NIE POLECAM
Auto trafiło do tego "warsztatu" z powodu wycieku płynu chłodniczego. W związku z tym, że to żona była nim na wyjeździe (450km od domu), pokierowałem się opiniami.
Diagnoza (po mojej pomocy i nakierowaniu gdzie cieknie, bo mechanik nic nie widział) - do wymiany plastikowy króciec wodny za 28zł. Koszt naprawy - 260zł.W trakcie powrotu 450km do domu, dolane prawie 10litrów płynu chłodniczego, wyciek jak był, tak pozostał.
Po powrocie do domu, auto trafiło do innego mechanika - uszkodzony króciec wodny, wydmuchana uszczelka na łączeniu z blokiem silnika. Koszt łączny naprawy 440zł.I teraz zaczyna się cyrk... Oprócz tego, że wyciek nie został naprawiony, to cudownie została urwana śruba mocująca osłonę silnika do kolektora.
Piszę grzecznie do właściciela, że chcę się dogadać, że wyciek nie został naprawiony, opisuje całą sytuację, że zerwana została śruba, nikt nic nie powiedział ani nie naprawił. Cytuję "nikt nie spodziewal sie ze istnieje inny wyciek, nasz błąd" oraz "Na temat zerwanej szybu bardzo mi przykro, mialo to byc poinformowano Pana i naprawiono."
SERIO?? Czy to jest poważny warsztat mechaniczny?
Nadal ciągnę temat, że chce się dogadać i rozwiązać sprawę polubownie. Dostaję tylko odpowiedzi, że rozumiemy Pana niezadowolenie, śruba i błędna naprawa to nasz błąd, ale jedyne co mogą mi zaproponować to żebym przyjechał autem 450km w jedną stronę (na swój koszt) i zostawił auto na reklamację a oni wszystko zrobią... Tragedia, tak się nie robi, takie warsztaty nie powinny mieć prawa istnienia.
Zero szacunku do klienta, który płaci ile warsztat chce tylko za to aby auto było sprawne.