SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 86 ocen.

Opinie o SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL

Dominika

@Pracownik rozumiem, że poleciłbyś pracę w SPÓŁDZIELNI SPOŻYWCÓW MOKPOL dla osób szukających pracy? Dobrze słyszeć, że zmian 12 godzinnych nie ma za często. Czy chciałbyś więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą? Jakie są zalety pracodawcy? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy, a pracodawca akurat poszukuje sprzedawcy: http://www.mokpol.pl/pl-PL/praca.html.

Dominika

@alonzo w ogłoszeniu wymagają dyspozycyjności i elastyczności, ale nie wiem czy pod tym kryje się praca po 12h. Najlepiej jakby na ten temat wypowiedział się jakiś pracownik. Przyda się ta informacja też innym użytkownikom szukającym pracy, bo akurat w SPÓŁDZIELNI SPOŻYWCÓW MOKPOL szukają sprzedawców http://www.mokpol.pl/pl-PL/praca.html.

Pracownik
@Dominika 23.08.2017 12:34
@alonzo w ogłoszeniu wymagają dyspozycyjności i elastyczności, ale nie wiem czy pod tym kryje się praca po 12h. Najlepiej jakby...

Owszem pracuje sie po 12 godz ale nie dzien w dzien. Jak wypadnie Ci 3-4 12 w miesiacu to chyba nie tragedia. Bo dzisiaj to jak najwiecej zarobic I sie nie narobic. Jezeli ktos pracuje z przymusu w sklepie to napewno nie odnajdzie sie. Jedynie to fakt ze soboty I niedziele powinny byc krocej otwarte. Pozdrawiam

alonzo

Czy są w Mokpolu sklepy,w których pracownicy pracują ponad normę,czyli 12 godzin?

alo

wiesz, jak ograniczyli sobie sklepy ktore nie przynosily korzysci a starty to pewnie teraz wyjdzie na plus i nie ebdzie musiał dokładać.

anonim

(usunięte przez administratora)

alonzo

Ciekawe czy Mokpol bedzie jeszcze dlugo istnial przy tak malej ilosci sklepow,ktore mu pozostaly?

alonzo

We wrzesniu byl controlling... ciekawe jak wszyscy wypadlismy?

ja

firma kochani...robi kontrolingi..by Was sie pozbyc..i nikt nie udowodni...ze jestescie ok...beda Nas zwalniac...i przyjmowac OSOBY Z AGENCJII..oszczedzaja..nie placa... a MY??/ NAWET JAK JESTESMY OK..I TAK WYLECIMY,,,NAGRYWAJA NAS..CO JEST NIE ZGODNE Z PRAWEM,,.USTAWIAJA WYNIKI KONTROLINGU JAK CHCA,,,SMIESZNE..MYSLA ZE NIE JESTESMY W STANIE SPRAWDZIC... ALE W BREW NASZEJ WOLI NAGRYWAJA..I TP,,,CO SADZICIE NA TEN TEMAT?

dd

A na duzo oszukalas na ta karte ? napisz do mnie na priv gosiad32@o2.pl

alonzo

Czy można być ukaranym dwukrotnie za " przestępstwo gospodarcze" wobec firmy MOKPOL? Zostałam ukarana odebraniem premii i naganą (karta lojalnościowa)

mokpolek

pracownicy podpisali zgode na karanie za nieprzestrzeganie standartow...nie dostalismy kopi orginalow...no bo w kazdej chwili mokpol moze zniszczyc dowody..po drugie..w inspekcji powiedzieli ze ok ze podpisalismy..to nic nie daje mokpolowi..hee jak ktos dostanie choc jedna nagane..jedno upomnienie ma dostac to na pismie..i do pipu..drodzy moi.kazda nagana.pismo od nich musi byc dane Wam do rak,,druga sprawa...moja znajoma pracowala jako audytor..nagrywala sprzedawcow,,a to juz jest karlne,,zwroccie uwage na ludzi...trzymajacych tel w reku..lub w sluchawkach w uszach,,,mysle ze jak zaczna karac..zbierzemy sie razem...

anonim

(usunięte przez administratora)

Gość

Serio jesteś tak naiwny by sądzić, że w Tesco czy Biedronce jest lepiej? W całym handlu obniża się ceny głównie na oszczędzaniu na personelu.

madry

tylko jedna wspolna sila spowoduje...ze nie zabiora Wam nic...pytalem prawnikow...nie maja prawa

madry

odwolajcie sie wspolnie jak WAM zabiora,,,to wbrew prawa...

mokpolek

teraz mokpol szuka oszczednosci...kosztem pracownikow..psychologiczne podejscie,,,kontrole,,,chca nam zabrac premie wlacznie z wpisem do akt...bo ponoc sklepy-pracownicy nie wywiazuja sie ze standartow...smieszne...po pierwsze szukaja pretekstow jak zabrac nam pieniadze...i zabiora,,,bo to nie jest wazne czy spelniamy te standarty,,,poprostu nikt nie ma mozliwosci udowodnic ze jest inaczej..ale o ile wiem to wpisanie do akt to juz nie jest tak zgodne z prawem bo nie stosuje sie kilku kar na raz,,,sa jakies upomnienia,,,nagany,,a dopiero potem kary pieniezne,,,to smierdzi lamaniem prawa,mOKPOL UPADA !Szukaja pretekstow do zwolnien i nie jest wazne czy maja czy nie maja racji..

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktosiek

Faktycznie jest to sieć. Obecnie jakieś 20 sklepów. Umowa stała jest jednak co normalne nie dostaje się jej na dzień dobry i prawidłowo. Faktycznie można awansować, są szkolenia, opieka medyczna w przychodni wojskowej, jest też tzw grusza. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to pamiętaj, że tworzą ją wyłącznie ludzie pracujący w danym sklepie - począwszy od sprzedawczyń i kończąc na kierownikach. Wynagrodzenie hm chyba takie średnie - należy pamiętać, że to jest handel a tu kokosów niestety nie zarabia się :-)

adas mokpol

teraz w mokpolu kradna,,,,, pracownicy,,,hihi

Ktosiek
@kot 23.09.2014 20:48
Tak zgadzam się w takim bagnie to co można robic jak kierownictwo daje przykład myślą ze pracownicy nie widzą tego, też bierze...

Po pierwsze skąd wiesz, że biorą i nie płacą? Po drugie kierownicy ponoszą odpowiedzialność materialną - inaczej jeśli kradną to okradają tylko siebie :-)

Kierownik
@kot 23.09.2014 20:48
Tak zgadzam się w takim bagnie to co można robic jak kierownictwo daje przykład myślą ze pracownicy nie widzą tego, też bierze...

Nie widzicie tego co się dziele w biurze?... Zastanawialiście się dlaczego mamy takie drogie produkty w zakupie? To co wezmą sobie w sklepach to mały pikuś w porównaniu z pajdami dla "elity" handlowej.

zainteresowana

jak to powiązana rodzinnie? Znam [usunięte przez moderatora] dosyć dobrze i nic mi nie wiadomo o powiązanaich rodzinny, ale to ciekawy wątek. Czy ktoś może napisać coś więcej...?

?
@zainteresowana 13.10.2013 20:44
jak to powiązana rodzinnie? Znam [usunięte przez moderatora] dosyć dobrze i nic mi nie wiadomo o powiązanaich rodzinny, ale to...

Podobno firma przeprowadzająca ten cyrk ma jakieś rodzinne powiązania z Jego rodziną w sensie - żoną czy jej rodziną. Czy to prawda? Nie mam pojęcia :-)

*-*-*-*-*-*--

Skoro jesteś byłym pracownikiem to się nie wypowiadaj, ja zawsze jestem miła i nie tak łatwo mnie wyprowadzić z równowagi , nie pozwolę aby klient mnie obrażał i jeździł jak po burym psie , a najbardziej wkurza mnie jak robią sobie pogawędki przez telefon i jeszcze oburzeni że nie obsługuje sie takiego - sory ja jak wchodzę do sklepu to nie gadam przez telefon , szanuje tych którzy tam pracują !!! Studenci sa najgorsi i hałaśliwi okropnie ale kontroling to nie zachęcenie nas do pracy tylko [usunięte przez moderatora] i wręcz przeciwnie . Zaznałeś -aś kontroling kiedyś , jak wyjdziesz źle to opieprzą i po premi lecą a jak wyjdziesz dobrze to nie usłyszysz dobrego słowa . Sorki ale Kadrowego znam troszkę z innej strony i wcale mi Go nie żal , ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie . Pozatym , ja lubię swoją pracę i wychodze z takiego założenia że nie wazne czy jesteś sprzedawcą czy klientem SZANUJMY SIE WZAJEMNIE !!!! :)

BYŁY PRACOWNIK

już ktoś wcześniej napisał, że praca w sklepie to bycie uprzejmym, a jak Ci się nie chce to nić dziwnego, że kontrolingi ci przeszkadzają. co do kadrowego, to ja go ni znałem, ale znam kilka osób, którym sam się u kierowniczek upomniał o wyższą podstawę, koleżanka chciałą się zwolnic bo ją kierowniczka gnębiła to przeniósł ja do innego sklepu, a kierowniczką opierniczył. moim zdaniem też go szkoda.

?
@BYŁY PRACOWNIK 11.10.2013 18:34
już ktoś wcześniej napisał, że praca w sklepie to bycie uprzejmym, a jak Ci się nie chce to nić dziwnego, że kontrolingi ci prz...

Wiesz controlling to nie tylko uprzejmość sprzedawcy. Controlling to także porządek na danym dziale, reakcja na obłąkanego klienta, odpowiednie ustawienie towaru na regałach - likwidowanie okienek na pólkach itp. W stosunku do klienta możesz być bardzo uprzejmy, lecz zwyczajnie nie dasz rady wszystkiego zrobić w jednej chwili i już lecą punkty. Controlling faktycznie wszedł za kadencji [usunięte przez moderatora]. Z tego co ogólnie wiadomo firma "obsługująca" controlling w Mokpolu jest rodzinnie powiązana z [usunięte przez moderatora]

mała

trochę gościa szkoda bo możnabyło się z nim dogadać, a ta nowa... no nie wiem...

*-*-*-*-*-
@mała 11.10.2013 14:12
trochę gościa szkoda bo możnabyło się z nim dogadać, a ta nowa... no nie wiem...

Szkoda , wiesz co - sory ale jesteś żałosna !!! Dogadać , jak przyjechał na sklep chciałyśmy rozmawiać to [usunięte przez moderatora] : tak ma być i nie podlega to dyskusji A kto wymyślił te kontrolingi ??? Pan [usunięte przez moderatora] , na to maja kasę ale żeby zapłacic za soboty to juz nie ?! Uważają że dzięki kontrolingom będziemy lepiej pracować , absolutnie , mnie i inne kolezanki to zniechęca , czujemy sie jak w obozach , więzieniach i traktują nas jak małpy doświadczalne , Chyba czas udać się po raz kolejny do PIP-U I złożyc skargę , to niech mnie zwalniają to sobie powalczymy. Mam dużo czasu !!!

BYŁY PRACOWNIK

To juz nie ma kadrowego? Tylko pani...? zrezygnował czy go wywalili?

Friend
@BYŁY PRACOWNIK 11.10.2013 10:30
To juz nie ma kadrowego? Tylko pani...? zrezygnował czy go wywalili?

Kadrowy wyleciał moim zdaniem bo ktoś musiał zostać ukarany za te wszystkie numery. Moim zdaniem stał się kozłem ofiarnym. Teraz mamy panią kadrową i mam nadzieje, że ona nie da się wciągnąć w te numery.

Friend

Moim zdaniem pracownicy Mokpolu powinni stworzyć coś na kształt forum - takiego miejsca gdzie mogliby się swobodnie wypowiedzieć jednak bez "publicznego" prania brudów. Naturalnie forum takie nie powinno być administrowane przez nikogo z biura firmy.

