Zem Ełk

Ełk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Zem Ełk

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk

Pracownica obecna

Jest troszkę prawdy w tym co tu piszecie ale nie do konca . ja pracuję w Zemie od paru lat i dosc soie chwale . Razem z premia za wykonana norme wychodzi ponad 1700 zl wiec nie jest tak zle . pracowac trzeba tak jak wszedzie . Praca w Zemie nie dla leni.

arnold boczek

Siedzę na zwolnieniach ale pracuje gdzie indziej.Tu wystarczy że płacą mi ZUS plus jakieś grosze.Pieniądze na zycie zarabiam w innym miejscu.Tu jestem tylko zatrudniony !

ukrainiec

masz racje zabioro 100 zl z absecii i dadzo 100 zl jako podwyzka to dopiero jaja .tam tylko zarabja dyrekcja maistry i lidezy reszta to darmowa sila robocza

muzynek bambo z zemu

ten zaklad to wyzysk i brak szacunku dla pracownika a nailepsze to podwyzki w ZEM zabioro premie za absencje i dadzo jako podwyszka hehehe czupki pajace zlodzieje i brak slow na nich jak mozecje to spiep. z tego bagna

muzynek bambo z zemu

ten zaklad to wyzysk i brak szacunku dla pracownika a nailepsze to podwyzki w ZEM zabioro premie za absencje i dadzo jako podwyszka hehehe czupki pajace zlodzieje i brak slow na nich jak mozecje to spiep. z tego bagna

Pracownik

Ten zakład to szais najniższa krajowa i200 zł premii a zapierdol i wymagania jak na 2;5 tysiąca wtej firmie to liczony się tylko Ukraińcy major darmowe zamieszkanie darmowe bilety MZK i mogło pracować za kasę ile się da a Polacy tu pracujący to darmowi robole google som poniżani i wykozystywani szefostwo i maistry to totalne dno brak kultury i szacunku do pracownika polskiego

arnold boczek
@Pracownik 16.09.2017, 23:00
Ten zakład to szais najniższa krajowa i200 zł premii a zapierdol i wymagania jak na 2;5 tysiąca wtej firmie to liczony się tylk...

Wszystko potwierdzam.Kompletny brak szacunku dla starych pracowników którzy wyciągneli ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kiedyś z bagna.Na swoje nieszczęście zresztą.Radzę....masz jeszcze kuroniówkę lub inna robotę na wzglądzie to omiń ten syf szerokim łukiem.A jak juz tu trafisz,to jedz na L-4 ile sie da.Reperuj zdrowie bo tylko tam jesy czas,miejsce i sens

Pracownik

Ten zakład to szais najniższa krajowa i200 zł premii a zapierdol i wymagania jak na 2;5 tysiąca wtej firmie to liczony się tylko Ukraińcy major darmowe zamieszkanie darmowe bilety MZK i mogło pracować za kasę ile się da a Polacy tu pracujący to darmowi robole google som poniżani i wykozystywani szefostwo i maistry to totalne dno brak kultury i szacunku do pracownika polskiego

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@pracownik, na stronie internetowej Zem Ełk w zakładce 'kontakt', możesz znaleźć dane kontaktowe do firmy (również adres e-mailowy): http://www.zem.elk.pl/kontakt.htm

miak
użytkownik zarejestrowany

Ciekawe, że zarobki dla przedstawicieli handlowych są urozmaicone.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

@ferdek kiepski

Powiem tak.Jeśli nigdy nie byłeś w tej firmie,wstap w jej szeregi by przyznać mi za 2-3 miesiące całkowitą rację.Jesli zas pracujesz i pełnisz tam jakąs odpowiedzialną funkcje,zostawię twoje pytanie bez komentarza.Żal odcisków na palcach od pisania ci jakichkolwiek wyjaśnień

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

arnold boczek

Nie ma informacji bo nie ma też większego zainteresowania tym zakładem.Potrzebujesz pracy to wal w ciemno!!! Tu zazwyczaj pojawiaja sie ludzie którym Urząd Pracy czy Opieka Społeczna nie zostawia wyboru

pracownik

witam czy zem ma maila?bo musze im cos wyslac

helenka

To pracownicy płacą za dojeżdżanie autobusem? a na jakim poziomie w tym roku kształtują się średnie zarobki?

bosa_nova
@helenka 21.01.2016, 18:46
To pracownicy płacą za dojeżdżanie autobusem? a na jakim poziomie w tym roku kształtują się średnie zarobki?...

Na najniższym.

do zenek

Ludzie dojeżdżają autobusami na własny koszt.

mała

Chodzilo głównie za przestój; a jeżeli pracodawca planuje przerwę w pracy to jego biznes; a nie kosztem pracownika!

abc

Jeden autobus wozi z Orzysza. Dwoma jeżdżą Ukraińcy nie wiem skąd .

Zenek

Widziałem, że przed zemem po Nowym Roku zrobiło się mniej samochodów na parkingach, ale za to widziałem autokary, które czekają na ludzi, którzy wychodzą z pracy: czyżby zem dowoził ludzi do pracy, jeżeli tak to skąd?

karol

A teraz w zemie do kiedy jest wolne? i kiedy to wolne przed świętami się zaczęło?

Zosia
@karol 30.12.2015, 10:04
A teraz w zemie do kiedy jest wolne? i kiedy to wolne przed świętami się zaczęło?

Jedni mają wolne od 23-go grudnia,bo odpracowali albo w styczniu odpracują,inni zaś od 24-go.Wracamy 04 stycznia.Wszystkim życzę udanej i szampańskiej zabawy sylwestrowej oraz pomyślności i wytrwałości w Nowym Roku 2016:)

do lucy
@karol 30.12.2015, 10:04
A teraz w zemie do kiedy jest wolne? i kiedy to wolne przed świętami się zaczęło?

jakie urlopy bezpłatne ??? To było kilka lat wstecz, jak nagle skończyła się produkcja Lanosa i aby nie zwalniać braliśmy po kilka dni bezpłatnego. Wiele osób nie brało i dalej pracują. Dziś pracy nie brakuje i nawet trzeba pracować w nadgodzinach w tygodniu lub w soboty.

lucy

ludzie szczerze ten zaklad niema zadnej przeszlosci jego szansa zostala przekreslona nie do odzyskania po tym jak z ludzi uczciwie i porzadnie pracujacych zrobili zebrakow bojacych sie z miesiaca na miesiac czy nie wcisna karteczki o darmowy urlop 3 miesieczny bo interes kuleje a jak nie to won to zeczywistosc zemu ..............

byly pracownik

ludzie szczerze ten zaklad niema zadnej przeszlosci jego szansa zostala przekreslona nie do odzyskania po tym jak z ludzi uczciwie i porzadnie pracujacych zrobili zebrakow bojacych sie z miesiaca na miesiac czy nie wcisna karteczki o darmowy urlop 3 miesieczny bo interes kuleje a jak nie to won to zeczywistosc zemu ..............

mala

Zapomnij o 1800!

bosa_nova
@mala 20.12.2015, 20:25
Zapomnij o 1800!

Nikt nie broni do związków się zapisać- można przecież, składkę płacić i bonusy dostawać też. Mnie też nie w smak, że paczki dostali tylko zem-owcy, przecież wszystkie dzieci mają takie same brzuchy.

do mala
@mala 20.12.2015, 20:25
Zapomnij o 1800!

Piszesz " okradają z urlopu za przerwę miedzy świątami a nowym rokiem". Leć do Inspekci Pracy, bo w sierpinu też cie okradną z urlopu na 2-3 tygodnie.

mala

To prawda. Kodeks jest pogwalcony. Za przestój z braku zamówień okradają z urlopu za przerwę miedzy świętami i nowym rokiem podobnie. Nie ma premii bo normę wypracować trudno. Paczki dla dzieci dostali tylko zatrudnieni przez zem; świąteczne" bonusy" 50 pln członkowie związków zawodowych; więc kto będzie się palił do roboty? Po co te zwiazki? Gdzie sa kiedy okrada sie pracownikow. Nic dla ludzi nie robią. A Ukraińcy tez juz stracili zapał.

Teresad

To tak jak dodac wszystkie dodatki ktore sa w zemie to mozna zarobic 1500 zl.

Teresad

To lepiej dla tych co pracuja na 2 zmiany,bo wiadomo,ze 3 zmiana jest najciezsza.

bosa_nova
@Teresad 13.12.2015, 19:33
To lepiej dla tych co pracuja na 2 zmiany,bo wiadomo,ze 3 zmiana jest najciezsza.

Jest dodatek za pracę w godzinach nocnych, wyjdzie jakieś 80zł (?chyba) za 5 nocek. Poza tym grunt do drzemka przed pracą, to niejedyna firma przecież gdzie się na noce pracuje.

do Teresad

Z bardzo prostego powodu.Ogólnie w zakładzie to 3 zmian nigdzie teoretycznie nie ma.Robione sa tam gdzie na daną sytuacje wzrasta zamówienie a ludzie sie zbuntują i nie chcą przyjsc na darmowa sobote np. za 23ego. Nie maja wyjscia i robią trzecią zmiane

Teresad

A dlaczego w zem niektorzy pracuja na 2 zmiany,a niektorzy na 3 zmiany?od czego to jest uzaleznione.

bosa_nova
@Teresad 11.12.2015, 21:32
A dlaczego w zem niektorzy pracuja na 2 zmiany,a niektorzy na 3 zmiany?od czego to jest uzaleznione.

Od ilości zamówień na wiązki.

Ela

A okres próbny ile wynosi? Hmm a na poczatek zarabia sie najnizsza krajowa?

bosa_nova

Okres próbny,potem różnie, od miesiąca, trzech,pół roku- naprawdę różnie.

Ela

A na jaki okres daja umowe o prace?

bosa_nova

Ale o co pytasz? Umowę o pracę dostaje się od razu, najczęściej przez APT zatrudniają.

Ela

A czy od razu daja umowe o prace?

do Ela
@Ela 27.11.2015, 20:57
A czy od razu daja umowe o prace?

Absolutnie nie.Przerzucaja ludzi miedzy różnymi Agencjami Pracy.Ludziom którzy są im "na ręke" dają wówczas umowe o pracę z ZEMem

Już_za_późno

Rąk po pracy, toalecie nie umyjesz bo nie ma mydła, dobrze, że jest papier... okna w szatni nie zamkniesz bo jest rozwalone (nikt go przez następny miesiąc nie naprawi), w 20min nie odpoczniesz po 4 godzinach stania i latania. Dostaniesz za to głodową stawkę, umowę tymczasową i odpierdziel. Szafka? Niektórzy mają po 3-4. Witaj w Zemie desperacie. Zawsze jak mijam tą firmę (bo już w niej nie pracuje :-) to jak widzę te stojąc ambulans to wszystkie koszmary wracają. Nigdy więcej.

leon

Fajnie, że można sobie wybierać czy się chce pracować na nocki, czy też nie. Nie w każdej firmie jest taka możliwość.Jedynie zarobki z tego co wyczytałem i zrozumiałem na poziomie 1500 zł są trochę niskie.

arnold boczek

Komu nie zalezy na pieniądzach i zadowoli sie pensja minimalną za harówke przez równe 8 godzin do usranej śmierci bez gwarancji premii za niemal nieosiągalną normę.Jest w stanie przepracować w czynie społecznym wyznaczone soboty bez wynagrodzenia i gwarancji odebrania tych dni.Zadowoli sie podłą atmosferą na wydziale,gdzie każdy jest wilkiem dla kazdego,nie wspominajac już o relacjach z przełożonymi.To gorąco polecam ten zakład!!!

bosa_nova

Do 31 grudnia jest dodatek za dyspozycyjność =100zł brutto, do podstawy jest dodatek za pracę stojącą =0,40gr/każdą przepracowaną godz na stołach i chyba (?)0,50/h na linii, ale nie jestem pewna tej drugiej stawki, co daje 67-80zł miesięcznie na+. Można też dorobić w soboty, i za wyrobioną normę też są pieniążki, ale na nowej produkcji długo się na to czeka...

johny rambo

Jak im płacą, tak oni przychodzą i pracują.Jak sie przychodzi i straszy konsekwecjami prawnymi za nie przyjscie na darmową sobote czy stwarzapotem problemy z odebraniem dni wolnych za darmowe soboty,to niech sie nie dziwia ze ludzie robią im na odpierdol.Tu panuje takie pogwałcenie kodeksu pracy że klękajcie narody! Lada moment to przestaną zarabiac na przychodzące reklamacje i pójdą w diabły z tym biznesem.Ten zakład pozostanie dla Ukraińców,Ciapatych czy innych tam brudasów

lena

Dołączam się do "ktosia". Mnie również interesuje ile zarabia się pracując bez zmiany nocnej? 1280 zł czy może więcej?

pracuje

Wina lezy po obu stronach. Pracodawcy bo nie szanuje pracownikow i nie placi im godnych pieniedzy za prace. Pracownicy czesto i gesto chodza do pracy kiedy im się chce. ma mu zarowno na mysli zwolnienia lekarskie jak i po prostu nie przychodzą bez zadnego powiadomienia.

ktoś

A pracując tylko na 2 zmiany na jakie wynagrodzenie można liczyć?

ktoś

Mam nastepujące pytanie czy istnieje możliwość pracy na 2 zmiany, bez zmiany nocnej?

do ktoś
@ktoś 18.11.2015, 10:47
Mam nastepujące pytanie czy istnieje możliwość pracy na 2 zmiany, bez zmiany nocnej?

Oczywiście.Ludzie są tu na wagę złota!

arnold boczek do bossa nova

Polaków nie zatrudniaja bo ich po prostu nie ma.Z Ełku już nikt tu nie przyjdzie,no chyba ten co ma rodzine na utrzymaniu i nóż na gardle.Stranieri typu Pisz,Orzysz,Prostki,Grajewo też powoli sie wykruszają.Nadzieja tylko w Ukrach,choć po ostatniej hecy w Paryżu nasz nowy minister spraw zagranicznych jest zdecydowanie przeciw przyjmowaniu uchodzców.Może być ciężka sprawa

Anonim

Ja osobiscie po miechu zaniose badania i mam nadzieje ze wezma jeszcze do roboty. Lepszy rydz niz nic :D

bosa_nova

rat, święta prawda.W kadrach mówią wprost- polaków nie zatrudniają! Na nową produkcję (bo jeszcze jedna ma być) ok. 400 osób ma być- ukraińców.

do rat

Ukrom skończy sie wiza i pewnie przybędą nastepni,choc mam w tej kwestii pewne wątpliwości.Piątkowe wydarzenia w Paryzu na pewno będą miały wpływ że znacznie ograniczy sie liczba przyjmowanych uchodzców.Tak zadeklarował kandydat na ministra spraw zagranicznych w rządzie PiS. Ambitne plany prezesunia już wzieły w łeb!

rat

Co ty gościu za pierdoły o ukrach wypisujesz? Nie ćpaj chłopie, bo ci ewidentnie szkodzi.

arnold boczek do były pracownik

A propo wymiany na Ukraińców to biedny prezesunio z przepracowania juz zapomniał że przestała już rządzić PO a nastał PiS. Czeka więc go przynajmniej 4 lata ciężkiej udręki z wdrażanymi zmianami nowelizacji kodeksu pracowniczego przez Rząd.Życze wiec mu z całego serca by ten uciążliwy mu okres,który może okazać sie gorszy od czasu wielkiego kryzysu światowego,przetrwał nie proponując pracownikom urlopów bezpłatnych dla ratowania zakładu

arnold boczek do były pracownik

Jak na byłego pracownika to widzę że za bardzo jesteś w temacie i za mocno sie interesujesz.Więc nie ściemniaj tu ludziom,bo raczej jestem 100% pewny że pracujesz tu nadal,w dodatku bardzo blisko tych na stołkach lub sie skutecznie kręcisz wokół nich.Ujawnij sie wreszcie i oszczędz sobie wstydu nie kamuflując sie

bosa_nova

I gdzie tu rozum, gdzie rozsądek? Po dwóch umowach odsyłają nas do APT, do wypłaty ekwiwalent za 7 dni urlopu i przepracowane soboty. Pomnóż razy co najmniej 60.To są oszczędności? Marnotrawstwo. A jak już się pogada z babkami z Jeleśni to w ogóle porażka, pracujemy za połowę ich stawki- pracownicy na linii...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

arnold boczek do Iks

Wyrażasz opinie o której nie masz zielonego pojęcia.Cóż,w naszym wolnym kraju co nie jest zabronione jest dozwolone....Pytanie tylko,czemu takie standardy są ekzekwowane od ludzi z 20-letnim stażem? Młodzi robią ich w bambuko,bo nie widzą mozliwości rozwoju ani przyszłości tej firmy,a starych trzyma jedynie grawitacja gdyż nie będą mieli szans za swoim wiekiem i wyeksploatowaniem na angaż gdzie indziej.Powodzenia z realizacją planu OPLA!!!

robol

Skąd ty masz takie informacje? Dobrze ze nie 1000 EUR. Przecież ci z Rumunii pracują. Podpisali lojalkę na 8 i pół tysia i muszą. rok od pękać

Zostaw opinię o Zem Ełk - Ełk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk