Oświadczenie
Chcę jednoznacznie zaznaczyć, że jest to jedyna wypowiedź, którą publikuję tutaj osobiście i podpisuję swoim imieniem i nazwiskiem. Nie zamieszczałam żadnych anonimowych opinii ani komentarzy pod innymi nazwami użytkowników. Przypisywanie mi takich działań jest nieprawdziwe i wprowadza niepotrzebne zamieszanie oraz pole do insynuacji.
Podobnie warunki współpracy w Przestrzeni Holistic są każdorazowo przedstawiane w ogłoszeniach rekrutacyjnych, omawiane indywidualnie przed rozpoczęciem współpracy oraz jasno określone w umowach i procedurach. Każda osoba podejmuje decyzję świadomie i dobrowolnie, mając pełną wiedzę o tych zasadach.
Rozumiem, że można mieć różne emocje czy oceny dotyczące mojej osoby, wspólnika lub sposobu zarządzania i jak najbardziej jestem otwarta na konstruktywny, bezpośredni dialog. Uważam to za właściwą drogę, w przeciwieństwie do nocnego, anonimowego odreagowywania na portalach internetowych.
Jednocześnie zwracam uwagę i wyrażam zaniepokojenie faktem krytyki rozlanej na "wszystko i wszystkich" – ponieważ projekty takie jak podcasty, działania edukacyjne czy komunikacja w mediach społecznościowych są efektem pracy wielu osób.
Publiczne ocenianie i dewaluacja tych działań dotyka przede wszystkim specjalistów współtworzących te inicjatywy. W Przestrzeni Holistic opieramy się na kulturze wzajemnego szacunku, dlatego jako właścicielka stanowczo nie wyrażam zgody na komentarze uderzające w mój zespół.Prosiłabym w związku z tym o refleksję, chwilę zatrzymania i zaprzestanie komentarzy, które krzywdzą osoby niezwiązane z tematem, a wykazujące się wysoką etyką, wiedzą i zaangażowaniem w projekty edukacyjne oraz opiekę nad pacjentami na wysokim poziomie.
W związku z zastrzeżeniami do samego Zarządu PH, proszę o bezpośredni kontakt bez angażowania i potencjalnego krzywdzenia innych osób, bo to są odrębne tematy i osoby, co należy jasno podkreślić.
Rozumiem, że anonimowy portal sprzyja tworzeniu insynuacji o warunkach współpracy, finansowej sytuacji firmy czy atmosferze. Niemniej zapraszamy wszystkich zainteresowanych do przeczytania oferty współpracy na psychopraca.net (w której jasno omawiamy warunki współpracy, jak prowizje do 65% czy dodatkowe benefity) lub do zapoznania się z opiniami realnie współpracujących specjalistów oraz statystykami działań poradni widocznymi na naszej stronie www.przestrzenholistic.pl (w zakładce "dołącz do nas" lub na stronie głównej).
Nie będę odnosić się do anonimowych wpisów ani prowadzić dalszych polemik w tym miejscu. Niezmiennie zapraszam do kontaktu bezpośredniego i omówienia ewentualnych potrzeb lub refleksji.
Paulina Podrez
Właścicielka Przestrzeń Holistic