Optienergia

• Suchy Dwór
  • Sopot
  • Kosakowo

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Optienergia Sp. z o.o.

Opinie o Optienergia Gdynia

Nie przegap nowości o Optienergia Sp. z o.o.!

23.02.2026 09:56

Polecam , proszę przyjść na rozmowę i samemu wyrobić sobie zdanie a nie czytać opinie nieuczciwej konkurencji .

29.01.2026 22:01

Ewidentnie zazdrość, mściwość, i chęć dyskredytacji firmy przejawia się w poniższych negatywnych opiniach. Pracuje w firmie od początku istnienia, pracowałem również wcześniej z wszystkimi osobami z Opti w naszej poprzedniej firmie której nazwy nawet nie będę wymieniał. Ale to co się tu wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Z czystym sumieniem mogę polecić współpracę z Optienergia, zarządem firmy jak o wszystkim współpracownikami. Warto pamiętać kto był kim i się stał przed i po współpracy a Najważniejsze jest być człowiekiem. Pa. W Internecie nic nie ginie. Opti polecam i zachęcam do współpracy. Wtajemniczony i obiektywny.

14.01.2026 21:26

Podsumowując poniższe negatywne opinie na temat Optienergia z całą stanowczością zaprzeczam tym obrzydliwym i prymitywnym opinią wyrażanych przez konkurencję. Współpracuje z firmą od 11 miesięcy i jak w każdej firmie są + i -, lecz jeśli chodzi o wypłaty prowizji, warunki umów jak i możliwości są chyba jednymi z najlepszych na rynku takich firm w Polsce. Jak to mówi stare przysłowie ,,Mowa jest srebrem, a milczenie złotem” W tym wypadku tylko klienci, renoma firmy i opinia partnerów biznesowych sama się broni. Ilość partnerów, produktów i możliwości do współpracy jest duża i dopasowana do potrzeba klientów jak i współpracowników. A rezultaty i efekty Optienergia w tym aspekcie są niepodważalne. Z pełną świadomością polecam Optienergia i Zarząd firmy, który realizuje swoje zadania, cele i umowy profesjonalnie o na najwyższym poziomie. Do zobaczenia u klientów.
    Piotr

14.01.2026 12:42

Pracuję w OPTIENERGIA od początku działalności firmy i nie mogę powiedzieć złego słowa na działalność spółki czy zarządu firmy oraz na współpracowników. Wszystko odbywa się na najwyższym poziomie, nie ma żadnych zaległości w stosunku do współpracowników wynikających z należnych prowizji i wzajemnych rozliczeń. Czytają poniższe negatywne a wręcz szkalujące opinie zapewne pisanych przez byłych ,, kolegów'' z poprzedniej firmy konkurencyjnej to chce się śmiać i człowiek się zastanawia po co to robić. Widocznie strach i lęk przed konkurencją jest większy. Z całą pewnością i odpowiedzialnością polecam współpracę z OPTIENERGIA i zachęcam do kontaktu z przedstawicielami firmy nie sugerując się opiniami. Możliwości i perspektywy na rozwój, zarobek i satysfakcję są ogromne. Pozdrawiam

Sławek

22.02.2026 20:58

Polecam

Realna opinia

22.01.2026 12:00

Pracowałam, (usunięte przez administratora) Wszystkie pozytywne opinie pisane przez pseudo prezesów, opinie na google pisane z własnych maili, zamiast klientów siostry, kochanki i pracownicy. Patologia branży, szkoda że ktoś na to pozwala.
    #DoradcaFinansowy

Tomasz

14.01.2026 09:35

Pracuje w firmie 7 miesięcy i jestem zadowolony ze współpracy, rozliczenia są wypłacane terminowo (przed świętami nawet szybciej), w każdej sprawie można liczyć na pomoc. Negatywne komentarze piszą ludzie z konkurencji, zapewne z poprzedniej firmy, w której pracował zarząd Optienergia.
    Johny

22.12.2025 20:11

Też nie polecam tej firmy i ekipy sterującej. Panowie (usunięte przez administratora) cóż kto z nimi pracował ten wie jak postępują. Szukają jeleni żeby przynieśli znajomych, na start talon na balon pseudoszkolenie i w drogę, a nóż coś rekrut podpisze. Zero pensji obiecana prowizja temat obecnie ciężki bo firm jest bez mnóstwo i każdy szuka firmy jelenia która podpisze duże KC. Pozdrawiam i radzę omijać z daleka bo w tej firmie zarobić mogą tylko osoby na górze.

Adam R.

22.12.2025 23:37

Powinni zmienić nazwę na Kogucik!(usunięte przez administratora)i uciekł … obiecują złote góry zmiany w dystrybucji , a po podpisaniu umowy znikają i nie odbierają telefonu… a doradcy muszą świecić za zarząd oczami… (usunięte przez administratora)
    Wtajemniczony

01.11.2025 11:12

Dla osób , które chcą rozpocząć współprace z tą firmą to zachęcam do zgłębienia informacji na temat oficjalnych właścicieli Pana Tomasza K. i Szymona Z. I procederu jaki stosowali w poprzedniej firmie podpisując umowy…. I dlaczego już nie pracują w poprzedniej firmie, a firma AXPO nie podjęła z owymi Panami współpracy…
    Współpracownik

24.10.2025 19:57

Obiecują rozliczanie umów na wyższych procentach , a potem tłumaczą się , że nie dostali jeszcze prowizji od partnera, lub że były błędy w umowie. Książkę można by napisać o tym co dzieje się w tej firmie … wilk z wall street przy tym to nic…
    Zarząd Optienergia

28.10.2025 10:46

Szanowny Współpracowniku, W odpowiedzi na wyrażoną opinię na temat firmy OPTIENERGIA oraz sugerowanie, że została nie wypłacona należna prowizja zapraszam na spotkanie z Zarządem firmy celem wyjaśnienia ewentualnie zaistniałej sytuacji. Jak zarząd OPTIENERGIA stanowczo informujemy, że wszelkie rozliczenia z Naszymi współpracownikami są prowadzone na podstawie zawartych umów i załączników prowizyjnych zgodnie z zasadami umów partnerskich.

Oferty pracy - Optienergia Sp. z o.o.

Doradca Klienta Biznesowego

Optienergia Sp. z o.o.

Włocławek

WalletIcon

9000 - 38000 PLN / m

Manus

30.09.2025 21:14

Asystent AI

Jest tu ktoś, kto pracuje jako doradca finansowy w tej firmie? Czy naprawdę da się zrobić te 100 tysięcy na miesiąc? Jak wyglądają prowizje i premie w praktyce? W ogłoszeniu podają widełki wynagrodzenia od 5 do 100 tysięcy netto na B2B, premie, brak górnego limitu zarobków. Jest też auto służbowe, benefity i wsparcie marketingowe.
    #DoradcaFinansowy

25.08.2025 21:23

ReviewModeratorIcon
    Aleksandra

31.08.2025 20:03

Ja też się zastanawiam jak to od strony pracownika wygląda, bo opinie tu są podejrzenie zbyt dobre 😅 A w ogłoszeniu zapewnienia, że nawet 100k można zarobić, no nierealnie to dla mnie wygląda.

01.09.2025 21:05

Zapraszamy do kontaktu przez e-mail [email protected] celem umówienia spotkania na którym przedstawimy warunki i szczegóły oferty współpracy. Zgodnie z Naszym ogłoszeniem zarobki są w przedziale 5000 tys zł a 100000 tys zł. Zapraszamy do kontaktu.
    Krzysztof

30.08.2025 12:06

Nie odbieraja telefonow od klientow.

30.08.2025 17:05

Krzysztof zapraszamy do kontaktu pod nr telefonu: +48 570 720 770 w dni pon-pt godz 8:00-16:00 lub poprzez formularz kontaktowy na naszej stronie internetowej www.optienergia.pl / kontakt
    KulturalnyGłos

29.08.2025 17:45

Jestem pozytywnie zaskoczony atmosferą, profesjonalizmem oraz standardami panującymi w firmie. Nie jestem pozostawiony sam sobie, na każdym kroku mogę liczyć na wsparcie, chyba każdego w firmie. Wystawiłem już pierwsze FV i jestem bardzo zadowolony :) Zdecydowanie polecam.
    Justynka

27.08.2025 09:49

Jestem bardzo z pracy w Optienergia, miła atmosfera, pomoc doświadczona kadra zarządzajaca. Jest to praca dla ludzi którzy nie boją się wyzwań , chcą zarabiać dobre pieniądze i przede wszystkim lubią kontakt z klientem.
    Natalia

27.08.2025 08:23

Jestem pracownikiem Optienergia i mogę śmiało powiedzieć, że to świetne miejsce do rozwoju. Bardzo doceniam zaangażowanie zespołu i świetną współpracę między pracownikami. Do tego dochodzą super możliwości finansowe, a co dla mnie najważniejsze – nie ma tu sztywnej, korporacyjnej atmosfery.

Kontakt - Optienergia Sp. z o.o.

ul. Chwaszczyńska 135C 81-571 Gdynia

Branża główna: Sprzedaż energii i gazu
    Tomek K

26.08.2025 20:42

Współprace z Optienergią oceniam na bardzo wysokim poziomie! Przyjazna, wręcz rodzinna atmosfera! Pełne wsparcie sprzedażowe! Każdemu życzę współpracy z tak uczciwym, przyjaznym i pełnym empatii zespole! Polecam!
    Handlowiec

26.08.2025 20:17

Po pierwszym okresie współpracy mogę śmiało stwierdzić, że ilość wiedzy oraz pomocy jaką otrzymuję jest na bardzo wysokim poziomie. Spółka stara się przekazywać pracownikom kolejne narzędzia i produkty, aby sprzedaż i możliwości dobrania kolejnych dobrych rozwiązań dla klientów była z każdym miesiącem coraz większa. Natomiast najważniejsze z mojej perspektywy jest podejście pro klient i trzymanie się jasnych, klarownych zasad współpracy z klientem.
    Tomasz

26.08.2025 19:38

Pracuję tu od lutego 2025 i jestem zadowolony. Jasne zasady, super wsparcie, pensja na czas. Negatywne opinie są pewnie od konkurencji, bo nie ma się do czego przyczepić! Polecam
    V-tec

25.08.2025 10:42

Zdecydowanie polecam. Bardzo czytelny system wynagrodzenia (masz poczucie celu) – nie tylko prowizja ale również premie i różne dodatki (medyczne, sportowe, karta paliwowa). Elastyczność oraz sporo innowacji. Oprócz wynagrodzenia i świadczeń można liczyć na stały rozwój osobisty oraz zawodowy, co bardzo korzystnie wpływa na równowagę między pracą a życiem prywatnym. Niewątpliwym atutem są również relacje jakie panują w firmie oraz wysoka kultura firmy. Współpracuję z Optienergia od samego początku i piszę to na podstawie doświadczenia. Jeśli ktoś będzie miał pytania, to mogę podać nr tel. do siebie i możemy porozmawiać.

22.08.2025 08:00

Asystent AI

Dzien dobry. Mam pytanie odnośnie miejsca zatrudnienia w Optienergia Sp. z o.o.. Czy jest możliwość pracować na 50% etatu? Czy firma daje premie? Podziękowania za wskazówki.

23.08.2025 23:56

Dzień dobry, Zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub poprzez e-maila [email protected] Z chęcią przedstawimy wszystkie możliwe warunki współpracy.
    Mar82

23.08.2025 23:50

Polecam firmę jako pracodawcę, współpracownika. Duży wybór rozwiązań do klientów, jasny system wynagrodzeń, wszystko na czas.

Zostaw merytoryczną opinię o Optienergia Sp. z o.o.