Trzy dni temu wrócilismy z Japonii. Obie(usunięte przez administratora) opisują siebie jako przewodniczki i organizatorki wyjazdów.Są do tego wogole nie przygotowane.Jedyne co było dobrze zorganizowane to hotele. Program wycieczki jaki przedstawiały jeszcze przed podpisaniem umowy przerósł je chyba bo nie były do tego wogole przygotowane. Na bieżąco wyszukiwały jak gdzieś dojechać w czym się też gubiły a wiedzę o miejscu zwiedzania miały zerową. Nie umiały sklecić nawet paru zdań i przedstawić co mamy do zobaczenia. Sami czytaliśmy w internecie na bieżąco bo Paniom nie chciało się wcześniej przygotowywać. Jak wcześniej pisałam przedstawiły się jako przewodniczki. Nawet z nami mało co rozmawiały tylko obie ciągle były zajęte swoimi telefonami. Najchętniej przesiadywały w Starbaksach lub restauracjach a nie po to leciałam 10tys km żeby tracić czas na spacery w kolko po ulicach Tokio tylko poczuć atmosferę i historię Japonii.W pierwszych rozmowach zapewniała (usunięte przez administratora)ze będą
nas oprowadzać Polacy studiujących w Japoni że nam pokażą Japonię ciekawiej niż biura podróży a okazało się że (usunięte przez administratora)bo nawet podczas wycieczki w okolice góry Fudżi był przewodnik anglojęzyczny i nawet nie chciało się (usunięte przez administratora)tłumaczyć tylko w grupie były osoby z Anglii i oni mi tłumaczyli o czym przewodnik opowiada. Był to mój pierwszy wyjazd z tym biurem i ostatni. Nie polecam bo są do tego nie przygotowane i też nie mają chęci zająć się przybyłymi osobami. Nie był to nasz pierwszy taki wyjazd zagraniczny więc mam porównanie i moje słowa nie są złośliwe tylko oparte na spostrzeżeniach i rozczarowaniu brakiem profesjonalizmu obu(usunięte przez administratora)