MCR

Wola Krakowiańska - Mercor sa

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o MCR SPÓŁKA AKCYJNA

Opinie o MCR Gdańsk

Nie przegap nowości o MCR SPÓŁKA AKCYJNA!

Remo

23.11.2025 23:48

Jakiego wynagrodzenia można oczekiwać na stanowisku Młodszy/a Specjalista/ka ds. Realizacji Usług Serwisowych? Jak atmosfera w tym dziale? Jest szansa na awanse? Podnoszenie kwalifikacji?

Były 123

07.09.2025 09:18

Nie polecam stanowisk w dziale HZ. Jeśli nie jesteś "ziomkiem/znajomym" dyrektora to nie masz co liczyć na rozwój awanse czy podwyżki.

27.03.2024 13:05

Jan

28.03.2024 07:00

Zapewne zależy od działu z tymi decyzjami. Ogólnie jak interesuje ciebie niezbyt wymagająca praca biurowa jako asystentka biura, to jak będą ci odpowiadać zarobki to polecam.

Cosar

03.08.2025 23:26

Cześć, o jakich kwotach mówisz? Nie chcą nawet widełek podać

zdegustowany

01.07.2025 09:00

zwalniali ludzi, informując, że ze względów ekonomicznych likwidacje stanowisk. A jeszcze ich stołki nie ostygły a zatrudniają jak dzicy - cud. Nie wiesz kiedy kopa dostaniesz na podziękowanie
    Luka

11.06.2025 20:06

Nie informują kandydata o wyniku rekrutacji mimo tego że deklarują że to zrobią podczas rozmowy
    Nicolas Otamendi

20.05.2025 15:52

Jest ktoś kto brał udział w rekrutacji dwuetapowej i wie czego można się spodziewać na drugim etapie?
    Kylian Mbappe

10.06.2025 22:59

Na drugim etapie masz zazwyczaj rozmowę z potencjalnymi przełożonymi. W trakcie niej otrzymujesz zadania do wykonania lub też wykonujesz je w domu. Potem nie wiem gdyż nie udało mi się dalej dotrzeć.

02.09.2024 12:10

Dzień dobry, Miałem okazję uczestniczyć w rozmowie kwalifikacyjnej do tej firmy. Podczas rozmowy pani z HR w którymś momencie zaczęła naciskać na wyrażenie zgody na jej kontakt do moich byłych pracodawców w celu uzyskania referencji "0o". Po raz pierwszy się z takim czymś spotkałem zwłaszcza w trakcie rozmowy. Podczas samej rozmowy która zeszła na mój temat- co Pan chciałbym robić, zainteresowania itd., nie dowiedziałem się niczego odnośnie stanowiska. Z samego spotkania wyszedłem trochę zniesmaczony, z wrażeniem że spotkanie mogło być ustawione przez kogoś "wyżej" z innej firmy. Cóż, w końcu trójmiasto jest ostoją gangsterów rodem z lat '90.
    Jolly

17.11.2024 19:56

Dziwne te "rozmowy rekrutacyjne". Pojawiasz się w wyznaczonym terminie, a tam wszyscy zaskoczeni, szefowa HR majaca przeprowadzić rozmowę poza firmą.
    pracownik Mercor Płock

17.11.2024 12:44

Witam byłem tam pracownikiem jakiś czas temu. I nie polecam nikomu w zakładzie (usunięte przez administratora) że ho ho. Centrala w Gdańsku. Kierownictwo w Płocku o wszystkim wie i pozwala na to. Jesteś niby operator ale jak linia staje to sam ja naprawiasz, bo niema prawdziwych mechaników. Wyzwiska na porządku dziennym. Jak by człowiek się nie starał to i ta będzie gadane ze leciał w (usunięte przez administratora) A więc nie polecam praca 3 zmiany a zarobki jak odreki gdzie indziej na 1 zmianę jak dobrze trafisz. A i tak powiedzą że za dużo za twoja pracę.
    maniek

08.07.2024 14:17

Specjalista ds. badań i rozwoju produktu (R&D)- mozecie opisac co to za stanowisko? praca w autocadzie?
    Tomcio

11.04.2024 09:02

Chce spytać o ostatnio wrzucone stanowisko regionalny kierownik sprzedaży. Głównie to widzę aktywna sprzedaż produktów w obowiązkach. Praca w terenie 5 dni w tygodniu czy są wyznaczone godziny kiedy trzeba być w burze? W razie co auto można też wykorzystywać do celów prywatnych?
    Ola

13.06.2024 12:46

Hej, co do godzin pracy to wiadomo że są one zmienne tzn. jako handlowiec w terenie czasem pracujesz 8h a czasem trochę dłużej. Jest to podyktowane specyfika tego stanowiska. Jeśli chodzi a samochód służbowy to tak, jest taka możliwość.
    kandydat

22.03.2024 09:03

Byłem na rekrutacji w tej Firmie. Ogólnie wszystko ok, polecam bo sprawdzony pracodawca i Firma na poziomie. Znam ją dobrze. Niestety sam proces rekrutacji w tej Firmie to jedna wielka porażka, takiego kabaretu nie doświadczyłem nigdzie jak żyję :) Byłem na rozmowie i otrzymałem zaproszenie na drugi etap rozmów w tej firmie, mam tylko czekać na kontakt od potencjalnego przełożonego, żeby potwierdzić spotkanie, bo był na urlopie. Kilka dni później ta sama Pani z HR lakonicznie odpisała, że jednak mnie nie zapraszają :) Taki kabaret. Sądzę że powodem były oczekiwane zarobki, ale w takich wypadkach bierze sie telefon i dzwoni do danego kandydata i mówi jak jest, a nie najpierw zaprasza na 2 etap, a potem chowa głowę w piasek, bo pewnie budżet sie nie spina. Zachowanie jak w przedszkolu. Ogólnie pracodawcę polecam, ale dział HR nie ma pojęcia i przede wszystkim wiedzy jak rozmawiać, albo nie rozmawiać z ludźmi, żeby nie było właśnie takiej sytuacji jaką tu opisuje.
    Potencjonalny kandydat

28.03.2024 06:10

Hej no to jest naprawde niezbyt profesjonalne podejście . A powiedz faktycznie aż tak bardzo twoje oczekiwania finansowe były zbyt wygórowane? Mogę spytać ile chciałeś w takim razie brutto? Zastanawiałem się wcześniej czy tu aplikować ale po tych wszystkich opiniach aż się odechciewa..
    były handlowiec

28.03.2024 18:50

Powiem tak. Jeśli aplikujesz na handlowca eksport, to na więcej niż 10 k brutto z premiami raczej nie licz. Plus tej pracy jest taki że siedzisz w biurze a jedyne delegacje to targi i też można się próbować z nich wykręcić. Ogólnie stawka jak dla handlowca niezbyt atrakcyjna ale plus jest taki że targety nie są wygórowane, pracę kończysz o 15 i właściwie nic więcej pracownika nie musi interesować. Premie są wypłacane zgodnie z obietnicami, więc to nie jest obiecywanie nierealnych gruszek na wierzbie a potem sorry nie ma kasy. Tu akurat to działa bardzo dobrze, choć dalej ta stawka z premiami jest bardzo przeciętna. Jak chcesz być zawodowo handlowcem to dwa lata można posiedzieć złapać pierwsze szlify ale później to już albo pojdziesz się rozwijać dalej albo utkniesz na stałe. Ogólnie pracodawca sam w sobie jest uczciwy i jest przyjazna atmosfera, niższe zarobki ale spokój i brak stresu. Wybór należy do ciebie. Co do innych ofert pracy to nie znam tych stanowisk więc nie pomogę

27.10.2023 08:53

W sieci znalazłem ofertę pracy na stanowisko specjalisty ds. automatyki/badań i rozwoju. Myślę, żeby złożyć w to miejsce swoją aplikację. Widzę, że firma oferuje krótszy czas pracy w piątki o 2h. To o której wtedy się kończy? Skoro są elastyczne godziny (bo o tym też wspomniano) to można zdecydować, o której godzinie pojawimy się w firmie?
    Kejt

29.10.2023 22:49

Tak naprawdę "dwie godziny krócej" oznaczają, że dwie godziny ostatnie wychodzisz wcześniej, ale jesteś dostępny "pod telefonem". Czy faktycznie masz je wolne zależy od działu w którym pracujesz. Elastyczne godziny oznaczają, że możesz zacząć od 7 do 8:30 pracę. Mamy też owocowe czwartki

10.02.2023 09:03

Mercor sa poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. badań i rozwoju w Gdańsk. Jeżeli dysponujesz informacjami dotyczącymi procesu rekrutacji, napisz jak on wyglądał. Takie informacje mogą okazać się cenne dla osób rozważających pracę w firmie.
    Zetka

22.06.2023 09:27

O widełkach finansowych rozmawia się dopiero na koniec rekrutacji. Czyli na trzecim etapie.
    Amant

26.07.2023 10:37

Bo taka jest polityka firmy.

Oferty pracy - MCR SPÓŁKA AKCYJNA

Regionalny Kierownik Sprzedaży

Warszawa

Technolog

Mirosław

Operator Maszyn

Mirosław

04.09.2022 10:52

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Mercor sa?
    Pistacjusz

07.02.2023 10:51

Pierwsza jest próbna na trzy miesiące, kolejna na rok a dopiero po tym okresie na stałę.
    Zainteresowany

03.08.2022 10:13

Czy to prawda że w firmie wdrażane są zmiany? Akurat były dwie rekrutację, po chwili zniknęły. Czy ktoś coś wie w tym temacie?
    Zainteresowany

07.09.2022 20:30

Widziałem teraz nowe oferty, szukają osoby do działu technicznego oraz spec. ds. serwisu. Na jakie warunki można liczyć na tych dwóch stanowiskach ?
    Eliza

22.09.2022 18:49

Są na portalu pracuj.pl
    Sopo

26.06.2022 23:24

Cześć czy możecie podać czy do pracy w exporcie poszukuje się stale pracownika ? Są przyczyny wewnętrzne leżące w braku odpowiednich kandydatów? Idzie zarobić powyżej 12 000zł brutto podstawy ? Plus dodatki ?
    Kierowanie eksport

01.06.2022 00:13

W jaki sposób odbywa się kierowanie w dziale eksport ? Poszukuje się non stop czy tylko b. Często do działu eksport?
    Wies

01.04.2022 00:40

Ogłoszenie do działu eksport jest aktualne? Czy jest to ogłoszenie aktualne od dawna od kilku lat ciągle stale i znowu i tak w kółko?? O co tu chodzi ? Tym zarządza jakiś dyrektor exportu ? Chcą by im poszukać kontaktów podzialac 1 miesiąc i nowa osoba i tak ciągle?
    Młoda

17.07.2021 14:48

Zauważyłam że dodano całkiem niedawno nowe ogłoszenie - szukają osoby na stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży w Dziale Eksportu. Co możecie mi powiedzieć o pracy w takim charakterze? Na jakie warunki może liczyć osoba z branży?
    Paweł

16.09.2021 21:24

Praca jest dla typowych handlowców. Warunki są konkurencyjne.
    Cicvicghj

01.07.2021 16:57

Na jakie zmiany chodzi się w mercor w cieplewie ?
    Hcffhvfhcdvh

11.07.2021 08:45

A jak ktoś robi po 10 godz to od której zaczyna drugą zmianę ?
    Paweł

16.09.2021 21:23

To zależy co potrafisz i chcesz robić ? Spawasz, jeździsz wózkiem ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MCR?

Klementyna

25.05.2021 04:06

Czy akurat poszukują osoby do działu eksport? Jak się pracuje ? Zarobki ? Szkolenia? Awans? Czy częste rotacje? Czy znów poszukują?
    Jakachok

20.03.2021 11:31

Czy do mercor w cieplewo przyjmują kobiety do pracy na magazynie?

30.03.2021 01:16

Chyba tak
    Pawel

14.05.2021 10:52

Pracują dziewczyny na produkcji
    Listenchok

27.03.2021 16:24

Cześć. Wie może ktoś jaka jest stawka na umowie jak się przyjmiesz ?

30.03.2021 01:17

Taka jak ustaliles
    Pawel

14.05.2021 10:51

To zalezy gdzie idziesz, co potrafisz. Masz uprawnienia na wózki czy spawalnicze?
    ****,*

26.04.2021 08:52

Jakie zmiany są w mercor czy chodzi się tylko na jedną zmianę czy jak ?
    Loluś

03.04.2021 11:39

Czy w mercor w cieplewo pracują kobiety na magazynie ?
    Mlody

05.10.2018 21:56

Macie ogłoszenie na montera. Sa nadgodziny ? Można coś dorobić ? Jak u Was z atmosferą - warto przejść z Dovisty ?
    Picki

20.03.2021 14:44

Można. Nadgodziny się zdarzaja

30.03.2021 01:17

Porwierdzam

Kontakt - MCR SPÓŁKA AKCYJNA

Juliusza Słowackiego 224 80-298 Gdańsk

09.10.2019 10:04

Jak jest z pakietem medycznym w Mercor sa? Można dołączyć rodzinę?
    Picki

20.03.2021 14:43

Potwierdzam

30.03.2021 01:16

Mozna
    Powiem krotko

30.04.2020 21:43

Jak ktos sie nie ochrzania i pracuje to go docenia. Jesli idziesz j na wszystko masz odpowiedz " nie wiem","nie da sie", "nie moja sprawa" nie oczekuj 6 tysięcy na rekę. Nie znam firmy ktora sama z siebie przychodzi i wciska podwyzke pod klauzula zwolnienia jak nie weźmiesz ale sa takie które jak pokazesz ze pracujesz to docenia i Mercor jest taka firma
    Pytanie 2

03.04.2020 19:19

Jaki jest stosunek procentowy podstawy do premii i od czego zalezy premia? Czy premia jest stała częścią wypłaty czy dodatkiem za extra zadania, czyli uznaniowa?
    Chętny

03.03.2020 17:49

Jak wyglada stanowisko kierownika obróbki plastycznej? Jakiej firmy są dostępne maszyny w parku? Na jakie zarobki można liczyć? Co to za konkursy wewnątrzfirmowe i jakie nagrody? Czy wydział pracuje w 3 zmianach czy może w 4 brygadach?

18.07.2019 08:26

Zuza

03.02.2020 18:40

Cześć, pewnie byłeś na rozmowie na stanowisko Spec. ds Exportu. Czy aplikowałeś na inne stanowisko?
    Toni

10.02.2020 18:42

Firma jak firma płacili tak sobie. Atmosfera jest spoko. Minusem to kontakty, układy na produkcji wpływające na kase. Koneksje również w biurze i pożal się boze inżynierków i dyrektorków. Ciekawe czy romansik dyrektorski nada trwa? :D Ciekawy kto straci prace hahaha .Generalnie polecam, ale tylko tymczasowo. Zdala gdy chcesz kredyt.
    Były

10.12.2019 15:17

Pracowałem w Mercor w oddziale Warszawa. Polecam, bo team jest niesamowity, ludzie w oddziale Wawa są przefantastyczni! Życzę sobie takich ludzi jak Marzenka. To jest człowiek do rany przyłóż. Wiedzę techniczną ma OGROMNĄ, z którą chce się podzielić z nowymi pracownikami. Podejście do klienta na profesjonalnym poziomie. Do tego jest mega zabawna i uwielbiam jej śmiech, który jest zaraźliwy.
    Broda

29.11.2019 16:26

Cześć dziś był/jest mój ostatni dzień. Dziękuję wszystkim za dobre chwile i atmosferę. Trzymajcie się ciepło w cieplewie:) PS. hr jeszcze nie znalazło za mnie osoby.
    Maleńka

14.11.2019 17:36

Cześć, Jest ogłoszenie na stanowisko biurowe, czy warto aplikować? jaka kasa? jaka atmosfera?
    Czacha

13.11.2019 15:53

Jest ciężko, patrząc na konkurencję dużo brakuje (działań,dla nas głównie na produkcji).Wiele osób mówi,że firma stanęła w miejscu.
    KOT

08.10.2019 19:22

Chciałem napisać,że się zdziwiłem jak to wszystko przeczytałem-jednak tak nie jest. Odszedłem dobry rok temu i nie żałuje (lepsze wynagrodzenie, lepsze benefity, lepsza atmosdera). Co do ludzi-rotacja zawsze była, hr nie wyrabiały. Natomiast kierownicy ci starzy są w miarę ok (zależy od zakładu, ja byłem w cieplewie i było ok), atmosfera hmmm wszystko zależy od ludzi,ale nie było,aż tak kiepsko jak teraz to opisują. Firma nie najgorsza.
    Łysy

03.10.2019 08:14

Jest naprawdę ciężko, w zakładzie nie ma "starych pracowników"-nowi szybko się wykruszają, płaca też nie jest taka dobra jak kiedyś. Trudno się pracuje w takiej atmosferze (to nie co kiedyś) dlatego cześć starej brygady odeszła. Dodatkowo nowi nie chcą pracować, uczyć się. System premiowy został tutaj opisany. Ja sam zastanawiam się czy nie odejść.

09.09.2019 13:19

XxX

10.09.2019 19:15

Napisz więcej na ten temat. Na produkcji? W biurze? W jakim dziale?
    Jaro

14.08.2019 10:18

System premiowy jest niejasny, niezrozumialy i dobrowolny choć tak na prawde to cześć wypłaty na która wszyscy czekają, a ona wpada kiedy grono ludzi zechce się spotkać i oszacować to jakoś. Co gorsza ten system wyglada w taki sposób, ze jedynym wygranym jest firma. Jeśli firma ma słabszy kwartał to wypłaca mniejsza premie (wypłatę), a jak dobry to dostajesz to co jest umowne lub średnia co poprzednie miesiące. Mniejsza premia to często rząd kilkudziesięciu procent, wiec bardzo dużo dla zwykłego zjadacza chleba. Tak czy inaczej bez jasnych zasad wypłacania premii ta firma nie jest już atrakcyjna co kilka lat wcześniej bo podobne pieniądze jak nie większe można zarobić już w innych firmach bez łaski premiowej.

26.06.2019 08:22

Mariola

18.07.2019 20:02

Z dobrych stron to wypłata na czas i dodatki takie jak wszędzie.

Zostaw merytoryczną opinię o MCR SPÓŁKA AKCYJNA