Pracowałem w Grupie Redconst Sp. z o.o. na stanowisku kierowniczym przez kilka lat i z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że była to bardzo wartościowa część mojej kariery zawodowej. Firma działa w dynamicznej i wymagającej branży, co daje duże możliwości rozwoju oraz realny wpływ na prowadzone projekty. W codziennej pracy można liczyć na kontakt z ciekawymi ludźmi, ambitnymi zespołami i zadaniami, które pozwalają rozwijać zarówno kompetencje menedżerskie, jak i techniczne.
Redconst stawia na samodzielność i odpowiedzialność, co dla osób na stanowiskach kierowniczych jest ogromnym plusem. Zaufanie ze strony zarządu i swoboda w podejmowaniu decyzji pozwalają faktycznie zarządzać, a nie tylko wykonywać polecenia. Współpraca między działami bywa wymagająca, ale daje szansę na naukę elastyczności i szerokiego spojrzenia na biznes.
Dużym atutem firmy jest też różnorodność projektów – od mniejszych realizacji po duże inwestycje – co pozwala nie popaść w rutynę i stale poszerzać swoje doświadczenie.
W moim przypadku Redconst dał mi możliwość rozwoju kompetencji przywódczych, zarządzania zespołem oraz budowania relacji z klientami i partnerami biznesowymi.
To, że opinie pojawiają się różne świadczy, że firma stale się rozwija i wykonuje różne zadania i zlecenia.
Jak w każdej organizacji, pojawiały się momenty intensywnej pracy i duża presja terminów, ale dzięki zgranemu zespołowi i dobrej komunikacji udawało się je skutecznie pokonywać. Firma stawia wysokie wymagania, ale jednocześnie daje przestrzeń na rozwój, samodzielność i realne osiągnięcia, które później procentują zawodowo. Zmieniłem pracę, bo zmieniłem miejsce zamieszkania.