Nie polecam pracy w podanej firmie. O ile samochody są bardzo ładne i sprawne, system zmian i wymiany kierowców oraz aplikacja firmy są dobrze ogarnięte, tak kontakt z właścicielami to totalna amatorszczyzna.
Rozmawiasz z jednym z nich przez telefon, ustalasz stawkę za którą jeździsz, przychodzisz, gdy jest drugi z nich, podpisujesz z nim umowę i mimo, że wspomniałeś, że ten pierwszy ustalił daną kwotę, drugi wpisuje kwotę niższą, gdy już cię nie ma. Żenada. Dlatego potencjalni kierowcy, pilnujcie sobie od razu kwoty przy podpisaniu umowy.
Właściciele nie potrafili ogarnąć aplikacji FreeNow i Uber, przez co jeździłem tylko na bolcie za śmieszne pieniądze. Ostatecznie kwota za godzinę wychodziła poniżej 20 zł, co jest śmiechem na sali.
Przy zakończeniu pracy ponownie z jednym ustalasz, że inny kierowca przekaże Ci pozostała część wypłaty, po czym drugi pisze po paru dniach, że to niemożliwe. Nie wiem czy chłopaki się nie lubią, czy nie gadają ze sobą czy to ich świadomy system działania, ale wychodzi bardzo słabo, cieszę się, że nie muszę już tam jeździć.
Gdy ja musiałem zapłacić im za badania, wtedy jak najbardziej mogłem zrobić to blikiem, gdy ty chcesz dostać wypłatę blikiem lub przelewem, wtedy nie ma szans, bo procedury, bla bla bla i musisz jechać do biura. To jak średniowiecze w dzisiejszych czasach, że trzeba odbierać kasę w gotówce w biurze.
Gdy wytykasz właścicielom niespójność i wspominasz, że jeden mówi jedno, drugi drugie, wtedy nie odpisują ci już na SMS i milczą.
Dodatkowo kierowcy donoszą sami na siebie, wytykają publicznie błędy, zamiast zwrócić się najpierw bezpośrednio do kierowcy i spróbować wyjaśnić sytuację. Toksyczna i niemiła atmosfera.
Nie polecam i przyszli kierowcy, szukajcie lepiej innych, poważniejszych partnerów.