Widzę, że poprzedni profil Clue PR na gowork zniknął i bardzo szkoda, bo można tam było znaleźć kompendium wiedzy o tym, jak pracuje się w tym miejscu. Opinie te były rzetelne i taka również będzie moja. Otóż, jest to agencja prowadzona przez osoby, które wywierają ogromną presję na pracownikach i oferują niekonkurencyjne wynagrodzenia. Praca w tym msc to praca pod dużą presją, często z nadgodzinami, które nie są płatne ani do odbioru. Tym, co jednak najbardziej bulwersuje jest fakt, że budżet od klientów założony na x okres czasu jest wydawany jeszcze zanim ten okres się skończy, na poczet opłacenia zaległych faktur, a bynajmniej nie na zlecenia w ramach założonego budżetu. Co istotne, na kosztach są robione duże narzuty, które są ukrywane przed klientami. Faktury za pracę podwykonawców są płacone z nawet kilkumiesięcznym opóźnieniem, a oczami muszą świecić konsultanci. Rotacja jest bardzo duża, umowy mające znamiona UoP to jednak umowy zlecenie, mało kto ma UoP. Atmosfera jest nieszczególnie przyjazna, nie wspominając już o samym miejscu, w którym znajduje się biuro - to de facto piwnica z całym jej dobrodziejstwem inwentarza tj. wilgocią, stęchlizną i smrodem. Przestrzegam przed tą agencją - zarówno pracowników, jaki podwykonawców.