Polska Press Grupa

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 75 ocen.

Polska Press Grupa
2 75 6 1

Opinie o Polska Press Grupa

Anka

Bylam tam na spotkaniu rekrutacyjnym jakis czas temu. Ogloszenie napisane bylo tak, ze myslalam ze to praca w dziale marketingu. Okazalo sie ze to zwykle call center z najniższą stawka za godzine, praca na umowe zlecenie. Wciskanie ludziom reklam w prasie. Spotkanie bylo w Bydgoszczy przy ul. Focha, uwazam ze stracilam na nie tylko czas.

Bartek
@Anka 21.04.2018 22:50

Czy mowa o stanowisko specjalistę ds. sprzedaży reklam ? Jeżeli tak to zaoszczędziłaś mi czasu, dziękuje :)

Anka
@Bartek 24.04.2018 15:58

Tak @Bartek dokładnie o tym stanowisku pisałam.

anonymous
@Anka 25.04.2018 15:25

Dzięki również. Właśnie te ogłoszenie przykulo moja uwagę. Tylko zastanawia mnie wzmianka o prawo jazdy kat. B. NA CALL CENTER?

handlowiec

pracowałem w Polska Press w Bydgoszczy - fajna atmosfera, bardzo pomocni ludzie którzy na starcie służą wsparciem i swoim doświadczeniem. Pracowałem tam 4 miesiące i miło wspominam ten czas.

Ada
@handlowiec 16.01.2018 11:30

na Focha 18? Zgadzam się w 100%. W żadnej wcześniejszej firmie w której pracowałam, a która zajmowała się sprzedażą nie miałam tylu szkoleń sprzedażowych co tutaj. Poważne podejście do tematu a nie jak w wielu innych firmach - "idź i rób"!

SJ
@handlowiec 16.01.2018 11:30

Skoro polecasz pracę na tym stanowisku, w tej firmie, to dlaczego tak krótko tam pracowałeś?

Advena

PLUSY: + W Krakowie jest mądry i inteligentny kierownik, zarówno całego oddziału jak i ten stricte od internetu. + Na średnich i wyższych stanowiskach można coś zarobić, ale szału nie ma. + W każdym oddziale znajdą się fajni ludzie, a nawet małe perełki i (niedoceniane) talenty. MINUSY: - Na Śląsku w dziale handlowym rządzi pani, która (jak sama przyznaje) nawet Excela nie ogarnia, a co dopiero sztabu ludzi. Toteż zwalnia tych, którzy jej się sprzeciwiają lub po prostu mają swoje zdanie. Bardzo częste i popularne wśród kierowników i niektórych pracowników jest wymyślanie bajek i rozprzestrzenianie ich, psucie komuś reputacji, kopanie pod innymi dołków, itp [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> - W Opolu też niewiele ogarniają. Tzn. poziom wiedzy o reklamie internetowej w całej grupie statystycznie jest dużo niższy niż asystentów działów handlowych w WP/Onecie. Serio. - W innych oddziałach bywa różnie, ale zazwyczaj kreatywność jest zabijana w zarodku, o ile nie idzie się posłusznie przez świat za rączkę z kierownikiem/dyrektorem. - Nigdy nie dostaniecie żadnych klientów (w większości zaniedbanych) z opasłej bazy. Chyba, że ktoś odejdzie z firmy i kierownik łaskawie da Wam coś w spadku. - Delegacje rozliczane z opóźnieniem nawet... 3 kwartałów (a zarzekali się, że do tygodnia każdy kwit i tabelka będą na czysto). - Premie uznaniowe istnieją tylko w teorii. - Podstawa w większości stanowisk to najniższa krajowa. - Rzadko lub prawie nigdy nie zdarza się, żeby zatrudniali kogoś na umowę o pracę czy chociaż zlecenie. - Wyznawana jest zasada, że trzeba dokształcać się w domu, po godzinach pracy. Toteż pamiętajcie, że jeśli chcecie sprzedawać reklamy Google, social media, video itp. to musicie sami się tego nauczyć, żeby nie strzelić gafy przy kliencie. - Wyceny są "na oko". Komuś wydaje się, że video powinno kosztować 2000-3000 zł to tak je wycenia (nie mając żadnej wiedzy i podstaw o organizacji ekipy, dni zdjęciowych, miejsca i czasu akcji, etc.). - Brak komunikacji i ludzkiej, a nawet korporacyjnej rozmowy. Zamiast pochwalić czyjeś wyniki lub przypomnieć, że trzeci miesiąc z rzędu pracownik sobie nie radzi, zwykle albo jest (za przeproszeniem) darcie ryja o byle co, albo się celowo milczy, a ostatniego dnia miesiąca wręcza wypowiedzenie. - W dziale marketingu robi się wszystko jak najniższym kosztem, łącznie z wożeniem konstrukcji stalowych na targi i imprezy samochodem typu Renault Kangoo. Nawet jeśli jest się kobietą. Mam 15-letnie doświadczenie, pracowałam w agencjach reklamowych i innych grupach medialnych, ale szczerze z tego miejsca nikomu nie polecam pracy w Polska Press, nawet nowicjuszom po studiach bez rozbudowanego CV. Szkoda nerwów, zdrowia i czasu.

Misiek
@Advena 18.09.2017 09:13

Pracowałem we Wrocławiu. Niestety wszystko się zgadza. Nawet jako pierwsza praca, nie polecam.

aaaaa
@Advena 18.09.2017 09:13

"Rzadko lub prawie nigdy nie zdarza się, żeby zatrudniali kogoś na umowę o pracę czy chociaż zlecenie."- to jak zatrudniają?

janek
@aaaaa 12.02.2018 09:01

Ja ostatnio przechodziłem proces rekrutacyjny , proponowali umowę o prace, ale podstawa to kpina - 2000 brutto. Trochę poczułem się oszukany, bo żeby mi to powiedzieli musiałam "odbębnić" 3 etapy rekrutacji, podczas których wyraźnie zaznaczałem za jaka minimalna kwotę jestem skłonny podjąć współprace.

Kuba
@Advena 18.09.2017 09:13

Co Ty piszesz o Krakowie, bzdura na bzdurze!!!!!!!!!!!!!! Dobry? Litości!!!!!!!!!!!!

Zoia
@janek 13.02.2018 11:34

W którym oddziale takie stawki?

Joker
@Zoia 19.02.2018 11:03

Wyłącznie w Warszawie są dobre stawki lub regionalnie na stanowiskach kierowniczych.

Queque
@aaaaa 12.02.2018 09:01

Kontrakt = własna działalność.

Administrator

Rzetelne opinie osób, które pracowały w firmie, to cenna wskazówka dla osób rozważających zatrudnienie w przedsiębiorstwie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzenia? Napisz, jak wygląda to w Polska Press Grupa!

ktoś

Byłem przez jakiś czas w oddziale w Lublinie (kurier lubelski). Praca tam, to tragedia. Na umowie poniżej minimalnej krajowej. Premie owszem są, ale target jest tak skonstruowany, że są bardzo niskie. Nikt, kto zna się na reklamie i marketingu nie kupuje z własnej woli reklamy, więc bazuje się na sponsorach (np. deweloperzy, którzy płacą, aby ich nie obsmarować) i współpracach z urzędem. Pomysłu na sprzedaż nie ma, bo ogólnie rzecz ujmując produkt jest do bani. Sprzedaż samej gazety i jej znaczenie na rynku totalnie spada. Panuje tu pycha, a najbardziej pyszny i dumny jest sam prezes oddziału, który o zarządzaniu nie ma bladego pojęcia, i właściwie nic nie robi. Także tak.

sznicer

Call centre, ludzie jakby OK, zarobki zerowe, metodologia pracy to tak na prawdę psucie rynku wciskanie na (usunięte przez administratora) w dodatku przez telefon powoduje tylko opór u ludzi , baza danych nie weryfikowana nie indeksowana, a samodzielne poszukiwania to google i PK, rotacja taka że szok rozmowy rekrutacyjne w trybie ciągłym czasem już ze szkolenia nikt nie zostaje , metodologia typowo manipulacyjna znana konsumentowi od tylu lat że już mało kto jest chętny i obdzwanianie i przedstawianie się za redakcję regionalną mimo że jest się daaaaaleko dalej to absurd. Podobno się tam zarabia, ale jakoś nie zauważyłem po nikim nawet z liderów żeby mieli kasę rzekomo tysiące złotych wypłat a ubrani tanio do pracy tramwajem, zastanawiam się nawet czy tzw liderzy nie byli statystami dla celów motywacyjnych no i fakt że ok 40 osób sprzedaje reklamy w 20 dziennikach (tak na oko) a miejsca nigdy się nie kończą (klient kupuje zawsze w specjalnej cenie ostatnie)

Administrator

Czy ktoś wie, jak aktualnie przedstawia się sytuacja Polska Press Grupa na tle innych przedsiębiorstw? Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo cenną wskazówką dla osób mieszkających w Poznań i okolicach oraz poszukujących zatrudnienia.

ANIA

Pracowałam w Bydgoszczy na Focha - bardzo duże wsparcie ze strony koordynatorów sprzedaży. Dobre zarobki - podstawa + fajne prowizje :) i przede wszystkim dobra atmosfera w pracy - nie masz poczucia, że pracujesz "za karę" ;)

Zainteresowany

Czy może ktoś powiedzieć, na czym polega praca na stanowisku SPECJALISTA OBSŁUGI PROJEKTÓW?

anonymous

Polska Press Grupa w Warszawie Minusy: -dojazdy na Mordor to koszmar - w autobusach wieczny tłok i ścisk, na ulicy masakryczne korki, -typowa praca w korpo - mnóstwo ludzi, pracownicy siedzą obok siebie ramię w ramię, by pogadać przez telefon trzeba chodzić i szukać jakiegoś cichego zakątka, w małych firmach tego nie ma. Plusy: -uczciwe warunki pracy, zgodne z kodeksem pracy, -wynagrodzenie wypłacane nawet przed terminem.

RR

Pracowałem w Bydgoszczy na Focha. Dobre warunki finansowe, wolne soboty i sympatyczni ludzie. Wszystko jasno rozliczane -podstawa + premie. Ile wypracowałeś tyle masz. No i szefostwo do dogadania :)

Janina28
@RR 15.02.2018 14:17

Dostales umowe o prace ?

Olek

Pracowałem w Bydgoszczy w oddziale na Focha. Praca i dla zupełnych świeżaków w świecie sprzedaży jaki i starych wyjadaczy :D wszystko dopasowane jest indywidualnie do pracownika.Fajne pieniądze i podstawa i prowizje od zamówień

Irek

Jak komuś nie po drodze z dobra pracą to narzeka????

były pracownik

To była moja najgorsza praca w życiu. Wyzysk za marne grosze.

barlett21

Witam na czym polega praca w tej firmie na stanowisku: Specjalista ds. emisji reklamy internetowej

M i X

no to po takim wpisie żeby Justyna nie miała problemów... heee co do minusów najlepsze podsumowanie CAŁOSCI jest na koncu: "szczerze z tego miejsca nikomu nie polecam pracy w Polska Press, nawet nowicjuszom po studiach bez rozbudowanego CV. Szkoda nerwów, zdrowia i czasu."

anonim

Idę na rozmowę o pracę w telemagazyn.pl na stanowisko specjalisty operator/montażysta (Warszawa) . ktoś coś może powiedzieć na ten temat ?? zarobki itp. Z tego co widzę to dobrych recenzji nie ma ten pracodawca.

Gość

O tez jestem ciekawa opini z Bydgoszcz jutro idę tam na rozmowę.

cea

Jak jest z Bydgoszczą w Polskiej Press Grupie?

nieznany

NIE RADZE MARNOWAĆ CZASU NA TE FIRMĘ UMAWIAJĄ NA ROZMOWĘ NA KONKRETNĄ GODZINĘ A TRZEBA CZEKAĆ DODATKOWO JESZCZE JEDNĄ GODZINĘ GADKA SZMATKA O NICZYM A PO TYGODNIU OGŁOSZENIE DANE NA INTERNECIE OD NOWA.

Ania

Czy ktoś może SZCZERZE i OBIEKTYWNIE napisać jak wygląda praca w PP na stanowisku specjalisty ds. reklamy internetowej? Widzę, że w wielu miastach szukają , między innymi w moim i zastanawiam się czy te opinie nt. sprzedaży dotyczą też tego stanowiska. Proszę tylko o obiektywne wypowiedzi, bo chciałabym zmienić pracę, ale nie wiem czy warto....

MG
@Ania 11.03.2017 10:48

od kilku lat masz wpisy szczere i obiektywne...kwestia gdzie mieszkasz. Jak cięzko z pracą idź jak masz coś innego uciekaj jak najdalej!!

Ania
@MG 13.03.2017 23:00

Moja prośba dotyczyła konkretnego stanowiska specjalisty ds. emisji reklamy internetowej. Informacji o nim tutaj nie znalazłam. Ale mimo wszystko dzięki. Mieszkam na Śląsku, ale już raczej nie złożę tam podania...

P.W.

ACH... w ostatnich 2 latach odeszło lub zostało zwolnionych 2x więcej osób niź wchodząć na "halę" zobaczycie, od taka luźna myśl. Poprostu strata czasu... bez dyskusyjna ! To jest Kraków, rynek krakowski znajdziecie coś napewno innego !!

prawda

Podobno zamykają drukarnie w Bielanach Wrocławskich a maszyna jedzie na Ukrainę.

Kkk

Wydaje Ci sie waśnie to określenie na miejscu. Menadżerowie nie maja nic do gadania i o wszystkim decyduje dyrektor!!! Przynajmniej w Krakowie.

karlo

Wydaje mi się, że praca zależy od managera, on steruje sprzedażą, albo ma pomysł na oferty i klientów co ułatwia robienie budżetów, realizację celów i premie, albo tylko wymaga i pewnie zmienia co chwilę ludzi.

były

W PP pracowałam rok. Miałam szczęście, bo trafiłam na fajnego dyrektora i super ludzi. Zarobki 2,5 brutto jako specjalista. PP to tak naprawdę VGP czyli niemiecki koncern medialny. Niemcy tną koszty i redukują co się da i gdzie się da. Gazety codzienne lecą w dół chyba z 10% rocznie. Może magazyny się jeszcze trzymają (choć tego nie wiem, bo to nie była moja działka). To jest raczej zwijający się rynek i radzę nie wiązać z nią swojej przyszłości. U nas było najpierw zlecenie (3 mies.), później okres próbny (też chyba 3), a później na czas określony - na rok. Nie było żadnych benefitów dla pracowników. Pula na premie - mikroskopijna (przynajmniej tak twierdzili). Managerzy to (przynajmniej u nas) strasznie niesympatyczni, żeby nie powiedzieć ostrzej, panowie (i panie). Daję 3 tylko ze względu na mojego szefa. Inaczej byłoby 2. O perspektywach pracy w PP vel. VGB poczytajcie sobie w tym artykule (usunięte przez administratora)

były pracownik

Czytam te wpisy i śmieje się po pierwsze z Pani Moniki zapewne chodzi tu o kierowniczke , którą chyba jako jedyna wierzy jeszcze, że zdoła stworzyć swoją zajebista grupę sprzedazowa Pani Moniko niestety ludzie z potencjałem odchodzą z tej firmy, jak to w korporacji chociaż przyznam że PP to istne coś jeśli chodzi o pracodawcę. Sa zebrania pokazujące że handlowiec będzie zarabiał mniej ale wmawia się mi za razem, że i tak wyjdzie na tym lepiej. Sa zebrania z dyrektorem po których najlepszy handlowiec wzywany jest na dywanik za to że postanowil podważyć słowa Boga. To firma w której zostają owszem ludzie np nie mający innego wyjścia bo mają kredyt do spłacania i dają po sobie jeździć albo kobiety na ochronce w wieku przedemerytalnym. Każdy każdego obgaduje uważać co się mówi z kim i o czym . Praca wcale nie jest 8 H jak musisz wyrobić 80%normy to zapierdzielasz do 21 a za to poklepia po plecach a w następnym miesiącu zniszczą. To miejsce gdzie będziesz siedział to suterena na grunwaldzkiej w której zimą nie działa ogrzewanie a w lecie Panie z menopauza nie używają bo jest im za zimno.Zarobisz 2000 zl porem 1800 a na końcu 1700 . Tutaj nie mowi sie dzień dobry , tutaj nie pomaga się nikomu.

heh

Pracuje tu od lat i jest to moja najgorsza praca trzyma mnie przy życiu tylko fakt , że niedługo odejdę na emeryturę. Pozytywne wpisy niestety zamieszczane są przez kierowniczke z biura sprzedaży. Zarabiamy po 2.ooo zl przy zrobionych celach 3000 zl raz na 5 miesięcy dodam. Atmosfera fatalna wulgarne towarzystwo brak wsparcia jak dla mnie powinni zwolnić kadrę.

pracownica

Zarobki 2000 zl na rękę chyba że odtraca niezaplacone faktury klientów które sam musisz windykowac wtedy mniej masakra a potem dzwonisz i namawiasz na kolejne reklamy. Zero bazy danych Stare kwoki w biurze niezyczliwe kradna klientow sobie wzajemnie kierowniczka nieudolna nikt nie pomoże, urlop graniczy z cudem .odradzam lepiej iść gdziekolwiek indziej.ps pozytywne wypowiedzi wpisywane przez kierowniczke sama widziałam zobaczcie sami co 3 miesiące kogos szukają.

Lola

Dla jasności, 2 tyś (to jest podstawa + prowizja) :). Osobiście odradzam.

Ja
@Lola 01.02.2016 22:19

zapomnieliście dodać że urlop graniczy z cudem a odpoczynek na urlopie nie możliwy bo aby mieć w miarę dobrą wypłatę pracujesz w czasie urlopu....pieniądze same nie przyjdą

Zostaw opinię o Polska Press Grupa - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Press Grupa