Od razu zaznaczam, ze cala ta opinia to moje zdanie na temat tej szkoly, do ktorego wyrazania mam prawo, takze anonimowo. Takze jesli komus sie to nie podoba, to niech pamieta, ze w Polsce obowiazuje wolnosc slowa.
Tymczasem... Pracowalam w tej szkole i z przykroscia stwierdzam, ze nie jest to dobre, bezpieczne miejsce pracy dla nauczycieli, a dobro dzieci nie wydaje sie byc priorytetem. Nauczyciele bywaja kontrolowani bez zadnej zapowiedzi, manipulowani, zahukiwani, ich zdanie nie jest brane pod uwage i wmusza sie im obowiazki, ktore nie zostaly opisane w zadnej umowie. Osoby zatrudniane tam nie zawsze maja wlasciwe kwalifikacje lub dopuszczaja sie niewlasciwych zachowan przy mlodziezy. Czesto nie maja kompetencji nauczycielskich takich jak skonczone wlasciwe studia z przygotowaniem pedagogicznym. Wlasciciel - choc podaje sie za psychologa i specjaliste - czesto nie stosuje sie do standardow etycznych i nie wykazuje sie kompetencjami, ktore powinien posiadac psycholog, np. neguje neuroroznorodnosc i zasadnosc traktowania uczniow z takimi diagnozami w sposob adekwatny do ich potrzeb. Szkola- oba oddzialy, LO i SP - jest pograzona w chaosie organizacyjnym ze wzgledu na niedelegowanie obowiazkow, ktore moglyby wykonywac za wlasciciela kompetentne osoby. Dzieci czesto nie wiedza do kogo sie zwrocic, bo w zasadzie nikt nie ma zadnej sprawczosci, by cokolwiek zmienic. W zadnej pracy nigdy nie czulam sie tak bezradna.
Szkola ma fantastyczny marketing online, i MOIM ZDANIEM absolutnie nic wiecej. Mam nadzieje, ze rodzice zrozumieja, ze nie jest to miejsce, gdzie ich dzieci otrzymuja nalezyta, jakosciowa edukacje i bezpieczenstwo psychiczne, na ktore zasluguja. Chociazby fakt, ze dzieci sa czesto zmuszane do pokazywania sie na zdjeciach, ktore potem sa udostepniane w internecie to duza czerwona flaga. Udostepnianie wizerunku dzieci w internecie to bardzo grzaska kwestia, i osoby u wladzy w tej szkole powinny miec tego swiadomosc... Zwlaszcza jako psycholodzy!
Aczkolwiek podkreslam - jest to tylko i wylacznie moje zdanie, wiec jesli sie ktos ze mna nie zgadza - bardzo sie ciesze, ze ma inne doswiadczenia niz ja! Zapraszam do polemiki i wyrazania swojego zdania. Moze po prostu mialam bardzo duzego pecha:))))