Na jedną ofertę pracy przypada ponad 50 bezrobotnych!
Tak źle nie było jeszcze od sześciu lat – pod koniec października na jedną ofertę zatrudnienia zgłoszoną do urzędów pracy przypadało średnio 53 bezrobotnych – podaje Dziennik Gazeta Prawna. Przedsiębiorcy w październiku zgłosili wprawdzie do urzędów pracy 67,2 tys. ofert zatrudnienia, ale pod koniec miesiąca ich liczba spadła już do 37,9 tys.
Drodzy czytelnicy.Każda Firma-Sklep na tej ziemi nie powstaje po to, że się komuś nudzi lub ma za dużo pieniędzy tylko po to by na tym zarabiać pieniądze. Jak widać kilku osobom tutaj pomyliła się PRACA z "Wakacjami". Jak by ktoś zapomniał to przypominam, że do PRACY (Praca – to miara wysiłku włożonego przez człowieka w wytworzenie danego dobra; świadoma czynność polegająca na wkładanym wysiłku (działalność lub oddziaływanie) człowieka w celu osiągnięcia założonego przez niego celu; czynności umysłowe i fizyczne podejmowane dla realizacji zamierzonego celu.Poprzez działalność pracy człowiek generuje wartość ekonomiczną w postaci towarów lub usług) przychodzi się pracować za co się dostaję wynagrodzenie + PREMIĘ za Ponad AKTYWNOŚĆ.Jeżeli pracownik dostaje szansę pracy w Dobrej, Znanej i Cenionej MARCE na Arenie Międzynarodowej i nie umie tego docenić i uszanować to z takim pracownikiem się rozwiązuje umowę. To normalne. Żadnej firmy w tym kraju i na świecie nie stać by utrzymywać leniwych i mało produktywnych osób. Jak widać nasze społeczeństwo się na oglądało za dużo seriali i Życie się pomieszało z SERIALEM a każda która przychodzi do PRACY myśli, że PRACODAWCA będzie jej płacił wynagrodzenie za to, że stoi lub ładnie tylko wygląda! JA WSZYSTKIM ŻYCZĘ POWODZENIA JAK KTOŚ ZNAJDZIE SOBIE TAKĄ PRACĘ GDZIE ZA STANIE I PODPIERANIE ŚCIAN LUB ZA PISANIE SMS-ów (po kontach) PRACODAWCA BĘDZIE PŁACIŁ PENSJĘ. Fajnie jest poleżeć na łóżku popatrzeć w sufit potem pomalować tipsy, posiedzieć w sieci pół dnia na ulubionym portalu a na wieczór od mamy kieszonkowe na MC-a i słomki i się żyje.. Tylko, że jak ktoś chce mieć pieniądze i sukcesy to jedną opcja jest taka że trzeba ciężko pracować a druga to: jak ktoś chce być bogaty i nie lubi pracować to proponuje poszukać sobie księcia z bajki może w Dubaju;)?
W Gerry Weber szuka się osób które mają pomysł na siebie, lubią swoją prace,nie mają problemów ze zrozumieniem swoich obowiązków, podchodzą do niej rzetelnie a przede wszystkim rozumieją mechanizmy handlu (i nie chodzi tu o "dzień dobry" w czym mogę pomóc tylko bardziej złożone kwestie;)