Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 263 ocen.

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Agnieszka

@Mlody maratonczyk czyli firma Marathon International nawet nowym pracownikom oferuje stabilne zatrudnienie i różnego rodzaju benefity? Czy miałeś najpierw umowę próbną, czy od razu dostałeś ta, którą posiadasz teraz? Myślę, że to istotna kwestia dla przyszłych pracowników.

Kier
@Michał 19.01.2018 14:22

Spoko. Myslalem ze czegos sie dowiem ale nic z tego. Zadzwonie sobie do nich w lutym.

Michał
@Agnieszka 19.01.2018 10:04

Młody nie od pisze bo pewnie w tej firmie nie pracuje i nigdy nie pracowal

Kier

Panowie napisze ktos na ile dni zjezdza sie po tych dwoch tygodniach? 45godz i ogien dalej czy cos dluzej sie siedzi?

Oli

Najgorszy spedytor w firmie Marathon Ben Ahmed Sami przekrętas nie słowny złośliwy. Najlepsze w tym że nikt się tym nie zajmie.

Maraton
@Oli 18.01.2018 12:47

Nie wszystkim musi pasować spedytor masz prawo wyboru

Mlody maratonczyk

Moja opinia tej firmy jest bardzo na tak !! Zaczynam u nich umowa o pracę na czas nieokreślony prywatna opieka medyczna dla rodziny i kierowcy przydatne auto przypisany do kierowcy i pod dom wynagrodzenie powyżej 7 Tys za system 2 tyg w trasie weekend w domu auta nowe wymiana co 4 lata ludzie ok wytlumacza ci doradza jest to firma na wysokim poziomie i życzę im sukcesów i zysków :) polecam wam młodym tez można zarobić fajna sumkę jeśli liczysz pieniądze pozdrawiam

nick

ile za system 4/2 placa ?

Arni
@nick 17.01.2018 14:55

Policz 30 dni 230 dzień 1600 podstawa premia za eco 500 i przejechane km 500

Omijac

Panie tomaszku u was w firmie ciezko zarobic 5000 kola w systemie 2 na wekend,a Pan mowisz o 8 tysiach.A co do ukraincow to tyraja za 5000 kola w systemie 2 miechy w budzie i 2 tygodnie w domciu.Wiem co mowie bo pracowalem dwa miechy w waszej cudownej firmie ktora okrada na dietach i nie placi w terminie diet.Tak wiec upowcy wam zostali do tyrania za grosze.Pozdrawiam polskich kierowcow.

Niee

Ukraińcy u was jeżdżą za polaka bo się robić nie da coś nie tak skoro Ukraińców tyle jak Polakowi dacie duża kasę to na pewno nie zgardzi

Tomasz
@Niee 16.01.2018 11:57

A widzisz jakąś różnicę między polskim kierowcą a ukraińskim bo ja nie i dlatego może tyle samo zarabiać co polski kierowca

Serio
@Tomasz 17.01.2018 12:49

Musicie tnąc z pensji skoro polak nie robi

Obiecanki

Co to jest 2.500 za przyuczenie jedzenie życie z 0 człowiek ma przyjechać do rodziny auta z dup** wzięte jakieś wynalazki żeby emilek miał więcej w kieszeni rotacja duża jak 8 kierowca ma u was to śmiech ledwo 7 jest obiecanki cacanki u was w filmikach wszystko pięknie cacy a jak się pracuje co innego

Daf

Tak polski kierowca stary juz mu się w głowę wali marzą mu się zarobki bóg wie jaki jeszcze za leżenie na parkingu ... Ukraińcy dziś robią w pl nie tylko transport bo jak ubytki na rynku są 8 tys to jest spora sumka ale dla was tyle to mało

Omijac oboz

Ty driwer-sriwer auta macie moze i nowe ale wiadomo za co je kupujecie za okradanie kierowcow.Lepiej pracowac u szwaba niz u dziada polskiego.A jesli chodzi o kierowcow to 80 procent to ukraince i bialorusini bo opinie juz maja wyrobiona u polskich kierowcow.

Tomasz
@Omijac oboz 16.01.2018 01:46

Żadna wiadomość że Ukraińcy pracują bo to jest normalne bo pracuja w większości polskich firmach a to jest winą tylko nas Polaków bo za osiem tyś to lepiej stać pod sklepem i zebrać

Tomasz

Tak wszyscy narzekają a pchają się za ster a jak nie pasuje to do szwaba wyjazd bo tam dużo się zarabia

Klamie

Ty koles 7 tysi to ty widziales jak lezales (usunięte przez administratora) w rowie.

Driver
@buuaaaha 15.01.2018 11:27

Dla was każda firma to (usunięte przez administratora) są plusy i minusy a wy na sile czepiacie się szczegółów was nawet na ciezarowke jedna nie stać jak nowe fury przychodzą ma kto nimi jeździć nie stoją nikt by nie brał aut wiedząc że nie będzie mu się opłacać a chętnych jest

buuaaaha
@Driver 15.01.2018 13:14

nawet kierowcy z Ukrainy odchodza tak tniecie wyplaty na kazdym kroku, wstyd ale coz jakie szef taka firma , wszystko PLASTIKOWE na pokaz byle sie gdalo ale do MASZONA i innych firm macie ogromnie daleko mimo iz zalozyliscie sobie 5 stron na www i facebokki ... heheheh pajace

Artur driver

Zdecydowanie jest to firma na wysokim poziomie. Opiekę medyczną kierowca ma skorzystać można auta e6 wymiana co 4 lata narzędzia ułatwiające pracę kierowcy potrzebujesz kasy to właśnie maraton jest dla ciebie 2 tyg weekend w dom ponad 7 Tys. Podstawą dniowka premia. Narzekacie na nich a pójdziesz do molosa każe ci grzebać w aucie jak się popsuje obcinanie pensji nie w terminie. A tu nie martwisz się o nic mili pomocni nie ganiaja na spokojnie maraton firma dla ciebie

buuaaaha
@Artur driver 14.01.2018 11:08

buuuuuaaaaahhhhhaaaahhhhhaaaaa...... z konie na łby sie pozamieniałes

Ja
@Artur driver 14.01.2018 11:08

2 na weekend hahaha Ludzie bezdomni. Masakra

anonim

(usunięte przez administratora)

Kibol

Ale bzdury piszecie. Diety wylicza automatyczny system, więc nie można w nie ingerowac ani zmieniać. Wyobrażacie sobie, że ktos mialby czas na siedzenie i ucinanie diet 140 kierowcom. Listości. A skoro sa tacy beznadziejni to dlaczego w tygodniu na bazie nie ma ani jednej fury? Bo wszystkie sa w trasie. Pewnie tylko rosjanie, bialorusini i kto jeszcze? Azjaci? Buahahaha. Zazdrosc (usunięte przez administratora) hejterom sciska i tyle. Firma jest zajebis... Hapi Niu Jer :)

Spadać
@Kibol 04.01.2018 17:27

Jedna osoba wydatek 2500 pln a ucina się 140 kierowca po 300-500 ,nie opłaca się Emilkowi ????? On umie liczyć

Agnieszka

@Łukasz czyli polecasz wziąć udział w Akademii, bo szkolenia pomogą w przyszłej pracy kierowcy? @Byly ale za ostatni miesiąc nie dostałeś pieniędzy, bo się zwolniłeś, zostałeś zwolniony, czy też nie dostałeś pieniędzy, ale nadal pracujesz w firmie Marathon International? Pamiętaj również, że na forum obowiązuje regulamin i nie można nikogo obrażać.

Agnieszka

@Janek na stronie firmy Marathon International ciągle widnieje informacja o Akademii Kierowcy Marathon http://www.emarathon.pl/PL-H371/akademia-kierowcy-marathon.html A tak w ogóle czy na forum są osoby po tej akademii? Brzmi nieźle, że firma opłaca całą naukę, płaci za uczestnictwo w szkoleniach, a potem jeszcze dostajemy pracę. Co sądzicie?

Łukasz
@Agnieszka 10.11.2017 14:27

Ja jestem po akademi zrobili mi przyczepy,pracuje już 2 lata w Marathon i dla kogoś co się nie boi wyzwań i lubi dużo jeździć za spoko kasę to polecam.

Maratonczyk

Narzekacie na maraton transport zazdrościcie !! Bo wy pracujecie u molosa wypłaty nie widzicie auta macie oberwane stare brudne wnętrze a oni maja nowe daf mercedes i to wymiana co 4 lata zarobki spore przyjdź jeśli liczysz i chcesz dobrze zarobić i opieka medyczna dla rodziny przydaje się kto ci tyle zaoferuje no ale tylko pajace widzą dziurę w całym i szukają szczegółów

Mlody kierowca dużego auta

To jedna z lepszych prestiżowych firm transportowych . Auta euro 6 tandem żaden kurnik bo tandemiki koledzy to są większe od naczep także to wy jezdzicie kurnikami płacą na czas fajna kasa za ta prace co się wykonuje 24/25 dni w trasie weekend w domu dniowka podstawa premia można dobrze zarobić od 7 Tys auto można mieć pod domem aplikuj sam się przekonasz a nie pytaj bandy pijaków nierobów pseudo kierowcy

Artur

Po waszych wypowiedziach widać ze chcecie zniechęcić ludzi do maraton transport bo wam się samym robić nie chce i czekacie na kokosy za zbijanie bakow w kabinie ... jest ok dlaczego ? . Możliwość przyuczenia do zawodu... Auta e6 tandem są większe od naczepy wiec jak można mówić że to kurnik o.o klima jest świeży tabor własne zestaw a indziej idź to będziesz jeździł po jakimś brudasie ( alkon (usunięte przez administratora) za system 2 / weekend dom ponad 7 Tys ... rarytas chcesz zarobić liczysz kasę przyjdź jeździ ucz się zarabiaj rozwijaj się zawodowo

Tomasz
@Artur 30.12.2017 16:34

Ja myślę że te bzdury to piszą same nieroby bo ja pracuje jako kierowca ponad 20 lat z czego w jednej firmie ponad 17 lat i jest nieraz ciężko ale przyjemności też są jeśli chcę się być kierowca ale większość durni myśli ze to jest praca w fotelu za biurkiem - życzę wszystkim lepszego roku od tego starego

Kraina miodu

I może jeszcze gary i butle dają kolorowo mają iść nie odchodzić lepszych nie ma nie będzie o.o

Omijać

Przypadkiem to ta firma jest

Gelu

Nie trzeba iść żeby się przekonać. Wasi kierowcy pracujący mówią ze ucina nie z diet poza terminem płatności jakieś wymyślone oszczędne zabudowy auta małe z małymi końmi z wózkiem na naczepie buja nim jak szatan

Driver
@Gelu 28.12.2017 20:09

@gelu nie pisz po pijaku bo cięzko cie zrozumiec. Co sie buraku czepiles? XF 460 KM to male auto? Klima postojowa to bieda? A beton to masz w glowie.

Lolek

A w zbiornikach od powietrza to beton mają żeby ich wiatr nie zepchnął z drogi

Tomasz

Jeśli to jest tak niedobra firma to po co tam leziecie i miejsce zajmujecie bo pewnie jesteście kierowcami z przypadku

Optymista

BYŁY FUJ EH SZOK EX KIEROWCA płakac się chce jak się czyta takie bzdury. Poziom wypowiedzi adekwatny do poziomu waszej kultury. Nie dziw więc, że już nie pracujecie w MARATHON. To nie miejsce dla was. idzcie do pracy do Dziad-Trans. Tam Wam bedzie lepiej. krzyz wam na droge!!!

Trans
@Optymista 28.12.2017 15:18

Dziad trans to wy ogłaszacie się ze u was wszystko jest pięknie kasa duża na czas a zestawy nowe i wymieniane ... oszczędność na zestawie

Byly

Pracowalem dwa miechy m maratonie,za 1 miesiac zarobilem 4500 w drugim 4700 w systemie 2 na wekend. Taka super firma,okradaja na dietach.Diety tez nie placa w termine niby do 10 kazdego miesiaca a dostalem 1 diete 15 a za 2 miesiac 13.Firma slaba duzo by tu pisac.Ukraina i Bialorus to glownie kierowcy.Nie polecam pracy u nich.

Porażka
@Byly 28.12.2017 00:53

Dokładnie kolego filmiki jacy są zgrani jacy prestizowi ha a zestaw szkoda mówić kurniki dajta x nimi siana

Byly

Za to gratulacje dla Maratonu za super propagande w internerie jaka to super firma,nawet ruscy moga sie od was uczyc.Gratulacje.

Fuj

Lepiej odpuścić czemu cóż ze auta e6 oszczędność ? Na czym ze kupią małe resoraki z pasji jak by to robili to kupowali by normalne 24 tony zestawy a nie małe pokraki kasa nie taka duża za tak splaszczone auta z wózkiem

Szok

Wiec dużo obiecywania kasa na czas tyle ze ucina z pensji obiecanki dużej kasy a na rachunku buh ... o.o nie polecam dlatego co napisałem ... Auta nowe ale tragedia wersja slim poucinane ani to tir niby oszczędność na czym ze kierowca siedzi w bat maratonie kurniku

Eh

Niby prestiż wielka firma i obeciwanki Emila .... tabor żal takimi zestawami zdaje się na prawo jazdy wersja Slim poucinane oszczędność na taborze a to kierowca większość czasu spędza w aucie wózki targaja szkoda mówić .... nie idzta tam szkoda fatygi

Ex kierowca

Firma żenada by zaoszczędzić na taborze zamawiają jakieś wynalazki Daf odchudzone ze wszystkiego a później z wózkiem na przyczepie Kię ma jak jechać bo miota po całej drodze i uwaga znaleźli rozwiązanie //// w ramę pojazdu wlewają BETON by odciążyć tylna oś ///// q...a takie cuda tylko Marathon potrafi wymyslec i Emilek daje słowo ręce mi opadły jak to zobaczyłem i odrazu spiedzielilem stad ,a jeśli chodzi o wypłatę to na maxa oszukują wszystkie kwity są lipne

Kieeo
@Ex kierowca 22.12.2017 19:09

A jak płacą

Kieeo
@Ex kierowca 22.12.2017 19:09

Powiem ci kolego racja z tymi zestawami są Dęblinie ani to tiry tylko furmanki hahaha ja mam daleką 106 Space mega franka cz sk H i dieta podstawa rarytasy

Pracownik zadowolony

Zastanawiam się dlaczego osoby, które pracują na niższych stanowiskach ciągle oceniają kierowników, dyrektorów? Przecież ich zakres obowiązków jest zupełnie inny. To oni mają być oceniani, chyba się komuś kolejność pomyliła?

Alex
@Pracownik zadowolony 22.08.2017 11:50

PR. Zadowolony. To nie te czasy żeby pracownik był poniżany. Oceniani są i pracownicy i menagerowie firmy. Chodzi o to żeby firma dobrze prosferowala i zarabiała pieniądze. Przełożony nie może być dyktatorem tylko współpracownikiem.

Alex
@Alex 19.12.2017 22:45

A w sumie tak naprawdę przedstawicielem pracownika na "niższym " stanowisku

Artureq młody

Witam. Powiem szczerze. Ta firma jest na wysokim poziomie dzięki nim mogę rozpocząć karierę jako kierowca. Dzwoniłem wszystko ci powiedzą o to co zapytasz od stycznia dieta w górę. .. podstawowa premie ... możliwość rozwoju zawodowego kierunki cala ue fajnie bo się ciągle można rozwijać liczą się z Tobą nie jesteś poniewierany co indziej. .. Auta nowe e6 daf man mercedes. . Ogólnie polecam tę firmę jest adekwatna do moich oczekiwań i wypłaty bajo

Mlody kierowca

Ludzie całuje te firmę po (usunięte przez administratora) ze przyjmia nauczą a potem zarobisz fajna sumkę od nowego roku nowy system płacy dieta w górę ... przynajmniej u nich się rozwiniesz zawodowo całą ue a nie jedno i to samo jeżdżenia. Pozdrowienia tym co chcą siedzieć udawać ze jeżdżą i mieć kokosy szanujesz ich oni ciebie ta firma jest adekwatna do swoich oczekiwań zawodowych jako kierowca

Agnieszka

@Kieran upominam o przestrzeganie regulaminu, czyli nie pisanie obraźliwych słów na temat firmy Marathon International. I firma nie może kasować komentarzy. Na forum kasowane są treści przez administratora i to tylko te, które łamią regulamin. @Tirr czyli polecasz pracę w firmie?

Tirr
@Agnieszka 12.12.2017 16:07

Tak zdecydowanie. Są plusy i minusy jak wszędzie. Ale jest to firma na wysokim poziomie dają szansę zdobycia doświadczenia powinni być kierowcy za to wdzięczni ... większość firm młodego kierowcę chce oszukać tutaj można fajna sumkę zarobić do swoich oczekiwań krótko . Zasada bądź szczery a będą cię traktować w porządku

Krzys

Jakie warunki oferują?

MI
@Krzys 15.12.2017 13:17

Krzyś, jeżeli pytasz o stanowisko kierowcy to najlepiej skontaktować się telefonicznie 605 661 188

Todi

Ten ostatni wpis zalatuje biurem a nie wypowiedź kogoś kto ma podjąć pracę za rok

anonim

(usunięte przez administratora)

Zyta z psenzyta
@scyzor 29.07.2017 17:29

Krzysztof WIJAS już daj spokój z hejtem. To że nie dawałem rady nie znaczy że muiszczenia od razu szukać na sile minusów Pracowałeś tyle czasu i nie narzekał es jakoś teraz się zwolnień i jesteś wielki negatyw. A twu z taką opinia.

