W Volvo Trucks Polska pracuję już piąty rok i nie mogę złego słowa powiedzieć. Super atmosfera pracy, można wręcz powiedzieć rodzinna, adekwatne wynagrodzenie, które co jakis czas jest waloryzowane i stosownie podnoszone, masa benefitów, eventyy firmowe - nie ma na co narzekać :)
A te wynagrodzenie to ile? Bo nikt nie podał żadnych konkretów, a jakby nie patrzeć to ważna informacja jak się zmienia pracę ;) Ile w dziale obsługi klienta można dostać? Wymagają prawka kat. b, czyli obsługa nie jest tylko stacjonarna? Do tego samochód służbowy zapewniają?
Odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu, z żalem pożegnałem młochowskie biuro. System wynagrodzeń, atmosfera i przede wszystkim ludzkie podejście do pracownika takie jak w Volvo, są wręcz niespotykane w innych firmach w Polsce. Pracę zmieniłem po 13 latach, ale gdyby nie przeprowadzka - nie zmieniłbym na pewno w najbliższym czasie
Bardzo dziękujemy za te lata współpracy i za każdą Twoją cegiełkę, która przyczyniła się do tego, jaką firmą jesteśmy. Życzymy powodzenia w nowym miejscu, a nasze drzwi zawsze są otwarte :)
A czy jest szansa na przyjęcie osoby na stanowisko blacharza samochodów ciężarowych, która dopiero co zaczyna z tym swoją przygodę i nie ma zbyt dużego doświadczenia? :) Mój chłopak tym się pasjonuje, ale ma niespełna dwa lata w tym zawodzie. Na jakie wynagrodzenie w Volvo Trucks Polska można liczyć na stanowisku takiego blacharza?
Hej widziałam że aktualnie szukają specjalisty ds obsługi klienta, na jakie wynagrodzenie można liczyc ?czy jest przewidziana jakaś droga awansu z takiego stanowiska ?
Cześć, aktualnie poszukujemy Specjalisty Obsługi Klienta do 3 naszych lokalizacji - Skawiny, Pruszcza Gdańskiego oraz Młochowa. Proponowane wynagrodzenie ujawniane jest w procesie rekrutacyjnym na etapie składania oferty Kandydatowi. Każdy nasz Pracownik ma szansę szeroko pojętego rozwoju, jak i również awansu. Inwestujemy w pracowników na każdym poziomie stanowiska. Mamy wiele przykładów osób w firmie, które zaczynały właśnie na stanowisku Specjalisty Obsługi Klienta, a obecnie kontynuują swoją karierę w innych działach firmy lub na stanowiskach zarządzających :)
Widełki wynagrodzenia nie są ujawniane, bo takie niskie ?. Co skutkowało by mniejszym zainteresowaniem ?
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Volvo Polska?
Są organizowane, ostatnie bardzo duże wydarzenie to Piknik Przyjaciół w czerwcu 2022 - dla wszystkich Pracowników, ich rodzin oraz Klientów. Są też imprezy działowe, pikniki rodzinne (ostatni byl 17 września) imprezy świąteczne, podsumowujące wyniki roczne
ooo to chyba dużo tego na rok wychodzi. A są jakieś inne benefity poza takimi imprezami integracyjnymi? Jakiś multisport albo opieka medyczna?
Jest multisport, jest i opieka medyczna. Są też paczki świąteczne i szereg innych dodatków
Tak są, dla całej załogi. I wyjazdy i wigilie i wyjścia na kreglę i piwo. A latem wyprawy rowerowe. Super
Zapytajcie ludzi w innych oddziałach. W Lublinie już trzy osoby odeszły... z Volvo Trucks. Kolejne osoby planują zrobić to samo a szkoda bo naprawdę mają wiedzę.
U nas w Długołęce dpbre. Szef zabrał nas ostatnio cala ekipa na integracje w gory. Nie dosc ze dobrze placa to jeszce daja inne rzeczy.
Czy na pewno masz na myśli Volvo Trucks Center z Kalinówki k. Świdnika? Nie jest prawdą to, co piszesz i możesz wprowadzać ludzi w błąd...
Dużo inicjatyw pracowniczych, z którymi nie spotkałam się nigdzie indziej. Firma bardzo dba o pracownika
Jakie są te inicjatywy? Mogłabyś wymienić kilka? Co firma robi dla pracowników fizycznych?
Trudno doszukać się jakichkolwiek negatywów pracy w Volvo Truck. Wiadomo, jak już się tu jest to wszystko jest oczywiste, ale rozmowy z przyjaciółmi, znajomymi i rodziną potwierdzają, że pracujemy w wyjątkowej firmie w której pracownik jest naprawdę ważny i ja to tak odczuwam. Polecam każdemu, a że gdzieś komuś się „przejadło” - bywa, każdy jest wolnym człowiekiem i może trzeba czasami wyjść, żeby zobaczyć jak dobrze jest w środku. Dla jednych i drugich gorące pozdrowienia !
