kftp

Żory

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 124 ocen.

kftp
3124

Opinie o kftp

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp

Lidia

@Ja, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w kftp w Żorach? A może już podjąłeś pracę w tym miejscu? @Łukasz, z Twojej wypowiedzi wynika, że faktycznie zostałeś potraktowany niezbyt dobrze przez pracodawcę. Może to tylko jakieś przejściowe problemy z komunikacją wewnątrz firmy? @Była ;), rozumiem, że pracowałaś w kftp. Co możesz napisać o tym pracodawcy?

Była
@Lidia 22.04.2018 00:07

Była ale powróciła ???? mam nadzieję że na dłużej i mój kierownik będzie przychylny do mojego przejścia pod Kftp

Ghj

Weekendy są wolny czy pracujące?

Lidia

@anonymous, od kiedy zaczynasz pracę? A może chciałbyś podzielić się z nami swoją opinią na temat pierwszych dni pracy w kftp? @zajaczek, rozumiem, że chciałeś pomóc, ale wypowiadając się na forum nie używaj proszę imion i nazwisk osób trzecich. To niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). @Sowa, rozumiem, że pracujesz w kftp w Żorach, skoro wypowiadasz się w tym wątku, tak? Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę?

anonymous

hej zaczynam pracę na montażu , jak tam jest?

Łukasz

Dzisiaj, to znaczy 17.04.18 byłem na tzw. 'teście' Przed przyjęciem mnie do pracy, kierownik działu ckd, pan (usunięte przez administratora), postanowił, że muszę najpierw przejść 4 godzinny test, czy nadaję się do pracy. Było to pewnie po części spowodowane tym, iż posiadam orzeczenie o niepełnosprawności. Jednakże jedyny defekt jaki posiadam, to niedosłuch jednego z uszu. Poza tym jestem sprawny fizycznie. Po teście pisemnym bhp, przyszła jakaś pani liderka z tego działu ckd, i zabrała tylko jedną panią która razem ze mną przyszła do pracy. Pytałem się czy ja też mam iść, to odpowiedziała, że mam czekać na kogoś innego. Minęła jakaś godzina i pani z bhp zorientowała się, że musieli o mnie zapomnieć. Zadzwoniła na ten dział i wtedy przyszedł jakiś pan i tamta liderka. Uzgodnili, że idę z tym panem i pokazywał mi, jakie skrzynki donosi się na rozdmuch i wtryski. Następnie przeniesiono mnie w końcu tam gdzie rzeczywiście miałem być, czyli na ckd. Nie dopytywałem się dlaczego nie idę na ckd, bo myślałem, że potrzebują kogoś w inne miejsce. Nie dogadali się ze sobą i później wstydzili się do tego przyznać (tzn. pan gajos) Podziękowali mi, i przekazali przez pośrednika u którego załatwiałem pracę, że trudno się ze mną skomunikować i że nie mają tyle czasu, aby cały czas ganiać za jakimś pracownikiem, i pilnować go. Ten pan gajos, musi być bardzo sfrustrowanym człowiekiem, skoro nie znając kompletnie człowieka, wystawia sobie od razu opinię po kilku godzinach. Podejrzewam, że wiele osób nie słucha się go, tak jak by chciał i dlatego skrywa w sobie nienawiść. Tacy frustraci, są najbardziej niebezpieczni, może dobrze że nie dostałem się tam. Ale muszę przyznać, że bardzo się zdenerwowałem, bo cieszyłem się na tą pracę, tymbardziej że mam dobre referencje od poprzedniego pracodawcy. Zrobiono ze mnie jakiegoś niedołężnego, a jestem osobą, która zawsze przedkłada dobro swoich współpracowników nad swoje. Pozdrawiam, Łukasz

Sowa
@Wstyd 21.04.2018 06:58

Nie znajo?W jakim Ty języku poszesz?Nie znają,jak już!

Fytos

Kftp koreańska firma tepiaca Polaków nie polecam

Wi-waldi

Nie Taki statek z dna wyłowiłem !!!

zajaczek
@Wi-waldi 17.03.2018 03:51

tytanic dalej pod taflą....

Ja

Witam. Jaki ubiór obowiązuje na montażu??

Sensei
@Ja 27.03.2018 19:47

Bikini i Japonki :)

Lidia

@zajaczek, może warto wyjaśnić tę sprawę z odpowiednimi osobami z kadr? Być może nastąpiła tylko jakaś mała pomyłka, lub w międzyczasie byłeś na zwolnieniu lekarskim? Widziałam, że aktualnie firma ma kilka ofert pracy - http://kftp.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=182&lang=pl - będziecie aplikować? A może ktoś już jest po rozmowie kwalifikacyjnej i może podzielić się swoim zdaniem na jej temat?

@@@@

No widzę że nadal w tej firmie beznadziejnie,ale jak połowa załogi zawsze można się przenieść pod Sekonix tam już ponoć połowa zakładu się przeniosła. Kiedyś nie do pomyślenia żeby koreańskie zakłady sobie pracowników podbierali a teraz na legalu:) :) Więc jak nie Kftp to może Sekonix??? trzeba się zastanowić. Biorą wszystkich

Fiodor
@Kt@sik 12.03.2018 12:47

Rozmawiam z koleżanką zarobki beznadziejnie ciągle kantują na wypłatach obiecują dużo a jak przychodzi co do czego to jedna wielka lipa jak to w koreańskich zakładach . Ale słyszałam że są osoby z Kftp które przeszły rozmowę kwalifikacyjną i się przenoszą. To będzie zdziwienie w dzień wypłaty

zajaczek

Ciulanie w żywe oczy,po podwyżce dostałem o 50pln mniej niż przed

Alek

Zarobki zaczynajom sie od liderek a reszta bandy (usunięte przez administratora) i grosze z tego ma.pracowałem tam 12 miesiecy .A teraz przy oknach na rodukcji w Wodzislawiu mam 2700 na reke o 1000 wiecej jak KFTP

Kghm

Bzdury piszecie

mario

może teraz coś związki zawodowe wywalcza...jeżeli nie to KFTP długiej kariery nie zrobi...ludzie juz się zwalniają...ten statek tonie z pracownikami na pokładzie

MW

Siema pracuje pod del piero od października i mam pytanko sa jakies premie na swieta

MW
@Loki 30.12.2017 20:53

Pytanko co zrobic zeby dostac umowe pod KFTP

Były yyy

Cisza na forum czyżby burza juŻ minęła? Pracownicy juz wymiękli? Wasz problem polega na tym ze nie trzymacie sie razem

Assembly

Nifco? Ćpiesz ? Z jednego syfu do jeszcze większego trzeba być niespełna rozumu by cos takiego zrobić kftp niedługo przestanie funkcjonować prawidłowo kolejne wypowiedzenia sie szykują koreance to nieogary nie widzą co sie dzieje liderkom z kontroli sie w (usunięte przez administratora) Przewraca żałosne szukają dziury w całym ludzie dwulicowi...znam tam kogos kto zbiera od ludzi cv bo ma znajomka i czechach robote załatwia juz dwie osoby tam poszły ogólnie Kftp to brak przyszłości operatorki robią za psi grosz kpina wszędzie to samo czas sie anulować

Elo

Zapraszamy do Nifco.

gacek

Witam chce przestrzec ludzi którzy wybierają się do pracy w tej firmie,aby nie trafili na montaż ,bo to co się tam dzieje to czysty mobing ,nie wspomnę już o słowach ,jakich używa brygadzista na ianie,gdy chcą aby była normą zrobią wszystko. Nawet do wc mamy ograniczony dostęp,nie chodzi się na przerwę aby tylko była normą zrobioną.ludzie się boją o tymowic żeby nie być zwolnionym,ale taka jest prawda to (usunięte przez administratora) a nie firma w której pracuje się godnie.wysiada psychiką po prostu.Za taką pracę kobiety powinny zarabiać godne pieniądze,urlop na żądanie z czego robi się ogromne problemy,nie można nawet zamienić słowa z innym pracownikiem bo od razu albo przenoszą na inne stanowiska ,albo mają oko żeby zwolnić.porostu jak to się nie zmieni to będzie kry puste bez pracowników,powinni na pierwszym miejscu kierownicy zmienić podejście do pracowników i uszanować ich pracę.

anonymous
@gacek 09.02.2018 07:27

Brygadzistki karierowiczki polak polakowi robi kolo du... Nie mozna z operatorem slowa zamienic bo to niewolnicy według nich nie polecam firmy jeszcze wiecej ludzi sie pozwalnia

Ciekawsky

Jak traktują ludzi? Jak traktuje pracowników Del pierro a jak Kftp?

anonymous

Zło, chciwość, brak szacunku mistyfikacja taka sytuacja i dodatkowo kradną ^^

Ciekawsky

To co sie teraz dzieje w firmie?

Polskiwallstreet

W (usunięte przez administratora) od dobrobytu sie poprzewracało i tyle ... Gdzie byli rodzice pytam ?

Pracownik

Del piero ma tylko lepszą stawke niz kftp czyt.(Koreańska Firma Tnie Pensje)na godzine żałosny system jeszcze umowa zlecenie bez urlopu bez niczego i jak tu nie wyjeżdżać... Idz pan w hui a co do naciągaczy z biura to juz sporo osób wie powinien jakiś urząd tam wlecieć ...

skarbowy

ludzie nadal nie gdzie są pieniądze? panie prezesie . pracuję od roku w kftp i widzę przekręty jakie robi pan z biura. proszę sobie sprawdzić ceny jakie wystawia a ile to na prawdę kosztować powinno. grube miliony i wczasy w ciepłych krajach. jest ich trzech

Nickname

Coś w tym jest ... Unikać ewentualnie zostać pod delpiero ^^

Totem leśnych ludzi

Firma nie zarabia nie ma z czego dać ;/ ponoć firma juz auta w komisach na gaz szukała może to lepiej ... dla wielu firm pracownik to inwestycja a jeśli jesteś dobry w tym co robisz starasz sie rozwiązujesz problemy to szkoda było by cie stracić przez głupie kilkaset złotych miesięcznie (dla takiej firmy to nic) tu jest inaczej nic nie dociera wiecej ogarniętych ludzi sie pozbędą przez takie podejscie a gdzie kompromis ?wogole nie zależy... To jest forma motywacji przejrzystość finansowa jest jedną z nadrzędnych wytycznych jakimi człowiek kieruję się przy świadczeniu pracy tu nie ma związku ze ciągle będzie ktos zmieniał prace bo gdzies tam dają więcej głupcy to tak nie działa prędzej czy później każdy przyjdzie po podwyżkę wszędzie tak jest szczególnie wtedy jak zabierają to co juz dali i gdzie ten szacunek ? Gość ktory zaproponował oszczędność na pracownikach ucinając dodatki itp prowizorycznie rozwiązując problem wygenerował kolejny (Janusze zarządzania) ... Szef najwyraźniej woli pracowników generujących problemy niż takich którzy je rzeczywiście rozwiązują...

Matt

Zamierzam rozpocząć prace jako kontroler jakości. Ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego stanowiska? Pod delpiero

Nicki
@Matt 24.01.2018 15:41

Polecam

Sal

Niech się cieszy, że ma pracę" już nie wystarczy pracodawca musi zmienić podejście do pracownika ...możecie zatrudniać talenty, liderów ale co z tego jeżeli pracodawca właściciele czy menadżerowie nie doceniają i nie szanują swoich podwładnych a to dzieki pracownikom w głównej mierze zależy czy firma będzie sie rozwijać i przynosić zyski a szukanie oszczędność na niekorzyść pracownika jest nieodpowiednie i nie uczciwe. Firma musi zmienić swoje nastawienie do pracowników powinni stworzyć zgrany zespół na który będą mogli liczyć a Zarządzający powinni wiedzieć czego chcą pracowniccy zmienić coś np. system wynagradzania, rozwoju, utrzymania i motywowania pracowników. Ludzie nie rzucają pracy tylko pracodawce przyjdzie następny wporządku bedzie trzeba taką osobę szkolić od początku nie zawsze to wyjdzie .. Kiedy stary pracownik dobrze znający temat odchodzi bo został nie doceniony. Kpina to świadczy o podejsciu pracodawcy Prezesa nie znam sam pewnie niewie do końca co sie dzieje w zakładzie ale wiem kto stoi za tym pomysłem by wten sposób szukać oszczędności wstyd ...Wydaje się że zatrzymanie w firmie dobrego pracownika to niezłe wyzwanie inni wyłowią tych najlepszych z twojej drużyny, kusząc właśnie tym czego im nie zzapewniasz zadbajcie o pracowników a przyniosą większe zyski a tu pewna elita dba tylko o swoje kieszenie zaglądając do innych. Wiadomo na kftp sie świat nie kończy te odejścia pracowników przyniosą swoje żniwo.

Wieszcz

Gosciu nie pchaj sie tam to gniazdo żmij... Lepiej ci Mcdonalds zaplacą. Wracając do masowych wypowiedzeń pracowników to dopiero początek niebawem z produkcją będzie problem ^^

Zostaw opinię o kftp - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp