Hemmersbach

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1201 ocen.

Hemmersbach
2 1201 6 1

Opinie o Hemmersbach

A nie powiem.

jej jak dobrze ze juz tam nie pracuje. jedna z gorszych firm dla jakich pracowałem a siedziałem tam parę lat. z wpisow innych widzę że nic się nie zmieniło. masz 18 lat o nic w głowie? A idź tam pracuj za grosze i jeszcze pamiętaj o pocalowaniu przełożonego w stopkę że daje Ci szanse "pracowania w międzynarodowej firmie". szyderczo pozdrawiam.

powiedz
@A nie powiem. 08.11.2018 21:51

skoro tak tam źle to dla czego PARĘ LAT tam pracowałeś?

A nie powiem.
@powiedz 08.11.2018 22:07

bo byłem młody i głupi

A nie powiem.
@A nie powiem. 08.11.2018 22:08

w dodatku wierzyłem co mówili A obiecywali garnek złota. nie ma progresu w tej firmie nawet jak ktoś robi 140% albo sam się szkoli żeby dać z siebie jeszcze więcej. na szczęście po zmianie pracy momentalnie można się wybić nie wchodząc nikomu w tyłek i przy okazji mieć więcej kasy

Aga
@A nie powiem. 08.11.2018 22:34

A jednak ciągle tu wracasz, czegoś Ci brakuje. Łatwo krytykować anonimowo, tym bardziej, że nie ma Cię na miejscu od dawna i nie masz pojęcia o czym piszesz.

nope
@Aga 09.11.2018 11:59

ciagle ? no jezeli jednorazowy wpis mozna uznac za "ciagly". nudze sie wiec sobie patrze tu i tam ale raczej z tego nie bede sie tlumaczyl. pewnie ze moge krytykowac, bo z tych wszystkich opinii wynika, ze nic sie nie zmienilo wiec tylko przypninam swoja opinie. a co mam wstawic swoje zdjecie czy cos? po co komu informacja kim ja jestem? witam w internecie. Moja ocena tej fimy jest marna i tyle. /pisze bez Pl znakow bo siedze na sluzbowym lapku. pisze to bo zaraz sie ktos i do tego doczepi ze jakis niepismienny jestem.

;)

jeśli chodzi o BIURO, na wyścigowej, postaram się podsumować je w kilku zdaniach : JEST EKSTRA. może zarobki nie są mega najwyższe(choć z premiami zwykły sd agent dobije do grubo ponad 4), ale to nie miejsce dla krętaczy i kogoś kto olewa swoją pracę, pracuje sie w drużynie i każdy musi robić swoją pracę najlepiej jak może, wtedy naprawdę jest super. kierownictwo jest stanowcze i wymagające ale w tą dobrą stronę, można dogadać się z nimi w każdej sprawie. nikt nie czuje sie tu jak trybik w korpo, tu tak nie działa. polecam ,jestem zadowolona jak z żadnej dotąd pracy!

:O
@;) 23.09.2018 20:18

Ale bullshit

Finder
@;) 23.09.2018 20:18

Proszę o info jak ze znajomością angielskiego.

wojtek
@Finder 17.10.2018 00:46

w biurach trzeba znać angielski na poziomie B2, na hali nie trzeba znać angielskiego

Ciekawa

Czy ktos z osob tu obecnych pracuje moze w firmie Hemmersbach w Katowiach? Chodzi konkretnie o stanowisko Dispatch Agent - na czym polega ta praca i jakie sa warunki w firmie. Pozdrawiam

A.
@Ciekawa 10.09.2018 12:25

W Katowicach jest bardzo przyjemna atmosfera, fajni ludzie, dobry dojazd. Nie jestem dispatcherem, ale znam wielu, z różnych zakątków świata. Firma jest rozwojowa, zarobki OK, benefity słabe na tle konkurencji, ale za to nie ma aż takiej korporacyjności, a przełożeni naprawdę w porządku.

xoxo
@Ciekawa 10.09.2018 12:25

z tego co mi wiadomo praca polega na rozdzielaniu ticketów, kontakcie z serwisantami i klientem

Venom
@Ciekawa 10.09.2018 12:25

w katowicach sa 2 pietra jedno jeszcze nie aktywne ale ludzi przybywa kazdy jest mega sympatyczny nie ma zadnych spin ani nic pracy jest dla kazdego

serwisant

nie za czesto te wizytacje letka przesada

Byly ROBOL

Pracowałem, w tej firmie czy mam odradzac jak masz rodzine dzieci, i twoim motto zyciowym jest praca wyzyskiwaczy polecam, roboty malo co jest ludzie siedza i kreca sie na krzesłach jesli chodzi o kierownictwo, jedn dobry 2 zly , masz problem konsultujesz to sie z ciebie nasmiewaja jestes technikiem nie wiesz co zrobic podjemiesz decyzje samemu , jak naprawic usterke , to dostajesz ochrzan ze sam podjales i nie skosnultowales team lederzy siedza na allegro i ogladaja sobie na necie dziwne rzeczy , i zajmuja sie pierdolami , nie ma roboty powinni latac po hali i pomagac chlopaka ze sprzetem by technicy mieli po rowno , po co opisywac klamstwa, jest goraco strasznie , zapocony (tylek) zarobki przy rozmowie kw. obiecuja ci ze bedziesz zarabial 6tys brutto, kpina aby pozyskac pracownika pozniej wychodzi szydlo z worka, za wszystko cie karaja , technik sam wystawia sprzet na testy, wczensiej byli wystawiacze kto jest winny technik , w tej firmie tylko technicy sa winni, to odpowiedzcie sobie na pytanie czemu sami ludzie sie zwalniaja i kazdy , mowi ze szuka innej pracy to chyba cos jest nie tak jak kazdy technik narzeka na kierownika na procedury wyssane z palca bo lenovo , o chorowaniu mozecie zapomniec zlapie was angina lub inne dolegliwosci to juz krzywo patrza od roku zero nadgodzin zero sobot i na bank sie nie zmieni jak widac co sie dzieje na hali , zamykali tygodniowo kolo 10 11 12 tysiecy sztuk dzisiaj jest to kolo 2 tysiace 3 tysiace, jest to wielka roznica odczuwalna na wyplacie, sporo ludzi dojezdza z okolic dzierozniowa za 2000 tys zlotych, i jeszcze was karaja moga ci zabrac cala premie jak kierownik ma na to ochote, nazwiskami pisal nie bede bo wstyd im sie zrobi , jak widzialem na imprezach integracyjnych wigilijnych dyro opala ludzi z fajek , zero kompromisow, jestes mlody masz 18 19 20 lat to bank twoja wymarzona praca polecam , jak szybko wejdziesz tak szybko wyjdziesz, bo beda cie sponiewierac , jak szmatke na wycieraczce, dsochodzi do tego ze tak daja zarabiac ze ludzie kradna to tez o czyms swiadczy, nikt nic nie wie w niemczech wszystko jest retuszowane by omsknelo sie w otoczce kierownictwa , nie polecam , szkoda tylko chlopakow na hali ktorzy sa wporzadku , bo to praca niewolnicza , uwazac z kim rozmawiasz o czym bo cos powiesz zaraz wie kierownictwo i sie nad toba mszcza, cala plejada braciszkow , kieronictwa to zenada pozdrawiamy . Zyczymy suckcesów a ci wszyscy co wiedza co sie tam dzieje tak uciekaja, kto ma leb na karku , wiec powodzenia.

Jozin
@Byly ROBOL 26.07.2017 09:27

Ciężko się czyta Twoją wypowiedź ze szczątkową interpunkcją :)

Samed
@Byly ROBOL 26.07.2017 09:27

Od 10 wresnia bendzie tam pracować, No bo jak wydać u pana opinii, Obawiam się. :(

karol
@Samed 07.09.2018 16:05

I jak wrażenia ? :)

PH71

Witam serdecznie, Mam kolejny etap rozmowy na stanowisko Service Desk Agent - Bielany Wrocławskie. Postanowiłem się przebranżowić, ale czy ktoś posiada opinie dot. pracy na tym stanowisku, zarobków itd? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź

Ela

Czy ktoś może pracuje w Hmmersbach w Katowicach? Jestem ciekawa opinii. Czy jest jakiś bonus na Święta, grusza, dofinansowanie do posiłków albo jakieś benefity poza opieką medyczną, ubezpieczeniem i dofinansowaniem Multisporta (który mnie akurat nie interesuje ;-) )?

kiko
@Ela 25.04.2018 12:49

w katowicach nie ma nic , zadnych bonusow oprocz tych 3 wymienionych

Ela
@kiko 22.08.2018 20:58

No właśnie to jest porażka, żeby nie było żadnych benefitów, inne firmy biją ich na głowę. Żeby kasy na święta nie było to już jest trochę smutne...

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Bo ludzie pracują zamiast zajmowac sie pierdołami :P

Anonim

Pracownik Hemmersbacha ( obecnie) wypowiadam się : ogólnie firma bardzo wyrozumiale podchodzi do pracowników, w momencie gdy jakiś pracownik miałby zostać zwolniony, oferują mu przejście na inny dział np. troszkę mniej wymagający i czasami tną pensję, ale nie za dużo. Tylko to nie zmienia faktu, że ludzie ci byli teoretycznie do zwolnienia i na nowych stanowiskach dalej potrafią się obijać / lecieć w kulki z L4 itp. W końcu ktoś się zdenerwował u góry i ich wszystkich wysadził, poleciało z 30 osób z tego co ja wiem, ale na hali we Wrocławiu pracuje ogółem z 300-400 osób. Firma dalej funkcjonuje, startują nowe projekty zatrudniające nowych ludzi.

Stefan

Szkoda, że nikt z pracowników nie pisze.

M

Szukam kontaktu do osób decyzyjnych w sprawę możliwości zakupu sprzętu po serwisowego. laptopytablety@gmail.com

Bolo

Dlaczego tak się dzieje? Czy coś złego się wydarzyło?

Igor

Dlaczego mówicie o fali zwolnień?

asd
@Igor 09.06.2018 18:13

bo ludzie są zwalniani z firmy? redukcja etatów, mniej sprzętu.

Nieco_zdegustowany_hemem

Myślę, że moja opinia dot. pracy w Hemmersbach we Wrocławiu może pomóc zarówno potencjalnemu pracownikowi hali, jak i pracownikowi biura - pracowałem kilka lat temu i tu, i tu. Najpierw dojazd - jest daleko, szczególnie, jeśli nie masz samochodu lub nie mieszkasz w okolicy Bielan Wrocławskich. Dojazdy, szczególnie poranne, potrafią być nużące. Na początku pracowałem na hali jako technik serwisu komputerów. Praca sama w sobie nie jest zbyt ciężka, nie jest na pewno monotonna, gdyż nie robisz mechanicznie tej samej rzeczy - trafi się przypadek prosty, trafi się przypadek trudny do zdiagnozowania i trzeba pogłówkować. Jeśli ktoś nigdy nie pracował jako serwisant, może się nieźle podszkolić. ALE: kłócą się tutaj nieco jakość z ilością - albo robisz na ilość, aby wyrobić normę (tak, są normy), albo wykonujesz bardzo detalicznie każdą naprawę, co odbija się na ilości, a potem na premii - która sama w sobie jest wyjątkowo niska nawet, jeśli wyrobisz ponad normę. Najmniejszy błąd w naprawie, wykryty potem przez kontrolera, to również cios w kieszeń. A jeśli komputer wróci od klienta z reklamacją zgadnij, komu znowu oberwie się po portfelu? Pominę milczeniem wszechobecny mobbing ze strony kierowników danego zespołu na hali i wieczne przypominanie o statystykach. Dlatego po roku przeniosłem się na Help Desk, do biura. Z moją znajomością języka, który jest wymagany, oraz ogólną wiedzą dot. sprzętu nie było z tym problemu, tym bardziej, że nie zatrudniali osoby z zewnątrz, a swojego pracownika. Pieniądze na start o wiele lepsze niż na hali, to na pewno, warunki pracy również o wiele lepsze (szczególnie po przenosinach na nową halę), słowem - skok do góry. Tutaj też pojawiło się kilka ale: jeśli nastawiasz się na 8 godzin pracy, zapomnij - masz tyle obowiązków i zajęć, iż będziesz zostawać po 2-3 godziny dłużej, aby to nadrobić i nie mieć zaległości na kolejny dzień. W przeciwieństwie do pracy na hali, gdzie masz 8io godzinne zmiany od 6/7/8, w biurze musisz się nastawić na zmiany od 6/7/8/9/10/14/22. Też, teoretycznie, 8 godzinne. Praca z międzynarodowym gronem (po drugiej stronie e-maila/słuchawki) to plus, szczególnie dla kogoś, kto chce ćwiczyć swoje umiejętności językowe. Biuro zarządza wieloma projektami, co wymaga wielu zespołów i pracowników, więc jeśli dany projekt Ci nie pasuje, jest duża szansa na dołączenie do zespołu i projektu, przy którym będzie Ci się lepiej pracowało. Trzeba się jednak liczyć z tym, że jest tam wiele osób, które czują swoją władzę i nie obawiają się jej nadużywać - wspomniany mobbing, obecny na hali niestety przeciekł i do biura, co sprawiło, że jedno nadepnięcie na odcisk przełożonemu przeze mnie i kilka osób ode mnie z zespołu i delikatne wytknięcie błędu spowodowało falę mobbingu i umyślnego utrudniania pracy mnie i tym osobom. Ok. 2 lata wystarczyły, abym zrezygnował na poczet nieco normalniejszej pracy. Podsumowując - praca w Hemmersbachu nie jest dla osób, które szukają zatrudnienia dłuższego niż 2-3 lata - ścieżka rozwoju jest prawie nieistniejąca, wszędzie jest wszechobecne kumoterstwo i zamiatanie problemów pod dywan. Na duży plus jest tutaj możliwość rozwinięcia do pewnego stopnia swoich umiejętności.

Dominika

Tak jak @Ewa wspomniała, bardzo nam tutaj się pomieszały opinie odnośnie kliku filii firmy Hemmersbach. Dlatego proszę o skupienie się na jednej lokalizacji, a mianowicie na filii we Wrocławiu. @PA - wspominasz, że praca ma sporo wad, a podpowiedź potencjalnym pracownikom, jeśli miałbyś ocenić całokształt i stwierdzić, więcej wad czy zalet? Jakie nowe umiejętności przyniosła Ci praca w tej firmie? @Ja Akceptowałeś podczas rejestracji na GoWork regulamin i nalegam abyś się do niego stosował. Określenia, które stosujesz do innych użytkowników są niestosowne i niedopuszczalne.

Daniel

Pewnie dobrze się pracuje i dlatego tak rzadko zaglądają na forum.

vass
@Daniel 12.05.2018 21:15

Czekają na kolejną falę zwolnień :)

Ewa

Opinie o biurze Hemmersbach z Wrocławia mieszają się z tymi o hali produkcyjnej Hemmersbach w Bielanach :( czy ktoś może napisać coś konkretnego o pracy w biurze?

Kandydatka
@Ewa 11.05.2018 15:40

Chciałabym poznać opinię osób, które pracują poza halą w Bielanach Wrocławskich. Widzę że firma posiada placówki w różnych miejscach: Poznań, Gdańsk, jak również osoby rozmieszczone w różnych miastach, u klientów. Chciałabym poznać opinie osób tam pracujących. Szczególnie interesuje mnie atmosfera pracy, zarobki, wszelkie inne dogodności / niedogodności. Czy firma posiada stanowiska, gdzie w celach technicznych jeździ się do różnych klientów i jak ta praca wygląda?

PA
@Ewa 11.05.2018 15:40

Praca w biurze we Wrocławiu jest raczej w porządku, ale ma wiele minusów. Mocno podjeżdża pod prace w korpo - choć Hemmersbach twierdzi, że z korpo nie mają nic wspólnego. Wszystko zależy od zespołu/ zadań. Są managerowie i team lederzy w porządku z zachowaniem ludzkim, jak i są osoby, które poczuły władze i będą stać nad Twoim karkiem z zegarkiem w ręce. Plusem jest to, że można nieźle wyćwiczyć angielski i projekty są na skale międzynarodową, minusem stosunkowo niskie wynagrodzenia na stanowiskach, gdzie w innych firmach można na start dostać pare stówek więcej. Dojazd do biura we Wrocku jest dość mocno średni niestety, a zaparkowanie tam graniczy z cudem. Większość osób pracuje w godzinach 9-17 + dojazd tam, wiec ogólnie większość dnia spędzasz na dojazdach i w pracy, a do tego dość dużo nadgodzin. Jest autobus pracowniczy, który zazwyczaj nijak się nie pokrywa z godzinami pracy - jest mocno dostosowany pod ludzi z hali. Ogólnie na start w porządku, a po 6-12 miesiącach większość zmienia prace.

Kedarbro

Ja pracuje tam od 12.04.18 no nie powiem jestem w szoku super praca nikt nie stoi nad tb nikt nie mowi ci co masz robic sam musisz to wiedziec jak nie zrobisz swojejbroboty to cie zawala na nastpny dzien mi to pasuje nadgodziny bierzesz ile chcesz przynajmniej na moim dziale jedyne na co narzekam to dojazd mimo ze mam z dworca autobus pod firme to i tak daleko ale firma konkretna ludzie mlodzi i wporzdku polecam 8 na 10 za miesiac tez dodam kom by powiedziec wam co tam slychac i czy cos sie pozmienialo pozdrawiam

Ja
@Kedarbro 17.04.2018 06:06

Ty chyba masz cos z banią

serwisant

co nie którzy nie umieją się za chowac w stosunku do jedzenia obiadu dra sie smieja jak by byli tu sami to troche przeszkadza innym

Sandra
@serwisant 03.03.2018 08:21

ale to chyba jest forum z opiniami o pracodawcy a nie o sytuacji na stołówce. Ludzie szukaja tutaj konkretów i rzetelnych opinii. Jeśli inni pracownicy zachowują się głośno to może wystarczyłoby zgłosić to do właściwych osób aniżeli zaśmiecać forum bezsensownymi wypowiadziami.

Pracownica
@serwisant 03.03.2018 08:21

Chyba jeszcze nigdy nie spotkałam się ze stołówką, w której nie było głośno. Spodziewasz się, że w czasie tej krótkiej przerwy na obiad ludzie nie będą się mogli przez chwilę zrelaksować i poczuć swobodnie jedząc obiad ze znajomymi? Trochę to mało realistyczne. Ten komentarz jest idealnym przykładem na to, że naprawdę są ludzie, którym nie można dogodzić. Mi przeszkadza łacina używana przez niektórych w autobusie i co w związku z tym? Słucham muzyki i nie robię z tego tragedii. Często nie słyszę, co mówią moi kompani podczas obiadu i co? Siadam bliżej, żeby usłyszeć, bo jak się kilkadziesiąt ludzi zbierze w jednym miejscu, żeby odpocząć od roboty, to nie oczekuję, że nie będą się głośno śmiali albo wyrażali swojej opinii na pewne tematy. Tutaj ludzie szukają zupełnie innego rodzaju informacji. Pozdrawiam.

serwisant
@Pracownica 22.04.2018 12:10

tak zrelaksowac to sie moga w domu zero kultury innym to troche przeszkadza nie umieja sie zachowac wobec innych i mysla jak by byli tu sami albo na jakims obozie

Stella

Często zaczynamy doceniać to co mieliśmy. Tak jest i z firmą, narzekamy ale jak widać niesłusznie.

Brązowo Brody

Pracuje w firmie od sierpnia 2017 i nie moge powiedzieć złego slowa. Jest to może związane z tym, że moi poprzedni pracodawcy byli poniżej wszelkiej krytyki, ale nie zmienia to faktu, że atmosfera jest ciekawa, ludzie mili i (za wyjatkiem nagłych i wymagających sytuacji) nie ma stresu. Po pracy przedstawiciela, praca w Hemmersbachu to frajda, osiem godzin i do domu. Premia za zasługi, i całkiem spoko wyplata. W ogóle, świtna praca na start. Żeby nie bylo, że tylko chwalę, to wspomnę o wadach: stary express do kawy (wolałbym ciśnieniowy), praca w święta (jeżeli jest taka konieczność) płata tylko 200% i doplata do obiadów nie pokrywjąca kwoty dania w 100%. W sumie to takie wady, że nie wady. Na koniec wspomnę o tym, że firma oferuje szereg kursów (sam chodze na niemiecki i przeszedłem kurs z excele dla zaawansowanych) więc jest możliwośc rozwoju. Z racji krótkiego stażu pracy w firmie na tym kończę, ale jak bede mial wiecej do powiedzenia, napewno wrócę.

Były Adminowiec
@Brązowo Brody 16.03.2018 14:27

Drogi kolego pracowałem tam w latach 2008-11, zwalniając się z tego kołchozu odczułem mega ulgę. Odczuwam jeszcze większą frajdę pracując w nowej firmie ponad 6 lat. Zaznaczam... może być jeszcze lepiej.... Pozdrawiam

Życzliwy
@Były Adminowiec 31.03.2018 22:06

Chyba jednak brakuje Ci tego "Kołchozu", skoro wracasz tu ciągle po tylu latach :) Druga sprawa, że w tak długim czasie bardzo dużo mogło się zmienić.

ToMku
@Brązowo Brody 16.03.2018 14:27

Z Twojego komentarza firma wydaje się być spoko :) Spoko że są dopłaty do obiadów :D Miałem aplikować ale trochę przeraża mnie dojazd na Bielany... Czy wiecie jakimi autobusami można się tam dostać?

Zyczliwy
@ToMku 10.04.2018 11:38

Z okolic dworca wyjeżdża autobus pracowniczy, dziennie realizuje po 3 kursy w obie strony. Dojechać można też linią 612, ale warto tuż po zatrudnieniu porozmawiać ze współpracownikami i załatwić sobie dojazd.

ToMku
@Zyczliwy 13.04.2018 05:52

dzieki za odpowiedz, maja autobus pracowniczy no to ułatwia sprawe! moze do tego czasu kupie sobie auto wiec nie bedzie problemu, no nic sprobuje swojego szczescia i wysle cv a noz zadzwonia :D

sc

Czy zatrudniają osoby bez kompletnej znajomości języków obcych?

Dominika

@serwisant tutaj powinny pojawiać się głównie opinie pracowników o pracy w firmie Hemmersbach, bo takich informacji szukają użytkownicy forum. Skoro przeszkadza Ci zachowanie Twoich współpracowników, to może zwróć im uwagę?

xxc

Jakich to poufnych danych firma wymaga od pracownika? i zwlania gdy nie wyrazi zgody...!? wtf?

Dominika

@starszy serwisant a takich rzeczy nie lepiej zgłosić przełożonemu? Wtedy masz pewność, że się dowiedział o tym i może powie Ci czy zamierza coś z tym pracownikiem zrobić. Czyli do tej pory nikt nie zwracał uwagi tej Pani? Pamiętaj też, że jednak forum to nie miejsce do pisania o pracownikach firmy Hemmersbach.

ania
@Dominika 22.09.2017 10:10

ona ma wogole przelozonego jak robi co chce chyba sama dla siebie nim jest ale do.czasu

magazynier

to jest kierowniczka hali pani edyto jesli pani to czyta niech sie pani zajmie ta sprawa na temat pani joli za kogo ona sie wogole ma pracownicy sie skarza na nia ze lata po hali co 10 min lub na papierosa kiedy ona wogule wykonuje swoja prace czy naprawde nie mozna dac se rady z jedna osoba I nik nie widzi co ona wyrabia

M :)
@magazynier 04.09.2017 15:26

Jolka była-jest-i będzie ;)

serwisant
@M :) 15.01.2018 14:16

najlepiej w klatce

Marine

Pracowałem zmieniłem pracę na. Lepszą w końcu idę do pracy z uśmiechem i ktoś docenia moje doświadczenie jak w tym cholchozie byłeś mądrzejszy zaraz cię ukrucili żenada mądrzy ludzie którzy mają jakiej ambicje życiowe nie. Nie charowali by dla bandy złodziej smiejacych się w twarz wstyd. Pozdrawiam i teraz mogę pozwolić sobie na auto jakim jeździ Dyro.

Eva
@Marine 20.08.2017 19:59

A gdzie pracujesz? I w Hemmersbachu na jakim stanowisku pracowałeś?

Zniesmaczony

Pracowałem tam 2 lata, najpierw jako technik, potem jako "Junior Service Desk Agent", czyli po prostu pracownik help desku. Wymagany język angielski (tu nie ma problemu, studiowałem filologię angielską) oraz, kiedy ja się zatrudniałem, podstawowa wiedza dot. budowy i naprawy komputera. W teorii stanowisko przedstawiało się fajnie - przychodzisz na 8 godzin, odpisujesz na kilkanaście e-maili, rozwiązujesz kilkadziesiąt zgłoszeń, odbierzesz może jeden telefon dziennie z drugiego końca świata i pogadasz chwilę z technikiem, który ma do ciebie pytanie odnośnie zlecenia, którym się zajmuje. Umowa o pracę po okresie próbnym, opieka medyczna z LuxMedu oraz MultiSport (za 100zł, ale zawsze jest). W praktyce jednak wyglądało to tak, że przychodziło się co tydzień w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6), użerało z team leaderką, którą zżerała ambicja oraz wieczny okres i całą swoją złość na pracowników. Każdego dnia traciło się masę czasu na odkopanie z tony e-maili, którymi teoretycznie powinna zajmować się każda osoba będąca na zmianie oraz poprawianiu drobnych literówek w zleceniach, którymi zajmowano się tygodnie wcześniej i nie nadążano z aktualnymi zgłoszeniami. 8 godzin pracy? Możesz o tym zapomnieć. Żeby wyrobić się ze swoimi obowiązkami i odkopać się z zaległości musisz nastawić się na 10-12 godzin. Oczywiście w ciągu całego swojego dnia masz może 30 minut przerwy, z których 10 będzie Ci wypomniane, że w ogóle gdziekolwiek odszedłeś od biurka (pomimo zapewnień, że nikt Cię nie chce trzymać w robocie dłużej niż 8 godzin). To wszystko za 2 tys. złotych, w porywach dostaniesz 5 stówek więcej, jeśli udało Ci się chociaż w przybliżeniu dotrzymać normy i jesteś w wieloosobowym zespole przy większym projekcie. Podsumowując - jeśli nie masz lub nie chcesz mieć życia osobistego, nie straszne Ci dojazdy na Bielany Wrocławskie w środku nocy, użeranie się ze współzatrudnionymi (nie nazywam ich współpracownikami, bo musieliby pracować, abym ich tak nazywał, lecz na projekcie przy którym ja pracowałem z racji wiedzy technicznej i językowej musiałem robić za słownik lub doszkalać ludzi, żeby w ogóle wykonywali swoje obowiązki) i przełożonymi, to polecam taką robotę. Ale tak na poważnie, wypłata niewspółmierna do wykonywanych obowiązków. Każdego dnia dochodziło coś nowego, procedury, które obowiązywały jeszcze poprzedniego tygodnia nagle zostały wywrócone do góry nogami, większość czasu ludzie gubią się w tym, co mają robić, przez co presja w zespole narasta. Osobiście zwolniłem się stamtąd kiedy odkryłem, że irytuję przełożonych i współzatrudnionych samą moją osobą i wszystkie moje zlecenia, którymi się zajmowałem, były pomieszane, treść usunięta, miejscami wpisywane totalne bzdury a wszystko po to, aby mnie oczernić i dać powód managerowi do zwolnienia. Więc praca sama w sobie ok, ale ludzie i wypłata nie warta nerwów i czasu.

~
@Zniesmaczony 12.09.2016 04:03

Tak panie przemyslawie, ale pan pierniczysz.Jak sie zajmuje wszystkim tylko nie praca to nie ma sie co dziwic ze 12h ci malo. A zmiany w zgloszeniach to totalne brednie, trzeba sie bylo douczyc ze wszelkie zmiany z poziomu systemu w ktorym "pracowales" sa logowane, i jesli tak by bylo zostalo by to wykryte. Slaby byles na technicznym, to sie ciebie pozbyto. Dostales szanse na SD i tez nie dales rady. Najprosciej zwalac wine za swoja niekompetencje na innych :)

Były pracownik

Byłem starszym programistą php dopiero co zrezygnowałem z pracy, ponieważ spotkałem się z tak ogromną ignorancją ze strony managera, notabene który nie jest na miejscu tu w Polsce tylko w oddziale w Niemczech, a dodatkowo kompletnie nie interesuje się zespołem , nazwał bym to zachowanie zabawą w kierownika. Wielokrotnie człowiek chciał o czymś porozmawiać ale wszystko zawsze zostawało bez odpowiedzi. Zarządzanie zespołem dla tego kierownika to czarna magia, a Ty sam już głupiejesz kto nim jest bo tu na miejscu też jest kierownik ale przez małe k. W całym dziale nie ma testera i wszystko w tym względzie spoczywa w rękach programisty. Nie ma metody rozwoju oprogramowania. Nie ma scram żadnych fantazyjnych rzeczy . Na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o znajomość o Symfony i to tyle na temat Symfony  a w rezultacie trzeba pracować z kodem spaghetti. Zespół w Polsce jest tylko maintenance Nie ma urlop na żądanie ... trzeba mieć uprawnienia do niego !!! Brak szacunku dla pracowników Jeżeli idziesz na L4 dłużej niż 3 dni myślą, że oszukujesz, więc trzeba to udowodnić ... brak zaufania do pracowników, ... Jeżeli chodzi o doskonalenie się w tej firmie, można zapomnieć stare aplikacje , już dawno nie używane na rynku ale tu nadal obecne. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i podążać za rozwojem technologii, omijaj tą firmę. Szczebel kierowniczy zarówno na miejscu jak i w nazwijmy to centrali u naszych zachodnich sąsiadów nie posiada żadnych kompetencji ani nawet zdolności kierowania zespołem. Zachowują się jak dzieci we mgle które …..Znają słowo zarządzanie zasobami ludzkimi... Brak podstawowej wiedzy Kodeksu Pracy które menedżer powinien posiadać. Jednym słowem zabawa w bycie kierownikiem.

anonymous
@Były pracownik 12.02.2017 19:50

Prawda. Zero zaufania do pracownika. Dochodzi do tego, że osoby weryfikujące dokumenty przy zatrudnieniu od razu oskarżają nowego pracownika o fałszowanie świadectw pracy! Żenujący poziom firmy!

Były pracownik

Stanowczo odradzam. Firma nie traktuje swoich pracowników poważnie, managerowie nie interesują się swoimi zespołami i jedynie udają, że wiedzą na czym ich praca ma polegać. W praktyce nie ma mowy o wiarygodnych informacjach przekazywanych pracownikom, w całej firmie panuje niesamowity bałagan - nikt nie wie za co odpowiada, lub czym ma się zajmować. Dodatkowo na każdym kroku można zostać ukaranym finansowo za najdrobniejsze błędy. Szkoda marnować życia w tej firmie.

anonymous
@Były pracownik 17.04.2017 19:46

Potwierdzam! Bardzo trafnie opisane! Dodatkowo managerowie jedynie udają, że coś robią dla swoich pracowników, a zwyczajnie siedzą cicho i ślepo wykonują polecenia przełożonych, aby tylko im nie podpaść. Omijać z daleka!

Zostaw opinię o Hemmersbach - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach