MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

Rysiek

08.03.2024 13:38

Spoko praca , dobrze płatna, transport pracowniczy, stołówka, prywatna opieka medyczna . Płacą nadgodziny i wczasy pod grusza , paczki na święta . Pozdrawiam serdecznie Rysiek S.
    manowiec

08.03.2024 20:39

Tez tak myślałem jak sie przyjmowalem. Po roku juz wiedzialem ze to kanal i mocny zap. Brak stabilizacji. Niepewnosc co bedzie z tydzien.

07.03.2024 21:52

Jestem nowym pracownikiem firmy MAN, na plus zdecydowanie atmosfera wsrod pracownikow tego samego szczebla. Minusy to niepewna sytuacja zatrudnieniowa, wymóg "malowania trawy na zielono" tak żeby jedna Anetka czy Beatka z biura widziała, że (usunięte przez administratora)jak wół mimo tego ze w danej chwili nic nie masz do roboty ;) Praca fajna jako przeczekanie ale nie idzcie tam z mysla ze zostaniecie na dluzej, chyba ze macie solidne plecy i bedziecie betonem, wtedy to praca dla was. Dla ludzi z biur mam jedna rade, ruszcie (usunięte przez administratora)sprzed monitora i przejdzcie sie po wszystkich taktach i podmontazach, zerknijcie na sekwencje i zrozumcie bardzo wiele rzeczy. Do kierownictwa powiem tyle ze nie dziwcie sie ze jest tyle bledow bo za takie traktowanie ludzi to linia powinna wam stac godzinami ;) Do kandytadow powiem jedno, jezeli nie musicie i macie mozliwosc pojscia do normalnego miejsca pracy za te 500zl mniej to sie nawet nie zastanawiajcie. Wszystkiego normalnego dla wszystkich normalnych ;)

07.03.2024 18:41

Czy na montażu kabin pracują kobiety ? Czy stanowisko to jest też dla kobiet?
    Wuja

07.03.2024 16:37

Najlepsze w tym wszystkim jest to że teraz nocki cały tydzień pracują . Cały tydzień gonimy liczbę by w kwietniu zrobić dwie zmiany ;) Jakby to już dawno nie dało się zwolnić i robić sobie spokojnie ,powoli a stale. I co niby ta trzecia zmiana będzie w domu siedzieć czy jednak Man zwolni praktycznie jedną zmianę jak to już miało miejsce dwa razy?
    Piotr

20.01.2024 14:50

Zmiana C na hali kabin, ma wyrobione ponad 1000 kabin więcej w stosunku do B zmiany, nie mówiąc już o zmianie A, cały czas jest najbardziej produktywną zmianą. Góra nie potrafi albo nie chce aby pozostałe zmiany też tyle robiły, harujemy za te same pieniądze robiąc o tyle aż więcej kabin, to jest jawna niesprawiedliwość ! Albo powinni nam to oddawać w dniach wolnych albo też w premii wyższej. (usunięte przez administratora)

10.02.2024 19:53

Przy takcie 4:22 już nie było czasu na WC,a docelowo miał być takt 4:15 do tego trzeba odliczyć minimum 30 sekund na przdjazd agv,a jak się jakaś niemrawa osoba z bhp kierownictwa z działo jakości lub inną (usunięte przez administratora)przwinje i wstrzyma agv na dłużej to czas nie do wyrobienia,(usunięte przez administratora)
    MK

07.03.2024 15:06

Oczywiście że Góra wie że zmiana C bije rekordy, ale wie też że sukces ma wielu ojców. Gdyby nie spore bufory na pod montażach po zmianie B nie można by było przesunąć ludzi na linię i podkręcić tempa. Natomiast zmiana A zaczynała ze znikomym buforem i żeby utrzymać tempo produkcji musiała się mocno sprężać, dopiero zmiana B robiła zapas pod montaży potrzebny do bicia rekordów.

06.03.2024 21:23

wolf spider

07.03.2024 11:00

Znowu ten TMC, ciesz sie że Cie nie zwolnili tylko przenieśli. Boli utrata dodatku i praca na dwie zmiany.
    Szakal

11.02.2024 15:06

Czemu MAN nie zgłosi do gminy o naprawę drogi przecież nie da się tego ominąć ładna wizytówka firmy jak Niemcy z zarządu przyjeżdżają zróbcie coś z tym
    wo man

07.03.2024 01:55

Dlaczego MAN ma naprawiać drogi skoro w paliwie zawarty jest podatek drogowy a dodatkowo pojazdy ciężarowe podlegają podatkowi od środków transportowych?
    Inny obywatel

07.03.2024 10:12

Fakt, że firma płaci podatki nie zwalnia jej z odpowiedzialności za szkody, które jej pojazdy mogą powodować na drogach. Na całe szczęście łatwo to udowodnić. Jak tam z używaniem dróg jako parkingów dla ciężarówek czekających na rozładunek ? Czy firma MAN zapewniła już parking dla swoich pracowników i nie musza już parkować w krzakach na drodze dojazdowej ?

07.03.2024 06:30

Jestem pod agencją i kończy mi się umowa przed przestojem i szczerze to już powoli się rozglądam za nową pracą. Staram się ale i tak to nic nie da patrząc na aktualną sytuację.
    Tragedia

06.03.2024 18:49

Już nawet w gazecie wyborczej piszą że Man wstrzymuje produkcje i ludzie boja sie o stanowiska . Marzec wszystkie zmiany maja nocki w w piątki.

03.03.2024 18:46

Tomek

04.03.2024 11:33

Z tego co słyszałem to ma być nocka w ten piątek
    Bramka

26.02.2024 12:37

Dlaczego GC116 ma swoich bramkowych i nie wpisują wszystkich błędów jakie znajda tylko dogadują się z kierownikiem i żółtymi żeby nie wpisywać bo będą problemy jak za dużo będzie błędów a zwłaszcza z poważnymi błędami. My mamy po 20 a oni 3/4 gdzie tu sprawiedliwość. Albo niech się traktuje tak samo albo dajcie nowych bramkowych.
    Manowiec

29.02.2024 13:47

Trzeba dać bramkowych co będą robić to co powinni a nie jakieś dogadywanie się. Każda bramka ma swoje za plecami a główni jakościowcy nic z tym nie robią choć wiedza jak jest i nie wywiązują sięze swojej pracy.
    GC

02.03.2024 18:54

100% prawdy dogadują się z niebieskimi bardzo, żółci i wyżej tylko żeby nie tłumaczyć, dajcie bramkowych bez powiązań działowych to zobaczycie ile błędów będzie.

01.03.2024 10:11

Wczoraj dodano kilka nowych ofert. Powiedzcie co się dzieje teraz na bieżąco w dziale IT. Specjaliści do niego są teraz poszukiwani do niego. chce poznać wasze opinie by wiedzieć czy warto próbować? Ciekawe jakie są widełki
    IT

01.03.2024 22:25

Wspolpracuje z ta firma od dłuższego czasu. To taki nowoczesny skansen. Wymiana tonerow na czas. Codzienne bieganie, robienie wszystkiego na czas. Jak jestes mlody to fajnie. Jak masz juz jakies doswiadczenie odpusc sobie.
    Marcinek

28.02.2024 23:17

Witam. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone ,pewne informacje odnośnie tego co się dzieje we firmie ? Teraz to już trudno wierzyć w cokolwiek co oni nam komunikują . Pracownicy sami między sobą się kontaktują przez co powstaje sporo niedomowień .

01.03.2024 11:55

Dokladnie tak to dziala. Musi byc wszystko wyliczone co do sekundy. Pracownik nie moze miec lzej tylko ciezej. Juz sa redukcje stanowisk na taktach bo jedzie podobno wolniej to moze byc mnie ludzi przeciez sie wyrobia. Haha (usunięte przez administratora)

01.03.2024 19:14

A co Ci ma Ci powiedzieć kierownik? Że pracujesz do końca umowy i nara? Żebyś poszedł na l4 albo się mniej starał? Dla nich liczą się słupki i statystyki a nie pracownicy. Zapewniają że robota będzie dla wszystkich a jak jej nie będzie to nie będą mieć żadnych skrupułów żeby się z Tobą pożegnać. Historia pokazała jak man traktuje ludzi, wystarczy zapytać ludzi co dłużej pracują jak to było, a teraz nie będzie inaczej.
    Były

01.03.2024 02:50

Okręt tonie, któryś już raz. Na tyle ile się produkuje powinno was być dwa razy tyle. Będą zwalniać a ci co została będą produkować nadal te same ilości aut, co teraz. (usunięte przez administratora)
    Transport

28.02.2024 13:41

@Pracodawca Moje pytanie jest niewygodne i dlatego zostało usunięte? Pytam jeszcze raz o regulamin, § 4 punkt 5 Pasażer winien przestrzegać podstawowych zasad higieny osobistej. ten punkt oznacza że pracownicy będą się przebierać i jeździć w ubraniach cywilnych? Może dalej umorusani pracownicy MAN i B3 w ubraniach roboczych? Dodatkowo śmieszni jesteście z tą informacją "z przyjemnością informujemy, że od 1 marca 2024 uruchamiamy Program Współfinansowanego Transportu Pracowniczego" Wiemy od dość dawna ze transport miał być częściowo płatny, ale kto sie ma z tego cieszyć?
    Tomek

29.02.2024 11:57

Jedź do Monachium tam większość pracowników produkcji z Mana czy też innych firm jeździ codziennie w ubraniach roboczych komunikacją miejską metrem, pociągiem lub autobusem i nikomu to nie przeszkadza tylko jednemu czy drugiemu Polaczkowi.
    A.t.e

24.02.2024 20:35

Tempo pracy jest bardzo wysokie, zależne od działu ale ogólnie poza ustawionymi obibokami jest ciężko. Nie polecam miejsca pracy, nie na długie lata. Logistyka wyleciała z najlepszymi ludźmi. Zapychają miejsce cudzoziemcami wiadomo skąd, lipa.

25.02.2024 12:40

Ilu cudzoziemcow ma umowe MANnowską? Bo naprawde nie interesuje mnie kogo tam zatrudnia Apleona, B3, czy ochrona.
    Laki

28.02.2024 22:45

Zgadzam się . Logistyka była najlepsza i Super ludzie pracowali !!!
    xyz

26.02.2024 19:06

witam, stanowisko asystentka ds. administracyjnych / wsparcie HOTLINE - ktoś może powiedzieć coś na ten temat? jak zarobki?
    Brute

23.02.2024 07:29

Zwolnienia, dopłaty do przewozow gdzie przypominam za 2023 grupa do której należy Man miała rekordowe zyski , a Ci o brudnych widelcach.
    Brute

24.02.2024 20:17

Co z tego że robocze jak takt zostanie wydłużony. Jedyna różnica że nie będzie ciśnienia w tygodniu tylko rozłoży się to na całe 5 dni. Ogólnie tendencja spadkowa. Kłopoty w Niemczech, gospodarka chamuje , na horyzoncie ogromny kryzys nieruchomości komercyjnych w którym są umorzone niemieckie banki. Kto potrafi łączyć kropki ten wie co będzie grane.

26.02.2024 05:20

Menedżer do spraw personalnych, pan L. też mówił że nie będzie redukcji zatrudnienia, a tu wychodzi szydlo z worka. Mnóstwo ludzi przyjętych bo była praca i trzeba było ją zrobić a teraz gdy jest jej mniej to Ci najmniej wygodni dla firmy są usuwani z firmy. Tak postępuje pracodawca z Top employers? Bo chyba ta nagroda to za propagandę jest
    ŻółteNieroby

25.02.2024 00:39

Czy żółci z hali kabin to jakieś żubry pod ochroną? Na palcach jednej ręki można zliczyć tych którzy mają pojęcie o pracy i pomagają w teamie. Większość z nich nie ma pojęcia o pracy, udało im się wybić bo byli zatrudnieni jako pierwsi. Większość z nich nie potrafi nic zrobić na żadnym takcie a od ludzi wymagają cudów. Zaczniesz narzekać to usłyszysz, że "nikt nie mówił, że będzie lekko", " nie marudź bo przyjdą inni za Ciebie i zrobią robotę", "nie pasuje to się zwolnij". Na niektórych GC ludzie wypruwają sobie żyły żeby się wyrobić a w kierownicy z zastępcami w tym czasie siedzą na team worku i rozmawiają gdzie robić zakupy do domu, gdzie było 5 Paczków za 5 zł. Powinni wprowadzić dla żółtych obowiązek pracy w linii przez kilka dni w miesiącu. Zobaczyli by jak jest a nie sugerowali by się słupkami.
    Kik

22.02.2024 21:21

Ile może zarobić inzynier z biegłym niemieckim i doswiadczeniem automotive, są jakieś wiedelki, czy warto

23.02.2024 19:58

8-13k brutto + premia

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Szukajacy

21.02.2024 12:57

Hej. Czy są gdzie aktualnie przyjęcia do pracy na jakiegoś fizycznego, produkcję lub kogoś z uprawnieniami na wózki? Gdzie szukać ofert?
    Stołówka

19.02.2024 20:46

Jak macie taki problem ze stołówką to przestańcie na nią chodzić, to wtedy może coś z nią zrobią, a nie narzekacie tutaj a codziennie tłum ludzi i tak to je.
    Smakosz

15.02.2024 23:44

Heja ludzie czy jest ktoś w naszej firmie kto może zająć się stołówka?? Masakra na widelcach do pobrania ziemniaki zaschnięte na łyżkach makaron itp trafiło mi się nieraz w tym miesiącu. Nie wspomne o znajomych... Przecież to jest żenada.. Nie wspomnę o golaszu WP gdzie był w krojony filet. Poprzedniego dnia.. Wyliczać można dużo... Może jakieś referendum by się przydało na ten temat??
    Hello kity

12.02.2024 09:02

Co z podwyżkami i zwolnieniami w lutym?
    Mareks

12.02.2024 18:28

Zwolnienia idą pełną parą. Podwyżki stanęły w martwym punkcie , trzeba zwolnić to co trzeba i wtedy dadzą podwyżkę tym potrzebnym. Wtedy od nowa ogień po 300 dziennie ;)

04.02.2024 10:50

prawda

05.02.2024 13:45

Zgadzam się powinno się w końcu konsekwencje ponosić, dlaczego nas się cały czas czepia ze robimy coś źle a pomarańczowi nic nie robią a zwłaszcza T.W. i dalej są na tym stanowisku przecież ta osoba jest tak niekompetentna ze szkoda gadać.B.M może się w końcu za niego weźmie bo A.B tylko umie ukrywać swoje błedy.
    Zmiana

11.02.2024 18:05

Pogadać chyba to jesteś zadowolony. A zwłaszcza jak nie ma żółtego w pracy To wtedy pomaga bardzo, nic nie robiąc Z M.T to tak on jest spoko ale T.W to przeciwieństwo nie do pracy osoba. Czas na zmianę M.B

28.01.2024 11:58

Pracownicy, którzy spotykają się z nadużyciami władzy, powinni pamiętać, że mają prawo do szacunku i godnego traktowania. W takiej sytuacji mogą skonsultować się z osobami odpowiedzialnymi za zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji lub poszukać pomocy u specjalistów, takich jak doradców coachingowych lub prawników. Ważne jest, aby nadużywanie władzy było traktowane poważnie i żeby odpowiednie działania podjęto w celu rozwiązania tej sytuacji. Informacje dla man o Systemia magazyn
    Gustlik

03.02.2024 21:46

Witam zauważył ktoś ze tak wydłużony a roboty więcej, ha man wie jak nas urobić roboty więcej wcześniej..
    Parking H6

31.01.2024 22:10

Czy MAN ma zamiar zrobić coś z parkingiem przy hali H6 czy dalej będzie tam taki (usunięte przez administratora) Przejść się nie da człowiek wchodzi i wychodzi cały w błocie, samochody to samo nie wspomnę o tym, że nasz pracodawca naraża nasze samochody na uszkodzenia wjeżdżając na ten parking. Więc wreszcie może coś z tym zrobicie a nie tylko kabiny i kabiny i linia musi iść. Był przestój nic nie zostało ruszone. Śmiech na sali.
    Jurek

30.01.2024 15:26

Co z podwyżkami? od ubiegłego tygodnia trwają kolejne rozmowy i nic, nadal nic nie wiadomo ? !

31.01.2024 06:55

Trwaja dlugo bo w lutym duzo osob pojdzie do zwolnienia to zebym im nie wyplacac tego co maja dolozyc to ich zwolnia i dopiera dadza tym co zostana.
    Krzychu

31.01.2024 14:24

No i tyle z zapowiedzi na spotkaniu przedświątecznym, że nie będzie redukcji zatrudnienia :D U kumpla na dziale już zapowiedzieli zwolnienie sześciu osób. I to nie plotka, tylko konkretne info na odprawie. Tak że jeśli w ostatnim czasie mogliście złapać trochę oddechu na linii z powodu nieco mniejszego tempa, to za chwilkę to się zmieni, bo będzie ta sama robota, ale mniej ludzi do jej wykonania.
    Pracownik skarga Adrian Rejda

27.01.2024 19:35

Chciałbym zgłosić poważną sytuację, która ma miejsce w naszej firmie. Niestety, zmuszony jestem do zwrócenia uwagi na nieodpowiednie zachowanie naszego kierownika. Niestety, wydaje mi się, że opisuje on siłać na znęcanie się psychiczne nad pracownikami. Wielokrotnie byłem świadkiem sytuacji, w których kierownik używa obraźliwych słów, szyderczych komentarzy oraz wyciąga nieuzasadnione konsekwencje wobec niektórych pracowników. Ten rodzaj zachowania powoduje napięcie i stres wśród zespołu, co nie tylko wpływa na naszą jakość pracy, ale również negatywnie wpływa na nasze zdrowie
    MAN Trucks Sp. z o.o.

31.01.2024 11:14

Umieszczenie wpisu w serwisie informacyjnym dla kandydatów do pracy „Go Work” oraz podane przez Pana informacje nie są wystarczające do podjęcia dalszych kroków postępowania w związku z podejrzeniem o (usunięte przez administratora) Jeśli podtrzymuje Pan swoją gotowość do zgłoszenia sprawy, prosimy postępować zgodnie z procedurami firmowymi. Pierwszym krokiem jest formalne zgłoszenie sprawy. Można to zrobić osobiście w dziale HR Personalnym lub za pomocą specjalnego adresu mailowego dostępnego pracownikom. Kolejnym etapem będzie uruchomienie prac wyjaśniających przez komisję antymobbingową. Wszystkie informacje na temat tego procesu zawarte są w wewnątrzfirmowych materiałach.
    Jacob

30.01.2024 19:01

Dobrze płacą,ale generalnie to (usunięte przez administratora). Nie wyobrażałem sobie tak się zarzynać przez resztę życia, dlatego się zwolniłem. Co do umowy człowiek nie wie na czym stoi ,niestabilne miejsce pracy.

31.01.2024 06:54

Dobrze placili teraz wyplata wcale nie jest jakas duzo wyzsza niz w innych firmach patrzac na to jak trzeba sie uwijac na lini. I tak jak mowisz (usunięte przez administratora) sie to jest nie praca.

19.01.2024 09:12

Związkowiec

30.01.2024 11:19

A powiedz mi dlaczego uważasz,że elastyka jest zła i niepowinno jej być?? Chociaż kilka argumentów....
    Związkowiec

30.01.2024 11:29

Kolego oprócz Panów którzy zarządzają Związkami są jeszcze inni członkowie związków ja osobiście rozmawiałem z wieloma zainteresowanymi czyt. związkowcami i ludzie przy obecnych propozycjach podwyżek nie chcą się na to godzić. A chyba wiadomo, że jak się nie dogadają to jest to jedyna droga żeby coś ugrać. Ale niestety ludzie w Polsce tak już mają dużo do powiedzenia ale jak przyjdzie co do czego do głowy w piasek. Chcecie żeby było wam lepiej, żeby wypłaty się zgadzały to w grupie siła!
    Zdenerwowany

18.01.2024 23:46

I znowu zmiana A robi nockę w piątek a w systemie zaplanowane w kolejnych tygodniach brak pracy na zmianie C i B w Piątkową noc. Nie mówię jest praca trzeba pracować.Lecz szanujmy się jeśli inne zmiany mogą mieć luźniejszą noc to niech to działa na wszystkich. Nie "wybranych"
    BBb

24.01.2024 20:40

Zmiana B w pierwszym tygodniu pracy po świętach pracowała 5 dni, zmiana A 4 dni a zmiana C 3 dni. Więc odpowiedzieć sobie sam która zmiana najwięcej zapierdala a to dzięki idiotom z gc 106 z zmiany B.
    Kilkuletni pracownik

28.01.2024 00:16

Do żadnego strajku nie dojdzie ,bo większość ludzi się boi mają kredyty lub potrzebują pieniędzy i będą robić to co im Niemcy każą.O strajku mówi się już kilka lat i nigdy nie było ,więc i teraz nie będzie ,a związki zawodowe to szkoda gadać wynegocjują śmieszne podwyżki mimo ,że względem zeszłego roku produkujemy o połowę aut więcej.Polak i tak będzie pracował nawet jakby trzeba było 10 godzin dziennie tyrać.
    Jakość

29.12.2023 10:43

Na jakie wynagrodzenie może liczyć kontrola jakości pojazdów ?
    Marcin

27.01.2024 21:31

Tylko produkcja a jak na magazynie?
    Jarekogarek

27.01.2024 23:21

Nie masz co liczyć na umowę na stałe , tak mają to opracowane że po agencji idziesz do mana i przy 3 umowie do widzenia, kureska firma
    Felek

25.01.2024 12:34

Zmiana A jak zwykle co piątek na noc do pracy, a reszta wolne… dlaczego?
    Radek

21.01.2024 13:05

Panowie Manowcy Szykować się po wakacjach startujemy ze systemem 4 brygadowym !!
    Samborek

21.01.2024 21:10

Skąd znowu takie plotki?? Przecież zwalniają ludzi ?? A ty z 4 bryg ??
    jamesbond

24.01.2024 16:43

Jak wiekszość w manie...jedni chca 4brygad inni (usunięte przez administratora) za wynik :)
    Grześ

23.01.2024 13:46

To prawda już ponad 1100 kabin więcej niż druga zmiana ma zrobione zmiana C z hali kabin, nie chce mi sie wierzyć, że "góra" tego nie widzi i nie robi nic aby dać im coś więcej aby podnieśc podupadające morale pracowników.

28.12.2023 21:02

Taka Praca

29.12.2023 11:41

To prawda że na linii mają tylko 4 minuty na montaż podzespołów ? Bo wcześniej mieli 12 minut tylko im zmniejszyli czas bo mają dużo zamówień.
    ak

19.01.2024 20:19

Prawda, a raczej to, że firma taki ma cel produkcyjny a odpowiedniej ilości ludzi i sprzętu nie potrafią do tego zorganizować
    Piotrek ML1

17.01.2024 16:37

To co się dzieje w tym zakładzie, przechodzi ludzkie pojęcie. Widać ze firma nie szanuje pracowników, tempo które przy takich ciężkich sekwencjach jest straszne nie do przerobienia a górze wiecznie mało. Kończymy tak wyczerpani nie mam siły na nic żeby w domu zrobić. Powinno się to w końcu zmienić bo tak dłużej nie pociągniemy. (usunięte przez administratora) Dziwne pod tym względem ze zamówień nie ma o robimy tyle dziennie. Coś tu chyba jest nie tak. To pokazuje ze jesteśmy tania siła robocza i numerkiem w tym cyrku, aby góra mogła się chwalić miliardowymi zyskami. A my mamy robić za miskę ryżu.

10.01.2024 19:31

Witam, widzę że firma Man skrupulatnie usuwa wszystkie obiektywne i merytoryczne opinie dlatego dodaje ją ponownie. Chcę podzielić się opinią na temat pracy w zakładzie Man i ostatniej sytuacji w dziale TMC. Sposób w jaki zostali potraktowani pracownicy tego działu jest nieludzki. Pracownicy którzy wkładali całe serce w wykonywaną pracę, którzy posiadają odpowiednie kwalifikację i uprawnienia zostali wyrzuceni z działu jak (usunięte przez administratora) przez ludzi zarządzających tym działem. Zarządzający tym działem uznali że już nie jesteś im potrzebny więc możesz iść pracować na linię. Sposób wyboru osób które mają przejść na linię znany jest tylko panu F., i jest mocno związany z "kogo mniej nie lubi owy pan", bo on nikogo nie lubi. Zachowanie to jest nieprofesjonalne i bez klasy. Firma, która szczyci się mianem " Top Employers" nie powinna traktować swoich pracowników w sposób przedmiotowy, a tu mamy do czynienia właśnie z tym. Decyzja została podjęta, nikt nawet nie usłyszał powodu i uzasadnienia dlaczego akurat on przechodzi na linię. Argument forumowiczów, że ludzie z TMC poznają prawdziwą pracę pod skrzydłami Mana jest troszkę na wyrost, bo wielu pracowników pracowało już na linii montażowej i jakoś sobie radzili. Uważam też, że praca w TMC powinna być nagrodą dla zasłużonych pracowników, ale nikt nie może mieć pretensji do pracowników TMC, że zostali przyjęci z zewnątrz bo to jest tylko decyzja osób zarządzających. Wielu pracownikom obiecywano pracę na dłuższy okres czasu w TMC, wiele osób zrezygnowało ze swojej dotychczasowej pracy lub z innej oferty pracy żeby przyjść do TMC i zostali po prostu okłamani. Niestety, ludzie przekonali się na własnej skórze o niechlubnej opinii jaką Man ma w okolicy. Pozdrawiam
    wolf spider

15.01.2024 12:56

Ja zauważyłem ze pracownicy TMC sa najbardziej roszczeniowi i wylewają żale. Nie jedna osoba w tej firmie została przeniesiona na inny dział. Podpisujesz umowę z MAN, nie z konkretnym działem. Przestańcie juz płakać, z jakiej to pracy zrezygnowaliście aby pracować na TMC? Jest małe bezrobocie, więc nie pasuje linia zapraszam do Lidla ;-)

16.01.2024 23:02

Lidl wydaje sie lepsza opcja bo 2 zmiany nie trzeba latac jak robot i zarobki moze z 800 zl mniejsze za normalny czas pracy 8 godzinny. W dodatku niektorzy zastepcy kierownikow co mysla ze sa bogami a tak naprawde to zwykle (usunięte przez administratora) ktorzy sie spinaja o byle co aa i najwazniejsze linia stac nie moze odkop to hahaha

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.