Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 279 ocen.

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Kires

Żenada podwyżli 55 e diety a płacą jak 50 e czyli wychodzi 6 co drugi weekend tylko obiecują jak każdy dla nich jesteś numerem kolejnym wśród kierowców prosisz i prosisz a Jowita cię ciąga ostro ja po kraju mam 55 gr z km i to samo mam co u nich po UE kolejna banda oszustów

Paproch

Adolf a w jakim systemie jeździsz? Ogólnie łatwo można policzyć, podstawa + dieta plus ewentualna premia. Jak się jeździ cały miesiąc to ogólnie 7.5 masz gwarantowane, max cały miesiąc to 9.5 Jeśli chodzi o 3/1 to rzeczywiście 6.

Adolf
@Paproch 13.04.2018 19:46

Od poczatku 2/weekend i tak wychodzi 5 tys max do 6.5 tys.

Adolf

Pracuje 2 latka w Marathonie. Powiem tak auta nowe zgadza sie Dafy Mercedesy to na plus dla firmy. Dyspozytorzy ok choc sa wyjatki ( ale to tak w kazdej firmie jest ) Jesli chodzi o serwis aut - beznadzieja Kierowcow traktuja bardzo z gory trudno doprosic sie o naprawe czegokolwiek Na klucz do szafki prosilem sie 4 miesiace wreszcie za wlasne pieniadze dorobilem sam sobie kluczyk. Nad tym firma musi popracowac :( Wchodzac do serwisu az flaki sie przewracaja niestety. System transics baaardzo mulowaty. Czesto sie zawiesza. Mapy tomtom w urzadzeniu z przed 3 lat !!! Serwis czas na aktualizacje map natychmiast !!!! Myjnia jak najbardziej ok Chlopaki ogarniete. Szybko sprawnie auto umyte perfect. Jesli chodzi o zarobki to wspomniane 7 tys mozna sobie miedzy bajki wlozyc. Mimo podwyzki od nowego roku niecale 6 tyś miesiac w miesiac. Wiec tak nie zawiele w porowaniu do do firm z wielkopolski.

Mydło fa

Ile zarabiają na magazynie? Bo chyba kiepsko, skoro jednego kolegi nie stać na mydło. Niech może ktoś tam zrobi szczape na farbowanego, co?

Kielich

Ogólnie polecam. Auta nowe. Spedytorzy kumaci. System 2/weekend lub 3/1 (rzadko preferowany). Kraje jazdy to cała EU razem z Anglią - plus że nie starają się nie wysyłać do Francji chyba że tylko tranzytem. Pieniądze na czas. Na start komplet ubrań firmowych. Dodatkowo przed wyjazdem w trasę karta walutowa dla kierowcy na wydatki typu parking czy myjnia. Nie podoba się pewnie osobą którzy zrobili prawo jazdy i myślą że praca jako kierownica polega na jeżdżeniu dziennie przez max 2 godziny i patrzenie na załadunek z fajką w ręku. Tacho przestrzegane

anonymous

Co słychać w firmie Marathon International?

Agnieszka

@scyzor nie wiem o jaki mikrofon chodzi. Czemu niemile wspominasz pracę w firmie Marathon International? @Cela a czemu tak uważasz? Jakie konkretnie warunki macie w firmie? @EX kierowca czy problemem jest atmosfera? Myślisz, że da się ją naprawić? Piszesz o złotych górach. Czyli inne warunki na początku współpracy były Wam przekazane?

Cela

Juz w wiezieniu sa lepsze warunki niz w maratonie........

Optymista

BYŁY FUJ EH SZOK EX KIEROWCA płakac się chce jak się czyta takie bzdury. Poziom wypowiedzi adekwatny do poziomu waszej kultury. Nie dziw więc, że już nie pracujecie w MARATHON. To nie miejsce dla was. idzcie do pracy do Dziad-Trans. Tam Wam bedzie lepiej. krzyz wam na droge!!!

scyzor
@Optymista 28.12.2017 15:18

Optymista (ZYTA Z PSENZYTA) itd. co ty tak nicki zmieniasz przedstaw się Emil zobacz ja cały czas jestem przy swoim z dziad-transa to ty właśnie piszesz

bezrobotny

dobre firmy nie musza sie oglaszac bo kolega koledze zalatwia a tu...jak leci

Agnieszka

@Darek jest kilka powodów mojego uczestnictwa w dyskusji, bo uczepieniem, bym tego nie nazwała. Chcę, żeby dyskusja się rozwijała i żeby jak najwięcej informacji o firmie Marathon International się na wątku pojawiało, by mogło pomóc komuś w podjęciu decyzji o aplikacji. A kolejnym aspektem jest to, że muszę pilnować przestrzegania regulaminu przez użytkowników. @Szeri nie kłamię, nie jestem pracownikiem firmy. A z jakiego powodu są ucinane te diety?

scyzor
@Agnieszka 13.02.2018 12:37

Agnieszka gdzie zaginął twój odnośnik mikrofonu już kiedyś Cie pytałem mógłbym w nicku napisać Agnieszka ale ja jestem scyzor pozdrawiam i nie mile wspominam MARATHON :(

Nowy

Witam. jak wygląda praca na myjni w Kostrzynie?

Kier

Dzwoniłem do nich ponad miesiac temu i gosc nie wspominal o tym ze kierowca zarobi 8 tys zl. Przedstawił mi wszystko co o jak, i zarobki to 7200-7500zl. Ale odpuscilem bo jazda na UK to nie moj klimat, a poza tym znalazlem firme gdzie w piatek zjezdzam i w poniedziałek wyjezdzam czyli weekendy w domu. Pierwsza wyplate odebralem 6400zl za 10tys km., takze nie jest zle jak na początek.

Kier
@Marek 27.02.2018 13:08

Wiem ze ciezko cos znalezc bo tez szukalem. Ta robote trafilem przez przypadek. Gdyby nie to pewnie tez bym gdzies z ogloszenia poszedl. Wszedzie to sa wyzyskiwacze. No i gonitwa czego nie lubie w robocie. Powodzenia w szukaniu zycze.

Agnieszka

@Tomasz a Ty wiesz coś na ten temat? Jeżeli tak to możesz tutaj napisać? @To day a co dokładnie jest ucinane z pensji? Wiesz jak dokładnie jest obliczana pensja, zatem jesteś kierowcą Marathon International?

Oli
@Agnieszka 26.02.2018 15:24

Standardowo eco mają wybrańcy, punktualność nie możliwe ponieważ wszystko jest na 8.00, kilometry również mają wybrańcy i wychodzi ledow 6

anonim

(usunięte przez administratora)

Heniek
@.. 23.02.2018 18:37

Tak od kilku miesięcy i jestem zadowolony widać różnice w firmie ,(usunięte przez administratora)

..

tez kiedys mialem tam isc do roboty ale slyszalem ze tylko ladne opowiesci ,filmiki caly czas gonitwa dziekuje niech szukaja innych (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomek

Widzisz twoją wypowiedź komuś nie spodobała się

Agnieszka

Jeżeli jesteście ciekawi jak wyglądają standardy pracy kierowcy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o. to możecie zajrzeć na ich stronę i przeczytać wypowiedź jednego z ich kierowców http://www.emarathon.pl/PL-H180/oferty-pracy.html

Tomasz
@Agnieszka 20.02.2018 12:13

Oprócz standardów pracy kierowcy mogli by jeszcze napisać od jakiej wysokości wynagrodzeń odprowadzają składki

zoska

A co możecie powiedziec o pracy na kwiatkach doniczkowych? pracowal tam ktos?

Mietek
@zoska 15.02.2018 14:33

Ja pracowałem było super

moto

Witam. A jak wygląda praca na warsztacie lub na stacji kontroli pojazdów w Kostrzynie? Duże wymagania? Poprzedni diagnosta odszedł? Mało pracy? Zarobki , ekipa?

Norek

Co wy żeście się tak uczepili tej firmy -- ja myślę że jest bardzo ok

Agnieszka

@Darek nie pracuję w Marathon International, dlatego na pewno mój szef nie będzie znał odpowiedzi na te pytania i dlatego kieruje je do Was pracowników tej firmy. @ezydent myślisz, że nie ma sytuacji, w których kierowcy spali w hotelach i ciężarówka nie zginęła. Nie często kradną?

Darek
@Agnieszka 06.02.2018 10:14

To dlaczego tak bardzo interesuje cię co dzieje się w firmie

Agnieszka

@Ee szereg czyli opieka medyczna dla całej rodziny to taki benefit od firmy Marathon International dla jej pracowników? Czy są jeszcze jakieś? @anonymous a Ty jesteś kierowcą tej firmy? Czy o wynagrodzeniu rozmawia się podczas rekrutacji? Można wtedy negocjować stawki?

Darek
@Agnieszka 31.01.2018 09:03

Na zadane pytania odpowiedź na pewno będzie znał twój szef

Ee szereg

Nie no możesz iść z tym ze naucz się i uciekaj dadzą ci za naukę 2.500 potem ci kokosy będą obiecywać 8 tys to chyba ma ich nowy tandem sexy jowita cie zajezdzi na 2 tyg jedziesz w sobotę wracasz i w pon rano dziada nie masz czasu dla rodziny jedyne co u nich ok to opieka medyczna dla kierowców i rodziny

Kier

No i o to mi chodzilo,czyli o Konkretne odpowiedzi. Dalej nie wnikam bo nie ma sensu. Niewolnictwo to bylo w średniowieczu a nie teraz. Takze marathona odpuszczam. Dzięki za informacje na temat warunkow pracy i placy.

Paradise

Jak to jest radzia ogłosili liderem wśród kierowców który jeździ na 2 tyg a janusze kabiniarze siedzą po 4 5 6 tyg są w tyle

23

a jest tutaj system 4na 2 czy nie ma

Ari
@23 22.01.2018 11:12

Tak tylko nie masz swojego auta

anonim

(usunięte przez administratora)

Kier

Tak, ale interesuje mnie ten weekend. Zjezdzasz co dwa tygodnie i ile sziedzisz w domu? Równe 45godz i ogien dalej, czy zjezdzasz np.w czwarek wieczorem lub w piatek rano i siedzisz do poniedziałku? Bo tak wlasnie jest w wielu firmach i dlatego pytam kogos z kierowcow a wiem ze jak zadzwonie lub pojade do nich to jak to na rozmowie bywa wszystko ladnie a wychodzi co innego. Jak cos wiesz wiecej to podpowiedz kolezko.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kier

A ten zjazd o ktorym piszesz to jest co weekend czy jak, bo nie rozumiem. A gdzie pauza 45 godz?

Agnieszka

@Mlody maratonczyk czyli firma Marathon International nawet nowym pracownikom oferuje stabilne zatrudnienie i różnego rodzaju benefity? Czy miałeś najpierw umowę próbną, czy od razu dostałeś ta, którą posiadasz teraz? Myślę, że to istotna kwestia dla przyszłych pracowników.

Michał
@Agnieszka 19.01.2018 10:04

Młody nie od pisze bo pewnie w tej firmie nie pracuje i nigdy nie pracowal

Zostaw opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.