kftp

Żory

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 119 ocen.

Opinie o kftp

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp

Były yyy

Cisza na forum czyżby burza juŻ minęła? Pracownicy juz wymiękli? Wasz problem polega na tym ze nie trzymacie sie razem

Assembly

Nifco? Ćpiesz ? Z jednego syfu do jeszcze większego trzeba być niespełna rozumu by cos takiego zrobić kftp niedługo przestanie funkcjonować prawidłowo kolejne wypowiedzenia sie szykują koreance to nieogary nie widzą co sie dzieje liderkom z kontroli sie w (usunięte przez administratora) Przewraca żałosne szukają dziury w całym ludzie dwulicowi...znam tam kogos kto zbiera od ludzi cv bo ma znajomka i czechach robote załatwia juz dwie osoby tam poszły ogólnie Kftp to brak przyszłości operatorki robią za psi grosz kpina wszędzie to samo czas sie anulować

Elo

Zapraszamy do Nifco.

gacek

Witam chce przestrzec ludzi którzy wybierają się do pracy w tej firmie,aby nie trafili na montaż ,bo to co się tam dzieje to czysty mobing ,nie wspomnę już o słowach ,jakich używa brygadzista na ianie,gdy chcą aby była normą zrobią wszystko. Nawet do wc mamy ograniczony dostęp,nie chodzi się na przerwę aby tylko była normą zrobioną.ludzie się boją o tymowic żeby nie być zwolnionym,ale taka jest prawda to (usunięte przez administratora) a nie firma w której pracuje się godnie.wysiada psychiką po prostu.Za taką pracę kobiety powinny zarabiać godne pieniądze,urlop na żądanie z czego robi się ogromne problemy,nie można nawet zamienić słowa z innym pracownikiem bo od razu albo przenoszą na inne stanowiska ,albo mają oko żeby zwolnić.porostu jak to się nie zmieni to będzie kry puste bez pracowników,powinni na pierwszym miejscu kierownicy zmienić podejście do pracowników i uszanować ich pracę.

anonymous
@gacek 09.02.2018 07:27

Brygadzistki karierowiczki polak polakowi robi kolo du... Nie mozna z operatorem slowa zamienic bo to niewolnicy według nich nie polecam firmy jeszcze wiecej ludzi sie pozwalnia

Ciekawsky

Jak traktują ludzi? Jak traktuje pracowników Del pierro a jak Kftp?

anonymous

Zło, chciwość, brak szacunku mistyfikacja taka sytuacja i dodatkowo kradną ^^

Ciekawsky

To co sie teraz dzieje w firmie?

Polskiwallstreet

W (usunięte przez administratora) od dobrobytu sie poprzewracało i tyle ... Gdzie byli rodzice pytam ?

Pracownik

Del piero ma tylko lepszą stawke niz kftp czyt.(Koreańska Firma Tnie Pensje)na godzine żałosny system jeszcze umowa zlecenie bez urlopu bez niczego i jak tu nie wyjeżdżać... Idz pan w hui a co do naciągaczy z biura to juz sporo osób wie powinien jakiś urząd tam wlecieć ...

skarbowy

ludzie nadal nie gdzie są pieniądze? panie prezesie . pracuję od roku w kftp i widzę przekręty jakie robi pan z biura. proszę sobie sprawdzić ceny jakie wystawia a ile to na prawdę kosztować powinno. grube miliony i wczasy w ciepłych krajach. jest ich trzech

Nickname

Coś w tym jest ... Unikać ewentualnie zostać pod delpiero ^^

Totem leśnych ludzi

Firma nie zarabia nie ma z czego dać ;/ ponoć firma juz auta w komisach na gaz szukała może to lepiej ... dla wielu firm pracownik to inwestycja a jeśli jesteś dobry w tym co robisz starasz sie rozwiązujesz problemy to szkoda było by cie stracić przez głupie kilkaset złotych miesięcznie (dla takiej firmy to nic) tu jest inaczej nic nie dociera wiecej ogarniętych ludzi sie pozbędą przez takie podejscie a gdzie kompromis ?wogole nie zależy... To jest forma motywacji przejrzystość finansowa jest jedną z nadrzędnych wytycznych jakimi człowiek kieruję się przy świadczeniu pracy tu nie ma związku ze ciągle będzie ktos zmieniał prace bo gdzies tam dają więcej głupcy to tak nie działa prędzej czy później każdy przyjdzie po podwyżkę wszędzie tak jest szczególnie wtedy jak zabierają to co juz dali i gdzie ten szacunek ? Gość ktory zaproponował oszczędność na pracownikach ucinając dodatki itp prowizorycznie rozwiązując problem wygenerował kolejny (Janusze zarządzania) ... Szef najwyraźniej woli pracowników generujących problemy niż takich którzy je rzeczywiście rozwiązują...

Matt

Zamierzam rozpocząć prace jako kontroler jakości. Ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego stanowiska? Pod delpiero

Nicki
@Matt 24.01.2018 15:41

Polecam

Sal

Niech się cieszy, że ma pracę" już nie wystarczy pracodawca musi zmienić podejście do pracownika ...możecie zatrudniać talenty, liderów ale co z tego jeżeli pracodawca właściciele czy menadżerowie nie doceniają i nie szanują swoich podwładnych a to dzieki pracownikom w głównej mierze zależy czy firma będzie sie rozwijać i przynosić zyski a szukanie oszczędność na niekorzyść pracownika jest nieodpowiednie i nie uczciwe. Firma musi zmienić swoje nastawienie do pracowników powinni stworzyć zgrany zespół na który będą mogli liczyć a Zarządzający powinni wiedzieć czego chcą pracowniccy zmienić coś np. system wynagradzania, rozwoju, utrzymania i motywowania pracowników. Ludzie nie rzucają pracy tylko pracodawce przyjdzie następny wporządku bedzie trzeba taką osobę szkolić od początku nie zawsze to wyjdzie .. Kiedy stary pracownik dobrze znający temat odchodzi bo został nie doceniony. Kpina to świadczy o podejsciu pracodawcy Prezesa nie znam sam pewnie niewie do końca co sie dzieje w zakładzie ale wiem kto stoi za tym pomysłem by wten sposób szukać oszczędności wstyd ...Wydaje się że zatrzymanie w firmie dobrego pracownika to niezłe wyzwanie inni wyłowią tych najlepszych z twojej drużyny, kusząc właśnie tym czego im nie zzapewniasz zadbajcie o pracowników a przyniosą większe zyski a tu pewna elita dba tylko o swoje kieszenie zaglądając do innych. Wiadomo na kftp sie świat nie kończy te odejścia pracowników przyniosą swoje żniwo.

Wieszcz

Gosciu nie pchaj sie tam to gniazdo żmij... Lepiej ci Mcdonalds zaplacą. Wracając do masowych wypowiedzeń pracowników to dopiero początek niebawem z produkcją będzie problem ^^

Mo

Zbieramy jak najwięcej pewnych ludzi grupowo przyjsc w jednym dniu i dac warunki albo nas godnie wynagrodzą albo niech sie martwią bo tak szybko operatorow nie znajdą i nie wyszkolą a to sie wiąże z ogromnymi stratami zapieprzamy jak woły przy tych maszynach i co mamy w zamian . zresztą wszystkim pocieli tylko oczekują żeby robić więcej i dobrze a motywacja jaka ? (usunięte przez administratora) z biura sie nachapają wiadomo o kim mowa sami specjaliści ilu juz ludzi zrezygnowało i ustawiacze tak samo ja sie im nie dziwie... Musimy cos z tym zrobić. w grupie siła

Karol

Zbieramy sie i robimy porządek nie cięcia pracowników tylko podwyżki

MW

Siema pracuje pod del piero od października i mam pytanko sa jakies premie na swieta

P.
@Loki 30.12.2017 20:53

Są firmy z większymi premiami w tej samej branży. Nawet bliżej niż myślisz :)

zajaczek
@Loki 30.12.2017 20:53

500 pln to były zyski a drugie 500 pln to z funduszu socjalnego na który składki biorą Ci przez cały rok

Niki

Dobry pracownik zawsze dobrze zarabia. Może trzeba przykładać się w pracy ??

zajaczek
@Niki 12.01.2018 10:39

Nie do końca to prawda,ponieważ,, ja,,przyjmując się do firmy,około ośmiu lat wstecz startowałem z pensją 1400 brutto,a dziś przyjmując się jaka jest stawka?ja po ośmiu latach pracy plus wszelkie podwyżki stażowe,to będę zarabiał tyle samo co nowy pracownik po trzech latach albo i mniej.W tej pracy po kilku latach juz nie da sie niczego więcej osiągnąć,tzn. więcej zarobić,pozdrawiam

Pracownik

Wiadomo kiedy będzie wakacyjny postój w 2018?

yom
@Pracownik 14.12.2017 18:36

Ostatni tydzień lipca, pierwszy tydzień sierpnia

MW

Pytanko a to pewne ze dostaniemy premie na Boze Narodzenie jest ktos kto pracuje pod del piero i dostal premie

Loki

W KFTP ponoć są cięcia kosztów. Koreańczycy budują drugą Hale gdyż wycofują się z Zabrza. Słyszałem że ci którzy pracują w KFTP w Zabrzu mają dwie opcje, albo będą dojeżdzać do roboty do Żor (około 20-30 minut jazdy autem A1) albo niech szukają nowej roboty. Ale powtarzałem tylko słyszałem, więc mogą to być to tylko plotki. Aczkolwiek fakt że są drastyczne cięcia kosztów to nie plotki. Rozdmuch już weekendów nie robi, przy kwietniowej wypłacie za marzec każdy marudził że dostał kilka stów mniej niż powinien. Cóż a były kiedyś czasy gdy na lewo i prawo dawano premie a teraz? Szkoda gadać. Nowa hala ma powstać w miejscu tej mniejszej hali obok stawu, jeśli się nie myle. Dotychczas tam działali ludzie na heblowaniu, hala która jest budowana obok w stronę Nifco to jakaś nowa koreańska fabryka. Jeśli dobrze liczę już 8 w Żorach. Mieszkańcy Rybnika i Jastrzębia tylko się cieszą, bo w tych koreańskich fabrykach to głównie pracują Rybniczoki i Jastrzębioki, ci z samych Żor to zwykła patologia która jest szybko zwalniana, z całym szacunkiem dla ludzi z Żor (sam mieszkam na Osiedlu Sikorskiego ale taka jest prawda...)

Loki
@IGA 25.05.2017 22:11

Jeśli chodzi o system zmianowy, to normalnie trzy zmiany. Do niedawna wtryski były w systemie czterobrygadowym ale parę miesięcy temu przeszli na system trzyzmianowy. Co do pracy na wtryskach - pracuje na Rozdmuchu, więc nie wiem. Premie na Rozdmuchu są dwie, sama premia rozdmuch 100 zł i premia uznaniowa (od 50 do 300 zł). Z dwoma weekendami i premiami na pierwszej umowie idzie zarobić 2,5 tyś złotych. Po pół roku masz 100 zł podwyzki brutto. Wiem że najdłużej pracujący pracownicy na produkcji zarabiają 2,7 tyś zł na ręke bez weekendów. Line keeperzy mają jeszcze 100 zł dodatku.

zajaczek
@Loki 22.04.2017 11:20

Druga hala powstała tylko dlatego,gdyż półprodukt/produkt gotowy oraz puste opakowania ,nie mieszczą sie na obecnej powierzchni zakładu,tyle

Loki

Po co zadawać takie pytania jak można przewinąć kilka stron wcześniej i już jest odpowiedź na dane pytania? To tak. KFTP pracuje w systemie trzyzmianowym, od poniedziałku do piątku w standardowych godzinach (6-14, 22-6, 14-22 i tak w kółko). Weekendy są 100% płacone, ale tylko na Rozdmuchu (i to na maszynach, a nie na montażu) są regularne zapisy na weekendy, Wtryski o wiele rzadziej robią w weekendy. Logistyka i kontrola jakości w zależności czy jest produkcja w weekend czy nie. Wypłata? Jak się jest robotnym, nie bierze się lewego L4, i naprawdę chce się robić to powyżej dwójki wypłata stanie. Wiadomo na początku pod Del Piero jakieś 1600-1700 zł. Ale potem wraz z umową pod KFTP nadchodzi podwyżka tzw stażowe a płaca jest wtedy podwyższana co pół roku do pewnego pułapu (bodajże 2700 zł na rękę ale nie pamietam dokładnie). Benefity? Wczasy pod gruszą, czy premia na karpia w święta, nic wiecej. Moje doświadczenie jest proste - swoje w tej firmie narobiłem, swoje zarobiłem, swoje się oparzyłem i pociąłem nożem, swoje musiałem się zdenerwować. Da się przyzwyczaić, szczyt marzeń KFTP nie jest, bo to firma wielu absurdów (o których nie będę pisał), ale dla młodych ludzi którym się chce robić to praca w sam raz. Mówię oczywiście o Rozdmuchu, bo na Wtryskach zarobki są ciut mniejsze a praca jest ciut łatwiejsza i lżejsza. Dlatego na maszynach Rozdmuchu robią sami faceci :)

zajaczek
@Loki 03.10.2017 15:25

2700 brutto

Qiub

Czy ma ktoś e-mayla lub nr tel do kadrowej?

anonim

(usunięte przez administratora)

Loki

Szkoda że zazwyczaj kible są obsrane a pracownicy firmy sprzatającej mają nieźle przesrane dosłownie mówiąc ;)

Mightyduck

Witam a jak wygląda praca przy formach naprawa utrzymanie jak zarobki ciężko sie tam dostać?

Loki

A i jeszcze jedna sprawa - na maszyny Rozdmuchu nie są i nigdy nie były przyjmowane żadne kobiety. To naprawdę ciężka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ca praca (zwłaszcza maszyna nr.2 to jest horror). Owszem zdarzały się przypadki gdy kobieta wchodziła na maszynę ale w przypadkach gdy brakowało ludzi, i to na najłatwiejszych maszynach. A tak, kobiety na Rozdmuchu mogą liczyć najwyżej na montaż gdzie też marnie się zarabia jak na Wtryskach. Tyle z mojej strony.

Lidia

Czy ktoś odpowie użytkownikowi ''MW''? Czy opowiecie o swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie kftp? Czy można liczyć na jakieś benefity? Jak tak to na jakie? Pamiętajcie, że każde stanowisko pracy jest inne i są inne warunki pracy.

Nowa

Dojezdza ktos z Rybnika

Greg

Po przestoju na wtryskach która brygada na którą zmianę zaczyna ?

Ola

Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o pracy na rozdmuchu jestem kobietą ichcialabym się tam przyjąć

Loki
@Ola 23.07.2017 21:39

Rozdmuch składa się z: -Maszyn i Lagiczu(Bagażniki) -Montaż Rozdmuchu -Montaż Lagiczu (Bagażników) Tyle że że na Maszynach i Lagiczu pracują tylko mężczyzni (ciężka praca, duże ryzyko oparzeń). A na montażu Rozdmuchu i Lagiczu nie ma wakatów. Więc w chwili obecnej na Rozdmuch mogą się dostać tylko i wyłącznie mężczyzni ;) bo zapotrzebowanie na maszynach owszem jest bardzo duże, i przyjmują byle kogo, nawet od razu po Szkole bez doświadczenia ale tylko facetów :P

Ela

Co ile godzin macie przerwy

Operator produkcji
@Ela 12.07.2017 22:25

Różnie zależy o ktorej zmienia

Monika

a proszę napisać jaka jest atmosfera w pracy czy są nieroby co podpier..... w pracy na wszystkich i sami nic nie robią bo li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderom pracowałam w Nifco i takiej patologi nigdy nie widziałam czy są tu osoby co pracowały w Nifco a teraz w kftp i mogą mi polecić lub odradzić ten zakład pracy

Operator produkcji
@Monika 12.07.2017 20:27

Polecam atmosfera jest ok

Ola

ile trzeba przerobić by dali normalne umowy

Wtrysk
@Loki 30.06.2017 13:51

Wtryski to wakacje buhahahaha zapraszam na wtryski to zmienisz zdanie nie twierdzę że na rozdmuchu jest lajt bo tak nie jest ale na wytryskach też lekko nie jest .Chyba ktoś tu zapomniał że detale na wytryskach muszą być idealne ,zero ryski ,idealnie obcięte niestety nie każdy się tam nadaje nie dosc że cykle są szybkie to jeszcze dokładnie trzeba je zrobić

Loki
@Wtrysk 16.07.2017 22:42

Sorry memory ale: -Nie bez powodu na Rozdmuchu (na maszynach, nie na montażu) pracują tylko mężczyzni. Normalna kobieta nie dałaby sobie rady. Oczywiście były przypadki gdzie kobiety z montażu robiła na maszynie rozdmuchu ale to raz w wyjątkowych przypadkach (gdy ludzi brakowało) a dwa na najłatwiejszych detalach. Z całym szacunkiem do kobiet ale wy się do najcięższych robót nie nadajecie. -Nie bez powodu na Rozdmuchu więcej zarabiamy od wtrysków ;) Sorry ale ja na Rozdmuchu mam 2 tyś na rękę, a pracuje pod KFTP pół roku. Z tego co wiem wy na Wtryskach zarabiacie po 1,6-,1-7. - Nie bez powodu, pracując na Rozdmuchu przechodzi się pod KFTP po 3-6 miesiącach. Kolega powyżej nawet po 2 miesiącach. Na wtryskach po jakim czasie się dostaję umowę? Gadałem nawet z jedną z dziewczyną z Wtrysku która dostała umowę po dwóch latach. Bo po prostu to Rozdmuch i detale z Rozdmuchu są priorytetem. Więc tak w porównaniu z Rozdmuchem - Wtryski to wakacje. Przejdźcie się na Rozdmuch i spróbuje obrać detal, wsadzić do obcinarki i spakować do Danpla, w 52 sekundy. Polecam maszynę nr.2 na Rozdmuchu (zwłaszcza centralki albo sajdy). Po 5 minutach stwierdzicie że Wtryski to wakacje ;)

robot

jak się wam podobają wypłaty ????????????? brak słów

Shidson

Umowę pod KFTP dostałem dopiero po 8 miesiącach pracy pod Del Piero. Babka z Del Piero mówiła na pierwszej rozmowie że przejście pod KFTP i podpisanie umowy o pracę nadchodzi po 3 miesiącach..jak życie to zweryfikowało to widać doskonale. Umowę z KFTP można dostać najszybciej po pół roku przepracowania w Del Piero. Ale ja tam nie marudzę. Ludzie z Wtrysków dostawają umowy nawet po dwóch latach pracy pod Agencją, najszybciej na umowę można liczyć właśnie na Rozdmuchu gdzie jest o wiele cięższa robota, gdzie na maszynach robią tylko i wyłącznie faceci. Tak czy siak jestem zadowolony że wreszcie dostałem umowę tylko szkoda że babka z Del Piero mówi co innego a w praktyce jest co innego..

kasia

Ta ale bez doświadczenia od razu ciężko się dostać na stanowisko wyżej :) dlatego pytam czy istnieje taka możliwość czy sobie odpuścić bo nam zamiaru pracować gdzieś gdzie nie ma perspektyw. Wiadomo nabyc doswiadczenia a potem provowac wyzej. Ani zapytać nie idzie widzę. .. @zołza faktycznie ambitna praca w której należy się wykazać...

zolza
@kasia 22.03.2017 21:24

A czy napisałam gdzieś ze jest ambitna? Każdy głupi chciałby zaraz awans dostać.Ale chcesz to idz i spróbuj.

Anty

A co tu trzeba potrafić? Położyć detal na wagę i stwierdzić czy waga jest dobra, czy zła? Zobaczyć plamkę na produkcie i stwierdzić, że zły? Wypisać jakiś zbędny papierek? Z wyższym wykształceniem, to mało ambitne stanowisko... Ameba by to ogarnęła.

kasia

czy jakbym zatrudnila sie np w kontroli jakosci to jest szansa na awans? mam wyksztalcenie wyzsze.

zołza
@kasia 14.03.2017 11:28

Najpierw pokaż co potrafisz jako kontroler. Co za głupie podejście.

były specjalista

MOJE WNIOSKI Z PRACY W KFTP: - koreańscy kierownicy to bardzo nerwowi ludzie - praca w dużym stresie tylko dla wytrzymałych nerwowo, - kierownikom koreańskim brak jakichkolwiek (podstawowych) manier, np. obcinanie paznokci w biurze przy innych pracownikach.., - praca wiecznie pod telefoniem, telefony 24h (pomimo wielu telefonów za dania - po pracy oczywiście, koreańscy szefowie dwonią do człowieka w środku nocy, aby zapytać o sytuację..), - praca + dostępność pod telefonem w weekendy, gdyż branża automotive pracuje praktycznie 24/7, - ciągłe cięcia kosztów wiążące się z takimi absurdami jak brak papieru w toalecie.., - fajni ludzie, fajna atmosfera (myślę o polskiej kadrze oczywiście), - na produkcji płacą lepiej niż wykształconym pracownikom biurowym, Podsumowując - jeżeli chcesz być dosłownie CAŁY CZAS zestresowany (dostępność 24/7) i zarabiać około 2200zł na ręke to POLECAM tą firmę :) Praca fajna na początek dla świeżo upieczonych studentów, ale zostając tam dłużej mogą Wam bardzo upaść ambicję, przez co zapomnieć można o jakimkolwiek rozwoju.

Specjalista
@były specjalista 15.02.2017 13:50

Dziki Michał za ciekawą analizę. Powodzenia w Gliwicach

Pracowniczka

Walus trzeba kierownika naprowadzic na te sprawy żeby je rozwiązał. Narazie czerwone kołnierzyki mu oczy mydlą. A nikomu nie zależy żeby było ok.

Maszyna

A ty wiesz co wogole piszesz " szef" to ty jesteś szefem ale swoich portek i tego co masz w nich ale jaja ci dawno wycieli wiesz ze masz coś z głową! Ma więcej niż byś się spodziewał.

waluś

Jak Wam się podoba nowy kierownik ?? . Zrobił dobre wrażenie i chyba jest kompetentny i świadomy problemów jakie są w tym zakładzie . Miejmy nadzieję że będzie mu się chciało i starczy mu sił żeby to jakoś wyprostować , i zmienić żebyśmy już nie wstydzili się że tu pracujemy . Jeśli nie umknie jego uwadze ze cały ten bałagan zaczyna się od czerwonych kołnierzyków to już będzie zwycięstwo i szansa na poprawę . Wymagają od nas , a sami albo na II i III zm . tylko jedzą , bawią się tel. lub śpią .. zresztą grzechów jest więcej . Ale kierownik może wiele zmienić i staniemy na nogi . no zobaczymy czy mu się uda :)

ASTRO

A więc tak pracowałem 3 miesiące na rozdmuchu na wszystkich maszynach więc mam jakieś pojęcie na ten temat. Jeżeli chodzi o obsługe maszyny są stare i rozjeb... robią bubla za bublem trzeba cały czas kontrolować chłodzenie elementu dzwi na nockach są potwierane(wystarczy sie zagapić, albo element w formie wybuchnie tragedia gotowa przykład gosciu na wtryskach dostał w twarz gorącym plastikiem który wtopił mu sie w twarz) elementy sie kleją maszyny do obróbki żyją własnym życiem obcianają jak chcą wiercą jak im sie podoba, rękawiczki to jakiś żart trzeba mieć conajmniej dwie pary żeby sie nie popażyć nie raz ich brakuje na magazynie najlepiej mieć swoje zapasowe,nożyk dostałem po kimś ale był tak wyszczerbiony że nienadawłał sie do niczego sam musiałem sobie załatwić nowy,latem tak ciepło że idzie sie rozpuścić (nie jeden zemdlał)kieddyś były wentylatory na każdym stanowisku ale w ramach oszczędności je zabrali teraz tylko laski na montażu je mają ale nie wiem po co. Dni ustawowo wolne od pracy (Boże ciało , Święto Konstytucji 3 Maja) NIE ISTNIEJĄ, l-4 nie polecam.Przez okres 3-miesięcy "przeszkoliłem" ok 30-osób na maszynie nikt za to nie płaci a norma i tak musi być zrobiona, SOBOTY i NIEDZIELE tl wedle uznania (nie jest zachowana minimalna przerwa) 3 razy zdażyło sie że przyjeżdzam do roboty a maszyny stoją dziękujemy prosze do domu i sobota zjebana zero komunikacji zero odpowiedzialności, Praca dla młodych albo emerytów .

Pracowniczka

Jest nowy kierownik na wtryski. Ciekawe jak długo wytrzymie bo dwóch odeszło w szybkim tempie? A tempo jest duże!

Pracownik55
@Pracowniczka 27.01.2017 17:53

Co ty piszesz za głupoty ??? Jak szybko odeszli?? Moim zdaniem byli tam dość długo..

Loki

Pod KFTP na pierwszej umowie na rękę zarobisz 1800 zł. Pod Del Pierro bez weekendów (stawka 13 zł za godzinę/15 zł za godzinę w porach nocnych) ponad jakieś 2 tyś, z weekendami to jeszcze więcej. Pod KFTP jest to tak pokręcone...że weekendy są płacone co 3 miesiące (czyli co trzeci miesiąc masz dwa razy większą wypłatę jeśli przerobisz te 4 weekendy w ciągu 3 miesięcy). Zresztą pod KFTP trudno się dostać. po 3 miesiącach można składać podanie a na odpowiedź czeka się kolejne 3 miesiące...trzeba zgody team lidera, kierownika działu, kierownik produkcji pana Waldka, a potem Koreańczyków w Zabrzu. Znam osoby które siedzą ponad rok pod Del Pierro bo podpadli Łukaszowi Ś

Operator rozdmuchu
@Loki 10.01.2017 11:27

Kolego ja po 2 miechach przeszłem pod KFTP bez problemu starczy zagadac a Łukasz też jest człowiekiem i czasem wszystkiego nie jest w stanie ogarnąć

Loki

Teraz ponoć są przyjęcia pod KFTP. Choć powiem wam że bardziej opłaca się zostać pod Del Pierro, od stycznia podnieśli stawkę do 13 zł za godzinę za dzień i 15 zł za godzinę za noc. Czyli idzie zarobić 2 tyś zł na rękę bez weekendów. Tylko wiadomo pod KFTP są wszelkie premie, dodatki socjalne itd, ludzie pod KFTP w grudniu dostali 800 zł premii (300 zł premii świątecznej + 500 zł zysków, możliwe że na odwrót). No i na przełomie lipca i sierpnia planowany jest postój gdzie wszyscy dostaną wymuszone dwa tygodnie urlopu. Ludzie pod KFTP mają go normalnie płatne, a ludzie pod Del Pierro.

Anonim
@Loki 07.01.2017 13:04

450zł na święta i 500zł zysków ;) Co daje w sumie 950zł :) I wcale się nie opłaca zostać pod Del Pierro ;) Po pierwsze umowa zlecenie, to umowa śmieciowa, nawet nie ma się co tu więcej rozpisywać, a po drugie tak jak zostało wspomniane, pod firmą na umowie o pracę masz różne świadczenia, dodatki, premie i płatne wolne, więc nie patrzcie i nie porównujcie miesięcznego wynagrodzenia z Del Pierro z tym z KFTP, tylko porównajcie to w skali rocznej, dzięki czemu zobaczycie, że średnie miesięczne wynagrodzenie wyniesie więcej pod KFTP niż pod Del Pierro, bo w skali roku zarobicie pod KFTP więcej.

Pracownik

Nie jestem Wojtuś :) Jestem zwykłym pracownikiem, który sam nie przepada za tym Panem, ale widząc komentarze tego typu, to oczy krwawią ;)

MW
@Pracownik 10.12.2016 14:15

Mam pytanko w jakich godzinach sie pracuje Co z weekendami Jak z wypłata

Pracownik

Cóż za elokwentna wypowiedź na poziomie :D (...poziomie podstawówki). Ale pasuje do typowego posiadacza BMW z IQ ameby. :D

BEMka
@Pracownik 07.12.2016 22:46

Tak, tak Wojtuś jest tak jak myślisz ale wbij sobie do łba że kia którą tak dumnie reprezentujesz to nie AUDI CZY BMW A już nie daj Boże Mercedes więc ochudnij i przestań się spuszczać bo latasz po tej hali jak zyd po pustym sklepie a uwierz mi nie zrobisz NIC powtarzam NIC by zwiększyć sprzedaż tego badziewia bo tak jak wspomniałem ja bym tego kurxa za darmo nie chciał bo kto by chciał mieć wydatki?oj Wojtej Wojtek myślałem ze z ciebie kumaty chłopak

cave

A 3i operator wozka lepij mo ?

Zostaw opinię o kftp - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp