"Diverse"- po angielsku -różnorodność, a wiecie dlaczego? Bo to nie jedna polska firma a kilka firm polskich typu garażowego, które swoje (usunięte przez administratora)szyte w Polsce i po części w Chinach wstawiają pod marką Diverse- w ten sposób mają szansę zaistnieć, inaczej tego gówna co szyją nikt by nie kupił, jakość? tak jak diverse po angielsku czyli różnorodność, od szmat skandalicznie gówniano uszytych, gówniano dobranych materiałów i skandalicznej wręcz jakości , po "takie sobie " do chodzenia na miesiąc i do wyjeb.. . Jeśli chodzi o design? nie mają żadnego, kurtki na człowieku wyglądają jak worki? Kroje? sorry, ale może kiedyś kogoś zatrudnią do projektowania odzieży bo na tą chwilę to nie znają się na tym zupełnie. Kontrola jakości? Kupiłem kurtkę i wiem , że nie mają absolutnie żadnej kontroli jakości: za 300zł ( cena regularna 499zł) otrzymałem niedoszytą wewnętrzną kieszeń ( materiał zagięty, szycie pod kątem 45 stopni, dziura na wylot do wnętrza kurtki o szerokości 10 cm) co świadczy o braku kontroli jakości , po tygodniu użytkowania zaczęły pruć się nitki na froncie kurtki ( co świadczy o złym szyciu i źle dobranej nici nieodpowiedniej wytrzymałości = brak specjalisty w firmie od doboru materiałów), po 3 tygodniach użytkowania tej kurtki, kołnierz przy szyi był tak zmechacony, że wyglądał jakby kurtka była chodzona przez 4 lata - co świadczy o taniej, źle dobranej tkaninie do wykończenia, złej jakości bawełny, która zaczęła się mechacić i łączyć w "małe kokony". Przez cały czas wychodził puch spod materiału co świadczy o źle dobranym materiale wykończeniowym- zbyt cienki lub źle dobranej jakości puchu ( zbyt twardy i mało delikatny= tani ) oraz metalowe okrągłe guziki zatrzaskowe.( zbyt delikatne i cienkie- widać od razu chiński chłam) . Dodam jeszcze , że musiałem poodcinać wystające nitki. To wszystko z napisem na metce, na kurtce od wewnątrz i nalepce od frontu „ high quality” i PREMIUM .
Powiem szczerze, nie spotkałem się jeszcze z taką firmą, która szyje tak skandalicznej jakości ciuchy i istnieje na rynku oszukując nadal klientów przy takiej ilości negatywnych komentarzy w internecie. Jakość gorsza niż bazarowa!