Zem Ełk

Ełk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 79 ocen.

Zem Ełk
2 79 6 1

Opinie o Zem Ełk

Polak

Ten zakład to zakała dla firm najniższa krajowa i 200zl premium czyli 1700 na rękę i tu uwaga Ukraińcy 2100 na rękę +mnóstwo nadgodzin gdzie Polaczki nogom tylko pomarzyć czas ludzie coś z tym zrobić

Agnieszka
@Polak 30.10.2018 22:29

@Polak Kwestia wynagrodzenia może być tu sporna, bowiem, jak wiadomo, każdego zadowala inny jej poziom. Powiedz nam, jeśli możesz, na jakim stanowisku jesteś zatrudniony w Zem Ełk. Wspominasz o dużej liczbie nadgodzin - a czy są one dodatkowo wynagradzane?

Eryk

Ludzie omijajcie zem szerokim łukiem szkoda nerwów i zdrowia. Tam człowiek się nie liczy. Jak nie wylizesz tyłka dla majstra czy kierownika jesteś nikim gnebia do tego stopnia że w końcu spoerdzielasz z tej firmy. Serdecznie nie polecam.

pracownik
@Eryk 16.10.2018 15:16

Obrażasz ludzi, którzy osiągneli coś w tym zakładzie , ale nie metodami o których piszesz.

Agnieszka
@Eryk 16.10.2018 15:16

@Eryk Rozumiem, że Twoje wspomnienia z Zem Ełk bardzo odbiegają od ideału, ale pamiętaj, żeby wyrażać się tu w sposób kulturalny.Napisz nam, jak długo byłeś zatrudniony. Skupiasz się na samych negatywnych aspektach pracy tam - a czy naprawdę nie znajdziesz chociaż jednej jego pozytywnej strony?

Olga 40
@Agnieszka 20.10.2018 15:16

Nie ma pozytywów, jeśli chodzi o tą firmę, według mnie, płaca nie adekwatna do wykonywanej pracy, bardzo zła atmosfera, ludzie szczuci przez tzw.lideròw jeden na drugiego....

Arnold Boczek
@pracownik 18.10.2018 13:53

A co ty osiągnełeś ? Nic oprócz złego stanu zdrowia i starganych nerwów,o ile nie jesteś zwykłym pracownikiem tylko wyżej od lidera po dyrektora

Arnold Boczek
@Agnieszka 20.10.2018 15:16

Jedyną pozytywną rzeczą w tej firmie jest wypłata na czas,choc w latach 2000-2008 tez było z tym różnie.Jej wysokosc i pozostałe kwestie w tym zakładzie nadają sie do szerszej dyskusji

Agnieszka
@Olga 40 20.10.2018 17:17

@Olga 40 Rozumiem Twój punkt widzenia. Ale jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia, to przecież różnie bywa - jednym pasuje, a drugim już nie. Wspomniałaś nam jeszcze o atmosferze w Zem Ełk - to dobrze. A jak wygląda sprawa związana z ubezpieczeniem - macie do niego pełny dostęp?

Była pracownica

Ten zem to porażka, przyjeżdżają Ukraińcy po miesiącach nie wyrabiają normy i mają płacone więcej niż my Polacy, którzy robimy jak roboty, żeby norma zeszła. Śmiech na sali dziewczyny u mnie na zamianie za normę ręce łamią, a ukrainki mają w nosie normę i robią sb jak chcą. Gdzie sprawiedliwość, my zasowamy jak osły, Na hali robi się naprawdę nie miła atmosfera. Majstrowa też gardzi ludźmi, padają nie miłe słowa, to wszystko to jedne (usunięte przez administratora) uciekajcie gdzie cokolwiek na strefę tam lepiej wam zapłacą i poszukują. Zem firma Ukraińsko- mołdawsko- rosyjska. Upadek tuż tuż!!!!

Arnold Boczek
@Była pracownica 07.06.2018 19:02

Ten moloch,niestety,nie upadnie dopóki będą przyjezdzać ludzie z byłego ZSRR.Gdyby nie było takiego przywileju,to po tym zakładzie nie zostało by nawet śladu a stał by tu juz jakiś Hipermarket bądz teren wykupiłby jakiś Developer.Ukraińcy nie mają płacone za wykonanie normy jedynie za przepracowane godziny.Nie kwapią sie zbytnio przepracowywać.W mysl zadady-co masz zrobić w 8 godzin,zrób 12-będzie więcej pieniedzy.Wiedzą ze tylko ich napływ trzyma przy zyciu firmę,więc nie boją sie stawiać takich warunków

Była pracownica
@Była pracownica 07.06.2018 19:02

Zgadzam się z tym co napisałaś. Idealnie. Tak jest w ZEMIE.

Agnieszka

@Arnold Boczek Bardzo dobrze, że nie posługujesz się tu czyimiś danymi personalnymi, bowiem nie jest to zgodne z regulaminem Gowork. Z drugą kwestią, którą poruszyłeś można polemizować - jeśli te osoby nie są w stanie sobie same poradzić z danym problemem, to należy im pomóc. Mógłbyś nam jednak zdradzić, czy pracujesz jeszcze w Zem Ełk. A wiesz coś może ewentualnej rekrutacji?

Arnold Boczek
@Agnieszka 12.10.2018 13:37

Proszę mnie nie ciągnąć w jezyk w kwestii ujawnienia się.Ten portal jest w 100% anonimowy.Ja tego przestrzegam.Nie ujawniam danych osobowych ludzi tam pracujących,ani swoich,ani też swojego statusu.Ludziom zainteresowanym pracą w tym zakładzie powinny pomóc zawarte w tym wątku wpisy.A do rozwiązania tzw.głębszych spraw są odpowiednie organy do tego powołane jak np.Państwowa Inspekcja Pracy czy Sąd Pracy.

Anonim

Najgorsze są liderki. Plotkary z zwykłego pracownika potrafią zrobić ostatniego osła ofiarnegi. Oczywiście mowa tu o liderkach z volvo.

Pracownik 500
@Anonim 12.10.2018 18:14

Nie tylko z Volvo na każdym dziale takie są

Prawda
@Pracownik 500 14.10.2018 00:59

Nom, liderka opla przoduje w tej kwesti

Agnieszka

@Arnold Boczek Dobrze, że tak aktywnie udzielasz się na forum - Twoje wpisy na pewno pomagają osobom zainteresowanym pracą w Zem Ełk. Sytuacja w tym przedsiębiorstwie nie wygląda za dobrze - dlaczego dalej tam pracujesz? @Lolek Proszę Cię o nie używanie tu danych personalnych swoich współpracowników. Już któryś wpis z rzędu przedstawia nam niepokojący obraz tej firmy. Dlaczego nie postanowiłeś jeszcze zgłosić takiego traktowania pracowników jakimś wyższym instytucjom?

Arnold Boczek
@Agnieszka 06.10.2018 11:58

1.Nigdy nie uzywam w swoich opiniach czyichś danych personalnych.Mogłoby to zdekonspirowac moja osobę.Uważam też ze skargę na złe traktowanie ludzi nie mogę wnosić gdzies w ich imieniu a powinni oni to zrobić sami za siebie,choć PIP czy Sąd Pracy w Ełku nie należą do instytucji o wysokim zaufaniu,dlatego ludzie wolą sie raczej zwolnić niż walczyć bezsensownie z wiatrakami 2.Nie jest równie ważne czy tam jeszcze pracuje czy też nie.Sporo ludzi stamtąd zna mnie na tyle dobrze ze bezproblemowo odgadnie kto sie kryje za tym pseudonimem !?

Mareczek

Ten zaklad to dno glownie przez rzadzacych za taka prace nalezy sie wieksza zaplata nie polecam pracy na volvo u (usunięte przez administratora) ten czlowiek chyba zagubil sie w akcji nie tylko w zyciu zawodowym

Lolek

Ten zakład garstki ludzi chce zrobić robotę Polacy 100% Ukraińcy 70% i to im pasuje (usunięte przez administratora) premia Polacy mają nie całe dwieście zł i to koniec Polacy som jak śmieci uważani i major zapiepszac a Ukraińcy jak chco pracujo nie wydanie ale dyrekcji to pasi a propos Marka P. To wykorzystuje Polaków na maxa a Ukraińców głaszcze przez takich jak on i brak godnej pracy coraz więcej starszych fachowców się zwalnia zakład do (usunięte przez administratora)

Agnieszka

@Arnold Boczek Super - dziękuję Ci serdecznie za udzielenie odpowiedzi. Jak sam piszesz, Dyrekcja Zem Ełk nigdy wprost o tym nie powiedziała - a jak rzecz ma się z Twojego punktu widzenia? @Opelek Tobie również dziękuję za te informacje. Taka kwota za jeden dzień jest już godnym wynagrodzeniem. Czy dany pracownik ma możliwość pracowania we wszystkie soboty w miesiącu, czy jest to jakoś normowane?

Arnold Boczek
@Agnieszka 30.09.2018 15:32

Niestety ale kierownictwo wydziału kombinuje by jak najmniej sobót za pieniądze było pracowanych.Taki przywilej jest zarezerwowany dla Ukraińców.No chyba ze juz nie maja wyjscia.W przypadku Polaków jest kombinacja odpracowywania sobót za jakieś określone dni w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi.Nadmienię tez ze jakieś 1-2 lata temu były soboty pracowane,ale za "jakiś wolny dzień do odebrania w porozumieniu z przełożonymi". I tez niby w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi.Nie wydaje mi sie to dziwne bo obydwie organizacje to jedna wielka mafia,klika. Zdecydowanie lepiej wolałbym być na Kuroniówce niż być tanią siłą roboczą dla tego podmiotu.

Swoja

Dno i wodorosty zwłaszcza na volvo u Marka P na zmianie ale każda kosa trafi kiedyś na kamień hehe

Arnold Boczek
@Swoja 04.09.2018 16:48

U Marka P jest jeszcze w miare znośnie.Nie byłaś jeszcze na przeciwnej zmianie,to byś dopiero zmieniła zdanie !

Yo
@Arnold Boczek 11.09.2018 15:21

Teraz to cyrki się dzieją na fiat 500- ce????????UKRAINA rządzi!!!

Dydyk
@Arnold Boczek 11.09.2018 15:21

Właśnie byłam Marek P powinien być do wymiany lub wyjechać na Ukraine

Ola
@Dydyk 14.09.2018 13:23

To jest święta prawda wiem co pisze

Arnold Boczek
@Yo 14.09.2018 00:07

Pomysł rozwalenia solidnej zmiany po to by Ukraina miała po 12h roboty to pomysł kierownika Renkiewicza !

Pracownik 500
@Arnold Boczek 19.09.2018 18:47

Oj tak genialnym pomysł zobaczymy jak długo wytrzymają Ukraina i oczywiście kierownik i tylko nadzieja w Polkach że nie będą pracować w soboty żeby nad gonić ilość bo trochę mało wiązek

Arnold Boczek
@Pracownik 500 19.09.2018 20:44

Tez mam taką nadzieję ze nie ulegną prośbom kierownictwa i organizacji związkowych w celu utrzymania produkcji.Nadgorliwcy sie jednak znajdą.Nie od dziś pamiętam ze jak coś,to najpierw krzyczą jak nigdy,a potem przychodzą jak zawsze !!!

Opelek:)
@Pracownik 500 19.09.2018 20:44

Ja też pracowałam w sobotę, i co??? Każdy chce zarobić to osobista sprawa. Nie podobna się to co robisz w tym zakładzie?

Pracownik 500
@Opelek:) 23.09.2018 21:20

Opelek:) proszę bardzo pracuje w soboty jestem za bo fajna kasa wpada ale teraz na 500 jest ciężki okres i robio znam co chcą ją chwili nie będę pracować w soboty bo od nas się wymaga ilości a Ukrainą co ile robi i jeszcze po ramieniu klepią i dziękują że są ,dobrze wiedzieli że Ukraina wyjeżdża i rozwalili polskie zmiany ,tylko nie wiem czemu to miała służyć

Agnieszka

@Opelek:) A praca w soboty jest obowiązkowa? Jeśli nie, to czy jest ona jakoś dodatkowo wynagradzana? @Tadek Dziwna sytuacja. Jak Dyrekcja Zem Ełk wyjaśniła Wam to, że podwyżki przysługują tylko obywatelom Ukrainy? @Wieslaw Nie ma się czego wstydzić. Czy zajmujesz się w strukturach tego przedsiębiorstwa?

Arnold Boczek
@Agnieszka 24.09.2018 15:57

1.Praca w soboty nie jest obowiązkowa,chyba że odgórnie jest ustalony ten dzień jako odpracowanie innego określonego w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi dnia. 2. Dyrekcja nigdy wprost nie powiedziała ze podwyżki przysługuja tylko określonym osobom/ 3.Działanie w strukturach tego Przedsiębiorstwa jest sprawą haniebna i poniżającą

Opelek
@Agnieszka 24.09.2018 15:57

Praca w sobotę jest nieobowiązkowa, chyba że jedna w miesiącu ustalona odgórnie, za sobotę może wpaść dodatkowe 150 zł, więc dobra sprawa:)

Wieslaw

W tym zakladzie pracuja wiekowi pracownicy(najmniej oplacani),legactwo i ukraincy (zloto zakladu) wstydze sie mowic ,ze tu pracuje

Kulas
@Wieslaw 18.09.2018 19:26

To prawda pracuje u Marka na volvo ten tzw. majster to jakas pomylka dziwie sie ze nikt tego nie zauwaza ale o ile pamietam to byl podobny przypadek w tym zakladzie skonczyl sie degradacja

Arnold Boczek
@Wieslaw 18.09.2018 19:26

Wiele już rzeczy przeżyliśmy i niedogodności.Przeżyjemy i to.Przyjdzie odpowiednia chwila na "wywdzięczenie" się kierownictwu i dyrekcji za niestosowne i obleśne traktowanie.Już nie bedzie litości.Nic nie zdarza się dwa razy !

Tadek

Szkoda ze w tym zakladzie szykuja sie podwyzki ale dla ukraincow polacy sa potrzebni do roboty a ukraina po to zeby miec za nich bonusy

Takatam

Hmmm... no w tym zakladzie to trzeba zasuwac nie ma co , myslę ze jak pracownik jest solidny i potrafi sie wykazac to moze o podwyzce porozmawiac z kierownikiem . Niestety prawdą jest ze ukraina rządzi polaka na nadgodziny nie wezma bo taniej ukrainca ktory sobie sie(usunięte przez administratora).i zarobi

Bryza

W tym zakładzie Polak jest od gorszej pracy za minimalna płace Ukrainiec ma 2400 za udawanie ze pracuje chodzą słuchy ze maja zakupić krzesła dla Ukraińców bo się buntują ze za takie wypłaty nie będą stać

Basia

Nie polecam tego zakładu jest wiele innych w miarę lepszych

Ula

Ten zakład to porazka, dno, wstyd w nim pracowac

Karolina

Nie polecam nikomu tego zakładu, ludZi traktują jak popychadla, więcej i szybciej!!! A pensja śmiechu warta. Jest dużo zakladow w Ełku, byle nie tu. A poza tym dawno Polaka U nas na zmianie nie widziano, oj dawno więc byle nie tu. Mi nie dużo do emerytury zostało, ale to nie jest zakład dla młodych!!!

Arnold Boczek
@Karolina 19.08.2018 19:24

Bo to jest zakład dla niechcianych w innych firmach,dłuznikach alimentacyjnych czy takich co juz ich wygoniła Opieka Społeczna

Arnold Boczek
@Karolina 19.08.2018 19:24

Niedługo ten zakład stanie się w 100% Ukraiński.Do nich podchodzi sie ulgowo przed obawą ze juz wiecej tu nie wrócą.Polakowi zaś mogą nabrudzić w papierach na odchodne.Lepiej isc na zasiłek i szukać czegoś innego

Teresa
@Arnold Boczek 20.08.2018 20:06

Zgadzam się, za dużo sąsiadów ze wschodu, zamiast dac Polakom porządną pensję to lepiej Ukraińcom płacić za ich wypociny, oni mogą I pracować po 16 godzin, ale jakie mają przywileje!!! Polak 100% z siebie dają a oni robią aby robić, czy majstrowie i liderzy nie widzą ich podejścia do pracy?

do Teresa
@Teresa 21.08.2018 23:44

Tak jak Pani mówi. 12-16 godzin w tempie spacerowym.Nikt nie wnika co,gdzie i ile ? Z Polaka to wycisną ostatnie krople krwi ze po 8h bedzie miał serdecznie dość.Na wydziale p-1 p.Santojan wyraznie faworyzuje pracowników ukrainskich,kierownictwo zresztą też

Jarek

Idealnych firm nie ma tylko niektórzy wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie?

Bogusia
@Jarek 16.08.2018 18:44

Hahaha, w ziemie kobiety wiekowe, emerytury czekają, mlodych na palcach liczyć, ci młodzi którzy tam pracują poprostu zbładzili????

Kamil

Mam zamiar aplikować ale po lekturze wpisów mam mieszane uczucia!! Podpowiedzcie coś.

Arnold Boczek
@Kamil 24.07.2018 21:55

Jak nie masz wyjscia i mozliwosci zatrudnienia sie w innych miejscach to aplikuj.Zawsze mozesz sobie zmienić.Masz 2 tygodniową mozliwość złożenia wypowiedzenia i cześć !

Agnieszka

@Olga 40 Dobra i zdrowa atmosfera w pracy to niewątpliwie jeden z najważniejszych czynników efektywnej pracy. Szkoda, że Twoim zdaniem w Zem rzecz ma się inaczej. Dalej tam pracujesz? proponuję, żebyś jeszcze coś nam powiedziała na temat tego pracodawcy. @Arnold Boczek Dobrze, że są w ogóle wypłacane. A co z kwestią ubezpieczenia?

Olga 40
@Agnieszka 12.07.2018 19:11

Kilka dni temu widziałam, jak majster i lider w obecności wszystkich na hali wytrząsali się nad jedną z kobiet, doprowadzili ją do takiego stanu, że nie była w stanie pracować. To się stało już po wspomnianym przez @Arnold Boczek szkoleniu. Potem już jej nie widziałam. Od pracowników dowiedziałam się tylko, że babka raczej spokojna i bezkonfliktowa, ale słowna i wiedziała co może a czego nie, więc pewnie tego tak nie zostawi (jak sama to powiedziała).

Arnold Boczek
@Olga 40 15.07.2018 22:45

To juz jest sprawa do Sądu Pracy.Pod żadnym pozorem nie wolno pracownikowi ublizać,znęcać się psychicznie czy wymuszać jakieś nieokreślone zachowanie.Nie mozna tego tak zostawić.Nalezy zebrac świadków tych nieprzyjemnych scen (o ile sie takowy znajdą,bo ludzie moga tez sie bać z powodu pozniejszych represji od przełożonych) i udać się do Państwowej Inspekcji Pracy a oni tam pomogą skierować odpowiedni wniosek do Sądu Pracy.Nie pozwolić pod zadnym względem na zagłaskanie sprawy przez Kierownictwo Wydziału czy Dyrektora Produkcji,gdyż w/w osoby przeszły niedawno szkolenie z zakresu okazywania szacunku wobec pracownika i należy by Sąd wyciągnoł odpowiednie wnioski z tego tytułu by podobna sytuacja nie przydarzyła sie wiecej w tym zakładzie.Sąd moze ukarać nie tylko dyscyplinarnym odsunieciem od władzy w/w majstra i lidera ale i karą finansową dla zakładu.Nie warto tego odpuścić!

Olga 40

Dno i 7 metrów mułu. Tam nie ma znajomych, współpracowników, tylko wrogowie. Nie ma szacunku tylko strach.

Arnold Boczek
@Olga 40 29.06.2018 21:37

Właśnie niedawno było szkolenie z mobbingu dla majstrów i kierownictwa aby przeciwdziałać masowemu zwalnianiu się ludzi i postepującemu zagrożeniu z mozliwością niezrealizowania planów dla firmy APTIV

Olga 40
@Arnold Boczek 30.06.2018 04:42

Tak wiem o tym, wiem też, że nie dało to za dużych... o ile w ogóle jakiś skutek

Arnold Boczek
@Olga 40 30.06.2018 20:15

Najwyrazniej to sobie oleli,skoro po przerwie urlopowej ma przyjechać 50 ludzi ze Wschodu ,to po co sie wysilać ? Nie bedzie ten to bedzie nastepny.Korzystają z niewiedzy wielu ludzi

Agnieszka

@Arnold Boczek Widzę, że masz sporą wiedzą dotyczącą formy Zem - to bardzo dobrze. Jesteś, czy byłeś ich pracownikiem? Wspominasz, iż soboty są dodatkowo płatne - a czy pracodawca zapewnia jeszcze jakieś dodatkowe premie? @Peres To może sam wypowiedziałbyś się na temat firmy Zem? Myślę, że inni użytkownicy forum byliby Ci za to wdzięczni - zatem zachęcam.

Arnold Boczek
@Agnieszka 29.06.2018 18:44

Premie są,jak codzień,od wykonanej normy.Jednak naliczane miesięcznie.Gdy choc raz w miesiącu ich nie wykonasz lub przydarzy ci sie L-4 to wszystko przepada ! Co do płacenia za soboty,to maja taką zasadę ustaloną ze Związkami Zawodowymi(do których prawie juz nikt nie należy),że połowa dniówki wypłacana jest przy najblizszej wypłacie,druga połowa dopiero po minięciu 3 miesięcznego okresu rozliczeniowego

Peres

Arnold weź się do roboty

Arnold Boczek
@Peres 29.06.2018 16:40

Właśnie to robię.Pisanie komentarzy to jest moja robota !

Anita

Jak myślicie czy brak ludzi do pracy wpłynie na firmę i podniosą zarobki?

Arnold Boczek
@Anita 18.06.2018 20:23

Na razie braki w ludziach starają się załatać płatnymi sobotami pracującymi.Dopóki rynek ludzi z b.ZSRR jest jeszcze niewyczerpalny,będą starali się ciagnąc jeszcze ta taktyką.Kiedy i ten wariant zawiedzie i ludzi napływowych bedzie coraz mniej,nie bedą mieli wyjscia i będą musieli podnieść pensje ale tylko na krótki czas by podokańczać projekty

Mela
@Arnold Boczek 23.06.2018 04:39

Predzej przeniosa produkcje np.do serbii lub do afryki maroko, egipt aktualnie duzo firm otwiera tam swoje zaklady miedzy innymi APTIVdawne DELPHI .

Arnold Boczek
@Mela 28.06.2018 00:56

To gdzie przeniosą produkcję, to ZEM bedzie miał juz najmniej do powiedzenia.To jest tzw.zakład usługowy,podwykonawcy dla firmy DELPHI(APTIV). Jedna ich decyzja i po ZEMie pozostaną juz tylko wspomnienia

Agnieszka

@Arnold Boczek, a co możesz powiedzieć w temacie warunków pracy w firmie Zem Ełk? Pracownicy firmy Zem Ełk mogą liczyć na jakiegoś typu dodatki socjalne do pensji? Chętnie poznamy więcej informacji, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny wpis.

Arnold Boczek
@Agnieszka 06.06.2018 05:47

Na dzień dzisiejszy jest to tylko i wyłącznie płaca minimalna i nic więcej.No i jakieś grosze za prace stojącą.Aby uzyskać premie za wydajnosc nalezy pracować okraslony czas w jednym miejscu i wtedy dochodzi sie do wprawy.Jesli sie jest rzucanym w rózne miejsca to na 100% wydajnosc nie ma najmniejszych szans.Z powodu upałów pracodawca powinien zaopatrywać ludzi w zimne napoje.Jest to spełniane połowicznie.Na całą hale postawiony jest 1-2 automat schładzający normalną z kranu wodę,która na pewno nie spełnia norm sanitarnych potrzebnych do masowego zaspokajania pragnienia pracowników.Druga sprawa to przerwy klimatyczne.Przyznawane są tylko pracownikom na linii montazowej(nie wiem dlaczego) z załozeniem ze norma i tak musi byc wykonana a nie jest wcale minimalizowana przez koniecznosc wprowadzenia dodatkowych przerw

Agnieszka

Zapraszam was do najświeższych komentarzy dotyczących pracy w firmie Zem Ełk, z wielką ochotą poznamy najnowsze informacje związane z rozwojem tej firmy, kwestie dotyczące obecnego zatrudnienia również będą tu bardzo istotne. Nowe wieści w tym wątku, będą bardzo przydatne dla innych!

Arnold Boczek
@Agnieszka 31.05.2018 05:41

Na dzień dzisiejszy brakuje 90-96 osób.Jest to spowodowane niskimi zarobkami i paskudna atmosfera wewnatrz firmy.Ludzi z jakimś doswiadczeniem jest jak na palcach jednej ręki policzyć.Polityka firmy sprowadza się do oczekiwania na bezgraniczny napływ Ukraińców by ratowali plany produkcyjne.Nie jest to do konca rozsadna polityka,gdyz braci ze Wschodu napływa za kazdym razem coraz mniej.Wyjezdzają i juz nie wracają.Agencje Pracy znajduja im lepsze,bardziej popłatniejsze miejsca.Zbliza sie okres letni,okres zbiorów na Zachodzie.Młodzi ludzie nagminnie opuszczaja stanowiska w firmie by wyjechac.Dla młodych nagła zmiana miejsca pracy to rzecz normalna

Agnieszka

Jakiś czas temu widziałam ofertę pracy w firmie Zem Ełk, oferta dotyczyła stanowiska elektronika przemysłowego, czy udzieli ktoś z was informacji, na jakie benefity oraz dodatki pracownicze może liczyć nowy pracownik tej firmy? Pracodawca oferuję pakiet szkoleń przed zaczęciem pracy? Zachęcam was do udzielenia nam odpowiedzi, proszę także innych by przestrzegali zasady regulaminu serwisu gowork, gdyż komentarze obraźliwe są niedopuszczalne na forum!

Arnold Boczek
@Agnieszka 23.05.2018 23:41

Sądze ze lepiej samej przejsc sie do kadr i tam uzyskać odpowiedzi na zadane pytania.Tam na pewno przestrzegają regulaminu wypowiedzi i obrazliwych komentarzy

Pracownik666

Powiem krótko. Stan na 04.2018. Zarobki ok. 1700 zł w kilkuletnim, kilkunastoletnim stażem pracy. Ludzie zwalniają się na potęgę bo teraz jest okres gdzie mogą szybciej znaleźć zatrudnienie w innej firmie proponującej atrakcyjniejsze warunki zatrudnienia. Mnóstwo pracowników z Ukrainy (coraz wiecej), którzy są tanią siła roboczą. Efekt jest taki, że nasi nie mają szans na podwyżki pomimo, że są braki kadrowe. Co rusz dojeżdżają nowi ze wschodu. Wymagania nakładu pracy ogromne przerastające możliwości fizyczne człowieka co doprowadza do licznych schorzeń i zwolnień lekarskich. Tam według mojej opinii oczekują od człowieka pracy ponad ludzkie możliwości za nieadekwatne wynagrodzenie za które ciężko związać koniec z końcem. Dyrektor produkcji Volvo pan. S. gardzi ludźmi wypowiadając sarkastyczne, dwuznaczne komentarze (niejednokrotnie). Życzę mu aby nim gardzili kiedyś. Kierownik jak to kierownik jest narzędziem pana S. do wykonania brudnej roboty. Pzdr.

Arnold Boczek
@Pracownik666 03.05.2018 08:59

Dyrektor Produkcji pan S. pomimo legitymowania się wyzszym wykształceniem przejawia tzw.subkulturę.Jego prymitywne zachowanie,słownictwo wręcz z rynsztoka oraz brak szacunku dla podwładnych stawiają w całym świetle Zarząd Spólki ze awansowanie tego człowieka z Głownego Technologa na Dyrektora Produkcji było chyba największa pomyłką w 70-letniej historii tej firmy.To stanowi odpowiedz dlaczego masa ludzi sie zwalnia,idąc za podobne pieniądze do innych firm.Polityka tej firmy nie idzie z duchem czasu,zatrzymała sie w miejscu od lat 90-tych kiedy to ludzie biegali i dosłownie błagali o pracę

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy podobnie jest w Zem Ełk? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Zostaw opinię o Zem Ełk - Ełk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk