Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 294 ocen.

Marathon International sp kom. i sp z o.o.
3 294

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Mozg

Firma oszukuje na wyplatach zlodzieje!!! Nie polecam tam od srodka sa zwolnienia...to sa firmy na tzw.,,slupy,,

Byly
@Mozg 13.07.2018 11:46

Dziwie sie w niemczech za taki system dawaja 2500euro wystarczy do.berlina dojechac.

Napoli

Kolejna firma ,,krzak,,tak najlepiej zatrudnic amerykanow niech jezdza po 3 miesiace a polaczek bedzie polaczkiem nie dadza zarobic omijac lukiem ten smiech na sali tak jak pod spodem wpisy nie placa oszukuja na wyplatach!!!

Zal

Ja to bym nikomu nie polecał maraton tym bardziej tym co zaczynają przygodę w transporcie bo u nich zrazisz się do tej pracy kolchoz tylko by dobierali i żebyś był kolejnym nr w ich cyrku oszustwo a filmiki to dla picu Emil ogarnij swoją bandę dzieciaków i chowajcie zabawki

Oko

Znam temat tej firmy od dawna. Często rozmawiam z kierowcami i stwierdzam jedno. To jest ostatnia firma w Pl, gdzie moja noga postanie. Choćby ch na ch stanął.

Agnieszka

@O zesz ty, z Twojej wypowiedzi wynika, że nie wszystkie warunki umowy co były ustalone, pokrywają się z tym co firma faktycznie oferuje, czy głównie chodzi o wynagrodzenie? Możesz jeszcze napisać jak wygląda kwestia diet i zwrot kosztów, które wiążą się bezpośrednio z wyjazdem: parkingi, płatne autostrady itp.?

Daf cf
@Agnieszka 02.07.2018 22:16

A co tutaj dużo pisać..... Szkoda gadać. Kwestia diet jest opisana w wewnętrznym regulaminie z którym jest problem żeby go obejrzeć, a jak przychodzi co do czego to się nagle okazuje że w weekend mimo że jesteście w pracy dostaniecie mniej pieniędzy bo przecież nie wykonujecie transportu. Z parkingami jest tak, że najlepiej jest stawiać na dzikusach bo jest tanio i nie chcą żeby stawać na płatnych, ale potem jeśli nie daj Boże coś się stanie na dzikusie to problem dlaczego ciężarówka nie stała na płatnym bezpiecznym parkingu. Biuro jest tak uczone że co by się nie działo wszystko trzeba zrzucić na kierowcę. Osobiście uważam że spedytorzy między sobą się sami nakręcają co nakazują robiąc kierowcą a niektórzy się na to godzą. Już niedługo spotkamy się w sądzie, a zdjęcia innych opinii tylko świadczą o tym że nie tylko ja jestem oszukany.

O zesz ty

Kolchoz kolejny dla nich kolejny kierowca jest numerem do korekcji jowita nie wie co to praca kierowcy i co to tachograf ... udają na filmikach zgrany zespół a w firmie są zgranym cyrkiem klaunow prosisz się o serwis pieniądze na czas lecz o szukane mówią ze 7 Tys wyjdzie za system 2 tyg weekend w domu a jest 6 i to w piątek powrót i juz w poniedziałek z samego rana gaz

Ber cik
@O zesz ty 26.06.2018 08:11

Potwierdzam Twe slowa. Pt wieczor zjazd. Pon o swieci gaz do dechy. Nawet zakupo niema kiedy zrobi bo niedziele wolne od chandlu. Brawo marathon ????

Nick

Firma powinnna zatrudniac pilotow mysliwca nie kierowcow. Przyklad Mechau - Isfeld wg spedycji zaladunek pn 16.00 rozladunek 7.00 wt z yjechanym czasem jazdy kto w takim czasie dojedzie ? Pilot z Marathona kierowca nie !!! 2 przyklad. Mialem ladowac sie w jacksonie. Czasu jazdy nie wystarczylo. Jaka wiadomosc od Adriana. Musisz dojechac. Niewazne jak ale musisz. Kpina z przepisow. Kpina z kierowcow. Serwis dziadostwo. 5 miesiecy nie moga naprawic cieknacej klimy postojowej. Niema czasu - szok Jak nie odpalilo w zime auto to kazal mi kochany Arturek albo albo na pych albo na wlasna reke szukac serwisu pod Londynem. Brawo ty szefie od siedmiu bolesci. Pamietajcie nowi piloci przepraszam kierowcy. Nie liczcie na serwis liczcie na wlasne znajomosci i umiejetnosi. Przyjmuja ciagle nowych z oferta ze 7 tys zarobia. Nigdy w zyciu nie zobaczycie takich pieniedzy. Zjazdy do domu czesto przeginanie czasu 2 tygodniowego. Trans Cargo bylo jak wybawienie od tego kolchozu. Polecam kazdemu Marathon -czykowi uciekajcie z tego badziewia.

Olag

Uciekłem z tego (usunięte przez administratora) już 1 rok temu i nie żałuje wooogole ;) Transcargo -atmosfera jest Ok nie ma GB mercedesy i Man tgx duże kabiny ,nie ma oreginania Tacho i kasa jak obiecali 280/dzień wychodzi jakby kto chciał pytajcie

Oleg
@Klawisz 08.06.2018 21:46

Podstawa do 30go ,reszta max 10 a jak się rozliczysz szybciej to nawet 5 go wypłacają W tym miesiącu dostałem 7 go

Eksuperancjusz

Tez slyszalem o TransCargo ze kierowcy zadowoleni. Racja te CF to masakra. Bynajmniej moj. Awaryjny sukinkot jak diabli. Moze dlatego ze serwis nie dbal nalezycie o niego. Nic nie nadmarowane klonice zacinaja sie plandeka nie przesowa jak podniesiesz dach zaomnij ze sam go opuscisz musza byc 2 osoby. Katastrofa. Sprzeg przyczepy na sucho chodzi. Zglaszane tyle razy ze jak mnie widza to uciekaja z biura. Ale nic to oni maja w dupce to i nie jestem dluzny. Marathon organizuje dzien dziecka hmmm a co z dziecmi pracownikow ktorzy sa z poza Poznania. Dla nich co bedzie..... guzik z pentelka. Trzeba sie blizej przyjrzec na co ida pieniadze z funduszu socjalnego koledzy. Zero paczek na swieta jakiekolwiek zero bonow to w najgorszym dziadtransie maja ale nie w Maratonie to bylby zbytek laski dla kierowcy tyrajecego po 15 godzin dziennie. Jeszcze chwila do wakacji i uciekam z tej zaklamanej firmy z pod ciemnej gwiazdy.

DJ

Dafik pier olisz jak potluczony ze nie masz czasu sie wykapac. Jesli tak twierdzisz to jestes du.. nie kierowca. Wystarczy zatrzymac sie a dowolnym autohofie. A zeby zaplacic za postoj wystarczy jedno slowo do ojca lub corki prowadzacej i juz masz konto ing zasilone. Wiec troszke przesadzas kolezko. Swoja droga powinno zawsze cos byc na karcie ing to trzeba zglosic do kadry zarzadzajacej. Pewnie z oszczadnosci tak zrobili. Jesli chodzi o watszrat fakt niezbity kupa obibokow ale coz to nie nam o tym decydowac. Od tego sa kierownicy. Place kierowcow mimo podwyzki caly czas te same. Okolo 6 tyś zloty. Jak oni to wyliczaja po jakim kursie nie wiem. To tez trzeba poruszyc na najblizszym spotkaniu kierowcow.

delegat
@DJ 26.05.2018 19:08

6 tys ??? Trans-Cargo olesnica 7500PLN bez łąski i na czas , robota podobna auta nowe zestawy nie jakies popaprane dafy CF, kilku juz poszlo i chwala , ja czekan na urlop i sie zawijam z tego popiepszinego kolchozu

Dafik

Ja chwilę pracowałem więc też napisze co i jak. Auta nowe, stoi kilka totalnie nowych z salonów dla nowych kierowców, czytaj niewolników. Jak przychodzisz się zatrudniać to wszystko jest super, podpijesz umowę i kilka różnych dokumentów na kilka stron, potem dają Ci ubrania firmowe w których MUSISZ chodzic na załadunkach i rozładunkach. Nikt tam nie interesuje się żeby praca na tak poukładana żeby kierowca miał czas podjechać na stację żeby się umyć. Brudny możesz być, ale w ubraniach musisz chodzić - taka logika. Karta walutowa jest, ale nie działa. Zawsze pusta. Musisz płacić za własną gotówkę. Plus taki że te opłaty za parkingi zazwyczaj to koszt kilku euro więc jeszcze do przełknięcia. Jeśli chodzi o pieniądze, nie chcę tutaj podawać żadnych stawek ale nastawcie się na 60-75% deklarowanych zarobków. Za dzień przepracowany w kraju jako kierowca ciężarówki dostajecie mniej więcej pensje za dzień na wysokości 6 godzinnego rozdawania ulotek w większym mieście w centrum. Jeśli chodzi o za granicę jest już lepiej, ale nigdy nie wiadomo po jakim kursie euro jest rozliczana delegacja. Za weekend, mimo że jesteście fizycznie w pracy płaca około 50% normalnej dniówki. Jeśli chodzi o zjazdy, to wielka jedna niewiadoma. Kasa w terminie, ale z bardzo dużymi różnicami. Nie dziwię się w sumie że księgowość jest taka a nie inna, bo jak by do mnie dzwoniło 150 kierowców non stop co dziesiątego to tez bym się wk****ł. A jeśli masz jakąś awarie w trasie to musisz sobie jakoś radzić. Jak sobie nie poradzisz, to wielkie halo. Oczywiście zapewnienia że jak zjedziesz na serwis to Ci to zrobią...... Czas pracy - nie ma czegoś takiego. Musisz dojechać bo ważny klient, czyli w sumie każde zlecenie jest wazne. Niektórzy z tej firmy wychodzą z założenia że ich czarno żółte ciężarówki są wyposażone w skrzydła pod plandeka i śmigło na dachu i odcinek 400km w 3h jest do zrobienia bez problemu bo tak pokazują mapy google. Nie polecam.

Bobumil
@Dafik 26.05.2018 11:22

Wreszcie ktos przedstawi sytacje jaka jest w 100 % . Brawo dla Ciebie. Nic dodac nic ujac.

Bylo sobie zycie

Na szczescie pezeszedlem do Maszona. Duuuuuzo lepiej. Marathon obiecuje duzo ale tylko na piekne oczy. 7tys czy 7.5 nie zobaczysz nigdy. Raczej 6 i to tez nie zawsze niestety. Jak wspomnial big muzzy serwis masakra nigdy wiecej. Niby byl podwyzka z 50 na 55 euro diety a zarabialem caly czas tyle samo.... dziwne ..... Jedno slowo kradzieje i tyle. Taki duzy dziad trans poznanski. Tyle w temacie.

anonymous
@Bylo sobie zycie 24.05.2018 20:21

Wielu kierowcow wybralo (usunięte przez administratora) ????

Big Muzzy

Pracuje od 3 lat. Jest tak. Auta nowe ok jak dbasz o swoje to jest ok. Ale.... Jesli madz system 3/1 to zmieniasz auta i to jest jeden wielki koszmarrrr... Auta smierdzace, zabudowy rozwalone, klonice zaciete nie smarowane ogolnie serwis aut porazka. Nie polecam ani ko taktu z serwisem a nie daj BÓG zeby trafila sie awaria w trasie. Spychologia na calej lini. Do tego nie placa za przestój koniec koncow nie z winy kierowcy. Albo zostawisz auto do naprawy w srode a w poniedzialek okazuje sie ze nic nie zrobione to zglosiles do naprawy. Zenada !!!! Jesli chodzi o wyplate na czas Ale ..... NIE ZOBACZYSZ NIGDY KOSY Z PRZODU czyli 7 tys. To tylko obiecanki cacanki Niedawno weszlo ze zaliczek nie bedzie tylko zaplata karta. Ale..... Na karcie pieniedzy niema.... Trzeba prosic o przelanie odpowiedniej kwoty. A po 17.00 czy w sobote mozesz sobie prosic.... zostajesz w czarnej du.... I placisz ze swoje kieszeni .... Byly zaliczki to zawsze byly pieniadze w razie W. Mialo byc lepiej wyszlo do bani. Zawsze po wyjezdzie w trase te 500 zl powinno byc na karcie a nie zawsze 0 i prosisz sie zeby przelali. Paranoja Pracuje tu bo niewiele do emerytury w przeciwnym razie za ciorta bym sie sie meczyl. Ogolnie slabo firma wypada w porownaniu do Maszonskiego i innych z okolicy. Jak widzi sie duza rotacja zwaszcza ze strony pracownikow ze wschodu. Spedycja hmmm Sa ok ale zdarzaja sie i czarne owce ???? zalezy na kogo sie trafi. Jowit zaro szacunku dla kierowcow Artur W. ogarnia np temat zawsze pomocny w kazdej sytacji. Nawet poza godzinami pracy. Sami Ben A - nie ogarnia tematu. Kamila super babka zna sie na rzeczy. Wie co i jak. Zawsze pods pomacna dlon. Wracajac do serwisu. Mysle ze w noze na Wolczynskiej lepiej sie chlopcy starali. Teraz o co by nie poprosic. Albo nie teraz, zaraz albo cie oleja cieplym moczem. Jesli chodzi o chlopakow na myjni super zlego slowa nie mozna powiedziec. Starsja sie jak moga. Mozna im tylko wspolczuc za przesiadywanie w tej chemi za psie pieniadze jakie dostaja za dobrze wykonana prace. Magazyn tez ok. Szybko i sprawnie zaladunek/rozladunek Podsumowujac: Serwis katastrofa Place katastrofa Auta moze byc Dzial finansowy do poprawy zaliczki karty itp Spedycja dla mnie wporzadku z wyjatkami

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

PIP nie (chce) zadziała.

Kusy

Jak się robi na magazynie? Jakie zarobki tak naprawdę?

P-P
@Kusy 10.05.2018 18:56

Tego co tam wyprawia się , nie można nazwać pracą

Maraton nie

Wolę po kraju jeździć co weekend w domu z rodziną niż u nich co 2 weekend u nich . Tak jeżdżę po kraju izoterma na początku miałem 50 gr z km teraz od stycznia 55 gr . Jest super ja po kraju mam to co u nich za UE . Spedycja no do (usunięte przez administratora) zwłaszcza sami ciapaty i jowitka lolitka nie wie co to czas pracy kierowcy niby zjeżdżasz w piątek drugiego tyg. A wracasz sobotę i to jeszcze rano z samego rana heja nie wie kobieta co to życie rodzinne nie traktują cię jak człowieka obciążają za paliwo wszystko u nich na pokaz jak i w filmikach w rozmowie facet mówi że 7.500 zarobi się za 24 dni w miesiącu a wychodzi 5.500 ledwo 6 auta może nowe ale nie dajcie się nabrać ogólnie to lepiej po kraju niz u nich na UE to samo co na Polsce szanujemy się koledzy koleżanki a ty Jowita powinnaś dostać tych wszystkich kierowców co prowadzisz głęboko .....

Kielich

Ogólnie polecam. Auta nowe. Spedytorzy kumaci. System 2/weekend lub 3/1 (rzadko preferowany). Kraje jazdy to cała EU razem z Anglią - plus że nie starają się nie wysyłać do Francji chyba że tylko tranzytem. Pieniądze na czas. Na start komplet ubrań firmowych. Dodatkowo przed wyjazdem w trasę karta walutowa dla kierowcy na wydatki typu parking czy myjnia. Nie podoba się pewnie osobą którzy zrobili prawo jazdy i myślą że praca jako kierownica polega na jeżdżeniu dziennie przez max 2 godziny i patrzenie na załadunek z fajką w ręku. Tacho przestrzegane

Oli
@Kielich 29.03.2018 10:30

To co pisze Kielich to same bzdury rzeczywistość jest inna : karty są ale nie działają tacho non stop namawiają na przeginanie liczy się tylko aby dojechać, spedycja kobiety owszem kumate niestety faceci porażka na niczym się nie znają i z niczym się nie liczą szczególnie S..i masakra a wypłaty jak się nie kłuci to nie zarabia .

Kires

Żenada podwyżli 55 e diety a płacą jak 50 e czyli wychodzi 6 co drugi weekend tylko obiecują jak każdy dla nich jesteś numerem kolejnym wśród kierowców prosisz i prosisz a Jowita cię ciąga ostro ja po kraju mam 55 gr z km i to samo mam co u nich po UE kolejna banda oszustów

Paproch

Adolf a w jakim systemie jeździsz? Ogólnie łatwo można policzyć, podstawa + dieta plus ewentualna premia. Jak się jeździ cały miesiąc to ogólnie 7.5 masz gwarantowane, max cały miesiąc to 9.5 Jeśli chodzi o 3/1 to rzeczywiście 6.

Adolf
@Paproch 13.04.2018 19:46

Od poczatku 2/weekend i tak wychodzi 5 tys max do 6.5 tys.

Adolf

Pracuje 2 latka w Marathonie. Powiem tak auta nowe zgadza sie Dafy Mercedesy to na plus dla firmy. Dyspozytorzy ok choc sa wyjatki ( ale to tak w kazdej firmie jest ) Jesli chodzi o serwis aut - beznadzieja Kierowcow traktuja bardzo z gory trudno doprosic sie o naprawe czegokolwiek Na klucz do szafki prosilem sie 4 miesiace wreszcie za wlasne pieniadze dorobilem sam sobie kluczyk. Nad tym firma musi popracowac :( Wchodzac do serwisu az flaki sie przewracaja niestety. System transics baaardzo mulowaty. Czesto sie zawiesza. Mapy tomtom w urzadzeniu z przed 3 lat !!! Serwis czas na aktualizacje map natychmiast !!!! Myjnia jak najbardziej ok Chlopaki ogarniete. Szybko sprawnie auto umyte perfect. Jesli chodzi o zarobki to wspomniane 7 tys mozna sobie miedzy bajki wlozyc. Mimo podwyzki od nowego roku niecale 6 tyś miesiac w miesiac. Wiec tak nie zawiele w porowaniu do do firm z wielkopolski.

Mydło fa

Ile zarabiają na magazynie? Bo chyba kiepsko, skoro jednego kolegi nie stać na mydło. Niech może ktoś tam zrobi szczape na farbowanego, co?

anonymous

Co słychać w firmie Marathon International?

Agnieszka

@scyzor nie wiem o jaki mikrofon chodzi. Czemu niemile wspominasz pracę w firmie Marathon International? @Cela a czemu tak uważasz? Jakie konkretnie warunki macie w firmie? @EX kierowca czy problemem jest atmosfera? Myślisz, że da się ją naprawić? Piszesz o złotych górach. Czyli inne warunki na początku współpracy były Wam przekazane?

Cela

Juz w wiezieniu sa lepsze warunki niz w maratonie........

Optymista

BYŁY FUJ EH SZOK EX KIEROWCA płakac się chce jak się czyta takie bzdury. Poziom wypowiedzi adekwatny do poziomu waszej kultury. Nie dziw więc, że już nie pracujecie w MARATHON. To nie miejsce dla was. idzcie do pracy do Dziad-Trans. Tam Wam bedzie lepiej. krzyz wam na droge!!!

scyzor
@Optymista 28.12.2017 15:18

Optymista (ZYTA Z PSENZYTA) itd. co ty tak nicki zmieniasz przedstaw się Emil zobacz ja cały czas jestem przy swoim z dziad-transa to ty właśnie piszesz

bezrobotny

dobre firmy nie musza sie oglaszac bo kolega koledze zalatwia a tu...jak leci

Agnieszka

@Darek jest kilka powodów mojego uczestnictwa w dyskusji, bo uczepieniem, bym tego nie nazwała. Chcę, żeby dyskusja się rozwijała i żeby jak najwięcej informacji o firmie Marathon International się na wątku pojawiało, by mogło pomóc komuś w podjęciu decyzji o aplikacji. A kolejnym aspektem jest to, że muszę pilnować przestrzegania regulaminu przez użytkowników. @Szeri nie kłamię, nie jestem pracownikiem firmy. A z jakiego powodu są ucinane te diety?

scyzor
@Agnieszka 13.02.2018 12:37

Agnieszka gdzie zaginął twój odnośnik mikrofonu już kiedyś Cie pytałem mógłbym w nicku napisać Agnieszka ale ja jestem scyzor pozdrawiam i nie mile wspominam MARATHON :(

Nowy

Witam. jak wygląda praca na myjni w Kostrzynie?

Kier

Dzwoniłem do nich ponad miesiac temu i gosc nie wspominal o tym ze kierowca zarobi 8 tys zl. Przedstawił mi wszystko co o jak, i zarobki to 7200-7500zl. Ale odpuscilem bo jazda na UK to nie moj klimat, a poza tym znalazlem firme gdzie w piatek zjezdzam i w poniedziałek wyjezdzam czyli weekendy w domu. Pierwsza wyplate odebralem 6400zl za 10tys km., takze nie jest zle jak na początek.

Kier
@Marek 27.02.2018 13:08

Wiem ze ciezko cos znalezc bo tez szukalem. Ta robote trafilem przez przypadek. Gdyby nie to pewnie tez bym gdzies z ogloszenia poszedl. Wszedzie to sa wyzyskiwacze. No i gonitwa czego nie lubie w robocie. Powodzenia w szukaniu zycze.

Agnieszka

@Tomasz a Ty wiesz coś na ten temat? Jeżeli tak to możesz tutaj napisać? @To day a co dokładnie jest ucinane z pensji? Wiesz jak dokładnie jest obliczana pensja, zatem jesteś kierowcą Marathon International?

Oli
@Agnieszka 26.02.2018 15:24

Standardowo eco mają wybrańcy, punktualność nie możliwe ponieważ wszystko jest na 8.00, kilometry również mają wybrańcy i wychodzi ledow 6

Zostaw opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.