Business School
3 20 6 1

Opinie o Business School

antom

Ja już po sprawie sądowej, byłem sam trwało to ok. 10 min. Takich spraw było w dniu dzisiejszym kilkanaście. Szkoła ewidentnie chce wyłudzić pieniądze po tylu latach bez żadnych upomnień do zapłaty, żenada . Na szczęście zachowały się dowody wpłaty , których rzekomo nie opłacałem. Po tylu latach?! wyrok - PRZEDAWNIENIE

Kolejny oszukany

(usunięte przez administratora)rowniez dostalem od nich pozew z sadu! Po... 12 czy 13 latach... Ledwo pamietam ze spedzilem tam semestr. Oczywiscie w miedzyczasie nie przychodzily zadne wezwania ani ponaglenia.

Kasia
@Kolejny oszukany 31.10.2018 12:34

Te dostałam nikt nie pisze jak to się skończyło u nich a jak z Tobą?

Kolejny oszukany
@Kasia 02.11.2018 17:44

Rozmawiałem z prawnikiem - trzeba wnieść o przedawnienie! W moim przypadku (pomijając fakt, że brak wpłaty z mojej strony to całkowita fikcja) od rzekomego powstania długu minęło kilkanaście lat. Okres przedawnienia takich spraw to zdaje się 3 lata... Oczywiście w międzyczasie nie dostałem żadnego wezwania do zapłaty itd. Brak odpowiedzi może spowodować niekorzystny dla Was wyrok sądu, tak więc wnoście o przedawnienia!!!

Kasia
@Kolejny oszukany 31.10.2018 12:34

Moja Pani Mecenas wystąpiła o przedawnienie w całości pozwu, pewnie każdy Wasz Prawnik zrobi to samo, mam sparwe 28.11 napiszę jak poszło. Pozdrawiam Wszystkich oszukanych:-)

Łukasz
Zweryfikowany użytkownik
@Kasia 11.11.2018 21:25

Witam, również mam sprawę 28.11. O 10.40 Wniosłem o przedawnienia roszczeń w całości. O której jest twoja? Łukasz

Oszukana
@Kasia 11.11.2018 21:25

O 9

Kasia
@Kolejny oszukany 31.10.2018 12:34

UWAGA!!! Wszytko oddalone za adwokata musi szkoła oddać jak i za sprawę niczym się nie przejmujcie bierzcie pełnomocnika i do sądu trwało to może 15 min wszystko:-):-) nie wiem z czego oni chcą ta płacić:-):-) Ja ze swojej strony polecam mecenas Joannę DOPKOWSKĄ z Warszawy:-) zna temat to pomoże jak i mi:-) kosztowało mnie to tylko,a może i aż moje nerwy:-)

Milla
@Kasia 28.11.2018 09:34

Hej super czyli jednak szukali z nadzieją że się uda wysepic kasę za nie wiedzę ludzi ze trzeba odpowiadać na pozew, pozatym po tylu latach... Ja na początku październik złożyłam odp na pozew w którym chcą zapłaty po ponad 10latach....i póki co czekam... A pytanie czy na rozprawę trzeba iść z pełnomocnikiem skoro sprawa z góry wygrana?

Kasia
@Milla 28.11.2018 18:53

Nie wiem ja bym poszła dla świętego spokoju i tak oddadzą pieniądze nic nie szkodzi pójść i mieć to na pewno z głowy:-)

Oszukany

Jak sie wypisujecie koniecznie trzymajcie potwierdzenie rezygnacji z nauczania przez kilka lat! Do mnie odezwali sie po 5 latach ze mam zaplacic naleznosc za rok nauki z odsetkami kilku tysiecy zlotych! Nie maja sluchaczy i kombinuja jak moga. Nie wysylaja ponaglen i sprawy odybywaja sie zaocznie dzieki temu naliczaja odsetki ktore sa kilkukrotnie wieksze od samej naleznosci. Brak potwierdzenia= brak mozliwosci odwolania.

wśiekła!
@Oszukany 10.10.2016 11:38

własnie mam tak samo !! dostalam wczoraj pisemko ze mam zaplacic za 2009 rok mimo tego ze rezygnowalam !!

wściekła!!!
@Oszukany 10.10.2016 11:38

a miałes sprawe jak to sie skonczylo ??

Mynyx
@wściekła!!! 27.09.2018 11:42

Też dostałem pismo, co więcej, ja im zapłaciłem 10 lat temu a i tak je dostałem. Może możemy się jakoś namierzyć i wymienić doświadczeniami?

Milla
@Mynyx 29.09.2018 16:16

Witam Różnie w dniu wczorajszym dostałam pismo o pozwie o nie opłaceniu rat z 2009roku pomimo ze zrezygnowałam i opłaciłem z góry za pierwszy semestr z którego zrezygnowałam porażka nie szkoła.... Teraz chcą zapłaty z odsetkami ale ja tego tak nie zostawię....

Mynyx
@Milla 03.10.2018 11:49

Ja jutro zanoszę odpowiedź na pozew.

Milla
@Mynyx 06.10.2018 17:17

Mynyx ja również jutro znoszę odpowiedź na odzew.... Gdzie potwierdzenia wysyłania do mnie wezwań do zapłaty.... I parę innych niedociągnięć....

Oszukany
@Milla 08.10.2018 16:45

cześć, mam taką samą sprawę- z 2008r. rezygnacja, która miałabyć odstąpieniem od umowy, wiele lat cisza i teraz wezwanie na sprawę sądową Przez tyle lat ani jednego wezwania- mimo tego samego adresu! Mieli wszystkie dane aby zgłosić się od razu! Jak można się obronić? kwota do zapłaty plus wg nich kosmiczne odsetki

Milla
@Oszukany 09.10.2018 21:03

Hej obronić jak... Ja dostałam wezwanie i według prawa 2tyg na odwołanie aby ustosunkować się do wezwania.... Podając oczywiście swoją wersję poza tym najlepiej skonsultować to z prawnikiem...

Kasia
@Milla 11.10.2018 22:17

Wiadomo coś?

Milla
@Kasia 02.11.2018 17:45

Póki co czekam na odpowiedź z sądu....

Kasia
@Milla 02.11.2018 19:24

A jak to u Ciebie wyglądało? Co prawnik powiedział?

Milla
@Kasia 02.11.2018 22:22

Złożyłam odpowiedź na pozew uzasadniając że chce kwity potwierdzające że były wysyłane wezwanie do zapłaty... A prawnik znalazł kilka paragrafow o przedawnieniu.

Oszukana
@Milla 02.11.2018 19:24

I jak odpowiedź przyszła??

Milla
@Oszukana 23.11.2018 19:45

Hej nie nadal brak odp że strony sądu czekam.... W końcu jak tyle pozwów to mają co robić... Złożyłam 7 października

Sylwia

Pewnie trzeba wyjaśnić i będzie po sprawie. Czasem nowy pracownik coś pomyli i robi się nerwowo.

KO
@Sylwia 17.11.2018 17:19

Nowy pracownik cos pomyli i pozwie kilkadziesiat osob o fikcyjne zaleglosci? :) - skarb nie pracownik.

Oszukana

Witam, mam ten sam problem może jakiś pozew zbiorowy, czy ktoś był już u prawnika ja dopiero w poniedziałek.

dawny uczeń

Dostałem takie samo pismo - pozew z powodu nieuregulowanych płatności. To (usunięte przez administratora), nikt nie trzyma takich potwierdzeń przez tyle lat, zwłaszcza jeśli wszystko uregulował na bieżąco. Pójdę z tym do prawnika. Dawajcie znać, jak potoczyły się Wasze sprawy, mam nadzieję, że ktoś wreszcie to ukróci i naprostuje tych oszustów.

Piotr

Bardzo fajna szkoła. Osobiście, skończyłem filologię ang. oraz reklamę i marketing i... bardzo sobie chwalę. Na obu kierunkach dobry poziom, kadra w jak najlepszym porządku, bardzo mili i merytoryczni wykładowcy. Nigdy nie miałem żadnego problemu z załatwieniem czegoś, czy to u nauczyciela, czy w sekretariacie. Wszędzie spotykane profesjonalne podejście i zaangażowanie. Z całego serca polecam!

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w Business School?

Zuza

Zawsze trzeba pilnować dokumentów. Często nie dogadamy tematów, cos sobie wymyślimy a później jest rozczarowanie.

Ktoś

Nie zapisujcie się na projekty unijne które oni prowadzą ponieważ nie wypłacają pózniej pieniędzy za staż. Właśnie się okazało że pracuje za darmo

Kongo

Bardzo dobra szkoła. Polecam ją wszystkim, którzy chcą się nauczyć czegoś więcej w danej dziedzinie. Bardzo dobra kadra wykładowców i doradców zawodowych. Płacą 6,67 netto za godzinę nauki, plus zwrot kosztów dojazdów na podstawie biletu oraz płatny staż po zakończeniu szkolenia na 3 miesiące w wysokości 1750 netto/m-c.

Marek94

Oszuści, nic wogulę się nie nauczyłem, nauczyciel nie mają wiedzy

koneser

Odradzam szkołę, to jest poprostu pseudo szkoła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kłamią przy podpisywaniu umowy, lepiej podpisać przy prawniku, pełno kruczków

Marlena95

Poziom jest śmieszny, nauczycielka od zajęć zawodowych na rachunkowości sama nie wiedziała jak liczyć, szkoła wypisała mnie bez mojej zgody narażając mnie na dodatkowe koszty, złozieje

ehm

najgorsza szkoła jaka tylko może być zero przygotowania na zajęciach ciągle czegoś brakowało pani od kosmetologii wychodziła z zajęć i dokupowała kosmetyki w drogeriach... pomijając to nie zapisujcie się tam. musicie podpisać umowę i nie daj Boże będziecie chcieli sie wypisać..wszystko trzeba opłacić. nawet jak nie chodziliście i złożyliśćie rezygnację już dawno.nie polecam!!!

oszukany

Nie podpisujcie umów!

Natek

Nie wiecie przypadkiem jak wygląda nie współpraca, a praca w Business School? Co prawda na ich stronie nie mają żadnych konkretnych informacji http://www.business-school.pl/o-nas/dlaczego-my.html oczywiście oprócz szerokiej gamy usług. Zastanawiam się na co można u nich liczyć jako nauczyciel nauk ścisłych ze sporym doświadczeniem?

jarek

Ja tez rozwazam business school oraz kurs gowork.pl jak marry, marry zdecydowałas się na jakas opcję? Albo ktoś może polecić, bo korzystał z obu?

Kmina

Potrzebuję opinii o kursach na reklamę i PR. Czy ktoś na nie uczęszcza w tym roku czy nie? Dzięki za pomoc.

Joanna

Czy ktos moze napisac cos na temet studium marketing i reklama.?

Anna- kursantka grafiki komputerowej - rocznej

Grafika komputerowana niestety na kiepskim poziomie, lepiej wybrać inną szkołę. Tutaj można nauczyć się jednie podstaw. Żałuję,że straciłam tam pieniądze. Prowadzący są różni, kilka osób bardzo przykłada się do swojej pracy, ale jest też kilku z wysokim EGO i ktoś powinien im zwrócić uwagę, że do pracy chyba warto się uczesać ( tym bardziej będąc kobietą). Odradzam.

natalka

swietnie przygotowany kierunek, zwłaszcza u prof. schneider. mozna złapac bakcyla nawet jesli ktos nie jest pewny w czasie zapisu.egzamin zawodowy to nie problem, pomimo słabej dermatologii czy chemii, reszte nadrobi nasza p. od pracowni. jesli ktos choc troche chodzi wyniesie chec do pracy w zawodzie i spoko zda egzaminy zaw.nozna sie czepiac ze kosmetologia i pracownia powinny isc z tym samym nauczycielem, jak w innych szkołach-pani po biologii uczy kosmetologii a po kosmetologii nie -cos nie halo,szkoda. ale i tak super, polecam.

Oszukana

Ostrzegam wszystkich przed tą psełdo szkołą!!! Zajęcia na organizacji reklamy wyglądają fatalnie!!! Np: fotografia odbywa się wogóle bez aparatu tylko tak na sucho a Pani prowadząca pracę z aparatem zadaje do domu (jakby każdy musiał posiadać aparat), towarodznastwo zajęcia wogóle nie na temat!!! Praktyki każą samemu załatwiać!! No i umowa jest fatalna, jak komuś się nie spodoba i chce zrezygnować to musi zapłać za rok czy pół (zależy kto ile wytrzyma). Czyli brak jakiej kolwiek pracowni dla tego kierunku, nauczyciele poziom żenujący i bardzo niekorzystna umowa!!!

Aneta eM.

Porażka. Ktoś założył szkolny biznes i idealnie oddaje tutaj stosunek ilość chętnych nad jakość. Kurs z reklamy - na każdych zajęciach inny prowadzący, kazdy realizował swój program- połowa rzeczy sie powtarzała, na połowy zajęciach brakowało rzutnika. Nie polecam! :(

Mario

Bardzo dobry poziom, zresztą poczytaj opinie gdzie indziej polecam bo warto

MARCIN

Najlepiej to podjechać i samemu zapytać, ale z tego co wiem to całkiem dobry

Andrzej

Hej, czy ktoś coś może mi powiedzieć o poziomie grafiki na studium informatycznym w tej szkole ????

Marta

Ja chodzę na fryzjerstwo i jestem zadowolona.

Natalia

Był u nas ostatnio Pan, który odpowiada w tej szkole za jakość. Byłyśmy z dziewczynami mocno zaskoczone. Dopytywał nas czy jesteśmy zadowolone, czy coś można usprawnić itp. W sumie pierwszy raz z czymś takim spotkałam, i nie było to moje zdanie. Jesteśmy na kosmetyce i mogę to ja w swoim imieniu polecić innym. Szkoła trwa dwa lata.

Mikołaj

Grafika komputerowa na dobrym poziomie. Potwierdzam słowa przedmówczyni. jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć, to się nauczy i pewnie znajdzie dobrą pracę - jeśli ktoś chce pochodzić aby pochodzić to i (Harvard) Business School nie pomoże w znalezieniu pracy ;)

Zostaw opinię o Business School - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Business School