ASTAT Sp. z o.o.
3 73 6 1

Opinie o ASTAT Sp. z o.o.

Praktykantka

W firmie ASTAT odbywałam praktyki studenckie. Uważam, że był to bardzo dobrze wykorzystany czas. Przeczytałam jakiś stary komentarz na tym forum i byłam sceptycznie nastawiona przed... ALE negatywne opinie nie mając za wiele wspólnego z rzeczywistością która mnie spotkała. Atmosfera jest bardzo dobra a pozostali pracownicy życzliwi. Oferta firmy jest bardzo duża więc potrzebowałam trochę czasu żeby się wdrożyć ale nikt nie był złośliwy czy popędzał mnie z tego tytułu że czegoś nie wiem lub o coś pytam. Polecam wszystkim którzy chcą się czegoś nauczyć w czasie praktyk i nie chcą tylko parzyć herbaty albo niszczyć dokumentów w czasie praktyk ;)

Zocha

Napiszcie czy w firmie jest produkcja?

XYZ
@Zocha 18.08.2018 18:44

W jednym oddziale w Obłaczkowie jest produkcja taśm ale ASTAT jest przede wszystkim firmą handlową i zajmuje się sprzedażą.

Zespół ASTAT
@XYZ 20.08.2018 14:50

W oddziale firmy ASTAT w Obłaczkowie jest dział produkcji zajmujący się taśmami i klejami przemysłowymi. Aktualnie trwa rekrutacja na stanowisko pracownika produkcji. Szczegóły dostępne są na stronie: https://astat.pl/kontakt/praca-w-astat/pracownik-produkcji Zapraszamy do aplikowania na to stanowisko

Julita

@XYZ, Czy ta firma poszukuje doświadczonych pracowników czy także osoby bez doświadczenia? Jak Ci się podoba atmosfera w tej firmie? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji. Może jest na forum jeszcze ktoś kto posiada aktualne informacje o firmie ASTAT?

Jacek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Warto starać się o pracę?

Wojtek
@Jacek 27.07.2018 19:29

Czy prowadzą rekrutację to nie wiem ale koleżanka w zeszłym roku aplikowała, dostała pracę i jest bardzo zadowolona. Pomimo że firma jest duża, nie jest typową korporacją tylko faktycznie panuje fajna atmosfera. Gdyby branża była inna też pewnie bym spróbował ale to nie moja bajka ;)

Zorientowany
@Jacek 27.07.2018 19:29

Widziałem, że rozpoczęli rekrutację na stanowisko Konstruktora mechanika https://www.praca.pl/763207,astat_sp_z_o_o,poznan,firma.html

XYZ
@Jacek 27.07.2018 19:29

@Jacek widziałam, że do oddziału we Wrześni szukają nowych pracowników do działu EMC https://astat.pl/kontakt/praca-w-astat/. Dobre, jasne warunki zatrudnienia, dobry dojazd, moim zdaniem warto aplikować.

Julita

@Zorientowany, czy jesteś zainteresowany pracą w tej firmie? Może warto sprecyzować swoje pytania, wtedy inni użytkownicy łatwiej na nie odpowiedzą. Co sprawiło, że oferta firmy ASTAT była dla Ciebie interesująca i zachęciła do wysłania aplikacji? Inni użytkownicy na pewno chcieliby poznać Twoją opinię.

Mateusz

Witam w firmie pracuję ok półtora roku na stanowisku PH, na tym stanowisku czas pracy zależy w dużej mierze od tego jak do pracy się przykładasz. Firma organizuje dużo szkoleń technicznych zarówno wewnętrznie jak i w siedzibach producentów, dzięki czemu można poznać nowinki techniczne. Firma organizuje sporo imprez na których jest wielu pracowników co dowodzi o świetnej atmosferze w firmie. Zarobki dostosowane do zaangażowania w firmie, jeśli wykazujesz się w pracy na pewno zostanie to dostrzeżone.

Julita

@Pracownik, jeżeli pracujesz już w firmie Astat kilka lat, to znaczy, że jesteś zadowolony z tej pracy. Czy mógłbyś udzielić kilku wskazówek dla osób planujących aplikować do tej firmy? Czy wiesz coś na temat nowych ofert pracy albo procedury rekrutacyjnej? Może słyszałeś z ilu etapów się składa i w jaki sposób się do niej przygotować?

Pracownik
@Julita 12.07.2018 13:47

Z tego co wiem cały proces rekrutacyjny nie jest skomplikowany - jeśli jest poszukiwana osoba na dano stanowisko pojawia się ogłoszenie, najczęściej na pracuj.pl, przez które można aplikować. Wybrane osoby zapraszane są na rozmowę rekrutacyjną na podstawie której podejmowana jest decyzja o zatrudnieniu. Na co zwrócić szczególną uwagę? Jeśli pracodawca wymaga wykształcenia min. średniego technicznego na dane stanowisko to żeby osoby bez żadnych podstaw technicznych nie aplikowały ponieważ ich CV nie będą brane pod uwagę. Oczywiście nie na każde stanowisko wymagana jest wiedza techniczna więc wtedy jak najbardziej można aplikować.

Pracownik

W astacie pracuję już kilka lat. Jestem zadowolona z warunków pracy oraz zarobków. Ogromną zaletą firmy jest atmosfera panująca w zespole. Pracownicy są wyjątkowo zgrani. Po godzinach pracy organizowane są przez firmę ogniska nad jeziorem, wyjazdy na spływy kajakowe, wyjścia na paintball czy wspólne udziały w maratonach i biegach. Polecam tę firmę :)

@brown

Pracuję w ASTAT już kilka lat i uważam, że atmosfera buduję tą firmę. Przede wszystkim na plus pracownicy Astatu, którzy podchodzą profesjonalnie do swoich obowiązków a po godzinach potrafią się dobrowolnie spotkać przy 'kawie' ;) i tematy nadal im się nie kończą. Pracodawcy OK, zawsze pójdą na kompromis.

Julita

@Też Worker, jakie sprawy zostały uregulowane w ASTAT, o których wspomniałeś? Czy mają one związek z warunkami zatrudnienia? Proszę Cię o wyjaśnienie tej kwestii ze względu na osoby rozważające zatrudnienie u tego pracodawcy.

Też Worker
@Julita 18.06.2018 12:59

@Julita w firmie przeprowadzono zmiany organizacyjne, m.in. wprowadzono działy w których jasno określone zostały obowiązki i sposób wynagradzania. Każdy dokładnie wie czego się od niego wymaga i w jaki sposób będzie rozliczany ze swojej pracy. Wprowadzono stałe godziny pracy dla wszystkich osób pracujących stacjonarnie. Jeśli komuś przeszkadza to, że przełożeni zwracają uwagę na spóźnienia pracowników i nie patrzą przychylnym okiem na przesiadywanie godzinami na faceboooku to źle świadczy o pracowniku a nie o pracodawcy. Osobom które rozważają zatrudnienie się polecam tę firmę. Zdarzają się hejterzy ale naprawdę, jeśli ktoś jest rzetelny i pracowity to w tej firmie pracuje się (i zarabia) dobrze.

Julita

@Piernik, widać, że masz pozytywną opinię o ASTAT jako pracodawcy. Z Twojego wpisu wynika, że jesteś pracownikiem z kilkunastoletnim stażem. Jest to wynik imponujący. Napisałeś również, że istnieje możliwość rozwoju w firmie. W jaki sposób się on odbywa? Czy masz na myśli szkolenia podnoszące kwalifikacje, które mogą umożliwić późniejszy awans?

Piernik
@Julita 25.06.2018 16:27

Nie jestem pracownikiem tylko klientem. Napisałem co widzę i co wiem z opowiadań pracujących tam ludzi, a wkurzają mnie marudzący malkontenci i narzekacze, którym pracować się nie chce i chcą tylko lekko przejść przez życie...

kooll_pH

Jeden z nowych klientów zwrócił mi uwagę, że różnie się pisze o mojej firmie - Astat - na GoWork. Fakt, komentarze różne. Sam pracuję w Astacie od 9-lat na stanowisku przedstawiciela handlowego. Jest to firma stricte handlowa, więc ma swój charakter pracy - czyli sprzedaż (doradztwo). Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z pracy, bezpośredni przełożony, Product Managerowie, to fachowcy - znają się na swojej robocie. Gdy przychodziłem do firmy 9 lat temu pracowało kilkadziesiąt osób, obecnie jest 3x więcej. Powstały nowe obiekty firmowe w całej Polsce, wzrosło zadrudnienie. Firma się rozwija a pracownicy wraz z nią. Szkolenia techniczne, krajowe i zagraniczne u dostawców, konferencje, targi. Nie jest to łatwa praca, bo czasami trzeba trochę nadgodzin zrobić. Zarobki - ja jestem zadowolony - lubię kiedy jestem rozliczany z efektów pracy tzn. lepsza praca - większa płaca(obrót, wzrost sprzedaży) - i tak jest w Astacie. Jeżeli ktoś lubi handel, ludzi (klientów) to polecam firmę Astat. Odnosząc się do negatywnych komentarzy. Łatwo jest obwiniać pracodawcę, trudniej siebie.

Krystyna

Pracowałam w biurze w Astacie prawie 5 lat. Zaczynałam drobnych prac i wraz ze wzrostem doświadczenia dochodziły mi nowe obowiązki. Ktoś pytał czy można się tam rozwijać - odpowiedź brzmi tak. Oprócz darmowych lekcji języka angielskiego na kilku poziomach były szkolenia produktowe, podstaw elektrotechniki, technik sprzedaży i inne np. uprawnienia SEP dla chętnych. Miło wspominam te czasy, bo faktycznie dużo się nauczyłam. Pracę zaczęłam praktycznie zaraz po studiach, więc moje doświadczenie było małe. Po tych niespełna 5 latach mogę powiedzieć, że Astat dał mi wiele możliwości i nie żałuję, że tam pracowałam. Co do pieniędzy - w miarę wzrostu doświadczenia i obowiązków wypłata też rosła. Chcesz podwyżkę to idziesz i pokazujesz co zrobiłaś (obrót), jaki masz pomysł na usprawnienie i wszystko jest do dogadania. Terminowość - nigdy, ale to nigdy nie dostałam przelewu z opóźnieniem. Pieniądze zawsze były prędzej. To wielki plus pracodawcy. Pisał też ktoś o kontroli kto co robi. Mi to nie przeszkadzało, bo w pracy robiłam swoje, a nie siedziałam godzinami na swrwisach społecznościowych, aukcjach jak to widziałam u niektórych... Nikt nie płaci za samo siedzenie w pracy ;) Ważne są też urlopy - nie ma problemu jak chcesz wziąć wolne na wakacje, czy wyskoczy coś ważnego. Podsumowując - Astat to dobry pracodawca i ja polecam pracę w tej firmie. Można awansować, a kierownictwo widząc, że dajesz coś od siebie chętnie Ciebie awansuje. P.S. Nie pracuję już , bo zmieniłam miasto (a nawet) województwo zamieszkania. Odeszłam 2 miesiące temu.

Piernik

Firma handlowa, ale z bardzo mocnym zapleczem technicznym. Zawsze można się poradzić w sprawach technicznych, a jak potrzeba to zawsze podjadą i pomogą. Fajnie że jest stała ekipa, dzięki temu rozmawia się zawsze z tymi samymi ludźmi znającymi nasze uwarunkowania. Jak czytam te negatywne opinie to chyba po złości pisane przez leniwych malkontentów. Faktycznie rotacja jest, bo jak ktoś wpada do jakiejkolwiek firmy żeby zarobić a się nie narobić i zdziwiony że ktoś patrzy czy pracuje a on musi być przecież online w FB, to też bym nie uciekał..:) Nie narzekaj tylko popracuj człowieku nad sobą, albo weź się za wolontariat (@Prawda, Worker - chyba tylko z nicku:) i inni malkontenci) Tych co znam z Astatu to obeznani z tematem i zapracowani ludzie, ale zadowoleni z pracy i atmosfery. Pracują ze mną po kilkanaście lat więc źle być nie może. Chcieć to móc.. Jak ktoś zna swoją wartość to się i rozwinie, i zarobi, i zadowolony z życia..:)

youngworker

Ile komentarzy tyle różnych opinii, a trzeba pamiętać, że ludzie wolą krzyczeć o złych rzeczach niż dobrych. Będąc na goworku z ciekawości postanowiłem sprawdzić opinie na temat mojego aktualnego pracodawcy i jestem zszokowany liczbą pieniaczy ale domyślam się które to jednostki ;] i wiem, że te osoby nigdy nie będą zadowolone... ASTAT przez ostatnich kilka lat zmienił faktycznie tryb działania ale uważam, że na plus i każdy kto chce w dobrej atmosferze zdobywać nowe doświadczenie i podnosić kwalifikacje, powinien spróbować pracy w ASTAcie i samemu ocenić, że nie jest tak źle jak piszą ;) Sam po niezbyt ciekawych opiniach kilka lat temu zastanawiałem się czy podjąć to wyzwanie ale spróbowałem i nie żałuję. Jeśli wiesz, że w pracy się pracuje, by dobrze zarobić to szczerze polecam! Atmosfera ok Zarobki ok Czas pracy ok Możliwość rozwoju ok Naprawdę nie polecam opierać się na negatywach, bo można wiele stracić.

Prawda

Unikajcie tej firmy, chyba że lubicie być manipulowani i ślepo wykonujecie każde zadanie (niewiele jest rozsądnych). Abstrakcyjny sposób zarządzania ukierunkowany na męczenie klienta i pracownika. Duża rotacja wynika z traktowania pracownika jak "narzędzia", a ci którzy są tam dłużej mają chyba tendencje masochistyczne...

Prawda :)
@Prawda 21.02.2018 16:20

Pracuje w tej firmie od kilku lat i jak to czytam to myśle ,że mowa o innej firmie. Nie jestem masochistą. Praca ok kasa też się zgadza. Prawda coś się mija z Prawdą :)

Prawda
@Prawda :) 18.04.2018 07:24

@Prawda :) - jeżeli pracujesz od kilku lat i wyrażasz taką opinię to myślę, że powinieneś popracować nad spostrzegawczością albo jesteś sztucznym kamuflażem tego co się tam dzieje. Przyznam, że kasa to kwestia negocjacji, a to świadczy o zmyśle handlowym i znajomości tematu, którym się zajmujesz - jak sobie wynegocjujesz i ile sprzedasz - tyle masz. Dlatego o tym nie wspomniałem wcześniej, bo też na tą kwestię nie narzekałem :) Poza tym, jeżeli jesteś zadowolony, to są możliwe opcje: 1. Podprowadzasz klientów firmie? 2.Podprowadzasz dostawców firmie? 3. Czerpiesz satysfakcję z gnębienia lepszych od siebie "handlarzy"? 4. Umożliwiono Ci szybkie postawienie domu generując koszty dla firmy? Czy coś pominąłem?

Inny Pracownik
@Prawda 12.06.2018 21:39

@Prawda też pracuję w firmie kilka lat i nie mam problemu ze spostrzegawczością. Ciekawe przykłady praktyk podajesz na forum. Biorąc pod uwagę, że piszesz, że już nie pracujesz, a ostatnio w firmie nie było żadnej rotacji pracowników to hmm... chyba piszesz o sobie ;) Czyżby skończyły się złote czasy dorabiania na nieuwadze pracodawcy ;)?

Julita

@Też Worker, czyli Twoim zdaniem zmiany wprowadzane w ASTAT są pozytywne i nie wpływają na komfort pracowników. Co jeszcze sądzisz o tym pracodawcy? Jak długo pełnisz swoje obowiązki w tej firmie? Warto stać się jej pracownikiem? Wszystkie Twoje uwagi i spostrzeżenia będą ważne dla innych użytkowników forum.

Też Worker
@Julita 25.05.2018 18:22

Pracuję kilka lat i obserwuję jak firma się rozwija. Obecna sytuacja na rynku jest tak dobra, że gdybym nie polecał firmy zmieniłby ze spokojem pracę. Wiele spraw zostało uregulowanych. Jeżeli komuś przeszkadza, że należy odbić się kartą na wejściu i wyjściu bo zaczęto kontrolować czas pracy i ograniczać spóźnienia pracowników to chyba nie muszę komentować takiego nastawienia (pracowników oczywiście).

Julita

@Prawda, dlaczego uważasz, że użytkownik @Prawda :) w swoim wpisie zawarł nieprawdę? Twoim zdaniem nie można być zadowolonym ze współpracy z ASTAT Sp. z o.o.? Jeżeli tak, to podaj jakieś argumenty podpierające je. Byłeś pracownikiem tej firmy, a może nadal jesteś? Proszę Cię o przedstawienie na forum własnej merytorycznej opinii o tej firmie jako pracodawcy.

Zdziwiony

Dużo można mówić o tej firmie ale niektóre komentarze wydają się być zupełnie nieautentyczne tzn. sprawiają wrażenie jakby pisały je osoby niezatrudnione w firmie której dotyczy wątek (?). Są oczywiście takie opinie które ewidentnie widać, że pisały osoby mające do czynienia z firmą ASTAT ale niektóre wyglądają jak robienie ,,sztucznego tłumu" i celowe działania na niekorzyść firmy... Czytam i się dziwię.

Worker

Omijać z daleka. Kontrola pracownika na każdym kroku, z każdej czynności (telefony, maile itd). Praca mało rozwijająca, rutynowa. Zarobki nieadekwatne do rynkowych. Ludzie odchodzą a raczej uciekają grupami stąd bardzo duza rotacja. Szkoda czasu.

Też Worker
@Worker 19.05.2018 19:23

Worker od jakiegoś czasu w firmie wprowadzane są zmiany organizacyjne i zaczynają obowiązywać zasady takie jak normalnie, standardowo w innych firmach. To że wreszcie ktoś zaczął czegoś wymagać i przyglądać się nad jakością pracy to tylko na korzyść pracownikow którzy mają jasne zasady i Klientów którzy są obsługiwani na poziomie. Wkurza mnie takie gadanie, w pracy trzeba pracować a nie się lenić i liczyć na $$.

Julita

@Worker, co Twoim zdaniem ASTAT kontroluje u swoich pracowników? Czy uważasz, że jest to objaw braku zaufania, czy po prostu takie procedury występujące w tej firmie? Napisałeś, że Twoja praca jest mało rozwijająca. Możesz napisać w takim razie, za jakie obowiązki jesteś odpowiedzialny u tego pracodawcy?

Administrator

Czy cisza na forum oznacza zadowolenie pracowników z pracy w ASTAT Sp. z o.o.? Może warto byłoby ożywić ten wątek newsami na temat sytuacji tej firmy. Będą one ważne zwłaszcza dla tych osób, które chciałyby w przyszłości zasilić jej szeregi.

Administrator

Czy poszukiwane są nowe osoby do pracy w ASTAT Sp. z o.o.? Co trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu?

Pracownik
@Administrator 13.04.2018 10:19

Witam, obecnie poszukujemy osób na stanowisko specjalisty ds. logistyki i specjalisty ds. sprzedaży. Zapraszamy do kontaktu i sprawdzania oferta na pracuj.pl

Franek

Nawet dobre firmy maja swoich hejterów. Szkoda, że tak psują wizerunek dobrej firmy.

Administrator

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w ASTAT Sp. z o.o.. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają złożenie CV do tej firmy.

Robert

Słyszałem . że ASTAT ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Aktualnie potrzebują człowieka na stanowisko doradcy techniczno-handlowego. Możecie coś podpowiedzieć?

Julita

Czy ktoś z was pracuje obecnie w ASTAT Sp. z o.o.? Na stronie pracodawcy dostępne są nowe oferty pracy. Umowa o pracę, dodatkowe szkolenia na stanowisku, kurs języka angielskiego - to wszystko oferowane przez firmę. A czy dodatkowo można liczyć na systemy benefitowe? Wiele firm decyduje się na ten sposób wynagrodzenia pracowników.

Igor

@af ocenia wszystko i wszystkich jest łatwo, ale mam wrażenie, że część pracowników z tego forum zapomniała, że aby móc narzekać, najpierw naprawdę trzeba solidnie pracować

af

Dużo fajnych i miłych ludzi. Możliwość zdobycia doświadczenia i kontaktów. Poza tym chaos - tak jednym słowem może określić całą strategię zarządzania. Szef o niskiej kulturze osobistej (łagodnie powiedziane) ale za to z tupetem jak taran, układy i nepotyzm, umowy śmieciowe i samozatrudnienie. Mimo wszystko dużo można się tam nauczyć.

pracownik

Witam, aktualnie w Astacie poszukiwane są osoby na stanowisko grafika i do działu logistyki i zakupów. Żadne z zapotrzebowań nie wynika z rotacji, a z rozwoju, który ciągle towarzyszy firmie. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących szczegółów rekrutacji zapraszam bezpośrednio na kadry@astat.com.pl Częściej proszę szukać ofert pracy na portalach niż na stronie Astatu.

Zostaw opinię o ASTAT Sp. z o.o. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASTAT Sp. z o.o.