*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
18.03.2026 14:20
Pracowałam w tej firmie i chciałabym podzielić się swoim doświadczeniem. Warto podchodzić z ostrożnością do opinii pozytywnych w moim przypadku pojawiały się sugestie, aby równoważyć negatywne komentarze wpisami pozytywnymi. Można zwrócić uwagę na daty publikacji opinii. Z mojego punktu widzenia rotacja pracowników jest duża. Styl zarządzania oceniam jako bardzo kontrolujący zwracano uwagę nawet na niewielkie spóźnienia (np. kilka minut).Odczuwalny był brak elastyczności oraz dość sztywne podejście do pracy.Moje doświadczenia nie były pozytywne, dlatego osobiście nie polecam.
19.03.2026 08:49
Dziękujemy za pozostawienie opinii.
W naszej firmie obowiązują jasno określone zasady współpracy, w tym także dotyczące godzin pracy. Są one znane od początku zatrudnienia i wynikają z ustalonych warunków umowy. Punktualność traktujemy jako element odpowiedzialności i wzajemnego szacunku w codziennej pracy zespołu.
Jednocześnie warto zaznaczyć, że w uzasadnionych sytuacjach kierownicy starają się podchodzić do potrzeb pracowników z wyrozumiałością i elastycznością, na tyle, na ile pozwala organizacja pracy.
Odnosząc się do kwestii rotacji, jest to ocena subiektywna, która może być różnie postrzegana z perspektywy poszczególnych osób. Zmiany w zespole są naturalnym elementem funkcjonowania każdej organizacji i mogą wynikać z różnych przyczyn.
Rozumiemy, że oczekiwania wobec miejsca pracy mogą się różnić, a nie każda współpraca musi odpowiadać obu stronom w takim samym stopniu.
Dziękujemy za czas poświęcony na pozostawienie opinii i życzymy Pani powodzenia w znalezieniu miejsca pracy lepiej odpowiadającego Pani oczekiwaniom.
an
30.06.2026 14:01
Mogę potwierdzić. Styl zarządzania był bardzo kontrolujący.
Potwierdzam, styl zarządzania był bardzo kontrolujący.
I rzeczywiście, polityka ze spóźnieniami była bardzo uciążliwa - jeżeli spóźniłem się 3 minuty, to do mojej przełożonej już wydzwaniali (chyba centrala w Mińsku dosłownie pilnowała czy komputery pracowników są włączone o 8:00) i ochrzaniali ją, że ja się spóźniam.
Generalnie rozumiem, że wymagali punktualności. Słabe jednak, że to kierowniczka obrywała, a firma nie dostrzegała, że ta osoba (która się spóźniła 3 minuty) robi o wiele dłuższe nadgodziny, bez wyrównania.
W firmie było też dużo ewentów i happeningów. Jak ktoś to lubi, to na pewno będzie zadowolony.
KrzysztofG
18.09.2024 08:30
Ja co prawda pracuję od marca dopiero, ale złego slowa nie powiem. Wiadomo sa plusy i minusy, ale po co wylewać swoje żale w necie?
A jak komuś się nie podoba rosyjski w firmie, to już jego problem:) Dla mnie to okazja, by podszlifować język i takie podejście polecam, dużo się nauczyłem przez ten czas.
Dużym plusem jest bardzo kompleksowe wdrożenie - udało mi się cały duży zeszyt w trzy tygodnie zapełnić notatkami.
16.09.2024 17:25
Mój staż w firmie jest już dwucyfrowy więc mogę powiedzieć jak firma zmieniła się w perspektywie czasu.
Tels monitoruje wynagrodzenia rynkowe i wyrównuje je regularnie, dzięki czemu podstawy często są wyższe niż rynkowe.
W firmie jest realna szansa na awans zarówno w obrębie stanowiska jak i międzystanowiskowy, firma docenia osoby, które dają z siebie więcej niż jest to wymagane.
Zespół jest zgrany a atmosfera super i poza imprezami organizowanymi przez firmę zdarza się że spędzamy ze soba czas prywatnie po pracy.
Praca hybrydowa w międzynarodowym środowisku. Wsparcie w zespole nie tylko ze strony kierownika ale i kolegów oraz mocne wsparcie działu HR. Przez te lata oddział w Warszawie zwiększył się x3
Upominki na rocznicę oraz urodziny.
Możliwość udziału w delegacjach w tym zagranicznych a także targach i szkoleniach zewnętrznych.
Pracuję w firmie od 1 kwietnia 2019 roku. Razem z firmą przeszedłam przez trudne czasy (COVID, kryzys w logistyce). Chciałabym powiedzieć, że firma zawsze dba o swoich pracowników i robi wszystko, aby utrzymać miejsca pracy i wynagrodzenia. Przepisy prawa pracy są przestrzegane, istnieje możliwość pracy zdalnej 2 dni w tygodniu, co pozwala zachować równowagę między życiem osobistym a pracą. Organizowane są imprezy firmowe, nagrody z okazji urodzin, rocznic pracy, prezenty dla dzieci. Jeśli masz trudności, kierownictwo firmy jest zawsze otwarte na dyskusję. Wynagrodzenie zgodne z rynkiem, przejrzysty system motywacyjny. Firma ceni każdego pracownika, w okresie próbnym pracownik będzie wspierany przez osobistego opiekuna i innych pracowników. Wiele osób pracuje w firmie od ponad 5 lat, a to mówi samo za siebie. Przykro mi, jeśli ktoś ma złe wrażenie o firmie, więc chcę podzielić się swoją opinią.
obecny pracownik
16.09.2024 10:08
Niniejszym chciałabym wyrazić bardzo pozytywną opinię na temat mojego obecnego pracodawcy, w związku z opiniami, które sie pojawiły w ostatnim czasie. Mam przyjemność pracować w tej firmie od 2021 roku (stanowisko NIE kierownicze). Jest to dla mnie wartościowe i rozwijające doświadczenie.
TELS GLOBAL Polska Sp. z o.o. jest firmą, która stawia na profesjonalizm, rozwój pracowników oraz dobre relacje w zespole. W trakcie mojej pracy mam okazję uczestniczyć w różnorodnych projektach, które pozwalają na rozwój umiejętności oraz zdobycie cennego doświadczenia zawodowego. Firma oferuje jasne i przejrzyste zasady współpracy, a procesy w niej obowiązujące są dobrze zorganizowane, co sprzyja efektywności pracy.
Kadra zarządzająca jest zawsze otwarta na rozmowy i sugestie. W moim dziale panuj przyjazna atmosfera, co w znacznym stopniu wpływa na komfort pracy i motywowuje do osiągania jak najlepszych wyników. Doceniam również podejście do rozwoju pracowników, umożliwiając szkolenia oraz udział w programach podnoszących kwalifikacje.
Firma dba także o zachowanie równowagi między życiem zawodowym a prywatnym, oferując elastyczność i wsparcie w sytuacjach tego wymagających. Warunki zatrudnienia są klarowne i zgodne z ustaleniami, a także odpowiadają rynkowym standardom.
Podsumowując, mogę z pełnym przekonaniem polecić TELS GLOBAL Polska Sp. z o.o. jako pracodawcę, który dba o swoich pracowników, oferuje stabilne i przyjazne środowisko pracy oraz sprzyja rozwojowi zawodowemu.
@ella
15.09.2024 23:51
To jest firma, gdzie hipokryzja jest na porządku dziennym, a zaufanie to luksus.
16.09.2024 09:35
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jesteśmy zaniepokojeni stwierdzeniami o hipokryzji i braku zaufania w naszej firmie. Chcielibyśmy dokładniej zrozumieć, na czym bazują te zarzuty, aby móc podjąć odpowiednie działania.
Nasza firma kładzie duży nacisk na uczciwość i otwartość w komunikacji, dlatego takie opinie traktujemy bardzo poważnie. Prosimy o podanie konkretnych przykładów, które mogłyby nam pomóc w identyfikacji problemów i ich rozwiązaniu. Zachęcamy do kontaktu z naszym działem HR bezpośrednio pod adresem [email protected].
Pozdrawiamy,
Zespół HR TELS GLOBAL Polska
nastka
04.09.2024 08:17
- Najpier plusy: super atmosfera, bardzo pomocni ludzie, nie ma niezdrowej rywalizacji, działy rozliczane są z pracy działu i pracownicy przez to się wspierają bo grają do jednej brami. Fajne kadry które bardzo dbają o to dobry nastrój zespołu i by na urodziny nikt nie został bez prezentu i życzeń:) Dbają o to, by pracownicy się lubili. Kadra zarządzająca też bardziej wspiera niż ściga.
A teraz minusy: - Dramatycznie niskie zarobki i system premiowania ustawiony tak, by trudno było o premię. Serio, bez drugiej pracy nie da się powiązać końca z końcem. Podstawa starcza na opłacenie wynajmu i jedzenie. Samochodu trzeba się pozbyć, na wakacje trzeba odkładać cały rok
- Firma de facto rosyjskojęzyczna - warto to wiedzieć zawczasu, gdyż na rozmowie o pracę nie ma o tym mowy. Mnie akurat to nie przeszkadzało, bo znam rosujski bardzo dobrze, ale jeśli ktoś nie zna chociaz podstaw, to będzie miał duże trudności. Programy są po rosyjsku a tłumaczenia na polski podobno fatalne, centrala siedzi w Mińsku, wszystko co ważne idzie po rosyjsku, szkolenia też sa po rosysjku
- Dla wielu osób może byc to istotne, firma ma swój duży oddział w Moskwie, z którym jest dość ściśle powiązana, a cały zarząd siedzi w Mińsku. Powiązania z Rosją i Białorusią mogą być minusem.
Ogólnie dla mnie było w porządku, ale konkurencja odjechała z wynagrodzeniami i Tels tu stracił, a wiadomo,że zarobki są bardzo wazne
04.09.2024 10:22
Szanowna Pani,
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią na temat pracy w naszej firmie. Zależy nam na każdej opinii, ponieważ pomaga nam ona w dalszym doskonaleniu się.
Chcielibyśmy jednak odnieść się do niektórych kwestii, które Pani poruszyła. Przede wszystkim, trudno nam odnieść się do oceny wynagrodzenia, ponieważ w swojej opinii nie wskazała Pani działu ani stanowiska, na którym pracowała. Wynagrodzenia w naszej firmie są regularnie analizowane i porównywane z rynkowymi standardami za pomocą raportów wynagrodzeń. Staramy się, aby były one konkurencyjne i adekwatne do zakresu obowiązków. System premiowy, o którym Pani wspomina, oparty jest na jasno określonych wskaźnikach KPI, które są regularnie komunikowane i dostosowywane do specyfiki poszczególnych działów, co czyni go klarownym i osiągalnym.
Odnośnie kwestii językowych, chcielibyśmy podkreślić, że nasza firma jest środowiskiem multikulturowym. Zatrudniamy pracowników z różnych krajów, co jest naturalne dla firmy o międzynarodowym zasięgu. W codziennej pracy korzystamy z kilku języków, w tym polskiego, angielskiego, rosyjskiego oraz ukraińskiego, jednak każdy pracownik ma możliwość swobodnego porozumiewania się w języku polskim. Jeśli chodzi o programy, to są one dostępne zarówno w wersji polskiej, jak i angielskiej, co daje naszym pracownikom pełen komfort pracy.
W odniesieniu do Pani uwagi dotyczącej naszych biur w Moskwie i Mińsku, chcielibyśmy zwrócić uwagę na fakt, że posiadamy również biura w innych miastach, takich jak Londyn, Praga, Warszawa czy Kijów. Nasze struktury regionalne są tak zorganizowane, że nie ma bezpośredniego, codziennego wpływu na współpracę między regionami. W szczególności w Kijowie nasza firma podjęła szereg działań mających na celu wsparcie pracowników, w tym możliwość relokacji oraz pełne wsparcie w obecnej sytuacji.
Dziękujemy jeszcze raz za Pani opinie i życzymy wszystkiego najlepszego.
Z poważaniem,
Zespół HR TELS GLOBAL Polska
22.06.2024 23:48
Drodzy koledzy i koleżanki, chciałabym podzielić się moimi doświadczeniami z bezpośredniej pracy z nową szefową działu Bałkańskiego w Tels Global Polska.
Ta szefowa nie pozwala swoim pracownikom wziąć urlop lub wziąć dzień wolny w terminach, w których pracownicy o to proszą, ale tylko wtedy, gdy ona tego chce. Nawet po wszystkich wstępnych zatwierdzeniach zmienia wszystkie harmonogramy zgodnie z własnymi życzeniami bez pytania pracowników, a następnie stawia przed faktem dokonanym.
Ta kierowniczka uważa, że można poprosić kolegów, aby poszli do dyrektora i oczernić innych kolegów z działu, których ona nie lubi.
Nieustannie kontroluje każdy krok, każdy napisany e-mail, każde działanie swoich kolegów. Korzystanie z osobistego telefonu komórkowego w godzinach pracy powoduje ogromne niezadowolenie i komentarze przeciwko pracownikom z jej strony.
Ta szefowa tworzy niezdrowy klimat w dziale, z powodu którego koledzy często muszą pić środki uspokajające po pracy, czasami nawet doprowadzając ich do łez w godzinach pracy.
24.07.2024 10:31
Cześć,
Dziękujemy za Twoją opinię i podzielenie się swoimi doświadczeniami. Chcemy, aby każdy nasz pracownik czuł się wysłuchany i doceniony, dlatego dokładnie analizujemy wszystkie zgłoszenia, by wprowadzać ewentualne ulepszenia.
Chcielibyśmy również dodać kilka istotnych informacji:
Praca zespołowa i komunikacja: W naszej firmie kluczowe znaczenie ma praca zespołowa i otwarta komunikacja. Dążymy do tego, aby każdy członek zespołu czuł się integralną częścią organizacji i mógł swobodnie wymieniać się informacjami. Właśnie dlatego kładziemy nacisk na komunikację w godzinach pracy, zamiast na korzystanie z mediów społecznościowych.
Przestrzeganie prawa pracy: Stosujemy się do przepisów prawa pracy oraz zasad dotyczących praw i obowiązków zarówno pracowników, jak i pracodawców. Harmonogramy urlopów są ustalane z wyprzedzeniem, ale w razie konieczności mogą być zmieniane zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zawsze staramy się jednak znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony.
Transparentność w działaniu: Pragniemy zaznaczyć, że przestrzegamy zasady fair play w relacjach zawodowych. Jakiekolwiek próby oczerniania kolegów nie są tolerowane. Każdy pracownik ma prawo do godnego traktowania i poszanowania swojej prywatności.
Otwartość na rozmowy: Nawet jeśli harmonogramy czasem muszą ulec zmianie, zawsze jesteśmy otwarci na dialog i staramy się wypracować kompromisowe rozwiązania. Wszelkie decyzje podejmowane są z myślą o dobru zespołu i firmy.
Rozumiemy, że ten komentarz może pochodzić od osoby, która została zwolniona w ostatnim czasie, i pragnie w taki sposób się zemścić, ale chcielibyśmy podkreślić, że nasze drzwi są zawsze otwarte na konstruktywną rozmowę i rozwiązanie wszelkich problemów.
Z wyrazami szacunku,
Dział HR, Tels Global Polska
Zostaw merytoryczną opinię o Tels GLOBAL Polska Sp. z o.o.