Securitas Services

Katowice, Cybernetyki 21

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 68 ocen.

Securitas Services
2 68 6 1

Opinie o Securitas Services

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Marta

@anonymous, napisałeś, że sytuacja zaczyna się poprawiać, możesz powiedzieć co konkretnego masz na myśli? Jesteś pracownikiem Securitas Services? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć u tego pracodawcy: rodzaj umowy, wynagrodzenia, premia, godziny pracy? Drodzy użytkownicy forum, rozumiem, że opinie o pracy, czy pracodawcy mogą być różne ale przekazujcie je w sposób merytoryczny i kulturalny oraz nie obrażający nikogo - regulamin GoWork dokładnie określa zasady, jakie panują na forum, zachęcam do przeczytania ( https://www.gowork.pl/regulamin ).

anonymous
@Marta 19.09.2018 12:27

Nie pracuje tam już, ale moja wypowiedz odnosiła się do ogółu dla rynku OOiM. Jeszcze nie tak dawno, a bodajże 3 lata temu, górną stawką na jaką można było liczyć w strukturach takich firm na stanowisku pracownika podstawowego było 7-8 zł. W tym roku spokojnie można otrzymać stawkę w wysokości nawet do 14zł(średnio 12zl/h), co daje wzrost średniej wynagrodzenia o +/- 40%. Oczywiście rozmawiamy tutaj o pracownikach niewykwalifikowanych. Czy są premie-nie wiem, kiedy ja pracowałem to dla POF liniowych nie było. Forma zatrudnienia-umowa zlecenie odchodzi w niepamięć.Coraz cześciej spotykamy się (nie tylko w ochronie) z formą zatrudnienia na podstawie umowy o prace. W Securitas można otrzymać umowe o prace, ale niestety na godziny nadloczbowe zostaniemy zatrudnieni w oparciu o umowe cywilnoprawną podpisaną z inną społką co pozwala pracodawcy "wyminąć" wynagrodzenia z tytułu godzin nadliczbowych. W wieku obiektach normą jest, że POF robią po 270h, w tym wypadku jeżeli zatrudnienie miało by miejsce tylko w oparciu o umowe o pracę, pracodawca byłby zobowiązany wypłacić takiej osobie około 102h nadliczbowych, a jak wiemy to całkiem sporo:)

Filip

Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może ktoś podpowie czy warto aplikować?

anonymous
@Filip 31.07.2018 15:41

Warto jeśli interesuje Cię praca w ochronie.Firma jest fajna tylko problemem jest m1 czeladź gdzie ciągle są braki bo każą tam ludzia jeździć po 13h na rowerze na parkingu przez co człowiek nie może czasem normalnie dniowki na swoim obiekcie zrobić bo Cię tam ściągają.Ogolnie pchaj się na obiekt przemyslowy bo kasa ta sama A siedzisz. Obiekt watt spoko bo tam jest siedzenie i pisanie samochodów nic więcej No ni patrzysz w kamery może trochę nudno ale lepiej tak niż łazić 12h.Ew. obiekty magnetti, też p4zemyslowka ale praca ciekawsza, chodzisz na kontrolę zaladunkow itd

anonymous
@anonymous 02.08.2018 08:01

A no i różnica w godzinach bo na m1 zrobisz godzin 280 A na przemyslowym 180 maks 190

Nie cieć.
@anonymous 02.08.2018 08:02

Jak nie masz rozeznania to nie pisz bzdur że na obiektach przemysłowych maksymalna ilość godzin to 190 godzin.

anonymous
@Nie cieć. 05.08.2018 03:25

A to może jest inaczej? Może trafiłeś na obiekt gdzie było więcej bo uwierz mi że co jak co ale rozeznanie w godzinach pracowników w tej firmie mam xd swoja wypowiedź oparlem o obiekty które znam...

Nie cieć.
@anonymous 06.08.2018 08:20

No cóż ja również od 3-ch lat mam doskonałe rozeznania co do godzin pracy. Etat plus zlecenie np. 200 godz. to kwota +/- 2000 zł netto mając rodzinę, dzieciaki będziesz pracował ? Cieciowanie jest dobre dla osób mających dwie "lewe ręce" lub inne dochody np. rencista, emeryt.

anonymous
@Nie cieć. 06.08.2018 14:48

Owszem ja tego nie neguje, tematem była ilość godzi na obiektach. Czy bym robił za 2tys mając na utrzymaniu rodzinę?oczywiście że nie, ale myślę że jeżeli ktoś ma taka sytuację to nie będzie rwal się do pracy w ochronie za 2tys.

Nie cieć.
@anonymous 07.08.2018 07:39

Sorry cieciowanie jest jak każda inna praca tylko jest jedno w tych strukturach jest okradanie pracownika na co wskazują uzasadnienia orzecznictwa powołanego przez ze mnia.

anonymous
@Nie cieć. 07.08.2018 14:55

To o ci wlasciwie chodzi człowieku? Bo piszesz tak że nie da się Ciebie zrozumieć.

Nie cieć.
@anonymous 07.08.2018 20:16

I vice versa vide orzecznistwo sądów.

anonymous
@Nie cieć. 08.08.2018 20:09

Ja pierd...dobra nie ważne strata czasu.

anonymous
@Nie cieć. 08.08.2018 20:09

Katastrofa najpierw"cieciowanie dla (usunięte przez administratora) " potem "cieciowanie jest normalna praca" pisze to gość o nicku nie ciec, sądząc po wypowiedziach to jesteś strasznie sfrustrowany...btw zakładam że kolega z orzeczeniem ale niepelnosprawnosci w papierach wbite O1U najpewniej sądząc po wypowiedziach

Nie cieć.
@anonymous 09.08.2018 04:45

Po pisowni i podniesionej adrenalinie wynika że posiadasz ten stopień niepełnosprawności ( może 02-U ? )a on oznacza: 01-U – upośledzenie umysłowe, nazywane dziś raczej niepełnosprawnością intelektualną. W klasyfikacji zaburzeń rozwoju intelektualnego najczęściej używa się kryterium IQ w skali Wechslera, gdzie ze względu na ww. kryterium rozróżniane są trzy rodzaje upośledzenia: lekkie, umiarkowane i znaczne. Czym innym jest jednak medyczna klasyfikacja zaburzeń rozwoju intelektualnego, a czym innym orzekanie o niepełnosprawności lub stopniu niepełnosprawności. Upośledzenie umysłowe zostanie więc orzeczone osobom, które w skali Wechslera mają stopień umiarkowany lub wyższy.

anonymous
@Nie cieć. 09.08.2018 14:08

Ty to jednak 12U i nie zgapiaj ode mnie przygłupie,kopiujac wikipedie jak niepotrafisz sam riposty wymyślić to już...zresztą pomijam ten temat brak mi słów.Niee ja się nie denerwuje w tej firmie z takich jak ty to walilem na sniadanie także nie jesteś dla mnie żadnym ewenementem ani wyzwaiem. Szukasz kolego atencji to zapisz się nie wiem do jakiegoś klubu na szachy albo wybierz ogrodnictwo, wycisz się i postaraj się osiągnąć w życiu coś więcej niż jak ty to nazywasz cieciowaniem, nie siedzeniem i atakowaniem ludzi na forum. Druga sprawa po nockach posty wstawiasz-na którym obiekcie można tak się w nocy bawić co?

anonymous
@Nie cieć. 09.08.2018 14:08

A jeszcze jedno skoro mi adrenalina skacze (nie wiem skąd te wnioski chyba poprostu opinia zabolala)to opuszczam to forum.Nie spodziewałem się że zaatakuje mnie jakiś sfrustrowany ochroniarz bez wyksztalcenia (widać bo twoim toku myślenia żeś niezbyt blyskotliwy)czepiając się do kazdego hahaha masakra.Aaa tak tak miałem adrenalinę ostatnio bo tobie odpisuje już poprostu z nudów albo na kiblu także tyle w temacie. Dwie wskazówki na przyszłość bo kiedyś trafisz na kogoś gorszego niż ja ale w realu. -nie madruj się tak Bo widać że nad opinia musisz troooche pomyśleć A i tak ci nie wychodzi, więc w wymowie pewnie tragedia - nie baw się telefonem w pracy hahaha Narazie pajacyku przykro mi ale szkoda czasu na takich upośledzonych:*

Anonim
@Nie cieć. 09.08.2018 14:08

Btw-na szybko wyrwalem na dowidzenia jeden lepszy twój moment, co bys nie mowil ze wymyslam. Zastanow sie nad skladnia, na co wskazuje twoj styl pisowni bo nawet nie chce wiedziec jak sie wyslawiasz.Bye."praca tylko jest jedno w tych strukturach jest okradanie pracownika na co wskazują uzasadnienia orzecznictwa powołanego przez ze mnia".

Nie cieć.
@Anonim 09.08.2018 18:53

Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna - Stephen King

anonymous
@Nie cieć. 09.08.2018 21:52

Cieszę się że masz taki dystans do siebie i masz odwagę na samokrytykę, lepiej bym twojego zachowania nie ujął. :)

Nie cieć.
@anonymous 09.08.2018 23:09

Tak krótko i na temat jesteś okazem ciecia a on jest nie reformowalny. Pozdrawiam

Storm
@Nie cieć. 10.08.2018 19:48

Ale jaja poczytałem se te wypowiedzi to ty facet naprawdę masz coś z głową na serio nie żeby coś ale idź się lecz hahah

anonymous
@Storm 11.08.2018 08:23

No to ze to jest (usunięte przez administratora) to chyba widac od razu...

Były Securitasek 1
@anonymous 15.08.2018 00:15

Panowie Wasz poziom inteligencji graniczy z rynsztokiem no cóż cieć to cieć.

anonymous
@Były Securitasek 1 16.08.2018 16:04

Just like you :)

anonymous
@Były Securitasek 1 16.08.2018 16:04

Ciec to ciec...no nie mierz wszystkich swoja miara

anonymous
@anonymous 15.08.2018 00:15

Baranie naucz się trochę polskiej pisowni.

anonymous
@anonymous 09.08.2018 18:40

"z takich jak ty to walilem na sniadanie także nie jesteś dla mnie żadnym ewenementem ani wyzwaiem" chyba własne przyrodzenie .

anonymous
@anonymous 19.08.2018 06:03

Dokladnie tak, glownie ze smiechu jak slyszalem jakie macie pensje w stosunku do ilosci godzin hahahahah

anonymous
@anonymous 19.08.2018 05:59

A co?Nie chcialo sie uczyc, jezykow obcych sie nie zna to trzeba smigac po linii kas za 10/h przez 240h w miesiacu hahaaha i kto jest baranem stulejarzu hahahahaha

anonymous
@anonymous 19.08.2018 14:10

Sorry "geniuszu" każdy zna polską łacinę a znasz takie przysłowie:'Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.' . Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia psychicznego "666"

anonymous
@anonymous 23.08.2018 14:26

Gdzie widzisz geniuszu polska lacine hahaha ahhh jak ja uwielbiam cisnac takich patalachow i patrzec jak potem z kupa w majtach sie dwoja i troja na tym forum zeby wymyslec cos pseudo inteligentnego hahaha owszem znam takie przyslowie ale uwazam ze trzeba byc naprawde idiota zeby cie pokonal idiota.to powiedzenie sluzy tylko takim wlasnie ludzia ktorzy sa za glupi zeby wymyslec jakis mocny kontrargument tudziez riposte cos jak "pieniadze szczescia nie daja", glupota ktora mowi sie biednym zeby nie bylo im smutno. Dziekuje i wzajemnie papa:*

E tam .
@anonymous 23.08.2018 20:59

Najpierw naucz się pisać poprawną polszczyzną lub wróć do szkoły podstawowej , mamy m-c wrzesień także jeszcze zdążysz się zapisać do pierwszej klasy natomiast jeżeli cierpisz na dysleksję to masz problem. Czytając Twoje wypociny ktoś miał rację iż z idiotą się nie dyskutuje.

anonymous
@E tam . 19.09.2018 00:05

Za takim jak ty, to na pewno nie ma co w dyskusję wchodzić. Właśnie takowe patałachy jedyne co potrafią-przyczepić się do pisowni, bo żadnych innych merytorycznych argumentów nie są w stanie przedstawić. W odpowiedziach do połmozgów, pisanych na szybko w kiblu, nawet mi się nie chce dbać o pisowanie, bo szkoda energii na to. BTW polonisto-przed "iż"dajemy przecinek, mam nadzieje ze na pierwsze zajęcia w gimnazjum dla dorosłych jesteś przygotowany? Zapewne sobota tudzież niedziela się odbywają :)

Ryszard

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na poprawę warunków finansowych w firmie?

anonymous
@Ryszard 24.08.2018 21:23

Niestety, moim zdaniem rynek w branzy ochrony osob i mienia, troszke kuleje w polsce ale mimo wszystko sytuacja zdaje sie poprawiac wiec byc moze sa jakies szanse.

Marta

@anonymous, z Twojej wypowiedzi można wnioskować, że umowa jest o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy a nadgodziny są już rozliczane na umowę zlecenie? A jak wygląda system czasu pracy? Czy firma ma jakiś system premiowy, benefity pozapłacowe oraz socjal? @Nie cieć, napisałeś, że bardzo dawno temu ochrona miała swój prestiż, możesz powiedzieć co konkretnego masz na myśli? Jak według Ciebie wygląda atmosfera, relacje z przełożonymi, przygotowanie do pracy?

dociekliwy
@Marta 09.07.2018 15:46

jeżeli pracodawca ma podpisaną z Tobą umowę o pracę to musi się za nadgodziny rozliczać w ramach niej. w przeciwnym razie łamie prawo. Co ciekawe była już sprawa sądowo którą powód (były pracownik firmy ochroniarskiej) wygrał. polecam poszukać w google "rozliczanie nadgodziny umowa zlecenie" http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/993185,zlecenie-a-wynagrodzenie-za-nadgodziny.html

anonymous
@Marta 09.07.2018 15:46

Kandydat z orzeczeniem o niepełnosprawności z odpowiednią aparycją może liczyć na umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu z wynagrodzeniem minimalnym jak również umowę cywilno prawną z wynagrodzeniem 13,5 zł/h. Wynagrodzenie umowy zlecenia jest pochodną godzin wypracowanych ponad normę czasu pracy w danym miesiącu. Komentujący piszą o 200 godzinach, normą są przypadki 240 a nawet 300 godzin w miesiącu i mimo to można spotkać się z stwierdzeniem „mam ponad stan zatrudnionych, trzeba być elastyczny, firma potrzebuje”. System premiowy, benefity pozapłacowe, godziny nadliczbowe oraz socjal (na „karpia” nawet brak funduszu) należy włożyć między bajki. Kiedyś praca w ochronie nie była dla każdego obecnie jest powszechnością przez co utraciła prestiż. Szefów niektóry obiektów jak również autor komentarza z dn.05 lipca br. przypomina osoba Stanisława Anioła z serialu pt. Alternatywy 4. W nawiązaniu do atmosfery już na ten temat pisałem natomiast jeżeli to co piszą inni jest nonsensem to w każdej bajce jest trochę prawdy.

Nie cieć.
@dociekliwy 17.07.2018 14:58

Artykuł godny uwagi. Wyrok Sądu Okręgowego w Łodzi, sygn. akt: VIII Pa 93/16

Nie cieć.
@dociekliwy 17.07.2018 14:58

Warto poczytać VIII Pa 47/17 - uzasadnienie Sąd Okręgowy w Łodzi z 2017-06-12

Nie cieć.
@dociekliwy 17.07.2018 14:58

Orzecznictwo w tematyce umowa o pracę a umowa o pracę http://www.orzeczenia.ms.gov.pl/similardocs/$N/152510000004021_VIII_Pa_000093_2016_Uz_2016-10-24_001

Nie cieć.
@Nie cieć. 18.07.2018 12:05

Sorry ma być umowa o pracę a umowa zlecenie godziny nadliczbowe.

anonymous
@Marta 09.07.2018 15:46

Tak napisałem.nie wiem kto tam się podpial pode mnie ale też ma rację. Owszem dla.kazdego kto jest zatrudniony w oparciu o umowę o pracę jasnym jest że w pełnym wymiarze czasu pracy po przekroczeniu np.tych 160h powinien mieć nadgodziny ale tak nie jest wystarczy zwrócić uwagę na jedną zasadniczą kwestię, mianowicie są dwie umowy i nikt nie może zarzucić że to jest złamaniem przepisów BO jedna umowa jest z securitas polska a druga z securitas Services więc pracujecie teoretycznie w dwóch firmach w praktyce w jednej ale jeżeli jedzie się na 2 umowy to nadgdzoiny są rozliczane tylko w stosunku do jednego pracodawcy to chyba jasne.co do benefitow nie wiem nie pracowałem na linii z tego co wiem to karty multisport wiem że dowódcy obiektów mają też możliwość zarekomendować pracownika np.na kurs kwalifikowanego pracownika ochrony.za taki kurs firma poniesie koszta ale osoba która się zgodzi na te warunki będzie musiała podpisać umowę lojalnościowa, o ile dobrze pamiętam chyba tam na rok jest.pozdrawiam

zadowolony z pracy

M1 Czeladź, dobra obsada dowódców, szef ochrony w porządku gość. Chcesz zarobić pracujesz, godziny wiadomo swoją drogą - praca nie dla byle kogo, trzeba to lubić i przychodzić do pracy z pozytywnym nastawieniem, szukać w tej robocie zalet nie wad, bo inaczej się długo nie pociągnie. Duża rotacja pracowników, ale to się nie zmieni, bo większość chciała by odrazu stanowisko kierownicze z pensją dyrektora za nic nie robienie. Duża możliwość rozwoju szczególnie dla tych, którzy chcą się rozwijać i planują w tej branży pracować jak najdłużej. Pracownicy też jak najbardziej w porządku tyle, że dość często trafia się ktoś kto po prostu się nie nadaje, tłumaczysz mu coś x razy a on i tak nie pojmuje najprostszych rzeczy. Ktoś coś pisał o mobbingu? Śmiech, po prostu nie dają sobie wejść na głowę, a jak naprawdę nie jesteś stworzony do tego typu pracy to dają Ci do zrozumienia, żebyś nie zajmował miejsca młodym, którzy oddają serce na pasażu, czy też parkingu. Wracam do tej firmy, nowy obiekt, nowe doświadczenie i wiem jedno - jak ochrona to tylko SECURITAS. W dodatku niedługo większość firm ochroniarskich przechodzie tylko na umowę o pracę i godziny ponad etat będą płacone jako nadgodziny a co za tym idzie zwiększą się też zarobki dla tych, którzy naprawdę pracują a nie kombinują jak sprytnie pościemniać, żeby tylko zleciało i aby hajs się zgadzał. Pozdrawiam ciepło.

Nie cieć.
@zadowolony z pracy 05.07.2018 20:25

Proponuję się udać na stosowne badania .

zadowolony z pracy
@Nie cieć. 06.07.2018 20:34

Uzasadnij swoją wypowiedź, ponieważ nie twierdzę aby była mi potrzebna pomoc lekarza.

anonymous
@zadowolony z pracy 07.07.2018 09:58

M1 tam sie jedzie po 200h+ prawda?obawiam sie ze z nadgodzinami nie bedzie tak kolorowa z uwagi na to ze w ochronie glownie robi sie duzo godzin to poprostu bedzie umowa o prace a na nadgodziny zlecenie za ta sama stawke i po krzyku.

Nie cieć.
@zadowolony z pracy 07.07.2018 09:58

vide - posty poprzednie a szczególnie z 27-07-2017 roku, - " praca nie dla byle kogo, trzeba to lubić i przychodzić do pracy " widoczne to pierwsza Twoja praca w życiu, 10 -15 lat temu ochrona miała swój prestiż którego już nie ma. To co wypisujesz to wskazuje że masz stanowisko za biurkiem ( znam takich którym firma "uratowała" życie) i nie wiesz co to prawdziwa pracą.

zadowolony z pracy
@Nie cieć. 09.07.2018 08:50

Akurat tak się składa, że nie siedzę za biurkiem - jestem pracownikiem liniowym, który spędza na nogach każdą swoją służbę, czy to w chodząc, czy też stojąc. Praca ta nie jest także pierwszą moją pracą. Jestem zadowolony z pracy, ponieważ ją lubię a czasy prestiżu mam nadzieję, że kiedyś jeszcze wrócą. Pozdrawiam.

zadowolony z pracy
@zadowolony z pracy 12.07.2018 21:41

chodząc*

zadowolony z pracy
@anonymous 08.07.2018 21:34

Pracowałem tam w każdym miesiącu 200h +. W Październiku bodajże mają wejść nadgodziny za ponad etat z umowy o pracę więc na pewno ciężką pracą będzie można tam nieźle zarobić.

Nie cieć.
@zadowolony z pracy 12.07.2018 21:41

No cóż, Twoja sprawa że jesteś pracownikiem liniowym spędzającym na nogach każdą swoją służbę, czy to chodząc, czy też stojąc. Fakt iż jesteś zadowolony z tego stanu rzeczy implikuje że masz bardzo „wysokie” predyspozycje zawodowe których innym brak co jest bardzo smutne. Praca na: 1) parkingu pozwali być „fachowcem” w bezbłędnym rozpoznawaniu marek pojazdów jak również jednostek napędowych ukrywających się pod maską danego modelu pojazdu– nisko/ wysoko prężna, hybryda, zasilanie LPG. 2) pasażu pozwala poznać interesujące panie i ich stan cywilny, co dzień nowe newsy, daty nowych promocji itd. W nawiązaniu do powrotu prestiżu to nadzieja umiera ostatnia natomiast tajemnicą Poliszynela jest że przysłowia są mądrością narodu to też nadzieja jest matką …….. . Powodzenia.

anonymous
@zadowolony z pracy 12.07.2018 21:46

Ciekawe jak to będzie bo tak szczerze to aż.mi się wierzyć nie chce jak etat masz 168h a tu będę Ci musieli dopłacić nawet te 50% za godzinkę przy założeniu że np.jest 10zl na rękę to za takich 100h masz dodatkowe 1500zl oni się prędzej nie wyplaca

anonymous
@Nie cieć. 14.07.2018 22:00

Nie przesadzaj znam ludzi którzy to naprawdę lubia potem robią sobie KPOF i dopuszczenie do posiadania broni w związku z czym idą na GI czy na obiekty pod ochroną z bronią tudzież dowódców obiektów i da się zarobic...Może nie akurat w tej firmie może i tak nie wiem jak nie tu to gdzie indziej niech zbiera chłopak doswiadczenie zawsze cos

123
@anonymous 19.07.2018 12:38

Cieciownie dostaną biegunki.

anonymous
@123 20.07.2018 01:09

No właśnie w obawie o zdrowie pracowników nie dadzą podwyżek...Nie no żart spoko by mieli jak by dostali nie pracowałem na m1 czeladź byłem tam przelotne kilka razy i widziałem jaka mają robote i jakie grafiki także życzę im jak najlepiej bo wyrobić tam np."na zewnatrz" to naprawdę nie przyjemna sprawa. A co do podwyżek to moje zdanie jest takie że pracodawca zaawsze szuka sposobu żeby oszczędzić i biorąc pod uwagę fakt że w zasadzie to na każdym obiekcie każdemu wyjdą nadgodziny nawet te 10-20 (nie wspominając o em jedynkach bo tam jest np 100!!!)to by zbankrutował, dlatego za moich czasów w tej firmie robili ludzia na umowie o pracę taki trik że poprostu na godziny nadliczbowe dostawali zlecenie za normalna stawkę.Prosze w takim razie wszystkich którzy mają wątpliwości, zerknijcie sobie w umowę i zobaczcie że najpewniej jedna macie z "securitas services"a druga z "securitas polska" w teorii są to dwie firmy czyli nadgodziny na zasadzie dwóch umów można wyminac. Wiem bo jak wyżej wspomniałem pracowałem tam i że tak powiem wiem jak się konstruuje te umowy w stosunku do pracowników robiących dużo.

Marta

Widzę, że opinie o pracy w Securitas Services są raczej mieszane. Może ktoś z użytkowników forum podzieli się swoimi doświadczeniami na temat warunków pracy i zatrudnienia w firmie? Jak według Was wygląda atmosfera, relacje z przełożonymi, przygotowanie do pracy? Zachęcam pozostałych użytkowników forum do pozostawiania swojej opinii, w ten sposób możecie ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z pracą w firmie Securitas Services.

Waldi

Czy jest tak dobrze, że nie widzicie potrzeby pisania?

Marta

@Ewka co masz na myśli, przez tak zwane szkolenia w tych lokalizacjach? Czy finalnie nie są one celem takiej delegacji? Szkolenie samo w sobie jest często czymś pozytywnym, wszystko zależy od tego, czy na pewno można dzięki niemu zwiększyć własne kompetencje. Dodatkowo wspominasz o mobbingu i braku przerw. Wszystko to jest regulowane prawem pracy, czy nikt się nie buntuje wobec takiemu łamaniu prawa?

Zenek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Ewka

Jeśli ktoś się wybiera do pracy na Amazon w Sosnowcu odradzam. W ogłoszeniu widnieje kwota do 4000 brutto co jest nieprawdą. Na umowę o pracę otrzymacie maks 2700 brutto plus dodatek nocny. Reszta na zlecenie, którego od lipca już w zasadzie nie będzie. Szef i koordynator psychopaci. Mobbing i zastraszanie na porządku dziennym. Wyrzucanie pracowników bez powodu. Brak przerw i możliwości zjedzenia, a często i wyjścia do toalety przez 12 godzin. Zmuszanie do wyjazdów na tzw. Szkolenia na Wrocławia, Poznania lub Szczecina. Najgorsza firma w jakiej przyszło mi pracować.

Marta

@anonymous, w każdej firmie 3 miesiące to zwykle okres próbny, czy tak samo było w Securitas Services? Być może po tym okresie jakieś warunki pracy ulegają zmianie? Ktoś pracował więcej niż wymieniony okres? Przypominam również o obowiązującym regulaminie na forum. Według niego posty obrażające mogą zostać skasowane.

Mularz

Po znajomości jest ok

Janek

Jak w solid syf i tyle zlodziejstwo i wyzysk.

Sz.A
@Janek 10.04.2017 16:37

Prawda nic dodać nic ująć.

anonymous
@Janek 10.04.2017 16:37

powiem tak pracowalam u nich trzy miesiace w gliwicach dlamnie firma jest chamska ba dowudcy se kurna robia co chca w nocy spia na kompie sie nie znaja ale pracuja tam jedem andrzej d se robi piec dni w tygodniu (usunięte przez administratora) prawda z grafikami walisz za darmo do upadlego pijusy tam robia nie zwolnia ich bo poco przesuna na inny posterunek tak zeby japoncy nie widzieli kobita zapila nie przyszla do roboty ale dostala tylko upomnienie tp jest banda szmat gnoji zlodzieji jak w sos

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w Securitas Services? Czy tak samo jest w Securitas Services?

opl

Pracowałem tam kilka lat temu na obiekcie w DG,to firma "krzak"...oszukiwanie w płaceniu za nadgodziny,atmosfera do bani,jeden drugiego sprzedał by za paczke fajek do wypłaty,tragedia i żenada...

M1

23zl brutto? W Warszawie moze i tak jest ale nie u nas na slasku, zapraszamy do nas. Pracujemy, tyramy a dowodcy siedza w cieple i maja nas gdzies. Tez niech wezma sie za prace, w dzien szukaja aby dopiec pracownikowi ktory tyra 300 godzin a w nocy sobie smacznie spi. Najgorzej jest w M1, biuro nic z tym nie robi ale zwykli pracownicy maja z tym dosc.

ononon

prawda jest taka że drogi @M1 nic nie wiesz..wiec zaktualizuj swoje wiadomości:)

Tomek

Witam Jestem pracownikem Securitas rok czasu. Obiekt Lidl i nie narzekam . Co mi się nie podoba że nam ucieli godziny ale cóż dalej pensja by mogla być wyższa ale w ochronie się chyba nigdy nic nie zmieni . No i jak już ktoś wspominał praca dla emerytów bo dla młodego człowieka jest nudno 0roz woju szkoleń itp. Dlatego chcę zmienić prace ale nie dlatego że firma jest beznadziejna bo firma jest jak najbardziej w porządku. Pracowałem chyba w desiatka ch agencji ochrony a Securitas pod względem pracy i płacy jest po prostu najlepszą i co najważniejsze mam w końcu u o pracę i to od razu na starcie. Niema co narzekać zawsze może być gorzej ...

Nie cieć.
@Tomek 30.11.2017 18:54

Sorry, jesteś opóżniony w obserwacji rynku pracy.

GUJON

Dot. Kierownika Rejonu Ochrony na Podhalu. (Zakopane, Nowy Targ). Uwaga na ustalenia w rozmowach z tym człowiekiem. Narusza Prawo Pracy w sporządzanych przez siebie grafikach pracy (np. żle rozlicza nadgodziny, a o dodatku za pracę w godzinach nocnych chyba zapomniał, kręci, nie dotrzymuje słowa, zasłania się decyzjami przełożonego. W ogóle nadaje się to do zgłoszenia Państwowej Inspekcji Pracy. Wszystko brać na piśmie. To człowiek nie odpowiedzialny o słabym, udawanym braku pamięci - zwłaszcza jeśli chodzi o jego wypowiedzi i czyny. W ogóle nie wiem po co takie osoby się zatrudnia, jeśli są zachowawczy, tchórzliwi - bez swojego zdania i inwencji. Powinni się nazywać " Kierowca - grafikowy ", bo tylko to robią. Głównym celem po przyjeżdzie np. do Zakopanego, do obiektu LIDL-a jest zakup oscypków dla żony, a nie problemy bieżące związane z ochroną w placówce. Poprawiam więc " Kierowca-grafikowo-oscypkowy".

GUJON

Uwaga na KRO z południa Polski ( m.in. Zakopane). Nabór na obiekty w tym rejonie trwa znowu. Doradzam wszystko co obiecuje , brać na piśmie, bo potem okaże się, że nie pamięta, albo kręci. To w ogóle człowiek nieodpowiedni na tym stanowisku, psuje renomę firmie. Pracownicy LIDL-a i Securitas w duchu śmieją się z niego, odpowiednio go oceniają, wolą jednak dla świętego spokoju nic nie mówić. cdn.

Marta

@Janek, zastanawiam się dlaczego używasz takich określeń? Pojęcie wyzysk ma swoją definicję,w poprzednich wpisach użytkownicy podawali stawki jakie obowiązują w firmach ochroniarskich i nie wypadały źle. Dlaczego Ty tak uważasz? Twoim zdaniem ile powinien zarabiać pracownik ochrony? Jaki posiadasz staż pracy?

Nie cieć.
@Marta 27.07.2017 12:33

"Twoim zdaniem ile powinien zarabiać pracownik ochrony?" Pani Marto odpowiedź jest prosta jak budowa cepa, ok 2000 zł.(netto) przy normalnych godzinach pracy wynikających z norm czasu pracy a nie przy dodatkowych godzinach w ramach umowy zlecenia. W przypadku etatowców nie płaci się za pracę w dni ustawowo wolne od pracy itd. miesięczna norma godzin etat plus zlecone zaczyna się od 220 godzin miesięcznie. Zatrudnieni większości są osoby niepełnosprawne więc jest refundacja z FRON więc proszę sobie zdefiniować pojęcie "wyzysk". Sądzę że pracujesz w administaracji, godzinki pracy wynikające z etatu i masz na na rączkę ponad 2000 zł. wiec oszczędź sobie takich pytań bo nie każdy jest nierozumnym cieciem. Brak pracowników np. na terenie Bielska wynika że inne firmy płacą więcej natomiast głupota co niektórych panów z tego terenu jest rozbrajająca.

Były Securitasek

Beeeeeeeeebeeeeee! Żyję i mam się dobrze.

Nie cieć.
@Były Securitasek 05.10.2017 01:21

I słusznie, z Cs w B-B kto odszedł to na lepsze.

Maro

Od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] godzin

wkur na leni

Ja powiem tak, od roku jestem w tej firmie i jeszcze nie było tak żebym na coś narzekał no chyba że na leniwców co do ochrony idą po to żeby spać albo narzekać ale ja się pytom po co ciulu się zatrudniasz jak i tak od początku jesteś na nie! Wyjazd do łopaty albo na zasiłek i tam narzekaj......

PING
@wkur na leni 08.01.2017 08:08

to co ja mam robic?? czego wy chcecie? bo nawet zajmujac sie soba i nie mowiac nic mozna oberwac... pomijam pisanie jakiejkolwiek dokumentacji.

Iwo

W końcu napisał ktoś coś rozsądnego na tym forum. Wiadomo ze w każdej pracy znajda sie plusy i minusy ale tutaj tych pierwszych od zawsze jest zdecydowanie więcej. Moze to sa głosy z konkurencji? Albo ktoś ma taka naturę ze wybitnie szuka dziury w całym

Bogdan K

Czytam to forum i zastanawiam gdzie wy pracujecie . Ja pracuje w Warszawie na Lidlu i mam tylko dwa problemy w pracy . Do poludnia walcze z glodem a po poludniu ze snem . Już 3 lata tu pracuje i zlego slowa na swojego KRO nie moge powiedziec . Są premie za ujecia , nie ma klopotu z dodatkowym dniem wolnym czy problemow z brakiem szacunku dla pracownika . Czasem troche na lini kas trzeba potupac bo gorka z Lidla to lubi ale problemy o ktorych tu piszecie to jakiś kosmos dla mnie . Owszem , inne procedury sa w Ludlu inne w Auchan czy Euro RTV . Ale po to mamy zwiazki w firmie zeby sie bronic . Jesli jestes ie cieletami to idzcie na rzez . Mi jest ok , a co do stawek to na Lidlu juz dawno jest te 23 zl brutto . Widze ze liczyc nie potaficie . 8,50 netto to standard id co najmiej 3 lat

Były SECURITASEK

Witam.Wszedłem na forum z ciekawości. Pracowałem w firmie dawno temu(oddział Katowice) kiedy wchodzili w województwie śląskim na rynek.Widzę że za dużo się nie zmieniło,tzn.: ja nie mogę za bardzo narzekać. Umowy też były takie jak dziś-zwykła i zleceniówka(teraz to standard w ochronie). Godziny-kto chciał zarobić ten pracował po 240h na miesiąc( eeeh,co za czasy-aż łezka w oku się kręci he,he).Ciuchy-ja dostałem nówki,ale wiem że inni dostawali też używki. Tak było już wtedy.Praca-były lepsze obiekty i gorsze tak jak dzisiaj.Wtedy nie wszyscy posiadali licencję (1 lub 2 stopnia),Ci co mieli to była taka że tak to nazwę"elita" (kierownicy obiektów, konwojenci, patrole interwencyjne).Było "cool" jak miałeś.Wtedy był jeszcze przesiew na komendzie w Katowicach i Bielsku.Dzisiaj już ponoć jest łatwiej co obrazuje rynek usług ochroniarskich.Securitas wysyłał na kursy po podpisaniu lojalki wybrańców.Ja zrobiłem licencję za własną kasę.Nie lubię być uwiązany.Zawsze tak miałem.Egzamin miałem w Bielsku z racji zameldowania.I wtedy nas przetrzepali(przesiew-10% zdawalności na 100 chętnych) tak,tak wtedy trzeba było troszkę się wykazać i mieć troszkę w głowie(choć były wyjątki),każdy zainteresowany dobrze wie ile trzeba było wykuć ustawy i rozporządzeń.Zdałem za pierwszym razem(ma się łeb he,he).Dzisiaj się z tego śmieję.Myślałem że ten zawód ma przyszłość(bardzo się myliłem i nie wstydzę się do tego przyznać).Mogę napisać o panach milicjantach którzy papiery dostawali od strzału(wszystkich nas to wkurzało) a wiedzę mieli nie za wielką.Jadę z takim w konwoju(oczywiście on dowódca!) on walizka w prawej dłoni, kabura na prawym udzie(sic!).Cóż można więcej o nich pisać(byli też tacy OK ale mało ich było).Wracając do Securitas-na początku pracy było OK.Później zaczęło się wszystko psuć-parcie na "nadgodziny",ludzie coraz to lepsi i sytuacja w kraju się zaczęła zmieniać. Po ok 2 latach od początku pracy w firmie stwierdziłem że to nie dla mnie i sam się zwolniłem.Wtedy nakłaniali mnie bym został(kierownictwo).Koledzy też(pukali się w czoło i mówili "zrobiłeś licencję i odchodzisz?").Dzisiaj się z tego śmieję i niczego nie żałuję.Mogłbym napisać wiele...o sklepach euro RTV agd,browarze Tyskim(wtedy flagowiec securitasu),sklepach Rossmann i innych obstawianych imprezach. Na Rossmannach zaczynałem z p.A.Andruszkiewiczem.Taki był "maly" jak dolina wchodziła na sklep pomimo swego wzrostu.Żonę też ma z Rossmana(dla nie wtajemniczonych).Później był menadżerem, zapomniał o kolegach ale większość tak ma jak awansuje.Nic do niego nie mam.Nic mi nie był winien ani ja jemu.Mnie nie zaszkodził. Krzyż na drogę(he,he).Miło też wspominam współpracę z inspektorem(wtedy) p.Burgbergerem.Później ponoć awansował na wysokie stanowisko.Ogólnie ja źle nie wspominam pracy w firmie.Ale wtedy było troszkę inaczej.Dziś ten zawód jest dla emerytów, rencistów... i takich nieudaczników życiowych którzy nic innego nie chcą robić. Taka prawda.Nie wiem czy moja opinia(starałem się o obiektywność) komuś pomoże w wyborze pracy(MŁODZI-ODWAGI-IDZCIE DO INNEJ PRACY-TA JEST DLA EME...patrz do góry),może tak,może nie.Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem.Pozdrawiam.

wal
@Były SECURITASEK 03.05.2016 10:23

Tak masz rację to robota teraz dla emerytów lub rencistów albo tych co zdrowie utracili w wyniku przepracowania lub...totalnych nieroboli-nieudaczników w młodym wieku cóż takie czasy....

kolo

Mojego kolegę zwolniono ze to że ośmielił się powiedzieć do pana koordynatora że ma nie biegać po lesie w przebraniu komandosa z pistoletem na plastikowe kulki oczerniać ludzi .Za kawałek plastiku złamanego plastiku musiał zapłacić z własnej kieszeni a kiedy pseudo 'dowódca ' zniszczył cały tył samochodu to cicho sza

zorientowany

securitas fajna firma- od niedawna na obiekty rtv euro w małopolsce są przywożeni pracownicy podobno z firm z niepołomic (ponoć z mana) spotkałem kiedyś gostka (pracownika securitas)z obiektu man który na pierwszy rzut oka i po chwili rozmowy zdradzał niedorozwój umysłowy a firma w swoich ogłoszeniach zamieszcza wymaganie -dobra sprawność psychofizyczna- menio z krakowa widać dba o obiekty pod jego opieką skoro takich pof zatrudnia a z częstych odwiedzin sklepów widać,że ich przybywa . Następna sprawa to kesz- praca na 2 umowy (etat + zlec.)przy czym do etatu nic nie mam ale umowa zlec. to kara bo jest płatna sporo poniżej stawki z etatu a praca po ok 240 nawet do ponad 300 dla potrzebujących i to wychodzi tak ,że im więcej godzin tym mniejsza stawka godzinowa z całości bo zlecenie obniża średnią. I jeszcze jedno- pracownicy nowo zatrudniani dostają większe stawki na zlec. niż pracownicy zatrudniani przed laty. Etaty są waloryzowane a zlecenia dalej z przed lat na poziomie 5,5- 6,5 zeta a nowi już przekraczają 7 netto. I niech mają bo to i tak guzik, tylko dlaczego zapomina się o starych pracownikach?

Marzi

Cała prawda to 250 godz w miesiacu. Nawet dla os. niepelnosprawnej. Wytrzymalam trzy miesiące. Miałam mieć lepiej się nie odzzywaj. Rob i zagryź zęby. Ja osobiście mialam mieć skrocone zlecenie, które oczywiście trzeba bylo podpisać bo praca tylko na umowę o pracę nie ma miejsca. Osoby, które miają mieć tylko etat (względy chorobowe) po wyrabianiu normy 168 lub wiecej (rozliczenie trzymiesięczne) dostają w pakiecie "extra" dnioweczki płatne 6.50/h.. W moim przypadku czerwiec 168 h + 24, lipiec 176h + 32,sierpień 168h + 32. Gdy zobaczyłam grafik na wrzesień(176h +48 z dużym prawdopodobieństwem, ze dojda następne) zamarłam. Zadzwonilam do menago i usłyszałam, że histeryzuje. Cóz pozostało mie się tylko pożegnać bo nie zamierzam marnowac sobie i tak nadszarpniętego zdrowia. Pieniądze zawsze 10 dnia miesiaca. Ale nie takim kosztem. Ps. na obiekcie, na którym pracowałam w ciagu trzech miesięcy zwolnilo się trzy osoby. Ja jestem czwarta.

Maria
@Marzi 31.08.2015 10:24

Wszedzie gdzie sa smieciowe umowy jest dziadostwo.Scuritas tak pieknie sie oglasza.....Wspolczuje wam naprawde ze musicie tyrac tyle godzin.U mnie jest o tyle,, dobrze ze sami sobie okreslamy ile chcemy wolnego i wyplate mamy zawsze 15 kazdego miesiaca,czyli nie mam jeszcze tak zle...

pomorskie

najgorsza firma ochroniarska traktuja ludzi jak smieci! bylem na delegacji i mi nie zaplacili za to a zapewniali ze bedzie osobny przelew do dzis go nie ma a juz minelo kilka miesiecy teraz mnie zwolnili bo dobrze pelnilem swoja prace i zlapalem zlodzieja to mnie zwolnili a jego awansowali.czy to jest normalne ?ludzie uwazajcie na ta firme szczegolnie na pomorzu!!

Zostaw opinię o Securitas Services - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Services