AmeriGas Polska

Co oferujemy?

Dlaczego My?

Zaangażowanie społeczne

• Ciechanów

5. Opinie o AmeriGas Polska Sp. z o.o.

Opinie o AmeriGas Polska Warszawa

Nie przegap nowości o AmeriGas Polska Sp. z o.o.!

20.05.2020 10:56

Cały Zarząd AmeriGas Polska oraz regionu wschodniego UGI, składa wyrazy wdzięczności naszym pracownikom rozlewni i magazynów, kierowcom oraz tym pracującym zdalnie nad obsługą Klientów, którzy przyczyniają się do zapewnienia ciągłości naszego biznesu w czasach pandemii. Dziękujemy Wam.

News image
    rysik

10.12.2020 18:31

Ale propaganda, wieksza za komunyy byla, pracownikow, kierowcow czy handlowcow traktujecie jak zlo konieczne i złodziei, ale na szczescie ta firma powoli upada, klienci systematycznie odchodza, nowych nie przybywa a za to mozna podziekowac szefowi dzialu handlowego, nie pozdrawiam.

10.12.2020 19:02

Bardzo nam przykro czytać opinie, które są nieprawdziwe. Zapewniamy, że firma się nie kurczy. Wręcz przeciwnie. Po więcej informacji Zapraszamy do kontaktu z działem obsługi. Pozdrawiamy

30.06.2020 10:56

Dziękujemy za podzielenie się opinią o naszej firmie. Pragniemy jednak podkreślić, że portal GoWork.pl służy do oceny firmy, jako pracodawcy i prosilibyśmy, żeby to ten aspekt był oceniany na tym forum. Propozycja zmiany ceny po okresie promocyjnym jest praktyką, którą realizują praktycznie wszystkie firmy obecne na rynku, nie tylko energetycznym, ale również chociażby firmy telekomunikacyjne. Proszę pamiętać, że przesłane propozycje każdorazowo podlegają negocjacjom oraz są kształtowane na podstawie notowań cen paliw na giełdach światowych. Na przykład trzy lata temu w tym samym miesiącu ceny były o 12% niższe. Prosimy też pamiętać, że rosły również inne składowe na podstawie, których kształtuje się cena dla klienta końcowego, jak chociażby pensje. Prosimy również nie porównywać cen propanu technicznego, który używamy w naszych instalacjach, co gwarantuje stałą i wysokiej jakości pracę kotłów również zimą z mieszaniną używaną w autogazie, ponieważ skład chemicznych tych paliw jest znacząco odmienny. Zachęcamy do kontaktu z naszym Zespołem Wsparcia Sprzedaży telefonicznie lub mailowo, jak i za pomocą formularzy umieszczonych na naszej stronie. Jesteśmy przekonani, że nasi konsultanci znajdą satysfakcjonującą dla Państwa propozycję.

25.02.2024 23:20

rozstałem się z nimi, polecam. Nie jest to tak trudne i tak kosztowne. Jako klienci jesteśmy wolnymi ludźmi. To my decydujemy komu chcemy zostawiać nasze pieniądze.

26.02.2024 16:40

Mnie także udało się z nimi rozstać ale kosztowało mnie to ładnych kilka tysięcy plus kłopoty z wydaniem firmie zbiornika bo w żaden sposób nie chcieli go odsprzedać. Naucka na przyszłość - nigdy, przenigdy nie wchodzić w żadne układy z tą firmą i podobnymi dzierżawcami.
    AmeriGasowicze

14.05.2020 14:52

Narzędzia pracy zależą od działu w którym będziesz pracował/ła oraz od stanowiska. Nasi koledzy z działu handlowego posiadają do dyspozycji samochody służbowe, telefony komórkowe oraz laptopy. Większość pracowników działów administracyjnych posiada telefony komórkowe aby móc kontaktować się ze współpracownikami, klientami oraz kontrahentami. Wszystko zależy od zakresu obowiązków. Od zawsze uchodziliśmy za firmę, w której panuje rodzinna atmosfera. Bardzo często nasi pracownicy spotykają się poza godzinami pracy aby spędzić czas we własnym gronie . Na co dzień nie brakuje nam wyzwań, a co za tym idzie odpowiednich dawek stresu. Wszystko wynagradza nam "luźna atmosfera", gdzie można czasami pożartować z szefem oraz z szefa. Zabawne maile krążące po sieci, spotkania na kawie w kuchni czy przerwie na śniadanie lub obiad. Do tego należy dodać elastyczny czas pracy dopasowany zarówno do rannych ptaszków jak i śpiochów. Może właśnie dlatego nasi pracownicy zostają z nami na długie lata...
    Mańka

13.04.2024 15:43

Witam czy pracuje ktoś teraz jako Supply Operations Coordinator i mógłby polecić aplikowanie? Po ofercie widzę, że spełniam warunki i rozważam swoją aplikację. Rozmowa cala będzie po angielsku skoro wymagana jest jego biegłość?

16.04.2024 13:00

Dziękujemy za Twoje zainteresowanie. Zachęcamy do aplikowania poprzez link: https://system.erecruiter.pl/FormTemplates/RecruitmentForm.aspx?WebID=24e57d7391a64846a5440a61bd821004 Tak, rozmowa rekrutacyjna odbywa się w języku angielskim. Zapraszamy do aplikowania. Zespół HR.

Klient 2

19.01.2026 19:34

Jak wyglądało wypowiedzenie umowy?? i skąd bramy zbiornik ??

Ula

26.05.2025 09:41

Dzień dobry. Ogólnie jestem zadowolona ze wspolpracy. Uprzejmą obsługa biurowa i panów dostarczających gaz. Problem jednak mam z odczytanie z hiper małej Trzcionki na stronie internetowej przy odczycie faktur. Byłabym wdzięczna gdyby można było coś z tym zrobić. Serdecznie pozdrawiam. Może pomyliłam forum ale proszę o przekazanie prośby. Jestem osobą starsza więc mam problem z odczytem tych drobnych waszych literek.
    JoJo

14.10.2022 15:46

Dramat i jeszcze raz dramat. Ukryte koszty i wprowadzenie klientów w błąd powinno być ich hasłem reklamowym. Umowa z nimi to bolesna nauczka na przyszłość.
    Raf

04.09.2024 21:52

Witam Jestem w trakcie "rozstania" z amerigas. Pomijając koszty to od roku po wypowidzeniu mi umowy pomimo kilkukrotnego umówienia na odessanie gazu I odbiór zbiornika nic z tego nie wyszło. Postanowiłem powalczyć z tą firmą. Prosze o jakieś wskazówki.pozdrawiam

paleo67

10.02.2025 15:25

prosze o kontakt na [email protected] bede wdzieczny. pozdrawiam
    Zdzisław

06.12.2024 09:32

Pań Tomasz K. bardzo merytorycznie zalatwil zamowienie gazu przy tym był bardzo uprzejmy i posiadał ogromną wiedzę. Udzielił mi wszystkich niezbędnych informacji. Człowiek na właściwym miejscu. Dzięki

06.12.2024 10:55

dzień dobry, dziękujemy za opinię, jednak informujmy uprzejmie, że opinię o współpracy z AmeriGas można wyrazić w dostępnym na naszej stronie internetowej formularzu. Portal gowork.pl dedykowany jest tematom dotyczącym pracy w firmie, które mogą być pomocne dla osób poszukujących pracy. Dziękujemy
    jerzy

05.07.2024 10:10

Zbiornik mam w dzierżawie.Tankowany był w grudniu a w czerwcu dostaję podwyżkę o 3 złote za metr.Dziwnym zbiegiem okoliczności gaz drożeje w zbiorniku mimo że cena i tak jest najwyższa na rynku nie wiem co mnie podkusiło aby wiązać się z AG ale wszystkich innych ostrzegam trzymajcie się od nich z daleka.

30.06.2024 18:24

Praca w Amerigas jest super - wynagrodzenie powyżej rynkowej, fajne benefity (enel-med, karty lunchowe, angielski współfinansowany przez firmę, smaczna kawa, praca hybrydowa 2xbiuro, 3×home office) i inne. Także zachęcam do aplikowania!
    Były klient

27.04.2024 22:10

Bardzo serdecznie polecam wszystkim omijać tą firmę szerokim łukiem i nie zawracać sobie głowy. Początki współpracy są piękne, wszyscy bardzo mili żeby tylko podpisać umowę a potem dają taką cenę gazu która zwala z nóg. Ja się z nimi rozstałem kupiłem własny zbiornik i przez 2 lata na własnym zbiorniku mogę powiedzieć że mam go za darmo przeliczając cenę jaką miałbym z Ameri Gas. Ludzie czytajcie umowy choć z nich jest wszystko ok tylko potem stała cena po okresie promocyjnym jest cena z kosmosu. Ameri Gas 19.50zl M3 przeliczając na litry to jest ponad 5 zł za litr a mając zbiornik na własność cena gazu na obecną chwilę to 1.80zl. Myślę że nie trzeba tu dużo myśleć. Pozdrawiam
    Agnieszka

21.02.2024 16:36

Dlaczego firma AmeriGas nie przykłada starań, aby pracownicy działu obsługi klienta byli przeszkoleni z manier i dobrego wychowania? Skoro to dział OBSŁUGI KLIENTA, to chyba priorytetem jest, aby osoba tam pracująca była uprzejma i dysponowała podstawową wiedzą w temacie. Minimum cierpliwości również byłoby wskazane. Takie stanowisko to wizytówka firmy a często wpływ na decyzje klienta o dalszej współpracy. Dane pracownika dostępne, gdyby ktoś z osób zarządzających chciał zgłębić temat.

21.02.2024 17:54

Bardzo nam przykro z powodu tak negatywnego doświadczenia. Obsługa Klienta jest dla nas niezmiernie ważna, dlatego cenimy sobie każdy komentarz. Aby poprawić błędy, chętnie zapoznamy się ze szczegółami zaistniałej sytuacji. Serdecznie prosimy o przesłanie informacji na adres mailowy [email protected] z podaniem swoich danych kontaktowych. Na pewno skontaktujemy się z Państwem. Pozdrawiamy!
    ElaJor

19.07.2023 08:38

Pierwsza opinia usunięta więc ponawiamJako pracodawcę polecam jak najbardziej dla osób, które znają języki obce. Przynajmniej w dziale finansowym doświadczenie nie jest wymagane jeśli znasz dobrze język angielski. Bardzo dobre zarobki dla nowozatrudnionych pracowników. Jeśli natomiast chcesz się czegoś nauczyć to nie polecam.Brak wykwalifikowanej kadry, która mogłaby przekazać swoją wiedzę.
    ElaJor

28.12.2023 11:40

Pracowniku bezimienny uważam, że nie do końca masz rację..specjalistow z doswiadczeniem zostało moze kilka osob Pracownicy z doświadczeniem i wiedzą zostali zwolnieni . Obecnie firma , zwalnia osoby ,które niedługo wchodzą w okres emerytalny oraz z długoletnim stażem. To jest nie szanowanie człowieka .Wyniki finansowe są kiepskie od kilku lat więc nie dobrego zarządzania .
    Ania

21.02.2024 16:44

Firma sobie radzi bardzo dobrze, a w każdej formie zdarzają się zwolnienia. Wszyscy dostali podwyżki i bonusy więc fima radzi sobie całkiem nieźle. ????
    Radek

27.01.2021 21:20

Gaz nigdy nie był najtańszym ogrzewaniem,jeśli ktoś liczy na komfort to napewno będzie zadowolony ,ja grzeję piąty rok ,12zł br./m2 to dzisiaj tyle co grzejąc węglem.

29.01.2023 17:43

14 lat temu nie było amerigas? Ciekawe. Na ich stronie jest mowa o 20 letniej działalności. To kto tu (usunięte przez administratora)
    Sta

06.10.2023 05:32

Była mam od nich gaz od 2008
    Mario12345

27.07.2022 00:10

Witam. W tym roku otrzymałem nową cenę gazu o ok. 50 proc. wyższą niż w 2021r. Gaz zatankowany do butli w 2021r. Myślę że tłumaczenie się podwyżkami na rynku nie ma podstaw, bo gaz obecny od roku w mojej butli nie podrożał. Chyba że ma jakąś wartość historyczną. (usunięte przez administratora) i spekulacja w biały dzień. Generalnie praktykom tej firmy powinien dobrze przyjrzeć się UOKiK.

22.08.2022 16:14

Niestety UOKIK nie jest zainteresowany takimi sprawami, jestem już po wymianie korespondencji z nimi. Pozostaje nam sąd, a to chyba dobrze rokuje. Chętnie pomogę, przeszedłem już chyba wszystkie etapy konfliktu z amerigas

26.06.2023 09:14

Zgadzam się w zupełności z opinią by zainteresować UOKiK tym procederem wymuszania cen za gaz ,, z sufitu,, przez te firmę . a swją drogą skąd wzięli takie logo Amerigas? Przychodzi mi na myśl jedyny wniosek: psychologiczne oddziaływanie na klienta - jak Ameri ( to wiarygodna firma bo z Ameryką się kojarzy...)
    Mario 12345

01.03.2023 07:51

Ciekawe co Amerigas na posunięcie Orlenu, Czy w przeciwieństwie do wszystkich znowu podniosą ceny w KOSMOS.

01.03.2023 15:43

Dziękujemy za komentarz, jeśli jest Pan/i zainteresowany/a ofertą handlową AmeriGas Polska zapraszamy do kontaktu na nami poprzez dedykowany formularz na stronie internetowej www.amerigas.pl lub telefonicznie 801 11 77 11
    Kandydat N

09.02.2023 11:46

Bralem udział w proces rekrutacyjne, i niestety na to się skończyło, osoby z którymi miałem rozmowę bardzo fajne no dostałem od nich taki odpowiedzi, jak w moje opinii trochę dziwny, ze nie mogą mi zatrudnić z powodu ze mam za wysokie ambicje i chce awansować, mieć szkolenie itd. trochę zostałem bez słów

Oferty pracy - AmeriGas Polska Sp. z o.o.

Back Office Specialist with Czech and Slovak Languages

Warszawa

Mario12345

21.09.2022 10:31

Gaz na rynku cały czas tanieje, a w amerigas cały czas drożeje. Ciekawe zjawisko. Chyba że jest to złoty gaz.

28.09.2022 16:31

Nie odchodzą bo firma za zerwanie kontraktu nalicza takie opłaty że klękajcie narody... Ja sam uwolniłem się od nich za skromne 6 tys plus koszt zakupu nowego zbiornika czyli razem rozwód z Amerigas kosztował ok. 13 tys.

18.01.2023 14:05

Sądzę, że można taniej, pozdrawiam

07.11.2022 10:12

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w AmeriGas Polska Sp. z o.o.?
    Józef

28.11.2022 13:20

Wszystko zależy od tego, na jakie stanowisko się ubiegamy. Najczęściej zadania które zweryfikują naszą wiedzę np, biegłość poruszania się w środowisku Office. Rozmowa rekrutacyjna w obcym języku. Bardzo łatwo można zweryfikować czy kandydat ma odpowiednie cechy na dane stanowisko.
    Edyta

09.11.2022 18:49

Heh nie polecacie gazu, tak? A jak praca tutaj? Szukają obecnie R2R Accountant. Pisza o biegłym angielskim pisanym i mówionym. Wiecie jak to weryfikują podczas rozmowy rekrutacyjnej? Sa pytania czy zadania?

25.11.2022 21:11

Tak, weryfikuja podczas rozmowy.
    Józef

28.11.2022 13:18

Podczas rozmowy rekrutacyjnej część jej odbywa się w języku obcym. Bardzo szybko można zweryfikować na jakim poziomie jest znajomość języka kandydata, wiec albo się go zna, albo nie. Co do tego stanowiska znajomość języka jest obowiązkowa.
    Anka

15.01.2020 08:04

Parę dni temu ktoś napisał, że został (usunięte przez administratora) przez Amerigas. Czytam o wielu podobnych przypadkach tutaj. Czy ktoś powie mi coś więcej? To faktycznie prawda? Czego Klient może się jeszcze obawiać?
    Anna

23.10.2022 20:56

Mam identyczną sytuację. Nigdy więcej tej firmy!!! Jestem też na etapie uwalniania się od tego dostawcy. Niestety po 5 latach współpracy nie podpisywałam żadnej lojalki cena gazu poszła w kosmos.
    Zalamana

13.11.2022 09:44

To ile placicie za gaz.Ja mam 23 zl a mialam 7.9.Rachunek z minimalnym ogrzewaniem 70 m2 to 800 zl.A dopiero zima nadciaga.
    Olo

21.10.2022 19:43

Koszmar chciałem podpisać Umowę z tą Firma ale pan Robert z Czeladzi tak mnie wykołówał że, nie wiem gdzie jestem , Banda Nieodpowiedzialnych ludzi Handlowcy z jakiegoś Hippermarkietu , Nie polecam .
    Anita

03.08.2022 06:22

Osoba z działu rozliczeń nie ma pojęcia o czym rozmawia,pewna siebie baba ,która powtarza w kółko wyuczona formułkę ,problem dotyczy bardzo wysokich rachunków ,w momencie gdzie nie korzystamy z gazu wogole ,.To jest jedno wielkie nieporozumienie ,naciąganie klientów,nigdy więcej nie podpisałbym umowy z tą firmą.

22.08.2022 16:18

Chętnie, oczywiście bezpłatnie, pomogę w sporach z amerigas, proszę pisać: [email protected]
    Firma hanex

08.03.2022 07:07

Zapraszam do grupy ceny gazu w butli 11kg https://www.facebook.com/groups/667914317967240/?ref=share

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AmeriGas Polska?

02.02.2022 13:05

Czy AmeriGas Polska Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?
    HR

02.02.2022 15:32

Bardzo dziękujemy za nadesłane zapytanie. Jesteśmy otwarci na współpracę ze studentami. Prosimy obserwować naszą stronę w zakładce Kariera oraz profil na Linked Inn. Pozdrawiamy
    Bożena

10.11.2021 17:57

Czy jest tutaj ktoś kto przeszedł drogę przez mękę i udało mu się rozwiązać umowę z tą firmą. Proszę może ktoś mi podpowie bo nie stać mnie na gaz za prawie 1000 zl miesięcznie. A miało być tak pięknie... Tak kłamać dwoje emerytów..

11.11.2021 17:12

proszę podać swój adres mailowy
    Stanley 52

30.12.2021 13:21

Bardzo współczuję. Ja tą drogę przez mękę przeszedłem parę lat temu.Teraz jestem już wolny.Nigdy więcej !!!!!!!!!!!!takiego złodziejstwa świat demokratyczny nie widział.

07.09.2021 18:45

Pazerność, pazerność i jeszcze raz P A Z E R N O Ś Ć. Zero empatii wobec klienta
    ania

29.10.2021 10:21

niby tak, ale nie zawsze sprzedają dostawcy czysty propan...nie będę pisać nazw firm, które miały problemy w ubiegłym roku, ale było ich kilka. Dodatkowo jest gaz z normą EN i bez tej normy. Może mieć więcej siarki, albo mniej, może mieć więcej propanu albo mniej mieszanka propan-butan... a na końcu może ktoś zatankować na papierze 1000 litrów a w rzeczywistości 950 ... Gaz LPG nie jest najtańszym rozwiązaniem, jest alternatywą dla ziemnego - i taka jest prawda... a na dzisiaj gaz jest głównie z morza - czyli nie od Ruskich ..
    hanka

30.12.2021 12:40

popieram to nie ludzie tylko roboty bez jakiejkolwiek empatii!
    Niezadowolony klijent

27.12.2021 17:45

Zacznijmy od chistori która powtarza się 4rok z rzędu a firma nic z tym nie robi . 4 lata tem jeden dzień przed wigilia przyszły mrozy -14 po czym ogrzewanie przestało ogrzewać po rozmowie telefonicznej według ustaleń matematyczno-kompoterowych gazu ma starczyc jeszcze na miesiąc. Jak się okazuje pan z działu technicznego każe mi polewać reduktor przy butli bo to on zamarzł, polewam go 40min gorącą wodą z czajnika nic to nie dało piec nie odpalał po 4 dniach zimna i ogrzewania farelkami przyjechał technik do zbiornika i stwierdził brak gazu. I tak 3 lata tak samo się stało w tym roku przyszły mrozy i gazu zabrakło ale w 2 dzień świąt poruszone niebo i ziemia na infolinię zadzwoniłem to nie pracują zadzwoniłem na telefon awaryjny 24 to pani mi powiedział że to nie jest zagrożenie życia i ona nic nie może więc jak zacząłem krzyczeć Pani nagle powiedziała że zrobi wyjątek i polaczy mnie z Panem inżynierem. Acha zaznaczam że zdzwonilismy 2 tyg wcześniej przed świętami aby dostarczyli gas żeby nie powtórzyła się sytuacja jak wcześniej oczywiście firma olała temat bo jak się przyznała później przez tel nie byliśmy klientem który na już potrzebuje dostawę. Pan inżynier starał się pomóc jak tylko może kazał polewać reduktor robiłem to znów po wysłaniu zdjęć zegarów przy butli pań inżynier stwierdził że nie ma gazu w butli , oczywiście po tel w dzień pracujący pan informuje mnie ze coś z piecem musi być a więc dzwonie po specjalistę od pieca on zaś mówi No że piec nie będzie działał ją się pytam dla czego a on w spokoju odparł że "żeby piec działał to potrzebuje gazu którego tutaj nie ma". Więc dzwonie do AmeriGas i tam się zaczyna akcją od kolegi do kolegi i tak przez 4h wkoncu dzwoni do mnie pan który mówi że jest osobą decyzyjna i kompetentną więc przedstawiam mu sytuację a on mi znów że program wyliczył im że przez święta spokojnie starczy gazu ja mu odpieram że 4rok z rzędu nie starczyło i co on na to zrobić Pan spokojnie powiedział że najszybciej gas gdzie za 3 dni a na dworze w nocy -16 ,pytam dlaczego za 3 dni jak ja gazu nie mam już a pan mówi że ciężarówka się zepsuła to ja mówi że mogę załatwić dostawę gazu od kogoś innego wystarczyło by 200kg czy tam litrów i wtedy będę spokojnie czekał aż dostarcza swój gas na to pan mi mówi że mogę tak zrobić ale oni i tak mi wystawia fakturę za zatankowany gas czyli wychodzi że zapłacę za dostawę z innej firmy i od Amerigas za to że sobie załatwiłem 200kg dostanę fakturę na 200kg No to jest masakra jakaś. Prosząc o numer do kogoś wyższego zostaję zbawiony pod pretekstem że szef nie jest od tego i to on jest osobą decyzyjna po chwili dalszej się okazuje że on nie może podjąć żadnej decyzji. Faktury z AmeriGas są tak drogie że szkoda mówić a jakość gazu jak obsługa klienta jest tragiczna zostaję jeszcze na 2 dni bez gazu bo im 4 rok z rzędu komputer mówi że mamy odpowiedzią ilość gazu a w zbiorniku jest tak mało że prawie nic . Firma oczywiście próbuje się wymigać od konsekwenci swojego błędu przypominam 2 tyg przed 24.12 prosiliśmy o dostawę gazu i otrzymaliśmy odpowiedź że dobrze zatankujemy przed świętami. I oczywiście nic i teraz same problemy . Nie polecam AmeriGas jest to najgorszy dostawca z jakim.moglem.sie spotkać beznadziejna jakość gazu usług i obsługi kkijenta w Horendalnie wysokich cenach oczywiście przy zawieraniu umowy wszystko obiecują złote góry a jak przychodzi co do czego to infolinia jest od pon-pt od 7 do 17 a w weekendy radź sobie sam . Oczywiście z dniem dzisiejszym wypisuje wypowiedzenie umowy z firmą AmeriGas ta firma nie powinna wogole istnieć na rynku Polskim bo nie wiem jak jest za granicą naszego kraju. Nie polecam a w ręcz przestrzegam przed tą firmą

28.12.2021 16:47

Miałem podobną sytuację kilka lat temu, środek zimy, brak gazu, bowiem czujnik na butli nie przekazał informacji do amerigas. Gaz w tzw. trybie ekspresowym dostarczyli po kilku, czy kilkunastu dniach, które przetrwaliśmy dzięki temu że mam kominek i kupiłem kilka urządzeń grzewczych na prąd. Podobnie najgorsze doświadczenia z tą firmą.

28.12.2021 16:58

Choć trudno pojąć o co chodzi to jednak opinie negatywne o tej firmie nie zaskakują mnie ani trochę. Sam doznałem ich arogancji i bezdusznego podejścia, więc popieram krytykę w całej rozciągłości
    polo

26.10.2021 15:06

dlaczego 10kg gazu a nie 11 kg w butli
    Pracownik:)

06.07.2021 22:04

Bardzo polecam prace w Amerigas. Firma daje ogromne możliwości rozwojowe. Pracuje pare miesięcy na recepcji i mnóstwo nowych rzeczy się nauczyłam. Czerpie satysfakcję i radość z codziennych zadań i wyzwań :) Dodatkowo w firmie panuje niesamowita atmosfera - wszyscy są życzliwi i bardzo pomocni- atmosfera jest domowa , idealna:)
    Ciek

07.07.2021 19:02

Jak inne recepcjonistki za parę miesięcy znadzesz ogromne szanse rozwoju poza strukturami firmy he he
    Srek

07.07.2021 21:04

No i już wiadomo że nie pracujesz tam bo pieprzysz głupoty. Idź pobiegać, nakrzycz na kogoś i będzie ci lepiej.

Kontakt - AmeriGas Polska Sp. z o.o.

Modlińska 344 03-152 Warszawa

NIP:7290207769

Branża główna: Salony i sprzedaż samochodów
    @Dorota

06.07.2021 11:35

Cena gazy wzrosła o prawie 50%. Czytajcie opinie . Nie polecam tej firmy. Ciekawe jak z rozwianiem umowy. 3 miesieęczny okres wypowiedzenia???
    Anna

15.06.2021 07:14

Dzień dobry, na stronie AmeriGasu w zakładce kariera widnieje informacja o możliwości rozwoju. Jak to wygląda w praktyce? :) Chodzi o rozwój osobisty czy również zawodowy (awans)? Jak często i jakich można spodziewać się organizacji szkoleń/kursów pracowniczych?
    Sylwia

17.06.2021 17:35

Szkolenia rozwój zapomnij jesteś prostym trybikiem masz robić od kreski do kreski co ci karza i nie dyskutować to typowa praca dla miernot bez perspektyw no ale nie którzy to lubią
    Ktoś

18.06.2021 09:17

Jak masz takie doświadczenie to pewnie dlatego że nie chciało ci się uczyć i trzeba zap…. . A teraz zapamiętaj, KAŻĄ tak jest poprawnie.
    Klient

04.06.2021 09:44

Zerwanie umowy, wykup butli na własność. Jak wyglada to od strony AmerGas? Proszę o opinie. Pozdrawiam

04.06.2021 22:21

Firma zrywa umowę próbując mnie obarczyć winą że podobno za mało kupuję gazu. Pewnie kupowałbym więcej, nie oszczędzał, nie bawił się w rozpalanie kominka ale gaz musiałby być w normalnej cenie. Tymczasem firma stosuje zdumiewające praktyki. Gaz jest na rynku po 1.50-1.60 za litr a oni chcą mi go sprzedać po 3.60. Za komuny taka praktyka podchodziła pod paragraf spekulacji zagrożony w latach pięćdziesiątych nawet KS-em. Obiecywali ustami pełnomocnika że po 10 latach zbiornik stanie się moją własnością. Co prawda wtedy firma nazywała się PROGAS-EUROGAS ale co mi do tego. Po prostu mnie oszukali. Dziś żądają 3000zł zwrotu za montaż instalacji 15 lat temu. Przecież wtedy płaciłem za tę instalację coś koło 1200 zł. Proponowali mi odpompowanie gazu ze zbiornika za 700 zł a dostawca nowego zbiornika zrobił to za darmo ciesząc się że ma nowego klienta. Żądają ponad 600 zł za demontaż zbiornika choć zdemontowała go i przygotowałą do transportu firma która przywiozła nowy zbiornik. Nie chce mi się dalej gadać. To po prostu P O R A Ż K A
    @Grzesiek

05.06.2021 08:45

Dzięki za odpowiedz, jak mogę się z Tobą skontaktować?

11.03.2021 09:51

Jak długo trwa proces awansu w AmeriGas Polska Sp. z o.o.?
    AmeriGas Polska Sp.zo.o.

11.03.2021 13:01

Dziękujemy za pytanie. Do każdego pracownika podchodzimy indywidualnie. W związku z tym nie jesteśmy w stanie określić procesu awansu w postaci czasu. Więcej informacji mogą Państwo uzyskać kontaktując się z działem HR mailowo na adres: [email protected]
    bodek

22.02.2021 09:09

Warunkiem podpisania umowy z mojej strony był fakt, że firma nie dawała minimalnego zużycia gazu.. Przedstawiciel utwierdził mnie w tym przekonaniu. Lecz niestety zostały naliczone dopłaty. Czyli zostałem (usunięte przez administratora) ,
    Klient

17.09.2020 09:34

Posiadam umowę na stała cenę gazu która jest przedłużana co roku- cena za metr3 16.97 zł. Umowa licznikowa, czy rozniez Państwo maja takie ceny gazu ? czytam ze są dużo niższe, nie rozumiem dlaczego moje są tak wysokie.
    Radosław

10.02.2021 08:02

to bardzo ciekawe, mimo spadku ceny surowca ja otrzymałem podwyżkę o 30%, na infolinii usłyszałem że jak mi nie pasuje to przecież nie muszę włączać ogrzewania, coś w styli "taki mamy klimat". Już czekam żeby się od Was uwolnić a podpisanie umowy uważam za największy błąd. Dostałem 18 letni zbiornik, który już zaczyna korodować, z dokumentacją też był problem podczas odbioru UDT.
    grzesiek

12.02.2021 18:59

Życzę powodzenia. Ja już uwolniłem się od tej tzw firmy. Dzięki temu zakupy na wolnym rynku stały się przyjemnością, ostatnie tankowanie gazu w lipcu 2020 w cenie 1,37 zł/litr. Nie bez znaczenia jest komfort psychiczny. Bowiem nie jesteśmy skazani na takie firmy jak amerigas. Mamy prawo wyboru. Pozdrawiam
    Grażyna

04.02.2021 11:56

Witam czy ktoś się orientuje jak zabraknie mi gazu w butli czy mogę domagać odszkodowania że strony amerigaz bo jeszcze mam na parę dni gazu i będę zmuszona siedzieć w ziemnym płacze za wszystko ponoć nie mam się kierować za gazem za parę dni mi się skończy i co mam zrobić w tym przypadki w umowie piszą tylkokliencie ale o sobie nic nie piszą ja przez ich niedopatrzenie będę siedziała w ziemnym dzięki z góry za informację
    POSZKODOWANA

15.12.2020 12:59

Firma AmeriGas jest firmą bardzo niewiarygodna. Zostałam oszukana na 1500,00 zl . Niesłusznie zostałam obciążona kosztami za podwójny projekt przyłączenia gazu mimo że ich projektant Sławomir Miszczak wykonał go na mapce nie aktualnej na dany dzień. Nie poinformował mnie o tym tylko przesłał do starostwa. Starostwo prosiło tylko o dokonanie aktualnych danych na tej mapce. Projektant Sławomir Miszczak zażądał nowej mapy i obciążył mnie kosztami ponownie .Pracownik AmeriGasu stwierdził po interwencji z mojej strony w sprawie płatności , że ich projektant nie ma obowiązku znać się na mapie do projektów. Takich fachowców zatrudnia Amerigas, którzy za zadanie mają tylko zbierać pieczątki do projektu i za to biorą 1200,00zł.Ich handlowiec Robert Komasiński sam napisał mi że to jest poprawa projektu. Przedstawiciel Firmy Amerigas twierdzi że mimo iż projekt został tylko poprawiony to za "zbieranie pieczątek" na nowo (tj. podpis straży, itp.) koszty ponosi się jak za nowy projekt. Oświadczenie odstąpienia od umowy, mimo iż nie została rozpoczęta instalacja zbiornika, skutkuje obciążeniem ogromnymi kosztami na rzecz klienta bez jakichkolwiek informacji ze strony firmy AmeriGas. Do tej pory nie spotkałam się z tak lekceważącym stosunkiem wobec klienta mimo, że pracuje w dużej firmie handlowej.
    poszkodowana

18.12.2020 09:38

wycofuję swoja opinię gdyż umieściłam tam osoby które nie są zatrudnione w tej firmie oraz są bardzo kompetentne w swojej działalności
    oszukana

02.08.2020 14:23

To jest bardzo oszukańcza firma i pełna fałszu, pomimo ogólnej obniżki cen gazu, amerigas podniosła mi o 30% cenę gazu tłumacząc, że oni są po za prawami państwa i mają swoje cenniki na cenę gazu, a teraz otrzymałam fakturę i okazało się ,że została mi naliczona cena opłaty licznikowej, o której nie mam nic w umowie, co powoduje ,o 60% wyższe rachunki.

16.12.2020 10:18

Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie przykro czytać krzywdzące opinie, które nie znajdują poparcia w rzeczywistości. Informujemy, że opłata jest opisana w Par. 7.2 Umowy, na stronie 3. Oczywistą rzeczą jest podwyżka naszego produktu w sezonie zimowym. Można to zaobserwować na notowaniach e-petrol. W taki sam sposób traktowani są klienci wszystkich firm z naszej branży. Jest to związane z wyższymi kosztami zakupu gazu na rynku. Po więcej informacji lub wyjaśnień zapraszamy do kontaktu z naszym działem obsługi klienta. Dziękujemy.

16.12.2020 10:23

Szanowni Klienci, Ponownie informujemy, iż portal GoWork przeznaczony jest wyłącznie do dyskusji związanych z zatrudnieniem. Dziękujemy.

24.11.2020 14:47

Czy pracownicy w AmeriGas Polska Sp. z o.o. dogadują się między sobą?
    AmeriGas Polska

24.11.2020 15:29

Bardzo dziękujemy za pytanie. Biorąc pod uwagę bardzo niski wskaźnik retencyjny w naszej firmie, oraz fakt iż większość pracowników spotyka się prywatnie, po godzinach pracy, jesteśmy skłonni stwierdzić, że nasi pracownicy dobrze się czują w swoim towarzystwie.

02.11.2020 11:42

Polityka cenowa tej firmy to totalne nieporozumienie. Jasne że decydując się na ich zbiornik trzeba się liczyć z wyższą ceną gazu ale na Boga nie o 150-220%. Jeśli na wolnym rynku gaz kosztuje teraz /czyli październik 2020/ ok. 1.8-2.0 brutto to jestem gotów zapłacić zań 2.5-2.8 ale firma chce mi go sprzedawać po 3.60, motywując że mało biorę gazu. (usunięte przez administratora). Jakby obniżyli cenę do wspomnianych 2.5-2.8 zł/litr to nie musiałbym oszczędzać, ogrzewać dom kominkiem i brałbym go zdecydowanie więcej i częściej. Ponad 150 lat temu niejaka Izabella Łęcka spytała niejakiego Wokulskiego czemuż to u niego taniej niż w sąsiednich sklepach. Wokulski odpowiedział że mądry handel nie polega na wysokiej marży lecz na ciągłym i dużym obrocie towaru. Najwyraźniej firma zatrudnia pracowników którzy mimo upływu 150 lat nie pojęli tej prostej prawdy i sądzą że są cwani montując czujniki poziomu na zbiornikach. Polak potrafi dać sobie radę nie z takimi przeszkodami, a PAZERNOŚĆ to bardzo brzydka ale i (usunięte przez administratora) przypadłość u handlowców

03.11.2020 15:53

Nie chcę Pana irytować, ale ostatnią cenę jaką otrzymałem na wolnym rynku z dnia 5 października to było 1,51 zł/litr. Nie znam ceny aktualnej, jednak w całości zgadzam się z Pana opinią na temat tej firmy, pompatycznie zwanej "amerigas", pozdrawiam i dużo zdrowia

04.11.2020 17:52

Szanowni Klienci, Ponownie informujemy, iż portal Go Work służy do dyskusji wyłącznie w tematach zatrudnienia. Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta aby otrzymać informacje dotyczące umów handlowych. Dziękujemy
    Praca zdalna po COVID19

15.07.2020 10:27

Czy zatem praca z domu zostanie z nami na zawsze jak COVID się skończy? Ale nie jako benefit, tylko jako normalna praktyka.

17.07.2020 13:48

Dziękujemy za przesłane zapytanie. Obecnie wprowadziliśmy drugą fazę powrotów do biura. Cały czas monitorujemy informacje dotyczące pandemii covid-19. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć rozwoju sytuacji, co oznacza, że nie jesteśmy w stanie określić jak dokładnie będzie wyglądać nasza praca. Czekamy na moment aż sytuacja pandemiczna będzie wygasała. Wtedy podejmiemy odpowiednie decyzje.

14.07.2018 11:45

ROMEK

04.12.2019 14:48

JEDNO WIELKIE OSZUKIWANIE MIAŁEM UMOWE 5,68 ZA GAZ NAGLE ZAKONCZYŁA SIE UMOWA PROMYCYJNA PRZYSZEDŁ MI ANEKS NA ZMIANE STAŁEJ CENY NA 10,43 I POPROSTU ZAPOMNIAŁEM ODESŁAC JA(usunięte przez administratora)OBOWIAZUJE CENIK JAKIS TYLKO Z CENIKA TO CENA GAZU JEST 25 ZŁ ZA METR (usunięte przez administratora) W BIAŁY DZIEN ALE KONSULTANT JAKIS SLIMAK BEDZIE MI WMAWIAŁ ZE CENY GAZU IDA W GORE TO 2ZŁ 3 ZŁ A NIE 20ZŁ ZA1METR JAK NAJDALEJ
    Wkurzona

07.07.2020 16:56

Zapytałam w Amerigas o cennik, na który się powołują. Okazało się, że cennika nie istnieje! Każdemu dają cenę jaka chcą, przeważnie podnoszą co roku cenę o 30-40 %.
    Natalia

18.03.2020 20:57

Czy sytuacja się już w firmie uspokoiła?
    opi

09.04.2020 10:34

Oferujemy wygodne miejsce przy burcie galery, luksusowe kajdany symbolizujące przywiązanie do firmy, dostęp do wiosła współdzielony z dwojgiem współpracowników oraz nieograniczoną liczbę batów na plecy Oczekujemy umiejętności pracy w zespole synchronizowanym za pomocą bębna.

Zostaw merytoryczną opinię o AmeriGas Polska Sp. z o.o.