Krzysztof Wijas
@Zyta z psenzyta 30.07.2017 17:16

@Zyta z psenzyta jak piszesz o kims upewnij sie ze to ta osoba bo @scyzor to nie ja. Nie bawie sie w takie podchody i opinie kazdy ma swoje zdanie i naucz sie pisac bo nie wychodzi ci to za dobrze wtedy zacznij komentowac jak bedziesz umial skleic jakies zdanie poprawne. Po raz ostatni upewnij sie jak wspominasz kogos po imieniu i nazwisku!!!!!!

Tomasz

Kim ta Agnieszka jest ze tak broni tej firmy

Tirr

Hej. Ja mam tam pracować po nowym roku uważam ze ludzie z firmy są ok . Dla innych to każda firma jest zła uważam ze to jest jedna z lepszych firm transportowych obsługa miła co chcesz to powiedzą co za ile zarobki adekwatne do wykonywanej pracy a wielcy trakersi z doświadczeniem szukają gruszek na wierzbie za siedzenie bajo

Kieran

Marathon potrafi wykasowac wpisy bylych pracownikow ktorzy prawde pisza jak ta firemka traktuje i okrada pracownikow.Gorsza firme niz maraton ciezko by szukac w calej Polsce.

Windykacja

Masz problem z płatnościami od firmy Marathon ? Windykacja terenowa na koszt dłużnika zadzwoń (usunięte przez administratora)

Joł
@Windykacja 07.12.2017 11:14

A naczynia też zmywacie?

Chętny do pracy

Otworzyli magazyn firma w miarę ok. (usunięte przez administratora)Nie ma pojęcia o logistyce i zarządzaniu. Malo ogarnięty. Dlatego nie Polecam.

tomasz

witam chcialem sie spytac -biura to maja w poznaniu czy w kostrzynie

islamista

Kolego widze ze masz racje co piszesz.Bylem kierowco w tej firmie i potwierdzam co piszesz,ja juz podalem do sadu to firme.Radze omijac szerokim lukiem.

jola
@islamista 23.11.2017 00:40

nie sztuka podac kogos do sadu - trzeba jeszcze wygrac

Nowy

Witajcie koledzy i koleżanki! Bardzo proszę o jakieś konkretne informacje o firmie Marathon. Noszę się z zamiarem podjęcia pracy jako kierowca c+e. Proszę o prawdziwe opinie. Pozdrawiam.

Stary
@Nowy 18.11.2017 16:06

Niestety nie mają wolnych etatów. Dopiero od stycznia bo przyjeżdza 80 nowych fur. Pozdro.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nowy

Proszę o więcej informacji.

Stary

Co Ty przestroga piszesz? Hejtujesz i myślisz że jesteś bezkarny? Usuń ten wpis albo odpowiesz karnie za obrażanie firmy.

Lolek

Witam czy ktoś wie czy potrzebuja teraz kierowców

BoB
@Lolek 12.11.2017 22:52

od stycznia przyjeżdżają nowe fury więc z pewnością będą szukać też nowych kierowców. Napisz do nich albo zadzwoń. http://www.emarathon.pl/PL-H173/dane-teleadresowe.html

lolek
@BoB 14.11.2017 08:41

hej czy ty moze tam pracujesz-skoro tak to moze napisz czy jest sens starac sie tam o prace z gory dzieki

Alex.

Firma z perspektywa na przyszłość, planowane nowe inwestycje ale ludzie co nie którzy bardzo fałszywi. Trzeba mieć groba skore. Dyrekcja i prezes firmy na wysokim poziomie ale kierownictwo do zmiany. Ps. Brakuje logo firmy widocznego z trasy :-)

Marcin
@Alex. 11.11.2017 03:04

Słyszałem ze kierownik magazynu to ciężka sprawa. Czy ktoś napisze cos na jego temat? Obecnie szukam pracy i chciałbym złożyć aplikacje. Ale słyszałem ze brak u niego profesjonalizmu.

Krzysztof
@Marcin 11.11.2017 03:13

co dokładnie masz na myśli "ciężka sprawa"? Znam gościa jest SPOKO na pewno nie jest ciężki;-)

Janek

a jak tam z Akademią? Nadal działa? Tak się zastanawiałem nad przekwalifikowaniem

Driver
@Janek 24.10.2017 13:32

Działa, ale trzeba sprawdzić czy nie maja już kompletu. Na pewno jedna teraz się szkoli https://www.facebook.com/Marathon.International/posts/1723738071019236

Zostaw opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.