Zdecydowanie odradzam tę firmę. Gdybym mogła cofnąć czas, nigdy nie zdecydowałabym się na współpracę.
Prace rozpoczęły się 2 lipca 2026 r. i niestety od początku zamiast profesjonalnego wykonania był coraz większy problem.
Już przy fundamentach styrodur został przyklejony niedbale i nieprawidłowo – w wielu miejscach odpada. Następnie rozpoczęło się ocieplanie domu. Miało być wykonane 10 cm styropianu, natomiast przywieziono jakieś resztki i docinano go w sposób przypadkowy, każdy element inaczej. Zamiast porządnie zorganizowanej budowy miałam wrażenie, że na budowę trafiają resztki materiałów z innych miejsc.
Do tego dochodzi kompletny bałagan! Okopy wokół domu, porozrzucany styropian, odpady, puszki po piwie i ogólny totalny syf. Pan właściciel nie zabierał resztek twierdząc, że jako firma musiałby za to zapłacić. Okna podczas prac nie były odpowiednio zabezpieczone.
Najgorsze jest jednak to, że znaczna część wykonanych prac nadaje się obecnie do zerwania i wykonania od początku. W praktyce oznacza to, że za tę samą pracę będę musiała zapłacić drugi raz. Trudno o większe rozczarowanie i stratę pieniędzy.
Problemem była również organizacja pracy. Brakowało materiałów, brakowało rusztowań, przez co pracownicy nie mogli normalnie kończyć rozpoczętych prac. Sami pracownicy mówili, że podobne problemy występują również na innych budowach firmy – brak materiałów i problemy z organizacją. Zaznaczam, że jest to informacja, którą uzyskałam bezpośrednio od pracowników.
Moje doświadczenie jest takie, że firma bierze kolejne zlecenia i zaliczki na materiały, a później pojawiają się problemy z ich dostarczeniem i realizacją prac. Kiedy poprosiłam o zwrot pieniędzy za materiał, na który wcześniej zostały przekazane środki, usłyszałam od właściciela, że próbuję wyłudzić od niego pieniądze.
Nie polecam tej firmy absolutnie nikomu. Zamiast zaoszczędzić czas i pieniądze, zostałam z poprawkami, dodatkowymi kosztami, bałaganem i ogromnym stresem. Teraz muszę płacić kolejnej ekipie za naprawienie tego, za co już raz zapłaciłam.
Zanim ktoś zdecyduje się powierzyć tej firmie swój dom i pieniądze, naprawdę radzę bardzo dokładnie sprawdzić jakość ich wcześniejszych prac i sposób rozliczania materiałów.
Moje doświadczenie: pieniądze wydane, czas stracony, a część robót do wykonania od nowa. Zdecydowanie odradzam.
To ważne! osoby poszkodowane proszę o kontakt.