Szanowni Państwo,
postanowiłam napisać tę opinię jako rodzic – z wdzięczności. Wiem, że w internecie najczęściej pisze się wtedy, gdy coś nas zdenerwuje albo rozczaruje. Ja piszę dlatego, że widzę ogromną różnicę i naprawdę dobrą zmianę w życiu mojego dziecka.
Moje dziecko dołączyło do szkoły w trakcie pierwszej klasy, w zeszłym roku. Teraz jest w drugiej i mogę powiedzieć jedno – to jest niebo a ziemia w porównaniu z poprzednią, również prywatną placówką, do której wcześniej uczęszczało.
Przede wszystkim ogromny wybór zajęć i bardzo dobre podejście kadry. Dziecko może rozwijać się malarsko, uczestniczyć w dodatkowych spotkaniach, wydarzeniach, wyjściach. We wrześniu odbył się fantastyczny wyjazd integracyjny, który naprawdę pomógł uczniom się poznać i poczuć częścią grupy.
Na szczególne uznanie zasługują nauczyciele matematyki i języka polskiego – kompetentni, zaangażowani, z podejściem do młodzieży. Dla mnie ogromną wartością było też to, że uczniowie mogą wybrać nauczyciela z danego przedmiotu – czy to z polskiego, matematyki czy angielskiego. Każdemu przecież odpowiada inny styl pracy, a taka możliwość wyboru naprawdę robi różnicę.
Jeśli chodzi o zespół pedagogiczno-psychologiczny – nie korzystaliśmy z tego wsparcia, więc nie mogę się wypowiedzieć z własnego doświadczenia. Mogę natomiast z pełnym przekonaniem powiedzieć, że to szkoła warta uwagi, szczególnie dla dzieci, które chcą rozwijać się artystycznie i jednocześnie potrzebują dobrego, wspierającego środowiska.
Z perspektywy rodzica – jestem naprawdę wdzięczna za to, jak moje dziecko się tu odnalazło.