Profix

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 202 ocen.

Opinie o Profix

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Profix

Joanna

Ze strony internetowej Profix dowiedziałam się, że firma prowadzi bezpłatne kursy języka angielskiego dla swoich pracowników. Pracodawca oferuje im również zapomogi i pożyczki w sytuacjach kryzysowych. Czy ktoś z Was korzystał z tych możliwości? Czy taką pożyczkę spłaca się na preferencyjnych warunkach?

gość
@Joanna 09.12.2017 17:35
Ze strony internetowej Profix dowiedziałam się, że firma prowadzi bezpłatne kursy języka angielskiego dla swoich pracowników. P...

hi hi hi

Midas

Duży minus tej Firmy to brak możliwości rozwoju i awansu zawodowego . Niskie zarobki w stosunku do firm na tym samym poziomie .

ph

Witam a jakie auta sa w profixie ?

lop

Witam, czy orientujecie się może jakie są auta dla przedstawicieli oraz czy są gps?

Lider
@lop 23.07.2017 20:49
Witam, czy orientujecie się może jakie są auta dla przedstawicieli oraz czy są gps?

A co Ci ten GPS przeszkadza?? Chyba że szukasz miejsca gdzie się można opiermandalać to PROFIX nie dla Ciebie.

Twardy Bot
@Lider 25.07.2017 08:10
A co Ci ten GPS przeszkadza?? Chyba że szukasz miejsca gdzie się można opiermandalać to PROFIX nie dla Ciebie....

Tu się zgodzę Profix nie nawet z dużej NIE dla nierobów ....

Nidhögg

Do Kadry Kierowniczej Magazynu Profixu . Nie zabierajcie Magazynierom premii. Ostatniego co motywuje ludzi do pracy ,bo wtedy nie ma się już nic do stracenia i jest się zdolnym do wszystkiego . Patrz post wyżej .

Były Pracownik

Firma nie dająca żadnych perspektyw na rozwój, przychodzi pracownik i odchodzi pensje marne. Mimo wkładania dużego wysiłku nie otrzymujesz należytej premii , kolesiostwo na każdym kroku. Dyrektor podczas rozmów o pracę obiecuje gruszki na wierzbie a rzeczywistość z jakąś się spotykasz i obserwujesz pracujących tam ludzi jest inna. Atmosfera pracy głównie przez osoby nadzorującego szczebla Kierownik/Brygadzista leży po całości służbiści którzy gnębią szarego pracownika. Mnóstwo Ukraińskich pracowników którzy ściemniają na każdym kroku i zabierają Polakom miejsca pracy . Polecam nie zatrudniać się w firmię i zwolnić się jak najprędzej tak jak zrobiłem to ja.

Joanna

@Ktosczyli w Twoim przypadku warunki przedstawione podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie były zgodne z rzeczywistością? Mógłbyś powiedzieć co Cię zaskoczyło po rozpoczęciu pracy?

Ktos

Pracuje nadal i nie mogę powiedzieć dobrego słowa o pracy na magazynie. Zapierdalaj jak czarnych za psi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wolą Ukraińca zatrudnić niż Polakowi dać więcej. Nie polecam. Pozdrawiam. PS. Dyrektor kłamie na rozmowie kwalifikacyjnej.

Szakal

Coraz mniej lubię tą robotę .

grum

Widzę że opinia o leniu śmierdzącym została usunięta... A leń dalej jest leniem. Tylko już teraz bez nazwiska :)

Joanna

@Móha a jakie doświadczenie oraz dodatkowe kwalifikacje mogą zdobyć pracownicy Profix? Czy firma dba o rozwój swoich pracowników? @Niezadowolony klient Możliwe, że wątek ten jest obserwowany przez firmę Profix jednak w razie nieprawidłowości w pracy konkretnego pracownika, takie informacje warto zgłaszać bezpośrednio do firmy. Wątek z opiniami o pracy w firmie nie jest dobrym miejscem na wyszczególnianie konkretnych pracowników.

Joanna

Pracujesz w Profix? Chętnie dowiemy się więcej na temat obecnych warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

Świstak

Prawda jest taka Super Firma kto twierdzi inaczej kłamie . Wszystkie negatywne opinie na temat Profixu wypisują ludzie którzy nie umieją sobie poradzić ze sobą w życiu , wszędzie znajdą się osoby którymś coś nie pasuje jak funkcjonuje miejsce pracy zawsze jest możliwości zwolnienia się a nie narzekać . Profix 100 lat oby tak dalej .....

MIKOŁAJ

Praca w dziale logistyki na dłuższą metę to strata czasu. Żadnej przyszłości. Wiem coś na ten temat bo pracowałem.

zero

O firmie można dużo mówić , natomiast o kierownikach jeszcze więcej.Jest świństwem to iż od pracownikó w wymagają pełnego zaangażowania ,przychodzenia na nad godziny a sami nie potrafią na czas wypłacić pieniędzy za nadgodziny, a premie zabierają za byle co.Nawet teraz w przedświątecznym czasie mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to czy pracownicy chcą wcześniej zrobić zakupy na święta. Taka sytuacja powtarza się od paru ładnych miesięcy. Dziękujemy kadrze kierowniczej. Wesołych Swiąt życzą murzyni.

MIKOŁAJ
@zero 09.12.2016 18:21
O firmie można dużo mówić , natomiast o kierownikach jeszcze więcej.Jest świństwem to iż od pracownikó w wymagają pełnego zaang...

zawsze można się zwolnić.

RJ

Pracuję. Jak najdalej daleko.

RJ
@RJ 05.12.2016 21:25
Pracuję. Jak najdalej daleko.

To się przedstaw :)

Ciekawy

Czy może mi ktoś napisać jaka jest podstawa na stanowisku Doradca handlowy ds. kluczowych klientów ?

su

@rj a dlaczego tak bardzo sugerujesz mi ucieczkę? masz w tej kwestii jakiekolwiek argumenty? a poza tym nadal zastanawiam się i tak nad podjęciem w tej pracy zatrudnienie jako przedstawiciel handlowy - kwestia tylko czy system prowizyjny będzie konkurencyjny

RJ

Uciekajcie jak najdalej :-)) Pracowałem

grum
@RJ 01.10.2016 09:11
Uciekajcie jak najdalej :-)) Pracowałem

Inicjały dosyć ciekawe... Jak pracowałeś i Ci nie pasowało to znaczy, że cienki Bolek jesteś. Ja też pracowałem, do dzisiaj mam tam sporo kumpli i firmę oceniam bardzo pozytywnie. Z perspektywy czasu nie żałuję że zmieniłem pracę, ale kiedyś na pewno fajnie by było do nich wrócić. Ludzie w PROFIX w większości to ciekawa ekipa. Zarząd - pełna PROFESKA!!! A niezadowolonych leni śmierdzących nigdzie nie brakuje.

cz75

Pracowałem w tej firmie przez kilka lat. Nie wspominam tego okresu źle. Nie był to najlepszy pracodawca u jakiego pracowałem, ale nie był też najgorszy. Odszedłem w najlepszym dla mnie momencie bo więcej nie byłem w stanie w tej firmie osiągnąć. Fajnie jest w dziale zakupów choć szefem jest tam syn prezesa co nie każdemu może pasować choć muszę przyznać, że w stosunku do mnie zawsze był w porządku. Silnym punktem tej firmy jest logistyka w dużej mierze dzięki T. który umie tym zarządzać. Najmocniejszym punktem jest dział handlowy z wiceprezesem na czele, który jest bez wątpienia najsilniejszym ogniwem tej firmy. Za moich czasów bardzo mocny był export choć wiem, że nie ma tam już szefa tego działu, który dbał o swoich ludzi.Co do reszty działów to miałem z nimi za mały kontakt żeby coś powiedzieć, choć bardzo lubiłem szefa sieci W. Co do pracy handlowców to każdy kto jest z branży wie jak to wygląda. Na narzędziowej mapie Polski jest Profix (Warszawa), Topex (Warszawa), Stalco (Skawina + bardzo mocny oddział w Bydgoszczy i słabszy w Białej Podlaskiej), Coval (Pomorze), Yato (Wrocław), Modeco (Wrocław) i Corona (Kielce i mocny dystrybutor w Kaliszu, Lublinie i Warszawie). Jak łatwo się domyśleć każda z tych firm najmocniejsza jest na własnym podwórku. Wystarczy postudiować mapę Polski i już widać gołym okiem w jakim regionie będzie łatwiej a w jakim trudniej :-) Największym minusem w mojej ocenie jest bardzo mała możliwość awansu z wyjątkiem niższych stanowisk gdzie się zdarzają ( np. z magazynu do biura lub na handlowca) Podczas mojej kilkuletniej przygody nie przypominam sobie awansu na stanowisko kierownicze spośród pracowników z wyjątkiem osób z rodzin udziałowców.

grum
@cz75 15.04.2016 21:21
Pracowałem w tej firmie przez kilka lat. Nie wspominam tego okresu źle. Nie był to najlepszy pracodawca u jakiego pracowałem, a...

Awanse są jak najbardziej możliwe. Ilu z aktualnych liderów to byli handlowcy??

anonim

(usunięte przez administratora)

jou

jaki region ?

anonim

(usunięte przez administratora)

zagadka

Jeżeli Madzik pracował pół roku i co dwa tygodnie chodził na zwolnienie to jaki z Niego pracownik pytam się ?

Madzik Czarodziej

Firma spoko,tylko na zwolnienia chodzić nie dają.Jak ciebie nie ma w robocie to lecisz tak jak Ja no nic szkoda bo robota dobra jak coś to polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mika

2100 podstawy, premii to 300zl Będziesz miał jak spoko miesiąc. No chyba że otrzymasz rejon który robi ok. 200k obrotu miesięcznie to jakieś 2800 góra 3000 wpadnie. Chociaż jak ktoś ma taki rejon to się z niego nie rusza więc bym nie liczył na "kokosy"

robo

Widzę że firma poszukuje handlowca na regon Bielsko Bała. Na jakie zarobki można liczyć ?

Mika
@robo 21.12.2015 19:39
Widzę że firma poszukuje handlowca na regon Bielsko Bała. Na jakie zarobki można liczyć ?

Jeżeli satysfakcjonuje Cie wynagrodzenie na poziomie 2100 do 2400 (przy dobrych wiatrach) netto to śmiało aplikuj.

Yeti

"Świetna praca ,super ludzie ,miła atmosfera no i zarobki w porządku." - na pewno nie jako PH. Zarobki w porządku pod warunkiem że Masz ściągalność conajmniej na poziomie 150k mies. Wtedy przy odrobinie szczęścia można liczyć na ok 3k netto - co obecnie jest już bezproblemowym standardem w innych firmach. Tutaj dla takich pieniędzy musisz mieć na prawdę dobry rejon bo premia jest tylko od obrotu a nie założonego targetu. Atmosfera może i bywa miła ale do momentu jak trzeba coś załatwić z centralą :)

Niedzwiadek Gryzli

Świetna praca ,super ludzie ,miła atmosfera no i zarobki w porządku.

A

Jeśli nawet szukają to daj sobie spokój, jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

interesant

Ja widziałem ogłoszenie na region Śląska - Częstochowa kiedyś rozmawiałem z Panem z Profixu co był z Kłobuck to sobie chwalił, nie mowił ile zarabia ale widać było że nie mało, może ktos poradzić czy warto i jaka kasa

były

Na PH dają podstawę 3000 brutto na umowę o pracę, lub 3000 netto na własnej działalności. Dodatkowo prowizje od sprzedaży, rozliczane w momencie spływu należności. Póki co płacą wszystko, nawet spóźnione faktury, ale w granicach rozsądku. Prowizje wyższe są na własnej działalności. Dodatkowo w zależności od poziomu sprzedaży i realizacji planu premia kwartalna. Faktem jest, żeby zarabiać trzeba sprzedawać. Jaki region??

madrala

150 tys to jest obrót miesięczny, w firmie liczy się spływ czyli ile klienci Ci zapłacą i wtedy spływ rzedu 200 tys może ci zagwarantować rozsądna wypłatę, jesli masz kiepski rynek to zapomnij o takim spływie, pytanie tez jakie wynagrodzenie cie interesuje bo jesli 2000 - 2500 max 3000 to profix jest dla ciebie

były

Wszystko zależy na jakie stanowisko dokładnie chcesz iść. Inne warunki są na przedstawiciela handlowego, inne na gościa od sprzedaży BHP, inne na KA od obsługi MRÓWEK. Generalnie da się żyć, ale jak sprzedajesz ponad 150 tys.

Ktoś

Czy może ktoś przybliżyć jakie są warunki pracy dla PH. Prosił bym tylko o szczere i konkretne odpowiedzi.... takie bez wylewania jadu którego niestety pełno na tego typu forach :)

Koziołek Matołek

Pracuje w PROFIXIE... tutaj nie ma radości...nie ma żartów... nie ma nadziei.''

a
@Koziołek Matołek 03.08.2015 19:55
Pracuje w PROFIXIE... tutaj nie ma radości...nie ma żartów... nie ma nadziei.''

No to chłopie grubo, jak tak piszesz, że nie ma nadziei. Nie piszcie proszę tylko złych opini bo da się pracować w całkiem komfortowych warunkach. Firma się rozwija, a co za tym idzie można coraz więcej sprzedawać i wbijać się na kolejne półki. Oczywiście nigdzie nie jest łatwo i idąc do kolejnej firmy trzeba jeszcze więcej pracować. Początki zawsze są trudne i to wszędzie. Trzeba swoje przepracować aby potem normalnie sprzedawać i żyć. Da się jeśli ktoś chce - wiem to...

on

kangur daj sobie spokoj..

kangur
@on 23.07.2015 09:24
kangur daj sobie spokoj..

co tak źle ?? patrzac ze sie pojawiły oferty na 3 rejony to dobrze nie wróży ale kiedys gadałem z jednym kolesiem z profixu to jakoś nie narzekal

kangur

Na pracuj.pl pojawily sie nowe oferty pracy dla ph na slask, Warto ? Moze ktos cos podpowiedzieć

kangur

Profix - Firma jest ... fakt daje zarobic bo jak masz dobry teren to kase zarobisz fajna ale co sie na wkurwia,,,, z baranami z z Centrali to juz twoje, obecnie w ciul ludzi ucieka z tej firmy .... z roku na roku plany wieksze a kasa coraz to mniejsza

anonim

(usunięte przez administratora)

BOLO

Praca w magazynie to totalny wyzysk. Nie szukają ludzi do pracy , tylko wołów roboczych.

rip

Hetmuś czy to Ty???

anonim

(usunięte przez administratora)

Hetman

Ogólnie jak startujesz to na początek możesz liczyć na 2000 do 2.2000 brutto, po okresie próbnym jak się sprawdzisz to możesz liczyć od 200 do 300 pln podwyżki a potem nadgodziny i premie to w sumie daje jakieś 3000 pln brutto.

Rysiek wózkowy

Dobrą wypłatę mają tylko kierownicy i brygadziści.Dodatki ,premie i full social.

anonim

(usunięte przez administratora)

MLODY

po pierwsze nie zawsze są nadgodziny, po drugie jak już są to oczywiście za nie normalnie płacą, bez nadgodzin raczej z wypłaty nie będziesz zadowolony.

atywiesz

a jak na pozostałych stanowiskach? export, finanse, administracja, import, itp.

anonim

(usunięte przez administratora)

MLODY

nie musisz pracować po 12 godzin, tylko 40 tygodniowo + 8 "dobrowolnych nadgodzin" i oczywiście sobota dodatkowa, "nie obowiązkowa"

glos prawdy

do kolo Pajacyku to jest podstawa 3000 zł jak jestes kumaty to spokojnie drugie tyle zarobisz prowizji

kolo
@glos prawdy 20.02.2015 19:14
do kolo Pajacyku to jest podstawa 3000 zł jak jestes kumaty to spokojnie drugie tyle zarobisz prowizji...

Czarnuszku, jak ktoś jest kumaty to nie musi tyrać w Profi po 12 godzin dziennie, tylko pracuje 8 jak biały człowiek w EU za przyzwoite pieniądze i z płatnym urlopem.

Móha
@kolo 21.02.2015 12:57
Czarnuszku, jak ktoś jest kumaty to nie musi tyrać w Profi po 12 godzin dziennie, tylko pracuje 8 jak biały człowiek w EU za pr...

Tak to raczej pracują osoby, które same nigdy do niczego nie dojdą i wolą odbębnić godziny, wziąć kasę i wyjść. Osoby ambitne wkładają więcej energii, uczą się, zdobywają doświadczenie, a jak dodatkowo nie są leniwe zakładają własną działalność/firmę nie pracując dla jakiegoś "Andrzeja" tylko dla siebie. Pozdro!

kolo

Tak jest zajefajnie na działalności, brak płatnego urlopu, brak wysługi lat, brak bezrobocia w razie czego. Super chłopie "głos prawdy" a brutto 3000 zł to jedynie 2200 netto m/c moc kasy hahahaha

glos prawdy

na działalności masz 3000 netto a na umowie o prace 3000 brutto, prowizje sie róznie troszke i nie ma co ukrywac na działalności jest finansowo lepiej. ale podkresle jeszcze raz trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby zarobic dobre pieniądze

głos prawdy

Suchać ludziska i ty konkur w Profixie mozesz pracować albo na działalności albo jako pracownik twoj wybór. w obu przypadkach jest podstawa i to nie mała 3000 brutto + prowizjam dodatkowo premia kwartalne tez dobre pieniadze, wszytsko zalezy od rejonu. Pracować trzeba i to nie po 8 h, ja srednio zapylam 10 - 11 h ale sa tez dnie kiedy jestem 5 h w pracy. Jak jezdzisz i masz wynik nikt sie nie czepia. są istaty w tej firmie co irytuja ludzi i mega wkurzaja ale to chyba w kazdej firmie sa takie czarne owce.

anonim

(usunięte przez administratora)

midas

Jak widać głupich nie brakuje, to robota dla takich jak ty. Jesteś wymarzonym materiałem na frajera i pracownika Profi - we wszystko wierzysz. Tacy jak ty są niezbędni tej firmie w dużych ilościach

roxi
@midas 08.02.2015 21:49
Jak widać głupich nie brakuje, to robota dla takich jak ty. Jesteś wymarzonym materiałem na frajera i pracownika Profi - we wsz...

konkur- aż wieje głupotą co ty piszesz za farmazony,jaka opieka medyczna! jakie talony! wezme to jako żart jak i ciebie nieudaczniku

Tygrys

Pitu pitu wyleciałem z Profixiku.Pozdro chłopaki....

smok

Olałem was ciepłym strumieniem moczu, otworzyłem własny sklep a ty zostaniesz parobkiem bo do niczego innego się nie nadajesz.

Zostaw opinię o Profix - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Profix