DHL

Zabrze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 57 ocen.

DHL
3 57 6 1

Opinie o DHL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL

Agata

@ten, dziękuję za Twoją opinię dotyczącą usług, jednak na wątku powinny się znajdować komentarze byłych i obecnych pracowników firmy. Zależy nam, aby zapoznać się z informacjami na temat pracodawcy. Zachęcam osoby pracujące w różnych działach, by przedstawiły swoją perspektywę. Czy pracownicy firmy DHL przechodzą szkolenia podnoszące kwalifikacje?

ten

Istna masakra !!! Kurier kazał mojej zonie zejsc sobie po wóżek i wniesc na drugie pietro, bo on nie bedzie, bo pada deszcz. Paczka ważyła 15 kg, co jest jego (usunięte przez administratora) obowiązkiem !!! Więcej nie zamierzam korzystac i ich usług !! Żenada !

Agata

@nn, koniecznie zapoznaj się z treścią regulaminu! Możesz mieć negatywne zdanie o firmie, należy je jednak przedstawić w sposób kulturalny. Tego typu komentarze mogą zostać zmoderowane bądź usunięte. Możesz powiedzieć, czym zajmowałeś się w firmie? Czy często zdarzały się nieporozumienia z przełożonymi? Czy problem z relacją z szefem dotknął tylko Ciebie, czy inne osoby także nie mogą się z nim dogadać?

Kasia

Fatalna jakość usług. Mimo opcji zawężenia czasu oczekiwania kuriera do dwoch godzin kurier i tak się tych godzin nie trzyma. Zostałam 40 min po wyznaczonym czasie (to już była druga proba odbioru paczki). Kurier nie przybyl po czym po dodzwonieniu się na infolinie otrzymałam informację, że kurier odwołał odbiór i przesunał (sam) odbiór na dzień następny. Wyszłam z domu mocno spóżniona na spotkanie po czym mijałam panów rozkoszujących się rozmowa i papieroskami między dwoma zaparkowanym firmowymi dostawczymi. A zaciekawił mnie ten widok bo dwa dhl obok siebie na rejonie i żadnego kuriera u mnie...

SYLWEK

Jestem waszym klientem oszukujecie ludzi a kurierow waszych glupkow wyslijcie na emeryture bo sa nie cytate i nie pisate Ostatni raz biore cos od was POJEBANSTWO FIRMA NIE GODNA POLECENIA

nn
@SYLWEK 25.05.2018 18:10

sylwek zgadzam się 100% z toba szkoda strzepic buzi na ta firme

Agata

Jaka panuje obecnie sytuacja z zatrudnianiem nowych pracowników, czy firma DHL tworzy teraz nowe oddziały i potrzebuję nowych pracowników? Zapraszam osoby związane z tym pracodawcą do udzielenia nam odpowiedzi!

nn
@Agata 28.06.2018 17:00

nie polecam ci tej firmy niejaki pan K szef tego (usunięte przez administratora) na kolkach bo inaczej się tego nazwac nie da krzyczy po wszystkich którym cos nie wychodzi wręcz można powiedzieć ze drze morde wiecznie mu cosa nie pasuje a taki przemądrzały ze szkoda gadac

Wiktoria

Najgorsza firma, kurier nawet nie zadzwonił do mnie na komórke o której będzie, inni ludzie tez pracują nie siedzą cały dzień w domu czekając na paczke, gdy próbowałam się dodzwonić do biura obsługi powiedziano mi ze kurier był ja zapytałam to po co biorą nr telefonu jak i tak to olewaja. Paczka miała być od 10 do 16 gdy w końcu przekierowali mnie na nr do kuriera powiedział ze już jedzie do domu o godz 14. Po prostu kabaret. Nie polecam !

Tomek

Nie polecam firmy DHL .Firma poprostu jest żałosna.Prosiłem żeby kurier sie skontaktował ze mna 25minut wcześniej bo wiadomo każdy pracuje.Podjechałbym szybciutko samochodem I paczke odebral.Natomiast dostawca olał mnie totalnie.Otrzymywalem tylko sms ze nieudana proba dostarczenia paczki .Natomiast w skrzynce zadnego awiza nie mialem I mam wrazenie ze nawet nie podjechal pod moj adres . Zadnego telefoniu od kuriera.!!!Skladalem interwencje I nic nie daly.Najlepiej to zamknać ten balagan w Zabrzu.

Ap
@KUBA 03.06.2018 23:18

Jasne bo godziny doręczenia od 8do 18 i czekaj aż łaskawie się zjawi kurier, bo nie można się skontaktować z kurierem. A gdy zamówię do pracy gdzie do 16 są godziny otwarcia to się kurier nie zjawia. Masakra, chyba najgorsza firma. Infolinia też beznadziejna bo nie moZna uzyskać kiedy kurier może byc.

Agata

Masz najnowsze informacje dotyczące obecnych zatrudnień w firmie DHL w Zabrzu, a może jesteś pracownikiem tej firmy aktualnie? Zapraszam Cię do napisania opinii w tym temacie, chętnie dowiemy się najnowszych informacji związanych z pracą w tej firmie.

Kuba

Tylko narzekać potraficie? Może trzeba samemu spróbować takiej działalności to coś zrozumiecie?

Darek
@Kuba 14.05.2018 09:53

Jak się bierze za coś pieniądze i się z tego nie wywiązuje z własnej winy, to jak to nazwać.

Krótko i zwięźle. Klient.

Kadra firmy "DHL" to pomyłka. Kurierzy nie wywiązują się z obowiązków, pracownicy punktu DHL Zabrze są niekompetentni, a na sortowni musi panować nonszalancja. Z poziomu klienta kontakt okrojony do rozmowy z automatyczną sekretarką. Najważniejsze, jeżeli państwo czekają na przesyłkę, jest to okres około 5 dni lub więcej. Nie pozdrawiam i nie polecam współpracy z tą firmą.

Agata

Co możecie napisać o aktualnym rozwoju firmy DHL? Kwestie dodatków pracowniczych oraz benefitów także będą tu bardzo interesujące dla innych użytkowników, stąd proszę Was o kulturalne oraz merytoryczne opinie!

anonymous

firma porazka od tygodnia nie moga mi dostarczyc paczki pod podany adres biuro obslugi swoje kurier swoje 0 kompatybilnosci

Agata

Zachęcam osoby związane z firmą DHL w Zabrzu do napisania jak w tej chwili rozwija się ta firma? Czy ten pracodawca zwiększył ilość miejsc pracy w ostatnim czasie? A może ktoś z Was napisze coś w temacie benefitów? Zapraszam was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie poznamy nowe wieści!

Agata

Widzę tu wiele opinii klientów firmy DHL, a czy jakiś pracownik tego pracodawcy podzieliłby się z nami opinią dotyczącą pracy w tej firmie? Z miłą chęcią dowiemy się czegoś w temacie atmosfery panującej podczas pracy, wątek warunków pracy również będzie tu bardzo istotny. Zapraszam was do nowych komentarzy!

Agata

Osoby interesujące się pracą w firmie DHL zapraszam do odwiedzin oficjalnej strony tego pracodawcy: http://www.dhl.com.pl/pl.html W zakładce kariera będą informacje o obecnie prowadzonych rekrutacjach, aktualnie firma DHL poszukuję wielu nowych pracowników do swych oddziałów w całej Polsce. Zachęcam również osoby, które są teraz związane z tym pracodawcą o nowe opinii w tym wątku, chętnie poznamy waszą ocenę pracy w tej firmie!

Ewa

Najgorsza firma jaka może być .... zamówiłam paczkę kurier wieczór, a paczka przyszła o 9... reklamacja nie uwzględniona.... kpiny...

Karolina

Nie polecam. Paczka z Polski do Niemiec idzie od 24.04 i do tej pory nie dotarła. Jest od 26 w jednym miejscu i żaden konsultant nic niewie co się stało. Najgorsza firma

Klient

DHL - NIE POLECAM. Czekam na dostawę zakupionego szamponu (koszt 80zł + wysyłka). Kurier miał być u mnie w środę 2maja w godz. 12:00 - 16:00. Kurier się nie zjawił. O 17:16 dostałam e-mail, ze przedyłka została źle zaadresowana. Dzwonię i okazuje się, że adres dostawy jest prawidłowy. Przeproszono mnie, kurier miał być pociągnięty do odpowiedzialności. Również tego samego dnia na stronie śledzenia przesyłki o godz. 17:49 pojasia się komunikat, że kurier nie zastał mnie w domu. Przesyłka miała dotrzeć w najbliższym terminie czyli dzisiaj 4maja. Czekam cały dzień na kuriera i nic. Dzwonię po 15:00 na infolinię i okazuje się, że paczka nie została wydana kurierowi. A na stronie śledzenia o 13:20 pojawiła się informacja, że doręczenie przesyłki jest planowane w terminie umówionym z odbiorcą. Firma dno. Kłamią i nie liczą się z klientem. Zdecydowanie odradzam wszystkim tą firmę kurierską.

nie polecam dhl

Czas oczekiwania na dostawę przesyłki, która znajduje się już w miejscu docelowym to aktualnie ponad 2 dni robocze, co jest żartem. Aby dodzwonić się do konsultanta trzeba brnąć przez telefony, infolinie z automatycznie nagranymi konsultantami i nie nabić się w trakcie tego na zakończenie rozmowy poprzez odesłanie do internetowego formularza. FIRMA DNO.

henry
@nie polecam dhl 30.04.2018 15:35

masz ten telefon? ja czekam już 6 dni. Zj...li mi majówkę. Czekam na dostawę roweru jak głupek. Miał być DHL Ekspres jest DHL żółw. Wysłany 27-go kwietnia do dzisiaj czekam. Jutro święto -oczywiście nie pracują.

Bolo

Szkoda, że forum pracownicze jest okupowane przez klientów.

Bosss M

Tragedia nie da się dogadać z kurierem ani z obsługa nie dość płacisz za kuriera to nie ma z nim kontaktu najgorsza firma transportowa

Anna Bielsko biała

Dhl (usunięte przez administratora) Nie dzwonią nie jeżdżą nie dostarczają paczek. A kiedy klient dzwoni to jest informacja że odbiorca zmienił status i chce sam odebrać. Pozdrawiam przez kupę kamieni kuriera z Bielska Białej który w (usunięte przez administratora) ma dostarczanie paczek. Wystawiam opinie ponieważ zostałam przez nich kilka razy oszukana. Następnym razem czyli już nie długo bo czekam na paczke biorę imię nazwisko kuriera pisze skargę oficjalna i zwrot pieniędzy za przesyłkę

IG
@Anna Bielsko biała 02.03.2018 20:01

Proponuję zacząć od siebie .

Ass

Wasza firma jest zaklamana cały dzień dziś byłem w domu i czekałem na kuriera nikogo nie było l!!!! a wy klamiecie że był nienadajecie sie do takiej pracy nawet przesyłki nie umiecie na czas dostarczyc prostszej rzeczy chyba nie ma ale dla nich to zbyt trudne... Mam sobie sam odebrać przesyłkę, co za prostaki...! NIE POLECAM !!!!!!!

IG
@Ass 02.03.2018 05:31

Proponuję jeden dzień przepracować jako kurier .

Agata

@Ass @Anna Bielsko biała Wasza opinia jest ze strony konsumenta. Nie jesteś zadowolony z usług firmy DHL. Najlepiej takie sytuacje zgłaszać już na infolinii firmy, bo tu na forum opinii o pracodawcach nie dostaniesz odpowiedzi od firmy czy też kuriera.

Szczęśliwy

Hamstwo!!!!kurier DHL przyjeżdża nie zastaje mnie w domu,a od syna żąda 200 zł 20zl wiecej,ja dojezdzam a on kręci i sugeruje napiwek na flache za to że mi dowiózl towar. Nie polecam war-maz.

DZIKU - ZADOWOLONY

Jestem klientem DHL ZABRZE od 3 lat regularnie 4 razy w miesiącu wysyłam przesyłki i JESTEM BARDZO ZADOWOLONY z PAŃ i Panów pracujących w biurze obsługi klienta, kultura spokój i jak na Ślonzoków przystało rzetelna i profesjonalna obsługa z pełnym doradztwem w razie jakich jakichkolwiek problemów personalnych. Szkoda że tacy ludzie jak w śląskim centrum dhl-u nie pracują W DHL LUBLIN ul. Chemiczna. TAM W LUBLINIE ZATRUDNIAJĄ TĘPYCH UKRAIŃCÓW. TAM NIE JEST POLSKA B tylko C-BYDŁO.

kolega
@DZIKU - ZADOWOLONY 06.02.2018 18:35

Dziku wyraźnie zdziczał ... stracił jasność umysłu, chyba sam nie rozumie o czym piszę

klient

Pani w punkcie DHL Zabrze (taka najbardziej "puszysta") jest bardzo rozkojarzona i nieuważna przy wpisywaniu danych. Po niej ZAWSZE trzeba sprawdzać wpisane dane, ponieważ adres jest źle wpisany, przesyłka "wędruje" i nie jest dostarczona. Dziś byłem świadkiem przekazywanych jej z tego powodu pretensji od klientki. Klientka miała 100% racji, ponieważ u mnie się zdarzyło to aż dwukrotnie: nadawaną przez tą panią paczka nie docierała, bo błędnie wpisała numer/ulicę. Od tego czasu zawsze oczywiście sprawdzam (to podstawa), ale tą panią omijam (jak mam wybór). Wszystkim się zdarza pomylić - owszem, ale jej - prawie zawsze.

Pani Puszysta
@klient 25.01.2018 19:46

Nie ma też podstaw sądzić,że osoba, która wstawiła negatywną opinię o tzw. Pani puszystej nie jest także "dobrą i pomocną koleżanka".Pytanie: czy dane forum jest dla osób poszukujących/chcących zmienić pracę czy powstał dla wyrażania prywatnych opinii o pracownikach wybranej jednostki. Dobra i bezpieczna (ukryta) forma zwracania uwagi. Pozdrawiam.

Agata

@Sebo to nie miejsce na obrażanie kuriera. Możesz wyrazić swoje niezadowolenie usługami firmy DHL, ale nie łam regulaminu tego forum: https://www.gowork.pl/regulamin Zauważyłam, że klienci najczęściej wyrażają swoje opinie na forum. Czy jakiś kurier nie chce opisać swoich doświadczeń z pracy? W końcu to forum o pracy.

anonymous

Przesyła moja leży na placówce od 19.12.2017 (dziś jest 03.01.2018). Mimo interwencji e-mailowych i telefonicznych nie mam żadnej odpowiedzi od DHL. Fatalna firma. edi

Zostaw opinię o DHL - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL