Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 323 ocen.

Marathon International sp kom. i sp z o.o.
3 323 6 1

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Wozkowy

Jak wygląda praca na magazynie w Kostrzynie , chodzi o zarobki i atmosferę panującą tam ??

Lawidaloca
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Cześć, jestem na szczęście byłym pracownikiem tej firmy. Nie pracowałem magazynie, ale z magazynierami dużo rozmawiałem. Generalnie praca na magazynie wydaje się spoko, ale dopóki prezes ma humor. W zeszłym roku nie było tam ogrzewania, mróz dawał nieźle popalić. Pracowało tam chyba 6 chłopa i jedna laska. Ze starej ekipy zostało chyba tylko dwóch, reszta albo się zwolniła albo prezes ich zwolnił. Atmosfera jest tam chora i jest to chyba najbardziej delikatnie określenie. Pracy dużo, ludzi za mało. Prezes nakręca tylko chorą atmosferę bo chyba lubi jak coś się dzieje. Obiecuje na wszystkich działach złote góry, a dostaniesz ochłapy. Tyle w temacie. Nie polecam jeżeli nie chcesz niszczyć sobie nerwów.

niebawem w sądzie
@Lawidaloca 21.09.2018 17:12

potwierdzam,a tych którzy odeszli sami,straszy sądem,wymyślonymi karami finasowymi,pozdrawiam

atfosmera
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Mój drogi ,atfosmera jest tam; NAPIĘTA JAK PLANDEKA ŻUKU

Były pracownik Magazynu
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Nie polecam Pracy na Magazynie !!! Prezes łazi i (usunięte przez administratora) Ludzi swoimi wizjami które niczego dobrego nie wnoszą do pracy. Utrudnia prace jak taka wsza co najlepsze jemu się wydaje że pomaga. Kasa jak kartki nie weźmiesz i sobie sam nie wyliczysz nie pokażesz im gdzie powstała pomyłka to cię (usunięte przez administratora) na kasę.... Co miesiąc to samo.... żal.PL

Maratonczyk
@Były pracownik Magazynu 21.09.2018 19:15

Widać że dawno tam nie pracujecie :) Czasy się zmienily. Atmosfera zła nie jest. Robota idzie dobrze. Kasa trochę mała poza tym spoko

Adolf
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Jestem kierowca tego bagna ale akurat na magazynie nie mam problemu ze sprawnym zaladunkiem czy rozladunkiem czego nie mogę powiedzieć o naprawie auta w serwisie czy też o co niektórych spedytorach. Jak się robi to byś musiał zapytać nowych chłopaków bo skład tam jest od jakiegoś czasu nowy

Pawełek
@Adolf 23.09.2018 19:46

To że wszystko sprawie idzie to tylko zasługa Tomka. On prezesowi uparcie wszystko tłumaczył, ale chwytał się za głowę jak widział czasami jakie cyrku tam się odswawia. Tomek to naprawdę równy gość, widział kto potrafi logicznie myśleć, a kto pie***li robotę.

Maratonczyk

Nie jestem Marek :) . Jak się było kołem u wozu i miało mózg wielkości robaka to musieliscie opuścić szeregi :)

PixieDixie
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Żarty na poziomie Familiady. Błagam... Jeżeli twoje życiowe osiągnięcie to praca u prywaciarza to gratuluję aspiracji. Ja każdego dnia dziękuję, że nie pracuje w tym (usunięte przez administratora) Dobrze wiesz jak jest. O nadgodziny trzeba się kłócić, o podwyżkę też, więc kto ma mózg wielości robaka jak to napisałeś. Ktoś kto zaczyna szukać porządnego pracodawcy, czy ktoś kto tam pracuje... No ciekawe. A no i jeszcze wieczne problemy i obrabianie tyłka za plecami. Marek i Marcin się momentami prześcigają w nakręcaniu innych.

Pawełek
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Napewno Iza odchodząc miała mózg wielkości robaka... Rozmawiałem z nią tuż przed odejściem, laska miała łeb na karku. Wiedziała kiedy uciekać z tego (usunięte przez administratora) na kółkach. Zresztą skoro jest taka fajna atmosfera to czemu pojawia się co chwilę jakieś ogłoszenie, a to na spedytora, a to na księgowa, magazynier teraz jest... I nie opowiadaj głupot, że firma się rozbudowuje. Przyjeżdżam tam i widzę jak jest:)

Marek
@PixieDixie 23.09.2018 23:34

Ale żeś zabłysnął. Jeśli jestem odpowiedzialny za zmianę to staram się aby praca była wykonana w 100%.widocznie nie odpowiada Ci to więc zmień firmę.

Marek
@PixieDixie 23.09.2018 23:34

Mylisz się i to bardzo. Nie interesuje mnie twoje życie prywatne ani kim jesteś. Przychodzę do pracy aby zarobić uczciwie pieniądze. A napewno nie jesteś osobą na której zdaniu lub szacunku by mi zależało.

Marek
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Juz raczej wiem kto pisze te komentarze i podjudza ludzi. Masz problem to się zwolnij. I nie poniżej ludzi bo ten tekst może do ciebie wrócić. Opuść te szeregi.

Nie lubię frajerów.
@Lawidaloca 21.09.2018 17:12

Ale to tylko ta dwojka pracowników mogła to napisać którzy niby jeszcze pracuja. Ciekawe jak długo jeszcze. Bo za takie oszczerstwa grozi kara.

Marek
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Nie wycieraj mordy moją osobą. Wiem kto pisze. Nie podjudzaj ludzi.

Marek
@PixieDixie 23.09.2018 23:34

Nigdy nikogo palancie nie nakrecalem. Ale większość wie Że to cie bawi. Do czasu ????

fachowiec
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

(usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bobtak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

Dset
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

@Wozkowy 20.09.2018 10:52 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bobtak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

Facet
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

@Wozkowy 20.09.2018 10:52 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bo tak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

wyrocznia
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Uważaj sobie (usunięte przez administratora),nieszcze Uważaj sobie(usunięte przez administratora),nie szczęśliwe wypadki się zdarzają często.

trudno
@Nie lubię frajerów. 24.09.2018 19:33

i będzie sromotna...

iluzja
@Marek 24.09.2018 19:40

tobą chodnika na ulicy bym nie wytarł ,bo szkoda chodnika...

Haha
@Maratonczyk 23.09.2018 19:16

Leżę i płacze ze śmiechu... Może Góra weźmie się za robotę, zamiast podszywac się pod zadowolonych pracowników... Ciekawe, czemu kolejni starzy pracownicy z wyższych szczebli odeszli?

Karol

(usunięte przez administratora)gratuluję, chociaż raz podjąłeś męską decyzje i zachowałeś się jak kierownik kładąc wypowiedzenie. Wierz mi twoje odejście znacznie poprawi jakość usług na warsztacie i obsługę klienta. Zostaw to komuś kto wkłada serce do pracy i ma o tym pojęcie.

Pawełek
@Karol 03.10.2018 08:44

(usunięte przez administratora) się w końcu zwolnił?

Nowy

Witam. jak wygląda praca na myjni w Kostrzynie?

Nowy
@Nowy 28.02.2018 15:57

Witam podbija temat ? Ktoś coś wie?

Prawda w oczy Kole
@Nowy 28.02.2018 15:57

Praca na myjni nie jest lekka jak to wygląda, było 2 pracowników którzy się chemią polali , poparzyli. Z tego co mi wiadomo już nie pracują ze starej załogi został jeden chłopak z nowej jest dwóch. Myjnia należy do warsztatu ala serwisu. Kierownik tego wszystkiego Imieniem - Paweł Dorociak to zakała firmowa. Przez niego ludzie odchodzą z warsztatu jak i z myjni, wiecznie wymyśla by się podlizać Prezesowi, a na tym cierpią pracownicy. Zamiast się zająć pracą na warsztacie to zajmuje się swoimi prywatnymi firmami czyli Deweloperką i Transportem. Ciekawe Kierownik firmy transportowej ma sam swoją firmę transportową i od czasu do czasu za plecami Prezesa na lewo naprawia swoje ciężarówki. Pracuje w tej firmie trochę już czasu na stanowisku takim że jestem wszędzie i Nie łatwo zauważyć i dowiedzieć się od ludzi na co dzień co tak naprawdę się dzieje. Dziwię się że Pan Prezes na To pozwala że np taka zakała Firmowa jak Paweł Dorociak doprowadza do takiego stanu, jaki jest na warsztacie między ludźmi a jeszcze bardziej w Papierach !!! Firma ładnie wygląda z zewnątrz daje urok wiadomo ale w środku jeden wielki (usunięte przez administratora) Niestety życie nie wybiera pracować trzeba. Kierowcą też współczuje poucinali im diety ahhh na Wołczyńskiej było super tutaj w Kostrzynie jest Tragedia !!!! Stara ekipa już odeszła zostali nieliczni ale też Ci ludzie odejdą do puki nie zmienią się płatności bo to co zarabiamy tutaj wszyscy to jest jakiś śmiech na sali i nie odejdzie zakała Firmowa. Pan Prezes nie ma szacunku do ludzi ostatnim czasem bardzo dużo wymaga bardzo mało płaci swoich kilu i kilkunastoletnich pracowników zawiódł. Tak że każdy nowy który przyjdzie niech się grubo zastanowi czy naprawdę warto.

Ategoooooo
@Prawda w oczy Kole 19.09.2018 23:57

Jestem Kierowcą i Powiem tak. Gdyby w Firmie Marathon Na stanowisku Kierowcy magazynu serwisu czy biurze było tak cudownie ludzie by się nie zwalniali. Pamiętam jak Dyrektor się zwolnił potem Główna Księgowa oni nie bez powodu odeszli po tylu latach zastanowcie sie..... Kto by się zwalniał jak to taka super Firma. W biurze 3 osoby zostały z Wolczańskiej reszta to jakaś nowa dzieciarnia bo tylko dzieciarnie emil moze zmanipulowac starych sie nie da ... Serwis z tego Co widzę to 2mechanikow a reszta zmienia się jak rękawiczki tylko Paweł zaciera rece w tych fakturach u nigo to samo co zjezdzam na serwis to kolo niego siedza nowe twarze i na serwisie nowi pracownicy Magazyn to samo w tej Firmie musi się coś dziać i ja nie długo też odejde a za mną inni aż żałuje że nie po słuchałem kolegów z fachu którzy dłużej w Marathonie a teraz u sąsiada pracują za lepsza kase i bez nerwów..... Nie polecam Firmy pan Dyrektor miał racje....

