabym złożyć cv do Państwa firmy na ulicy Obornickiej proszę mi powiedzieć jakie są szanse na prace w państwa firmie i gdzie składać cv.

Pneumat System
@asia 14.01.2015 18:54
Witam! Chciałabym złożyć cv do Państwa firmy na ulicy Obornickiej proszę mi powiedzieć jakie są szanse na prace w państwa firmi...

Dzień dobry Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Proszę uprzejmie zapoznać się z bieżącymi ofertami pracy na naszej stronie internetowej www.pneumat.com.pl w zakładce praca. Tam też znajdzie Pani wszelkie interesujące Panią informacje.

estera

Pracuję w Pneumacie i jestem bardzo zadowolona. Przyzwoite warunki pracy od 8 do 16. Wolne soboty. Pensja zawsze na czas z uwzględnieniem premii. Szefostwo w porządku. Rodzinna atmosfera. Ludzie na poziomie potrafiący wysłuchać ewentualnych uwag pracownika. Sympatyczne spotkania firmowe organizowane co roku dla wszystkich pracowników. Zawsze można mieć jakieś wymagania, oczekiwania i roszczenia. To się wszędzie zdarza. Ja jednak uważam, że firma jest uczciwa, panują zdrowe i jasne zasady. Lubię tę pracę :-)

Aga

Zgadzam się z M.J., jeśli tylko pokazujesz, ze Ci zależy, a przy tym wnosisz coś pozytywnego w życie to firma Ci się odwdzięczy. Pracuję w firmie od niedawna, szybko się zaaklimatyzowałam i to daje mi energetycznego kopa. Mi się podoba, może dlatego że potrafię mówić o swoich potrzebach otwarcie.

pracownik marketingu

osoby kompetentne i takie, które potrafią otwarcie mówić o swoich oczekiwaniach jeśli chodzi o poziom wynagrodzenia mają satysfakcjonujące zarobki. Dla mnie najważniejsze jest ponadto poczucie bezpieczeństwa, stabilizacji i możliwości rozwoju, a to firma Pneumat System daje.

pracownik

Specjaliście w Pneumat System zarabiają bardzo dobrze. Wielu pracowników pracuje ponad 10 lat, są też osoby, których staż jest ponad 20 letni. Atmosfera jest typowa dla firm rodzinnych.

pracownik

Specjaliście w Pneumat System zarabiają bardzo dobrze. Wielu pracowników pracuje ponad 10 lat, są też osoby, których staż jest ponad 20 letni. Atmosfera jest typowa dla firm rodzinnych.

anonim

(usunięte przez administratora)

benek777

to firma z ogromnym dorobkiem. Są tu ludzie pracujący po 25 lat, wielu 15-17... Firma przyjazna zarówno młodym, jak i tym , którym blisko do emerytury. Firma nie tylko zatrudnia. Miernoty się tu nie uchowają. Jesteś leniwy, nie chcesz się doskonalić - lepiej nie zaglądaj w jej progi. Ale mieć w CV pracę w Pneumacie, to gwarancja najwyższych standardów. Przede wszystkim etycznych. Nic po trupach, praca, praca, praca. I uczciwość.

Pneumat System

Szanujemy Państwa opinie, w kwestii poziomu płac zapraszamy do bezpośredniego kontaktu mailowego. Jeśli chodzi o poziom wykształcenia kadry – szkolenia mają w naszej firmie charakter ciągły – wciąż doskonalimy się zarówno w zakresie wiedzy technicznej jak również kompetencji zarządczych. Aby poznać nas bliżej i poczuć jaką reprezentujemy kulturę organizacyjną zapraszamy do naszych oddziałów na terenie całej Polski oraz na naszą stronę internetową http://www.pneumat.com.pl/ofirmie

pracownik

Bardzo słabo płącą,( usunięte przez administratora )

anonim

Jeżeli o nich chodzi, to za dobrze nie płącą

Zostaw opinię o pneumat system sp z.o.o - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pneumat system sp z.o.o