Hoist Polska

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Hoist Polska sp. z o.o.

Opinie o Hoist Polska Wrocław

Nie przegap nowości o Hoist Polska sp. z o.o.!

Brrryk

21.05.2020 20:29

Nie otwieracie @ bo tak teraz zwalniają w tej firmie .
    Monika

20.05.2020 12:45

Czy zadowoleni jesteście z nowego CM?

21.05.2020 14:48

Tak Moniko. Wręcz jest przecudowny. Kogo miał zwolnić wlasnie to czyni reszta czeka w kolejce, chyba ze nie dotrwa bo przed nagłym zwolnieniem sama sie zdąży zwolnić. Ale kto mieczem wojuje......
    Baroo

21.05.2020 09:01

Czy firma przekazała jakąś kwotę na walkę z Pandemią w Polsce? Inne firmy windykacyjne już to zrobiły. A Wy jak się możecie pochwalić takimi darowiznami?
    Olka

20.05.2020 09:44

Hej, szukam pracy na słuchawce, wiem że nie jest to praca marzeń i większość ludzi ucieka z niej po 3 mc. ale chcę sobie dorobić. Czy warto do was składać papiery?
    Prorok

19.05.2020 19:26

Kogo obstawiacie na nowego dyrektora DWT?
    Jack

20.05.2020 08:36

Kolegę exela z operacji z czapeczka zrobiona na drutach.
    Michał

20.05.2020 06:50

To prawda została garstka tych co walczą reszta odeszła sama lub ich zwolnili. Powinni pozbyć się operacyjnego, choć czuję że niedługo podzieli losy swojego poprzednika. Kiedyś praca w tej firmie była przyjemnością lecz od ponad roku robi się coraz gorzej teraz to już dramat.
    Grupa pl

15.05.2020 20:25

Kto jest za wotum nieufności do zarządu i pismem do centrali firmy?

19.05.2020 19:05

Nic się nie zmieniło w tej kwestii. Cały zarząd żyje jak pączki w .... Aniołki Charliego robią co chcą. Operacyjny szaleje z tabelkami.
    Krzysztof

20.05.2020 02:36

Terenowy ma jeździć robić wizyty, a nie rozkoszować się wypasem samochodu. Jego auto? Nie. Firmowe. Nie pasuje to na PKS. Jak marzy mu się ful wypasik to niech sobie kupi sam. Najpierw niech zarobi.
    Ola Olx

18.05.2020 09:50

Do Krzysztof, Jednak sądy wydają takie wyroki : UMAŻAM WSZYSTKIE DŁUGI. Musisz się doszkolić (usunięte przez administratora) W świetle (T) twojego rozumku wszyscy mogą być wierzycielami, wystarczy mieć tabelkę z nazwami, nazwiskami, kupioną w banku ze 100-u letnim przedawnieniem, lub od upadłej i zadłużonej firemki. Za 10%. Wiem, że chcesz być nr 1 wśród waszych (usunięte przez administratora) i beszczelniaków. Jednak wchodzą nowe przepisy na temat lichwy. Trzeba będzie zrobić inną kalkulację. Z tabeli 10 zł nijak się nie ma do np. 10 000 zł, które chcecie wydoić. Będą kontrolować firmy windykacyjne, no i CZA BEDZE SPIEPSZAC, no ale jak tu wyspecjalizowanym oszustom znaleźć normalną robotę. No i (usunięte przez administratora) wraz z beszczelnoscią przejdą do lamusa. Pozdrawiam.
    antywindykator

18.05.2020 19:01

mylisz się. umorzenie długów następuje wyłącznie w postępowaniu dot. upadłości konsumenckiej. mówiąc o wyroku w powództwie o zapłatę - sąd oddala powództwo. i to samo w sobie oznacza że roszczenie nie istnieje. oczywiście wiem o tym, że "windykatory" zwłaszcza z hoist twierdzą inaczej :)
    anty anty

19.05.2020 21:57

Co tam antywindykator znowu spamik?

19.05.2020 11:44

Witam słyszałem że terenowi się sypia juz po ponad 1/3 została zwolniona nieprzedłużono umow lub sami odeszli. Garstka dzwoni a reszta siedzi w domach. Mam nadzieje ze Ci co siedza na sluchawce dostana obiecane premie a nie puste obietnice.
    Mewa

19.05.2020 11:47

Tak dostana wypowiedzenia od nowego dyrektora bo maja byc nowe zasady nowa jakosc i nowe zalozenia ktorych niema
    MICHAŁ

19.05.2020 16:55

Dostaną ale OP co tak mało odyskali przecież te sprawy takie dobre same się płacą. Ciekawe czemu kierowników nieposadza na słuchawki tacy wspaniali takie kompetencje i takie doświadczenie i jeszcze większe EGO. Kierownicy bójcie się nowy dyrektor to zrobi wam nowa koncepcje w postaci wypowiedzen

27.04.2020 15:35

Wirus atakuje . Zaczyna od wyższego szczebla skończy na najniższym.
    KOKDO

19.05.2020 07:58

Najwięksi eksperci od WT pracują w operacjach, wiadome to jest od lat - tylko żaden z nich nigdy nie był w terenie. HA HA HA

19.05.2020 14:24

Masz racje bo się boją pojechac w teren u nich wszystkie sprawy z potencjałem z sprzed 10 lat. O ile wiem to były propozycje zabrania w teren i pokazania pracy terenowca chetnych brak bo rak bo strach itp
    stary wyga

05.05.2020 16:53

z tego co wiem to ma byc nowy dyr ktory ma ogarnąć dział. Ci którzy się zwolnią to się zwolnią. Na rynku jest teraz sporo osób chętnych do pracy więc raczej dział nie padnie. Jesli przyjdzie ktoś ogarniety to moze będzie lepiej..
    SN

15.05.2020 23:17

Słaby dyrektor skoro nie miał przebicia i nie potrafił skutecznie negocjować z zarządem Tym samym nie przekonał do swoich idei Dyrektorem się bywa i trzeba się pogodzić z tym

18.05.2020 08:40

Dyrektor był potrzebny zarządowi jak był poprzedni operacyjny- wtedy biegali za nim jak zajączki w wiadomych celach.
    Kaskader

14.05.2020 08:32

Co za szczeście nie pojete juz nie pracuje tu. Reszcie kolegow z terenu życze powodzenia trzymajcie sie a menadzerom palec na droge zgadnikcie ktory na podstawie analizy

12.05.2020 12:25

To jest forum dla wszystkich o firmie H przede wszystkim dla pracowników. Odnosząc się do niektórych wydaj mi się, że żyją w innym wymiarze. Rozumiem niezadowolenie pracowników terenowych i call center, ponieważ co innego wykonywać pracę biurową a co innego prowadzić rozmowy z klientami z domu przy reszcie domowników a co ważniejsze przy dzieciach. Nikt nie zapytał czy ktoś ma możliwości warunki do takiej pracy. Nikt niezaproponował innego rozwiązania. Do tego dochodzi presja na osoby na zasiłkach że niewalcza o wynik dla firmy w trudnych czasach. Przydało by się jakieś wsparcie w psychologa czy skrócenie dnia pracy raz w tygodniu a nie kolejne telekonferencje i kolejne podziekowania jacy jesteśmy dobrzy że walczy dla firmy a koleżanki i koledzy nie pracuja choc mogli by wesprzec firme.
    Klara

13.05.2020 14:00

Są na papierze , dział HR ma to fikcja

13.05.2020 18:43

Docenią i po 1 mc. pójdą na L4. Sam miód i malina praca w tej firmie.
    Kapitan

13.05.2020 12:55

DWT nie miało nigdy lepszego dyrektora.Przyczyn szukajcie w operacjach -tam leży całe źródło niepowodzeń naszego działu.

12.05.2020 22:03

Czy w Waszej firmie przestrzegana jest etyka ?

13.05.2020 12:45

W naszej firmie nie ma żadnej etyki i nigdy nie było.
    Maciek

09.05.2020 16:44

Piotrze wroc !!!

11.05.2020 16:04

Macieju, a czy są jakieś wewnętrzne brudy które ukrywa twoja firma?

13.05.2020 09:26

Tu raczej nie pierze się brudów tylko ukręca łeb sprawie i zwalnia ludzi.
    Kopia

13.05.2020 08:13

Czy będę mógł u Was spokojnie pracować ? Chce pracować w dobrej firmie i mieć super szefa tylko broń Boże nie teoretyka.

12.05.2020 23:17

13.05.2020 03:48

Jak mam szansę na kawę i kubek to biorę to. Bardzo podobają mi się te innowacyjne narzędzia windykacyjne. Słyszałem, że to dron lata do dłużników, a ja sobie siedzę w fotelu i premia sama mi się robi. Ta oferta to przyszłość.

13.05.2020 03:53

Wchodzę w to. Przekonała mnie możliwość zarządzania własnym czasem pracy. Zarządzał będę fajrant 8-24 od poniedziałku do niedzieli. Fajny jest też dynamiczny zespół. Jak bardzo dynamiczny? Tak bardzo dynamiczny, że po śniegu wszyscy 3 dni bez muzyki tańczą.

11.05.2020 07:48

Jak czytam te komentarze rozżalonych terenowców to tylko żal mi ich. Spędzili dzieci 3 lata w terenie i już wielki ból i żal, jaki to teren jest ciężki. Siedzę w tym już 20 lat i powiem, że lubię tą pracę, nie mógłbym siedzieć cały dzień za biurkiem albo ze słuchawką. Wasza praca polega na wykonywaniu wizyt terenowych zgodnie ze zleceniem. Niezależnie od tego czy adres jest aktualny czy nie. Gdyby dłużnik był kontaktowy to nie trzeba by było uruchamiać terenu. Niestety, ale tak wygląda ta praca, że trzeba trochę w takiej robocie się utaplać, jeżeli komuś to nie odpowiada to może pora zmienić pracę. To samo dotyczy ciągłości zleceń - wy się cieszcie, że w ogóle macie jakieś zlecenia, bo od początku pandemii wszystko się posypało i zleceń praktycznie nie ma. Wy siedzicie jak pączki w maśle, bo macie sprawy kupione i jeszcze narzekacie. To może idźcie do konkurencji, dostaniecie 1/24 etatu + umowę b2b i jak łaskawy szef pozwoli to może dostaniecie jakieś zlecenie na windykację. Co do waszego szefa. Jak tak czytam to myślę, że Pan(usunięte przez administratora) był naprawdę kiepskim szefem. Po pierwsze pierzecie firmowe brudy na publicznym forum, na które zaglądają przyszli pracownicy, ale też dłużnicy, kontrahenci i zarząd. Tacy z was wybitni terenowcy, że nie wiecie, że nikt w internecie nie jest anonimowy? Może opcja zwolnienia dużej części pracowników terenowych to jednak dobra opcja. Manager ma być łącznikiem pomiędzy zarządem a pracownikami, w tym przypadku tak nie jest. Skoro żyjecie w takim światku my-oni i jesteście na wojnie z zarządem, to nie wróżę wam świetlanej przyszłości.
    Ktos

11.05.2020 19:18

To nie są komentarze tylko pracowników terenowych ale tez cc i innych działów. Skąd taki atak na teren ? ... I spokojna głowa juz sie stad zabieramy...

12.05.2020 06:13

Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Praca w terenie to nie tylko negocjacje, ale też weryfikacja adresów. Skoro tego nie rozumiesz, to najwyższa pora zmienić branżę. Zakres obowiązków pracowników powinien być jasno określony i pewnie taki jest. Każdy chciałby wyjadać rodzynki, ale niestety praca w terenie nie jest taka. Bijecie pianę na forach internetowych, najwidoczniej macie zbyt wiele wolnego czasu. Fajnie jest obrażać ludzi w internecie, gdy wydaje się, że jest się anonimowym. Jesteście niepoważnymi i nie odpowiedzialnymi dzieciakami. Jak tak bardzo jest źle, to droga wolna. Popracujecie u konkurencji, zatęsknicie za umową o pracę i stałym dopływem zleceń.

08.05.2020 20:57

11.05.2020 07:53

A ty wiesz w ogóle co to jest mobbing i jak go zdefiniować? Trochę ryzyko rzucanie takimi hasłami na publicznym forum.
    Bogusia

11.05.2020 22:07

Jak widać ty nie zważasz na ryzyko własnej błazenady na publicznym forum i robisz za łańcuchowego burka, rzucając jakimiś drętwymi frazesami niczym typowy lizodup bez wazeliny. Tylko komu liżesz?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hoist Polska?

Kontakt - Hoist Polska sp. z o.o.

plac Bema 2 50-265 Wrocław

11.05.2020 15:40

Widze że klakierzy firmowi już pisza. Jak tak kto już dostał wypowiedzenie bo słyszałem że juz rozsyłaja?
    Rodzynek

11.05.2020 19:58

Ja właśnie sam odszedłem, po co się męczyć na super sprawach.................... Nowi przychodzą i po 3 mc. ich nie ma. Wiecie dlaczego?
    Cc

09.05.2020 16:15

W CC podobnie zaczyna się robić .
    Bolec

08.05.2020 20:30

Trzodą mi się odbija spotkanie jakie nam zafundowali dyjektorzy pod kątem dalszej motywacji w DWT.
    DWT Michał

02.05.2020 08:07

Jako negocjator terenowy z ponad 10 letnim doświadczeniem, zwolnienie dyrektora było decyzją która jest gwoździem do trumny DWT. Dlaczego przez tak wiele mc. poprzedni dyrektor operacyjny oraz obecny, nie zbudował działu wysokich sald o którego powstaniu Nas tak wszyscy zapewniali??? - odp. bo się na tym nie znają!!!! Jak to jest że nasze wyniki są takie złe, od momentu dosypywania spraw z super portfela czyli getbacka??? - odp. bo myślą że super portfel kupili od firmy z przeszłością, wiadomo jaką!!! Dlaczego nikt nie rozlicza działu operacyjnego z tak wielu błędów jakie co miesiąc przychodzi DWT realizować, nie mówiąc już o jakiejkolwiek terminowości przypisów???- odp. bo w dziale operacyjnym pracują sami dobrzy przyjaciele którzy głaskają się po główce z operacyjnym!!! Taka jest brutalna prawda o układach jakie panują w/w tematach. Te pytanie zapewne zostaną bez odpowiedzi, z uwagi na to iż jest to właśnie dział który cały czas się rozrasta przyjmując kolejnych sowich kolegów i koleżanki. Super rosną w siłę analizy czyli górą teoria a praktyka to DWT którą się właśnie zniszczyło. Niech dyrektor operacyjny, sam wsiądzie w auto i pojedzie i na własne oczy przekona się co obsługujemy. Dopiero na tej podstawie powinni ocenić naszego szefa z wyników. Mając tak doświadczonego szefa, moglibyśmy robić naprawdę super wyniki. Jego odejście już zburzyło u Nas wszelkie morale jakie On zbudował w okresie 2 lat. Moim koledzy uważają że była to najgorsza decyzja jaką mogli podjąć tym bardziej w tak trudnym okresie jaki obecnie mamy. Po wspólnym zebraniu jakie mieliśmy, chłopaki już zaczynają szukać pracy. Jeszcze jest czas na odwrócenie tej decyzji na którą wszyscy liczymy. Niech krajowy CM się tym w końcu zainteresuje. Obecny operacyjny podjął decyzję która Naszym zdaniem jest najgorszą decyzją jaką mógł podjąć. Mamy też zamiar powiadomić o tej decyzji głównego szefa Naszej firmy w Szwecji. To jest Nasza wspólna firma i nie pozwolimy na błędne decyzje. Ja i cały zespół DWT stracił totalnie motywację po tej decyzji, tym bardziej jesteśmy zmotywowani aby bronić Naszego dyrektora tak jak On bronił Nas i pomagał przez cały okres jego pracy. Jeszcze nigdy terenowi w DWT, nie byli tak zmotywowani aby bronić swojego szefa. Dlaczego nie reaguje na to też zarząd naszej firmy??? Woli od tego umyć ręce- może i tak, ale zobaczymy co się dalej będzie działo. My zamierzamy mocno ruszyć ten temat. Będzie nowe ogłoszenie i nowy kandydat? Możliwe ale DWT jako działu już NIE MA. Mam nadzieję że moja prośba dotrze do zarządu i CM który przywróci do pracy dyrektora DWT. Pozdrawiam Michał.
    Marazm

07.05.2020 14:25

Spotkanie było słuchowiskiem z udziałem słuchaczy. To chyba nie ten odbiorca, albo nie ten aktor.
    Lop

08.05.2020 09:14

Jak to gdzie są kierownicy? Już szukają roboty.
    CC

08.05.2020 08:12

Dział CC stoi murem za działem DWT, nie może tak być ze zwalnia t jest człowiek który na to nie zasłużył . Traktowanie w ten pracowników świadczy o bardzo złym poziomie CM któremu coraz więcej osób nie uda i będzie patrzyło na każdy jego ruch. Piękny panie Mateuszu wnioskujemy o cofnięcie decyzji o zwolnieniu szefa DWT.
    Bolec

07.05.2020 22:06

Ale Nas gość zmotywował tym spotkaniem. Z niego taki CM jak z koziej ...wracaj skąd przyszedłeś .
    mewa

07.05.2020 12:26

Panowie czas zbierac łopatki i wiaderka i isc do innej piaskownicy. Country manago mydli oczy. Szymoncio i krzusiu pora na zmiany kierownikow
    Bora

07.05.2020 16:35

To prawda czas na takie zmiany, dział koordynacji zastąpią koordynatorzy z CC. Szkoda że to wszystko tak się rozsypuje z powodu wizji gościa z dobrej zmiany.

07.05.2020 21:10

Czy to już potwierdzone? Przedstawcie całemu forum postanowienia po spotkaniu, bo widać że nic się kupy nie trzyma w wizji tego gościa.
    Pweł

07.05.2020 16:51

Nasz Szef miał honor i nie brał udziału w tym żenującym spotkaniu na jakie zostaliśmy zaproszeni. Gościowi brak wizji, myśli że wszystkich zwolni. Za jakiś czas go tu nie będzie a DWT dalej będzie. Wszystko jest kołem i zawsze się powtarza. CM jest i jutro go nie ma. I tak w kółko. Nadal wnioskujemy o przywrócenie Piotra do pracy. Niech prezes weźmie to w swoje ręce.

07.05.2020 12:04

WARTOŚCIOWE SPOTKANIE CZYLI NOWE ZALOŻENIA NOWY DYREKTOR LUDZIE NA ZASIŁKACH NIE MAJA PO CO WRACAĆ BO NIE MOGLI PRACOWAĆ PODCZAS KRYZYSU A LEŻEĆ W DOMU WKONCU KAŻDY MA WARUNKI DO PRACY W DOMU I TELEFONOWANIA JAK AUTOMAT Z DOMU BO KAZDY APARTAMENT Z NIANIA DO DZIECI I KAMERDYNERA DO PODAWANIA KAWY. STARE POWIEDZENIE PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA JEDEN W APARTAMENCIE INNY W KAWALERCE. JEDEN MUSI DZWONIC 8 GODZIN INNY PRODUKUJE TABELKI W EXCEL SLUCHAJAC MUZYKI PATRZAC W LUSTRO I POPIJAJAC KAWE. KIEROWNIKI PAKOWAĆ WALIZECZKI BO WASZ KONIEC BLISKI TEŻ PRZESTANIECIE PASOWAC DO NOWEJ KONCEPCJI. JA ZOSTAJE NA ZASIŁKU I SZUKAM PRACY.

07.05.2020 16:26

Góral lepiej tego nie mogłeś ująć po tym spotkaniu mam takie same spostrzeżenia...pakować się i spr...
    Maria CC

07.05.2020 12:51

Wszedłem na goworka alior bank. Obecny CM właśnie stamtąd pochodzi - teraz już wiem jak będzie podchodził do ludzi w Naszej firmie. Wszystko się już powoli sprawdza.

03.05.2020 21:36

04.05.2020 10:37

NIE DO RUSZENIA NARAZIE BO MA SUPER MOC KOŁEK W .....
    Okek

05.05.2020 18:00

Raczej będzie nowy układ
    CC

04.05.2020 23:14

Kryzys wywołany pandemią koronawirusa zmusza pracodawców do zmian w dotychczasowym funkcjonowaniu. Zamiast redukcji zatrudnienia rozwiązaniem dla przedsiębiorców może okazać się praca na kontraktach.
    terenowiec

04.05.2020 13:58

myślicie ze zlikwidują DWT? czy zatrudnia kogoś nowego
    Muniss

04.05.2020 23:06

Już dawno to uszyli. Mam nadzieję że będzie rewanż :).

04.05.2020 10:31

ODNOSZĄC SIĘ DO WYPOWIEDZI KOLEGÓW TERENOWYCH, DYREKTOR DWT TO BYŁA NAJBARDZIEJ KOMPETENTNA OSOBA W TYM DZIALE Z WIZJA ROZWOJU I CHECIAMI HAMOWANA PRZEZ GÓRĘ. KIEROWNICY Z PRZYPADKU PILNUJA SWOICH CIEPŁYCH POSADEK. JEDEN KIEROWNIK DOBRZE KTOS NAPISAL CAPO KNUJ SZUKA HAKOW I NAPUSZCZA LUDZI NA SIEBIE. A DRUGI POZER UDAJE ŻE PRACUJE. WIADOMO NIE OD DZIS O NIEJASNYCH ZASADACH PRZYDZIAŁU SPRAW A DO TEGO TERAZ BRAK SYSTEMU PREMIOWEGO ZA KWIECIEN. BRAK SŁÓW KONIEC DWT

04.05.2020 16:20

Widzę ze w końcu kolega napisał w paru zdaniach prawdę . Kiedyś Kryś w końcu odpowie za ten getback przed Szwedami .
    Felek

04.05.2020 22:23

Masz rację z tymi kierownikami, nie nadają się do tej roboty od samego początku.
    KSIĘŻNA

03.05.2020 20:45

To co witamy kierowniczkę CC jako szefową DWT :)
    Ola Olx

03.05.2020 11:28

Oko, korona, wiadomo, że niektórym się nie podoba ten fakt, ale tak bywa. Może warto brać przykład z innych.
    Audytor

29.04.2020 21:59

Jak się sprawdza nowy country?
    Maria

30.04.2020 22:32

Kolejny boss na kilka miesięcy!!!
    OLKA Z CC

02.05.2020 09:14

No właśnie nijak się nie sprawdza. Czyli powtórka z rozrywki. Poprzedni CM był tylko tłem, a obecny brak doświadczenia w firmach windykacyjnych szybko wyszło na jaw. Oj wracaj ty skąd przyszedłeś................

01.05.2020 09:00

01.05.2020 16:17

Ola (usunięte przez administratora)A ty komu laskę robisz jak juz w temacie wiesz kto komu co robi?

01.05.2020 17:16

(usunięte przez administratora) szukasz już roboty ?

30.04.2020 10:08

Operacyjny szaleje pozbył się szefa terenowych, jeden kierownik terenowuch sam już zrezygnował za nim paru terenowuch, reszta też sama odejdzie bo mają dość robie zosstna nia za CC a ci zostaną to nieprzedłużą umów.
    Borys

30.04.2020 22:01

Nie ma co się dziwić operacyjnemu - to przecież uczeń poprzedniego operacyjnego. Jabłko daleko od jabłoni nie pada. Wątpię aby szef terenówki to tak zostawił. Czas pokaże .... HAHA HA HA
    Jaga

30.04.2020 21:58

Pracodawca ma zapewnić środki pracy i materiały potrzebne do wykonywania pracy zdalnej oraz obsługę logistyczną. Jeśli tego nie zapewni, a pracownik będzie korzystał z własnych urządzeń, pracodawca powinien płacić mu ekwiwalent pieniężny w wysokości 500 zł miesięcznie.

Zostaw merytoryczną opinię o Hoist Polska sp. z o.o.