Big cock
@Prawda w oczy Kole 19.09.2018 23:57

Pawel zapłać kasę za naprawy swoich ciężarówek a nie po cichaczu naprawiasz za damski (usunięte przez administratora) Nie wspomnę że każda rzecz o która ktoś prosi zamawia pół roku jak dobrze pójdzie albo wogole. Karma Cie dopadnie

Znawca
@Nowy 28.02.2018 15:57

@Wozkowy 20.09.2018 10:52 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bo tak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

Paproch

Adolf a w jakim systemie jeździsz? Ogólnie łatwo można policzyć, podstawa + dieta plus ewentualna premia. Jak się jeździ cały miesiąc to ogólnie 7.5 masz gwarantowane, max cały miesiąc to 9.5 Jeśli chodzi o 3/1 to rzeczywiście 6.

Adolf
@Paproch 13.04.2018 19:46

Od poczatku 2/weekend i tak wychodzi 5 tys max do 6.5 tys.

Kabaret
@Paproch 13.04.2018 19:46

9500... Taki sam żart jak te z wiejskiej... Chyba, że jesteś trenerem robisz po 15 tys km i codzien jakieś wózki... XD

gebels
@Kabaret 04.09.2018 19:45

9500 za 6 tygodni i to moze....

Śmiech na sali
@Paproch 13.04.2018 19:46

Paproch trochę cię poniosło xd 9.5 tys to chyba za półtora miesiąca :) albo jak ci oddadzą to, o czym zapomnieli z poprzednich dwóch wypłat, bo jak się Łukasz P. pomyli to ma cie głęboko w (usunięte przez administratora) i sobie czekaj kolejny miesiąc. Może za każdą taka pomyłkę powinien oddawać ze swoich i sam czekać 2 miesiące na swoje pieniądze? Ogólnie większość w biurze mówi tylko to, co chce żebyś usłyszał, a robią i tak swoje. Może to wpływ jakichś środków na przyrost masy. Sam nie wiem.

Rafał... R

Powiem tak... Jeździłem 2 lata... Praca ogólnie spoko... Raz ogarnieta, raz nie... Spedytorzy jak wszędzie... Jeden lepszy, drugi gorszy... Wypłaty ok... Idzie zarobić nawet i pod 8tys na aucie polciezkim... Nieraz trzeba się kłócic o wypłate... Nie wiem, czy to kwestia tx, czy niechęci spedytora... Kwestia organizacji i warunków na drodze... Co do warsztatu... Złego słowa nie powiem... Szkoda, że kolega Marcin się zwolnił... Auta nowe... No ale jak większość nowych maja swoje bolączki.. Moje sprawne tylko kontrolki wkurzające, jak to w dafie.. Wypłaty niby na czas... Można byłoby poprawić jedno... Jest 10, to wypłata na koncie, a nie dopiero zrobiony przelew... Zlecenia fakt... Wszystkie na wczoraj, ale nikt nigdy mi głowy nie urwał jak dojechałem później... Wiadomo jeżeli sytuacja na drodze nie pozwoli nic nie poradzimy... Parkingi płatne, w zależności od spedytora... Jeden coś będzie chciał potracic, inny nie... Wszystko zależy od człowieka... Czas pracy... Mi nigdy nikt nie kazał nic przeginac... Nie dojadę ok... Przekładamy... Wyjazdy na UK... Tylko dunkierka, serwisy nie problem... Jeżeli mówimy o braku kasy na karcie Ing... Nigdy nie miałem problemu jeżdżąc pod Adrianem... Jedyne co musiałem zrobić, to wcześniej uprzedzić... Zastrzeżenia miałbym jedynie, co do zjazdów na dom... 2 tygodnie można jeździć bez marudzenia, a kiedy przychodzi weekend zjazdowy to zawsze na powrót do domu coś musi się wydarzyć... Ale z tym różnie... Raz źle ułożona praca, innym razem awaria! A jeszcze innym korki... Nikt nie jest idealny... Co do rozliczania wypłat... Bywało, że trzeba było się upomniec o swoje, ale zawsze wszystko było wyrownane... Z firmą rozstalem sie niedawno, przez "nieporozumienie" ogólnie podsumowując... Jak wszędzie są plusy i minusy... Auta ok... Praca ok... Rzadko używałem pasów, nieraz niedograne numery zal/rozl... Spedycja... Da się dogadać, choć są wyjątki... Wbrew różnym przeczytanym opiniom mógłbym polecić... Oprócz w miarę dobrej wypłaty, auto pod dom... Wszystko kwestia dogadania... Wiadomo wszystko zależy od człowieka... Źle nie wspominam... Choć na odchodne trochę słabo wyszło... Pozdrawiam

Rafał... R
@Rafał... R 29.08.2018 01:56

A co do zjazdów... Wracając późno w pt, czy w sb rano wyjeżdżałem we wtorek... Więc jeżeli chodzi o 2 na weekend nie ma dramatu

Piotr
@Rafał... R 29.08.2018 01:56

Kolego jak byłoby tak jak piszesz i byłbyś mądry to na pewno nie odszedlbys z powodu jednego nieporozumienia

Maniek
@Piotr 30.08.2018 18:01

Rafał piszą tak bo pewnie chce wrócić do pracy w tej firmie dlatego próbuje się podlizać i wymazać swoje winy. Zapewne nie raz negatywnie wypowiadał się o firmie w gronie kierowców.

Rafał
@Maniek 30.08.2018 22:29

Nie mam potrzeby się podlizywac i nie leży to w mojej naturze... Wystarczy zapytać Łukasza ilu kierowców ode mnie dzwoniło... W sumie to teraz zaczynam żałować, że jeszcze dwóch ode mnie będzie tam jeździło... Tak, czy inaczej niedługo pojda... Teraz widać, że firmie zależy tylko na dobrej opinii w sieci, bo na bank nie na kierowcach... I liczę na uczciwe rozliczenie ostatniego miesiąca... Sam już nie będę się o swoje kłócil, bo i tak nikt telefonu nie odbierze...

Rafał
@Rafał 04.09.2018 18:53

Maniek napisz swoje prawdziwe imie... A nieporozumieniem była awantura o hotel... Skoro ktoś jeździ 2 lata i dla niego nie ma takiej możliwości, żeby iść do hotelu, a przyjeżdżają kierowcy z Ukrainy i w 3 idą, gdzie temp na zewnątrz 39 stopni, to coś jest nie tak... Nie mam też pretensji do spedytora, bo w końcu nie będzie płacił ze swoich skoro Góra każe ciąć koszty... Tłumaczenie, że oni jeżdżą 8 tyg, a nie dwa na weekend jest idealne dla itd... Przepisy są dla wszystkich kierowców jednakowe... Żałuję, że nie trafiłem wtedy na bag... Byłoby drogo :)

I8i8
@Maniek 30.08.2018 22:29

Maniek a kto tam by chciał wracać ???????????? W ogóle w historii firmy ktokolwiek był tak zdesperowany żeby prosić się o powrót? Chłopak napisał uczciwie jak ocenia byłego pracodawcę.

Pitbul
@Rafał 04.09.2018 18:53

Emil i uczciwość... Haha haha... Żart roku????

Mega
@Maniek 30.08.2018 22:29

Jakby prezes wiedział, jak się co niektórzy (usunięte przez administratora) wypowiadają o firmie na parkingach, to by się zdziwił. Nikt tu nie zostanie. Starzy kierowcy też odejdą. W internecie chwali się dużymi zarobkami a ucina wszystko, co możliwe. Sami maja na swoje pseudo szkolenia za granicą, a dla kierowcy nawet paczek nie ma,jest za to ciągła gonitwa. Zjazdy w sobotę często i najlepiej jakby każdy w niedzielę wyjechał. A najgorzej, że nad kierowcami jest kierowniczka, która pomyliła się z powołaniem. Taka osoba nie powinna być na stanowisku kierowniczym, jedyne co potrafi to nie odbierać telefonów. Ogólnie nie polecam. Każdy kierowca, który przychodzi bez doświadczenia musi podpisać lojalke minimum na rok czasu,tak jakby mu firma kursy robiła. Jest filmik promujący, że nowe xfy czekają. Zapomnieli go tylko nakręcić po ukrainsku :) pieniądze też nie są za duże, niby podstawa większa, ale jak nie wyrobisz premii, to zostaje tylko najniższa krajowa. Ważne żeby w papierach się zgadzało. Ogólnie na bazie stoi dużo nieobsadzonych aut i nie ma tu się co dziwić, jak nawet Ukraińcy się zwalniają. Jeśli nie jesteś blogerem, lizusem, albo laska na którą wszyscy się ślinia nie masz czego tu szukać.

Greg

Nie polecam pracy w tej firmie na każdym stanowisku.

Grz

W tej firmie poprostu zaczyna dziać się źle. Samochody są coraz bardziej zaniedbane a mają ledwo po 100k+ przebiegu. Masz zjazd w piątek? Spoko spedycja Ci na piątek na 17 wymyśli pilny załadunek, także zapomnij o szybkim powrocie do domu. Obiecują Ci 7 tysięcy?? Zapomnij! Módl się lepiej żeby poprostu dostać to co powinieneś czyli w granicach 6 tysięcy za system 3na1. Chcesz być tu dobrze traktowany? Wyrób sobie w takim razie ukraiński paszport. Polskich kierowców trzymają po parkingach a swoich kochanych Ukraińców goszczą po hotelach. Temat osobny to spedycja która traktuje kierowców jak woły robocze. Nie masz już czasu jazdy? Co tam! Spedytor mówi że musisz dojechać i koniec, więc bez umiejętności teleportacji odradzam zatrudnienie.

anonymous
@Grz 23.08.2018 21:03

Jak sie dasz. Tak masz. Zjezdzam w sobotę wyjeżdżam we wtorek. Koniec . Kropka.

