Sprawa z firma MZM Group skończyła się w Sądzie. Po 2 miesiącach od wykonania ogród zaczął umierać. Wszystkie rośliny w tym około 130 wysokich cisów zostało posadzonych w glinie. Firma nie reaguje na uwagi po zakończeniu prac. Na nieudaną naprawę niedziałającego światła czekałam 6 mc. Ma duże opóźnienia w realizacji umowy. W zbiorniku na deszczowe nie montuje pływaka , co zalewało ogród sąsiadowi. Zawyża ceny (usunięte przez administratora) przy zakupie zasłaniając to fałszywie miła osobowością . Zdecydowanie odradzam.
Maciej Wagner
04.09.2026 13:18
Szanowna Pani,
Ma Pani całkowitą rację.
W ZWIĄZKU ZE ZŁOŻENIEM POZWU O ZAPŁATĘ NALEŻNEGO WYNAGRODZENIA przez MzM Group sp. z o.o. sprawa, owszem zakończyła się w sądzie po prawie 3 latach.
Szkoda, że zapomniała Pani dodać, iż na 1-wszej rozprawie doszło do zawarcia ugody, zgodnie z którą UZNAŁA Pani roszczenie o zapłatę wynagrodzenia w wysokości ok 90%. Co więcej zgodnie z zawartą ugodą ZRZEKŁA się Pani wszelkich roszczeń i nie otrzymała Pani ŻADNEGO odszkodowania za opisywane przez Panią rzekome wady.
Co więcej, przedstawione przez Panią zdjęcia jak widać są z okresu późnej jesieni/początku zimy, zakładając, że z 2023 roku, a więc po ponad pół roku od zakończenia prac objętych umową- dodam tylko, iż w zakresie łączącej nas umowy NIE BYŁO opieki bieżącej nad ogrodem.
W dniu dzisiejszym dodaliśmy również nowe zdjęcia po wykonaniu Pani ogrodu w miesiącu Maju 2023. Od momentu ukończenia prac przez ponad 2-mce rośliny jeszcze żyły co świadczy o tym, iż przyjęły się w nowym środowisku, a niestety Pani rażące niedbalstwo oraz brak umiejętności opieki nad "żywym organizmem", którym bądź co bądź jest ogród doprowadziły do stanu przedstawionego na zdjęciach, które Pani dodała.
Zgodnie z polskim prawem cywilnym (art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego) oraz orzecznictwem Sądu Najwyższego, nasza spółka będzie skutecznie dochodzić ochrony swoich dóbr osobistych przed internetowym hejtem i domagać się m.in. usunięcia wpisu, przeprosin, a także zadośćuczynienia finansowego.
Pozdrawiamy
3,1 mln
113,8 tys
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Zostaw merytoryczną opinię o MZM Group Sp. z o.o.