Opinie o Dąbex
Typowe przedszkole atmosfera w tym zakładzie masakra traktują ludzi jak (usunięte przez administratora) niech sobie góra da naganę
Szanowny Panie/Szanowna Pani W przypadku otrzymania kary nagany rozumiemy zdenerwowanie i frustrację, bardzo często pracownik się nie zgadza z kara porządkową i czuje się niesprawiedliwie potraktowany. Zachęcamy do skorzystania z oficjalnej drogi odwołania od kary, zgodnie z kodeksem pracy, nie pomożemy w rozwiązaniu tej sytuacji poprzez korespondencję na portalu internetowym. Warto działać w strukturze firmy ale tez czasem wyciągnąć wnioski z otrzymanego upomnienia, może na przyszłość wdrożyć proces swojej pracy, który zapobiegnie takim niemiłym zdarzeniom. Z wyrazami szacunku HR Manager Dąbex.
Jeśli ktoś myśli o pracy w tej firmie to odradzam!!! Firma na początek obiecuje gruszki na wierzbie, a później zmienia zasady. Oczekiwania wielkie a wsparcia żadnego. Prosić trzeba się o wszystko. Góra zawala a pracownik salonu musi się tłumaczyć przed klientami i architektami. A wisienką na torcie jest zamknięcie salonu z dnia na dzień, bez żadnej wcześniejszej informacji, mimo wielukrotnych zapytań i zapewnień o przedłużeniu umowy. Pozostawienie pracownika z dnia na dzień bez pracy. Tak się chwalą, że firma rodzinna. Jak tak się traktują w rodzinie to współczuję. Jakim trzeba być bezdusznym, żeby z dnia na dzień pozostawić człowieka, bez środków do życia. Współczuję mieć kogoś takiego za członka swojej rodziny. Wstyd!!!
Szanowna Pani, jest nam niezmiernie przykro, iż obecna sytuacja i konieczność zamknięcia salonu tak Panią wzburzyła, iż zdecydowała się Pani na podzielenie się opinią na tej platformie. Firma dołożyła wszelkich starań o ciągłość zatrudnienia przy tak trudnym i pełnym wyzwań rynku, jakim jest region, w którym zdecydowaliśmy się zamknąć salon firmowy. Nie jest prawdą, iż dokonało się to w trybie natychmiastowym - decyzje biznesowe tego typu muszą być bardzo dobrze przemyślane, a Pani była zaangażowana w proces oceny rentowności Pani działań od początku umowy o pracę. Nie jest tez prawdą, iż "została Pani na lodzie" - zgodnie z polskimi przepisami obowiązuje kodeksowy okres wypowiedzenia i wypłacone będzie wynagrodzenie za - lipiec, a umowy o pracę na okres próbny pracodawca nie jest zobowiązany przedłużać. Nie została tym samym Pani "bez środków do życia" - otrzyma Pani stosowne wynagrodzenie za miesiąc lipiec. Podsumowując - jeszcze raz wyrażamy swój żal, iż salon został zamknięty, nie mniej jednak to decyzje strategiczne, których Firma nie powinna nawet tłumaczyć na platformie społecznościowej; nie została Pani potraktowana w sposób rażąco zły - była Pani pracownikiem na okresie próbnym, który uległ zakończeniu; zazwyczaj pracownicy również nie informują swojego pracodawcy o braku chęci podjęcia następnej umowy przed dniem zakończenia okresu próbnego. Bardzo prosimy o mniej emocjonalne opisywanie relacji rodzinnych Właściciela Firmy, to niestosowne i nieprawdziwe - nikt z zewnątrz tych relacji nie zna, a można kogoś bardzo skrzywdzić nieprawdziwymi pomówieniami. Raz jeszcze - dziękujemy za współpracę, życzymy w przyszłości zatrudnienia zgodnie z kierunkiem wykształcenia i doświadczenia, prosimy o wychłodzenie emocji i budowanie profesjonalnej kariery zawodowej. Z wyrazami szacunku HR Manager Dąbex Wytwórnia Parkietów.
No to tym bardziej skoro to była dłuższa przemyślana sprawa, to czemu dwa tygodnie temu otrzymałam potwierdzenie, że umowa zostanie przedłużona, a o zamknięciu salonu dowiedziałam się w dniu zamknięcia i to telefonicznie? Wielokrotnie dopytywałam się co dalej i zostawałam zwodzona, aż pozostałam bez pracy. Wystarczyło ludzkie podejście. W porządku to by było poinformowanie, że taka sytuacja może mieć miejsce, żeby się na to przygotować, np poszukać innej pracy, żeby mieć ciągłość wynagrodzenia. Jeśli uważają Państwo, że takie potraktowanie jest w porządku to potwierdzają tylko to co napisałam. A emocje w takim wypadku każdy by miał, jak pozostał bez pracy z dnia na dzień. Oczywiście tutaj nie muszą się Państwo tłumaczyć i tego nie oczekuję, zwłaszcza że i tak prawda nie zostanie potwierdzona. Opisałam tylko sytuację jaka mnie spotkała, żeby przestrzec innych. Po to jest ten portal.
Witam pracownik jak odbywa się przyuczenie czy możesz coś więcej powiedzieć jak to się odbywa jazda z doświadczonym kierowcą w podwójnej obsadzie czy rzucają od razu na solo w sprawie pracy gadać z prezesem Markiem czy z Kubą?
Wszystkich informacji można dowiedzieć się w kadrach. Tam będziesz pokierowaniu, do kogo iść i jak to wyglada.
A można zadzwonić i dowiedzieć się wszystkiego w kadrach, łącznie z wysokością wynagrodzenia? Jak ktoś jest chętny do pracy to zatrudniacie każdą osobę? Dlaczego pewnych kwestii nie możecie wprost tutaj napisać? Ułatwiłoby to niektórym podjęcie decyzji czy w ogóle warto składać dokumenty.
Droga Sabrino , wiele kwestii dotyczących prawdy o tej firmie było wprost tutaj napisanych, ale niestety wszystkie te opinie zostały usunięte przez znane wszystkim osoby. Każda niewygodna prawda o tej firmie jest usuwana, ponieważ każdy kto przeczytałby te usunięte opinie, wiedziałby , że w tej firmie nie szanuje się pracownika.
@Grzesiek dziękujemy za twoją opinię. Jeżeli są kwestie do omówienia, serdecznie zapraszamy do biura, aby móc o tym porozmawiać oraz wprowadzić usprawnienia.
Hej, widziałam ich ofertę dla specjalisty ds. klienta eksportowego, chciałabym czegoś o pracy w tym dziale się dowiedzieć. Czy wynagrodzenie w dużej mierze oparte jest o prowizję? Nie ukrywam, że chciałbym też solidną podstawę mieć. W ofercie nie wymienione zostały też żadne benefity. Tzn. nic nie ma w ogóle?
A czy w sprzedaży jest brykiet workowany albo w paczkach
Brykiet i pellet jest dostępny w paczkach, tylko w dziale sprzedaży w Grodzisku. Na stronie www.brykietopalowy.pl wszystkie towary można zamówić tylko w ilościach paletowych.
Czy firma zatrudnia kierowców C+E bez doswiadczenia do przyuczenia jest możliwość zatrudnienia
Super. Ale czy pensja pracownika do przyuczenia różni się od wynagrodzenia kandydata z doświadczeniem? Jeśli tak, to jak bardzo? Ja z kolei mam doświadczenie pracy w zawodzie. Nie dużo, bo 2 lata, ale zawsze coś.
To ile takie przyuczenie trwa? Codziennie się jest wtedy w pracy po 8h? Początkowo najpierw pokazują jak wykonywać obowiązki, a potem ogarnia się samemu? Jaka osoba jest odpowiedzialna za naukę tych osób?
Czy w firmie Dąbex są regularne szkolenia pracownicze?
Potrzebuje informacji, jak jest w pracy jako młodsza specjalistka ds. eksportu, to coś spoko? Podkreślają w ogłoszeniu, że stabilna praca a firma się rozwija. Z czasem można awansować w ogóle na specjalistę po prostu czy raczej w tym samym miejscu ciągle? Nie chciałabym być juniorką nie wiadomo ile...
Czy firma Dąbex udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
I co w ten jeden dzień miałeś opanować? Może faktycznie nie jest trudna ta praca? Właśnie nie mogę się dowiedzieć, na czym polega dokładnie. W internecie za mało informacji. Co tam się robi?
Łysy tak ma wszystko gdzieś robi co chce byle stołek zachować
A miał iść na emeryturę , miałem dobrą opinię o kadrowej ale za to jak mnie potraktowała zmieniłem zdanie! Szefostwo nic sobię nie robi z zgłoszeń odnośnie (usunięte przez administratora) a później patrzą na mnie jak pies na tani jadke
Doskonale wiecie, że pracując tak żeby firma była zadowolona to z całą pewnością będzie zauważone i docenione.
Administrator co pod po (usunięte przez administratora) nie moze lecieć niech leci łysemu
Najgorsza robota jaka kiedykolwiek mialem. Ludzie bardzo zle nastawieni praktycznie nikt z nikim nie rozmawia. Oprocz tego warunki pracy bardzo zle , brud , kurz , halas... Stawka bardzo slaba jak na tak fizyczna prace. Kiepskie socjale. Kierownictwo traktujace czlowieka jak maszyne itp.
Żadne benefity
Ile zarabiają kobiety w firmie Dabex
(usunięte przez administratora) wszechobecny brud na produkcji oraz krzesła w administracji, które nie spełniają obowiązkowego wymogu posiadania pięciu kółek. Zamiast tego są jakieś przylepce, ale żeby móc przesunąć fotel, należy najpierw wstać i użyć do tego siły swoich mięśni. Ponadto, niezrozumiały jest fakt, dlaczego osoba na stanowisku kierownika działu sprzedaży nie potrafi korzystać z poprawnej polszczyzny. Wszak Grodzisk to cały czas miasto, no ale widać, że tacy ludzie cieszą się zaufaniem kierownictwa najwyższego szczebla.
Smieciowe zarobki nie polecam
O ukraincow lepiej dbaja niz o Polakow polki za 14.50brutto robia a ukrainki po 15 netto z tego jeszcze robia byle jak byle by godziny lecialy
Jaka jest atmosfera w dąbex?
Długo zwlekają z przyjęciem pracownika czy nie.?
Wolą brać meneli bez doświadczenia niż byłych pracowników , kadrowa w zeszłym roku powiedziała mi że mam szukać pracy gdzie indziej bo mam złą opinię co się z tym nie zgadzam! No chyba że jakiś knór nagadał głupot!
Dyro ma ludzi gdzieś bo dobry pracownik się zwalnia to nawet niema odwagi podejść i porozmawiać
Do tego Hubert z Kolejowej który podkłada nogi nowym i byłym pracownikom oraz kłamie i przekręca jest pieskiem łysego
Jak się pracuje w Dąbex?
Zobacz opinie na temat firmy Dąbex tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 13.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Dąbex?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 0 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!