Praca w spółce Reo.pl może być cennym doświadczeniem dla osób, które dobrze odnajdują się w środowisku o wysokiej dynamice, dużej zmienności oraz szybkim tempie pracy.
Z mojej perspektywy środowisko pracy nie będzie jednak odpowiednie dla każdego. W moim odczuciu najlepiej odnajdą się tam osoby akceptujące częste zmiany oraz wysoki poziom bieżącego nadzoru nad wykonywanymi zadaniami.
Styl zarządzania, z którym miałam styczność, był niespójny z moimi standardami pracy oraz oczekiwaniami dotyczącymi organizacji obowiązków. Podział zadań pomiędzy zespołami prowadził do poczucia nierównego rozłożenia pracy wśród części pracowników, co w moim osobistym odczuciu powodowało przeciążenia ilością i różnorodnością codziennych zadań poszczególnych osób.
W trakcie pracy obserwowałam również rozwiązania organizacyjne, które w mojej opinii mogłyby zostać usprawnione, np. poprzez uproszczenie przepływu zadań i informacji pomiędzy działami.
W moim odczuciu również sposób reagowania na drobne błędy bywał stresujący i mógł powodować obawę przed kolejną rozmową służbową. Zdarzały się również sytuacje zwracania uwagi pracownikom na brak realizacji zadań w wyznaczonym terminie (usunięte przez administratora) W moim odczuciu taka forma komunikacji powodowała duże napięcia i obawy wśród pracowników przed kolejnym spotkaniem.
Podsumowując, jest to miejsce pracy, które może odpowiadać osobom bardzo odpornym na codzienny stres i preferującym dynamiczne środowisko. Osobom, dla których istotna jest stabilność, spokojna i kulturalna atmosfera oraz partnerskie relacje w miejscu pracy, rekomenduję bardzo dokładne rozważenie tej decyzji.