B2 Impact

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
Warszawa - Ultimo

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o B2 Impact S.A.

Opinie o B2 Impact Wrocław

Nie przegap nowości o B2 Impact S.A.!

Rudy

18.01.2017 17:30

Ultimo jest firmą ok. w której sie dobrze ludziom pracuje.
    Cedent

06.01.2017 20:21

Praca trudna i mało przyjemna dobrze że firma jest ok.
    Dokurobey

14.12.2016 16:02

Dziwie się, że ktos wogóle chce tam pracować. Kto normalny chciałby brać udział w procesie wyłudzania pieniędzy od obywateli i do tego robić to za miskę ryżu. Ja bym sie spalił ze wstydu jakbym miał w towarzystwie sie przyznać, ze tam pracuję. Praca dla (usunięte przez administratora) których się łatwo tresuje i skrzywionych moralnie krętaczy, którzy poza kłamaniem nic nie potrafią.
    moakoa

11.10.2016 11:15

Ja to się zastanawiam kiedy pokażą się u nich jakieś pracy, wiecie może? Chętnie bym się załapał, bo zapewnione są odpowiednie benefity socjalne doliczane do zarobków, bo wiedzą jak zadbać o przyjacielskie stosunki między pracownikami, co już jest dobrym znakiem.
    gość

05.12.2016 11:48

DO MOAKOA - co za durne pytanie. Widać ,że albo jesteś podstawiony albo opine te dobre oczywiście pisze ktoś z działu rekrutacji. Stosunki między pracownikami nie są wcale takie dobre, zresztą tak jak wszędzie, są zgrzyty, kłótnie, konflikty więc nie pisz , że jaka to super atmosfera bo tak nie jest. Zresztą można się przekonać zatrudniając się tam oczywiście na umowę śmieciową czyli zlecenie bo innej nie dadzą , bo oczywiście jak najtańszym kosztem chcą by na nich robić .
    Morwa

11.10.2016 02:50

Witam, czy ktoś jest w stanie powiedziec, jakie sa mozliwe zarobki na stanowisku specjalisty ds. windykacji. Czy premia jest realna do wyrobienia? Jaka jest atmosfera pracy, kontrola przerw, system, ktory wybiera polaczenia. Jakie sprawy Ultimo windykuje, kredyty, telecomy, sprawy przedawnione? Będę wdzięczna za szybką odpowiedż, bo zamierzam aplikowac lecz jeszcze się zastanawiam. Pozdrawiam

13.09.2016 08:17

Detek

13.09.2016 16:19

Jaka jest podstawa i od czego są uzależnione premie ? :)
    Detek

13.09.2016 00:13

A Witam. Na serwis pracuj.pl pojawiła się oferta na Terenowego Doradca Klienta w Ultimo. Obecnie pracuje w jednej firmie podobnej. Więc zawód/ pracę/ charakterystykę znam. Chciałbym zapytać o zarobki. Jaka podstawa, premia i czy uda się je w ogóle wykonać. Czym się jeździ u Was i czy polecacie jako pracodawcę ?

21.08.2016 14:23

waldek

21.08.2016 15:00

umowa zlecenia jest podpisywana z miesiąca na miesiąc, nie ma czegoś takiego na zleceniu jak okres próbny przynajmniej w Ultimo tak nie ma
    Erik & Sons

21.08.2016 13:57

Jeśli ktoś chce się rozstać z Ultimo, uważa że za mało zarabia lub czuje, że Ultimo chce się rozstać z nim niech się odezwie i poda mail (taki, żeby inni z firmy nie mogli was tu zidentyfikować), potrzebuję kilku osób z największych firm windykacyjnych do udziału w pewnym projekcie biznesowym, z umową i wynagrodzeniem rzecz jasna, szczegóły na maila, prośba, jak się zdecydujecie to nie chlapcie językami na wszystkie strony o ew. współpracy, bo projekt ten jest związany z działalnością masowej windykacji i takim firmom WYJĄTKOWO nie zależy, żeby on i podobne funkcjonowały na rynku. Zainteresowanych zapraszam, a pozostałym życzę miłego dalszego merdania ogonem przed waszymi przełożonymi... :-]
    borys

08.08.2016 13:20

Moja rada jest taka : niech każdy kto jest zainteresowany pracą w Ultimo zaaplikuje na dane stanowisko czy to na pracownika biurowego czy inne i przekona się jak jest naprawdę , jednemu praca będzie pasować ,drugiemu nie więc po co te rozterki na forum ,aplikujcie to się przekonacie

07.08.2016 20:48

damian

08.08.2016 09:10

a kto powiedział ,że nie ma pracowników? są tyle,że jest różnie, jedni zostają dłużej, drudzy odchodzą szybciej, niektórzy są zwalniani, więc pojawia się wtedy kolejne miejsce i tak w kółko

07.08.2016 15:05

seba

07.08.2016 17:29

jakbyś nie zauważył ogłoszenie jest cały czas zamieszczane i cały czas trwa nabór, jeśli chodzi o wykształcenie to uważasz ,że wszyscy którzy mają wykształcenie średnie mają pracować na umowy zlecenia ?! Jeśli tak uważasz to się grubo mylisz i więcej szacunku , gdyż ci co mają średnie wykształcenie są często mądrzejsi od tych co mają wyższe! W dzisiejszych czasach nie problem ukończyć studia i nie mierz człowieka miarą wykształcenia !!! Poza tym , dużo osób ,którzy mają wyższe wykształcenie też pracują na umowy śmieciowe !!! Nie ważne jakie ma się wykształcenie, ważne jakim jest się człowiekiem i jakie posiada się doświadczenie, a na umowę o pracę zasługuje każdy bez względu na wykształcenie ignorancie!!!

06.08.2016 21:54

seba

07.08.2016 14:49

ludzie przychodzą ,odchodzą albo są zwalniani także rekrutacja jest prawie non stop, poza tym pieniądze też nie są rewelacyjne no i umowy śmieciowe także nic konkretnego
    Robert

06.08.2016 20:28

Jakie są stawki+premie w windykacji prawnej dla specjalistów ?

06.08.2016 16:02

nika

06.08.2016 21:33

tak ,najlepiej jest wejść na stronę internetową www.ultimo.pl i tam w zakładce kariera są wyszczególnione oferty pracy, w dziale windykacji na stanowisko negocjatora telefonicznego jest umowa o pracę, asystent ds korespondencji umowa zlecenie, stawki na prawie każdym stanowisku są takie same, pracownik biurowy jest raczej dla tych co chcą dorobić bądź dziennych studentów i nie ma szans na umowę o pracę ,gdyż tylko pracownicy pracujący w godzinach 7-15. bądź 8-16 są zatrudnieni na umowę o pracę ,ale na to stanowisko raczej trudniej się dostać ,gdyż są już pozajmowane wakaty, chyba, że ktoś się sprawdzi i przejdzie z pracownika biurowego na pierwszą zmianę ale to raczej trudna sprawa

04.08.2016 09:46

abo

06.08.2016 15:51

bardzo często trwa nabór na pracownika biurowego, można powiedzieć ,że cały czas jest rekrutacja, także studenci jak i osoby mający już zatrudnienie mogą aplikować , dużo tam nie zarobią ,na waciki w sam raz
    anet

06.08.2016 16:00

tak pracownik biurowy jest cały czas rekrutacja na to stanowisko, umowa zlecenie, 12 zł brutto , godziny pracy 16-21
    kryspin

04.08.2016 00:58

Ten antywindykator to w ogole bekowy koleś, który wyglasza opinie o zarobkach w firmie w której nigdy nie pracowal :D a w realu to pewnie dorosle dziecko na utrzymaniu mamusi :D co to zarobków- obecnie na CC jest chyba 2200brutto + premia od wyników (ok. 800zl jak zrobisz 100%). Na sluchawce mocno sie nasluchasz bluzgów itp ale po jakimś czasie splywa to po tobie :P co roku sa awanse i podwyżki, bony ma święta, multisport i luxmed wiec nie jest tak zle jesli chodzi o branze windykacyjna

