Zakład Ubezpieczeń Społecznych poszukuje pracownika na stanowisko Administrator Baz Danych w Warszawa. Wziąłeś udział w rekrutacji? Napisz, na co Twoim zdaniem powinny zwrócić uwagę kandydaci, którzy rozważają pracę w firmie.
Witam w listopadzie przyznali mi rentę socjalna która miałam do grudnia.Do tej pory nie mam dyskietki zielonej dla rencisty.
Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Zakład Ubezpieczeń Społecznych? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
Jestem pod wrażeniem kultury załatwienia sprawy w dziale emerytur , szybko ,miło bezproblemowo aż jestem zaskoczony pozytywnie .
9 lipca 2020 r po ogłoszeniu w dzienniku ustaw ustawy poz 1222 dot rocznika 1953 na drugi dzień 10 lipca małżonka będąca na wcześniejszej emeryturze udała się do oddziału ZUS w Bielsku by złożyć wniosek o naliczenie emerytury powszechnej zgodnie z ustawą ponieważ nigdy wcześniej takiego nie składała a tam konsternacja i kompletny brak znajomości zapisów w ustawie ,próbowano wmówić że ta ustawa obowiązuje dopiero od stycznia 2021 a przecież to zupełnie inne zagadnienie dot przeliczeń z urzędu na które nie składa się wniosków i obowiązuje od tej daty , natomiast sprawa z którą do ZUS zwróciła się małżonka obowiązuje wyłącznie do tej daty /pół roku/ dzięki uporowi żony i znajomości zagadnienia i ustawy po wyjaśnieniu pracownikowi wniosek został przyjęty do naliczenia emerytury powszechnej . A co z tymi którzy nie oriętują się w zapisach ustaw i nie potrafią zawalczyć o swoje pozostawiam bez odpowiedzi .

ZUS ma opinię dobrego pracodawcy więc dobrze się pracuje, zresztą na forum nie zbyt dużo wpisów.
Też jestem ciekawa opinii o pracy w ZUS. Dużo ostatnio pojawia się ofert pracy.
Któraś z pojawiających się ofert pracy szczególnie Cię zainteresowała? Zamierzasz aplikować do pracy w tej firmie, czy może przed wysłaniem CV chciałabyś wiedzieć, jak wygląda praca w tym miejscu? Masz jakieś doświadczenie w branży ubezpieczeń, czy może dopiero chciałabyś rozpocząć swoją przygodę w tej dziedzinie? Przedstaw proszę, jak to wygląda w Twoim przypadku.
Wszystko zależne jest od tego jak sami podchodzimy do pracy w kazdej firmie. Często zbyt dużo narzekamy a zbyt mało robimy. Trzeba się cieszyć danymi szansami.
Co możecie powiedzieć o pracy z ZUS na Krasińskiego. Chciałabym sie tam przyjąć ale słyszałam negatywne opinie i naczelnik Terresce Kuch. Podobno była w związkach podana o mobing. Czy to prawda?