Lesaffre Polska S.A.

2.6 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o Lesaffre Polska S.A.

Elżbieta Nowy wpis

Jaka jest tu atmosfera w dziale księgowości? Ktoś pisał tu że przez atmosferę rotacje są, ale czy to dotyczy też tego działu? Bo widzę ogłoszenie na księgową i nie wiem czy się zgłaszać. Piszą że to na pełny etat, ale wynagrodzenia nie podali. Ktoś wie ile mozna zarobić na takim stanowisku i czy jakieś premie są?

Pracuję w Lesaffre już kilka lat. Cenię firmę za stabilność zatrudnienia, możliwość rozwoju, indywidualne podejście do pracownika, pozytywną atmosferę i liczne benefity (lux med, ubezpieczenie na życie, multisport, dofinansowanie do posiłków, szkolenia, platforma językowa, wczasy pod gruszą, nagrody kierownika i wiele innych). Corocznie odbywają się pikniki i spotkania wigilijne, dzięki którym można porozmawiać ze wszystkimi pracownikami jak i z Zarządem (niestety w tamtym roku plany pokrzyżował (usunięte przez administratora) Pomimo kilkuset pracowników w firmie panuje rodzinna, nie-korporacyjna atmosfera :) POLECAM !!!

Izabela Nowy wpis

Dlaczego? Atmosfera nie jest w tej firmie przyjemna? Wiesz jakie umowy dają nowym pracownikom? Firma prowadzi szkolenia wewnętrzne dla pracowników, każdy może skorzystać? Jakie kwoty firma płaci oprócz pensji podstawowej? Ciekawi mnie ile płacą jako te nagrody kierownika? Duża jest rotacja?

Inny Nowy wpis
@Izabela

Rotacja jest duża...

Inny Nowy wpis
@Izabela

Warunki finansowe nie najgorsze, rotacja duża.....atmosfera nie zachęca.

Weronika

Hej, ktoś był na tej rozmowie na technologa piekarnictwa i może coś opowiedzieć, jakie pytania zadawali? Nawet jeśli się okaże, że nieaktualne ogłoszenie, to w sumie na przyszłość może mi się przyda wiedzieć. Często się zmieniają osoby w tej pracy?

????

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie rekrutacji. Czy odrazu na takiej rozmowie mówią czy dostało się pracę?

Jakie są Twoje wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Lesaffre Polska S.A.? Jakich wskazówek mógłbyś udzielić osobie wybierającej się na rozmowę w sprawie pracy na stanowisku CEE Dairy Technical Specialist?

Pyza

Witam Były trzy panie przy rozmowie rekrutacyjnej.Dwie z produkcji i jedna z rekrutacji. Pani rekrutującą nie spuszczała mnie z oczu zadawając pytania :) ale rozmowa przebiegła w przyjaznej atmosferze. Jest dobrze nie bać się

pyza

Tak brałam udział w rekrutacji Nie dostałam pracy,chyba się niespodobałam pani z rekrutacji i paniom z produkcji

Ladna
@pyza

Ile oferują na start na produkcji chyba nie najniższą ??

obserwator
@Ladna

najniższą

Aleksandra
@obserwator

A co później jest ewentualnie? Po jakim czasie można liczyć na coś więcej?

Zastanawiam

Witam Na olx pojawiła się oferta pracy na produkcji , nie ma informacji o stawce, ile wynosi na start, nie wiem czy warto aplikowac

Weronika

Technolog Piekarnictwa z oferty ile zarobi, czy ktoś się orientuje, jaka jest aktualna stawka? Proszę o pilną informacje, im więcej konkretów tym lepiej.

Czy Lesaffre Polska S.A. zapewnia kartę multisportu?

@Pytanie

Tak, karta Multisport jest jednym z wielu benefitów, które oferuje nasza firma.

Jak w Lesaffre Polska S.A. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?

@Pytanie

Po znajomości z Pakowni na fermentacje pojdziesz

@Employee

Czyli bez znajomości nie ma szans na awans? I pewnie raczej są wewnętrzne tak zwane z polecenia niż zewnętrzne, co

witam

witam wszystkich zastanawiam sie nad aplikowaniem do firmy na stanowisko OPERATOR MASZYN PAKUJĄCYCH jaka panuje atmosfera ,ilosc zmian , czy praca jest na akord oraz srednie zarobki ??

Kapeć

Firma fajna ale zarobki fatalne

Michał
@Kapeć

Hmm, czyli jakie? :D Bo to niewiele mi mówi... Możesz podać jakie są konkretne stawki w Lesaffre? Fajnie jeśli będziesz mógł podać dokładne liczby. Napisałeś też że to fajna firma, więc może wyjaśnisz co tak bardzo podobało Ci się w tej pracy?

Bob

Wiele tu mowy o benefitach. Muszę przyznać, że w porównaniu do innych firm, Lesaffre oferuje na prawdę sporo. To fakt, że były premie świąteczne, ale zostały wliczone do wynagrodzenia, firma wypłaca też 13 pensje, daje bony na każde święta dla pracowników I ich dzieci. Doplacaja do przedszkola i wypoczynku dzieci. Wygląda to na prawdę dobrze w porównaniu do innych.

@Bob

Oj ...człowieku to mało jeszcze w życiu widziałes , moi znajomi pracują w innych firmach i mają premie swiateczne a wczasy pod gruszą wypłacają całej rodzinoe nie tak jak tu rzucą ci 1000zł ichwalą sie jakie to maja benefity...litosci , obiadki za 80zl to kpina

@Employee

Może i mało widziałem. To pojęcie względne...Ale super, że są takie firmy jak piszesz. Może polecisz innym by zmienili na lepszą :)

Angel
@Bob

W Tauro nie dostaje się 1000zl wczasów pod grusza na każdego pracownika +każdego jego członka rodziny... Przykład... Rodzina 4osobowa mąż żona dwójka dzieci =4tysiace... W lesaffre dostaje się w tym przypadku 1/4 tego (1000zl)więc nie wychwalacie jak to Lesaffre jest super w benefitach i socjalnym.... Była owszem już liderem w tym nie jest. Po za tym w tej firmie która opisuje każda nadgodzinach i godziny wypracowane w weekend są wypłacone 100% nie ma żadnych "piędziesiątek"

@Angel

Pakiet benefitów w Lesaffre Polska zapewnia wiele rodzajów dofinansowań oprócz wspomnianych "wczasów pod gruszą", jak chociażby dopłaty do wypoczynku dla dzieci, dopłaty do przedszkoli i żłobków, bezzwrotną pomoc w trudnych sytuacjach życiowych itd. Porównywanie naszej firmy do innych ma sens tylko wtedy, gdy jej działalność i całe otoczenie biznesowe jest zbliżone.

Jakie są mocne strony pracodawcy Lesaffre Polska S.A.?

@Pytanie

Ja tam zawsze mówiłem, że to stabilna i silna firma, tyle lat już działa i jest ok.

CałeTe

Załóżcie na palarni szyby bo prędzej się człowiek rozchoruje tym przeciągiem niż tam złapie tego "covida"

Bkk

Ile.na miesiąc ?

Widać że na pakowni niema poprawy nadal słychać że jest to najgorszy dział w Lesaffre i awansują ludzi z biura ktuży nie mają szacunku dla pracowników tak jak napszykład(usunięte przez administratora), myślę że (usunięte przez administratora) powinien być awansowany zamiast takiej......

BYŁY PRACLPWNIK

Pakowania to (usunięte przez administratora) gdzie niema szacunku dla pracowników

@BYŁY PRACLPWNIK

Szacunek do drugiego człowieka to jedna z wartości Lesaffre Polska. Jeżeli zdarzyło się coś, co zaprzecza jej stosowaniu zachęcamy Cię do osobistego kontaktu z nami. Z pewnością wyjaśnimy tę kwestię .

@Lesaffre Polska S.A.

Oj bylem ja z takim problemem pare lat temu u dyrektora... już nie pracuje...na pakowni jak sie podpadnie komuś w biurze , bo nie tańczysz jak ci grają to możesz sie już pakowac do domu. Pozdrawiam(usunięte przez administratora)

_pracownik

Firma daje duże możliwości rozwoju (szkolenia), ambitny pracownik jest doceniany (awanse). Polecam również ze względu na bogaty pakiet socjalny.

Kk

Bzdura

Mychs
@_pracownik

Jski pakiet socjalny?chyba w biurze...kierownicy to oczywiscie maja

@_pracownik

Odnośnie szans rozwoju. Na pakowni jest grono pracowników naprawde dobrych , zapychaja polowe maszyn bo kierownictwo doskonale zdaje sobie sprawe że nikt inny tam nie da rady pracować. Takich osob jest niewiele , może z 10pracowników. Moje pytanie jakie szanse rozwoju ma te grono osób? Jedyną formą awansu w tej chwili na pakowni jest dostanie sie do lżejszej troche lepiej opłacalnej pracy na fermentacji. Dlaczego wiec te osoby dalej robią na maszynach a na fermentacje dostaja sie ci co donoszą , ci co mają znajomości????? Dlaczego pani kierowni bierze sobie pracownikow pracujacych miesiąc , dwa trzy na pakowni którzy niezdąrzyli sie niczym wykazać? Tsk wygladają te szanse rozwoju!!

Gabriela
@Dobry obserwator

Po Waszych postach teraz wyraźnie widać, jak różne można mieć zdanie - nawet na temat tego samego pracodawcy. Czyli -według Ciebie - szanse na indywidualny rozwój zawodowy w Lesaffre są raczej niewielkie. A powiedz mi, czy chociaż nowi pracownicy mogą tam liczyć na odpowiednie przeszkolenie przed podjęciem właściwej pracy?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@Gabriela

Tak moga liczyc...i naniewiele wiecej

Gabriela
@Dobry obserwator

Muszę powiedzieć, że to dosyć lakoniczna odpowiedź. Ale ucieszyło mnie, że nowi pracownicy w Lesaffre są odpowiednio przeszkoleni przed podjęciem pracy. A co, jeśli chodzi o jakieś dodatki pozapłacowe? Są one oferowane?

@Gabriela

Dofinansowanie 80zl do obiadów , wczasy pod gruszą...kiedys były dwie fajne premie swiateczne... zabrano je i rzekomo dano w stawki. Zaznaczam kokosow u nas nie ma stawki śmieszne. Jak by stawki byly lepsze nie mieli by problemu z naborem konserwatorow i elektryków. Poki co elektrykow i konsrewatorów mają tak malo na stanie ze nie ma komu maszyn naprawiac

Jozeph
@_pracownik

dla zwykłego pracownika w Lesaffre nigdy nie było możliwości awansu zawodowego za dobrą pracę

@Jozeph

Nasza firma docenia pracowników, którzy są zaangażowani, otwarci na zmiany, przedsiębiorczy i z pasją realizują swoje cele. Tych mniej zaangażowanych motywujemy do działania, pomagamy im rozwijać kompetencje i doskonalić umiejętności. Każdy pracownik jest dla nas tak samo ważny.

Bzdury piszesz

@Lesaffre Polska S.A.

To jest kłamstwo , stary pracownik sie dla was nie liczy awansujecie młodych , czesto leserow i nierobów

Myślacy

Pakiet socjalny i doceniany pracownik na pakowni to największa bzdura jaką tutaj wyczytałam. Nigdy nikomu nie polecę pracy w tym miejscu!

@Myślacy

Przykro nam, że w bogatej ofercie naszych świadczeń socjalnych nie znalazłeś niczego, co by Ci odpowiadało. Oferujemy swoim Pracownikom bardzo atrakcyjny pakiet benefitów, w którym każdy może wybrać coś dla siebie. Prywatna opieka medyczna, Pracowniczy Program Emerytalny, wczasy pod gruszą, dofinansowanie do żłobków, przedszkoli, kolonii, obiady w firmie to tylko przykłady. Nieustannie pracujemy również nad jeszcze lepszym dopasowaniem oferty do potrzeb naszych Pracowników.

Precz z socjalizmem!
@Lesaffre Polska S.A.

A czy nie lepiej by było po prostu płacić ludziom większe stawki zamiast bawić się w socjalistyczny (usunięte przez administratora) Sprawa jest prosta: więcej zarobię to stać mnie na lekarza jakiego chcę, wczasy pod gruszą a jak mi się zechce to pod palmą nawet, no zapracowałem i mnie stać. Kolonie? przedszkola? cofamy się do PRLu czy budujemy kapitalizm i wolny rynek? Najśmieszniejsze jest to, że ta socjalna moda przychodzi do nas ze "starych demokracji" jak Francja czy Niemcy, gdzie jak człowiek otworzy oczy i się dobrze przyjrzy to demokracji jest tyle co pies napłakał.

Mały przedsiębiorca
@Lesaffre Polska S.A.

Chciałem się odniesc do benefitów w waszej firmie. Jesli myślicie ze fundowanie obiadkow za 80zł miesiecznie to benefit to naprawde w (usunięte przez administratora) ześta byli i g.wno widzieli. W innych firmach ludzie dostaja talony na jedzenie warte ok 300-400zł miesiecznie. Druga rzecz wczasy pod gruszą w wielu firmach"normalnych" są wyplacane na kazdego czlonka rodziny wiec jak sobie przeliczyc to wynosi dużo wiecej niz wy oferujecie , sa to sumy rzędu 4tys a nie ochłapy ktore proponujecie. Cieszcie sie z faktu iz ludzie tu zyją małomiasteczkowo bo jakby nos wysuneli blizej opola , wroclawia oczy by im sie otwarły na pewne rzeczy , kiedys drozdżownia to był super zakład teraz tylko ludzi bałamucicie bzdurami , ale ludzie przychodzą i odchodzą. To sie nie zmieni

Jvc

Pytanie czy motywuje do pracy to dość ciężki temat bo jak widać po wcześniejszysz wpisach to grafik wygląda jak jesień z d*u*p*y średniowiecza czyli dzień w dzień jakieś zmiany i z zaplanowaniem czegoś to jedno wielkie ryzyko. Teraz kiedy zaczęła się ta "pandemia" to nie dość że(usunięte przez administratora)bada cię przy wejściu jak psa to kierownictwo traktuje cię jak maszynę która ma pracować 24/h i nawet nie potrafi porozmawiać jak z człowiekiem i trzyma się z daleka najchętniej za biurkiem i oglądając w kamerach jak to pracujesz, więc no motywacje musisz mieć sam chcesz to pracujesz a nie chcesz to odchodzisz jak wiele ludzi????

@Jvc

Niniejsze forum służy do wyrażania konstruktywnych opinii, a nie do obrażania osób, co Komentujący uczynił we wpisie. Szacunek to jedna z podstawowych wartości Lesaffre Polska i nie będziemy tolerować żadnych incydentów, które godzą w dobre imię naszych Pracowników czy osób współpracujących z naszą firmą. Wszelkie środki bezpieczeństwa, które podejmujemy - a takim jest m.in. pomiar temperatury przy wejściu na teren fabryki - mają na celu ochronę naszych Pracowników, a także zapewnienie bezpiecznych i higienicznych warunków przy produkcji spożywczej.

Pracownik2
@Lesaffre Polska S.A.

Co do mierzenia temperatury to ok.takie czasy ale szacunek to daleki temat w lesaffre. Chce zaznaczyć że tu naprawde uczciwą pracą do niczego sie nie dojdzie. Tu nawet na dział fermentacji dostaja sie ci co donoszą (wnioskuje po ostatnich awansach) ludzie nie lubiani przez pracowników i pytam dlaczego....dlaczego nie ci lubiani ciężko pracujacy

Mały przedsiębiorca
@Jvc

Dlaczego coś z tym niezrobicie? Przecież pracodawca nie ma prawa oglądać was na kamerach.Kamery montuje sie dla bezpieczenstwa pracy a nie dla lustrowania pracownika. A ja myślałem że co jak co ale drożdżownia działa zgodnie z przepisami prawa , chyba się pomyliłem. A grafiki to też dziwie się wam ludzie zę pozwalacie na to by was w wała robili ,przecież grafik powinien wedlug prawa byc robiony na miesiac z góry , a u was zmienia sie z dnia na dzień. To kpina jakaś.

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Lesaffre Polska S.A. - Wołczyn

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Lesaffre Polska S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Lesaffre Polska S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Lesaffre Polska S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 3 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Lesaffre Polska S.A.?

Kandydaci do pracy w Lesaffre Polska S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Lesaffre Polska S.A.
Przejdź do nowych opinii