Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 334 ocen.

Marathon International sp kom. i sp z o.o.
3 334 6 1

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

NARODOWIEC

Powiem tak NIEWOLNICTWO !!! Co miesiąc machloje z wypłatami stworzyli sobie program który liczy nie na twoją korzyść jak się nie upomnisz o swoje to Nic nie dostaniesz.. Pracować musisz wbrew Kodeksowi Pracy Mobing Psychiczny Groźby Zwolnienia z Pracy a nawet Dyscyplinarne bez gadania bez podstawie, nadużywanie swoich praw Przełożonych. Prezesowi Firmy za dużo się wydaje myśli że ma kasę i może wszytko. Zero SZACUNKU do Pracowników Kierowców Warsztatu i Magazynu ! Jak chcesz iść tam Pracować współczuje Ci. Siedziałem tam I było super przez pierwsze pół roku potem Chora inwigilacja i wiele innych idiotycznych pomysłów Prezesa. To nie koniec Ja się nie złamałem i złamać się nie dam i będę walczył o Swoje a Ty Panie Emilu zapamiętaj Sobie Że Warsztat nigdy nie był serwisem tylko Warsztatem. Karma wróci a twoje Idiotyczne pomysły Będą cię dużo kosztować. Byli i Obecni Pracownicy tego (usunięte przez administratora) Marathon Jeśli Ktoś traktuje Cię jak śmiecia, pamiętaj że to z nim coś jest nie tak!!! Nie z Tobą!!! Normalni ludzie nie czują potrzeby dowartościowania się poprzez krzywdzenie drugiego człowieka Po przez zwalnianie go wbrew Kodeksowi Pracy Bez Podstawie. Wiem że jest dużo ludzi Którzy walczą i mam nadzieje że Ci którzy tego jeszcze nie zrobili przyłączą się i zawalczą o swoje Razem z Nami ! Nie możemy dać sobie żeby jakiś Emil nasz oszukiwał !! Prawo Cię Dopadnie GNOJU nie myśl sobie że jesteś bezkarny!!!! Skończyłem!! Pozdrawiam WARSZTAT MAGAZYN wszystkich Kierowców I Biuro na dole jak i u Góry ale tylko tych Co Nie należą do Tego GNOJA Obecnych i nieobecnych !!!! https://www.youtube.com/watch?v=ApHNMlCeUzc Moje sugestie dla Marathon International sp kom. i sp z o.o.: NIE POLECAM ! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ogłosić upadłość i rozebrać ten szałas i (usunięte przez administratora) z Tego Miasteczka Bo zanieczyszcza powietrze swoim Gnojem !

Daf
@NARODOWIEC 29.11.2018 10:20

A w tym roku nadal myją auta zimną wodą czy już ją podgrzewają?

Marathon P1 Mi.........
@Daf 29.11.2018 17:20

Woda na myjni nigdy nie była podgrzewana i nigdy nie będzie za pewnie jak by była na 100 % Emil by nam uciął diety z 50 na 40€ I taki był by z tego (usunięte przez administratora) bo zawsze się znajdzie idiotyczny pomysł jak co miesiąc by ci Zabrać kasę z wypłaty lub płacić w Ratach Powiedziałem sobie że do końca roku i Żegnam się z Tą Firmą i wam tego życzę moi współpracownicy z Pracy

Driver numer xxxxx
@Marathon P1 Mi......... 29.11.2018 19:50

Oj dużo osób się pożegna z firmą w tym roku.

Qwert
@NARODOWIEC 29.11.2018 10:20

Brawo ty

Wróg Emila
@NARODOWIEC 29.11.2018 10:20

Barwa dla tego Pana jak by wszyscy tacy szczerzy byli i czytali to forum. Zanim przyszli tam do pracy , nie było by takich problemów. Tak obserwuje co tu się dzieje i postów jest coraz więcej. Domyślam się że są to pracownicy którzy stracili prace lub nadal się męczą. Prezes firmy jest nieodpowiedzialnym człowiekiem, jak można tak traktować ludzi z którymi się pracowało lata i nie tylko. Wiem że przeszłość nie jest za dobra i będzie się za tobą się ciągnęła. Masz swoich wrogów ze starych lat nie myśl sobie że my o Tobie zapomnieliśmy. Patrząc na to forum widać jak dalej traktujesz ludzi, nic się nie zmieniłeś jesteś taki jaki byłeś pieniądze nie zasłonią twojego charakteru....

Wróg Emila
@Wróg Emila 05.12.2018 13:23

Emil łajdaku jak ci nie wstyd ,!!!! firma Marathon jest pośmiewiskiem wśród innych przewoźników ,zero szacunku za ceny dubbingowe, hamskie wejścia na firmy i walka z konkurencja tylko CENA bo jakością bie dajesz rady a śmiesz wypowiadać się na (usunięte przez administratora) jak to się robi karierę w szkole w Poznaniu , gdybym tylko Cie znowu spotkał napluje Ci w twarz

Ciekawy xD
@Daf 29.11.2018 17:20

XD

zdala od smrod......

To jest grupa przestepcz.....a nie pracodawca.Biedny prezesik juz ukraincow brakuje do (usunięte przez administratora)

Zarząd Marathon

Do wiadomości wszystkich zatrudnionych w Marathon sp z o.o Wszyscy członkowie wraz z Prezesem Zarzadu oświadczają iż: Wszelkie przejawy niesubordynacji jak i wypisywanie nieprawdy na tym oto portalu beda z calą stanowczoscia scigane. Konsekwencje beda ponosic osoby zatrudnione jak i osoby juz nie pracujace. Mamy dosc szkalowania na forum publicznym firmy jaka jest Marathon. Znamy ip urzadzen a po nich dotrzemy do osob ktore pisza nieprawde na temat mobbingu Pana Prezesa czy oszukiwaniu na wypłatach pracownoków. W szegolnosci zasługuje na potepienie wpis tzw wolnego słuchacza. Konsekwencje wzgledem tego osobnika zostana wszczete na najblizszym posiedzeniu zarzadu. Firma jest uczciwa stawia na rozwoj osobisty. Wszelkie informacje in minus sa nieprawdziwe.

Sędzia
@Zarząd Marathon 08.12.2018 11:57

Hehehehhehehe Trafiło prezesa wypowiedz w czułko ????’ I bardzo dobrze może da mu do myślenia co wyprawia Chwała wolnemu słuchaczowi !!! I nic mu nie zrobicie bo niczym nikogo nie obraził a napisał prawdę , BRAWO!!! FSB tez pisało zecstawia na rozwój osobisty , a co z wypowiedzią WROG EMILA ? Tez oszczerstwa ? ? Proszę odnieść się do tego z zarządem !!

Niesubordynacja
@Sędzia 08.12.2018 21:46

Zarząd jak nic podczas drugiego śniadania wraz z członkiem swym trafiony zostać musiał w obydwa ich czółka.Albo podczas posiedzenia tuż po śniadaniu. Tez z członkiem zarządu.

Ryba
@Zarząd Marathon 08.12.2018 11:57

WOLNOŚĆ SŁOWA! Art. 54 Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej Konstytucyjna wolność wypowiedzi Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. Oznacza to, że każdy z nas ma prawo do wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania uzyskanych informacji. Wolność wypowiedzi gwarantuje zakaz cenzury środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy. Każde demokratyczne państwo gwarantuje swoim obywatelom wolność słowa. Przypominamy - komuna skończyła się 26 lat temu, a wolność wypowiedzi jest bodajże największym osiągnięciem naszej demokracji. WOLNOŚĆ WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW ORAZ ROZPOWSZECHNIANIA INFORMACJI JEST NASZYM PRAWEM Z KTÓREGO KORZYSTAMY!

Ciekawy xD
@Zarząd Marathon 08.12.2018 11:57

A czy ten wpis nie podpada pod mobbing?

Wolny słuchacz

Ludzie siadajcie wygodnie i czytajcie. Wiadomości wprost ze wspaniałego przedsiębiorstwa. Szukasz pracy ? Jesteś tutaj nowy ? Marathon oferuje dla ciebie (usunięte przez administratora) warunki! Chcesz zostać kierowcą bądź zacząłeś już jeździć ? Firma oferuje dla ciebie cudowne pieniądze i idealnie poukładana pracę aby zdążyć do domu. Zeru stresu na trasie wszystko załatwia za ciebie. Nawiasem mówiąc nie tak nie jest i nie będzie pieniądze nigdy nie będą się zgadzać a o powrocie do domu na czas możesz zapomnieć a już nie daj Boże jak coś uszkodzisz . Nie dość że nie dostaniesz odpowiedniego wynagrodzenia to jeszcze tobie zabiorą albo nawet wyleją od razu. Chcesz dowiedziec się więcej ? Czytaj opinie poniżej to czysta prawda. Myślisz nad pracą w magazynie ? Okej o ile jesteś odporny na niską temperaturę której powodem jest brak ogrzewania. Oglądałeś kiedyś big brothera? Na magazynie dokładnie tak się pocxujesz, wystarczy że pierniesz a góra już będzie o tym wiedziala. Chcesz zostać pracownikiem serwisu ? Super! Masz narzędzia i sprzęt ale co z tego jak nie będziesz miał tam nic ciekawego do roboty i nic nie zarobisz . Myślałeś o mniej ambitnym planie jakim jest myjnia ? Spoko będziesz miał klimat tropikalny. 100% wilgoci praca w przeciągu a już nie ma co wspominać o chemii jaka się tam stosuje która z pewnością wpłynie na twój układ oddechowy. Na temat oskp nie co się wypowiadać bo tam nic się nie dzieje . Jeśli jesteś ambitny i myślałeś o pracy w biurze to jest miejsce stworzone dla ciebie ale tylko na krotko. Wystarczy mały okres czasy żebyś wiedział że jedynie co ci się uda dobrze osiągnąć to ucieczka z tego miejsca . Nacisk ze strony ludzi którzy są odpowiedzialni za zespół przydusi cię tak do ściany że zaczniesz oszukiwac ludzi a będąc na spedycji będziesz to robić na kierowcach i to nie jest fair w stosunku do nich. Nie ma sensu wypowiadać się już o reszcie bo i tak się tam nic nie zmieni chyba że dodam ostatnie słowa na temat gwiazdy tego wykładu jakim jest prezes marathonu. Egocentryk, który ma manię prześladowczą i będzie cię karał o wszystko i dosłownie wszystko co nie jest po jego myśli ma być po jego myśli bo inaczej nawet nie pytaj co się z tobą stanie. dzięki niemu odchodzi co raz więcej ludzi co gorsza tych doświadczonych którzy nie chcieli mieć nic wspólnego z oszustwem ponieważ po prostu chceli być uczciwi. Na koniec dodam temat związany z tym o czym każdy myśli szukając pracy. PIENIĄDZE. Ciekawy motyw ale nie dnia 10 każdego miesiąca . Będziesz oszukany i tyle . Dlaczego ? Może zapytaj kadrowe? A w sumie nie ma sensu skoro SYSTEM TAK OBLICZYŁ. Wypowiedź była subiektywna i każdy może się odwołać od tego co powiedziałem . Każdy ma swoją opinię na temat marathonu ale to była moja opinia i już tak zostanie . Tym akcentem dziękuję i pozdrawiam! PS. Nie polecam pracy w tym miejscu tak na marginesie. :)

Wybór jest zawsze
@Wolny słuchacz 07.12.2018 20:10

Niestety...sama prawda. Nie ma w tym krzty przesady, nie ma żalu i rozgoryczenia. Nie mogę doszukać się niczego co dałoby się zanegować. Jeśli chcesz zostać człowiekiem a jeszcze tam pracujesz to uciekaj czym prędzej! Ale jeśli chcesz nauczyć się krętactw, nieuczciwości wobec współpracowników lub kontrahentów, nie masz poczucia, że za Twoimi oszustwami idzie ludzka krzywda i nie jest ci wstyd to zostań. Decyzja czy być człowiekiem poza tym łagrem czy tylko humanoidem wewnątrz niego należy do Ciebie.

Pytanie

Wiele osób tu zagląda, wiele pewnie chciałoby coś zrobić, ale się boi bo wiedzą jakie pisma dostają osoby, które już nie pracują. Mnie nurtuje jedno pytanie, łącznie jest poszkodowanych 112 osób, bynajmniej tak jest w pismie z sądu. Ciekaw jestem czy Marek i Marcin wciąż za prezesem pójdą w ogień chociaż też ich okradł z pieniędzy i urlopy co nota bene to też są pieniądze. Chciałbym pogadać z osobami, które wiem że walczą, ale nie mam pojęcia jak się z wami skontaktować... Mimo wszystko, powiedzenia Panowie! Liczę że prawda i sprawiedliwość jest po naszej stronie

Daf
@Pytanie 07.12.2018 10:32

Jakie listy dostajecie ? Ja już nie pracuje od kilku miesięcy a listu nigdy nie dostałem . Jakie dowody zebrały osoby które pozwały firmę? W jakim sądzie będzie rozprawa ? Jaki jest nr akt? Mam wrażenie że to co piszą niektórzy jest trochę nierzeczywiste, może ja byłem zbyt naiwny gdy tam pracowałem.

Rafał
@Pytanie 07.12.2018 10:32

Rafał Rypiński... Szukaj na fb :)

kierowca

Czemu nie podajecie ich do Sadu Pracy lub PiP.Tylko placzecie, troche wysilku i cierpliwosci i mozna wszystko.Wiem bo pracowalem w tym obozi.......zlodziej......i podalem tam gdzie trzeba.Dziwie sie ze ktos tam pracuje.Z tego co bylo to ukraince i bialorusini w wiekszosci.Pozdrowienia dla Jowitki -lolitki i Samiego klamc....i oszust......

Kermitzaba
@kierowca 12.11.2018 23:22

Sprawa w sądzie jest, i to nie jedna. Kiedyś musi przyjść kres tego co się dzieje w tej firmie.

Zorro
@kierowca 12.11.2018 23:22

Jeszcze pracuje ale tez zbieram dowody za te oszukiwanie na wypłacie i tez pójdę do sądu , firma w której pracują same szoszony to jest dopierio sukces firmy Haha

Śmiech na sali
@Zorro 13.11.2018 09:53

Na Ukraińców firma dostaje 500+... A i nie każdy zna się dobrze na polskim zł... Jeżdżą po 8 tygodni, a że system często się myli i chłopaki się nie kłócą to może nawet kupią sobie paczki na święta... A za resztę prezes zapłaci im kolejne 2 wypłaty

12345
@kierowca 12.11.2018 23:22

102sprawy w toku

Man
@12345 03.12.2018 09:02

Dajcie później znać jak wam poszło! Sprawiedliwość zazwyczaj zwycięża ????

Pimpek
@Man 03.12.2018 16:46

Cześć, pierwszy wyrok był nakazowy czy jakoś tak, ale Emil się odwołał. Kolejna rozprawa 16 stycznia. Trzymajcie kciuki koledzy, może ręka sprawiedliwości dosiegnie ta firmę

Wróg Emila
@kierowca 12.11.2018 23:22

Trzeba Trzeba Zgłaszać do Sądu i walczyć o swoje bo Przywódca tej Firmy tylko liczy na to że ty nic z tym nie zrobisz... a Sąd i Prawo jest po naszej stronie Pamiętajcie że Pracodawca ma tylko kasę nic więcej..... Bo Prawda lezy po naszej stronie ! Nie wolno się bać . Ze ścierwem trzeba walczyć !

Slawek

Wkoncu ktoś prawdę napisał jak się patrzy;) ja dałem nogę już pol roku temu do transcargo i powiem ze to był najlepszy czas i pomysł , mam swoje auto 280 pln za dzień obojętnie gdzie jeździe polska czy Niemcy - wszystko jest jasne i przejrzyste dodatki to ekodriving Ok 700 pln miesięcznie ale to wg starań -kasa na czas bez upominania się a praca podobna zaleta to brak GB i brudasów

Kierowcówstu

Znacie EMILKA ? Każdy go zna, on zawsze złodziejskie pomysły ma.

Krzysztof

Dziad Trans, inaczej nie można tego nazwać. Oszukiwanie na wypłatach to norma, zawsze trzeba było liczyć wypłaty i upominać się o swoje, zawsze brakowało czasem 200 zl. a czasem nawet i 1300 zl. Spedycja a raczej przekaźniki które nie potrafią liczyć nic oprócz swoich pieniędzy. Ciągła nagonka, rozładunki zawsze na 8 rano mimo że towar zaladowany o 16, dzień wcześniej 1000 km dalej. Jeżdżenie na oparach paliwa i problem z doproszeniem sie o pozwolenie o tankowanie, bo bez pozwolenia nie wolno i teksty typu "dolej 50 litrów..." Problem z przelewami na kartę firmową, kierowcy często płacą za parkingi, odprawy celne itp. ze swoich pieniędzy... Obciążenia za co tylko się da, najlepiej jakby kierowca nie dostał kasy za cały miesiąc pracy... Nie polecam tego pracodawcy, chyba że lubisz się denerwować cały czas.

Pytajacy
@Krzysztof 13.11.2018 16:29

Ja mam pytanie do Kasi. Nie można ci kobieto odpowiedzieć. Myślisz, że po tym wpisie dostaniesz podwyżkę, albo duże auto? Ja tam wyczuwam tylko uścisk dłoni "prezesa". Za krótko jeździsz w marathonie, żeby się wypowiadać. Jedyne co jest u ciebie na plus to to, że nie masz wacka, inaczej byłabyś traktowana jak każdy inny kierowca. Pożyjemy zobaczymy. Niedługo sama zmienisz zdanie. Chyba, że jesteś jakimś pociotkiem, wtedy zrozumiem twój wpis.

Kasia
@Pytajacy 14.11.2018 22:36

Odpowiadając na Twój żenujący komentarz odnośnie tego że jestem kobietą... Byłam traktowana jak każdy inny kierowca. I nie walczę o podwyżkę bo w firmie już nie pracuje ( powod sprawy osobiste) wyraziłam wyłącznie swoją opinię a była to trzecia firma w której pracowałam więc mogę porównać warunki w Marathonie a w innych firmach.

Kermitzaba
@Pytajacy 14.11.2018 22:36

Droga Kasiu...zauważyłem, że każdy kto chwali firmę pod niebiosa tak czy inaczej już nie pracuje i każdy przez sprawy osobiste, nie uważasz że to jest mega dziwne...?

Śmiech na sali
@Kasia 19.11.2018 01:19

To żeś się napracowała... Opinie o tym molochu może wydać ktoś, kto pracował kilka lat.... Dziękuję

Śmiech na sali
@Kermitzaba 19.11.2018 08:59

Mega dziwne, to jest rozliczenie wypłat... :d... Zawsze jak brakuje kilka stów to wina obarcza się system... Moim zdaniem to nawet nie jest nieudolność co niektrorych, tylko odgorny przykaz... Walnąć 100 kierowców nawet na kilka 100 jest pieniądz? Doliczy się garstka, a ci co się nie dolicza spłaca ratę leasingu... Ostatnio laweta zabierała czarne bmw z bazy... Skoro to się psuje wypadałoby kupić nowe... XD... Także panowie kierowcy wejdzmy głębiej w tylek szanownego dobrodzieja... Przecież zima nie będzie jeździł skuterem.... Jeszcze się nam chłopina rozchoruje i bez jego nadzoru firma padnie...

Kubica.Fan

Powiem krótko ,ta firma to jest jedna wielką kupa i niech każdy kto pracował dopisze resztę a ten pseudo szefuncio jeszcze lepszy dziadtrans. Nie polecam pracy i tej super myjni jak rano zobaczyłem jak mi auto umył to ręce i cycki opadły.

juz nie kiwrowca

Ja sie nie dziwie ze prawie nikt w tym zawodzie nie chce pracowac.W Polsce nie ma uczciwych pracodawcow a w szczegolnosci w tym zawodzie.A ten maraton to namber 1 w okrada........juz lepiej swinie macac...........

byly

Nie dajcie sie nabierac na propagande tej firmy .Teraz oglaszaja sie w Lubuskim jakie super zarobki,super autka ktore splacaja kierowcy z (usunięte przez administratora)wyplat.

Jacek

Żałuję każdego kilometra przejechanego dla tej firmy. Prezes i Pani w akwarium nie szanują rak do pracy. Traktują kierowców i nie tylko kierowców bo to się tyczy innych pracowników również jak drugi sort. Wszystko jest zrobione pod publikę Panie Matysek wstyd, że zgodziłeś się na to by maraton był w Kostrzynie. Z diagnostyki nie ma nikogo ze starej ekipy Magazyn to samo Kierowcy zmieniają się jak w kalejdoskopie... Duże korporacje nie mają tyle negatywów. Jednym słowem wstyd, firma która miała potencjał, ten potencjał marnuje bo prezes czuję się nadczlowiekiem.

kierowca

Trans Cargo z Olesnicy jest duzo lepsze niz Maraton,lepsza kasa i podejscie.Choc tez nie sa idealin,ale i tak warto niz Maraton.

[p[p
@kierowca 12.11.2018 23:28

jest na tyle lepiej ze juz kilku kierwcow poszlo tam,i sobie chwala.

Jeszcze nie kierowca...
@kierowca 12.11.2018 23:28

Tak czytem te opinie i zacząłem się zastanawiać czy tu przyjść... A jak wygląda sprawa z autami dla nowych kierowców? Oglądałem w internecie że dla nowych są dafy w ssc wyposażone w mikrofalowke i plazme... Każdy kierowca tak ma, czy tylko ten wysoki ze zdjęcia?

kierowca

Gdyby nie ukraince to by poszli z torbami choc i tak lepiej traktuja ich niz polakow.

Jeszcze pracownik

Witam. Generalnie większość wpisów jest prawdziwa. Czasy mocno naciągane, spedycja która poprostu nie potrafi liczyć a pojecie czasu dwutygodniowego na tacho jest im obce.... Zarobki tragiczne, po "podwyżkach" Pana (usunięte przez administratora) kierowcy dostają okolo 500 zł mniej... Ale i tak oni po swoich obliczeniach mówią że to niemożliwe.... Nagonka na kierowców że to największe zło świata... Do tego stopnia że mają zakaz wchodzenia do biura od niedawna.... Nie płacą za mlotki.... Chyba czas iść do urzędów i zapytać sie tam kiedy zapłacą nam te ukradzione w białych rekawiczkach pieniądze.... Oczywiście gadka że przecież macie takie super auta... Super??? Auta w dużej budzie to stantard w innych firmach tylkk maraton kupuje cf z tunelem na środku jak w Żuku.... Można by tak wymieniać godzinami... Ale szkoda mi pauzy bo spedycja goni... Obym zaraz znalazł nową pracę....

Tadek

Byłem zobaczyłem i sie zwolniłem. Tyle w temacie.

Tadek
@Tadek 12.11.2018 17:37

Czas pracy - nie ma czegoś takiego w tej durnej firmie. Dla dyrekcji wazniejsi sa pracownicy na pieterku niz sol tej firmy czyli kierowcy. Zero poszanowania. Ostatnio wielki szu wymyslil ze kierowcy kiedy chca porozmawiac z kims z biura to juz nie maja wstepu na pietro. Trzeba sie zameldowac w recepcji i pracownik biura idzie do kierowcy. Szok i niedowiezanie. Brak zaplecza dla kierowcy. Niema gdzie zostawic rzeczy osobistych. Nowa baza a twuu... niema gdzie odpoczac cos zjesc przed podrózą. Twoim domem jest kabina i siec jak ci dobrze. Baza jest dla innych pracownikow nie dla kierowcow ktorzy przynosza dochod firmie. Twuuu... panie jak ci tam wielki szu prezesie kierujacy ta firma. Powroty do domu.... wielka czarna niewiadoma. Moze w piatek moze sobota po poludniu przy dobrych wiatrach. A pon ogien na tloki o 4.00 Wielki szu znowu bedzie mowil na nowy rok jak to preznie sie firma rozwija kogo przejmie z nastepnym roku. A twuu na psa urok..... Paczki dzieciom kierowcow byscie zrobili a nie wydawac bezczelnie pieniadze na pierdoly. Pojedziesz na baze w nocy to przy latarce trzeba tankowac bo swiatla niema....

Tomek

A ja w Marathonie pracuję długo i mi się podoba a wy łajzy tylko beczeć potraficie.

Ja
@Tomek 23.10.2018 08:23

Taaa... Ja pracowałem jakiś czas... Nawet dłuższy... W życiu żadnego molocha więcej... A skoro Ci tak dobrze, to dorabiaj "prezesa" dalej... Widocznie boisz się zmian... Każdy kierowca, który się zwolnił jest teraz zadowolony i nie słyszałem, żeby chciał wrócić... A tak po za tym pracowniku biurowy podpisz się z imienia i nazwiska...

Kierowca

Porażka jednym słowem

Na wypowiedzeniu

Emil jak można tak traktować pracownikow?Podpisujemy umowę o współpracy a nie o traktowanie ludzi jak niewolników.Wymagania masz Pan jak do osób bardzo niskiego sortu.Zrobia wszystko aby otrzymać jak na te czasy kiepskie wynagrodzenie?Niech się pan obudzi.Pracownik wykonuje prace które nie są uzgodnione w umowie a pan nie wywiązuje się z przepisów które przysługują pracownikowi z kodeksu pracy.Odeszli już ludzie którzy bardzo dobrze dbali o wizerunek pańskiej firmy i nie potrafiles ich uszanować i zatrzymać.Rotacja na ten czas to masakra.Kolejne wypowiedzenia się szykują .Niech Pan doceni osoby które są zaangażowane w rozwój firmy i więcej szacunku dla nich.

obserwator
@Na wypowiedzeniu 05.11.2018 21:35

Proponuje zrobić tak jak Policja wszyszy na L

iluzja
@Na wypowiedzeniu 05.11.2018 21:35

nic dodać,nic ująć,pozdrawiam

drewutnia
@Na wypowiedzeniu 05.11.2018 21:35

ja spadam to Transcargo , ta sama robota kasa wieksa i NORMALNE TOWARZYSTWO, systemy 2/1, 3/1 , 12-3 dni wolne i 7,5 tys na lape bez proszenia sie i dziwnego wyliczania , proste zasady ,EMIL UCZ SIE ! twoja firma chodzi na psy a ty wyklady udzielasz w ogolniaku ! zejdz na ziemie

News

Marathon dał ogłoszenie do agencji ze poszukuje kierowców CE w systemie 9/1 do sprwowadzenia z Bangladeszu i Mongoli , ponoć maja już zezwolenie wojewody ;) będzie się działo a kierowca życzę obniżenia wypłaty donpozioky 4500 na rękę bo tyle będziecie zarabiać a emilek 450tys miesięcznie

Krzyś
@News 07.11.2018 22:02

To może dlatego pojawiło się ogłoszenie w pracuj.pl że szukają kandydata na Kierownika Spedycji to chyba stanowisko zajmowane przez Olę k. moze nie chce widzieć tego co się będzie działo w Kostrzyniu. Covsie z tą firmą dzieje. Co spotykam jakiegoś kierowcę z tej firmy to mówi o zwolnieniu się. Zmarnowany potencjał. Szkoda tych młodych kierowców bo tylko zrażą się do zawodu.

3 latek

Po 3 latach wiernoci basta przeszedlem do konkurencji. Co mnie skusilo Mniejsza gonitwa w marathonie terminy napinaja do przesady. Zawsze rozladunek na 8.00 a papierach coz albo znacznie puzniej lub nastepny dzien. Ale w tx 8.00 jak byk. Ladujesz w poniedzialek a zrzutka 1200 km falej we wtorek. Paranoja Dziwic sie potem ze kierowcy zasypiaja za kierownica. Przylkad kolegi z dafa nomen omem 13. Zasnal i popcieral bok auta. Gdyby nie barierka az strach pomyslec. Co jeszcze wyplaty bardzo niestabilne kwotowo raz 7500 a za miesiac 6000 dziwna sprawa. Serwis coz tu duzo pisac zenua. Nie polecam kontaku z tymi panami. Myjnia ok gdyby nie fakt ze wiekszosc pracownikow sie zwolnila z powodu warunkow pracy. Kierownictwo traktuje pracownikow jak koszt a powinno jak wartosc dodaną. Zadbac o kierowcow o ich komfort pycho fizyczny. Dam przyklad w pokoju kierowco jest miejsce zeby odpoczac coz z tego jak od poczatku istnienia nowej siedziby nawet tv nie podlaczony. Niema mikrofali zeby cos na goraco zjesc. Owszem biuro ma na gorze coz z tego jak po 18.00 pozamykane na 4 spusty. Podsumowujac nie polecam Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wziac sie do solinej pracy.

Też tam byłem
@3 latek 20.10.2018 18:18

Po 3 latach napisałeś 3 marne akapity? Nie potrzebne jest w tej firmie IQ na poziomie szkoly podstawowej by rozkminic o co im chodzi. Po 2 miesiącach pracy stwierdzilem że nie chce być kolejnym numerem po P1 MI i mimo że Panna zza żelaznej szyby uważająca się za wyrocznie wykreowana przez mityczne myślenie prezesa namawiała mnie z całych sił na pozostanie w firmie. Dodatkowo spedycja, czy jak tam oni się ponazywali managerowie. Ci którzy mieli łeb na karku to sami się zwolnili albo (usunięte przez administratora) ich za normalne podejście do świata transportu. Reszta to fix 8, poryty plan na tym ich komputerku, waga 15 ton wybita, rzeczywista towaru 16100 a ładowność 14 auta. No ale jedz, dasz radę. A jak przyczepę obali na zakracie to sam ją wyciągaj. Jak opona strzeli to też sam zmieniaj. Aha, nikogo nie pozabijaj jak już auto nie da rady. I jeszcze zabiorą, a nie przepraszam, nie przyznadza dodatków. Tak, 1500 zł twojej pensji to dodatki, albo masz albo nie masz. Oni nic nie zabierają, oni nie przyznają. Ale jak się zatrudnialem to ten Bogu ekodrivingu 7500 na łapę kładł i przejrzyste warunki zatrudnienia. Realnie 5 w porywach. A tak A propos tego króla eko, ciekawe gdzie go prezes znalazł. Pewnie jak zakupy online robił to go w worku z ziemniakami znalazł. Militiades zakrywa twarz że wstydu.

PixieDixie
@Też tam byłem 21.10.2018 01:18

Jak śmiecie tak obrażać taka cudowna firmę jaka jest MARATHON palec Boży INTERNATIONAL podpisuje się pod tym wszystkim obiema rękoma

PixieDixie
@PixieDixie 22.10.2018 14:24

Żartowałem oczywiście z tą cudowna firma

Adbunio
@Też tam byłem 21.10.2018 01:18

Witam, Odnoscie ECO to czy ktorys mial juz szkolenie z nim? Mial robic jazdy i pokazywac jak to dziala ale doprosic sie nie mozna...

Tomek
@3 latek 20.10.2018 18:18

3 latek ty się nie nadajesz do tej firmy bo nawet tv nie potrafisz włączyc on działa od początku.

Zniesmaczony
@3 latek 20.10.2018 18:18

Na magazynie nawet nie ma stołówki. To już raczej katastrofa. Widzę czasami jak jecie śniadanie Panowie magazynierzy przy bramie number 1.wspolczuje ????????????????

obserwator
@Też tam byłem 21.10.2018 01:18

Trzeba sprowadzić Prezesa na ziemie

obserwator
@Zniesmaczony 06.11.2018 21:15

Może to nowoczesne magazyny w europie dlatego sniadanie przy bramie trzeba spytać mediów

Kasia

Czytam opinie innych kierowców i odnoszę wrażenie że pracowaliśmy w dwóch różnych firmach albo opinie wystawiają kierowcy którzy do tego zawodu się kompletnie nie nadają. Firma jak najbardziej warta polecenia. Miła atmosfera. Praca poukładana. Nie ma gonitwy tylko trzeba ruszyć mózgiem czasami i rozplanować sobie pracę. Każdy problem jest rozwiązywany od razu czy jeżeli chodzi o spedycja czy serwis. Wystarczy zgłosić wcześniej serwis przed zjazdem na bazę ale wielu kierowców przyjeżdża i wymaga ale żeby zgłosic wcześniej to nie byli łaska a później pretensje do całego świata. Zjazd w piątek do 12 inaczej się zwalniam standardowy tekst. To jest transport i wszystko się może wydarzyć. Idź pracowac na produkcję jak chcesz stałych godzin pracy. Pracowałam kilka miesiący w firmie i nigdy bym firmy nie zmieniła jakby nie sprawy osobiste. Nigdy nie czułam się jak numerek. Kierowca jest szanowany ale niektórzy kierowcy jakby mogli weszliby spedycji na głowe. W pełni mogę polecić pracę w Marathonie i zawsze miło będę wspominać pracę w firmie.

Zainteresowana

Pracownik gospodarki magazynowej... Czy ktoś coś wie na temat tego stanowiska, czy firma się rozwija czy to efekt rotacji pracowników? Jak wygląda praca na magazynie i w jakim systemie praca się odbywa? Jakie są realne zarobki? Przeprowadziłam się niedawno do Wielkopolski i szukam dobrego pracodawcy.

Wozkowy

Jak wygląda praca na magazynie w Kostrzynie , chodzi o zarobki i atmosferę panującą tam ??

Lawidaloca
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Cześć, jestem na szczęście byłym pracownikiem tej firmy. Nie pracowałem magazynie, ale z magazynierami dużo rozmawiałem. Generalnie praca na magazynie wydaje się spoko, ale dopóki prezes ma humor. W zeszłym roku nie było tam ogrzewania, mróz dawał nieźle popalić. Pracowało tam chyba 6 chłopa i jedna laska. Ze starej ekipy zostało chyba tylko dwóch, reszta albo się zwolniła albo prezes ich zwolnił. Atmosfera jest tam chora i jest to chyba najbardziej delikatnie określenie. Pracy dużo, ludzi za mało. Prezes nakręca tylko chorą atmosferę bo chyba lubi jak coś się dzieje. Obiecuje na wszystkich działach złote góry, a dostaniesz ochłapy. Tyle w temacie. Nie polecam jeżeli nie chcesz niszczyć sobie nerwów.

niebawem w sądzie
@Lawidaloca 21.09.2018 17:12

potwierdzam,a tych którzy odeszli sami,straszy sądem,wymyślonymi karami finasowymi,pozdrawiam

atfosmera
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Mój drogi ,atfosmera jest tam; NAPIĘTA JAK PLANDEKA ŻUKU

Były pracownik Magazynu
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Nie polecam Pracy na Magazynie !!! Prezes łazi i (usunięte przez administratora) Ludzi swoimi wizjami które niczego dobrego nie wnoszą do pracy. Utrudnia prace jak taka wsza co najlepsze jemu się wydaje że pomaga. Kasa jak kartki nie weźmiesz i sobie sam nie wyliczysz nie pokażesz im gdzie powstała pomyłka to cię (usunięte przez administratora) na kasę.... Co miesiąc to samo.... żal.PL

Maratonczyk
@Były pracownik Magazynu 21.09.2018 19:15

Widać że dawno tam nie pracujecie :) Czasy się zmienily. Atmosfera zła nie jest. Robota idzie dobrze. Kasa trochę mała poza tym spoko

Adolf
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

Jestem kierowca tego bagna ale akurat na magazynie nie mam problemu ze sprawnym zaladunkiem czy rozladunkiem czego nie mogę powiedzieć o naprawie auta w serwisie czy też o co niektórych spedytorach. Jak się robi to byś musiał zapytać nowych chłopaków bo skład tam jest od jakiegoś czasu nowy

Pawełek
@Adolf 23.09.2018 19:46

To że wszystko sprawie idzie to tylko zasługa Tomka. On prezesowi uparcie wszystko tłumaczył, ale chwytał się za głowę jak widział czasami jakie cyrku tam się odswawia. Tomek to naprawdę równy gość, widział kto potrafi logicznie myśleć, a kto pie***li robotę.

Maratonczyk

Nie jestem Marek :) . Jak się było kołem u wozu i miało mózg wielkości robaka to musieliscie opuścić szeregi :)

PixieDixie
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Żarty na poziomie Familiady. Błagam... Jeżeli twoje życiowe osiągnięcie to praca u prywaciarza to gratuluję aspiracji. Ja każdego dnia dziękuję, że nie pracuje w tym (usunięte przez administratora) Dobrze wiesz jak jest. O nadgodziny trzeba się kłócić, o podwyżkę też, więc kto ma mózg wielości robaka jak to napisałeś. Ktoś kto zaczyna szukać porządnego pracodawcy, czy ktoś kto tam pracuje... No ciekawe. A no i jeszcze wieczne problemy i obrabianie tyłka za plecami. Marek i Marcin się momentami prześcigają w nakręcaniu innych.

Pawełek
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Napewno Iza odchodząc miała mózg wielkości robaka... Rozmawiałem z nią tuż przed odejściem, laska miała łeb na karku. Wiedziała kiedy uciekać z tego (usunięte przez administratora) na kółkach. Zresztą skoro jest taka fajna atmosfera to czemu pojawia się co chwilę jakieś ogłoszenie, a to na spedytora, a to na księgowa, magazynier teraz jest... I nie opowiadaj głupot, że firma się rozbudowuje. Przyjeżdżam tam i widzę jak jest:)

Marek
@PixieDixie 23.09.2018 23:34

Ale żeś zabłysnął. Jeśli jestem odpowiedzialny za zmianę to staram się aby praca była wykonana w 100%.widocznie nie odpowiada Ci to więc zmień firmę.

Marek
@PixieDixie 23.09.2018 23:34

Mylisz się i to bardzo. Nie interesuje mnie twoje życie prywatne ani kim jesteś. Przychodzę do pracy aby zarobić uczciwie pieniądze. A napewno nie jesteś osobą na której zdaniu lub szacunku by mi zależało.

Marek
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Juz raczej wiem kto pisze te komentarze i podjudza ludzi. Masz problem to się zwolnij. I nie poniżej ludzi bo ten tekst może do ciebie wrócić. Opuść te szeregi.

Nie lubię frajerów.
@Lawidaloca 21.09.2018 17:12

Ale to tylko ta dwojka pracowników mogła to napisać którzy niby jeszcze pracuja. Ciekawe jak długo jeszcze. Bo za takie oszczerstwa grozi kara.

Marek
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Nie wycieraj mordy moją osobą. Wiem kto pisze. Nie podjudzaj ludzi.

Marek
@PixieDixie 23.09.2018 23:34

Nigdy nikogo palancie nie nakrecalem. Ale większość wie Że to cie bawi. Do czasu ????

fachowiec
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

(usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bobtak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

Dset
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

@Wozkowy 20.09.2018 10:52 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bobtak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

Facet
@Wozkowy 20.09.2018 10:52

@Wozkowy 20.09.2018 10:52 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bo tak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

wyrocznia
@Maratonczyk 23.09.2018 20:29

Uważaj sobie (usunięte przez administratora),nieszcze Uważaj sobie(usunięte przez administratora),nie szczęśliwe wypadki się zdarzają często.

trudno
@Nie lubię frajerów. 24.09.2018 19:33

i będzie sromotna...

iluzja
@Marek 24.09.2018 19:40

tobą chodnika na ulicy bym nie wytarł ,bo szkoda chodnika...

Haha
@Maratonczyk 23.09.2018 19:16

Leżę i płacze ze śmiechu... Może Góra weźmie się za robotę, zamiast podszywac się pod zadowolonych pracowników... Ciekawe, czemu kolejni starzy pracownicy z wyższych szczebli odeszli?

Karol

(usunięte przez administratora)gratuluję, chociaż raz podjąłeś męską decyzje i zachowałeś się jak kierownik kładąc wypowiedzenie. Wierz mi twoje odejście znacznie poprawi jakość usług na warsztacie i obsługę klienta. Zostaw to komuś kto wkłada serce do pracy i ma o tym pojęcie.

Pawełek
@Karol 03.10.2018 08:44

(usunięte przez administratora) się w końcu zwolnił?

Nowy

Witam. jak wygląda praca na myjni w Kostrzynie?

Nowy
@Nowy 28.02.2018 15:57

Witam podbija temat ? Ktoś coś wie?

Prawda w oczy Kole
@Nowy 28.02.2018 15:57

Praca na myjni nie jest lekka jak to wygląda, było 2 pracowników którzy się chemią polali , poparzyli. Z tego co mi wiadomo już nie pracują ze starej załogi został jeden chłopak z nowej jest dwóch. Myjnia należy do warsztatu ala serwisu. (usunięte przez administratora) Niestety życie nie wybiera pracować trzeba. Kierowcą też współczuje poucinali im diety ahhh na Wołczyńskiej było super tutaj w Kostrzynie jest Tragedia !!!! Stara ekipa już odeszła zostali nieliczni ale też Ci ludzie odejdą do puki nie zmienią się płatności bo to co zarabiamy tutaj wszyscy to jest jakiś śmiech na sali i nie odejdzie zakała Firmowa. (usunięte przez administratora)nie ma szacunku do ludzi ostatnim czasem bardzo dużo wymaga bardzo mało płaci swoich kilu i kilkunastoletnich pracowników zawiódł. Tak że każdy nowy który przyjdzie niech się grubo zastanowi czy naprawdę warto.

Ategoooooo
@Prawda w oczy Kole 19.09.2018 23:57

Jestem Kierowcą i Powiem tak. Gdyby w Firmie Marathon Na stanowisku Kierowcy magazynu serwisu czy biurze było tak cudownie ludzie by się nie zwalniali. Pamiętam jak Dyrektor się zwolnił potem Główna Księgowa oni nie bez powodu odeszli po tylu latach zastanowcie sie..... Kto by się zwalniał jak to taka super Firma. W biurze 3 osoby zostały z Wolczańskiej reszta to jakaś nowa dzieciarnia bo tylko dzieciarnie emil moze zmanipulowac starych sie nie da ... Serwis z tego Co widzę to 2mechanikow a reszta zmienia się jak rękawiczki tylko Paweł zaciera rece w tych fakturach u nigo to samo co zjezdzam na serwis to kolo niego siedza nowe twarze i na serwisie nowi pracownicy Magazyn to samo w tej Firmie musi się coś dziać i ja nie długo też odejde a za mną inni aż żałuje że nie po słuchałem kolegów z fachu którzy dłużej w Marathonie a teraz u sąsiada pracują za lepsza kase i bez nerwów..... Nie polecam Firmy pan Dyrektor miał racje....

Big cock
@Prawda w oczy Kole 19.09.2018 23:57

Pawel zapłać kasę za naprawy swoich ciężarówek a nie po cichaczu naprawiasz za damski (usunięte przez administratora) Nie wspomnę że każda rzecz o która ktoś prosi zamawia pół roku jak dobrze pójdzie albo wogole. Karma Cie dopadnie

Znawca
@Nowy 28.02.2018 15:57

@Wozkowy 20.09.2018 10:52 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła!!!maratrhon ist death !!;) Tak będzie bo tak musi być ,Emil q..a ogarnij się chłopie maszon i transcargo i legarto pomija cię w wielu przetargach ....Emil odrób lekcje jak nie to do drewutni ;)

Paproch

Adolf a w jakim systemie jeździsz? Ogólnie łatwo można policzyć, podstawa + dieta plus ewentualna premia. Jak się jeździ cały miesiąc to ogólnie 7.5 masz gwarantowane, max cały miesiąc to 9.5 Jeśli chodzi o 3/1 to rzeczywiście 6.

Adolf
@Paproch 13.04.2018 19:46

Od poczatku 2/weekend i tak wychodzi 5 tys max do 6.5 tys.

Kabaret
@Paproch 13.04.2018 19:46

9500... Taki sam żart jak te z wiejskiej... Chyba, że jesteś trenerem robisz po 15 tys km i codzien jakieś wózki... XD

gebels
@Kabaret 04.09.2018 19:45

9500 za 6 tygodni i to moze....

Śmiech na sali
@Paproch 13.04.2018 19:46

Paproch trochę cię poniosło xd 9.5 tys to chyba za półtora miesiąca :) albo jak ci oddadzą to, o czym zapomnieli z poprzednich dwóch wypłat, bo jak się Łukasz P. pomyli to ma cie głęboko w (usunięte przez administratora) i sobie czekaj kolejny miesiąc. Może za każdą taka pomyłkę powinien oddawać ze swoich i sam czekać 2 miesiące na swoje pieniądze? Ogólnie większość w biurze mówi tylko to, co chce żebyś usłyszał, a robią i tak swoje. Może to wpływ jakichś środków na przyrost masy. Sam nie wiem.

Rafał... R

Powiem tak... Jeździłem 2 lata... Praca ogólnie spoko... Raz ogarnieta, raz nie... Spedytorzy jak wszędzie... Jeden lepszy, drugi gorszy... Wypłaty ok... Idzie zarobić nawet i pod 8tys na aucie polciezkim... Nieraz trzeba się kłócic o wypłate... Nie wiem, czy to kwestia tx, czy niechęci spedytora... Kwestia organizacji i warunków na drodze... Co do warsztatu... Złego słowa nie powiem... Szkoda, że kolega Marcin się zwolnił... Auta nowe... No ale jak większość nowych maja swoje bolączki.. Moje sprawne tylko kontrolki wkurzające, jak to w dafie.. Wypłaty niby na czas... Można byłoby poprawić jedno... Jest 10, to wypłata na koncie, a nie dopiero zrobiony przelew... Zlecenia fakt... Wszystkie na wczoraj, ale nikt nigdy mi głowy nie urwał jak dojechałem później... Wiadomo jeżeli sytuacja na drodze nie pozwoli nic nie poradzimy... Parkingi płatne, w zależności od spedytora... Jeden coś będzie chciał potracic, inny nie... Wszystko zależy od człowieka... Czas pracy... Mi nigdy nikt nie kazał nic przeginac... Nie dojadę ok... Przekładamy... Wyjazdy na UK... Tylko dunkierka, serwisy nie problem... Jeżeli mówimy o braku kasy na karcie Ing... Nigdy nie miałem problemu jeżdżąc pod Adrianem... Jedyne co musiałem zrobić, to wcześniej uprzedzić... Zastrzeżenia miałbym jedynie, co do zjazdów na dom... 2 tygodnie można jeździć bez marudzenia, a kiedy przychodzi weekend zjazdowy to zawsze na powrót do domu coś musi się wydarzyć... Ale z tym różnie... Raz źle ułożona praca, innym razem awaria! A jeszcze innym korki... Nikt nie jest idealny... Co do rozliczania wypłat... Bywało, że trzeba było się upomniec o swoje, ale zawsze wszystko było wyrownane... Z firmą rozstalem sie niedawno, przez "nieporozumienie" ogólnie podsumowując... Jak wszędzie są plusy i minusy... Auta ok... Praca ok... Rzadko używałem pasów, nieraz niedograne numery zal/rozl... Spedycja... Da się dogadać, choć są wyjątki... Wbrew różnym przeczytanym opiniom mógłbym polecić... Oprócz w miarę dobrej wypłaty, auto pod dom... Wszystko kwestia dogadania... Wiadomo wszystko zależy od człowieka... Źle nie wspominam... Choć na odchodne trochę słabo wyszło... Pozdrawiam

Rafał... R
@Rafał... R 29.08.2018 01:56

A co do zjazdów... Wracając późno w pt, czy w sb rano wyjeżdżałem we wtorek... Więc jeżeli chodzi o 2 na weekend nie ma dramatu

Piotr
@Rafał... R 29.08.2018 01:56

Kolego jak byłoby tak jak piszesz i byłbyś mądry to na pewno nie odszedlbys z powodu jednego nieporozumienia

Maniek
@Piotr 30.08.2018 18:01

Rafał piszą tak bo pewnie chce wrócić do pracy w tej firmie dlatego próbuje się podlizać i wymazać swoje winy. Zapewne nie raz negatywnie wypowiadał się o firmie w gronie kierowców.

Rafał
@Maniek 30.08.2018 22:29

Nie mam potrzeby się podlizywac i nie leży to w mojej naturze... Wystarczy zapytać Łukasza ilu kierowców ode mnie dzwoniło... W sumie to teraz zaczynam żałować, że jeszcze dwóch ode mnie będzie tam jeździło... Tak, czy inaczej niedługo pojda... Teraz widać, że firmie zależy tylko na dobrej opinii w sieci, bo na bank nie na kierowcach... I liczę na uczciwe rozliczenie ostatniego miesiąca... Sam już nie będę się o swoje kłócil, bo i tak nikt telefonu nie odbierze...

Rafał
@Rafał 04.09.2018 18:53

Maniek napisz swoje prawdziwe imie... A nieporozumieniem była awantura o hotel... Skoro ktoś jeździ 2 lata i dla niego nie ma takiej możliwości, żeby iść do hotelu, a przyjeżdżają kierowcy z Ukrainy i w 3 idą, gdzie temp na zewnątrz 39 stopni, to coś jest nie tak... Nie mam też pretensji do spedytora, bo w końcu nie będzie płacił ze swoich skoro Góra każe ciąć koszty... Tłumaczenie, że oni jeżdżą 8 tyg, a nie dwa na weekend jest idealne dla itd... Przepisy są dla wszystkich kierowców jednakowe... Żałuję, że nie trafiłem wtedy na bag... Byłoby drogo :)

I8i8
@Maniek 30.08.2018 22:29

Maniek a kto tam by chciał wracać ???????????? W ogóle w historii firmy ktokolwiek był tak zdesperowany żeby prosić się o powrót? Chłopak napisał uczciwie jak ocenia byłego pracodawcę.

Pitbul
@Rafał 04.09.2018 18:53

Emil i uczciwość... Haha haha... Żart roku????

Mega
@Maniek 30.08.2018 22:29

Jakby prezes wiedział, jak się co niektórzy (usunięte przez administratora) wypowiadają o firmie na parkingach, to by się zdziwił. Nikt tu nie zostanie. Starzy kierowcy też odejdą. W internecie chwali się dużymi zarobkami a ucina wszystko, co możliwe. Sami maja na swoje pseudo szkolenia za granicą, a dla kierowcy nawet paczek nie ma,jest za to ciągła gonitwa. Zjazdy w sobotę często i najlepiej jakby każdy w niedzielę wyjechał. A najgorzej, że nad kierowcami jest kierowniczka, która pomyliła się z powołaniem. Taka osoba nie powinna być na stanowisku kierowniczym, jedyne co potrafi to nie odbierać telefonów. Ogólnie nie polecam. Każdy kierowca, który przychodzi bez doświadczenia musi podpisać lojalke minimum na rok czasu,tak jakby mu firma kursy robiła. Jest filmik promujący, że nowe xfy czekają. Zapomnieli go tylko nakręcić po ukrainsku :) pieniądze też nie są za duże, niby podstawa większa, ale jak nie wyrobisz premii, to zostaje tylko najniższa krajowa. Ważne żeby w papierach się zgadzało. Ogólnie na bazie stoi dużo nieobsadzonych aut i nie ma tu się co dziwić, jak nawet Ukraińcy się zwalniają. Jeśli nie jesteś blogerem, lizusem, albo laska na którą wszyscy się ślinia nie masz czego tu szukać.

Greg

Nie polecam pracy w tej firmie na każdym stanowisku.

Zostaw opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.