wynagrodzenie jest bardzo dobre, są premie i inne dodatki. Trzeba pracować i starać się jak wszędzie ale chociaz placą solidnie. Prawko sie przydaje na sam dojazd do pracy, ale pbsługa klienta jest na miejscu stacjonarnie i nie musi wyjezdzac z seriwus
Prowadze firme od 15 lat, mam 11 ciężarówek Volvo z Młochowa. Co prawda czas oczekiwania jest ostatnimi czasu bardzo długi ale coś kosztem czegoś. Zamówiłem 4 DAFy ale jednak pozostaję wierny Volvo. Firma zaprasza mnie na szkolenia na przykład z ekonomicznej jazdy. Jak czekam na serwis, to mogę zjeść za darmo pyszny obiad na miejscu. Zawsze przyjeżdzam tu z chęcią
Opinie naszych Klientów są dla nas niezwykle ważne. Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, aby podnosić poziom zadowolenia i satysfakcji wszystkich odwiedzających nasze serwisy, by chętnie do nas wracali i czuli się u nas dobrze. Tym bardziej miło nam czytać takie komentarze, dziękujemy :)
Zastanawiam się nad złożeniem CV do Volvo. Ile zarabia mechanik z doświadczenie?m?
W październiku były spore podwyżki, moim zdaniem dobrze płacą i można liczyć na fajne premie
W Volvo Truckach płaca dobrze, zawsze na czas, jak dobrze pracujesz to ipremie mozesz dobra zgranac. Jak patrze na to co sie dzieje w innych firmach, to tu na prawde jest bardzo dobrze. Co chwile jakies paczki i nowe benefity
Integracja, paczki itp. cudownie. Ale zważmy, że chleb kosztuje 6 zł, a integracją się rat w banku nie spłaci. Ile zarabia poszukiwany teraz specjalista obsługi klienta? Na ile to mile widziane prawo jazdy C jest faktycznie wykorzystywane przez pracownika?
dziękujemy za Twój komentarz. Wszyscy jesteśmy świadomi sytuacji w Polsce i na świecie, wciąż rosnących cen i niepewnej sytuacji na rynku. Dlatego dokładamy wszelkich starań, by zapewnić naszym pracownikom nie tylko konkurencyjne wynagrodzenie, ale również poczucie bezpieczeństwa, stabilności i spokoju. Posiadanie prawa jazdy kat. C niezwykle istotne i przydatne. Jest wykorzystywane przez Pracowników Serwisu m.in. do przemieszczenia się i jazd próbnych po wykonanych naprawach czy przeglądach.
Czy firma Volvo Trucks Polska udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Witaj, jako firma Volvo Trucks Polska wspieramy i troszczymy się o naszych Pracowników na wiele sposobów. Udzielamy preferencyjnych pożyczek, pomocy rzeczowych i finansowych. Pracownicy mogą liczyć na zapomogę w szczególnie trudnych sytuacjach życiowych. Oferujemy też prywatną opiekę medyczną z dostępem do wielu specjalistów, w tym psychologa czy psychiatry. Wspieramy rozwój naszych Pracowników, dlatego dofinansowujemy edukację, szkolenia czy kursy w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.
Są opinie, że po rekrutacji jest brak informacji zwrotnej, ale to już dawno było. Jak jest teraz, nie zmarnuję czasu? Na ich stronie jest teraz ogłoszenie, że szukają kogoś do obsługi klienta.. Widzę, że oczekują prawa jazdy, trzeba jeździć samemu po klientach czy raczej to tylko obsługa w biurze?
Cześć @Wanda, staramy się przekazywać każdorazowo odpowiedzi zwrotne dwoma kanałami - mailowo lub telefonicznie. Zapraszamy serdecznie do aplikowania :) Na wspomniane stanowisko mile widziane jest prawo jazdy kat. B przez wzgląd na dojazd do serwisu. Praca jest w pełni stacjonarna - tylko obsługa klienta w biurze. Zapraszamy! :)
Czas spędzony w firmie Volvo wspominam bardzo dobrze. Ludzie w niej pracujący tworzą atmosferę, o którą trudno u innych pracodawców. Pracuję obecnie w innej firmie z branży automotive, jednak często jeszcze wspominam Volvo i szczerze serdecznie polecam
Miło wspominasz głównie ze względu na atmosferę czy na zarobki też nie mogłeś narzekać? jak za Twoich czasów sytuacja z wynagrodzeniem wyglądała i kiedy to było?
Polecam
Zero odpowiedzi po godzinnej rozmowie rekrutacyjnej
Panowie w Obsłudze Klienta w Młochowie - ogromna wiedza, pełen profesjonalizm, bardzo pomocni. Polecam
Czy w Volvo Trucks Polska zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
Osoby pracujące tam są miłe. Rozmowa o pracę była dosyć konkretna, lecz wymaganie dyspozycyjności 6 dni w tygodniu przy oferowanych warunkach wynagrodzenia jest trochę śmieszne. Brak odzewu ze strony pracodawcy odnośnie decyzji o wyniku rekrutacji jest po prostu słabe w dzisiejszych czasach.
No ale może trzeba na to spojrzeć pozytywniej w takim razie? ;) Przynajmniej nie będą od Ciebie wymagali dyspozycyjności przez te 6 dni, to zawsze idzie na plus, prawda?
@Anna potwierdzam, nie minęły.
Jak się pracuje w Volvo Trucks Polska?
Zobacz opinie na temat firmy Volvo Trucks Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Volvo Trucks Polska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 5 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Volvo Trucks Polska?
Kandydaci do pracy w Volvo Trucks Polska napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.