Bardzo nieprzyjemne doświadczenie we współpracy z tym człowiekiem. W mojej ocenie jest wyjątkowo cwany, trudny w kontakcie i zdecydowanie nie jest osobą, z którą chciałbym ponownie robić interesy.
Do tego dochodzi niespotykana wręcz umiejętność opowiadania historii. Potrafi tę samą sytuację przedstawiać kilka razy, za każdym razem w innej wersji. Po czterech rozmowach można usłyszeć cztery różne wersje tych samych wydarzeń – wszystko najwyraźniej zależy od tego, jak akurat danego dnia wstanie pan Bajkopisarz
Jeżeli chodzi o kwestie biznesowe, warto samemu sprawdzić publiczne rejestry. GLOBI, z którym związany jest pan Łyżniak, znajduje się obecnie w postępowaniu restrukturyzacyjnym. W restrukturyzacji znajduje się również działalność MK BUD Mateusza Łyżniaka. Jednocześnie funkcjonuje nowa spółka MK BUD INWESTYCJE, w której Arkadiusz Łyżniak pozostaje prezesem zarządu.
Najbardziej zastanawiające jest dla mnie prowadzenie kolejnych przedsięwzięć przy jednoczesnym braku uregulowania wcześniejszych zobowiązań. Z perspektywy osoby, która miała z tym człowiekiem do czynienia, jest to bardzo poważny sygnał ostrzegawczy.
Moja rada dla potencjalnych kontrahentów: zanim zaczniecie współpracę, dokładnie sprawdźcie historię działalności, podmioty powiązane, postępowania restrukturyzacyjne oraz zobowiązania. Nie opierajcie się wyłącznie na tym, co usłyszycie podczas rozmowy, bo później ta sama historia może wyglądać zupełnie inaczej tym bardziej z panem Pinokio.