Pracuje z agencja Lumira od pazdziernika i z czystym sumieniem moge powiedziec, ze to jedna z najlepszych agencji z jakimi mialam do czynienia. Wczesniej bylam juz na kilku sztelach przez rozne firmy i niestety czesto bywalo tak, ze obiecywali jedno, a na miejscu okazywalo sie cos zupelnie innego. Tutaj od poczatku wszystko bylo uczciwie powiedziane i dokladnie wyjasnione.
Kontakt z biurem jest naprawde bardzo dobry. Zawsze mozna zadzwonic, napisac i dostaje sie odpowiedz. Dziewczyny z biura sa pomocne, spokojne i nigdy nie zostawiaja opiekunki samej z problemem. Jesli cos sie dzieje na zleceniu to zawsze staraja sie pomoc i znalezc rozwiazanie. Czlowiek czuje, ze nie jest tylko numerem w systemie.
Duzy plus za to, ze warunki zlecenia sa zgodne z tym co bylo ustalone przed wyjazdem. Nie bylo zadnych niespodzianek na miejscu. Rodzina byla dokladnie taka jak opisana, obowiazki tez sie zgadzaly. Dla mnie to jest bardzo wazne, bo w tej pracy zaufanie do agencji jest kluczowe.
Transport byl dobrze zorganizowany, wszystko bylo ustalone wczesniej i nie bylo zadnego chaosu. Na miejscu tez zawsze moglam liczyc na wsparcie ze strony agencji, gdy mialam jakiekolwiek pytania. Wynagrodzenie jest wyplacane na czas, co niestety nie jest oczywiste w tej branzy, a tutaj nigdy nie bylo z tym problemu.
Podoba mi sie tez podejscie do opiekunek. W Lumira naprawde czuje sie szacunek do naszej pracy. Nie ma nerwowej atmosfery, nikt nie krzyczy przez telefon, wszystko jest zalatwiane spokojnie i po ludzku. To robi ogromna roznice.
Pracuje tutaj juz kilka miesiecy i na pewno zostane z ta agencja na dluzej. Jesli ktos szuka uczciwej firmy, ktora traktuje opiekunki powaznie, to z calego serca moge polecic Lumira. Bardzo dobra organizacja, dobry kontakt z biurem i przede wszystkim poczucie bezpieczenstwa podczas pracy w Niemczech.