Zybi
@anonymous 23.08.2018 21:52

To pewnie jeździsz tym żółtym atutem hi hi

anonymous
@Zybi 03.09.2018 19:14

Nie. Radek jest miękki. Jedzie jak mu Jowita każe bo klient jest najważniejszy

Niemiec

Podczas pracy u nich miałem problem. Czas jazdy miałem do godziny 13, czas pracy do 14 a przyszło zlecenie na załadunek na 13:05. Zadzwoniłem do spedycji, powiedzieli że dam radę. Dałem jasny komunikat że nie jadę bo nie mam czasu a oni że jakoś to będzie i spedycja się rozłączyła. Zadzwoniłem bezpośrednio do tej "Pani" która siedzi w zaszklonej przestrzeni i wychodzi z założenia że ma władzę nad spedytorami ale to temat na inną dyskusje. Po rozmowie z tą kobietą usłyszałem coś co nikt nigdy do mnie nie powiedział a w szczególności kobieta. Powiedziała mi że muszę sobie jakoś poradzić, bo to ważne zlecenie, a jeśli będę do niej dzwonił z takimi problemami to ona sobie zapisze mój numer i nie będzie odbierać po czym się rozłączyła. I nagle drogi kierowco zdajesz sobie sprawę że mówi Ci to osoba która jest odpowiedzialna za najważniejszy filar w firmie transportowej jakim jest spedycja. Po kilkusekundowym przemyśleniu moją ciężarówką w następnym miesiącu za pewne jechał już ktoś inny. Niech ten komentarz i pozostałe inne poniżej da obraz innym ludziom którzy chcą wejść w ich szeregi. Niektórzy rezygnują po kilku dniach, niektórzy po miesiącu, niektórzy po roku. Tak czy tak nigdy ale to nigdy jeszcze nikogo nie spotkałem aby tą firmę wspominał pozytywnie. Szerokości !

viktoria

Ja pracowalem 3 miechy u tych zlodzieji.Podalem sprawe do PIP i SP i zaplacili odsetki,diety ktore naliczali po swojemu czyli okradali i odszkodowanie.Wiec mozna ze zlodziejami wygrac,tylko trzeba chciec a nie marudzic.

OSZUKANY
@viktoria 16.08.2018 20:54

Ile dostałeś odszkodowania? Mam podobny temat. Dzięki za ewentualne info.

Lawidaloka

Bez sensu ta firma 2 tyg i weekend w domu masz auto pod dom 3/1 4/1 itd rotacja aut żenada 2 /weekend w domu zarobki 24 dni pracy 7.500 a na koncie przesyłają 6 Tys bez premi nie ma tam czegoś takiego !! Oszustwo spedycja tragedia ten sami jowita itd powini iść się douczyc w tej dziedzinie ganiaja z samego rana cisną po weekendzie żeby jechać nie idźcie tam

Marek
@Lawidaloka 20.07.2018 10:30

Powinni iść na staż do Z.d. kozieglowy

Mozg

Firma oszukuje na wyplatach zlodzieje!!! Nie polecam tam od srodka sa zwolnienia...to sa firmy na tzw.,,slupy,,

Byly
@Mozg 13.07.2018 11:46

Dziwie sie w niemczech za taki system dawaja 2500euro wystarczy do.berlina dojechac.

Napoli

Kolejna firma ,,krzak,,tak najlepiej zatrudnic amerykanow niech jezdza po 3 miesiace a polaczek bedzie polaczkiem nie dadza zarobic omijac lukiem ten smiech na sali tak jak pod spodem wpisy nie placa oszukuja na wyplatach!!!

Zal

Ja to bym nikomu nie polecał maraton tym bardziej tym co zaczynają przygodę w transporcie bo u nich zrazisz się do tej pracy kolchoz tylko by dobierali i żebyś był kolejnym nr w ich cyrku oszustwo a filmiki to dla picu Emil ogarnij swoją bandę dzieciaków i chowajcie zabawki

Oko

Znam temat tej firmy od dawna. Często rozmawiam z kierowcami i stwierdzam jedno. To jest ostatnia firma w Pl, gdzie moja noga postanie. Choćby ch na ch stanął.

Agnieszka

@O zesz ty, z Twojej wypowiedzi wynika, że nie wszystkie warunki umowy co były ustalone, pokrywają się z tym co firma faktycznie oferuje, czy głównie chodzi o wynagrodzenie? Możesz jeszcze napisać jak wygląda kwestia diet i zwrot kosztów, które wiążą się bezpośrednio z wyjazdem: parkingi, płatne autostrady itp.?

Daf cf
@Agnieszka 02.07.2018 22:16

A co tutaj dużo pisać..... Szkoda gadać. Kwestia diet jest opisana w wewnętrznym regulaminie z którym jest problem żeby go obejrzeć, a jak przychodzi co do czego to się nagle okazuje że w weekend mimo że jesteście w pracy dostaniecie mniej pieniędzy bo przecież nie wykonujecie transportu. Z parkingami jest tak, że najlepiej jest stawiać na dzikusach bo jest tanio i nie chcą żeby stawać na płatnych, ale potem jeśli nie daj Boże coś się stanie na dzikusie to problem dlaczego ciężarówka nie stała na płatnym bezpiecznym parkingu. Biuro jest tak uczone że co by się nie działo wszystko trzeba zrzucić na kierowcę. Osobiście uważam że spedytorzy między sobą się sami nakręcają co nakazują robiąc kierowcą a niektórzy się na to godzą. Już niedługo spotkamy się w sądzie, a zdjęcia innych opinii tylko świadczą o tym że nie tylko ja jestem oszukany.

O zesz ty

Kolchoz kolejny dla nich kolejny kierowca jest numerem do korekcji jowita nie wie co to praca kierowcy i co to tachograf ... udają na filmikach zgrany zespół a w firmie są zgranym cyrkiem klaunow prosisz się o serwis pieniądze na czas lecz o szukane mówią ze 7 Tys wyjdzie za system 2 tyg weekend w domu a jest 6 i to w piątek powrót i juz w poniedziałek z samego rana gaz

Olag
@O zesz ty 26.06.2018 08:11

Dlatego poszedlem w mgnieniu oka do TC , placa 280/dzien wiec za 2 tyg -wekend dostaniesz 7560 PLN bez laski i terminow nie ma odliczen typu jezdziles po PL to masz mniej tu jest dniowka po 280/dzien niewazne gdzie jestes , nowe Actrosy i TGX

Romek
@O zesz ty 26.06.2018 08:11

Fakt w transcargo dają lepsze warunki inne ma pipszonej GB ,poza tym kasa wiele większa i normalni ludzie w biurze czego u Emilka musza się nauczyć Teraz już nie są czasy kiedy transdziad z kostrzynia tak będzie traktował kierowców

Ber cik
@O zesz ty 26.06.2018 08:11

Potwierdzam Twe slowa. Pt wieczor zjazd. Pon o swieci gaz do dechy. Nawet zakupo niema kiedy zrobi bo niedziele wolne od chandlu. Brawo marathon ????

Nick

Firma powinnna zatrudniac pilotow mysliwca nie kierowcow. Przyklad Mechau - Isfeld wg spedycji zaladunek pn 16.00 rozladunek 7.00 wt z yjechanym czasem jazdy kto w takim czasie dojedzie ? Pilot z Marathona kierowca nie !!! 2 przyklad. Mialem ladowac sie w jacksonie. Czasu jazdy nie wystarczylo. Jaka wiadomosc od Adriana. Musisz dojechac. Niewazne jak ale musisz. Kpina z przepisow. Kpina z kierowcow. Serwis dziadostwo. 5 miesiecy nie moga naprawic cieknacej klimy postojowej. Niema czasu - szok Jak nie odpalilo w zime auto to kazal mi kochany Arturek albo albo na pych albo na wlasna reke szukac serwisu pod Londynem. Brawo ty szefie od siedmiu bolesci. Pamietajcie nowi piloci przepraszam kierowcy. Nie liczcie na serwis liczcie na wlasne znajomosci i umiejetnosi. Przyjmuja ciagle nowych z oferta ze 7 tys zarobia. Nigdy w zyciu nie zobaczycie takich pieniedzy. Zjazdy do domu czesto przeginanie czasu 2 tygodniowego. Trans Cargo bylo jak wybawienie od tego kolchozu. Polecam kazdemu Marathon -czykowi uciekajcie z tego badziewia.

Olag

Uciekłem z tego (usunięte przez administratora) już 1 rok temu i nie żałuje wooogole ;) Transcargo -atmosfera jest Ok nie ma GB mercedesy i Man tgx duże kabiny ,nie ma oreginania Tacho i kasa jak obiecali 280/dzień wychodzi jakby kto chciał pytajcie

Klawisz
@Olag 30.05.2018 07:24

Siema Olag, a powiedz mi do kiedy jest płatne wynagrodzenie w w transcargo i czy można ustalić własny system??

Oleg
@Klawisz 08.06.2018 21:46

Podstawa do 30go ,reszta max 10 a jak się rozliczysz szybciej to nawet 5 go wypłacają W tym miesiącu dostałem 7 go

Eksuperancjusz

Tez slyszalem o TransCargo ze kierowcy zadowoleni. Racja te CF to masakra. Bynajmniej moj. Awaryjny sukinkot jak diabli. Moze dlatego ze serwis nie dbal nalezycie o niego. Nic nie nadmarowane klonice zacinaja sie plandeka nie przesowa jak podniesiesz dach zaomnij ze sam go opuscisz musza byc 2 osoby. Katastrofa. Sprzeg przyczepy na sucho chodzi. Zglaszane tyle razy ze jak mnie widza to uciekaja z biura. Ale nic to oni maja w dupce to i nie jestem dluzny. Marathon organizuje dzien dziecka hmmm a co z dziecmi pracownikow ktorzy sa z poza Poznania. Dla nich co bedzie..... guzik z pentelka. Trzeba sie blizej przyjrzec na co ida pieniadze z funduszu socjalnego koledzy. Zero paczek na swieta jakiekolwiek zero bonow to w najgorszym dziadtransie maja ale nie w Maratonie to bylby zbytek laski dla kierowcy tyrajecego po 15 godzin dziennie. Jeszcze chwila do wakacji i uciekam z tej zaklamanej firmy z pod ciemnej gwiazdy.

DJ

Dafik pier olisz jak potluczony ze nie masz czasu sie wykapac. Jesli tak twierdzisz to jestes du.. nie kierowca. Wystarczy zatrzymac sie a dowolnym autohofie. A zeby zaplacic za postoj wystarczy jedno slowo do ojca lub corki prowadzacej i juz masz konto ing zasilone. Wiec troszke przesadzas kolezko. Swoja droga powinno zawsze cos byc na karcie ing to trzeba zglosic do kadry zarzadzajacej. Pewnie z oszczadnosci tak zrobili. Jesli chodzi o watszrat fakt niezbity kupa obibokow ale coz to nie nam o tym decydowac. Od tego sa kierownicy. Place kierowcow mimo podwyzki caly czas te same. Okolo 6 tyś zloty. Jak oni to wyliczaja po jakim kursie nie wiem. To tez trzeba poruszyc na najblizszym spotkaniu kierowcow.

delegat
@DJ 26.05.2018 19:08

6 tys ??? Trans-Cargo olesnica 7500PLN bez łąski i na czas , robota podobna auta nowe zestawy nie jakies popaprane dafy CF, kilku juz poszlo i chwala , ja czekan na urlop i sie zawijam z tego popiepszinego kolchozu

Dafik

Ja chwilę pracowałem więc też napisze co i jak. Auta nowe, stoi kilka totalnie nowych z salonów dla nowych kierowców, czytaj niewolników. Jak przychodzisz się zatrudniać to wszystko jest super, podpijesz umowę i kilka różnych dokumentów na kilka stron, potem dają Ci ubrania firmowe w których MUSISZ chodzic na załadunkach i rozładunkach. Nikt tam nie interesuje się żeby praca na tak poukładana żeby kierowca miał czas podjechać na stację żeby się umyć. Brudny możesz być, ale w ubraniach musisz chodzić - taka logika. Karta walutowa jest, ale nie działa. Zawsze pusta. Musisz płacić za własną gotówkę. Plus taki że te opłaty za parkingi zazwyczaj to koszt kilku euro więc jeszcze do przełknięcia. Jeśli chodzi o pieniądze, nie chcę tutaj podawać żadnych stawek ale nastawcie się na 60-75% deklarowanych zarobków. Za dzień przepracowany w kraju jako kierowca ciężarówki dostajecie mniej więcej pensje za dzień na wysokości 6 godzinnego rozdawania ulotek w większym mieście w centrum. Jeśli chodzi o za granicę jest już lepiej, ale nigdy nie wiadomo po jakim kursie euro jest rozliczana delegacja. Za weekend, mimo że jesteście fizycznie w pracy płaca około 50% normalnej dniówki. Jeśli chodzi o zjazdy, to wielka jedna niewiadoma. Kasa w terminie, ale z bardzo dużymi różnicami. Nie dziwię się w sumie że księgowość jest taka a nie inna, bo jak by do mnie dzwoniło 150 kierowców non stop co dziesiątego to tez bym się wk****ł. A jeśli masz jakąś awarie w trasie to musisz sobie jakoś radzić. Jak sobie nie poradzisz, to wielkie halo. Oczywiście zapewnienia że jak zjedziesz na serwis to Ci to zrobią...... Czas pracy - nie ma czegoś takiego. Musisz dojechać bo ważny klient, czyli w sumie każde zlecenie jest wazne. Niektórzy z tej firmy wychodzą z założenia że ich czarno żółte ciężarówki są wyposażone w skrzydła pod plandeka i śmigło na dachu i odcinek 400km w 3h jest do zrobienia bez problemu bo tak pokazują mapy google. Nie polecam.

Bobumil
@Dafik 26.05.2018 11:22

Wreszcie ktos przedstawi sytacje jaka jest w 100 % . Brawo dla Ciebie. Nic dodac nic ujac.

Bylo sobie zycie

Na szczescie pezeszedlem do Maszona. Duuuuuzo lepiej. Marathon obiecuje duzo ale tylko na piekne oczy. 7tys czy 7.5 nie zobaczysz nigdy. Raczej 6 i to tez nie zawsze niestety. Jak wspomnial big muzzy serwis masakra nigdy wiecej. Niby byl podwyzka z 50 na 55 euro diety a zarabialem caly czas tyle samo.... dziwne ..... Jedno slowo kradzieje i tyle. Taki duzy dziad trans poznanski. Tyle w temacie.

anonymous
@Bylo sobie zycie 24.05.2018 20:21

Wielu kierowcow wybralo (usunięte przez administratora) ????

Big Muzzy

Pracuje od 3 lat. Jest tak. Auta nowe ok jak dbasz o swoje to jest ok. Ale.... Jesli madz system 3/1 to zmieniasz auta i to jest jeden wielki koszmarrrr... Auta smierdzace, zabudowy rozwalone, klonice zaciete nie smarowane ogolnie serwis aut porazka. Nie polecam ani ko taktu z serwisem a nie daj BÓG zeby trafila sie awaria w trasie. Spychologia na calej lini. Do tego nie placa za przestój koniec koncow nie z winy kierowcy. Albo zostawisz auto do naprawy w srode a w poniedzialek okazuje sie ze nic nie zrobione to zglosiles do naprawy. Zenada !!!! Jesli chodzi o wyplate na czas Ale ..... NIE ZOBACZYSZ NIGDY KOSY Z PRZODU czyli 7 tys. To tylko obiecanki cacanki Niedawno weszlo ze zaliczek nie bedzie tylko zaplata karta. Ale..... Na karcie pieniedzy niema.... Trzeba prosic o przelanie odpowiedniej kwoty. A po 17.00 czy w sobote mozesz sobie prosic.... zostajesz w czarnej du.... I placisz ze swoje kieszeni .... Byly zaliczki to zawsze byly pieniadze w razie W. Mialo byc lepiej wyszlo do bani. Zawsze po wyjezdzie w trase te 500 zl powinno byc na karcie a nie zawsze 0 i prosisz sie zeby przelali. Paranoja Pracuje tu bo niewiele do emerytury w przeciwnym razie za ciorta bym sie sie meczyl. Ogolnie slabo firma wypada w porownaniu do Maszonskiego i innych z okolicy. Jak widzi sie duza rotacja zwaszcza ze strony pracownikow ze wschodu. Spedycja hmmm Sa ok ale zdarzaja sie i czarne owce ???? zalezy na kogo sie trafi. Jowit zaro szacunku dla kierowcow Artur W. ogarnia np temat zawsze pomocny w kazdej sytacji. Nawet poza godzinami pracy. Sami Ben A - nie ogarnia tematu. Kamila super babka zna sie na rzeczy. Wie co i jak. Zawsze pods pomacna dlon. Wracajac do serwisu. Mysle ze w noze na Wolczynskiej lepiej sie chlopcy starali. Teraz o co by nie poprosic. Albo nie teraz, zaraz albo cie oleja cieplym moczem. Jesli chodzi o chlopakow na myjni super zlego slowa nie mozna powiedziec. Starsja sie jak moga. Mozna im tylko wspolczuc za przesiadywanie w tej chemi za psie pieniadze jakie dostaja za dobrze wykonana prace. Magazyn tez ok. Szybko i sprawnie zaladunek/rozladunek Podsumowujac: Serwis katastrofa Place katastrofa Auta moze byc Dzial finansowy do poprawy zaliczki karty itp Spedycja dla mnie wporzadku z wyjatkami

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

PIP nie (chce) zadziała.

Kusy

Jak się robi na magazynie? Jakie zarobki tak naprawdę?

Anonim
@Kusy 10.05.2018 18:56

Trzymaj się z daleka od tego syfu

P-P
@Kusy 10.05.2018 18:56

Tego co tam wyprawia się , nie można nazwać pracą

Maraton nie

Wolę po kraju jeździć co weekend w domu z rodziną niż u nich co 2 weekend u nich . Tak jeżdżę po kraju izoterma na początku miałem 50 gr z km teraz od stycznia 55 gr . Jest super ja po kraju mam to co u nich za UE . Spedycja no do (usunięte przez administratora) zwłaszcza sami ciapaty i jowitka lolitka nie wie co to czas pracy kierowcy niby zjeżdżasz w piątek drugiego tyg. A wracasz sobotę i to jeszcze rano z samego rana heja nie wie kobieta co to życie rodzinne nie traktują cię jak człowieka obciążają za paliwo wszystko u nich na pokaz jak i w filmikach w rozmowie facet mówi że 7.500 zarobi się za 24 dni w miesiącu a wychodzi 5.500 ledwo 6 auta może nowe ale nie dajcie się nabrać ogólnie to lepiej po kraju niz u nich na UE to samo co na Polsce szanujemy się koledzy koleżanki a ty Jowita powinnaś dostać tych wszystkich kierowców co prowadzisz głęboko .....

Kielich

Ogólnie polecam. Auta nowe. Spedytorzy kumaci. System 2/weekend lub 3/1 (rzadko preferowany). Kraje jazdy to cała EU razem z Anglią - plus że nie starają się nie wysyłać do Francji chyba że tylko tranzytem. Pieniądze na czas. Na start komplet ubrań firmowych. Dodatkowo przed wyjazdem w trasę karta walutowa dla kierowcy na wydatki typu parking czy myjnia. Nie podoba się pewnie osobą którzy zrobili prawo jazdy i myślą że praca jako kierownica polega na jeżdżeniu dziennie przez max 2 godziny i patrzenie na załadunek z fajką w ręku. Tacho przestrzegane

Agnieszka
@Kielich 29.03.2018 10:30

Mogłeś się podpisać Emil

Jopek
@Agnieszka 22.04.2018 16:16

Powinien się podpisać jako D.....wlaz

Oli
@Kielich 29.03.2018 10:30

To co pisze Kielich to same bzdury rzeczywistość jest inna : karty są ale nie działają tacho non stop namawiają na przeginanie liczy się tylko aby dojechać, spedycja kobiety owszem kumate niestety faceci porażka na niczym się nie znają i z niczym się nie liczą szczególnie S..i masakra a wypłaty jak się nie kłuci to nie zarabia .

Kires

Żenada podwyżli 55 e diety a płacą jak 50 e czyli wychodzi 6 co drugi weekend tylko obiecują jak każdy dla nich jesteś numerem kolejnym wśród kierowców prosisz i prosisz a Jowita cię ciąga ostro ja po kraju mam 55 gr z km i to samo mam co u nich po UE kolejna banda oszustów

Adolf

Pracuje 2 latka w Marathonie. Powiem tak auta nowe zgadza sie Dafy Mercedesy to na plus dla firmy. Dyspozytorzy ok choc sa wyjatki ( ale to tak w kazdej firmie jest ) Jesli chodzi o serwis aut - beznadzieja Kierowcow traktuja bardzo z gory trudno doprosic sie o naprawe czegokolwiek Na klucz do szafki prosilem sie 4 miesiace wreszcie za wlasne pieniadze dorobilem sam sobie kluczyk. Nad tym firma musi popracowac :( Wchodzac do serwisu az flaki sie przewracaja niestety. System transics baaardzo mulowaty. Czesto sie zawiesza. Mapy tomtom w urzadzeniu z przed 3 lat !!! Serwis czas na aktualizacje map natychmiast !!!! Myjnia jak najbardziej ok Chlopaki ogarniete. Szybko sprawnie auto umyte perfect. Jesli chodzi o zarobki to wspomniane 7 tys mozna sobie miedzy bajki wlozyc. Mimo podwyzki od nowego roku niecale 6 tyś miesiac w miesiac. Wiec tak nie zawiele w porowaniu do do firm z wielkopolski.

Mydło fa

Ile zarabiają na magazynie? Bo chyba kiepsko, skoro jednego kolegi nie stać na mydło. Niech może ktoś tam zrobi szczape na farbowanego, co?

Zostaw opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.