Moje rozczarowanie współpracą z Vladimir Yermolaiev (podboravto.pl) – strata 50 000 zł
Chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem z firmą podboravto.pl, prowadzoną przez Vladimira Yermolaieva. Skorzystałem z pełnego pakietu usług – kilka oględzin i rekomendacja auta. Po pierwszej propozycji zdecydowałem się na zakup BMW serii 5 z 2016 roku, ufając pozytywnym opiniom w internecie.
Niestety, niedługo po zakupie pojawiły się problemy: nie działał klakson, a naprawa uszkodzonej deski rozdzielczej kosztowała mnie 8 000 zł. Auto regularnie wyświetlało błędy, co znacznie obniżyło komfort jazdy.
Największe rozczarowanie przyszło po roku, gdy próbowałem sprzedać samochód. Okazało się, że kilka lat wcześniej miał on poważne uszkodzenia konstrukcyjne – czego nie wykryto podczas zakupu. Auto było trudne do sprzedaży i ostatecznie musiałem sprzedać je za 40 000 zł, choć kupiłem za 80 000 zł. Z kosztami napraw moja strata wyniosła łącznie 50 000 zł.
Nie twierdzę, że Vladimir Yermolaiev działał w złej wierze, ale w mojej ocenie zabrakło dokładnej weryfikacji pojazdu. Z perspektywy czasu uważam, że lepiej korzystać z niezależnych, autoryzowanych serwisów, by uniknąć podobnych sytuacji.