06.08.2016 14:51

przestań człowieku bredzić, czytaj więcej postów ZE ZROZUMIENIEM. ośmieszasz się tylko matole. ale OK, powtórzę raz jeszcze, a nuż trafi to do twego durnego baraniego łba - zarabiam na takich firemkach jak ultimo i inne, to one płacą mi. a ty teraz swojej mamusi za mleko zapłać i poproś o pieniążki na lody, bo na nic cię pewnie nie stać. i nie opowiadaj bzdur jak to się zarabia w ultimo, jakie wspaniałe dodatki i jak jest cudownie
    he

16.08.2016 22:56

powtórz to jeszcze ze 2 razy to może ktoś Ci w końcu uwierzy

28.06.2016 12:52

Na pewno masz rację. Jestem po prostu ciekaw na co mogę liczyć. Nie chciałbym sie rozczarować jeśli już mnie zaprasza na rozmowę. :)

28.06.2016 12:52

28.06.2016 11:38

Witam. Ponawiam pytanie przedmówcy @Tapraca. Czy ktoś się może wypowiedzieć na ten temat?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w B2 Impact?

Kontakt - B2 Impact S.A.

Szczytnicka 11 50-382 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie
    Tapraca

23.06.2016 14:03

Na stronie firmy jest ogłoszenie o rekrutacji na to stanowisko
    Tapraca

23.06.2016 12:21

Witam. Na jakie warunki finansowe w obecnej chwili może liczyć negocjator terenowy w tej firmie?? Posiadam dwuletnie doświadczenie w windykacji i zastanawiam się nad aplikacją do Ultimo. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam pracowników tej firmy.
    asd

23.05.2016 16:58

Pracowałam w korespondencji w Ultimo 2 lata. Na start 1900 brutto + 25% premii (którą dostaje się za przychodzenie do pracy, jeśli jest się chorym lub na urlopie to tną premię). Po 2 latach na stanowisku awans z młodszego specjalisty na specjalistę i wzrost wynagrodzenia o ok 200zł. Podwyżki bez awansu nie ma szans dostać. Praca łatwa ale bardzo monotonna.
    Kandydatka

19.05.2016 10:58

Mam pytanie o pracę na stanowisku Doradcy ds. Sprzedaży we WROCŁAWIU. Jak wygląda kasa (podstawa i premia), czy możliwe jest osiągnięcie tej premii? Czy faktycznie straszą co pięć minut, że nie przedłużą umowy? Jaka atmosfera? Jakie są dokładniej obowiązki na tym stanowisku?
    aa

11.05.2016 15:55

a pracownik biurowy? a może ściemniają z tymi stanowsikami , a i tak potem zapraszają na szkolenie grupowe i chcą wcisnąć na call center?
    sss

06.08.2016 15:49

Pracownik biurowy , praca w godzinach 16-21, umowa zlecenie, stawka też nie za wysoka, praca bardziej dorywcza bądź dla studentów dziennych, codziennie są sprawdzane zadania i jak są błędy to otrzymuje się informacje na maila no i trzeba je poprawić. Stawka niska niestety no i atmosfera też nie za ciekawa :(
    K.P.

27.04.2016 15:59

@Rekrut głównie zajmujesz się przychodzącą korespondencją, skanujesz, wprowadzasz do systemu i takie tam. Praca mocno podstawowa, bardzo prosta więc nie spodziewaj się kokosów (nie znam stawek, więc tu nie pomogę). Jest to jednak dobry start i dość bezstresowy w porównaniu do call center gdzie tempo pracy jest dużo wyższe. Ludzie tam pracujący dość wyluzowani, ogółem sympatyczni
    Rekrut

07.04.2016 15:31

Witam, Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat pracownika biurowego w ultimo ? Jak praca wygląda, zarobki itd. ? Pozdrawiam. :)
    yeger

12.04.2016 22:33

To lajtowa praca przed kompem, dostajesz na kolejce pisma do obrobki, wprowadzasz rozne dane do systemu. W "kancelarii" prawnej. Super praca dla studentow lub osob, ktore chca sobie dorobic, bo godziny sa elastyczne. Pracuje tak juz prawie rok i jestem bardzo zadowolona, jak robisz swoje, to nikt sie nie czepia.
    Rekrut

15.04.2016 10:36

Dzięki za info, mam jeszcze pytanie odnośnie pracy młodszego specjalisty ds korespondencji jak praca wygląda ? PLS o szybką odpowiedź, będę wdzięczny :)
    Johny

03.03.2016 22:31

Czy ktoś wie jak wygląda realizacja planów na doradcy klienta hipo i korpo? Jakie premie wchodzą w grę? Jaką podstawę można wynegocjować?
    Zdziwiony

22.02.2016 17:02

Trwa rekrutacja na specjalistow, kierowników, managerow oraz dwóch dyrektorów departamentów. Nie ma chetnych wśród pracowników na awans czy nikt się nie nadaje? Skad takie braki kadrowe na szczycie hierarchi? Został ktoś jeszcze z kierownictwa żeby przeprowadzic rekrutacje?
    me

29.01.2016 12:15

I jak zwykle anty szczeka i będzie, przy okazji płucach jadem i obrażając 800 pracowników. Lepiej być szampanem niż ograniczonym osiem z klamkami na oczach piszący wyłącznie hejka. Co do premii to grubo powyże j 1000 płn średnio. Wiec warto spróbować

30.01.2016 16:21

@me - ty w ogóle umiesz posługiwać się językiem polskim i znasz znaczenie wypisywanych przez siebie słów? "I jak zwykle anty szczeka i będzie, przy okazji płucach jadem i obrażając 800 pracowników. Lepiej być szampanem niż ograniczonym osiem z klamkami na oczach piszący wyłącznie hejka." a co do tej premii 1000 pln to mnie stary do łez rozbawiłeś. i pracowników ultimo również
    pracownik99

25.01.2016 21:11

Stanowisko: Doradca Klienta Staż: 6 mc Opinia: Firma jest bardzo pozytywnie nastawiona na pracowników. Są organizowane konkursy, są różnie programy motywujące i zespoły w których fajnie się pracuje. Cele są możliwe do zrealizowania ale nie jest to łatwa praca. Niektóre wskaźniki są śmiesznie nie na miejscu, bo skąd mam mieć pewność że osoba która zdeklarowała że wpłaci tego nie zrobi? Klienci też nie ułatwiają sprawy. Są wulgarni i ciężko się z nimi rozmawia. Nie pomaga też fakt że firma jest aż za bardzo pro kliencka. Wysokość premii jest motywująca,ale trudno ją zrobić. Osoby które mają więcej telefonów przychodzących mają zdecydowanie łatwiej niż inni. Ponadto mój przełożony non stop straszył mnie nie przedłużeniem umowy jeżeli nie poprawię wyników, zamiast dawać rady. Praca dla ludzi którzy mają wszystko w głębokim poważaniu, tylko wtedy można wytrzymać tempo pracy i rozmowy.
    orbi

22.01.2016 15:51

Lol 2500 brutto to w biedronce na start dostaje człowiek z ulicy a nawet 2800 toż to jakiś ponury żart... podstawa 2000 netto aż 10% premii!??!? serio??? we Wrocławiu???? i czym tu się podniecać za taką niewdzięczną robotę... naprawdę już biedronka jest lepsza a na pewno bardziej pożyteczna... dawać się wykorzystywać za takie grosze to naprawdę chyba tylko w akcie desperacji...
    ss

21.01.2016 14:04

ale mi chodzi o windykację we Wrocławiu w biurze, telefoniczną z tego ogłoszenia we wcześniejszym wpisie.
    ss

20.01.2016 11:19

skasował ktoś chyba: http://www.gowork.pl/praca_podglad,6158769 ktoś cokolwiek wie na ten temat pracy tam albo zna kogoś? podobno podstawa to 2000 netto, czy to prawda czy ściema?
    Tabelka pase

15.01.2016 21:36

Dno i wodorosty. Nawet już Duży Garnek znika z firmy.Zwalnia się miejsce,może dla Tabelki? Jednak oni mają zryte rycerskie łby.A wcześniej zniknęło Pendolino i też jest wakat na zachodzie.A chodzą słuchy,że teren zniknie zupełnie.Równia pochyła.
    nic nie wiem

17.01.2016 15:01

widze ze kolega cos wie, ale to jak w tym kawale, ze za darmo dawali auta, po wszystkim okazalo sie, ze nie dawali tylko kradli i nie auta tylko rowery. ZENADA
    Vlad Baldhead

18.12.2015 14:57

Antywindykatorze, ja pracowałem w Ultimo od 2007 do 2014 r. i przez ten czas rzadko zarabiałem mniej niż 3 - 3,5 tys. Nie przeczę, że w rozmowach należy się tam kierować schematem, ale na jakiej podstawie obrażasz osoby, które tam pracują? Nie mam tak wysokiego ego, jak Ty i w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę zawsze mieć ostatniego słowa, ale wypada powiedzieć, że robisz, kolego, z siebie barana. To że ponad 90% tych spraw, gdyby zajął się nimi specjalista, dałoby się spokojnie "uwalić" to prawda i widać, że coś tam o tym wiesz. Propozycją moją jest więc abyś, skoro Cię to tak jara, skupił się na doradzeniu ludziom jak uniknąć spłaty, ale rób to na innym forum, albo może załóż swoją stronkę, a to forum zostaw dla tych, którzy mają coś do napisania w sprawie warunków pracy w Ultimo. Twoja opinia o pracy w Ultimo, cytuję: " potencjalni kandydaci mogą się dowiedzieć, że będą szkoleni niczym na tresowane małpy, a ich zadaniem będzie wciskanie ludziom idiotycznych kitów" jest, z tego co piszesz, wynikiem analizy tego co napisano na forum. Nie wiem, jak można oceniać pracę w firmie, której się nigdy nie widziało i nie poznało? Ośmieszasz się, ale Tobie chodzi o to, żeby podenerwować innych i trochę się podrażnić, więc nie przestaniesz tu pisać. Z Twojej błyskotliwej analizy nie dowiesz jednak tego, że w CC pracują wspaniali ludzie, z którymi świetnie się pracuje i równie świetnie spotyka po pracy, że zawiązują się tam przyjaźnie na dobre i na złe, że panuje przyjacielska atmosfera i można liczyć na pomoc każdej osoby, do której się zwrócisz, że wypłata jest ZAWSZE na czas i ZAWSZE taka jaka powinna być, czy choćby, że na Święta są 500 złotowe bony sodexo i paczki mikołajowe dla dzieci. System i podejście naczalstwa do pracowników jak do mrówek, czy system pracy (automat zwany PD) jest karygodne, ale poza tym jest wszystko to, co napisałem. Te 7 lat pracy w Ultimo, to było moje najlepsze 7 lat. Każdemu polecam spróbować.

18.12.2015 16:54

3-3.5 tys? chyba brutto, i to koron szwedzkich :) a o ultimo wiem więcej niż ci się wydaje. momentami jednak dobrze prawisz, nie to co niektóre oszołomy co za ultimo dałyby się pokroić bo to zbawca ich jest :) zresztą ostatnimi czasy jakieś chyba śmieszne szkolenia były, bowiem coraz większe brednie słyszę w rozmowach tych tresowanych szympansów z "klientami". zastanawiam się tylko, czy zdają sobie sprawę z absurdów jakie wygadują czy może sami w te bzdury wierzą...

12.12.2015 22:48

Jestem byłym pracownikiem Ultimo, a pracowała tam ponad 3 lata... są plusy i minusy tej pracy, ale złego słowa powiedzieć nie mogę... Co do zarobków, to serio można zarobić sporo... jest przekrój od najnizszej do 2-4...
    Asik

27.11.2015 20:45

Dokładnie to 1737 zł więc tak bliżej 1700 i po co tak podciągać :)

18.11.2015 18:26

Tabelka pase

21.11.2015 14:40

NT nie mają możliwości skorzystania z nauki języka bo nie ma ich we Wrocławiu tak naprawdę.

16.11.2015 15:24

Tabelka Pase

21.11.2015 14:46

Chłopie,2500 brutto to ok.1800 netto, wiec wg Ciebie to nie jest źle?! WE WROCŁAWIU?!! Weź sobie menażkę i p...j się w czaszkę.Musisz jeszcze sporo urosnąć,żeby nabrać rozeznania w wartości pieniądza.

Zostaw merytoryczną opinię o B2 Impact S.A.