4.1/5

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o JP Estates Sp. z o.o.

Opinie o JP Estates Gdańsk

Nie przegap nowości o JP Estates Sp. z o.o.!

Adam Dominiecki

16.01.2026 21:59

Współpraca z firmą potwierdza, że czasem warto zarządzanie swoją nieruchomością oddać w ręce profesjonalistów. Właściciele to przedsiębiorczy ludzie, "z krwi i kości", którzy na bieżąco analizują sytuację na rynku i reagują. Pomimo wątpliwości i obaw przy zmianie modelu zarządzania obecnie z czystym sumieniem polecam każdemu współpracę 👍
    Krystyna

25.11.2025 23:24

Wynajmuję firmie JP Estates moje mieszkanie już prawie 5 lat i jestem bardzo zadowolona z tej współpracy. Owszem, zdarzają się małe opóźnienia w rozliczeniach ale ostatecznie są one po kilku dniach uregulowane. Zanim trafiłam na JP Estates, sama zajmowałam się szukaniem najemców, podpisywaniem umów, rozliczeniami z nimi, obsługą wszelkich zgłoszeń typu: zepsuła się pralka, zepsuła się lodówka, zapchała się toaleta, internet nie działa itp. W tej chwili nic mnie nie interesuje, wszystko jest załatwiane bez mojej wiedzy i zaangażowania. Jeśli ktoś szuka najemcy na swoje mieszkanie to polecam tę firmę.
    Mariusz

13.11.2025 15:17

Współpracuje z JP Estate od wielu lat. Jestem bardzo zadowolony. Wlasnie przedluzylismy umowe na nastepny okres. Polecam

31.10.2025 17:26

Miałem okazję współpracować z firmą JP Estates przez 8 lat (od 2017 do 2025 roku) jako właściciel mieszkania przekazanego do podnajmu. Osobiście jestem zadowolony ze współpracy i oceniam ją pozytywnie, przez ten czas firma JP Estates zawsze wywiązywała się z naszych wspólnych ustaleń i regulowała wszystkie swoje zobowiązania. Kontakt rzeczowy przez e-mail, nigdy nie miałem problemów z ustaleniem czegokolwiek. Z punktu widzenia właściciela mieszkania było to zdjęcie z głowy całego problemu z szukaniem i rotacją najemców, odświeżaniem mieszkania pomiędzy kolejnymi najemcami, obawami czy najemca nie przestanie płacić itp.

Karol Gdańsk

21.03.2026 11:42

Witam, współpracowałem z firmą JP Estates przez 2 lata i niestety mam bardzo negatywne doświadczenia. Przede wszystkim duży problem stanowił kontakt – często nie odbierano telefonów, a odpowiedzi na maile przychodziły z dużym opóźnieniem. Usterki w mieszkaniu były zgłaszane wielokrotnie, ale ich naprawa następowała dopiero po kilku przypomnieniach, co było bardzo uciążliwe. Stan mieszkania po 2 latach był bardzo zły – na ścianach znajdowały się duże naklejki pozostawione przez lokatorów, przy oknach pojawił się grzyb, a w mieszkaniu panował brud i nieprzyjemny zapach. (Dla zainteresowanych mogę udostępnić zdjęcia). Z mojego doświadczenia wynika, że firma nie zapewnia odpowiedniego standardu obsługi i kontroli nad wynajmowanymi mieszkaniami. Jeśli zależy Wam na spokojnym wynajmie i współpracy z odpowiedzialną firmą, radzę dobrze się zastanowić przed wyborem JP Estates.

JP Estates Sp. z o.o.

15.04.2026 06:40

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość i podzielenie się opinią. Mieszkanie oglądał Pan w trakcie trwania najmu, kiedy przebywali w nim lokatorzy – w takich sytuacjach jego stan może odbiegać od docelowego (np. brak sprzątania). Przy wydaniu lokalu standardowo rekomendujemy dodatkowy serwis sprzątający, a ewentualne usterki są przez nas usuwane lub – w razie potrzeby – przeprowadzany jest remont. Lokal został przekazany bez uwag, co zostało potwierdzone podpisanym protokołem zdawczo-odbiorczym. Jeżeli obecnie występują jakiekolwiek problemy, prosimy o ich zgłoszenie – zajmiemy się ich weryfikacją oraz usunięciem. W uzasadnionych przypadkach przekazujemy sprawy również do ubezpieczenia. Prosimy o kontakt na adres: [email protected] wraz ze wskazaniem usterek – zajmiemy się sprawą. Pozdrawiamy, JP Estates

Pavel

11.02.2026 07:24

Mieszkałem jakiś czas w różnych lokalizacjach w pokojach od tej firmy. Dysponują dużą ilością mieszkań, w razie potrzeby nie jest to problem przeprowadzić się do innego mieszkania

Viki

10.02.2026 18:59

Pracowałam w JP Estates ponad 2 lata na stanowisku specyalisty ds admijistracji. Tylko najlepsze wspomnienia, elastyczne warunki pracy, dostojne wynagrodzenie, możliwości dodatkowego zarobku, komfortowe biuro i atmosfera w pracy. Polecam serdecznie pracodawcę
    #PracownikAdministracyjny
    Viktoria

10.02.2026 18:49

Jako najemca ze swoją strony nie mam narzekań, mieszkanie było ładne, zadbane, wyposażone. W razie usterek po zgłoszeniu przyjeżdżał 'złoty rączka' wszystko naprawiał. Mieszkanie zdałam w dobrym stanie, więc kaucja została zwrócona w całości i w terminie.
    Jarosław

14.11.2025 10:39

Współpracuję z JP Estates od lat. Tu są dwie prawdy. Rzeczywiście pojawiają się zaległości ze zwrotami kosztów eksploatacji (sam czynsz jest płacony regularnie), chociaż w końcu są regulowane. To jest jedna prawda. Z drugiej strony są problemy z komunikacją. Firma nie zawsze odpowiada na wiadomości mailowe. To tak wygląda, jakby był niedostateczny nadzór ze strony zarządu. Zatrudnieni pracownicy nie ze wszystkimi sprawami sobie radzą.
    Agnieszka

07.09.2025 13:50

Jestem byłym najemcą. Pierwsze problemy z tą firmą pojawiły się, kiedy na wystawionej dla mnie fakturze do zapłaty za czynsz został podany zły numer rachunku. Pieniądze poszły na złe konto a pracownicy oskarżali mnie o niepłacenie za mieszkanie. Sprawa ostatecznie się wyjaśniła, kiedy po ponad tygodniu ktoś łaskawie sprawdził numer konta (o co prosiłam od samego początku). Można było tego bardzo łatwo uniknąć bo sugerowałam, że musiał zostać nadany nieprawidłowo mikro rachunek dla płatnika. Po prostu brak logiki i kompetencji. Druga sprawa to brak kontaktu z firmą. Nie można się dodzwonić i maile pozostają bez odzewu. Zwrot depozytu otrzymałam po ponad 50 dniach jak wysłałam przedsądowe wezwanie do zapłaty i poinformowałam, że zgłaszam sprawę na policję. Nie polecam bo mimo, że wszystko skończyło się dobrze, to cała batalia z tą firmą kosztowała mnie stres i nerwy.

13.11.2025 14:02

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że sytuacja wywołała u Pani stres i negatywne emocje. Chcielibyśmy wyjaśnić kilka kwestii: 1. Zwrot kaucji Zgodnie z umową kaucję zwracamy do 30 dni od zdania lokalu, po wcześniejszym rozliczeniu wszystkich opłat za media. Część z nich — jak np. rozliczenia za ogrzewanie ze wspólnoty mieszkaniowej — wpływa do nas z opóźnieniem i niestety może to wydłużyć cały proces. To była przyczyna dłuższego niż standardowy terminu. 2. Kontakt z firmą Zgodnie z zapisami umowy komunikacja odbywa się poprzez dedykowaną aplikację, która pozwala na szybkie i jednoznaczne obsłużenie zgłoszeń najemców. Przepraszamy, jeśli w Pani przypadku komunikacja była utrudniona. 3. Numer rachunku Cieszymy się, że sprawa została ostatecznie wyjaśniona. Przepraszamy za niedogodności — wdrożyliśmy już procesy usprawniające weryfikację danych do płatności, aby podobne sytuacje nie miały miejsca. Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie trudności. Dziękujemy, że mimo wszystko zakończenie najmu przebiegło pomyślnie i sprawa została zamknięta. Zachęcamy do współpracy w przyszłości i życzymy wszystkiego dobrego 😀
    Liliana

13.11.2025 11:33

Podobno Specjalistka ds. obsługi administracyjnej ma możliwość duzego rozwoju i dodatkowego zarobku. O co chodzi, bo oferta nic wiecej nie zawiera. Co to za dodatkowy zarobek?:D

13.11.2025 13:47

Dziękujemy za wiadomość! Proces rekrutacji na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Administracyjnej jest już zakończony. Ogłoszenie może się jeszcze wyświetlać, ponieważ nie wszystkie portale usuwają je automatycznie. Dynamicznie się rozwijamy i być może planować będziemy kolejne rekrutacje w najbliższym czasie, dlatego zachęcamy do śledzenia naszych aktualnych ofert i aplikowania, gdy tylko pojawi się nowa możliwość.🙂
    Amanda

09.10.2025 11:54

Halo jest tu ktoś kto tu pracuje? 😅 Nie widzę nigdzie ogłoszeń, więc wygląda na to, że ludziom się tu dobrze pracuje skoro nikt nie ucieka. A nie wiecie może czy jest w planach jakaś rekrutacja? Chyba, że jest szansa się jakoś skontaktować i tak spontanicznie aplikować 🤔

08.11.2025 08:16

Dzień dobry, na chwilę obecną nie prowadzimy rekrutacji, nasz zespół jest kompletny i rotacja pracowników jest niewielka – co bardzo nas cieszy 😀 Jednocześnie firma dynamicznie się rozwija, dlatego niewykluczone, że w przyszłym roku będziemy powiększać zespół. Proszę śledzić portale z ogłoszeniami – w razie pojawienia się oferty zachęcamy do przesłania aplikacji i współpracy 😊 Pozdrawiamy serdecznie!

Kontakt - JP Estates Sp. z o.o.

ALEJA GRUNWALDZKA 415 80-309 Gdańsk

Branża główna: Wynajem nieruchomości

Kinga

04.11.2025 19:46

Przyjęli kogoś do tej obsługi administracyjnej? Z jakiegoś powodu ogłoszenie nadal wisi tyle czasu, tacy są wymagający że nikt im nie pasuje czy jak

08.11.2025 08:01

Szanowna Pani, ogłoszenie być może jest jeszcze widoczne na którymś z portali. Nie wszystkie serwisy usuwają je automatycznie po zakończeniu okresu promowania. Rekrutacja na stanowisko, o które Pani pyta, została już zakończona. Mamy nadzieję, że nasza firma nadal będzie się dynamicznie rozwijać i wkrótce rozpoczniemy kolejną rekrutację. Zachęcamy wówczas do aplikowania. Pozdrawiamy serdecznie 🙂
    Julia

08.10.2025 15:30

Współpracuje z firmą od wielu lat, jestem b. zadowolona, profesjonalna, odpowiedzialna organizacja, zawsze bliski kontakt z pracownikami.
    właściciel w Gdańsku

03.10.2025 11:27

przez kilka lat podnajmowali od nas mieszkanie na Żabiance- nie dość że pomogli w remoncie i adaptacji, płacili wszystko na czas, to na koniec pomogli nam znaleźć kupca ze sporym zyskiem! Polecam!
    Aleksandra

01.10.2025 21:34

Polecam serdecznie skorzystanie z usług firmy. Firma opiekuje się moim mieszkaniem już 8 lat ponieważ mieszkam zagranica. Od tego czasu wszystkie moje problemy z mieszkaniem zniknęły. Jeśli natomiast pojawi się jakiś problem firma natychmiast reaguje i go rozwiązuje .Kontakt z firmą jest bardzo dobry, wszystkie należności opłacone w terminie. Dziękuję serdecznie.
    Peritus

30.09.2025 10:57

Asystent AI

Dzień dobry, była oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. obsługi administracyjnej. Wymagali bardzo dobrej znajomości Excela, do głównych zadań należało prowadzenie raportów. Oferowali stałe godziny pracy i możliwość pracy w młodym zespole. Wśród benefitów był służbowy telefon do prywatnego użytku. Jak wyglądała naprawdę praca w tym biurze? Była możliwość rozwoju i dodatkowego zarobku, czy tylko na papierze? Warto było aplikować na takie stanowisko?
    #PracownikAdministracyjny
    Właściciel mieszkania

30.09.2025 06:38

Wynajmuję mieszkanie tej firmie już od 2020 roku i jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie bylo żadnych problemów, wszystkie czynsze są oplacone (nawet w pandemii). Szczerze polecam współpracę😊 dodam jeszcze że już raz przedłużaliśmy umowe, która sie kończyła i zamierzam przedłużać ja nadal.
    Piotr

03.09.2025 23:18

Zdjęcie problemu z głowy w 100%! Brak konieczności przyjazdu na nieruchomości przez kilka dobrych lat!
    Katarzyna

03.09.2025 23:16

Pozytywna współpraca na przestrzeni kilku lat. Jak sobie przypomnę ile kosztowało mnie comiesięczne problemy z najemcami to jestem bardzo wdzięczna ze nie muszę się już tym zajmować.
    Quaestio

11.08.2025 20:37

Asystent AI

Czy ktoś pracował wcześniej jako Doradca finansowy na tym stanowisku i może napisać, czy przy tylu wymaganiach faktycznie łatwo było wyciągnąć zarobki od 3900 do 20000 zł brutto miesięcznie? Ciekawe, czy firma nie przesadzała z oczekiwaniami za takie stawki. Wymagali przede wszystkim nastawienia na realizację ambitnych celów i sporo zaangażowania. Z benefitów najwięcej zyskiwał służbowy samochód i karta paliwowa do prywatnego użytku.
    #DoradcaFinansowy

Zostaw merytoryczną opinię o JP Estates Sp. z o.o.