Niestety nie mogę wystawić pozytywnej opinii na temat zatrudnienia w firmie Meble u Marka - Marek Wanca. Mimo wcześniejszych ustaleń dotyczących pełnego i stałego zatrudnienia, praca odbywała się w systemie całkowicie niestabilnym, gdzie dzień pracy i dzień wolny zależał wyłącznie od bieżącej sytuacji finansowej właściciela. Warunki zatrudnienia są nie do przyjęcia, ponieważ całkowicie brakuje możliwości podpisania jakiejkolwiek umowy oraz ubezpieczenia zdrowotnego, nie ma również żadnych szkoleń, w tym szkolenia BHP. Firma nie posiada żadnego zaplecza socjalnego, nie ma szatni ani wyznaczonego miejsca do spożycia posiłku, nie są przewidziane również żadne przerwy śniadaniowe. Jako pracownik zatrudniony w charakterze stolarza-montażysty byłem regularnie stawiany w bardzo niekomfortowej sytuacji u klientów, którzy wyrażali swoje niezadowolenie i kierowali przykre komentarze w moją stronę z powodu braku terminowości w realizacji zleceń oraz braków elementów mebli, za które nie ponosiłem odpowiedzialności. Flota narzędziowa, która jest udostępniona do pracy, bazuje na najtańszym sprzęcie, który nie pozwala na dokładne i precyzyjne wykonanie zleconych robót. Kwestia płatności również jest problematyczna, ponieważ wynagrodzenie jest bardzo niepewne i wypłacane z dużym opóźnieniem, praktycznie dopiero po kilkukrotnym upomnieniu się o nie. Nie jest to miejsce, w którym można się rozwijać zawodowo, a jako pracownik z doświadczeniem odczuwałem wyraźny regres. Zdecydowanie nie jest to miejsce do stałej i rzetelnej współpracy i nie polecam go osobom szukającym stabilnego zatrudnienia.