Moje doświadczenie w tej organizacji było zdecydowanie negatywne i nie polecam jej osobom szukającym stabilnego oraz zdrowego środowiska pracy.
Największym problemem jest sposób zarządzania w obszarze operacyjnym. Brakuje spójności, decyzje są chaotyczne i często zmieniane bez wyjaśnienia, a odpowiedzialność bywa przerzucana na niższe szczeble. W praktyce oznacza to pracę w ciągłym napięciu i niepewności co do priorytetów.
Relacje na linii przełożony–zespół pozostawiają wiele do życzenia. Styl komunikacji bywa konfrontacyjny, a uwagi przekazywane są w sposób, który trudno uznać za konstruktywny. Zdarzają się sytuacje, w których presja jest wywierana nieproporcjonalnie do realnych możliwości i dostępnych zasobów, co wpływa negatywnie na atmosferę pracy.
Organizacja nie radzi sobie z rozwiązywaniem problemów u źródła, zamiast tego pojawia się szukanie winnych i rozliczanie z efektów bez zapewnienia odpowiednich narzędzi. Długofalowo prowadzi to do frustracji i wypalenia.
Komunikacja wewnętrzna jest niespójna, a zakres obowiązków potrafi zmieniać się dynamicznie bez jasnych ustaleń. Nowe osoby nie mogą liczyć na uporządkowane wdrożenie, co tylko pogłębia chaos.
Podsumowując: środowisko wymagające dużej odporności psychicznej. Osoby ceniące sobie jasne zasady, partnerskie podejście i stabilność mogą się tutaj mocno rozczarować.