Marathon International sp kom. i sp z o.o.
3 492 870 5 1

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Grubcio
 Opinia

Marathon spoko firma. Pracuję 4 lata jako kierowca. Trasy długie, robię ponad 7-8 tyś. km. Nie powiem o firmie złego słowa. Zawsze wszystko da się wyjaśnić. Najważniejsze dla mnie że dieta i wypłata punktualnie. Nie martwię się o to. pod tym względem firma bardzo solidna. Auta są ok z dużymi kabinami. Osobiście wolałem Volvo ale DAF też dobry. Silnik mógłby mocniejszy być. Niby towary lekkie ale gdy ma się ponad 20t to pod górkę czuć że nie ciągnie.

Pomocna?
Tak1Nie1
Magazyn
 Opinia
@Grubcio 19.06.2019 10:23

Taaaaaak firma fest.na bazie kierowca nie moze spac w kabinie bo prezes zabronil. Potrafi w nocy obudzic i wyprosic delikwenta. I co w takiej sytuacji ma zrobic biedny ukrainiec?

Pomocna?
Tak1Nie1
Miki
 Opinia
@Magazyn 19.06.2019 10:52

Ja się nie dziwię. Przerwa jest po to żeby odpocząć a nie dziadować w kabinie na rozgrzanym placu. Wiadomo że koledzy z Ukrainy chcą zarobić jak najwięcej ale nie kosztem zdrowia i życia. Hotel na 2 dni kosztuje 150-200 zł. Jakby się zrzucić w dwie osoby to jeszcze taniej. Prysznic, TV, internet, wygodne łóżko. Piwko wieczorem wypijesz, nad jezioro do Iwna się nawet przejść można. Wracasz wtedy do pracy wypoczęty i możesz jechać na 2-3 tygodnie w trasę.

Pomocna?
Tak1Nie1
Szybki CF
 Opinia

Dietka rośnie do 60 eurasków. To lubię. Głos ludu w końcu został wysłuchany. Nie taki zły ten Marathon :) Szerokości koledzy.

Pomocna?
Tak23Nie5
Tomi
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Bede po pensje jezdzil autem teraz. (usunięte przez administratora) cos tam trafia Emil piekny ruch tylko tak dalej.

Pomocna?
Tak21Nie1
Mati
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Chciałbym zobaczyć miny tych co odeszli do maszonów i innych bo 2 euro więcej dostali. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.

Pomocna?
Tak20Nie3
Xmen
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Dieta urosła, ale dodatki do podstawy zmalały o 700 zł brutto jakbyś tego nie zauważył...

Pomocna?
Tak8Nie6
Xmen
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Po za tym te dodatkowe ubezpieczenie OC... Ciekawe ile za to zapłacimy...?

Pomocna?
Tak1Nie8
Ktoś
 Opinia
@Mati 17.05.2019 15:42

Ale sciema. Przecież że nic nie ma za darmo. W tej firmie jak coś dostaje to potem trzeba oddać. Zawsze tak było i jest ze za darmo nic nie ma. Napewno jakiś kolejny wałek będzie. Paru kierowców nie dostanie pełnej wyplaty i już zaoszczędzone. Prezes krzywdy nie da sobie zrobić. A swoją drogą dobra reklama i tylko i nic wiecej . Dobra firma się skończyła z momentem przejścia do Kostrzynia i zrobienia firmy ukrainsko polskiej. Była dobra firma, a teraz zostało tylko wspomnieni

Pomocna?
Tak13Nie6
Tomek
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Haha tak ci wzrosła ze premie zmniejszył co były wliczone w podstawę i wyjdzie ci ze zarejestrowany od najniższej krajowej :) czyli na swoje wyjdzie jest tak porobione ze się nie doliczysz

Pomocna?
Tak7Nie5
Pasikonik
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Też się ucieszyłem z tej informacji :)

Pomocna?
Tak17Nie1
Kabanos
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Myślałem, że to plotka ale jednak nie. Super informacja :)

Pomocna?
Tak17Nie1
Haha
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

No tylko po Polsce dieta 35 zł bez spania w kabinie a jak będziesz pracował w piątek zjazdów 10 godzin to ci podziela razy 3 i wypłaty za dniowe masz 10 zł śmiech na sali

Pomocna?
Tak4Nie4
Kazik
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Wszystko się zmienia na lepsze, a praca prosta i przyjemna. Teraz dodatkowo za lepszą kasę.

Pomocna?
Tak11Nie3
Xmen
 Opinia
@Kazik 30.05.2019 16:20

Lepsza kasa? A te 700 zł mniej brutto do podstawy to już nie zauważyłeś?

Pomocna?
Tak5Nie5
Hirek
 Opinia
@Mati 17.05.2019 15:42

Już widać ich miny, wracają z pretensjami i żalem.

Pomocna?
Tak11Nie1
Hirek
 Opinia
@Kabanos 23.05.2019 10:44

Żadne plotki, mamy 60 :)

Pomocna?
Tak11Nie1
Jarych
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Dokładnie, tylko śmigać :)

Pomocna?
Tak7Nie
Dudek
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

To była bardzo dobra wiadomość!

Pomocna?
Tak5Nie1
Damien
 Opinia
@Mati 17.05.2019 15:42

Zaczynają wracać :)

Pomocna?
Tak3Nie
Michał
 Opinia
@Xmen 17.05.2019 17:46

Ubezpieczenie za jakieś grosze. 100 zł za to że mam święty spokój? To nie jest wygórowana cena. Gadałem z Tomkiem z ubezpieczeń. Jeśli jesteś dobrym kierowcą to nie masz z własnej winy więcej jak 1-2 szkód na rok i na taką ewentualność chroni cię polisa. No przytrzesz czasem błotnik o rampę czy coś. Każdemu się może zdarzyć. I teraz wszystko pójdzie z polisy.

Pomocna?
Tak2Nie
Tomek
 Opinia
@Michał 14.06.2019 08:05

Dobry kierowca ????tam nie ma żadnych ulg dla kierowcy a Artur nie dość ze tylko siedzi to jeszzcze zabiera bezszkodowość mimo ze żadnej szkody nie było jak to on mówi pomylił się ,człowieku ty ciagle się mylisz chyba tak ci prezesa kazał robić albo ty liżesz d.. prezesowi .Łukasz od eco tez miał prykas zabierać eco ze jak się pula pieniędzy uzbiera to da mu premie i Łukaszka przekręcił ????

Pomocna?
Tak1Nie
Grzegorz
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Głos ???? i tak cię okr.ada co miesiąc, jest tak porobione ze nigdy się nie doliczysz czemu nie jest podane ze dniówka Np 250 zł tylko ze 50 diety bo nigdy nie wiesz z jakiego kursy sobie obliczyć a po Polsce a dzień jazdy wyjdzie 30 zł a raz wyjdzie 70 zł kierowcy przestańcie się szmacić za te grosze jest tyle firm fajnych tylko trzeba umieć poszukać

Pomocna?
Tak3Nie1
Wujcio
 Opinia
@Grzegorz 14.06.2019 11:36

Kolego ja widzę że ty musisz się trochę podszkolić z przepisów. Dieta zależy od czasu pracy i nie zawsze dostaniesz 100% stawki. Wszystko ustala Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej.

Pomocna?
Tak1Nie
Wiesiek
 Opinia
@Michał 14.06.2019 08:05

Żaden pieniądz, a masz spokój.

Pomocna?
Tak2Nie
Wiesiek
 Opinia
@Szybki CF 17.05.2019 14:27

Od razu przyjemniej robi się trasy :)

Pomocna?
Tak2Nie
Lol
 Opinia
@Wujcio 17.06.2019 09:11

Wujcio, "miszczuniu" jak chcesz już kogoś pouczać to przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem te przepisy... Po pierwsze dieta nie jest wynagrodzeniem za pracę, tylko zwrotem kosztów podróży służbowej. Liczona jest od początku, do końca trwania podróży służbowej. W internecie masz pełno artykułów, gdzie wyjaśnione są zależności wysokości diety od czasu trwania podróży służbowej. Czas pracy nie ma tu żadnego znaczenia. Bo ktoś np. może być pełne 7 dób w podróży służbowej, przy czym pracuje tylko po kilka godzin na dzień, a mimo tego przysługuje mu pełna dieta.

Pomocna?
Tak1Nie1
FRANEK
 Opinia
@Mati 17.05.2019 15:42

Kumpel dzwonił do mnie wczoraj, że będzie chciał wrócić :D to chyba nie jest tak źle :)

Pomocna?
Tak1Nie1
Nie długo na żywo się spotkamy
 Opinia
@Haha 29.05.2019 22:04

Dokładnie ja tez się od tej firmy uwolnilem banda br..udas..ów w tej spedycji a Ola na czele która pewna siebie bo ja szef na boku ....ob....r

Pomocna?
Tak1Nie
Wkurzonażona
 Opinia

Ciekawe że pozytywne opinie zaczęły się w maju ☺️ osobiście nie polecam tej firmy w systemie 2 na weekend wypłata rzędu 6.5 tysiąca max (nie więcej). Dieta krajowa porażka???? lojalnościówka jest jeszcze większą porażką nie podpisujcie tego ???? pozdrawiam

Pomocna?
Tak14Nie1
Adolf
 Opinia
@Wkurzonażona 23.05.2019 22:43

Dokładnie tak jak mówisz , czemu w maju bo odpowiada na nie Ola z biura bo zaczęły się pojawiać więcej negatywnych opinii i się bronią ????????????????????a telefonu nie odbiera bo nie ma czasu a nie siedzenie w akwarium i nic nie robienie jest czas i odpisywanie na goworku ????????????????????

Pomocna?
Tak11Nie1
Wujekdobrarada
 Opinia
@Adolf 23.05.2019 22:52

Ja tam jeżdżę swoje i z premią eco w systemie 2 na weekend zawsze mialem ponad 7 tyś. W Polsce nie ma kokosów ale teraz z wyższą dietą na zagranicy i tak będziemy na plus. Byle szkód nie mieć i kasa się zgadza. Teraz mam bliźniaki na glowie to przeszedłem na system 2 na 1 ;)

Pomocna?
Tak10Nie
Sopel
 Opinia
@Wujekdobrarada 24.05.2019 00:02

W marataszonie nie ma systemu dwa na 1 ???????? 7 tys? ???????????? 7600 zł to ma Ukrainiec jak siedzi cały miesiąc w budzie jak ci dobrze to siedź mi to wisi ja wiem swoje jeździłem to wiem jak jest u złodzi..ja

Pomocna?
Tak2Nie4
Krzys
 Opinia
@Sopel 24.05.2019 15:03

Na pierwszym miejscu złodz..jem jest (usunięte przez administratora)a drugi który podrabia i powiela i kopiuje jego pomysły to jest Emil z marathonu powinni razem w spółkę wejść team byłby zajebi..sty ????????????

Pomocna?
Tak2Nie1
Tymoteusz
 Opinia
@Wkurzonażona 23.05.2019 22:43

2/weekend transcargo płaci 7500 pln +Eco wiec tu 6500 pln to tragicznie mało za to samo i auta do (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
Toma
 Opinia
@Wujekdobrarada 24.05.2019 00:02

Jak zajmujesz się swoją robotą, a nie glupotami to wszystko jest ok. Szerokości!

Pomocna?
Tak9Nie1
Hahaha
 Opinia
@Wujekdobrarada 24.05.2019 00:02

2 na 1 w maratonie w życiu nie będzie takiego systemu hahah...

Pomocna?
Tak2Nie
Mi
 Opinia
@Krzys 24.05.2019 22:36

Jest Emil a drugi maszon usunął administrator ????

Pomocna?
TakNie
FRANEK
 Opinia

Normalna firma, w której dobrze się pracuje. Diety 60 EUR, nowa flota, nie jeżdżę landowkami. Wypłata na czas, dyspozytorzy są ok!

Pomocna?
Tak1Nie1
matolek
 Opinia

nic dobrego nie spotka was w tej firmie, wszystko na pokaz i za kazdym razem cos nie pasuje z kasa, to sa tak nagminne sytuacje ze nie ma mowy o pomylkach wstyd jezdzic pod plandeka Marathonu bo juz kierowcy sie z nas smieja a jak dzwonisz gdzies za praca to pierwsze pytaine " ile Pan tam wytrzymal?? q...wa wstyd sie przyznac gdzie sie pracowalo to chyba jest juz samo w sobie zalosne

Pomocna?
Tak4Nie2
TOMEK
 Opinia

masowo ludzie sie zwalniaja z tej firmy tak tu dobrze.... jak czytam opinie pozytywne o tej firmie kto pisze no kto kierownicza ola smiech na sali ktos napisal ze to kibel nie firma i to prawda juz polskich kierowcow praktycznie nie ma same szoszony których oszukuja na pieniądzach ale oni tez juz sie zwalniaja

Pomocna?
Tak6Nie9
Hirek
 Opinia
@TOMEK 31.05.2019 19:22

Masz racje, to jest tak duża ilość. Taka masa, że obecnie pracuje tam już -100 osób Hahahahaha

Pomocna?
Tak11Nie1
1
Jarych
 Opinia
@Hirek 01.06.2019 00:04

Pozamiatane :D hahaha

Pomocna?
Tak9Nie
Wiesiek
 Opinia
@Hirek 01.06.2019 00:04

Hahahahaha padłem :D

Pomocna?
Tak2Nie
bvcxz
 Opinia

a jak wyglada praca na kraju jako kierowca . bo chciałem tam dzwonic ale wole sie cos wczesniej dowiedziec?

Pomocna?
Tak1Nie1
WOJTEK
 Opinia
@bvcxz 07.06.2019 13:18

Byłem tam na rozładunku.wszyscy kierowcy muszą sam się rozładować .NIE POLECAM

Pomocna?
Tak3Nie1
Pasikonik
 Opinia
@bvcxz 07.06.2019 13:18

Śmiało dzwoń i o nic się nie martw. Spoko firma, kasa na czas, nowa flota, często pojedyncze obsady, na autostradach automat :)

Pomocna?
Tak6Nie1
Pasikonik
 Opinia
@WOJTEK 07.06.2019 13:29

Hahahahaha, Boże człowieku paletę pustych puszek to pod pachą wezmę. Oj, coś mi się wydaję, że nigdy w Maratonie nie byłeś :)

Pomocna?
Tak6Nie2
Dudek
 Opinia
@bvcxz 07.06.2019 13:18

Ja z mojej perspektywy i 6m za sobą mogę powiedzieć, dzwoń! :)

Pomocna?
Tak5Nie
Wiesiek
 Opinia
@bvcxz 07.06.2019 13:18

Jest naprawdę ok, możesz startować!

Pomocna?
Tak1Nie
Były pracownik
 Opinia

Pracowałem w Marathonie 3 lata i przeszedłem do Rabena skuszony zjazdami na każdy weekend. Nie dajcie się na to nabrać. Firmy obiecują złote góry a gdy już się pracuje to tego się nie da tamto nie za bardzo. Nieśmiało zapytałem czy mogę wrócić i jestem pod wrażeniem reakcji. Myślałem że mnie zleją i powiedzą żebym teraz spadał a tu zaskoczenie. Nowa blondzia zajmuje się kierowcami i sprawdziła tylko czy dobrze śmigam i nie mam szkód i gotowe. Nawet do tego samego spedytora mogę wrócić. Bez żadnego problemu firma wita z otwartymi rękami. Spróbowałeś nie wyszło i wracasz - OK. Każdy popełnia błędy. Więc olewam stulejarzy i wracam do mojego Actrosa :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Sianosław
 Opinia
@Były pracownik 12.06.2019 12:36

Dobra decyzja. Nie wiem kiedy odeszłeś ale z miesiąca na miesiąc sytuacja się poprawia. Za rok to będzie perła w branży transportowej.

Pomocna?
Tak2Nie1
Qwert
 Opinia
@Sianosław 12.06.2019 14:48

Dobre.do jest dno nie firma

Pomocna?
Tak2Nie2
Qwert
 Opinia
@Były pracownik 12.06.2019 12:36

Oni kazdego wezmą kto ma prawko

Pomocna?
Tak1Nie2
Damien
 Opinia
@Były pracownik 12.06.2019 12:36

Dobrze sprawdzić, czy u sąsiada ta trawa jest bardziej zielona, czy tylko nam się tak wydaje :)

Pomocna?
Tak3Nie
Damien
 Opinia
@Sianosław 12.06.2019 14:48

Będzie? już jest wporzo :)

Pomocna?
Tak3Nie
Tomek
 Opinia
@Sianosław 12.06.2019 14:48

Perła Haha 35 Polaków reszta Szoszonów i marne pieniądze dwa na weekend

Pomocna?
Tak1Nie1
Wiesiek
 Opinia
@Sianosław 12.06.2019 14:48

To prawda, zmian jest dużo i szybko się rozwijamy :)

Pomocna?
Tak2Nie
Wiesiek
 Opinia

Robota jest ok! Zawsze kasę mam na czas, a poza tym, nowa flota, łatwe trasy i w porządku ludzie :)

Pomocna?
Tak2Nie
Magazyn
 Opinia
@Wiesiek 17.06.2019 17:52

Trasy bardzo latwe!!!wiekszosc dziwne budowy i 2boki idach do rozladunku

Pomocna?
TakNie
Michał
 Opinia

Wracam do tematu Food Trucka. Na początku myślałem że to zje......bany pomysł. Firma wydała pewnie kilka stów a na podwyżki nie ma. Reszta na tym forum też jechała po temacie po nim po całości. Po namyśle stwierdzam że to nie taki głupi pomysł. Szczególnie dla Szoszonów. Jest gdzie zjeść normalny obiad i jest miejsce żeby gdzieś się podziać na bazie. Tylko klimy w środku brakuje. Teraz jeszcze nowy plac i podobno mają leżaki wjechać. Po czasie chylę czoła za ten projekt.

Pomocna?
Tak2Nie3
FRANEK
 Opinia
@Michał 14.06.2019 08:03

Też nie byłem przekonany na początku, bo po co to wszystko ale teraz jak czekałem na serwis to docenilem. Szama też zacna :)

Pomocna?
Tak1Nie
Pasikonik
 Opinia

W tym miesiącu minęły mi dwa lata, więc mogę coś więcej powiedzieć. Pracuje się dobrze, różne systemy pracy. Płatności za autostrady – automaty. O niczym nie musisz pamiętać. Nie jeżdżę landówkami, kasa na czas i wszystko na legalu. Trzeba mocno dbać o czystość kabiny ale i dobrze, bo nie powinno się jeździć w chlewie. Pojedyncze obsady, generalnie przyjemna i łatwa robota.

Pomocna?
Tak20Nie3
Igor
 Opinia
@Pasikonik 20.05.2019 10:28

Faktycznie, masz rację że jest tu dużo udogodnień. Szybko się człowiek przyzwyczaja do dobrego :) :)

Pomocna?
Tak17Nie2
Kazik
 Opinia
@Pasikonik 20.05.2019 10:28

Dobrze, że jeszcze dieta poszła w górę i spoko jedzenie w food trucku.

Pomocna?
Tak8Nie1
Damien
 Opinia
@Pasikonik 20.05.2019 10:28

Czas szybko leci jak się człowiek dobrze bawi :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Kazik
 Opinia

Początki miałem trudne, bo nie miałem zbyt dużego doświadczenia w transporcie międzynarodowym. Ale teraz jestem bardzo zadowolony i mogę śmiało powiedzieć, że jest tu dużo spoko ludzi np. w magazynie, serwisie i FTL-e. Dodatkowo kasa na czas, nowa flota i nie jeżdżę landówkami - generalnie wszędzie najszybsze i najłatwiejsze trasy.

Pomocna?
Tak12Nie1
Hirek
 Opinia
@Kazik 30.05.2019 16:16

To jest dobre nastawienie. Też przeszedłem trudne początki, a teraz jestem zadowolony.

Pomocna?
Tak11Nie1
Dudek
 Opinia
@Kazik 30.05.2019 16:16

Kiedyś to były trudne początki. Jak zaczynałem wiele lat temu w małej firemce to dopiero się działo. Prawie jak na westernach hahahaha

Pomocna?
Tak5Nie
Damien
 Opinia
@Kazik 30.05.2019 16:16

Początki są porostu trudne, zazdroszczę Ci, że zacząłeś z poukładaną firmą :)

Pomocna?
Tak3Nie
FRANEK
 Opinia
@Kazik 30.05.2019 16:16

Dobrze, że dałeś radę! Szerokości :)

Pomocna?
Tak1Nie
Damien
 Opinia

Znajomek mnie tu ściągnął i wiszę mu za to flachę :) Bardzo spoko firma, pojawiają się czasem jakieś problemy ale nie mogę narzekać bo jeszcze się nie zdarzyło, że bym został sam z problemem. Jestem bardzo zadowolony z chłopaków z serwisu, bo są bardzo sprawni i pomocni. Naprawdę dobra robota Panowie :)

Pomocna?
Tak3Nie
helikopter
 Opinia

Zacząłem niedawno pracę i jestem pod ogromnym wrażeniem jak to wszystko tutaj wygląda i funkcjonuje. W Kostrzynie jest serwis, stacja benzynowa, magazyn i Centrala ale najlepszy jest Food Truck ????

Pomocna?
Tak5Nie
Magazyn
 Opinia
@helikopter 11.06.2019 11:25

Kto w te wypociny uwierzy .

Pomocna?
Tak4Nie3
Misiek
 Opinia
@Magazyn 11.06.2019 17:10

???????? propagandę sieją firma do kitu żałuje ze tam pracowałem

Pomocna?
Tak3Nie2
Damien
 Opinia
@helikopter 11.06.2019 11:25

Też lubię ten food truck, bo wymiata :)

Pomocna?
Tak3Nie
Wiesiek
 Opinia
@helikopter 11.06.2019 11:25

Spoko żarełko!

Pomocna?
Tak1Nie
Jacek
 Opinia

Zasady liczenia pensji bardzo proste. Wszystko czarno na białym. Nie wiem skąd u niektórych rozbieżności.

Pomocna?
Tak6Nie
Sieniu
 Opinia
@Jacek 10.06.2019 16:05

Potwierdzam. U mnie brak niezgodności. Dieta płatna razem z pensją jednego dnia. Do 10 masz środki na koncie.

Pomocna?
Tak6Nie1
helikopter
 Opinia
@Jacek 10.06.2019 16:05

Też nie widzę w tym żadnej filozofii.

Pomocna?
Tak5Nie1
Tomasz
 Opinia

Omijać szerokim łukiem nie liczą się z ludźmi brak szacunku wypłata tak liczona ze zawsze się coś nie zgadza naiwniaki tam pracują

Pomocna?
Tak5Nie6
Malina
 Opinia

Tak podsumuję swoją przygodę z: Miła Atmosfera Robota Atrakcyjna Transport Hiper Polecam.

Pomocna?
Tak7Nie2
Malina
 Opinia
@Malina 10.06.2019 11:16

Coś skopałem, miało być: Miła Atmosfera Robota Atrakcyjna Transport Hiper Obiekt Nowoczesny Polecam.

Pomocna?
Tak5Nie2
Husar
 Opinia
@Malina 10.06.2019 11:19

MARATHONP? :P Nadal słabo, musisz poprawić.

Pomocna?
Tak3Nie1
Malina
 Opinia
@Husar 10.06.2019 12:50

Miła Atmosfera Robota Atrakcyjna Transport Hiper Obiekt Nowoczesny

Pomocna?
Tak4Nie
Husar
 Opinia
@Malina 10.06.2019 13:07

Możesz Autem Robić Albo Tylko (usunięte przez administratora) Orać Nieużytki

Pomocna?
Tak3Nie1
szczesliwy z powrotu
 Opinia

Emilku moj kochany nie sluchaj tej bandy z bolem (usunięte przez administratora) wrocilem do ciebie po 4 latach przerwy. gdybym to forum czytal 4 lata temu sam dolaczylbym do grona jadacych po firmie. wtedy bylo slabo. biuro i serwis na wolczynskiej to jakas tragedia byla. teraz piekny biurowiec serwis myjnia. widze bardzo duzy postep. super ze wymieniles te malutkie many na cos wiekszego i nie oszczedzales na kabinach. widze ze przemyslalem wszystko to co kierowcy ci mowili od lat i wyciagnales odpowiednie wnioski. dla mnie ten marathon do kotrego wrocilem to zupelnie nowa firma. widze ze zaszlo duzo bardzo duzo zmian na plus i jestem na prawde pod wrazeniem. polecam prace w tej firmie. oczywiscie ma swoje wady ale w pelni dorownuje juz europejskiej elicie.

Pomocna?
Tak3Nie
NICK
 Opinia
@szczesliwy z powrotu 07.06.2019 08:00

Zus też ma piękne budynki a jednak od strony pracy tak ładnie już to nie wygląda :-D Ładne budynki to nie wszystko

Pomocna?
Tak2Nie3
Haribo
 Opinia
@NICK 07.06.2019 08:37

Masz racje! ważna jest też atmosfera, kasa na czas i jasny przekaz informacji. Na szczęście wszystko tu jest :)

Pomocna?
Tak7Nie
Niedowiarek
 Opinia
@szczesliwy z powrotu 07.06.2019 08:00

Dobrze prawisz jest postemp i dobry kierunek . Jak dla mnie to brakuje tylko tras na poludnie Europy jakaś Hiszpania albo Portugalia. Ciongle tylko Niemcy i Niemcy.

Pomocna?
Tak5Nie
Dudek
 Opinia
@Niedowiarek 07.06.2019 12:02

O Tak, na południe też chętnie bym jeździł!

Pomocna?
Tak5Nie
LEON
 Opinia

Bardzo przyjemna praca dla kogoś kto lubi jeździć. Ja dobrze się tu czuję, bo flota jest nowa, a furkę często mam pod chatę. Nie mogę narzekać na żadne opóźnienia, bo kasę zawsze mam na czas. Dodatkowo w Kostrzynie serwis wszystko ogarnie, a w tym czasie można skorzystać z food trucka, który wymiata :)

Pomocna?
Tak8Nie3
Robin hoog
 Opinia
@LEON 04.06.2019 22:42

Podniecasz się za masz kasę na czas jakby to było nie wiadomo co ,robiłeś w komunie ? A teraz się obudziłeś ze jestes w 21 wieku ale mi food truck wooow restauracja na kółkach trzeba podać ich do braci coolins ale lans naprawdę Hahaha(usunięte przez administratora). mi się musi hajs zgadzac a nie naklejki broszurki a tu jest problem bo marathon tnie na wypłatach renoma do kitu ????????????????

Pomocna?
Tak4Nie6
Żyg
 Opinia
@LEON 04.06.2019 22:42

Jak by w food trucku bylo za darmo,to jeszcze by bylo coś ale to tylko kolejne miejsce dla prezia do zarobku na ludziach

Pomocna?
Tak3Nie6
LEON
 Opinia
@Robin hoog 06.06.2019 23:58

Uuuu ale masz kija w (usunięte przez administratora) hahaha. Jak odstawiasz auto z kabiną brudną jak w chlewie to nic dziwnego.

Pomocna?
Tak5Nie2
Dudek
 Opinia
@LEON 04.06.2019 22:42

Zgadzam się z Tobą! W poprzedniej firmie zdarzały mi się sytuacje, że miałem kasę wypłacaną później lub dużo później. Ale zawsze mieli ciekawą wymówkę :(

Pomocna?
Tak5Nie
Dudek
 Opinia

Pracowałem w kilku mniejszych firmach, gdzie był zamordyzm :// Tu pracuję ok 6m i jestem zadowolony. Ludzie są w porządku, fajna nowa flota. Auto często mam pod dom, FTL są ok. Jak na razie nie mam powodów do narzekań.

Pomocna?
Tak5Nie
Toma
 Opinia

Czytam te komentarze i naprawdę niektórzy mają duży problem ale to nie wina firmy, bo każda firma dla nich będzie zła. Ja pracuję tu 3 lata i byłem też u innych i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że dobrze się pracuje. Pierwszy raz mam wypłatę w 100% legalnie wypłaconą i to na czas. Teraz podnieśli diety, a dyspozytorzy są normalni oraz przyzwoita nowa flota. Pewnie zaraz będzie dużo hejtu bo jestem zadowolony. Ale dobrze mi się tu pracuje.

Pomocna?
Tak11Nie2
Haha
 Opinia
@Toma 28.05.2019 23:29

Powiem Ci tak kolego pracowałeś w kiepskich firmach a teraz pracujesz w jeszcze gorszej jeśli się jeszcze nie przekonałes to niedługo może to nastąpić.

Pomocna?
Tak3Nie4
Kazik
 Opinia
@Toma 28.05.2019 23:29

Muszę przyznać Ci rację. Też jestem zadowolony, a jeżeli miałem jakiś problem z np pojazdem to Roman i reszta chłopaków szybko temat rozwiązywali.

Pomocna?
Tak11Nie
Haribo
 Opinia
@Toma 28.05.2019 23:29

Każdy by chciał kasę za free ;-)

Pomocna?
Tak5Nie
Unicorn
 Opinia

Firma działa na wysokich obrotach, ciągle coś się dzieje. Dużo inwestycji, zmian i udoskonaleń. Jestem na stażu i przez miesiąc nauczyłam się więcej niż przez rok studiów. Ludzie mają tutaj ogromną wiedzę specjalistyczną. Firma jest podzielona na odpowiednie komórki które zajmują się różnymi gałęziami biznesu. Jest transport, magazyn, serwis, stacja paliw, myjnia a teraz jeszcze największy Food Truck... tak, mówię poważnie. Firma ma nawet swojego Food Trucka i to takiego jakiego nie ma nikt inny. Jestem pod dużym wrażeniem i mam nadzieję, że uda mi się po stażu pracować tutaj dłużej.

Pomocna?
Tak7Nie3
LEON
 Opinia
@Unicorn 03.06.2019 17:04

Oj Tak! Food Truck jest nie z tej planety :)

Pomocna?
Tak6Nie2
Haribo
 Opinia
@Unicorn 03.06.2019 17:04

Spoko firma, gdzie można dużo się nauczyć :)

Pomocna?
Tak5Nie
Haribo
 Opinia

Pracuję tu dwa lata i nie mogę narzekać. Dyspozytorzy są ok, ludzie z serwisu mega sprawni. W firmie dużo się dzieje, często jakieś nowe wydarzenia. Ale najbardziej się cieszę, że flota jest nowa i proste trasy.

Pomocna?
Tak6Nie1
Bolid
 Opinia

Ja tu przyszedłem za namową kolegi i cieszę się że się zdecydowałem. Mam kasę zawsze wyplacana terminowo i to na full legalu, bez żadnych kombinacji. A to jest dla mnie ważne, diety poszły w górę i ludzie też są ok.

Pomocna?
Tak10Nie1
Mireczek
 Opinia
@Bolid 03.06.2019 13:13

Święta prawda. Doceniłem to starając się o kredyt hipoteczny. Wyciąg z konta z regularnymi wpływami był bardzo ważny. Sam doradca w banku był zaskoczony bo spodziewał się problemów a tu miłe zaskoczenie. Takie rzeczy docenia się z czasem.

Pomocna?
Tak9Nie2
LEON
 Opinia
@Mireczek 03.06.2019 22:06

Fakt, nie pomyślałem o tym. Ale ostatnio jak byłem w Komputroniku to bez problemu dostałem laptopa na raty. Pamiętam, że jeszcze z dwa lata temu jak pracowałem w innej firmie to miałem z tym problem.

Pomocna?
Tak7Nie1
Walery
 Opinia
@Mireczek 03.06.2019 22:06

Terminowa kasa to mus a nie dobra wola firmy. To zaden ekstra ukłon dla pracownika.Czasy pańszczyznianej pracy skonczyly sie dobrych pare lat temu. Przy dobrych zarobkach powinno cie byc stac na zakup laptopa za gotuwke a nie na raty

Pomocna?
Tak7Nie6
Leon
 Opinia
@Walery 05.06.2019 02:43

Masz rację ale w wielu firmach kasę płacą z opóźnieniem i to jest smutne, nie powinno tak być ale się zdarza i to często. Plus, kasa często na czarno. Jeżeli chodzi o laptopa na raty to kupiłem gamingowy Acer Predator Triton 900 - kosztował mnie prawie 20 tyś. Miałem raty 0% dlatego bardziej mi się opłacało kupić na raty niż wyrzucić od razu gotówkę.

Pomocna?
Tak7Nie
Walery
 Opinia
@Leon 05.06.2019 09:46

Laptop za 20 tys.na raty...dobre....hehehe.....Bil Gates sie chyba nawet takiego jeszcze nie dorobił a tu prosze jaki z ciebie szczesciaż.

Pomocna?
Tak1Nie7
Robin hoog
 Opinia
@Mireczek 03.06.2019 22:06

Haha to teraz zapie... na kredyt całe życie powodzenia ,interpretacja nazwy Marathon inaczej- trzeba (usunięte przez administratora) jak byś nie miał płacone na godzinę tylko od akordu Hahah ???????? śmiech na sali jak to mówią świat liczy na mądrych i głupich a Emiliiano (prezes) liczy na głupich i się śmieje ze tylu ma w swojej ekipie Haha

Pomocna?
Tak1Nie5
Kpr.Wiaderny
 Opinia

W systemie 3/1 to jest pełne 7 dni w tygodniu? Bo piniadze to nie fszystko ;)

Pomocna?
Tak1Nie1
Jazda_na_magnesie
 Opinia

Siemaneczko. Ja tam myślę że coś firma dosypuje do paliwa bo pozytywne wpisy są też późnym wieczorem gdy kierowcy pauzują. Albo to jakiś nowy środek czyszczący do kabiny. Sam nie wiem. Ogólnie firma spoko. Ma swoje wady ale ja tu widzę że mamy dwie skrajności. Z Marathonem jak z dupeczką. Możesz kochać albo nienawidzić. Gdy się ma to się kocha gdy zostawi to się nienawidzi i bluzga na lewo i prawo. Taka smutna prawda. Jak się komuś nie układa to nie ma co się męczyć ale wielu chłopaków spadło z deszczu pod rynnę. Potem głupio im wracać i koło się zamyka. Ja zostaję. Przywiązałem się już do mojego DAF XF a dyspozytorkę mam ogarniętą więc nie mam co narzekać.

Pomocna?
Tak5Nie2
poznan kolek
 Opinia

ło matko ...ile pozytywnych wpisów od dnia 03.06.2019. tyle nie maja zadnfirmy transportowe razem wziete hehehehehhe wezcie sie w biurze do roboty a nie piszecie pozytywy z biurka na biurko :) pajace chca z nas ludzi naiwniakow zrobic.\ Emil chce koniecznie renome zmienic ale NIE DA SIE !

Pomocna?
Tak5Nie4
Magazynier
 Opinia

Płakać mi się chce gdy czytam te wszystkie hejty. Ludzie ogarnijcie się. Każdy chciałby zarabiać 10 tysięcy i pracować 2 dni w tygodniu. Robię na magazynie i złego słowa o firmie nie powiem. Zmieniają się ludzie to fakt ale to nie jest jakaś tragedia. Firma dba o pracowników. Dostajesz dobre ciuchy robocze, do dyspozycji duża i czysta szatnia, prysznice. Wózki nowe, dobrej klasy, kamerka na maszcie, mamy nożycówkę żeby poprawić towar na regale a nie jak na innych magazynach że gdy kierownik nie patrzy trzeba na widłach podnosić kolegę. Roboty jest dużo ale wszystko z sensem i zgodnie z przepisami. Pod tym względem to duży plus.

Pomocna?
Tak9Nie1
Dramat
 Opinia
@Magazynier 03.06.2019 10:43

Że co!? Człowieku Ty chyba magazyny pomyliłeś.... Emil sam kazał innych podnosić na widłach i jeździł na wózku bez żadnych uprawnień. Sam kilku szkód narobił. Więc co ty za bzdury opowiadasz.

Pomocna?
Tak6Nie7
Mgr
 Opinia
@Magazynier 03.06.2019 10:43

Nie wierzę co czytam :) Powiedz mi kolego /koleżanko z biura kto ma uprawnienia na tą nożycowe oprócz kierownika Tomka który jest na L4 i najprawdopodobniej już nie wróci? Przepisy BHP - dobre :) Szczególnie na Adr i ładowni aku + trawersy zmieniane co 2 dni . Przyjdź i zobacz jaka jest atmosfera a nie bzdury opowiadasz.

Pomocna?
Tak5Nie5
Smutna
 Opinia

Niedługo kończę pracę w firmie. Nie pracowałam długo i postanowiłam się podzielić swoimi odczuciami. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Dobra organizacja, świetne warunki pracy, nowy biurowiec, nowy sprzęt itp. Pod tym względem ogromny plus. Wynagrodzenia nieco wyższe niż na podobnym stanowisku w centrum Poznania. Dodatkowe środki rekompensują koszt dojazdu. Zespół zróżnicowany z uwagi na kilka spółek w grupie. Są osoby z ciężkim charakterem ale ogólnie da się porozumieć. Trzeba być jednak przygotowanym na samodzielną pracę. Nikt nam nie będzie wskazywał co mamy robić. Zadania są różnorodne i każdego dnia realizujemy nowy temat. Jeśli ktoś lubi wyzwania i możliwość rozwoju to polecam pracę w Marathonie. Ja, szara myszka, wracam do korporacji. Lubię mieć pracę odtąd dotąd i koniec :)

Pomocna?
Tak7Nie3
Prawdziwa Szara Myszka ☺
 Opinia
@Smutna 04.06.2019 10:59

Kilka rzeczy sie zgadza-biurowiec nowy, nowy sprzet, potrzebna duza samodzielnosc w pracy, są tez osoby z trudnym charakterem, które potrafią nieźle uprzykrzyć zycie "w bialych rekawiczkach"- to jest calkowita prawda. Wynagrodzenie raczej srednie, jak na oczekiwania,ktore sie stawia na danym stanowisku. Perspektywy na rozwój na chwilę obecną niewielkie, mimo powyzszych deklaracji. "Trudne osoby" nie pozwolą na to,by móc sie wykazać. Skutecznie stłamszą wszelką inicjatywę w zarodku, bo a nóż ktoś inny okazałby sie zbyt dobry, wiec....lepiej go po cichu niszczyć. Ja jednak wolę być prawdziwą "szarą myszką" z konkretnym zakresem obowiazkow, duzo lepszym wynagrodzeniem i perspektywą na rozwój, corocznymi gwarantowanymi podwyzkami, swietnym socjalem na wakacje i swieta, mozliwosciami wspolpracy w miedzynarodowym srodowisku i mozliwoscią komunikacji w jezyku obcym, prywatna opieka medyczna, pakietem ubezpieczen, czego niestety na chwile obecną Marathon nie oferuje, a co mozna uzyskac w jednej z najwiekszych w Wielkopolsce korporacji.

Pomocna?
Tak7Nie
Jarych
 Opinia

Dobra prosta robota, fajna nowa flota i kasa na czas. Dieta 60 EUR, na autostradach automat, trasy proste. Nic, tylko śmigać :)

Pomocna?
Tak9Nie

Zostaw opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej