Może ktoś pracował kiedyś jako kierownik regionalny w tej firmie i napisze, jak to wyglądało od środka? Interesuje mnie, czy rzeczywiście wymagali aż pięciu lat doświadczenia i znajomości sieci dealerskiej, czy to była tylko formalność?
W ogłoszeniu oczekiwali angielskiego, wykształcenia kierunkowego i doświadczenia w branży motoryzacyjnej. O zarobkach i benefitach nic nie wspominali.
Cześć,
stażysta w dziale marketingu miał tutaj stawkę 35 zł brutto za godzinę na umowie zlecenie. Czy warto było pracować za takie pieniądze i czy obowiązki nie były za bardzo wymagające jak na staż?
W ofercie wymagali statusu studenta i dobrej znajomości angielskiego. W zadaniach było wsparcie przy zarządzaniu kampaniami marketingowymi. Z benefitów nic nie dali. Komuś się sprawdziła ta praca?
Cześć, szukają osoby na stanowisko Key Account Manager (Fleet Sales). Jednym z głównych wymagań jest minimum 5 lat doświadczenia w sprzedaży lub zarządzaniu klientem w branży motoryzacyjnej. Oczekują bardzo dobrej znajomości angielskiego i gotowości do częstych wyjazdów służbowych. Plusem jest pełny etat i szansa na rozwijanie relacji z dużymi klientami. Niestety o benefitach i wynagrodzeniu nie wspomnieli nic konkretnego.
Jak wygląda kwestia premii i dodatków na tym stanowisku? Czy można tu liczyć na realną szansę rozwoju? Jak oceniacie atmosferę i zarządzanie w tej firmie?