DEFRO

• Łubno

3. Opinie o pracodawcach Strawczyn
  5. Opinie o DEFRO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa

Opinie o DEFRO Strawczyn

Nie przegap nowości o DEFRO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa!

13.09.2018 19:54

Nie polecam stawka wynosi 13,70 na czysto za godz u nich dostaniesz 11 a potem może 12 zl. Kierownik mówi na rozmowie kwalifikacyjnej że soboty sa płatne +50% a potem się dowiadujesz że robisz soboty za stawke co masz w tygodniu. Obiecuje gruszki na wierzbie a jego słowo nie jest nic warte na podwyżki dla niektórych działów nie mają bo firma biedna a na niektórych halach były 4 kamery a ostatnio wymienili czy wymienili i dołożyli. I jest ich już 15 kamer. I Twierdzi, że nie jego wina że premii nie ma dla pracowników

16.11.2019 17:39

To nie wystarczą 3-4 kamery tylko aż 15 lub więcej no chłopie zastanów się co piszesz bo znam pracowników tej firmy i jakoś żaden nie jest z tego zadowolony a za ciężką prace juz nawet nie wspomne o normalnym wynagrodzeniy to i na premie nie ma co liczyć. Nawet nie szanują pracowników. A teraz serio przyznaj się, że jesteś kierownikiem albo kim ponad zwykłego pracownika bo tylko tacy chwala ta firme. A jesli stac ich na kamery to i stac na lepsze pensje nikt za grosze zapier....ał nie będzie. Więc niech nie oczekuja tego bo czasy niewolnictwa minęły a nie przepraszam jest defro
    Ciekawy jak

13.01.2020 20:42

To napisz mi o szfindlu jaki panuje w tej firmie, że jak komuś cos się stanie to każą pracownikowi że nie był wtedy w pracy i ze to stało się np w domu czy gdzie. Skoro mi jak mówił kiedys bhp-owiec który szkolil nas jak bylem na kursie z UP nie napisze jakim ze i tak firma nie płaci klientowi odszkodowania tylko kto inny to co za różnica dla pracodawcy bo dla pracownika jest to plus duży bo jesli jest niezdolny do pracy przez kilka lat lub całe zycie to ma jakies pieniażki z tytułu wypadku. Więc napiszesz, że kamery mi w niczym nie przeszkadzaja? To czemu kierownictwo i pracodawca kaze je zakładac jak do takich rzeczy się dopuszczają? Odpowiedz mi na to pytanie w czym.pomóc ma kamera jak takie praktyki się odbywają. A kamery sa po to by (usunięte przez administratora) Się do pracownika by mu nie zapłacic albo nie dać podwyzki bo uważa, że nic nie robii lub ne robia to jak taki madry kierownik to niech się zwolni ze stanowiska kierownika i niech zatrudni się na stanowisku zwyklego pracownika bo nie wymagaj od kogos jwięcej niz sam bys zrobił( za taka stawkę jaka komu dajesz) pozdrawiam
    wku

07.02.2017 13:05

jeden wielki SZIT.. traktuja ludzi jak debili, brak organizacji, balagan w papierach, kierownicy miedzysoba nie moga sie dogadac, a co dopiero pracownicy, ochrona na pewne rzeczy przymyka oko wiec nie ktorzy robili co chcieli , zaluje ze zmarnowalem kilka lat pracy wlasnie w defro a o zdrowiu nie wspomne, zarobki na poziomie 1800zl smiech na sali. Sa pracownicy biurowi ktorzy za defro wskocza w ogien i nie wyobrazaja sobie bez tej firmy zycia. coz z tego ze defro sie rozwija jak nie szanuje ludzi i robi dupiate kotły.

23.12.2019 14:42

Hmmm. Może i w papierach macie ok ale napisz mi czy szanujesz ta prace i ile zarabiasz netto. I czy Twoim zdaniem kto robi na Twoja pensję bo w większosci nie Ty ale to zaraz Ci wytlumacze pracy ciężkiej zbytnio nie masz. I jesli praciwnik fizyczny nie zrobi czegoś lub inni tacy pracownicy to i Ty nie masz pensji. Bo na biurokrate zapierniczaja ciężko pracownicy fizyczni. I to im powinieneś dziękować zaraz na równi z tą osoba co Cię zatrudniła( chyba, że masz tam kogos z rodziny to tylko szanować pracownika fizycznego bo on musi (usunięte przez administratora) a Ciebie nikt nie goni a jeśli uwarzasz, ze też się narobisz to idź pracowac na hali produkcyjnej to bedziesz stał a nie siedział 8 godz i beda Ci patrzec na ręce i poganiać a jesli powiesz, że tacy pracownicy się obijaja to powiem Ci, że nigdy nie zauważyłem w defro praconika biurowego, który przemęczyłby się swoja pracą a i to gdzies poszedł nikt niewie gdzie albo siedzi i gada z innymi a praca czeka). Pozdrawiam
    Ciekawy jak

13.01.2020 20:31

A co jesli poprosisz w kadrach o pasek co na co ile idzie czemu niechca dać skoro to ich (usunięte przez administratora)obowiązek i jesli nie da to jest to nielegalny proceder? Wiesz o tym? To dalej twierdzisz, że jest ok w papierach? Bo jeśli nie ma co do ukrycia to czemu nie dają wiadomo nikt co miesiac nie będzie o paski chodzil chodź przysługują każdemu jak chłopu ziemia. Ale np soawacza niech dadza w styczniu na ślusarni w lutym i innym w marcu i od nowa polska ludowa b rozumiem duzo pracowników ale skoro panstwo i prawo to gwarantuje to czemu nie dają w biurze panie co sa od tego?
    Ciekawski

16.11.2019 17:30

Witam! Mam pytanie odnosnie tego czy nie potrzebuja teraz pracowników. Pytam z ciekawości niż z chęci tam powrotu. Pozdrawiam
    xxx

24.11.2019 18:28

Teraz to zaczynają już ludzi zwalniać...
    Alosza

07.01.2020 12:45

a czjemu ? to jest robota czy nie ?
    KOKOLOKO

04.01.2020 08:34

Daja zleceniówke. Od 2 do 4 miesiecy zalezy komu i gdzie i pozniej jak sam nie odejdziesz daja unowe o prace na czas okreslony.

17.12.2019 09:11

Jaka umowa obowiązuje w DEFRO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa podczas okresu próbnego?
    Dimane

03.01.2020 21:05

Z tego co pamiętam to umowa zlecenie. Chyba, że coś się zmieniło. Ale jak nie to zleceniówka
    Początkujący

15.10.2019 01:42

Witam, ile zarabiają w firmie początkujący spawacze? Jest szansa, że świeżo po kursie Mig/Mag otrzymam zatrudnienie?
    Buba

31.10.2019 15:37

Dołączam się do pytania, jak wyglada praca w Defro, widzę że są oferty pracy dla spawacza bez doswiadczenia, ktoś może coś powiedziec jak to wyglada od "kuchni" ?
    Pawełek

03.10.2019 05:55

Co się zazwyczaj dzieje jeśli komuś się coś stanie (wypadek) w czasie pracy? Ogólne matactwo- że byłeś wtedy w domu itd? O co chodzi z tym gościem co ma białaczkę a którego ponoć...?
    Mirek

11.09.2019 13:25

Witam, nie polecam pracy w Defro. Szczególnie na wypalarkach laserowych. Brak dodatku nocnego do pracy.. ale za to kierownik mówi że, będzie większa premia, której oczywiście nie ma XD śmiech na sali. Jeszcze raz nie polecam :-)
    zawiedziony

30.07.2019 22:30

Witam, zawiodłem się bardzo na tej firmie. Znałem ją z poprzedniej pracy jako firmę budzącą szacunek i zaufanie. Zaaplikowałem na stanowisko kontrolera jakości. Po jakimś czasie odezwali się z prośbą o spotkanie. Po przedstawieniu warunków zatrudnienia oraz moich oczekiwań stanęło na tym, że maja oddzwonić do mnie w terminie 2 - 3 dni. Człowiek z którym rozmawiałem sam mocno artykułował, że jest jednym z niewielu, którzy na 100% oddzwaniają. No i to właściwie na tyle bo oddzwania do dzisiaj. Nie polecam tej firmy bo zachowują się poniżej standardów. To tyle.
    zawiedziony

02.09.2019 21:16

Byłem osobiście na miejscu i podczas rozmowy otrzymałem takie zapewnienie od osoby na eksponowanym stanowisku.
    Szukamszukam

05.06.2019 19:56

Witajcie! Mam pytanie odnośnie pracy w defro a mianowicie czy potrzebuja teraz kogoś do pracy? Bo przez parę lat o tej porze pełno było ogłoszen nawet tych na "płotach" a byłbym zainteresowany na jakis czas tam się zachaczyć
    Omnis85

08.07.2019 07:50

Teraz wiem, że szukają ludzi na montaż i obsługę maszyn cnc czyli laser prasa itd.
    K.

28.07.2019 17:46

Najszybciej to chyba zadzwonić i zapytać, albo wysłać CV. W najgorszym wypadku stracisz trochę czasu.
    Zainteresowany

04.06.2019 14:34

Chciałem się zapytać czy jako osoba bez doświadczenia mogę aplikować np. na pomocnika lakiernika lub coś podobnego na pracę wakacyjną czy nie mam szans?
    Reis

05.06.2019 19:21

Można. Tylko nie ma pomocnika lakiernika jest lakiernik
    Przemek

10.04.2019 11:15

Wszyscy narzekają na Defro a zarobki są całkiem niezłe. Jako konstruktor zarabiam 5tys na rękę także polecam, 8h dziennie 5 dni w tygodniu bez stresu.
    Prawda Cię wyzwoli

16.04.2019 12:28

Ino na twoją pensje zapierniczają inni i za 12zł na godz musi (usunięte przez administratora) Jak tak dobrze Ci płacą idź na lakiernika albo na maszyny cnc a najlepiej wykrawarki albo jeszcze lepiej na zaginarki to się dowiesz ile jesteś wart. Więc nie wprowadzaj w błąd
    zainteresowanie pracą

30.09.2018 23:17

szukam pracy jako lakiernik, znam się na rzeczy, powiedźcie mi ile zarabia człowiek na tym stanowisku w tej firmie, czy jest płacone szkodliwe? czy jest ciężko? ile jest zmian? pracujesz 8,10,12h ? jaka panuje atmosfera w firmie?
    Ex pracownik

02.04.2019 01:50

12zlh pracowałem tam na lakierni.smieszna stawkA w wymagają żeby za 10osob robić
    Lakiernik

03.04.2019 16:27

Pracuje obecnie w tej firmie na stanowisku lakiernik i zarabiam 18zl netto na h. Na początek dla „zielonego” proponują 12/13 a dla obytego zaczynaja od 15 z tego co mi wiadomo. A kolega jak miał 12 i domyślam się który to miał taka stawkę na jaka zasłużył. Soboty są dodatkowo płatne, jeśli chcesz można malować w akordzie.
    Bradik

25.01.2019 19:15

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Lepiej płacić tak do min 15-16 zł na rękę, szanować pracownika i nie kłaść nacisku na soawaczy, że ważny i akordzistów bo ten co robi na godziny musi (usunięte przez administratora) na kilkunastu różnych akordzistów. Rób za 12 zł na godz a inni pseudo spawacze i akordziści(niektórzy spawacze to przeginaja) i gonią bo maja akordy a Ty rób akord by on miał ale za stawke 12zł i pensja 2000zl z nadgodzinami a oni po 4000tyś pensji
    Spawambolubie

15.01.2019 10:09

To prawda ze spawacze zarabiaja w defro nawet do 9 tys na reke?
    Spawacz765

15.01.2019 16:46

Kiedyś tak było. Teraz to już nie te czasy. Ogólnie (usunięte przez administratora).
    Spawambolubie

15.01.2019 09:32

To prawda ze spawacze moga zarobic nawet do 9tys na reke?
    Nie dla kfm

29.11.2018 10:47

Solidna polska firma. Bardzo dobre kotły. Moje sugestie dla P.W. DEFRO: Dalszy rozwój szczególnie taniego kotła na pellet.
    Zbyniek

25.12.2018 22:14

dzien dobry , szukam pracy jako spawacz 20 lat doswiadczenia kilka lat na mostach , kilka lat na zbiornikach , kilka lat na konstrukcjach , kilka lat za granica , RTG, UT , cisnieniowe Slyszalem ze mozna u was dobrze zarobic , nie boje sie pracy po 12 godz. ile mozna zarobic w Defro mlesiecznie netto przy np. 200 godz . Chce wiedziec ile zarabia spawacz przez pierwsze 4-6miesiecy a nie po 10 latach pracy? Dzieki za info.
    Daniel

21.01.2018 10:05

Czy jest jakiś powód, że od dawna nikt nie pisze?
    Gosciu

26.01.2018 15:47

Nie ma czasu na pisanie. Wszyscy pracują na 3 zmiany. Nie można tego ogarniać tyle jest zamówień
    Dał się oszukac defro

13.09.2018 20:04

Nie piszą bo szkoda gadać. Wyzysk ludzi. Oni sa zdania, że to pracownik powinien im płacić, że do pracy przychodzi
    Robert

16.08.2018 13:24

Witam!! Planuje za niedługo iść do pracy w defro jako konstruktor. Może wie ktoś jakie warunki są na tym stanowisku? Jaka panuje atmosfera w firmie lub na jakie wynagrodzenie mogę liczyć? A może ktoś tam pracuje lub pracował? Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi
    Hfv

13.09.2018 19:44

Chłopie daj se spokój z defro. Jeśli chcesz żeby za nic z penji Ci zabrali jak ostatnio większości pracowników to uciekaj do innej pracy
    ABC

22.09.2017 21:35

Wielka porażka. Pracowałem jako przedstawiciel handlowy i nikomu, nawet wrogowi nie polecam pracy w tej firmie. Panujące kolesiostwo i chęć zaistnienia w firmie to powszednia sprawa. Wielkie fałszywe podejście do człowieka. Za nic zwalniają. I oczywiście pseudo kierownik, który nie ma jaj a od ok. dziewięciu lat piastuje stanowisko, i jest nadal nie spełnione. Naprawdę nie polecam.
    Hihire

13.09.2018 19:40

Gościu co Ty ludzi w bambuko ładujesz ostatnio pracownikom z pensji zabrali za nic. Umawiasz się z kierownikiem na płatne soboty, które sam proponuje że dodatkowe 50% a tu gó*** masz zapierdziel że szok
    Rte

13.09.2018 19:41

Kierownik wporządku? Chłopie wyzyskuje ludzi jak wlezie więc nie mydlcie ludziom oczy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DEFRO?

Kontakt - DEFRO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa

Ruda Strawczyńska 103A 26-067 Strawczyn

Stachu5

19.07.2018 19:16

Cześć, Chce iść na spawacza. Możecie mi powiedzieć na jakich robotach spawalniczych pracuje defro ?
    Pracownik DEFRO

24.07.2018 08:12

Dzień dobry Są to roboty spawalnicze CLOOS. Zapraszamy na rozmowę kwalifikacyjną.
    R&D

16.07.2018 18:02

Witam! Chciałem się dowiedzieć na jaką stawkę początkową mogę liczyć na stanowisko konstruktora i czy w ogóle są przyjęcia na takie stanowisko?
    Matig

07.02.2018 16:25

Witam jaka stawke będzie miał tam początkowy spawacz
    nnn

30.08.2017 23:01

Dzień dobry, jak wygląda praca i zarobki w dziale serwisu - praca biurowa?
    das

27.07.2017 21:24

Witam na jakie zarobki na początku może liczyć operator cnc? Słyszałem o 12zł netto
    Robert S.

30.05.2017 15:29

Witam ja będę chwalił Defro jak tylko się da na wszystkich forach kocioł super. Dokładne wykonanie każdego elementu wyróżnia ta firmę . Aby zasięgnąć informacji zadzwonilem do Defro tak się składa że pan z którym rozmawiałem polecił Pana Kamil. Firma SOLID w której pracuję Pan Kamil. U nich kupiłem kocioł a już nie mówię o instalacji jaka wykonali. Takiego fachowego podejścia do klienta jak wiele lat żyje to nie widziałem i sprzętu jakim operują. Zadzwoniłem facet przyjechał z taką wiedzą i kultura że od razu widać było że nie pracuje 2 miesiące. Nie ukrywam Pan Kamil nie był osoba pierwsza w moim domu. Całkiem inaczej przedstawił wizję i przekonał mnie do innych rozwiązań niż planowałem. Ale ta decyzja była 100 % trafiona. Dziś mogę się cieszyć i chwalić znajomym jaki mam piec. I oczywiście polecać Pana Kamila. Ps. Nie zapisałem imienia Pana z którym rozmawiałem przez tel. firmowy w Defro ale też mu dziękuję za miłe podejście i polecenie firmy SOLID. Pozdrawiam Robert
    może przyszły pracownik

30.05.2017 00:13

Jest ogłoszenie na konstruktora czy wie ktoś jakie są warunki zatrudnienia na tym stanowisku? Jakie warunki finansowe, atmosfera itp.?
    hehe

08.09.2016 23:13

Sam posiadam odpowiednie doświadczenie, żeby znaleźć zatrudnienie u nich jako przedstawiciel handlowy, ale szkoda, że nie zostało określone jakich stawek można się spodziewać. W końcu benefity socjalne na pewno się normalnie trafiają
    spawak

21.08.2016 13:42

Jezeli to prawda z ta kwota 1850 brutto. To jedyne co pozostaje to zlac goscia smiechem. W Niemczech 12 € netto + 40 € diety dziennie.
    zainteresowany

16.08.2016 22:43

hej Ostatnio pojawiła sie oferta pracy dla PH na Śląska czy może cie pomoc i podać jakie są zarobki na tym stanowisku i jak wyglada praca,
    alibaba

11.06.2016 16:37

Hejka co tam w firmie, jak nastroje?,

14.04.2016 17:22

kruchy

01.06.2016 18:59

jako że trochę to poznałem to ci podpowiem jak w kazdej firmie do biurka bez znajomości cię nie dopuszczą, spawacze mają z akordu stawka niska a jak popełniasz błędy przy spawaniu to masz potrącane nie wiem dokładnie ile, inne stanowiska pracownik produkcyjny na start oczywiscie 8,5zł na zlecenie potem jest umowa 9zł i tyle nic więcej, trzeba tyrać powyżej standardowego etatu żeby wyszła jakaś pensja czyli robić po 10 godzin dziennie, chłopaki robią po kilka miesięcy i uciekają nie dziwię się bo jeszcze jak ktoś jest z okolicy to może być ale weź zarób 1400 a na paliwo wydasz 400 + jedzenie 100 chleb z masłem, np operator cnc tam zaczynał od 9zł czyli ok1400 a w stolbudzie zaczynasz od 1850netto. a co do tych kamer to jest obłęd bo jeżeli w innych zakładach są montowane dla bezpieczeństwa to w tym są aby nikt czasem nie złapał oddechu tylko cały czas zapier..
    brak słów

31.12.2015 15:24

Biorąc pod uwagę, że musiałbym robić łącznie 60 km dziennie i pracować przy rozliczaniu produkcji, gdzie jak się walniesz to leci cała piramida to wynagrodzenie jest bezczelne. Powiedz mi @Młody ile by mi zostało po zapłaceniu mieszkania i paliwa? Chyba za coś trzeba żyć. Właśnie dlatego, że ludzie godzą się na takie warunki, pracodawcy mają nas za niewolników. Szefowie rozbijają się furami za miliony a ludzie pracują poniżej swojej godności.
    brak słów

16.12.2015 14:02

Byłem na rozmowie do pracy w biurze, przy rozliczeniach. Z opisu praca atrakcyjna, odpowiedzialna, rozwojowa, wymagania spore i dobrze bo o to chodzi. W pracy się pracuje a nie leży. Niestety w parze z tym nie szło wynagrodzenie. Najniższa a później 300 zł więcej... Ludzie, nie po to ktoś studiował pięć lat na Polibudzie i się zarzynał żeby później pracować za takie grosze. Po trzech miesiącach pracy to dwa z przodu powinno być na takim stanowisku...
    zainteresowany

12.11.2015 17:34

Siemka, ma pytanie odnośnie pracy w defro. Lepiej pracować na hali czy w serwisie ? Albo który dział jest ok pod wzgledem czasu pracy i kasy za nią ?

19.09.2015 08:04

Proszę przesłać CV na adres [email protected] - jeśli firma będzie zainteresowana Pana kandydaturą wówczas skontaktuje się z Panem

09.09.2015 21:03

Pracowałem tam kilka lat i przez ten czas ani razu nie dostalem podwyżki a o premi nie wspomne i jak odszedłem to co ja robilem sam to potem 3 osoby musiały to samo robic i sie nie mogą wyrobic ,a chcialem po tych kilku latach przepracowanych podwyżkę nie dalo rady to teraz zatrudnili takie osoby którzy jednego wkreta odkrecają 5 minut i dostali wiekszą stawke na godzine niz ja przez te lata przepracowane w tej firmie i gdzie tu jest sprawiedliwość,zamiast szanowac pracownika ktory sie zna na pracy i moze na kilku stanowiskach pracowac to sie przyjmuje nowych ktorzy dostaja wiecej na godzine od osob ktorzy sie znaja na pracy PARODIA JAK DLA MNIE
    kupiec

27.07.2015 17:00

Kurcze będzie można wyciągnąć maszyny jak ta lala, już się nie mogę doczekać Jak u Cichewicza.
    Bodek

07.07.2015 14:39

Pewnie jak cała branża mają, rozdają towar tylko żeby sprzedaż. W odlewni żeliwa słyszałem,że z powodu nieterminowej kasy wstrzymują im dostawy - i to słuchać coraz bardziej na rynku ale to nie wina defro tylko rynku który się spaskudził na maksa - do tego zimy ciepłe ..... Wystarczy popatrzeć na konkursy itp - już tam defro nie ma - bo nie ma czym się chwalić niestety. Lepiej nie będzie
    klepsydra

19.06.2015 10:31

co tam w słychać w defro już mają zadyszkę finansową czy jeszcze nie?.

Zostaw merytoryczną opinię o DEFRO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa