Hemmersbach

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1194 ocen.

Hemmersbach
2 1194 6 1

Opinie o Hemmersbach

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Stefan

Szkoda, że nikt z pracowników nie pisze.

M

Szukam kontaktu do osób decyzyjnych w sprawę możliwości zakupu sprzętu po serwisowego. laptopytablety@gmail.com

Bolo

Dlaczego tak się dzieje? Czy coś złego się wydarzyło?

Igor

Dlaczego mówicie o fali zwolnień?

asd
@Igor 09.06.2018 18:13

bo ludzie są zwalniani z firmy? redukcja etatów, mniej sprzętu.

Byly ROBOL

Pracowałem, w tej firmie czy mam odradzac jak masz rodzine dzieci, i twoim motto zyciowym jest praca wyzyskiwaczy polecam, roboty malo co jest ludzie siedza i kreca sie na krzesłach jesli chodzi o kierownictwo, jedn dobry 2 zly , masz problem konsultujesz to sie z ciebie nasmiewaja jestes technikiem nie wiesz co zrobic podjemiesz decyzje samemu , jak naprawic usterke , to dostajesz ochrzan ze sam podjales i nie skosnultowales team lederzy siedza na allegro i ogladaja sobie na necie dziwne rzeczy , i zajmuja sie pierdolami , nie ma roboty powinni latac po hali i pomagac chlopaka ze sprzetem by technicy mieli po rowno , po co opisywac klamstwa, jest goraco strasznie , zapocony (tylek) zarobki przy rozmowie kw. obiecuja ci ze bedziesz zarabial 6tys brutto, kpina aby pozyskac pracownika pozniej wychodzi szydlo z worka, za wszystko cie karaja , technik sam wystawia sprzet na testy, wczensiej byli wystawiacze kto jest winny technik , w tej firmie tylko technicy sa winni, to odpowiedzcie sobie na pytanie czemu sami ludzie sie zwalniaja i kazdy , mowi ze szuka innej pracy to chyba cos jest nie tak jak kazdy technik narzeka na kierownika na procedury wyssane z palca bo lenovo , o chorowaniu mozecie zapomniec zlapie was angina lub inne dolegliwosci to juz krzywo patrza od roku zero nadgodzin zero sobot i na bank sie nie zmieni jak widac co sie dzieje na hali , zamykali tygodniowo kolo 10 11 12 tysiecy sztuk dzisiaj jest to kolo 2 tysiace 3 tysiace, jest to wielka roznica odczuwalna na wyplacie, sporo ludzi dojezdza z okolic dzierozniowa za 2000 tys zlotych, i jeszcze was karaja moga ci zabrac cala premie jak kierownik ma na to ochote, nazwiskami pisal nie bede bo wstyd im sie zrobi , jak widzialem na imprezach integracyjnych wigilijnych dyro opala ludzi z fajek , zero kompromisow, jestes mlody masz 18 19 20 lat to bank twoja wymarzona praca polecam , jak szybko wejdziesz tak szybko wyjdziesz, bo beda cie sponiewierac , jak szmatke na wycieraczce, dsochodzi do tego ze tak daja zarabiac ze ludzie kradna to tez o czyms swiadczy, nikt nic nie wie w niemczech wszystko jest retuszowane by omsknelo sie w otoczce kierownictwa , nie polecam , szkoda tylko chlopakow na hali ktorzy sa wporzadku , bo to praca niewolnicza , uwazac z kim rozmawiasz o czym bo cos powiesz zaraz wie kierownictwo i sie nad toba mszcza, cala plejada braciszkow , kieronictwa to zenada pozdrawiamy . Zyczymy suckcesów a ci wszyscy co wiedza co sie tam dzieje tak uciekaja, kto ma leb na karku , wiec powodzenia.

Jozin
@Byly ROBOL 26.07.2017 09:27

Ciężko się czyta Twoją wypowiedź ze szczątkową interpunkcją :)

Nieco_zdegustowany_hemem

Myślę, że moja opinia dot. pracy w Hemmersbach we Wrocławiu może pomóc zarówno potencjalnemu pracownikowi hali, jak i pracownikowi biura - pracowałem kilka lat temu i tu, i tu. Najpierw dojazd - jest daleko, szczególnie, jeśli nie masz samochodu lub nie mieszkasz w okolicy Bielan Wrocławskich. Dojazdy, szczególnie poranne, potrafią być nużące. Na początku pracowałem na hali jako technik serwisu komputerów. Praca sama w sobie nie jest zbyt ciężka, nie jest na pewno monotonna, gdyż nie robisz mechanicznie tej samej rzeczy - trafi się przypadek prosty, trafi się przypadek trudny do zdiagnozowania i trzeba pogłówkować. Jeśli ktoś nigdy nie pracował jako serwisant, może się nieźle podszkolić. ALE: kłócą się tutaj nieco jakość z ilością - albo robisz na ilość, aby wyrobić normę (tak, są normy), albo wykonujesz bardzo detalicznie każdą naprawę, co odbija się na ilości, a potem na premii - która sama w sobie jest wyjątkowo niska nawet, jeśli wyrobisz ponad normę. Najmniejszy błąd w naprawie, wykryty potem przez kontrolera, to również cios w kieszeń. A jeśli komputer wróci od klienta z reklamacją zgadnij, komu znowu oberwie się po portfelu? Pominę milczeniem wszechobecny mobbing ze strony kierowników danego zespołu na hali i wieczne przypominanie o statystykach. Dlatego po roku przeniosłem się na Help Desk, do biura. Z moją znajomością języka, który jest wymagany, oraz ogólną wiedzą dot. sprzętu nie było z tym problemu, tym bardziej, że nie zatrudniali osoby z zewnątrz, a swojego pracownika. Pieniądze na start o wiele lepsze niż na hali, to na pewno, warunki pracy również o wiele lepsze (szczególnie po przenosinach na nową halę), słowem - skok do góry. Tutaj też pojawiło się kilka ale: jeśli nastawiasz się na 8 godzin pracy, zapomnij - masz tyle obowiązków i zajęć, iż będziesz zostawać po 2-3 godziny dłużej, aby to nadrobić i nie mieć zaległości na kolejny dzień. W przeciwieństwie do pracy na hali, gdzie masz 8io godzinne zmiany od 6/7/8, w biurze musisz się nastawić na zmiany od 6/7/8/9/10/14/22. Też, teoretycznie, 8 godzinne. Praca z międzynarodowym gronem (po drugiej stronie e-maila/słuchawki) to plus, szczególnie dla kogoś, kto chce ćwiczyć swoje umiejętności językowe. Biuro zarządza wieloma projektami, co wymaga wielu zespołów i pracowników, więc jeśli dany projekt Ci nie pasuje, jest duża szansa na dołączenie do zespołu i projektu, przy którym będzie Ci się lepiej pracowało. Trzeba się jednak liczyć z tym, że jest tam wiele osób, które czują swoją władzę i nie obawiają się jej nadużywać - wspomniany mobbing, obecny na hali niestety przeciekł i do biura, co sprawiło, że jedno nadepnięcie na odcisk przełożonemu przeze mnie i kilka osób ode mnie z zespołu i delikatne wytknięcie błędu spowodowało falę mobbingu i umyślnego utrudniania pracy mnie i tym osobom. Ok. 2 lata wystarczyły, abym zrezygnował na poczet nieco normalniejszej pracy. Podsumowując - praca w Hemmersbachu nie jest dla osób, które szukają zatrudnienia dłuższego niż 2-3 lata - ścieżka rozwoju jest prawie nieistniejąca, wszędzie jest wszechobecne kumoterstwo i zamiatanie problemów pod dywan. Na duży plus jest tutaj możliwość rozwinięcia do pewnego stopnia swoich umiejętności.

Dominika

Tak jak @Ewa wspomniała, bardzo nam tutaj się pomieszały opinie odnośnie kliku filii firmy Hemmersbach. Dlatego proszę o skupienie się na jednej lokalizacji, a mianowicie na filii we Wrocławiu. @PA - wspominasz, że praca ma sporo wad, a podpowiedź potencjalnym pracownikom, jeśli miałbyś ocenić całokształt i stwierdzić, więcej wad czy zalet? Jakie nowe umiejętności przyniosła Ci praca w tej firmie? @Ja Akceptowałeś podczas rejestracji na GoWork regulamin i nalegam abyś się do niego stosował. Określenia, które stosujesz do innych użytkowników są niestosowne i niedopuszczalne.

Daniel

Pewnie dobrze się pracuje i dlatego tak rzadko zaglądają na forum.

vass
@Daniel 12.05.2018 21:15

Czekają na kolejną falę zwolnień :)

Ewa

Opinie o biurze Hemmersbach z Wrocławia mieszają się z tymi o hali produkcyjnej Hemmersbach w Bielanach :( czy ktoś może napisać coś konkretnego o pracy w biurze?

PA
@Ewa 11.05.2018 15:40

Praca w biurze we Wrocławiu jest raczej w porządku, ale ma wiele minusów. Mocno podjeżdża pod prace w korpo - choć Hemmersbach twierdzi, że z korpo nie mają nic wspólnego. Wszystko zależy od zespołu/ zadań. Są managerowie i team lederzy w porządku z zachowaniem ludzkim, jak i są osoby, które poczuły władze i będą stać nad Twoim karkiem z zegarkiem w ręce. Plusem jest to, że można nieźle wyćwiczyć angielski i projekty są na skale międzynarodową, minusem stosunkowo niskie wynagrodzenia na stanowiskach, gdzie w innych firmach można na start dostać pare stówek więcej. Dojazd do biura we Wrocku jest dość mocno średni niestety, a zaparkowanie tam graniczy z cudem. Większość osób pracuje w godzinach 9-17 + dojazd tam, wiec ogólnie większość dnia spędzasz na dojazdach i w pracy, a do tego dość dużo nadgodzin. Jest autobus pracowniczy, który zazwyczaj nijak się nie pokrywa z godzinami pracy - jest mocno dostosowany pod ludzi z hali. Ogólnie na start w porządku, a po 6-12 miesiącach większość zmienia prace.

Ela

Czy ktoś może pracuje w Hmmersbach w Katowicach? Jestem ciekawa opinii. Czy jest jakiś bonus na Święta, grusza, dofinansowanie do posiłków albo jakieś benefity poza opieką medyczną, ubezpieczeniem i dofinansowaniem Multisporta (który mnie akurat nie interesuje ;-) )?

Kedarbro

Ja pracuje tam od 12.04.18 no nie powiem jestem w szoku super praca nikt nie stoi nad tb nikt nie mowi ci co masz robic sam musisz to wiedziec jak nie zrobisz swojejbroboty to cie zawala na nastpny dzien mi to pasuje nadgodziny bierzesz ile chcesz przynajmniej na moim dziale jedyne na co narzekam to dojazd mimo ze mam z dworca autobus pod firme to i tak daleko ale firma konkretna ludzie mlodzi i wporzdku polecam 8 na 10 za miesiac tez dodam kom by powiedziec wam co tam slychac i czy cos sie pozmienialo pozdrawiam

Ja
@Kedarbro 17.04.2018 06:06

Ty chyba masz cos z banią

serwisant

co nie którzy nie umieją się za chowac w stosunku do jedzenia obiadu dra sie smieja jak by byli tu sami to troche przeszkadza innym

serwisant
@Pracownica 22.04.2018 12:10

tak zrelaksowac to sie moga w domu zero kultury innym to troche przeszkadza nie umieja sie zachowac wobec innych i mysla jak by byli tu sami albo na jakims obozie

Stella

Często zaczynamy doceniać to co mieliśmy. Tak jest i z firmą, narzekamy ale jak widać niesłusznie.

Brązowo Brody

Pracuje w firmie od sierpnia 2017 i nie moge powiedzieć złego slowa. Jest to może związane z tym, że moi poprzedni pracodawcy byli poniżej wszelkiej krytyki, ale nie zmienia to faktu, że atmosfera jest ciekawa, ludzie mili i (za wyjatkiem nagłych i wymagających sytuacji) nie ma stresu. Po pracy przedstawiciela, praca w Hemmersbachu to frajda, osiem godzin i do domu. Premia za zasługi, i całkiem spoko wyplata. W ogóle, świtna praca na start. Żeby nie bylo, że tylko chwalę, to wspomnę o wadach: stary express do kawy (wolałbym ciśnieniowy), praca w święta (jeżeli jest taka konieczność) płata tylko 200% i doplata do obiadów nie pokrywjąca kwoty dania w 100%. W sumie to takie wady, że nie wady. Na koniec wspomnę o tym, że firma oferuje szereg kursów (sam chodze na niemiecki i przeszedłem kurs z excele dla zaawansowanych) więc jest możliwośc rozwoju. Z racji krótkiego stażu pracy w firmie na tym kończę, ale jak bede mial wiecej do powiedzenia, napewno wrócę.

ToMku
@Zyczliwy 13.04.2018 05:52

dzieki za odpowiedz, maja autobus pracowniczy no to ułatwia sprawe! moze do tego czasu kupie sobie auto wiec nie bedzie problemu, no nic sprobuje swojego szczescia i wysle cv a noz zadzwonia :D

sc

Czy zatrudniają osoby bez kompletnej znajomości języków obcych?

Dominika

@serwisant tutaj powinny pojawiać się głównie opinie pracowników o pracy w firmie Hemmersbach, bo takich informacji szukają użytkownicy forum. Skoro przeszkadza Ci zachowanie Twoich współpracowników, to może zwróć im uwagę?

xxc

Jakich to poufnych danych firma wymaga od pracownika? i zwlania gdy nie wyrazi zgody...!? wtf?

Dominika

@starszy serwisant a takich rzeczy nie lepiej zgłosić przełożonemu? Wtedy masz pewność, że się dowiedział o tym i może powie Ci czy zamierza coś z tym pracownikiem zrobić. Czyli do tej pory nikt nie zwracał uwagi tej Pani? Pamiętaj też, że jednak forum to nie miejsce do pisania o pracownikach firmy Hemmersbach.

ania
@Dominika 22.09.2017 10:10

ona ma wogole przelozonego jak robi co chce chyba sama dla siebie nim jest ale do.czasu

magazynier

to jest kierowniczka hali pani edyto jesli pani to czyta niech sie pani zajmie ta sprawa na temat pani joli za kogo ona sie wogole ma pracownicy sie skarza na nia ze lata po hali co 10 min lub na papierosa kiedy ona wogule wykonuje swoja prace czy naprawde nie mozna dac se rady z jedna osoba I nik nie widzi co ona wyrabia

serwisant
@M :) 15.01.2018 14:16

najlepiej w klatce

Marine

Pracowałem zmieniłem pracę na. Lepszą w końcu idę do pracy z uśmiechem i ktoś docenia moje doświadczenie jak w tym cholchozie byłeś mądrzejszy zaraz cię ukrucili żenada mądrzy ludzie którzy mają jakiej ambicje życiowe nie. Nie charowali by dla bandy złodziej smiejacych się w twarz wstyd. Pozdrawiam i teraz mogę pozwolić sobie na auto jakim jeździ Dyro.

Eva
@Marine 20.08.2017 19:59

A gdzie pracujesz? I w Hemmersbachu na jakim stanowisku pracowałeś?

Zniesmaczony

Pracowałem tam 2 lata, najpierw jako technik, potem jako "Junior Service Desk Agent", czyli po prostu pracownik help desku. Wymagany język angielski (tu nie ma problemu, studiowałem filologię angielską) oraz, kiedy ja się zatrudniałem, podstawowa wiedza dot. budowy i naprawy komputera. W teorii stanowisko przedstawiało się fajnie - przychodzisz na 8 godzin, odpisujesz na kilkanaście e-maili, rozwiązujesz kilkadziesiąt zgłoszeń, odbierzesz może jeden telefon dziennie z drugiego końca świata i pogadasz chwilę z technikiem, który ma do ciebie pytanie odnośnie zlecenia, którym się zajmuje. Umowa o pracę po okresie próbnym, opieka medyczna z LuxMedu oraz MultiSport (za 100zł, ale zawsze jest). W praktyce jednak wyglądało to tak, że przychodziło się co tydzień w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6), użerało z team leaderką, którą zżerała ambicja oraz wieczny okres i całą swoją złość na pracowników. Każdego dnia traciło się masę czasu na odkopanie z tony e-maili, którymi teoretycznie powinna zajmować się każda osoba będąca na zmianie oraz poprawianiu drobnych literówek w zleceniach, którymi zajmowano się tygodnie wcześniej i nie nadążano z aktualnymi zgłoszeniami. 8 godzin pracy? Możesz o tym zapomnieć. Żeby wyrobić się ze swoimi obowiązkami i odkopać się z zaległości musisz nastawić się na 10-12 godzin. Oczywiście w ciągu całego swojego dnia masz może 30 minut przerwy, z których 10 będzie Ci wypomniane, że w ogóle gdziekolwiek odszedłeś od biurka (pomimo zapewnień, że nikt Cię nie chce trzymać w robocie dłużej niż 8 godzin). To wszystko za 2 tys. złotych, w porywach dostaniesz 5 stówek więcej, jeśli udało Ci się chociaż w przybliżeniu dotrzymać normy i jesteś w wieloosobowym zespole przy większym projekcie. Podsumowując - jeśli nie masz lub nie chcesz mieć życia osobistego, nie straszne Ci dojazdy na Bielany Wrocławskie w środku nocy, użeranie się ze współzatrudnionymi (nie nazywam ich współpracownikami, bo musieliby pracować, abym ich tak nazywał, lecz na projekcie przy którym ja pracowałem z racji wiedzy technicznej i językowej musiałem robić za słownik lub doszkalać ludzi, żeby w ogóle wykonywali swoje obowiązki) i przełożonymi, to polecam taką robotę. Ale tak na poważnie, wypłata niewspółmierna do wykonywanych obowiązków. Każdego dnia dochodziło coś nowego, procedury, które obowiązywały jeszcze poprzedniego tygodnia nagle zostały wywrócone do góry nogami, większość czasu ludzie gubią się w tym, co mają robić, przez co presja w zespole narasta. Osobiście zwolniłem się stamtąd kiedy odkryłem, że irytuję przełożonych i współzatrudnionych samą moją osobą i wszystkie moje zlecenia, którymi się zajmowałem, były pomieszane, treść usunięta, miejscami wpisywane totalne bzdury a wszystko po to, aby mnie oczernić i dać powód managerowi do zwolnienia. Więc praca sama w sobie ok, ale ludzie i wypłata nie warta nerwów i czasu.

~
@Zniesmaczony 12.09.2016 04:03

Tak panie przemyslawie, ale pan pierniczysz.Jak sie zajmuje wszystkim tylko nie praca to nie ma sie co dziwic ze 12h ci malo. A zmiany w zgloszeniach to totalne brednie, trzeba sie bylo douczyc ze wszelkie zmiany z poziomu systemu w ktorym "pracowales" sa logowane, i jesli tak by bylo zostalo by to wykryte. Slaby byles na technicznym, to sie ciebie pozbyto. Dostales szanse na SD i tez nie dales rady. Najprosciej zwalac wine za swoja niekompetencje na innych :)

Były pracownik

Byłem starszym programistą php dopiero co zrezygnowałem z pracy, ponieważ spotkałem się z tak ogromną ignorancją ze strony managera, notabene który nie jest na miejscu tu w Polsce tylko w oddziale w Niemczech, a dodatkowo kompletnie nie interesuje się zespołem , nazwał bym to zachowanie zabawą w kierownika. Wielokrotnie człowiek chciał o czymś porozmawiać ale wszystko zawsze zostawało bez odpowiedzi. Zarządzanie zespołem dla tego kierownika to czarna magia, a Ty sam już głupiejesz kto nim jest bo tu na miejscu też jest kierownik ale przez małe k. W całym dziale nie ma testera i wszystko w tym względzie spoczywa w rękach programisty. Nie ma metody rozwoju oprogramowania. Nie ma scram żadnych fantazyjnych rzeczy . Na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o znajomość o Symfony i to tyle na temat Symfony  a w rezultacie trzeba pracować z kodem spaghetti. Zespół w Polsce jest tylko maintenance Nie ma urlop na żądanie ... trzeba mieć uprawnienia do niego !!! Brak szacunku dla pracowników Jeżeli idziesz na L4 dłużej niż 3 dni myślą, że oszukujesz, więc trzeba to udowodnić ... brak zaufania do pracowników, ... Jeżeli chodzi o doskonalenie się w tej firmie, można zapomnieć stare aplikacje , już dawno nie używane na rynku ale tu nadal obecne. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i podążać za rozwojem technologii, omijaj tą firmę. Szczebel kierowniczy zarówno na miejscu jak i w nazwijmy to centrali u naszych zachodnich sąsiadów nie posiada żadnych kompetencji ani nawet zdolności kierowania zespołem. Zachowują się jak dzieci we mgle które …..Znają słowo zarządzanie zasobami ludzkimi... Brak podstawowej wiedzy Kodeksu Pracy które menedżer powinien posiadać. Jednym słowem zabawa w bycie kierownikiem.

anonymous
@Były pracownik 12.02.2017 19:50

Prawda. Zero zaufania do pracownika. Dochodzi do tego, że osoby weryfikujące dokumenty przy zatrudnieniu od razu oskarżają nowego pracownika o fałszowanie świadectw pracy! Żenujący poziom firmy!

Były pracownik

Stanowczo odradzam. Firma nie traktuje swoich pracowników poważnie, managerowie nie interesują się swoimi zespołami i jedynie udają, że wiedzą na czym ich praca ma polegać. W praktyce nie ma mowy o wiarygodnych informacjach przekazywanych pracownikom, w całej firmie panuje niesamowity bałagan - nikt nie wie za co odpowiada, lub czym ma się zajmować. Dodatkowo na każdym kroku można zostać ukaranym finansowo za najdrobniejsze błędy. Szkoda marnować życia w tej firmie.

anonymous
@Były pracownik 17.04.2017 19:46

Potwierdzam! Bardzo trafnie opisane! Dodatkowo managerowie jedynie udają, że coś robią dla swoich pracowników, a zwyczajnie siedzą cicho i ślepo wykonują polecenia przełożonych, aby tylko im nie podpaść. Omijać z daleka!

Odradzam

Zdecydowanie odradzam. Firma po zatrudnieniu żąda podania poufnych danych, do których zupełnie nie ma prawa. Po odmowie ich podania - zwalnia bez podania przyczyny. Odmawia pisemnego usprawiedliwienia swojej decyzji, aby były pracownik nie mógł zgłosić całej sprawy do sądu pracy. Trzymać się od tej firmy z daleka!!

ghost

Witam, Czym różni się między od siebie Junior Service Desk Agent od Service Desk Agent with English? Czy pierwsze stanowisko jest "niżej" niż drugie? Jak wygląda charakter pracy na tych stanowiskach?

ghost
@3Erf5^ 09.11.2017 13:38

Dzięki za konkretną odpowiedź. Najbardziej właśnie zastanawiał mnie charakter pracy i widzę, że to typowy Service Desk jak wszędzie ;)

Pikus

Pracowałem w Hemmerbachu jako technik i szczerze pozdrawiam kierownictwo prezesa i innych którzy zasiadają na stanowiskach jak team leader żenada mało powiedziane dojezdzalem 60km porażka, teraz pracuje w okolicy domu 5 minut i jestem pod chata, jeżeli chodzi o pracę nie jest zła jako. Technik ale kasa marna i kierownicy maja ostro pod kopułą nie liczy się człowiek a statystyki, z miłą chęcią wpadł by tam. Jeszcze raz i narobił na biurko kierownictwu, za co. Za to że nie ufają ludzia nie wierzą co im się mówi, mają cię w tyłku na. Każdym kroku, to firma to posmiewisko bo dyro powiedział, dyro też się śmieje dyrektor śmiechu warte, dawno bym go wywalił jak by mi tak prowadził działalność i punkt w Polsce pod moim logiem człowiek bez perspektyw pozer itp. Dyrektor powinien być dla ludzi a nie przeciwko bo szczerze Panie dyr. To ludzie pracują na Pana premie nie Pan proszę to zapamiętać, tak jak oszukał Pan ludzi w grudniu ja bym się wstydził chodzić po firmie ale jak. Ktoś ma godność i wykształcenie i jest na takim stanowisku powinien że wstydu się spalić, albo karanie ludzi nie znam firmy gdzie zabierają ludzia kasę, porażka i szczerze nie jestem już pracownikiem nawet się cieszę bo teraz dla mnie 4500 5000 zł to pikuś zarobić a w tym syfie 2400 2000 haha 1800 poszedł na l4 1500 haha haha haha żenada. PIP powinien się tym zająć.

Może kiedyś
@Pikus 08.09.2017 16:15

A gdzie teraz pracujesz?

qwerty

widzialem na stronie ze szukaja specjalisty ds. zatrudnienia cudzoziemcow, czy to oznacza ze wkrotce bedziemy mieli ukraincow na hali?? troche mnie to niepokoi bo wiem jak to wygladalo w mojej poprzedniej firmie...

HR
@qwerty 07.09.2017 18:03

Witam :) stanowisko to związane jest z pracownikami biurowymi pod nowe projekty. Pozdrawiam, dział HR

magazynier

Rowniez porusze ta kwestie, dlaczego nikt nie pilnuje pani Joli, kreci sie po hali, stoi przy ochroniarzach i sobie rozmawia, czy ona wykonuje jakas prace, skoro co chwile lata na papierosa, a jak tu pisza, nie wyklikuje sie nawet... z jakiego ona dzialu jest, skoro jest wszedzie. jest monitoring, tak trudno sprawdzic. ludzie w pocie czola w blaszaku zarabiaja grosze a ona zarabia za samo przyjscie do pracy i lazenie przez 8h

serwisant

chcialbym po ruszyc temat pani Joli czy ona na prawde nie ma swojej pracy I kiedy ona ja wykonuje jak ciagle lata na papierosa lub po hali I ma sie bog wie za kogo czy wkoncu ktos tym sie za interesuje juz nie jedna osoba przez nia plakala lub musiala sie zwolnic przez nia

serwisant

pani Jolu sa skargi na pania ze chodzi pani co 20 min na papierosa nie odbijajac sie czy gora o tym wie

Zostaw opinię o Hemmersbach - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach