Proszę bardzo chętnie wyjaśnię. Żałuję że nie przeczytałem tych opinii przed podpisaniem umowy. Januszerka jakich mało, proponują prowizję “pod stołem” w gotówce, omijając podatek. Praca niby hybrydowa ale każdy wniosek o pracę zdalną jest indywidualne rozpatrywany (tak, trzeba się gęsto tłumaczyć) przez prezesa. Brak jakiegokolwiek zaplecza do sprzedaży IT. Poza laptopem i telefonem nie dali nic do pracy: myszkę i klawiaturę dostałem od innego pracownika “z własnych zapasów”. O słuchawkach zapomnij. Mamią na wstępie jakich to działań marketingowych nie robią… skończyło się na postawieniu reklamy na LinkedIn na najmniejszą możliwą kwotę na tydzień. Potem pretensje czemu wydali pieniądze i nie ma z tego sprzedaży. (Był to również motyw przewodni ostatniego tygodnia pracy). Turbo zakręceni na wynik tu i teraz, a nawet wczoraj.
Zatrudnia jeden z prezesików, później rozlicza drugi twierdząc że nie będzie dyskusji o tym co było na rozmowie o pracę bo go tam nie bylo. (xd) Przyszłym zatrudnionym polecam o wszystkie ustalenia prosić na piśmie. Nagle spotkanie po spotkaniu, najpierw z jednym prezesem potem z drugim potem z obydwoma. Taki cykl powtórzony parokrotnie. Na każdym spotkaniu mówione co innego, zaprzeczając sobie nawzajem, totalny chaos. Prawdziwe oblicze pokazał “prezes 2” nie panując nad gniewem i krzycząc na mnie na jednym ze spotkań(!? XD2). “prezes 1” nic lepszy, jednego dnia każe coś robić a następnego mówi że to co dziś robiłem w ogóle nie ma sensu i że to jest całkowicie nie tak.
Mimo tego że to nie padło na rozmowie o pracę jedyne na co liczą to portfel klientów handlowca którego zatrudniają. Miałem paru pracodawców ale takiego cyrku jak tutaj to sobie nawet nie wyobrażałem, a to wszystko w 6 tygodni. TOTALNY JANUSZEX
Draco
16.07.2026 14:41
To chyba musi byc niezla presja skoro takie krzyki. 😆 moze wiecej ludzi do pracy i dodatkowe szkolenia jakos by pomogly
PanTadeusz
06.02.2024 12:20
Firma niepoważna. Brak zaplecza do działań. Żerowanie na wiedzy wykorzystywanie. Oczekiwania cudów i mimo powyższego braku zaplecza - oczekiwanie wyniku tu i teraz. Zerowe wsparcie i pomoc aby osiągnąć absurdalne cele. Doprosić się o cokolwiek graniczy z cudem.
Współpracownicy w porządku chociaż widać że potrzebują wsparcia.
Ogólnie nie polecam (usunięte przez administratora) który doprowadził do (usunięte przez administratora)
Praca
02.01.2020 10:42
Według mnie firma niepoważna- brak szacunku względem kandydata ubiegającego się o stanowisko. Zaprosili mnie na dwie rozmowy-jedna godzinna pogadanka z "prezesem", druga kilkugodzinna rozmowa- sprawdzenie umiejętności. Podczas żadnej z nich nie sprecyzowano formy zatrudnienia ani choćby widełek wynagrodzenia. Oczywiście feedbacku nie wysłano do kandydata, bo po co? Mało tego- nie udzielono odpowiedzi na maila z zapytaniem o wynik rekrutacji. Kpina z ich strony. Szkoda mi tych zmarnowanych na nich kilku godzin.
bywalec
11.01.2021 19:29
Tylko nie rozumiem, jak można dać z siebie wszystko godząc się na łamanie prawa na własną niekorzyść i branie prowizji pod stołem, gdyż szanowne szefostwo oficjalnie proponuje najmniejszą krajową , a od prowizji nie zamierza odprowadzać podatków i kręci przed skarbówką? Jakie traktowanie- taka praca. Alimenciarze tylko mają tam dobrze, bo mogą chachmęcić dochody udając biedaków. Normalny człowiek długo tam nie posiedzi. Wysilać się dla krętaczy? Szanujmy się...naprawdę.
Praca
03.11.2021 08:31
Mam rok czekać na odzew? ???? Czytam te komentarze napisane po mnie i dziękuję losowi, że jednak nie udało mi się tam trafić. Janusze byznesu
Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie JM DATA s.c. Żebrowski Jarosaw Ryciak Maciej?
Preferowana
21.01.2021 16:56
Umowa o pracę na najmniejszą krajową + premia (usunięte przez administratora)
26.02.2020 20:06
Po miesiącu od rozmowy rekrutacyjnej nadal brak odpowiedzi zwrotnej. Podejście lekko niepoważne. Z rozmowy rekrutacyjnej też wynika, że zarobki słabe. Z tego co czytam przedmówca został potraktowany podobnie. Nie polecam.
30.04.2020 21:31
Tak oczywiście, skończyło się na zwykłym laniu wody.
01.05.2016 22:15
Skoro jakość idzie w parze z ceną @mariana, to się nie dziwię, że wspólpraca z nimi jest tak popularna. Może wiecie czy będą do nich jakieś oferty pracy?
Zostaw merytoryczną opinię o JM Inwestycje Żebrowski Jarosław Ryciak Maciej s.c.