Nie polecam firmy stolarskiej Tou Home i właściciela tej firmy.
Od samego początku Pan Tomasz uśpił naszą czujność, będąc bardzo miłym pozostającym w ciągłym kontakcie człowiekiem.
Podpisaliśmy z nim dwie umowy na wykonanie mebli kuchennych oraz reszty zabudowy w mieszkaniu tj. szafy,komody itd.
Z czasem stolarz przestał odbierać telefony, w zamian dostawaliśmy sms, że oddzwoni później lub jutro, czego nie robił. Tłumaczył się problemami osobistymi, “których i tak nie zrozumiemy”. Kuchnia i łazienka były robione łącznie przez 3 miesiące. Po długim opóźnieniu przyszły korpusy, które stały tak przez pare tygodni. Kiedy doprosilismy się frontów, zostało ich zamontowanych kilka, kilka było wadliwych, kilku brakowało. Nie przyszły szuflady ukryte, które zamawialiśmy, bo stolarz chyba tego nie zanotował. Odpływ pod zlewem został źle zamontowany i kapiąca regularnie woda uszkodziła meble w środku. Po naciskach z naszej strony udało się stolarzowi zrobić kuchnię i łazienkę z pierwszej umowy, aczkolwiek ich stan i wykonanie pozostawiają wiele do życzenia (np. szuflady nie są wyregulowane, cargo chybocze się na boki i obija front zmywarki obok, fronty są za blisko siebie zamontowane i ocierają o fronty obok przez co brzegi się już wyszczerbiły, tip-ony nie odbijają).
Kiedy pan poprosił o ostatnią ratę za kuchnię i łazienkę, poprosiliśmy najpierw (zgodnie z umową) o wystawienie faktury, podpisanie protokołu zdawczo-odbiorczego oraz naprawę lub ewentualne ustalenia co do źle zamontowanego odpływu oraz regulacje szafek wraz z poprawkami do jakich mieliśmy uwagi. Chcieliśmy również mieć chociaż przywiezione meble z drugiej umowy, które już miały 2 miesiące opóźnienia. Stolarz powiedział, że jak zapłacimy, to przyjedzie za dwa dni z meblami. Nie mogliśmy zapłacić, ponieważ nie działał zgodnie z umową (brak protokołu, brak ustaleń co do uszkodzonej szafki, brak faktury).
Skontaktowaliśmy się ze stolarnią, w której Pan Tomasz się zaopatruje. Właściciel stolarni przekazał nam, że nie ma takiego zamówienia na naszą drugą umowę.
Oprócz tego, że zniknął z naszą zaliczką na resztę mebli (w kwocie 16,700 PLN), to zostaliśmy zablokowani na telefonie, na fb i messengerze. Wychodzi na to, że jest (usunięte przez administratora) Po wysłaniu pisma z kancelarii prawnej, stolarz całkowicie je zignorował. Po paru tygodniach postanowiliśmy wysłać maila (jedyny sposób komunikacji) na co dostaliśmy odpowiedź, że dostaniemy zwrot do końca miesiąca (był początek - kolejny dowód na to, że ma problemy finansowe i nie można mu ufać). Nie dostaliśmy pieniędzy pod koniec miesiąca, musieliśmy się upominać sami na początku kolejnego miesiąca. Finalnie dostaliśmy zwrot zaliczki, ale pan sobie odliczył ostatnia ratę, która mieliśmy mu zapłacić za kuchnię.
Firma totalnie nieprofesjonalna, z problemami finansowymi, która obraca sobie środkami klientów.
Pan Tomasz jest nie tylko kłamcą, oszustem i krętaczem, ale również nierzetelnym i całkowicie nieznającym się człowiekiem w zakresie mebli i stolarki.
Uczulam na kontakt i usługi tej firmy!
Dla zainteresowanych, mogę pokazać wykonanie mebli.