Friend

Trójca to panie [usunięte przez moderatora] Jak widać ich zadaniem jest zwalenie wszystkiego na kierowniczki sklepów. Trzeba walczyć o swoje bo skoro firma ma pieniądze na controlling - ostatni nalot szczurów był we wrześniu - to niech płacą za prace :-)

nieznajomy

Podobno jeżdżą panie z biura i tłumaczą płacenie.

nieznajomy

Czy ktoś się orientują za co Lotników miało wypłacone wyrównanie? Z tego co się orientuje to za soboty bo były 50 a powinny być 100 gdyż nie były oddawane dni wolne. Podobno trójca która objeżdża sklepy mówi że to kierownictwo zawiniło?!Czy to prawda?!

?

nie tak do konca...ale tak jak pisalem..musisz znac sie na tym co Ci sie nalezy,,,bo obecie pracownicy walcza o wyrownanie plac....mokpol jest ok...jedynie trzeba znac swoje prawa,,bo...no cóz zacznij pracowac;-],,,ja tez ufalem...ze ta firma zgodnie z kodeksem placi...niestety...kazdy oszczedza...obecnie znalezli nowa kadrowa,,,nastepny;;koziol'' ofiarny...poprzedni kadrowy uzgadnial wszystko z zarzadem..zwolnili...choc robil to co zarzad ukierunkowal...teraz zobaczymy ale kazdy trzyma sie wlasnego stolka...wiec obecnej kadrowej życzę by nmiala swoj rozum...i zycze jej powodzenia i uczciwosci...

?

dzięki za info mam nadzieje ze to solidny pracodawca i nie nabija ludzi w butelkę.

?

- 2013-09-30 12:05:08 pomyślałam aby dostać sie do mokpolu do pracy powiedzcie tylko prawde czy warto zawracać sobie głowę czy nie bede rozczarowana praca jak z umowami i płacami?dziekuje i pozdrawiamtak jak w kazdej firmie,,,kazdy pracodawca chce uniknac placenia podatkow..itp..tak samo mokpol usilowal zaoszczedzic na pracownikach...jednak sa to czasy w ktorych ludzie walcza o swoje prawa,,,jest to firma w miare ok..umowy sa takie jakie powinny byc[ z tego co wiem;-] ]...jedynie trzeba znac swoje prawa..co i za ile nam powinni wyplacac,,czy dawac dzien wolny...itp...jezeli tylko masz chec do pracy i umiejetnosci w danym kierunku..nie widze przeszkod bys podjela prace w mokpolu...jedynie z tego co wiem to sa ogloszenia. o naborze,,,ale jak moja znajoma tam dzwonila,,,,niestety..oni sobie zbieraja cv tak awaryjnie,,,ale miejsc pracy brak...likwidowali jakies sklepy..rozproszyli pracownikow...czesc sama zrezygnowala..ale kto pyta nie bladzi;-] powodzenia

?

pomyślałam aby dostać sie do mokpolu do pracy powiedzcie tylko prawde czy warto zawracać sobie głowę czy nie bede rozczarowana praca jak z umowami i płacami?dziekuje i pozdrawiam

?

kazdy sklep musi zlozyc wniosek z podpisami wszystkich osob o zwrot za zle placone wyplaty w okresie od poczatku 2011,,,z tego co wiem na 100% dalsze sklepy po lotnikach juz skladaja pisma...wspolpracuja z prawnikami..tak wiec.MOKPOLISCI DO ROBOTY CHCECIE ZWROTU? TO SAMI ZADBAJCIE I ZLOZCIE PIUSMA DO FIRMY,,,TYLKO WTEDY DOSTANIECIE TO CO WASZE ;-D

tosia36

Max 1500-1600,ale jak masz do spłaty jakąś pożyczkę albo kredyt to sobie odejmij, ale te marne zarobki nie dotyczą wszystkich, zależy w którym sklepie pracujesz.Niektóre jeszcze do dzisiaj mają płacone nadgodziny, ale według mojej wiedzy nadal są naliczane 50% a tak nie powinno być.

?

Wiadomo, że karzdy dostał inną sumę,ale są osoby, które pracowały w 2011, a 50% zaczeli płacić od kwietnia 2011 więc to jest 2,5 roku.Mnie wyszło, że różnica między 50-mi a 100-mi jest w granicach 90 zł.,w zależności ile miało się sobót, a gdzie odsetki?Trzeba się sprężać z pismem o wyrównanie, bo w przyszłym roku w kwietniu będzie przedawnienie i nikt nie dostanie złotówki.Pozatym w dalszym ciągu niektóre sklepy mają płacone 50% za nadgodziny, a powinno być 100% za 8 godz.i 50% za każdą następną.Zostaje jeszcze kwestia dni wolnych.Przecież to pracodawca narzucił odbiór dni za nadgodziny więc powinien oddawać 1,5 godziny za każdą 1 godz.Teraz płacą zasadniczą+stażowy+premia i nic więcej, dlatego nie do końca jestem przekonana, że jest to prawidłowo!Swoją drogą ciekawe czy w biurze też obcieli wypłaty w ramach oszczędności?!

?

al lotnikow otrzymala forse...ale sa to pieniadze czesciowe...powinni dac potwierdzenie za jaki okres i za ile godzin jest ta kwota pieniedzy...z tego co wiem...zeby inni otrzymali zwrot za zle placone nadgodziny wraz z otsetkami...musza zlozyc pisma do mokpolu i wszyscy pracownicy na pismie musza sie podpisac...wtedy nikogo nie zwolnia ani nikomu nie zrobia problemow...al lotnikow wspolracuje z inspektorem...pytajcie sie tych pracownkow..oni dostali po ok 1400zl...roznie zaleznie od ilosci i czasu pracy;;ALE ZADNEGO POTWIERDZENIA NA PAPIERZE NIKT NIE OTRZYMAL;-]

tosia36

Słyszałam, że Al.Lotników już dostała wyrównanie za te 50% za soboty, i to było zalecenie PIP-u.Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?

1111

Pracownicy MOKPOLU NIE JESTESMY JUŻTYMI GŁUPIMI CO DAWNIEJ mokpol robił z pracownikamico chciał teraz mamy własnie PIP co własnie robimy piszemy azeby wreszcie zrozumieli z kim majądoczynienia nie z ciemnotą jaką mają zatrudnioną do tej pory ale że zostali ludzie co wiedzą gdzie i jak walczyc o swoje prawa to im pokażemy zapłacą za wszystko nam za mobig za krzywdy jakie doznajemy od nich zobaczą ze nie łatwo im to ujdzie jak z niektórymi co uważali ze są niewygodni to pozwalniali z nami nie tak łatwo będzie zobaczymy jeszcze mokpolu

on

nie wyzywaj nikogo od debili!!!bo to swiadczy o tobie!!!jest jak jest naslemy odpowiednie kontrole...widocznie nie wszyscy znaja sie na prawie pracy...ale nikomu nie wolno ubliżać!jedno wiem teraz pracownicy podejma walke o nadgodziny..ktore mokpol placil tylko 50%...a ty skoro jestes lepsza niz prawda napisz cos madrzejszego bo co piszesz ,,,szkoda gadac//

2222

OJ CO WY TU WYPISUJECIE ZA BZDURY PRZECIEZ W TAKICH FIRMACH JAK MOKPOL TO PRACUJĄ SAMI NIEDOUCZENI CIEMNI BO TYLKO TAKICH MOKPOL ZATRUDNIA ONI POTRZEBUJĄ TANIEJ CIEMNEJ IOGŁUPIONEJ SIŁY ROBOCZEJ JAK KTOS MA POJĘCIE I ZNA SIĘ NA DOBREJ ROBOCIE I KULTURZE TO W MOKPOLU NIE POPRACUJE ICH DOMENĄ JEST JAK SKUTECZNIE WCISNĄC KLIENTOWI BUBEL A NIE KULTURA TO JEST CAŁY MOKPOL,,,,,,,,,,,

BYŁY PRACOWNIK

prawda - 2013-08-29 23:43:24 do tej pory mokpol w uzgodnieniu z zarzadem nie palci tak jak powinien...bo za godziny nadliczbowe w niedziele w sklepach w ktorych parcuje sie wiecej jak 8 h placi 50%...powinno byc 100%... czekamy az pip dojdzie do archiwim wyplat od 2011 roku...tam po podwyzce podstawy ----nadgodziny za soboty i,,prace w soboty do 8 h.... zamaist 100 zacxzeli placic 50%...znowu nas oszukali za 3 lata wstecz,Obecnie za niedziele...za nadgodziny ,,powinno byc 100%...oczywiscie za prace do 8 h .. za niedziele dzien wolny ...nawet jak sie pracuje 2h w niedziele,,,tak tak dzien wolny....powiem tak:mopkolowcy...nie dajcie sie skubac firmie w ktorej zwiazki zawodowe dbaja wylacznie o swoje koryto a nie o racje pracownikow;-]"prawda" ja nie jestem fachwcem w prawie pracy, ale wystarczy umieć czytać i mieć dostęp do internetu. To co piszesz TO KOSZMARNA GŁUPOTA PISANA PRZEZ GŁĄBA KTÓRY NIE UMIE CZYTAĆ! Na portalu kadrowym napisali, że jeśli niedziala była zaplanowana to jest to normalny dzień pracyza który oddają ci dzień wolny bez żadnych nadgodzin, w dniu wolnym nie wolno pracować, a jeśli już to pierwsze 8 godz. 100% pozostałe 50%, sobota jest normalnym dniem pracy. Powiem tak Mokpolowcy słuchajcie mądrych, a nie debili którzy mają problem z czytaniem tak jak to co nazłąło się "prawda" - idź do szkoły tam Cię nauczą czytać. Co do wynagrodzeń to z dodatkami 1500 - 1800

querelle

Jeśli chodzi o premie to cały czas jest premia uznaniowa no i jeśli sklep wykona planowane obroty i dynamike to także jest premia. Niestety na ta za plan i dynamike lepiej nie liczyć.

prawda

do tej pory mokpol w uzgodnieniu z zarzadem nie palci tak jak powinien...bo za godziny nadliczbowe w niedziele w sklepach w ktorych parcuje sie wiecej jak 8 h placi 50%...powinno byc 100%... czekamy az pip dojdzie do archiwim wyplat od 2011 roku...tam po podwyzce podstawy ----nadgodziny za soboty i,,prace w soboty do 8 h.... zamaist 100 zacxzeli placic 50%...znowu nas oszukali za 3 lata wstecz,Obecnie za niedziele...za nadgodziny ,,powinno byc 100%...oczywiscie za prace do 8 h .. za niedziele dzien wolny ...nawet jak sie pracuje 2h w niedziele,,,tak tak dzien wolny....powiem tak:mopkolowcy...nie dajcie sie skubac firmie w ktorej zwiazki zawodowe dbaja wylacznie o swoje koryto a nie o racje pracownikow;-]

sprzedawczyni

pracownica - 2011-04-17 19:27:00 ja tam nie narzekam na zarobki , wyciągam nawet 1900 przy dwóch wekendach a w lepszy miesiąc nawet 2100 . Fakt ze kontrole za kontrolą , uśmiechy powitania itp , męczy mnie ale juz sie przyzwyczaiłam . Pensja a bardziej premia zależy od kierowniczki , weź sie za robotę to i zarobisz POZDRAWIAMPracując w handlu zawsze należy być uprzejmym. Klientowi powiedzieć dzień dobry kultura tego wymaga. Do tego fartuszek zapięty i schludny. A co do zarobków nikt Wam w handlu kokosów nie zapłaci.

BYŁ PRACOWNIK

Ja mam inne doświadczenie z moim kierownictwem. To fakt, że mieli swoich ludzi i oni dostawali czasem więcej premii, ale wiem, że kilka dziewczyn poszło do kadrowego i przeszły na inne sklepy i jest im dobrze. wiem że jak się chce pracować w innym sklepie to można przejść, a kierowniczki nie mają nic do gadania w kwestii zwolnienia osoby. Bo była taka sytuacja, że jedna kierowniczka chciała zwolnić dziewczynę, bo ona poszła do kadrowego o przeniesienie i co... została w pracy i teraz pracuje przy polskim radiu i jest zadowolona. takie głupie gadanie o zwolnieniach tych co im się nie chce pracować!

nikol

mam same negatywne opinie na temat mokpolu chamskie zachowanie kierownictwa do personelu i wykorzystywnie liczą się tylko donosiciele i obiboki nie mówiąc o innych rzeczach dużo firma nawet nie wie co robią kierownicy na poszczególnych sklepach koszmar

1111

tak proszę popracowac z [usunięte przez moderatora] w piastowie co ona wyrabia jak się odnosi do personelu jak traktuje tylko swoich wybranych donodicieli a wyzywa się na dobrych pracownikach i nie ma na taką rady bowynagradza premią donosicieli i kabli ci co zamiast pracowac to na innych donoszą paskudna baba ilu dobrych ludzi przez nią mósiało odejsc z pracy ,a dyrekcja nic nie reaguje z cos nie tak kiedy baba pozbywa sięludziz

BYŁ PRACOWNIK

Wynagrodzenia był OK (jak to w sklepie...) 1800, a nawet ponad 2000, ale podobno teraz oddają dni zamiast płacić i są mniejsze wypłaty o 200-300 zł. Ci co narzekają na MOKPOL to niech spróbują pracy w innych sieciach albo u prywaciarza to zobaczą co to jest mobbing, albo wyzysk! Z pespektywy czasu uważam, że MOKPOL jest dobrym pracodawcą!

BYŁ PRACOWNIK

TAK CZYTAM CO WY TU PISZECIE... I Z POŚRÓD TYCH BZDUR BYŁO JEDYNIE KILKA WPISÓ GODNYCH UWAGI, A RESZTA ZWYKŁE BICIE PJANY. MASZ RACJE, ŻE POWINNO SIĘ ZAŁĄTWIAĆ WEWNĄTRZ FIRMY, BO WYWLEKANIE POZA NIĄ PRZYNIESIE WAM JEDYNIE STRATĘ W POSTACI JESZCZE GORSZYCH RELACJI Z KIERONIKAMI ALBO WASZĄ REZYGNACJĘ Z FIRMY, ALE JEŚLI MACIE ZREZYGNOWAĆ TO NIE POTRZEBA DO TEGO PIPU I INNYCH INSTYTUCJI.

oburzony

mylisz się nie jestem żadnym kierownikiem bo nic mnie z tą firmą już nie łączy!!!!!!!Ale za moich czasów takich cyrków nie było i wszystko załatwiało się na terenie firmy a nie poza nią.

do oburzonego

no tak...zreszta mysle ze to jedna,,,jeden z kierownictwa....haaa...no tak blizej do koryta,,,,zadzwoncie kochani do inspekcji...;-],,,niech Wam oczu nie mydli jakis oburzony z kierownikow...haaa,,,to proste...jak nie zadbamy o swoje....to takich oburzonych,,,p rzeciw nam bedzie wiecej...byc moze nie do konca znamy swoje prawa,,,byc moze zle odbieramy tlumaczenia prawnikow.////ale jest tv,,,i inne drogi llljak biedronka i my damy rade...pozdrawiam i bede zawsze staral sie ,,,bede dowadywal sie co i jak nam sie nalezy///

do oburzonego

wystarczy by zadzwonic do inspekcji...tam Ci oburzenie minie!!nikt w ciemno tu nie pisze!!!wpierw tam zadzwon... a potem bedziesz wykrzykniki w,,,,wiesz gdzie sobie wsadził...czlowieku !... czy Ty myslisz ze ludzie nie znaja swoich praw? zanim tu napisza,,,wpierw zbieraja informacje...wiec nie siej zametu,,,mobingu raczej brak...jedynie rte kontrolingi...ale juz ich brak...oburzony,,,jezeli napisano jak sie i co nalezy,,,to sie nalezy!!

oburzony

1111 to dobrze że już nie pracujesz!!!!!!!!!!!!!!Kierownik ma zadanie zarządzania a nie wchodzenia w dyskusje z pracownikiem. Pracownik ma wykonywać zadania wyznaczone przez pracownika a nie na odwrót

Zostaw opinię o SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL