Zem Ełk
2 80 6 1

Opinie o Zem Ełk

Jusia

Pracowałam tam prawie rok i wiem ze od tego czasu nic sie nie zmieniło. Wszystko co pisze Arnold Boczek jest prawdą. Zmuszaja do pracy w soboty, obiecuja stalym pracownikom ktorzy maja duzo dni urlopu do wykozystania ze dostana 3 tygonie urlopu a na koniec mowia ze jest duzo pracy i moga isc tylko na 1.5 tygonia. W lato wiatraki nie dzialaja i pot plynie po plecach jak zemdlala nam dziewczyna ostatniego dnia miesiaca to zabrali jej premie. W Zime zas herbata zamarza w kubku w 2 minuty. Nie warto tam iść w Ełku jest wiele solidniejszych firm chociazby jesli mówimy o warunkach pracy. Pozdrawiam

Mała
@Jusia 29.01.2019 17:02

Zimno jest jak w psiarni. Ale dzisiaj potwierdzili podwyżki dla tych co pracują ponad 4 lata : i tu hit całe 50 zł. Brutto. Taki jest dobrobyt ,że nawet Ukraina nie chce tu pracować .

Arnold Boczek do Jusia
@Jusia 29.01.2019 17:02

Podpisuje się pod tym obiema rękami i nogami ! Pozdrawiam !

Czarna

Witam. Czytam wasze komentarze o tej firmie. Również nie polecam . Pracowałam tam 3 lata i wiem wiecej firma dno ... Szkoda zdrowia i mozna dostać nerwicy . A na Temat Pana Kierownika Józka i Pan Liderek bez komentarza. Mało se w (usunięte przez administratora) nie wejda , z tej żądzy . Nie Pozdrawiam

Peres

Ci co piszą te niesprawiedliwe opinie o zem raczej nigdzie nie zagrzeja miejsca bo szukają pracy lzejszej od spania .

Arnold Boczek do Peres
@Peres 29.11.2018 12:54

Ja już zagrzałem i wielu moich kolegów też.Mimo to serdecznie polecami ci ZEM he he ...!

Agnieszka
@Peres 29.11.2018 12:54

Starajmy się jednak nie oceniać tu w sposób tak jednostronny. Każdy może mieć bowiem naprawdę różne doświadczenia, jeśli chodzi o pracę w Zem Ełk. A Ty jak długo i na jakim stanowisku jesteś zatrudniony we wspomnianym powyżej przedsiębiorstwie?

Arnold Boczek do Agnieszka
@Agnieszka 29.11.2018 19:04

Pan Peres jest z całą pewnością Dyrektorem,Kierownikiem lub Wschodzącym Majstrem, nie inaczej !!!

Agnieszka
@Arnold Boczek do Agnieszka 07.12.2018 11:26

Proszę Cię, żebyś nie wypowiadał się w imieniu innych użytkowników forum. Na tym forum wciąż wiele osób zachowuje pełną anonimowość, a więc nie możesz w tym przypadku jednoznacznie stwierdzić, że @Peres jest tym, o którym wspomniałeś. Bardzo aktywnie się tu udzielasz, ale Twoje wpisy nierzadko odbiegają od głównego tematu. Ale może wiesz, czy w Zem Ełk aktualnie chcą zatrudnić nowych pracowników?

Arnold Boczek do Agnieszka
@Agnieszka 13.12.2018 11:14

Moje wpisy 100% odpowiadaja prawdzie.Zas co do rekrutacji,jak juz wczesniej wspominałem,to proszę dowiedzieć się w Kadrach lub po prostu tam zadzwonić

Peres
@Arnold Boczek do Agnieszka 07.12.2018 11:26

Arnold skoro już nie pracujesz w Zem to z czego wynika Twoje 100% wiedzy? Życzę Ci sukcesów w nowej firmie.

Arnold Boczek do Peres
@Peres 18.12.2018 17:22

Dziękuje ci za życzenia.Co do 100% wiedzy to wynika to stąd ze zostało tam jeszcze sporo moich kolegów,kolezanek,znajomych itd

Agnieszka
@Peres 18.12.2018 17:22

Skoro - Twoim zdaniem - użytkownik @Arnold Boczek może mieć nieaktualną wiedzę na temat Zem Ełk, to może Ty przedstawisz Nam aktualną kondycję tej firmy? Jestem przekonana, że wiele osób jest zainteresowanych pracą tam, a więc takie informacje jak najbardziej się im przydadzą. Każdy pracownik ma tam dostęp do bezpłatnej opieki medycznej?

Arnold Boczek do Agnieszka
@Agnieszka 21.12.2018 11:35

Oczywiscie ze tak. Zakład odprowadza składki do ZUS-łaski zresztą nie robi !

Agnieszka
@Arnold Boczek do Agnieszka 21.12.2018 17:38

A więc to bardzo dobrze. Nie zawsze jest to aż takie oczywiste, stąd też moje pytanie. Cieszę się, że w sposób normalny starasz się na nie odpowiadać. A jak w Zem Ełk przedstawia się kwestia finansów? Czy nowym pracownikom oferuje się wynagrodzenia na podobnym poziomie, co tym, którzy pracują tam już kilka lat?

Arnold Boczek do Agnieszka
@Agnieszka 27.12.2018 11:07

Nowym pracownikom daje sie na zachete nawet więcej niz pracownikom ktorzy przepracowali tam 15-25 lat.Dlatego aby nie rzucili tej roboty.Brak poszanowania dla starszych doswiadczonych pracowników wynika zas z przekonania,ze zaciągneli sie w tej firmie juz w lata i za bardzo nie maja gdzie pójsc bo sa juz zaawansowani wiekowo.I Zakład to wykorzystuje ,w porozumieniu z wielce przekupnymi Związkami Zawodowymi.Trzymajcie sie z dala od tej Firmy i Związków tam urzedujących !!!

Agnieszka
@Arnold Boczek do Agnieszka 29.12.2018 00:18

W jakimś sensie można to uznać za dobre rozwiązanie. Chociaż nie należy zapominać także o tych pracownikach, którzy w Zem Ełk pracują już tak długo. A powiedz Nam jeszcze, czy nowo zatrudnieni pracownicy mogą liczyć tam na jakieś wsparcie? Mam tu na myśli organizowanie jakichś szkoleń, które przygotowywałyby ich do wykonywania przyszłych obowiązków. Mogą na nie liczyć?

Arnold Boczek do Agnieszka
@Agnieszka 04.01.2019 13:54

Oczywiście.To sie nazywa szkolenie stanowiskowe.Polega na tym ze Lider(ka) lub inny doświadczony pracownik,pokazuje manualnie zakres wykonywanej pracy.Potem jeszcze pracownik Kontroli Jakości szkoli pracownika w zakresie spraw jakosciowych produktu

Polak
@Peres 29.11.2018 12:54

Ty pajacu albo nie pracujesz w zen albo jesteś magistrem bo żaden pracownik tak nie napisze

Agnieszka
@Polak 10.01.2019 11:12

Muszę Ci przypomnieć, że każda osoba może mieć zupełnie inne doświadczenia nawet, jeśli mowa o tym samym pracodawcy. Wynika to po prostu z różnych wymagań, a także oczekiwań. A więc akurat @Arnold Boczek może cenić sobie pracę w firmie Zem Ełk. I proszę, żebyś nie wyrażał się tak nieprzychylnie o innych osobach. Od dawna jesteś zatrudniony we wspomnianym przedsiębiorstwie?

Peres
@Polak 10.01.2019 11:12

A Tobie pajacu chyba dużo brakuje do Magistra sadzac po błędach jakie robisz.

Polak

Ta firma to porażka Polacy to Muszyny na najniższej krajowej zakaz pracy w nadgodzinach jak Ukraińcy som tylko oni mogli zabierano premie 200zl ale premia jak zabraknie kilka procent a jak Ukraińcy robione po 70%to im pasuje i kasy im nie zabierajo brak szacunku dla pracownika sami wyciągnijcie wnioski pa

Farciarz

Witam w tym zakładzie przepracowałam 22lata po tym czasie zrezygnowałam z pracy zarabiałam 1170na rękę żadnych dodatków tylko godziny a nadgodziny nie płatne tylko do odbioru zmieniłam pracę zarabiam 3 razy tyle nadal jako pracownik produkcji jak czytam to co dzieje się w tej firmie to nie żałuję że odeszłam nie warto było walczyć o ten zakład to porażka zakorzeniona od zawsze

Agnieszka
@Farciarz 30.11.2018 12:55

Trzeba powiedzieć, że Twój staż pracy w Zem Ełk jest niewątpliwie imponujący. W związku z tym na pewno wiesz niemal wszystko na temat tego pracodawcy. Już tam nie pracujesz, ale może wiesz, czy planują tam rekrutację jeszcze przed Świętami?

Arnold Boczek do Agnieszka
@Agnieszka 06.12.2018 10:51

Jak jest pani zainteresowana to najlepiej bedzie przejsc sie w tym celu do Kadr

Polak

Ten zakład to zakała dla firm najniższa krajowa i 200zl premium czyli 1700 na rękę i tu uwaga Ukraińcy 2100 na rękę +mnóstwo nadgodzin gdzie Polaczki nogom tylko pomarzyć czas ludzie coś z tym zrobić

Agnieszka
@Polak 30.10.2018 22:29

@Polak Kwestia wynagrodzenia może być tu sporna, bowiem, jak wiadomo, każdego zadowala inny jej poziom. Powiedz nam, jeśli możesz, na jakim stanowisku jesteś zatrudniony w Zem Ełk. Wspominasz o dużej liczbie nadgodzin - a czy są one dodatkowo wynagradzane?

Eryk

Ludzie omijajcie zem szerokim łukiem szkoda nerwów i zdrowia. Tam człowiek się nie liczy. Jak nie wylizesz tyłka dla majstra czy kierownika jesteś nikim gnebia do tego stopnia że w końcu spoerdzielasz z tej firmy. Serdecznie nie polecam.

pracownik
@Eryk 16.10.2018 15:16

Obrażasz ludzi, którzy osiągneli coś w tym zakładzie , ale nie metodami o których piszesz.

Agnieszka
@Eryk 16.10.2018 15:16

@Eryk Rozumiem, że Twoje wspomnienia z Zem Ełk bardzo odbiegają od ideału, ale pamiętaj, żeby wyrażać się tu w sposób kulturalny.Napisz nam, jak długo byłeś zatrudniony. Skupiasz się na samych negatywnych aspektach pracy tam - a czy naprawdę nie znajdziesz chociaż jednej jego pozytywnej strony?

Olga 40
@Agnieszka 20.10.2018 15:16

Nie ma pozytywów, jeśli chodzi o tą firmę, według mnie, płaca nie adekwatna do wykonywanej pracy, bardzo zła atmosfera, ludzie szczuci przez tzw.lideròw jeden na drugiego....

Arnold Boczek
@pracownik 18.10.2018 13:53

A co ty osiągnełeś ? Nic oprócz złego stanu zdrowia i starganych nerwów,o ile nie jesteś zwykłym pracownikiem tylko wyżej od lidera po dyrektora

Arnold Boczek
@Agnieszka 20.10.2018 15:16

Jedyną pozytywną rzeczą w tej firmie jest wypłata na czas,choc w latach 2000-2008 tez było z tym różnie.Jej wysokosc i pozostałe kwestie w tym zakładzie nadają sie do szerszej dyskusji

Agnieszka
@Olga 40 20.10.2018 17:17

@Olga 40 Rozumiem Twój punkt widzenia. Ale jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia, to przecież różnie bywa - jednym pasuje, a drugim już nie. Wspomniałaś nam jeszcze o atmosferze w Zem Ełk - to dobrze. A jak wygląda sprawa związana z ubezpieczeniem - macie do niego pełny dostęp?

Była pracownica

Ten zem to porażka, przyjeżdżają Ukraińcy po miesiącach nie wyrabiają normy i mają płacone więcej niż my Polacy, którzy robimy jak roboty, żeby norma zeszła. Śmiech na sali dziewczyny u mnie na zamianie za normę ręce łamią, a ukrainki mają w nosie normę i robią sb jak chcą. Gdzie sprawiedliwość, my zasowamy jak osły, Na hali robi się naprawdę nie miła atmosfera. Majstrowa też gardzi ludźmi, padają nie miłe słowa, to wszystko to jedne (usunięte przez administratora) uciekajcie gdzie cokolwiek na strefę tam lepiej wam zapłacą i poszukują. Zem firma Ukraińsko- mołdawsko- rosyjska. Upadek tuż tuż!!!!

Arnold Boczek
@Była pracownica 07.06.2018 19:02

Ten moloch,niestety,nie upadnie dopóki będą przyjezdzać ludzie z byłego ZSRR.Gdyby nie było takiego przywileju,to po tym zakładzie nie zostało by nawet śladu a stał by tu juz jakiś Hipermarket bądz teren wykupiłby jakiś Developer.Ukraińcy nie mają płacone za wykonanie normy jedynie za przepracowane godziny.Nie kwapią sie zbytnio przepracowywać.W mysl zadady-co masz zrobić w 8 godzin,zrób 12-będzie więcej pieniedzy.Wiedzą ze tylko ich napływ trzyma przy zyciu firmę,więc nie boją sie stawiać takich warunków

Była pracownica
@Była pracownica 07.06.2018 19:02

Zgadzam się z tym co napisałaś. Idealnie. Tak jest w ZEMIE.

Agnieszka

@Arnold Boczek Bardzo dobrze, że nie posługujesz się tu czyimiś danymi personalnymi, bowiem nie jest to zgodne z regulaminem Gowork. Z drugą kwestią, którą poruszyłeś można polemizować - jeśli te osoby nie są w stanie sobie same poradzić z danym problemem, to należy im pomóc. Mógłbyś nam jednak zdradzić, czy pracujesz jeszcze w Zem Ełk. A wiesz coś może ewentualnej rekrutacji?

Arnold Boczek
@Agnieszka 12.10.2018 13:37

Proszę mnie nie ciągnąć w jezyk w kwestii ujawnienia się.Ten portal jest w 100% anonimowy.Ja tego przestrzegam.Nie ujawniam danych osobowych ludzi tam pracujących,ani swoich,ani też swojego statusu.Ludziom zainteresowanym pracą w tym zakładzie powinny pomóc zawarte w tym wątku wpisy.A do rozwiązania tzw.głębszych spraw są odpowiednie organy do tego powołane jak np.Państwowa Inspekcja Pracy czy Sąd Pracy.

Anonim

Najgorsze są liderki. Plotkary z zwykłego pracownika potrafią zrobić ostatniego osła ofiarnegi. Oczywiście mowa tu o liderkach z volvo.

Pracownik 500
@Anonim 12.10.2018 18:14

Nie tylko z Volvo na każdym dziale takie są

Prawda
@Pracownik 500 14.10.2018 00:59

Nom, liderka opla przoduje w tej kwesti

Agnieszka

@Arnold Boczek Dobrze, że tak aktywnie udzielasz się na forum - Twoje wpisy na pewno pomagają osobom zainteresowanym pracą w Zem Ełk. Sytuacja w tym przedsiębiorstwie nie wygląda za dobrze - dlaczego dalej tam pracujesz? @Lolek Proszę Cię o nie używanie tu danych personalnych swoich współpracowników. Już któryś wpis z rzędu przedstawia nam niepokojący obraz tej firmy. Dlaczego nie postanowiłeś jeszcze zgłosić takiego traktowania pracowników jakimś wyższym instytucjom?

Arnold Boczek
@Agnieszka 06.10.2018 11:58

1.Nigdy nie uzywam w swoich opiniach czyichś danych personalnych.Mogłoby to zdekonspirowac moja osobę.Uważam też ze skargę na złe traktowanie ludzi nie mogę wnosić gdzies w ich imieniu a powinni oni to zrobić sami za siebie,choć PIP czy Sąd Pracy w Ełku nie należą do instytucji o wysokim zaufaniu,dlatego ludzie wolą sie raczej zwolnić niż walczyć bezsensownie z wiatrakami 2.Nie jest równie ważne czy tam jeszcze pracuje czy też nie.Sporo ludzi stamtąd zna mnie na tyle dobrze ze bezproblemowo odgadnie kto sie kryje za tym pseudonimem !?

Mareczek

Ten zaklad to dno glownie przez rzadzacych za taka prace nalezy sie wieksza zaplata nie polecam pracy na volvo u (usunięte przez administratora) ten czlowiek chyba zagubil sie w akcji nie tylko w zyciu zawodowym

Lolek

Ten zakład garstki ludzi chce zrobić robotę Polacy 100% Ukraińcy 70% i to im pasuje (usunięte przez administratora) premia Polacy mają nie całe dwieście zł i to koniec Polacy som jak śmieci uważani i major zapiepszac a Ukraińcy jak chco pracujo nie wydanie ale dyrekcji to pasi a propos Marka P. To wykorzystuje Polaków na maxa a Ukraińców głaszcze przez takich jak on i brak godnej pracy coraz więcej starszych fachowców się zwalnia zakład do (usunięte przez administratora)

Agnieszka

@Arnold Boczek Super - dziękuję Ci serdecznie za udzielenie odpowiedzi. Jak sam piszesz, Dyrekcja Zem Ełk nigdy wprost o tym nie powiedziała - a jak rzecz ma się z Twojego punktu widzenia? @Opelek Tobie również dziękuję za te informacje. Taka kwota za jeden dzień jest już godnym wynagrodzeniem. Czy dany pracownik ma możliwość pracowania we wszystkie soboty w miesiącu, czy jest to jakoś normowane?

Arnold Boczek
@Agnieszka 30.09.2018 15:32

Niestety ale kierownictwo wydziału kombinuje by jak najmniej sobót za pieniądze było pracowanych.Taki przywilej jest zarezerwowany dla Ukraińców.No chyba ze juz nie maja wyjscia.W przypadku Polaków jest kombinacja odpracowywania sobót za jakieś określone dni w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi.Nadmienię tez ze jakieś 1-2 lata temu były soboty pracowane,ale za "jakiś wolny dzień do odebrania w porozumieniu z przełożonymi". I tez niby w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi.Nie wydaje mi sie to dziwne bo obydwie organizacje to jedna wielka mafia,klika. Zdecydowanie lepiej wolałbym być na Kuroniówce niż być tanią siłą roboczą dla tego podmiotu.

Swoja

Dno i wodorosty zwłaszcza na volvo u Marka P na zmianie ale każda kosa trafi kiedyś na kamień hehe

Arnold Boczek
@Swoja 04.09.2018 16:48

U Marka P jest jeszcze w miare znośnie.Nie byłaś jeszcze na przeciwnej zmianie,to byś dopiero zmieniła zdanie !

Yo
@Arnold Boczek 11.09.2018 15:21

Teraz to cyrki się dzieją na fiat 500- ce????????UKRAINA rządzi!!!

Dydyk
@Arnold Boczek 11.09.2018 15:21

Właśnie byłam Marek P powinien być do wymiany lub wyjechać na Ukraine

Ola
@Dydyk 14.09.2018 13:23

To jest święta prawda wiem co pisze

Arnold Boczek
@Yo 14.09.2018 00:07

Pomysł rozwalenia solidnej zmiany po to by Ukraina miała po 12h roboty to pomysł kierownika Renkiewicza !

Pracownik 500
@Arnold Boczek 19.09.2018 18:47

Oj tak genialnym pomysł zobaczymy jak długo wytrzymają Ukraina i oczywiście kierownik i tylko nadzieja w Polkach że nie będą pracować w soboty żeby nad gonić ilość bo trochę mało wiązek

Arnold Boczek
@Pracownik 500 19.09.2018 20:44

Tez mam taką nadzieję ze nie ulegną prośbom kierownictwa i organizacji związkowych w celu utrzymania produkcji.Nadgorliwcy sie jednak znajdą.Nie od dziś pamiętam ze jak coś,to najpierw krzyczą jak nigdy,a potem przychodzą jak zawsze !!!

Opelek:)
@Pracownik 500 19.09.2018 20:44

Ja też pracowałam w sobotę, i co??? Każdy chce zarobić to osobista sprawa. Nie podobna się to co robisz w tym zakładzie?

Pracownik 500
@Opelek:) 23.09.2018 21:20

Opelek:) proszę bardzo pracuje w soboty jestem za bo fajna kasa wpada ale teraz na 500 jest ciężki okres i robio znam co chcą ją chwili nie będę pracować w soboty bo od nas się wymaga ilości a Ukrainą co ile robi i jeszcze po ramieniu klepią i dziękują że są ,dobrze wiedzieli że Ukraina wyjeżdża i rozwalili polskie zmiany ,tylko nie wiem czemu to miała służyć

Agnieszka

@Opelek:) A praca w soboty jest obowiązkowa? Jeśli nie, to czy jest ona jakoś dodatkowo wynagradzana? @Tadek Dziwna sytuacja. Jak Dyrekcja Zem Ełk wyjaśniła Wam to, że podwyżki przysługują tylko obywatelom Ukrainy? @Wieslaw Nie ma się czego wstydzić. Czy zajmujesz się w strukturach tego przedsiębiorstwa?

Arnold Boczek
@Agnieszka 24.09.2018 15:57

1.Praca w soboty nie jest obowiązkowa,chyba że odgórnie jest ustalony ten dzień jako odpracowanie innego określonego w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi dnia. 2. Dyrekcja nigdy wprost nie powiedziała ze podwyżki przysługuja tylko określonym osobom/ 3.Działanie w strukturach tego Przedsiębiorstwa jest sprawą haniebna i poniżającą

Opelek
@Agnieszka 24.09.2018 15:57

Praca w sobotę jest nieobowiązkowa, chyba że jedna w miesiącu ustalona odgórnie, za sobotę może wpaść dodatkowe 150 zł, więc dobra sprawa:)

Wieslaw

W tym zakladzie pracuja wiekowi pracownicy(najmniej oplacani),legactwo i ukraincy (zloto zakladu) wstydze sie mowic ,ze tu pracuje

Kulas
@Wieslaw 18.09.2018 19:26

To prawda pracuje u Marka na volvo ten tzw. majster to jakas pomylka dziwie sie ze nikt tego nie zauwaza ale o ile pamietam to byl podobny przypadek w tym zakladzie skonczyl sie degradacja

Arnold Boczek
@Wieslaw 18.09.2018 19:26

Wiele już rzeczy przeżyliśmy i niedogodności.Przeżyjemy i to.Przyjdzie odpowiednia chwila na "wywdzięczenie" się kierownictwu i dyrekcji za niestosowne i obleśne traktowanie.Już nie bedzie litości.Nic nie zdarza się dwa razy !

Tadek

Szkoda ze w tym zakladzie szykuja sie podwyzki ale dla ukraincow polacy sa potrzebni do roboty a ukraina po to zeby miec za nich bonusy

Takatam

Hmmm... no w tym zakladzie to trzeba zasuwac nie ma co , myslę ze jak pracownik jest solidny i potrafi sie wykazac to moze o podwyzce porozmawiac z kierownikiem . Niestety prawdą jest ze ukraina rządzi polaka na nadgodziny nie wezma bo taniej ukrainca ktory sobie sie(usunięte przez administratora).i zarobi

Bryza

W tym zakładzie Polak jest od gorszej pracy za minimalna płace Ukrainiec ma 2400 za udawanie ze pracuje chodzą słuchy ze maja zakupić krzesła dla Ukraińców bo się buntują ze za takie wypłaty nie będą stać

Basia

Nie polecam tego zakładu jest wiele innych w miarę lepszych

Ula

Ten zakład to porazka, dno, wstyd w nim pracowac

Karolina

Nie polecam nikomu tego zakładu, ludZi traktują jak popychadla, więcej i szybciej!!! A pensja śmiechu warta. Jest dużo zakladow w Ełku, byle nie tu. A poza tym dawno Polaka U nas na zmianie nie widziano, oj dawno więc byle nie tu. Mi nie dużo do emerytury zostało, ale to nie jest zakład dla młodych!!!

Arnold Boczek
@Karolina 19.08.2018 19:24

Bo to jest zakład dla niechcianych w innych firmach,dłuznikach alimentacyjnych czy takich co juz ich wygoniła Opieka Społeczna

Arnold Boczek
@Karolina 19.08.2018 19:24

Niedługo ten zakład stanie się w 100% Ukraiński.Do nich podchodzi sie ulgowo przed obawą ze juz wiecej tu nie wrócą.Polakowi zaś mogą nabrudzić w papierach na odchodne.Lepiej isc na zasiłek i szukać czegoś innego

Teresa
@Arnold Boczek 20.08.2018 20:06

Zgadzam się, za dużo sąsiadów ze wschodu, zamiast dac Polakom porządną pensję to lepiej Ukraińcom płacić za ich wypociny, oni mogą I pracować po 16 godzin, ale jakie mają przywileje!!! Polak 100% z siebie dają a oni robią aby robić, czy majstrowie i liderzy nie widzą ich podejścia do pracy?

do Teresa
@Teresa 21.08.2018 23:44

Tak jak Pani mówi. 12-16 godzin w tempie spacerowym.Nikt nie wnika co,gdzie i ile ? Z Polaka to wycisną ostatnie krople krwi ze po 8h bedzie miał serdecznie dość.Na wydziale p-1 p.Santojan wyraznie faworyzuje pracowników ukrainskich,kierownictwo zresztą też

Jarek

Idealnych firm nie ma tylko niektórzy wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie?

Bogusia
@Jarek 16.08.2018 18:44

Hahaha, w ziemie kobiety wiekowe, emerytury czekają, mlodych na palcach liczyć, ci młodzi którzy tam pracują poprostu zbładzili????

Kamil

Mam zamiar aplikować ale po lekturze wpisów mam mieszane uczucia!! Podpowiedzcie coś.

Arnold Boczek
@Kamil 24.07.2018 21:55

Jak nie masz wyjscia i mozliwosci zatrudnienia sie w innych miejscach to aplikuj.Zawsze mozesz sobie zmienić.Masz 2 tygodniową mozliwość złożenia wypowiedzenia i cześć !

Agnieszka

@Olga 40 Dobra i zdrowa atmosfera w pracy to niewątpliwie jeden z najważniejszych czynników efektywnej pracy. Szkoda, że Twoim zdaniem w Zem rzecz ma się inaczej. Dalej tam pracujesz? proponuję, żebyś jeszcze coś nam powiedziała na temat tego pracodawcy. @Arnold Boczek Dobrze, że są w ogóle wypłacane. A co z kwestią ubezpieczenia?

Olga 40
@Agnieszka 12.07.2018 19:11

Kilka dni temu widziałam, jak majster i lider w obecności wszystkich na hali wytrząsali się nad jedną z kobiet, doprowadzili ją do takiego stanu, że nie była w stanie pracować. To się stało już po wspomnianym przez @Arnold Boczek szkoleniu. Potem już jej nie widziałam. Od pracowników dowiedziałam się tylko, że babka raczej spokojna i bezkonfliktowa, ale słowna i wiedziała co może a czego nie, więc pewnie tego tak nie zostawi (jak sama to powiedziała).

Arnold Boczek
@Olga 40 15.07.2018 22:45

To juz jest sprawa do Sądu Pracy.Pod żadnym pozorem nie wolno pracownikowi ublizać,znęcać się psychicznie czy wymuszać jakieś nieokreślone zachowanie.Nie mozna tego tak zostawić.Nalezy zebrac świadków tych nieprzyjemnych scen (o ile sie takowy znajdą,bo ludzie moga tez sie bać z powodu pozniejszych represji od przełożonych) i udać się do Państwowej Inspekcji Pracy a oni tam pomogą skierować odpowiedni wniosek do Sądu Pracy.Nie pozwolić pod zadnym względem na zagłaskanie sprawy przez Kierownictwo Wydziału czy Dyrektora Produkcji,gdyż w/w osoby przeszły niedawno szkolenie z zakresu okazywania szacunku wobec pracownika i należy by Sąd wyciągnoł odpowiednie wnioski z tego tytułu by podobna sytuacja nie przydarzyła sie wiecej w tym zakładzie.Sąd moze ukarać nie tylko dyscyplinarnym odsunieciem od władzy w/w majstra i lidera ale i karą finansową dla zakładu.Nie warto tego odpuścić!

Olga 40

Dno i 7 metrów mułu. Tam nie ma znajomych, współpracowników, tylko wrogowie. Nie ma szacunku tylko strach.

Arnold Boczek
@Olga 40 29.06.2018 21:37

Właśnie niedawno było szkolenie z mobbingu dla majstrów i kierownictwa aby przeciwdziałać masowemu zwalnianiu się ludzi i postepującemu zagrożeniu z mozliwością niezrealizowania planów dla firmy APTIV

Olga 40
@Arnold Boczek 30.06.2018 04:42

Tak wiem o tym, wiem też, że nie dało to za dużych... o ile w ogóle jakiś skutek

Arnold Boczek
@Olga 40 30.06.2018 20:15

Najwyrazniej to sobie oleli,skoro po przerwie urlopowej ma przyjechać 50 ludzi ze Wschodu ,to po co sie wysilać ? Nie bedzie ten to bedzie nastepny.Korzystają z niewiedzy wielu ludzi

Agnieszka

@Arnold Boczek Widzę, że masz sporą wiedzą dotyczącą formy Zem - to bardzo dobrze. Jesteś, czy byłeś ich pracownikiem? Wspominasz, iż soboty są dodatkowo płatne - a czy pracodawca zapewnia jeszcze jakieś dodatkowe premie? @Peres To może sam wypowiedziałbyś się na temat firmy Zem? Myślę, że inni użytkownicy forum byliby Ci za to wdzięczni - zatem zachęcam.

Arnold Boczek
@Agnieszka 29.06.2018 18:44

Premie są,jak codzień,od wykonanej normy.Jednak naliczane miesięcznie.Gdy choc raz w miesiącu ich nie wykonasz lub przydarzy ci sie L-4 to wszystko przepada ! Co do płacenia za soboty,to maja taką zasadę ustaloną ze Związkami Zawodowymi(do których prawie juz nikt nie należy),że połowa dniówki wypłacana jest przy najblizszej wypłacie,druga połowa dopiero po minięciu 3 miesięcznego okresu rozliczeniowego

Peres

Arnold weź się do roboty

Arnold Boczek
@Peres 29.06.2018 16:40

Właśnie to robię.Pisanie komentarzy to jest moja robota !

Anita

Jak myślicie czy brak ludzi do pracy wpłynie na firmę i podniosą zarobki?

Arnold Boczek
@Anita 18.06.2018 20:23

Na razie braki w ludziach starają się załatać płatnymi sobotami pracującymi.Dopóki rynek ludzi z b.ZSRR jest jeszcze niewyczerpalny,będą starali się ciagnąc jeszcze ta taktyką.Kiedy i ten wariant zawiedzie i ludzi napływowych bedzie coraz mniej,nie bedą mieli wyjscia i będą musieli podnieść pensje ale tylko na krótki czas by podokańczać projekty

Mela
@Arnold Boczek 23.06.2018 04:39

Predzej przeniosa produkcje np.do serbii lub do afryki maroko, egipt aktualnie duzo firm otwiera tam swoje zaklady miedzy innymi APTIVdawne DELPHI .

Arnold Boczek
@Mela 28.06.2018 00:56

To gdzie przeniosą produkcję, to ZEM bedzie miał juz najmniej do powiedzenia.To jest tzw.zakład usługowy,podwykonawcy dla firmy DELPHI(APTIV). Jedna ich decyzja i po ZEMie pozostaną juz tylko wspomnienia

Zostaw opinię o Zem Ełk - Ełk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk