Nie polecam współpracy z tym wykonawcą.
Nasze doświadczenie było bardzo nieprzyjemne. Właściciel przyszedł na pomiar tynków w nowo budowanym domu z dużymi przeszkleniami (ściany praktycznie w całości ze szkła). Już na etapie wyceny zaczęły się problemy — wbrew przyjętym praktykom, nie chciał prawidłowo odjąć powierzchni okien. Zamiast potraktować przeszklenia 50/50 (jak robili inni fachowcy), odjął tylko połowę jednego okna, co znacznie zawyżyło metraż.
Do tego był nieprzyjemny i nieuprzejmy w rozmowie. Kiedy spokojnie zasugerowaliśmy, że coś się nie zgadza, usłyszeliśmy, że „jak się nie podoba, to możemy poszukać innych ofert”. Bardzo słabe podejście do klienta.
Wieczorem mój mąż postanowił jeszcze raz dokładnie przeliczyć powierzchnię ścian – zarówno dalmierzem, jak i miarką. Okazało się, że na samym piętrze domu wykonawca zawyżył powierzchnię tynków o ponad 100 m²! Wstępna wycena miała wynosić około 27 tys. zł, a po jego pomiarze nagle zrobiło się 31,5 tys. zł, bez żadnego wyjaśnienia.
Gdy mąż, bardzo grzecznie i rzeczowo, zaproponował ponowne wspólne pomiary, wykonawca obraził się, spakował i wyszedł, mówiąc, że „widzi, że będą problemy z pieniędzmi”.
Współpraca zakończyła się już na etapie wyceny — ale jego zachowanie było dla nas bardzo nieprofesjonalne i nieuczciwe. Nie potrafił rozmawiać z klientem, nie był otwarty na dialog, a wycena wyglądała na próbę naciągnięcia.
Zdecydowanie nie polecam. Każdy, kto zdecyduje się na współpracę z tym panem, niech dokładnie sam przeliczy wszystkie ściany i sprawdzi metraż!