Pani psycholog trzyma stronę jednego rodzica- czyli swojej koleżanki, takim zachowaniem narusza zasady etyki zawodowej.
dla tej Pani nie liczy się dobro pacjenta.
Daria
17.04.2026 12:54
mogłaby Pani napisać coś więcej? Szukam psychologa dla dziecka i trafiłam na cos takiego
HAPI
12.08.2026 17:34
Dziękujemy za podzielenie się opinią. Rozumiemy, że sytuacje dotyczące dzieci i konfliktów między rodzicami mogą budzić wiele emocji dlatego chcemy odpowiedzieć, przedstawiając naszą perspektywę.
W naszym Centrum pracuje wielu specjalistów, a etyka zawodowa i dobro dziecka są dla nas fundamentalne. Staramy się zachowywać bezstronność i kierować przede wszystkim potrzebami dziecka, nawet jeśli nasza ocena różni się od perspektywy któregoś z rodziców.
W sytuacji silnego konfliktu między rodzicami może się zdarzyć, że wnioski specjalisty są częściowo zbieżne ze stanowiskiem jednego z rodziców. Nie oznacza to jednak opowiadania się po którejkolwiek ze stron, lecz wynika z profesjonalnej oceny sytuacji i analizy potrzeb dziecka.
Dbamy również o unikanie konfliktu interesów - psycholog nie prowadzi spotkań z osobami, z którymi pozostaje w bliskiej relacji prywatnej, a takie osoby kierujemy do innych specjalistów. Dla nas relacje zawodowe zaczynają się i kończą w gabinecie, nie przenosimy ich do sfery prywatnej.
Dobro dziecka jest dla nas i naszych pracowników zawsze najważniejszym punktem odniesienia.
an...
07.03.2026 12:25
nie polecam, Pani psycholog nie postępuję zgodnie z kodeksem etyki jej zawodu,
Zostaw merytoryczną opinię o HaPi Centrum Terapii i Wsparcia Dzieci i Rodziny HANNA KĄCZKOWSKA