⚠️ UWAGA PRZEWOŹNICY – GALAXY TRANSPORT / POWIĄZANE PODMIOTY ⚠️
Zwracamy szczególną uwagę na działalność związaną z nazwą GALAXY TRANSPORT oraz na nowe podmioty pojawiające się w otoczeniu osób związanych z tą działalnością.
Dotychczasowy podmiot:
Galaxy Piotr Ogórek
NIP: 6691001719
REGON: 276286927
Według posiadanych przez nas informacji pojawiła się również nowa działalność zarejestrowana na członka najbliższej rodziny, która ma funkcjonować w tej samej branży.
Dlatego przed przyjęciem jakiegokolwiek zlecenia radzimy bardzo dokładnie sprawdzić nie tylko sam NIP nowej firmy, ale również osoby faktycznie prowadzące rozmowy, numery telefonów, adresy e-mail, adres działalności, rachunki bankowe oraz powiązania z wcześniejszym Galaxy Transport.
Sama zmiana właściciela na papierze, nazwy firmy czy numeru NIP nie oznacza automatycznie, że za działalnością stoją zupełnie inne osoby.
Nie przesądzamy, w jakim celu powstał nowy podmiot. Zwracamy jednak uwagę, że przy takich powiązaniach przewoźnik powinien zachować szczególną ostrożność i dokładnie sprawdzić kontrahenta przed wykonaniem transportu na odroczony termin płatności.
Nie patrzcie tylko na świeży NIP i czystą historię nowej firmy. Sprawdzajcie ludzi, kontakty i powiązania stojące za podmiotem.
Jeżeli ktoś posiada doświadczenia dotyczące współpracy z Galaxy Piotr Ogórek lub z nowym powiązanym podmiotem, warto zabezpieczyć zlecenia, faktury, korespondencję, potwierdzenia płatności i inne dokumenty.
Przewoźniku – zanim pojedziesz, sprawdź komu naprawdę wykonujesz transport. Nowa firma może mieć nowy NIP, ale historia osób stojących za biznesem nie zaczyna się od zera.