Dominik01.08.2025 20:10
Cześć, postanowiłem wystawić stosowną opinię by ktoś inny nie wdepną w tego typu (usunięte przez administratora), mianowicie… Moja przygoda w firmie JMHC Jolanta Hadryś rozpoczęła się 27.06 a zakończyła się 04.07.2025r (Trwała całe 8 dni). To co w tym czasie uważam za mocny RED Flag to podejście
(usunięte przez administratora) do ludzi z którymi ma do czynienia, o ile z początku wydawał się naprawdę w porządku gościem i chętnie opowiadał o sobie czy też dzielił się Swoimi doświadczeniami w transporcie to z dniem w którym wsiadłem do jego auta jako kierowca kat. B+E wszystko nagle uległo zmianie. Przy rozmowie czy korespondencji zawsze próbował zrobić ze mnie głupka, uważał samochód z sygnalizującym „Check Engine” za sprawny.. Bo… Musi jeszcze trochę pojeździć. Wprowadził celowo w błąd klienta co najmniej dwukrotnie, wyjaśnienie tematu spadło oczywiście na mnie – Kierowcę, przy problemie z dokumentami na niemieckiej granicy mało brakowało a by mi naubliżał, choć wina leżała po stronie spedycji, chciał bym wypisać poniżej kilka sytuacji ale mogą się jeszcze niebawem przysłużyć innym osobom.
Jednak najlepszy smaczek zostawiłem na koniec, mimo pracy codziennie po 11-13h będąc praktycznie całą współprace na terenie Szwajcarii, Niemiec czy Czech otrzymałem na konto zawrotną kwotę 2014zł.
Oczywiście byliśmy zobowiązani umową zlecenie na stawkę 30zł/h brutto. Co samo w sobie już jest śliskie. Poproszony o wyjaśnienie i podesłanie „paska” Pożal się Boże (usunięte przez administratora) oburzył się i dodał że jeszcze dołożył do tego interesu kilkaset złotych, że naraziłem jego firmę na straty i że nie mam prawa żądać za swoją pracę wyższego wynagrodzenia. Oczywiście mija niebawem miesiąc, w.w pasek wciąż nie dotarł a każda próba normalnej rozmowy kończy się na popisach p.(usunięte przez administratora) w kwestii prawa… Jego prawa :)
Puenta z tej historii jest taka że nie każdy powinien prowadzić firmę, kolejny „Dziad-Trans” zawitał na rynek i pewnie tak jak każda firma stosująca takie praktyki niebawem hucznie z tegoż to rynku spadnie na pysk.